Σαμαράς: Πρόσθετη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 7% - μείωση του φόρου επιχειρήσεων στο 15% - κυβέρνηση με όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα
17/01/2015 14:04
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Πρόσθετη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 7% - μείωση του φόρου επιχειρήσεων στο 15% - κυβέρνηση με όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα

«Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα αφανίσει τη μεσαία τάξη» τονίζει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» και δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος σε μια ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη για το χρέος, εκτιμώντας ότι θα «μπερδέψει τα πράγματα για την Ελλάδα».

Στόχος του επισημαίνει είναι η συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης με όλες τις φιλοευρωπαίκές δυνάμεις. Στη βάση αυτή, η πρόσκλησή του απευθύνεται και στον Γιώργο Παπανδρέου εφόσον ο τελευταίος βρίσκεται στην επόμενη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός προεξοφλεί ότι νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα σημάνει τέλος του Μνημονίου ως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Απορρίπτει επίσης κάθε ενδεχόμενο μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί ότι «βυθίζεται σε ένα βούρκο αλαζονείας και μικρομεγαλισμού».

Τέλος διευκρινίζει ότι φιλοδοξία του είναι ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα, που προϋποθέτει μεγάλες τομές στο κράτος , που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Συγχωνεύσεις υπουργείων και υπηρεσιών, αλλαγή διάρθρωσης του κυβερνητικού έργου.

---Επίσης,νέα πρόσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ προαναγγέλει ο Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του στην Εφημερίδα "Αγορά"σημειώνοντας «όπως σταδιακά έχουμε μειώσει δύο φορές ως τώρα το φόρο ακινήτων για τους περισσότερους".

Επισημαίνει "μειώσαμε το 'χαράτσι' 15% το 2013 για όλους . Και ακόμα 15% περίπου μεσοσταθμικά για το 2014. Και έτσι όλοι πλήρωσαν λιγότερο το 2013 απ΄ότι το 2012. ΚΑι οι περισσότεροι πλήρωσαν λιγότερο το 2014 απ΄ότι την πρόηγούμενη χρονιά. Τώρα θα δώσουμε προσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ 7% περίπου για το 2015!". Συνεχίζει λέγοντας πως " Και στα επόμενα δυο χρόνια θα τον κατεβάσουμε εκεί που είπαμε: στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% που βρίσκεται σήμερα. Αλλά θα το κάνουμε σταδιακά για να μην προκαλέσουμε επιστροφή στα ελλείμματα".

Προαναγγέλλει ακόμη μείωση στο φόρο για τα επιχειρηματικά κέρδη σταδιακά στο 15% από 25% που ειναι σήμερα. Από τον προϋπολογισμό που θα ψηφίοσυμε το 2015 θα πέσει ο φόρος 3% την πρώτη χρονιά και από 4% τα επόμενα τρία χρόνια προσθέτει ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε όλες τις μειώσεις φόρων που έχει κάνει η κυβέρνηση του και καταλήγει "τα πάμε σταδιακά, χωρίς να κατρακυλάμε ξανά στα ελλείμματα. όποιος πάει να τα κάνει απότομα και ισοπεδωτικά και χωρίς να "μετρήσει" , θα φέρει ελλείμματα και θα καταλήξει να επιβάλλει υψηλότερους φόρους.

Ο μόνος δρόμος για αληθινές φορολογικές μειώσεις είναι με σοβαρότητα και πρόγραμματισμό σε συνθήκες ανάπτυξης και σταθερότητας, όλα τα άλλα είναι "πυροτεχνήματα" που οδηγούν σε ελλείμματα, Μνημόνια, ύφεση, και χειρότερη φορολόγηση.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.