Σαμαράς: Στις εκλογές ο λαϊκισμός θα υποστεί την τελειωτική του ήττα
03/01/2015 21:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Στις εκλογές ο λαϊκισμός θα υποστεί την τελειωτική του ήττα

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από την Λάρισα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατηγορώντας τον ότι οδηγεί την χώρα σε χρεοκοπία και σε πιστωτική ασφυξία και εν τέλει εκτός Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών και υποστήριξε ότι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί: «Από την Λάρισα ξεκινάμε την πορεία της νίκης, η Ελλάδα θα νικήσει. Υπάρχει βεβαιότητα ότι θα κερδίσουμε. Ο αέρας νίκης που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει, το κλίμα αλλάζει. Ο ελληνικός λαός μας ψήφισε πριν από δυόμισι χρόνια για να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση. Πριν από δυόμισι χρόνια ελάχιστοι το πίστευαν. Σε δυόμισι χρόνια η Ελλάδα έκανε το μεγαλύτερο νοικοκύρεμα, δεν έχει ελλείμματα, ήταν έτοιμη να βγει από την κρίση, αλλά ορισμένοι δεν μας άφησαν. Μία μειοψηφία βουλευτών έσυραν την χώρα σε εκλογές που ο ελληνικός λαός δεν ήθελε. Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και ότι κάθε χρονιά θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Φοβούνται να μείνουμε στον δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης. Γι αυτό τον λόγο μας πηγαίνει σε εκλογές, εμείς όμως του λέμε μαζί με τον ελληνικό λαό ότι αυτές τις εκλογές θα τις κερδίσουμε. Ήταν λάθος να μας πάνε σε εκλογές την ώρα που άρχισε να ανακάμπτει η χώρα. Γι αυτό και θα τους τιμωρήσει ο λαός που τον έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που έκαναν το δείχνει η αντίδραση των αγορών που οφείλεται στο ότι αυτή η κυβέρνηση είχε εμπνεύσει την εμπιστοσύνη. Αντίθετα αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν στην χρεοκοπία. Τους το λέει κάθε μέρα ο διεθνής Τύπος και οι διεθνείς παράγοντες. Όλοι τους το φωνάζουν ότι αυτά που λένε δεν γίνονται και ότι θα οδηγήσουν την χώρα σε τεράστια περιπέτεια».

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι αυτά που λέει δεν είναι κινδυνολογία όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ότι «οι θεσμικές αποφάσεις των συνεδρίων τους λένε ότι δεν θα πληρώσουν τόκους και χρεολύσια, αυτά όμως οδηγούν σε χρεοκοπία. Και ακόμη περισσότερο λένε ότι θα κάνουν αναγκαστικό δανεισμό. Εμείς λέμε την αλήθεια. Αυτό είναι το όπλο μας, η αλήθεια και η ευθύνη. Με τον ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύσουν οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και το ΕΣΠΑ, συνολικά κονδύλια για την επόμενη επταετία 43,5 δισ. ευρώ. Ο πρώτος που θα χάσει θα είναι ο αγρότης και η αγροτική περιφέρεια. Επίσης θα κινδυνεύσει και η ρευστότητα, θα λείψουν άμεσα 15 δισ. ευρώ μετά τον Μάρτιο. Θα τα χάσουμε γιατί όπως μας έχουν προειδοποιήσει όποιος δεν τηρεί τους όρους της ΕΕ δεν παίρνει χρήματα. Θα οδηγήσουν την χώρα σε πιστωτική ασφυξία. Αυτή είναι η αλήθεια και έχω υποχρέωση να την λέω».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι μετά τη συμφωνία με την τρόικα θα καταρτίσει οδικό χάρτη για την μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών μαζί με την προώθηση της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι επιδοτήσεις των αγροτών. Αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται στην περιφέρεια Θεσσαλίας λέγοντας ότι συνεχίζεται το έργο του Αχελώου, αυτή την στιγμή τρέχουν στην Θεσσαλία 1100 έργα ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Ειδική αναφορά έκανε στην σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού λέγοντας ότι συνιστά «λαμπρή επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας». Ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρά μαζί με την Ευρώπη, όλα θα ματαιωθούν αν έλθει σε ρήξη, τα προϊόντα μας θα χάσουν αγορές, θα χαθούν επιδοτήσεις, θα χάσουν οι επιχειρήσεις ρευστότητα.

Ο πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Δεν αναγνωρίζω στον κ. Τσίπρα το δικαίωμα να κερδοσκοπεί επάνω στον πόνο του ελληνικού λαού. Έγιναν και λάθη τα τελευταία δυόμισι χρόνια είμαι ο πρώτος που το αναγνωρίζει. Ωστόσο δεν διεκδικώ το δικαίωμα στην απραξία και δεν διεκδικώ το δικαίωμα να ταΐζω τον κόσμο με παραμύθια. Αν όλα πάνε καλά και θα πάνε εφέτος δεν θα ζητήσουμε δανεικά, ούτε για τόκους, αυτό σημαίνει εθνική αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία. Στην προσπάθειά μας συναντήσαμε υπονόμευση από μέσα. Προσπαθούν να ανακόψουν την έξοδο από την κρίση. Είναι ευθύνη μας να πούμε την αλήθεια. Είναι ευθύνη του ελληνικού λαού να πει όχι στον λαϊκισμό. Θα είναι η πιο κρίσιμη αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών. Ο λαϊκισμός θα υποστεί την τελειωτική του ήττα και θα ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη μέσα στην Ευρώπη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Giorgis avatar
  Giorgis 04/01/2015 00:06:29

  Αυτό είναι αλήθεια αλλά αφού αυτές οι εκλογές φέρουν Αυτοδήναμη κυβέρνιση το ΣΥΡΙΖΑ. Δηστυχώς πρέπει να το ζήσουμε και αυτό

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 04/01/2015 01:47:46

  Ομιλία Αντώνη Σαμαρά στη Λάρισσα / Nerit WebTV http://bit.ly/1ylhPwP

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 04/01/2015 02:56:02

  "Θέλεις να γνωρίζεις ποιός είσαι; Μη ρωτάς. Δράσε! Η Δράση θα σε οριοθετήσει και προσδιορίσει." ~Τόμας Τζέφερσον, 3ος Πρόεδρος των ΗΠΑ (1801-1809) http://bit.ly/1A88N6P

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 04/01/2015 05:24:00

  Για να συνεχίσω το σκεπτικό του Giorgis, νομίζω κι εγώ ότι θα έχουμε την τελειωτική ήττα του λαϊκισμού είτε εκλεγεί ο Σαμαράς είτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η μόνη περίπτωση να μην συμβεί αυτό, θα είναι να πάμε σε δεύτερες εκλογές, διότι τότε δεν θα είναι ξεκάθαρο ποιος θα φταίει για την κατάρρευση που θα επέλθει μεταξύ των πρώτων και των δεύτερων εκλογών. Αν εκλεγεί ο Σαμαράς, τότε πάμε σε διάλυση του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ και ανάκαμψη, που θα φέρει περισσότερους Έλληνες στον "ίσιο δρόμο". Αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε πάμε σε άμεση καταστροφή, όσο και εάν προσπαθήσει ο Τσίπρας να τη φορτώσει αλλού. Δεν θα τη φορτώσει αλλού, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κόμμα διαμαρτυρίας, δεν έχει την οπαδική συγκρότηση που είχε το ΠΑΣΟΚ το 2009 και τους ηταν εύκολο να πουν "φταίει ο Καραμανλής". Και να πουν τώρα "φταίει ο Σαμαράς", οι οπαδοί τους θα εξαγριωθούν. Άλλωστε, δεν ελέγχει τίποτε στον τύπο και στην κοινωνία, πέρα από μερικούς ξεφτισμένους παλαιοπασόκους συνδικαλιστές που μάλλον οργή προκαλούν. Οπότε, ναι, ο λαϊκισμός θα υποστεί την τελειωτική ήττα. Ας ελπίσουμε αυτό να γίνει δια της ευθείας οδού (νίκη Σαμαρά) και όχι δια της πλαγίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.