#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/12/2010 23:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Προϋπολογισμός καθεστώτος περιορισμένης εθνικής κυριαρχίαςΣφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2011.

Ο προϋπολογισμός του 2011 είναι ο πρώτος υπό καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας και ένας καθρέφτης της αδυναμίας του ΠΑΣΟΚ να διαχειριστεί την κρίση, τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς που  χαρακτήρισε το Μνημόνιο παράδειγμα του πως δεν πρέπει να ασκείται η πολιτική.

Τα ψέματα τελείωσαν, ήρθε η ώρα του απολογισμού, είπε, για να υπογραμμίσει ότι ότι κανένας δεν πιστεύει τον πρωθυπουργό ούτε και οι αγορές και για το λόγο αυτό τα spread παραμένουν πολύ ψηλά,.

Στη συνέχεια  ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα θεμελιώδη ψέματα της κυβέρνησης: Το ΠΑΣΟΚ δυσφήμισε συστηματικά τη διαφθορά στο εξωτερικό και ότι δεν διαπραγματεύτηκε, όπως αντίθετα έκανε η Ιρλανδία. «Ήταν ψέμα ότι δεν μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε», τόνισε εξηγώντας ότι η χρεοκοπία των τραπεζών ήταν το ατού που δεν αξιοποίησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ: Τότε – αλλά και σήμερα ακόμα – οι δυτικοευρωπαϊκές τράπεζες ήταν «φορτωμένες» με ελληνικά ομόλογα. Αν χρεοκοπούσε η Ελλάδα, θα έχαναν κι εκείνες πολλά. Αν άφηναν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, η διάχυση των ελληνικών ομολόγων στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα θα προκαλούσε τεράστιους κλυδωνισμούς στην Ευρώπη. Αυτό ήταν το «ατού» μας. Αυτό ήταν που δεν αξιοποιήσαμε. Αυτό ακριβώς αξιοποίησε επιτυχώς η Ιρλανδία. Εμείς ξεχάσαμε να διαπραγματευτούμε…

«Ένα ακόμα ψέμα που είπε το ΠΑΣΟΚ», συνέχισε ο κ.Σαμαράς, «είναι ότι έκοψε, τάχα, τις μακροχρόνιες σπατάλες του Ελληνικού Δημοσίου. Ήταν σπατάλη η περικοπή των συντάξεων, ιδιαίτερα των χαμηλοσυνταξιούχων; Στους συνταξιούχους βρήκατε να χτυπήσετε τη σπατάλη;»

«Το άλλο μεγάλο ψέμα που είπε η κυβέρνηση, είναι ότι πήρε ''τολμηρά μέτρα για να μειώσει το έλλειμμα''. Η αλήθεια είναι ότι πήρε αιματηρά μέτρα που μειώνουν περισσότερο το ΑΕΠ παρά το έλλειμμα».

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε επίσης πως η αποτυχία της κυβέρνησης το 2010, μεταφέρεται και στο 2011, σημειώνοντας πως «η ύφεση παραμένει βαθιά, η δημοσιονομική προσαρμογή είναι ακόμα πιο αναποτελεσματική, οι στόχοι είναι - και πάλι - μη ρεαλιστικοί».«Το ότι "δεν βγαίνει ο λογαριασμός", ότι "τα μέτρα είναι βαρβαρότητα", ότι "τα μέτρα δεν έχουν αναπτυξιακή διάσταση", ότι ο Προϋπολογισμός "δεν είναι αξιόπιστος", είναι λόγια βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτήν εδώ την αίθουσα», τόνισε.

Πώς μπορεί να αλλάξει η Οικονομική Πολιτική;

Προχωρώντας σε προτάσεις για την καταπολέμηση της ύφεσης και τόνωσης της οικονομίας, ζήτησε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και ότι πρέπει να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός το γρηγορότερο δυνατό,

Τι μπορεί να γίνει από ’δω και στο εξής; Με δύο κουβέντες: Ανάκαμψη τώρα και Ανάπτυξη αμέσως μετά! Πώς; Σπάζοντας και τους δύο φαύλους κύκλους που ήδη επισημάναμε:

Σπάζοντας το φαύλο κύκλο της ύφεσης, με μέτρα τόνωσης της Οικονομίας.

Και σπάζοντας το φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης, με αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας. Που είναι σε μέγεθος ίση με το συνολικό δημόσιο χρέος μας, αλλά έχει μηδενική απόδοση.
Σήμερα θα επιμείνω σε δύο μόνο στοιχεία:
Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, ώστε να ανασάνει η οικονομία, να σωθούν επιχειρήσεις που πάνε για κλείσιμο και να σταματήσει να αυξάνεται η ανεργία. Κι από την άλλη πλευρά, να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα από αυξημένους τζίρους και εισοδήματα.

Σας ζητάμε να κάνετε την αληθινή διαρθρωτική αλλαγή: Να αλλάξετε την ίδια τη φιλοσοφία του φορολογικού συστήματος. Ώστε να δημιουργεί ανάπτυξη προς όφελος όλων. Και πριν απ’ όλα, προς όφελος εκείνων που τώρα καταδικάζετε σε ανεργία.

Τέλος, επιμένω στο στόχο για τον Ισοσκελισμένο Προϋπολογισμό το γρηγορότερο δυνατό.

Κάθε σοβαρό πρόγραμμα έχει ως στόχο να ισοσκελίσει τον Προϋπολογισμό.

Είναι αυτό εφικτό; Ναι, αν ληφθούν ταυτόχρονα μέτρα για την καταπολέμηση της ύφεσης, όπως προτείναμε εμείς.

Περικοπή, λοιπόν, φόρων για να υπάρξει Ανάκαμψη.

Μέτρα τόνωσης της Οικονομίας για να καταπολεμήσουμε την ύφεση.

Και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, για να ελέγξουμε το χρέος.

Δεν αρκούν κάποια απ’ αυτά.

Χρειάζονται όλα αυτά μαζί! Ταυτόχρονα…

Για να δουλέψουν και οι «συνέργειες» μεταξύ τους.

Δηλαδή, για να υπάρξει «επανεκκίνηση» της Οικονομίας.

Αυτό σας προτείναμε συνολικά:
Συναίνεση στην Ανάκαμψη - Όχι συναίνεση στο Μνημόνιο!
Απευθυνόμενος εξάλλου στον κ. Παπανδρέου , επεσήμανε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να δώσει συναίνεση σε αυτό το μείγμα πολιτικής.

«Συναίνεση» σε αυτό το μείγμα πολιτικής, δεν πρόκειται να δώσουμε. Συνένοχοι στο δρόμο της χρεοκοπίας που έχετε επιβάλλει, δεν πρόκειται να γίνουμε. Γιατί είναι απολύτως άδικο και αποδεικνύεται πολλαπλά αναποτελεσματικό. Μεμονωμένες διαρθρωτικές αλλαγές τις ψηφίζουμε, γιατί είναι μέρος του δικού μας προγράμματος. Αλλά από μόνες τους δεν αρκούν πια. Χρειάζεται να φύγουμε μπροστά με Ανάκαμψη. Με επανεκκίνηση της Οικονομίας. Κι αυτό ούτε το κάνετε, ούτε το συνειδητοποιείτε καν…Αν η Κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει το διαφορετικό μείγμα που οδηγεί σε Ανάκαμψη, εμείς εδώ είμαστε.

Στη συνέχεια εξήγησε γιατί η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό: «Ακούστε: Τον Προϋπολογισμό σας δεν θα τον ψηφίσουμε. Και πώς να τον ψηφίσουμε, άλλωστε; Αφού σύντομα θα τον αλλάξετε κι αυτόν, όπως κάνατε τόσες φορές με τον περσινό. Αλλά δεν αρκεί να αλλάζετε τον Προϋπολογισμό, κάθε τόσο, με "μπαλώματα"Αλλάξτε πολιτική μια και καλή».Με ερειπωμένο ηθικό δεν γίνεται η ανασυγκρότηση της Πολιτείας.Ο κόσμος ζητάει λόγο αλήθειας, που ναι, οι καιροί επιβάλλουν να είναι και ανατρεπτικός. Εκεί που είχαμε στo πετσί μας, στο DNA μας, τον μύθο για τον Έλληνα, δηλαδή την επιτυχία, ας μην τον καλύψουμε με ένα πανώ-πλερέζα,με ένα σβήσιμο μνήμης, με μια μόνιμη απαισιοδοξία. Ας μη μας οδηγήσει αυτή η κρίση σε μετάλλαξη του χαρακτήρα μας. Γιατί αυτό θα σήμαινε απώλεια εθνικής μνήμης, χάσιμο προσανατολισμού και οράματος, τραυματισμό της αξιοπρέπειάς μας και μειωμένη αυτοπεποίθηση.

Αυτή τη μάχη δίνει η Νέα Δημοκρατία, προσφέροντας διέξοδο και Ελπίδα Ανάπτυξης. Αυτό το μάθημα Αντιπολίτευσης δίνουμε, λέγοντας τα «ναι» και τα «όχι» εκεί που χρειάζεται κάθε φορά.

Αυτό το μήνυμα αισιοδοξίας τελικά εκπέμπουμε.

Εμείς για τις θέσεις μας είμαστε σίγουροι. Εσείς, αντίθετα ταλαντεύεστε.

Και είναι φυσικό. Γιατί τα ίδια τα στοιχεία, σας έχουν διαψεύσει…

Όπως συνειδητοποιεί πια και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης.

Ακόμα και οι δικοί σας…

Όλη η ομιλία εδώ: http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=68717&Itemid=92

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aris. A avatar
  Aris. A 22/12/2010 23:26:53

  Οι χαμηλοί τόνοι Σαμαρά κατά την γνώμη μου σημαίνει ότι η θέση της χώρας είναι ιδιαίτερα δυσχερή και προφανώς δεν θέλει να δώσει κανένα άλλοθι στον Παπανδρέου να αποδράσει από εδώ που μας έφερε και να φορτώσει σε άλλους μια μελλοντική χρεωκοπία.

  Η ομιλία του καθαρά τεχνοκρατική προσπαθεί να αποφύγει την ρετσινιά του ακραίου και λαικιστή που προσπαθούν να του φορτώσουν.

  Πολύ σύντομα να αναμένουμε ιδιαίτερα δυσάρεστες εξελίξεις.

  • azxc avatar
   azxc @ Aris. A 22/12/2010 23:34:43

   είσαι απολύτως ορθός..αν και παραήταν τεχνοκρατικός ο λόγος του..

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ azxc 22/12/2010 23:36:55

    Πάντως ο ΓΑΠ τώρα που τον βλέπω μοιάζει αγχωμένος. Λές να ήλπιζε συναίνεση - συνενοχή και μόλις του το ξέκοψε ο Αντωνάκης, τους έχει πιάσει παράκρουση διότι θα πιούνε μόνοι τους το πικρό ποτηράκι μαζί με τα εξαπτέρυγα;

   • Aris. A avatar
    Aris. A @ azxc 22/12/2010 23:39:16

    Μάλλον παραήταν τεχνοκρατικός για να αποφύγει να μιλήσει ξερά πολιτικά και να πολώσει την συζήτηση που δεν ήθελε.

    Εξάλου και η ΝΔ δεν είναι καμία παρθένα.

    Η μοναδική έλλειψη της ομιλίας Σαμαρά ήταν που δεν μίλησε για το οργιο ρουσφετολογικών μετατάξεων που γίνονται στις ΔΕΚΟ μέσα από την ΠΑΣΚΕ.

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ Aris. A 22/12/2010 23:36:00

   Κι εγω ειδα την ομιλια.... ΔΕΝ εβγαλα τα ιδια συμπερασματα για να ειμαι ειλικρινης...
   Γενικα ηταν καλη πιστευω..
   Δε νομιζω οτι παει να αποφυγει "ρετσινια ακραιου.." Ειδικα τετοιες ωρες... ΔΕΝ τιθεται τετοιο Θεμα...
   Ισα ισα οσο πιο "ΑΚΡΑΙΟΣ", ΑΙΧΜΗΡΟΣ και ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ τοσο το καλυτερο. Σιγα μη λογοδοτουμε στους γελοιους δημοσιογραφους και πασοκους..
   Κοιτα τι ωραια ηταν η ομιλια του Τσιπρα για παραδειγμα, ειπε ΟΛΑ οσα συζηταμε στην καθημερινη μας ζωη ειπε ΑΛΗΘΕΙΕΣ. ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ του!!
   Μακαρι να μιλησουν ετσι και οι δικοι μας βουλευτες.
   Ο Τσιπρας ειναι ξυπνιος, βλεπει τις αγωνιες του κοσμου και αναλογως
   μιλαει, κι ετσι μαζευει κοσμο. ( Ασχετως του τι πραγματικα πρεσβευει οπως ολοι ξερουμε..)

   Η Ελλαδα κινδυνευει και χρειαζονται ΗΓΕΤΕΣ που μιλουν ΑΙΧΜΗΡΑ και φαινεται οτι υπερασπιζονται το λαο.. (Στην πραγματικοτητα οχι με ψευτικα λογια φυσικα)

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Kostas D 22/12/2010 23:39:40

    Έχετε υπ' όψει ότι τον Τσίπρα τον ακούμε μόνο οι Έλληνες. Τον Σαμαρά τον ακούν οι Ευρωπαίοι, οι Αμερικάνοι, η Τρόϊκα, οι αγορές και άλλοι. Η φρασεολογία του δεν μπορεί να είναι η ίδια νομίζω. Τα νοήματά του ωστόσο είναι καθαρά για όσους μπορούν να διακρίνουν...

    • Kostas D avatar
     Kostas D @ ierofantis 22/12/2010 23:46:09

     Συμφωνει αλλα τωρα δεν χρειαζονται υποννοουμενα..!!
     Σταρατα και καθαρα λογια μονο!!
     Το να προσεγγισεις κοσμο ειναι το ζητουμενο
     γιατι η χωρα κινδυνευει και η ΜΟΝΗ ΙΣΧΥΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ειναι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.... ΑΡΑ επιβαλλεται να μιλαμε
     καθαρα και ξάστερα..οπως η ομιλια του Τσιπρα
     (που φυσικα δεν ειμαι ουτε καν οπαδος του, αλλα
     ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ.. Μιλαει κατανοητα και ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ πιο φανερα στην κυβερνηση.. Ετσι και ο πιο ασχετος που δεν παρακολουθει τις εξελιξεις ΕΛΚΥΕΤΑΙ απο αυτα που λεει. Απλα και μονο διοτι ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ, δεν εγκλωβιζεται σε
     χαζες τακτικες του τι μπορει να τον "θεωρησουν" οι δημοσιογραφοι κτλ... Δε φοβαται..)

     • Kostas D avatar
      Kostas D @ Kostas D 22/12/2010 23:48:10

      Δεν μιλαω για φρασεις και λεξεις, μιλαω
      για το συγκροτημενο, απλο, καθαρο λογο του..
      Τον οποιο σαν ποιοτητα λογου ολοι προτιμουμε, ωστε με το που τον ακους μια φορα καταλαβαινεις τι συμβαινει γυρω, ακομα κι αν δεν εχεις παρακολουθησει εξελιξεις λεπτομερως.

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ Kostas D 22/12/2010 23:50:52

      Βράζει το αίμα σου, καλό αυτό. Η πολιτική θέλει όμως υπομονή, προγραμματισμό και εκμετάλλευση των κατάλληλων συνθηκών. Επί της ουσίας είμαι μαζί σου. Η μικρή εμπειρία από τη ζωή και τη δουλειά απλώς με κάνει να κρατώ λίγο τον ενθουσιασμό μου ή τα θέλω μου...

     • Kostas D avatar
      Kostas D @ ierofantis 22/12/2010 23:54:32

      Ασε την ΨΥΧΗ/ΦΥΣΗ σου ΕΛΕΥΘΕΡΗ....αλλιως θα σ' εκδικηθει...

      Οσο δε για την πολιτικη.... ΙΣΑ ΙΣΑ
      πρεπει να ειναι ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ κατανοητη στον απλο κοσμο..
      Αλλιως τι να το κάνεις αν εχεις την ΚΑΛΥΤΕΡΗ στρατηγικη... αλλα κανεις δε σε καταλαβαινει και αρα δε σε στηριζει μετα....
      Και υστερα αλυσιδωτα ερχεται περισσοτερη εσωστρεφεια...
      ΟΛΑ πανε αλυσιδωτα..

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ Kostas D 23/12/2010 00:02:44

      Ακόμα δεν έχω εμφανίσει δείγματα μετάλλαξης...
      Το παλεύω από την εφεδρεία, και είναι ευχάριστο και παρήγορο ότι στην πρώτη γραμμή εμφανίζονται φλογεροί Έλληνες σαν του λόγου σου. Όσο για τα λόγια τον πολιτικών, οι έχοντες ώτα, ακουέτω.

     • oxoxo avatar
      oxoxo @ Kostas D 23/12/2010 00:32:19

      Ο Σαμαράς κι ο Τσίπρας απευθύνονται σε διαφορετικά ακροατήρια και σε διαφορετικά επίπεδα. Σε πολλαπλά, διαφορετικά κι απαιτητικά ο πρώτος καθώς είναι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Ο αυριανός Πρωθυπουργός της χώρας. Ο Τσίπρας απευθύνεται κατεξοχήν στο θυμικό του κόσμου γι' αυτό και μπορεί να μιλάει ελάχιστα έως καθόλου τεχνοκρατικά, ειδικά. Ο κόσμος γνωρίζει τα προβλήματα, τα ΖΕΙ. Περιμένει και θέλει συγκεκριμένες απναντήσεις, λύσεις. Αυτό προσδοκεί από τον Αντώνη.

    • yiannos avatar
     yiannos @ ierofantis 23/12/2010 00:58:38

     ναι ναι, οι πάντες κάθονται και διαβάζουν τις ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά....

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ yiannos 23/12/2010 01:50:43

      Τις διαβάζουν πάντως περισσότεροι από του Τσίπρα...

     • loretta avatar
      loretta @ yiannos 23/12/2010 03:38:04

      οσοι θελουν να ξερουν τι πραγματικα συμβαινει και για να μην λενε αρλουμπες αριστερα και δεξια καλα θα κανουν να διαβαζουν τις ομιλιες ολων μπας και χαμπαριασουν το δουλεμα που τρωνε απο το λαος το πασοκ και το ΔΥΣΗ.

      Αρκετα με τις ανοησιες του καθε ενα που αν τον ρωτησεις τι γνωμη εχεις για τα τεκτενομενα θα σου απαντησει σαν μαθητης του νηπιαγωγιου

     • man8os avatar
      man8os @ loretta 23/12/2010 03:50:46

      Αντε να κανουμε και εκλογες να γινει εξωκοινοβουλευτικη ακροδεξια και η Δυση. Μαζι με την Αυγη.

   • azxc avatar
    azxc @ Kostas D 23/12/2010 00:20:24

    Κακά τα ψέματα, ο Τσίπρας ήταν υπέροχος και συγκροτημένος, μίλησε πολιτικά, αλλά και με οικονομικά μεγέθη .. η δε Παπαρήγα είπε για το Αιγαίο 60% ΗΠΑ, 20% Τουρκία, 20% Ελλάδα .. και κανείς δεν είπε τίποτε

    • Kostas D avatar
     Kostas D @ azxc 23/12/2010 01:41:02

     Συμφωνω!!

    • oxi ki etsi avatar
     oxi ki etsi @ azxc 23/12/2010 03:51:45

     Αλήθεια, γιατί έκαναν την πάπια στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ???

     • man8os avatar
      man8os @ oxi ki etsi 23/12/2010 03:53:42

      Θα γινει συζητηση για την εξωτερικη πολιτικη.
      Οσο για την Παπαρηγα λεει τα δικα της. Να κανουμε κομμουνισμο.

 2. victoria avatar
  victoria 22/12/2010 23:29:39

  Bonus points που εξήγησε το μηδενισμό του ελλείματος, δλδ τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και τη θέση του ΕΛΚ.
  Αυτό το «ανάκαμψη και ανάπτυξη» μόνο ελπίζω να αρκεί...

 3. ierofantis avatar
  ierofantis 22/12/2010 23:32:29

  Και το Μάρτη, μυρίζουν εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κουράγιο να υιοθετήσει το σύνολο της πολιτικής της ΝΔ και παράλληλα δεν μπορεί να αποτινάξει το ζυγό του μνημονίου που σε τελική ανάλυση αυτή το επέλεξε. Μπρός γκρεμός και πίσω γκρεμός που είχε πει και κάποιος άλλος σχολιαστής εδώ. Προ αυτού του αδιεξόδου η επιλογή είναι μία. ΕΚΛΟΓΕΣ.

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ ierofantis 22/12/2010 23:38:10

   Γιατι δεν υπαρχουν απλοι βουλευτες του πασοκ οχι πρωτοκλασατα στελεχη, που το μνημονιο επηρρεαζει και τη δικη τους ζωη αρνητικα??
   ΔΕΝ προκειται να υπομεινουν για πολυ..

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Kostas D 22/12/2010 23:41:37

    Υπάρχουν. Κυρίως από επαρχία, που τώρα στις Γιορτές θα πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες και δεν θα μπορούν να πάνε για ένα καφέ στο καφενείο του χωριού. Αλλά εσύ περιμένεις προκοπή από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ; Αισιόδοξος είσαι βρε παιδί μου...

    • Kostas D avatar
     Kostas D @ ierofantis 22/12/2010 23:51:16

     χαχα,
     η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ τι λεει.....
     Ασχετως του αν τωρα λογω της κακης ψυχικης καταστασης, ολοι φανταζομαστε κι εγω δεν ξερω τι....
     ΑΛΛΑ η Λογικη αυτο λεει ειναι δυνατον ο οποιοσδηποτε ανθρωπος να συναινει για κατι που θα επιβαρρυνει τον ιδιο και την οικογενεια του????
     ουτε κατα διανοια..

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ Kostas D 22/12/2010 23:55:43

      Οψόμεθα. Εύχομαι να βγεις αληθινός.

 4. Rotarmist avatar
  Rotarmist 22/12/2010 23:36:03

  Τι να πει κανεις;
  Πληρης εγκλωβισμος των εργαζομενων. Ουτε λεξη για τις συμβασεις εργασιας και τις απολυσεις κλπ.
  Συμφωνει και με τις μειωσεις μισθων και συνταξεων.
  Μονο μελημα να μειωθει η φορολογια των Βιομηχανων και Επιχειρηματιων.
  Παμε για υπνο . Καληνυχτα!

  • Kennan avatar
   Kennan @ Rotarmist 22/12/2010 23:49:04

   Φίλε είσαι προκατειλημένοςμ, άρα κακός προπαγανδιστής. Μπες εδω΄και διάβασε όλη την ομιλία του (επειδή είμαι σίγουρος δεν την είδες) για να δεις οτι αναφέρεται κυρίως στους χαμολοσυνταξιουχους, τους μικρομεσαίους κλπ:

   http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=68717&Itemid=92

 5. pikras57 avatar
  pikras57 23/12/2010 00:07:27

  O κ. Πρωθυπουργός τον Ελληνικό λαό ότι δεν θα χρεωκοπήσουμε!
  Ωχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ!!!!!!!

 6. panagiotis avatar
  panagiotis 23/12/2010 00:21:27

  Οι κραυγές του Γιωργάκη έδειχναν τον εκνευρισμό του και την δυσχερή του θέση. ΨΕΜΑΤΑ - ΨΕΜΑΤΑ - ΨΕΜΑΤΑ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ. Τα δύσκολα όμως έρχοντε δυστυχώς και όπως μου περιέγραψε φίλος καταστηματάρχης ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ !!!!!!!!!! ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.

 7. factorx avatar
  factorx 23/12/2010 00:37:24

  Εγώ νομίζω ότι ο Σαμαράς έστειλε κυρίως το μήνυμα της "ήρεμης δύναμης που ξέρει καλά την οικονομία και δεν διαπραγματεύεται τα εθνικά". Παράλληλα έστειλε και σαφές μήνυμα προς την Ευρώπη, αναφερόμενος στις διαφοροποιήσεις υπερ των θεσεων του στο Λαικό Κόμμα. Να μην ξεχνάμε ότι ο Σαμαρας ως αρχηγός κόμματος εξουσίας απευθυνεται σε όλο το εκλογικό σώμα και δεν είναι όλοι υπερ των βιαιων και ξαφνικών αλλαγών.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ factorx 23/12/2010 01:07:31

   Οι αλλαγές όμως που μας επιβάλλονται είναι βίαιες και ξαφνικές.
   Δραματικές καταστάσεις απαιτούν δραστικά μέτρα.
   Σε αυτήν την περίπτωση η μετριοπάθεια ισορροπεί επικίνδυνα μεταξύ σύνεσης και συναίνεσης.

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Κάποιος 23/12/2010 01:29:41

    Αν είχε μιλήσει συναινετικά ή αν είχε υπαινιχθεί συναίνεση τοτε γιατί τα αυτάκια του ΓΑΠ είχαν κοκκινίσει;

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ factorx 23/12/2010 01:47:17

   Οκ, αλλα τώρα επιβαλλεται να γινουν αλλαγες(οχι με τη βια φυσικα)
   Αλλα με οσα συμβαινουν γυρω αν καθυστερησει ο Σαμαρας, μετα η αλλαγη θα ερθει με τη βια.... Θα υπαρξουν ανεξελεγκτες καταστασεις..
   Ο κοσμος γυρω ΥΠΟΦΕΡΕΙ, κανει υπομονη λογω Σαμαρα μια μεγαλη μεριδα κοσμου... Αλλα αν η πτωση της κυβερνησης παπανδρεου δε γινει απο το Σαμαρα, τοτε θα ερθει βιαια εξεγερση. Οι ανθρωποι ειναι
   ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ εξαγριωμενοι.... υπαρχει κοσμος που πειναει πια....
   ανθρωποι που πανε σε ... συσσιτια... ΑΥΤΟΙ τι να κανουν?? "υπομονη" ?? ΘΕΛΟΥΝ ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ!!

 8. man8os avatar
  man8os 23/12/2010 00:57:59

  Πολυ σωστος ο Προεδρος. Ηταν πολυ καλη η ομιλια και αντανακλα το κοινο αισθημα.
  Υπαρχει θεμα, αν το ΠΑΣΟΚ δεν δεχτει να αλλαξει πολιτικη,ποια θα ειναι η αντιδραση του.
  Φυσικα, καθε πραγμα στον καιρο του.

 9. straydog avatar
  straydog 23/12/2010 00:59:16

  Αυτοί συζητάνε,εσείς ακούτε αλλά εν τω μεταξύ ο κ.Μαρτίνης-πρόεδρος του Ελλη
  νικού Ερυθρού Σταυρού ξεπουλάει το``Ερρίκος Ντυνάν`` στον Αποστολόπουλο
  και τους Γερμανούς συνεταίρους του και τίποτε δεν κουνιέται.ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!!

 10. oxi ki etsi avatar
  oxi ki etsi 23/12/2010 02:17:36

  Η ομιλία του Πρόεδρου ήταν καλή και από τεχνοκρατικής πλευράς άρτια.

  Αλλά βρε παιδάκι μου, δώσε και λίγο παλμό, ύψωσε και λίγο τη φωνή ρε Πρόεδρε δεν θα πάθεις τίποτε...

  Το πολύ-πολύ να κλείσει λίγο ο λαιμός σου.

  Πέταξε ρε Πρόεδρε και 2-3 φράσεις που θέλουν να ακούσουν οι πικραμένοι και οι απελπισμένοι για να σηκωθούν από τον Καναπέ και να σε κάνουν Πρωθυπουργό...

  Δεν σε ακούγαν μόνο οικονομικοί αναλυτές σήμερα ρε παιδάκι μου...

  Υ.Γ.
  Ο Χατζηδάκης και η άλλη γιατί δεν πήγαν να ψηφίσουν αλλά έστειλαν γράμμα?
  Δεν ξέραν οτι δεν πιάνεται?

 11. oxi ki etsi avatar
  oxi ki etsi 23/12/2010 02:26:14

  Φάκτορα,

  εσύ που ξέρεις τα "από μέσα".

  Σεπαρακαλώ κάνε πιο λιανά το "αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας" ή παρέπεμψέ με κάπου να διαβάσω τι εννοεί.

  • man8os avatar
   man8os @ oxi ki etsi 23/12/2010 02:36:12

   Δες και την ομιλια στις 7 Ιουλιου

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ oxi ki etsi 23/12/2010 08:56:48

   Θα βγει και αναλυτικος καταλογος σε λιγο καιρο των ακινητων.

 12. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/12/2010 14:10:40

  Φακτωρα με ολο το θαρρος αλλαζω τον Τιτλο...σε :

  "Υπολογισμός καθεστώτος περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας"

  ΠΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.