#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/06/2013 18:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς:Προσωρινό το κλείσιμο της ΕΡΤ, όσοι αντιδρούν υπερασπίζονται το "χθες"Την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας νέος φορέας δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης σε σύγχρονα πρότυπα απαλλαγμένος από τα νοσηρά κομματικά δέχμια του χθες, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, με την ομιλία του σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας  Επενδύσεων. για τα καινούρια χρηματοδοτικά προγράμματα στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ, κρίθηκε απαραίτητο ως ένα προσωρινό -όπως υπογράμμισε ιδιαίτερα- μέτρο, προκειμένου ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας να εκσυγχρονιστεί, ενώ άσκησε έντονη κριτική σε όοσυς αντιδρούν, λέγοντας ότι δεν "υπερασπίζονται τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά την ΕΡΤ που υπήρχε μέχρι χθες".

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, στην εκδήλωση της ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, για τις νέες πιστώσεις και χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα

Φίλες και φίλοι,

Εγκαινιάζουμε σήμερα μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την μεγάλη υπόθεση της ρευστότητας των επιχειρήσεων. Δεν πρόκειται περί εξαγγελίας. Εγκαινιάζουμε την έναρξη της εφαρμογής της. Ξέρουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και ακριβώς επειδή τις ξέρουμε, προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να βρούμε λύση. Αυτή η μεγάλη κρίση που περνάει ο τόπος μας απειλεί την κοινωνική συνοχή αλλά και την ίδια την επιβίωση της χώρας. Έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής όλων των Ελλήνων. Έχει αναδείξει ξαφνικά και απότομα όλα τα κακώς κείμενα. Μας έχει βυθίσει σε μια ύφεση πρωτόγνωρη, σάρωσε με την ανεργία την Ελληνική οικογένεια κι έχει τρέψει πολλές φορές τους νέους μας σε φυγή. Σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να διορθώσουμε τα στραβά δεκαετιών, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να ορθοποδήσει ο τόπος.

Κάποιοι μέχρι πριν λίγους μήνες υποστήριζαν ότι αυτό που προσπαθούμε σήμερα είναι αδύνατον. Τώρα κανείς πια δεν το λέει αυτό. Έχουμε δείξει ότι είναι εφικτό και τα αποτελέσματα έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται. Το προχωράμε παρά τα εμπόδια, παρά τις κραυγές, τα ψέματα, πολλές φορές και τις ύβρεις όσων δεν θέλουν να προχωρήσει τίποτα. Πάρτε για παράδειγμα το θέμα της ΕΡΤ χθες. Αποφασίσαμε να κλείσουμε προσωρινά αυτό που υπήρχε έως τώρα και να δημιουργήσουμε μια νέα δημόσια Ραδιοτηλεόραση στη θέση του. Αλλά αυτό το “προσωρινά” χθες βράδυ κανείς δεν ήθελε να το πει, κανείς δεν το έλεγε, γιατί προφανώς ότι είναι προσωρινό το κλείσιμο δεν ήθελαν να το μάθει ο Ελληνικός λαός. Σήμερα συνεχίζουν. Οι συνδικαλιστές της δημοσιογραφίας έφτασαν στο σημείο να φιμώνουν, να απαγορεύουν να εμφανιστεί ακόμα και στο ραδιόφωνο κάθε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που κατά την άποψη μας προσπαθεί να εκφράσει την άποψη της πλειοψηφίας του κόσμου που γνωρίζει το πρόβλημα. Κι αν είναι δυνατόν “κόβουν” στον αέρα και απαγορεύουν τις ανακοινώσεις μας την ώρα που την ίδια στιγμή δίνουν ειδική άδεια εκπομπής στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν είναι ούτε δημοσιογραφία ούτε, βέβαια, ελευθεροτυπία. Είναι το νοσηρό κομματικό χθες που μας έφτασε μέχρι εδώ. Δημιουργούμε μια νέα Ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα διεθνή πρότυπα. Εκείνοι που αντιστέκονται δεν υπερασπίζονται τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, υπερασπίζονται αυτή την ΕΡΤ που υπήρχε μέχρι χθες. 

Καταργούμε, λοιπόν, μια εστία αδιαφάνειας, σπατάλης. Κάποιοι ενοχλούνται, γιατί θέλουν να διατηρηθεί και η αδιαφάνεια και η σπατάλη. Προστατεύουμε το δημόσιο συμφέρον τη στιγμή που ορισμένοι θεωρούν ως ιδιοκτησία τους τη δημόσια περιουσία τους. Όλα αυτά, όμως, ανήκουν στο χθες. Με το νόμο που σήμερα προτείνουμε μπαίνουν τα θεμέλια για μια -και θα έλεγα για την πιο ριζοσπαστική, την πιο δημοκρατική- μεταρρύθμιση που έχει γίνει για τα Μέσα Δημόσιας Ενημέρωσης ποτέ στον τόπο μας. Κάποιοι θέλουν να μείνουμε κολλημένοι στο χθες. Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό που κάνουμε είναι τολμηρό. Δεν ξέρω αν είναι τολμηρό ή αυτονόητο. Εκείνο που ξέρω είναι ότι έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε αυτό που γινόταν μέχρι σήμερα, να πάψουμε, δηλαδή, να σκεπάζουμε τα προβλήματα και να αρχίσουμε επιτέλους να τα λύνουμε. Και στα μεγάλα- συγγνώμη που θα το πω- δεν υπάρχουν κόμματα. Υπάρχει μόνον η Πατρίδα. Κι εγώ για την Πατρίδα μιλάω τώρα. 

Να μην συμβιβαστούμε, λοιπόν, με τη στασιμότητα, με τη μετριότητα, με την αδιαφάνεια. Να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά, να μην συνεχίσουμε τις κακές παραδόσεις κομμάτων και συντεχνιών, να τις καταργήσουμε. Και να τις καταργήσουμε τώρα, σήμερα, όχι αόριστα στο μέλλον. Δεν λέγεται τόλμη αυτό. Τόλμη λεγόταν παλιά. Εγώ το ονομάζω ελάχιστη υποχρέωση του μέσου πολίτη να φέρει το καινούργιο σε ένα χθες που σάπισε.

Βρισκόμαστε, λοιπόν, εδώ σήμερα, φίλες και φίλοι, για να υπογράψουμε μία σημαντική πρωτοβουλία που γίνεται για πρώτη φορά από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με αυτήν την πρωτοβουλία, διαθέτει στην Ελληνική οικονομία 500.000.000 ευρώ, ως κεφάλαια αντασφάλισης, που θα ανακυκλώνονται τρεις φορές το χρόνο, καλύπτοντας τις εγγυητικές επιστολές εγγυητικών επιχειρήσεων σε ετήσια βάση 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Τέτοιο πρόβλημα δεν θα υπάρχει, μόλις βέβαια εξομαλυνθεί πλήρως το τραπεζικό μας σύστημα. Και η εξομάλυνση αυτή, είναι βέβαια η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που τελειώνει αυτές τις μέρες.

Αλλά για να αποκατασταθεί πλήρως η παροχή ρευστότητας στην αγορά θα χρειαστεί κάποιος χρόνος. Και εμείς θέλουμε να μηδενίσουμε αυτόν το νεκρό χρόνο. Πρέπει η ρευστότητα να υπάρξει αμέσως και έτσι πήραμε αυτές τις πρωτοβουλίες και ζητήσαμε βοήθεια από ευρωπαϊκούς οργανισμούς, ώστε να μη χαθεί ούτε λεπτό.

Μια τέτοια πρωτοβουλία ακριβώς, είναι αυτή που εγκαινιάζουμε σήμερα. Έγινε εφικτή, χάρις στην εμπιστοσύνη που η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ο Πρόεδρός της, ο κ. Hoyer, δείχνουν στις προσπάθειες που κάνει σήμερα η Ελλάδα. Κατάλαβε ο Πρόεδρος το πρόβλημα αμέσως και έσπευσε να το αντιμετωπίσει, όχι με λόγια αλλά με έργα. Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει και για τη βοήθεια, που σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή μας προσφέρει.

Είμαι ευτυχής, λοιπόν, σήμερα που μετά από μήνες προσπαθειών, με πολλές τεχνικές δυσκολίες – ήταν λογικό, άλλωστε, να υπάρξουν – υπογράφεται τελικά η συμφωνία. Και επιτρέψτε μου, θα ήθελα με την ευκαιρία να αναφερθώ και στην EBRD, την άλλη Ευρωπαϊκή Αναπτυξιακή Τράπεζα, για το θετικό ρόλο που έπαιξε και εκείνη στην όλη προσπάθεια. Και κυρίως, για τη βοήθεια που προσφέρει και στις Ελληνικές επιχειρήσεις, ώστε να κρατήσουν, κυρίως στα Βαλκάνια, ζωντανή την παρουσία τους.

Φίλες και φίλοι,
Έχουμε, λοιπόν, πρόβλημα ρευστότητας. Και το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζουμε σήμερα και άμεσα με τέτοια εργαλεία στοχευμένης ρευστότητας και οριστικά βέβαια με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τα τελευταία τρία χρόνια είδαμε υγιέστατες Ελληνικές επιχειρήσεις να μην μπορούν να αγοράσουν πρώτες ύλες από το εξωτερικό, χωρίς μετρητά, καθώς τις εγγυητικές επιστολές, είτε δεν τις έδιναν οι Ελληνικές τράπεζες, είτε και αν τις έδιναν, δεν περνούσαν στο εξωτερικό.

Το ίδιο συνέβαινε και σε μεγάλες συμβάσεις εξαγωγών Ελληνικών επιχειρήσεων. Μείωση της παραγωγής, μείωση τζίρου, λουκέτα, απολύσεις, περισσότερη ύφεση. Είναι ο γνωστός φαύλος κύκλος που ζήσαμε τα τελευταία τρία χρόνια. Έτσι, η πρωτοβουλία που σχεδιάσαμε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, δίνει άμεσα μία πιστωτική ανάσα σε πολλές επιχειρήσεις. Ειδικά σήμερα, σε αυτό το μεταβατικό στάδιο που βρισκόμαστε μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα. Παρέχει στήριξη στις εξαγωγές, ώστε να πάνε ακόμα καλύτερα, γιατί αυτές, κατά την άποψή μου, θα κρίνουν και την επιτυχία της χώρας στα επόμενα χρόνια.

Και όπως είπαμε, αυτή η συμφωνία εντάσσεται σε ένα πλαίσιο κινήσεων για την υπόθεση που λέγεται ρευστότητα, ήδη, από το Δεκέμβριο του 2012 μέχρι σήμερα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει εκταμιεύσει 1,5 δισ. ευρώ στην Ελληνική οικονομία και αποδέκτες των πιστώσεων ήταν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και ορισμένα σημαντικά έργα υποδομής.

Με το πρόγραμμα «επιχειρηματική επανεκκίνηση», διαθέτουμε στην αγορά 450 εκατ. ευρώ για κεφάλαιο κίνησης, με επιτόκιο κάτω του 5%. Επίσης, μέσω του ΕΤΕΑ, διαθέτουμε ακόμα 316 εκατ. ευρώ στην παροχή επενδυτικών δανείων για στοχευμένες δραστηριότητες που μπορούν να πάνε μπροστά την Οικονομία.

Ολοκληρώνουμε αυτές τις μέρες την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού Συστήματος, τεράστιας σημασίας, όπως είπαμε για την Ανάπτυξη. Και ακόμα προχωράμε, όσο πιο γρήγορα είναι δυνατό, στην εξόφληση όλων των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Επιταχύνουμε, παράλληλα, την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ, έχοντας, ήδη, ξεκινήσει ορισμένα μεγάλα έργα, ενώ αξιοποιούμε στρατηγικά και αναπτυξιακά τη Δημόσια περιουσία μας προσελκύοντας ξένες επενδύσεις και ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας.

Οι εξελίξεις αυτές παγιώνουν τη σταθεροποίηση της οικονομίας, επιταχύνουν την επιστροφή των καταθέσεων που θα οδηγήσει και αυτή στην πλήρη αποκατάσταση της ρευστότητας στο τραπεζικό μας σύστημα. Γιατί για εμάς, η πλήρης αυτή ομαλοποίηση της ρευστότητας, είναι ένας κυρίαρχος άξονας στην οικονομική μας πολιτική.

Ο δεύτερος, βέβαια, είναι ο εξορθολογισμός της Διοίκησης, η μείωση της γραφειοκρατίας, η απλοποίηση των διαδικασιών, η εισαγωγή πληροφορικής και τεχνολογίας στις συναλλαγές του πολίτη με το κράτος. Απλοποιώντας τις εξαγωγές, την ίδρυση, την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, την αποκατάσταση επιτέλους φιλικού κλίματος απέναντι στους επιχειρηματίες, όχι μόνο στον ξένο επιχειρηματία και στον Έλληνα επιχειρηματία. Παράλληλα, προχωράμε αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση του φορολογικού μηχανισμού  που διευρύνει τη φορολογική βάση, κατανέμει δικαιότερα τα φορολογικά δάνεια.

Ο τρίτος είναι το άνοιγμα των επαγγελμάτων, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών που υλοποιήσαμε τους δέκα τελευταίους μήνες. Τριάντα και πλέον επαγγέλματα έπαψαν να είναι προνόμιο των λίγων και άνοιξαν προς όφελος των νέων ανθρώπων, με φαντασία και δημιουργικότητα νέων ανθρώπων. Νέων ανθρώπων που παίρνουν ρίσκο, για να κάνουν πράξεις τις ιδέες τους. Είναι αυτές οι ιδέες που δημιουργούν και νέες θέσεις εργασίας για τον τόπο. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε αυτό το τελευταίο δεκάμηνο κυρίως δεν έχουν προηγούμενο στη μεταπολιτευτική σύγχρονη ιστορία μας. Τις έκανε με κόπο και θυσίες αυτή η κυβέρνηση των τριών κομμάτων, που πίστεψαν στην Ευρώπη και πίστεψαν στην Ελλάδα. Τα αποτελέσματα αυτής της μεταρρύθμισης σύντομα θα γίνουν ορατά σε ολόκληρη την κοινωνία.

Κυρίες και κύριοι, τους τελευταίους έντεκα μήνες η κυβέρνησή μας κλήθηκε να διαχειριστεί την περίφημη υπόθεση “Grexit”. Σήμερα όλοι συμφωνούν πως αυτό πια είναι πίσω. Βδομάδα- βδομάδα, μήνα-μήνα έχουμε μικρές ή μεγαλύτερες, ενδιάμεσες νίκες στα δημοσιονομικά, στις μεταρρυθμίσεις, στις επενδύσεις, στον Τουρισμό. Έχουμε σε αυτή τη διαδρομή, όμως, και μικρές ή μεγάλες δυσκολίες, αλλά δε λυγίζουμε, συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά μέχρι αυτή η δοκιμασία να τελειώσει. Τα χειρότερα ήδη βρίσκονται πίσω μας. Με αποφασιστικότητα, με σταθερότητα, με θάρρος, χωρίς να ταλαιπωρούμαστε μπροστά στις δυσκολίες, γιατί γνωρίζουμε ότι έχουμε μπροστά μας και άλλα εμπόδια να ξεπεράσουμε. Είμαστε αποφασισμένοι, γιατί αυτή η μάχη που δίνουμε είναι μάχη για την Ελλάδα. Και η νίκη στο τέλος του δρόμου θα είναι νίκη για όλους τους Έλληνες.
Σας ευχαριστώ θερμά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΜ avatar
  ΚΜ 12/06/2013 18:52:00

  Ελπίζω να βγει η κίνηση. Δεν θα μείνουμε χωρίς κρατική τηλεόραση, απλώς θα φτιαχτεί από νέες βάσεις, χωρίς την «κληρονομιά» 30 χρόνων και με άμεσο αντίκρυσμα-ελάφρυνση στα λεφτά που πληρώνουμε μέσω ΔΕΗ. Μερικοί κόμποι δεν λύνονται - κόβονται!

 2. mid avatar
  mid 12/06/2013 19:04:33

  Ωραία όλα αυτα όμως όχι μόνο στην ερτ εκκαθάριση αλλά και στην βουλή και στο μουσείο της ακρόπολης που το 80% των υπαλλήλων είναι από την μεσσηνία και γενικά να γίνουν απολύσεις σε ολες της βυσματικες υπηρεσιες δεν διορίστηκαν ρουσφετολογικα μόνο στην ερτ

  • Agelos avatar
   Agelos @ mid 12/06/2013 21:24:18

   Ναι ρε φίλε όντως αλλά από κάπου πρέπει ν αρχίσουμε, ε;

 3. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 12/06/2013 19:17:07

  Άκομψο μεν, λειτουργικό δε. Θα δείξει μετά την 1η Σεπτεμβρίου αν ο Σαμαράς έπραξε σωστά ή όχι. Κατ' εμέ έπραξε σωστά. Αυτά πρέπει να τα κόβεις από την ρίζα. Τελείωσε το νταηλίκι της ΠΡΟΣΠΕΡΤ, που κατεβάζανε τους διακόπτες όποτε γουστάρανε. Ελπίζω να δικαιωθεί ο Αντώνης.

  ΥΣ: Ποτέ δεν ήμουν προσωπολάτρης. Απλά πιστεύω ότι σωστά έπραξε. Ψάξτε παραπίσω να δείτε τι έγινε στο τέλος με όσους προσπάθησαν να βάλουν χέρι στο "άβατο" της ΕΡΤ! Ένα ΤΙΠΟΤΑ.

 4. Aρχιμήδης avatar
  Aρχιμήδης 12/06/2013 19:32:02

  Προσωρινό λοιπόν το κλείσιμο. Αρα συνεχίζουμε να την πληρώνουμε και μάλλον με αυξημένο τέλος...
  Για να δούμε τώρα ποιός θα φύγει ποιός θα έρθει και ποιοί θα μοιραστούν την νέα πίτα της ΕΡΤ. Τουλάχιστον να φάνε και οι δικοί μας...

 5. theo1611 avatar
  theo1611 12/06/2013 19:59:51

  Ωραία όλα αυτά ένθεν κακείθεν.

  Έχω όμως μία απορία?

  Η Τρόϊκα ήρθε στην Αθήνα ή όχι, είναι στην Αθήνα και παραμένει ή ήρθε στην Αθήνα και έφυγε?

  Βλέπετε δεν δουλεύουν και τα παραδοσιακά ΜΜΕ!

  Τη δόση μας του Ιουνίου θα την πάρουμε και τι κάνουμε γι' αυτό?

 6. ektoras avatar
  ektoras 12/06/2013 20:32:29

  Δεν έχω ψηφίσει ποτέ Ν.Δ. κι ενδεχομένως να μην ψηφίσω και ποτέ. Αλλά οφείλω να αναγνωρίσω πως η απόφαση του Σαμαρά δείχνει άνθρωπο με πυγμή για σοβαρές μεταρρυθμίσεις. Το θέμα της ΕΡΤ έχει τεθεί ήδη από το 2010 και το πρώτο μνημόνιο αλλά οι "ηγέτες" δεν ήθελαν να διαταράξουν τους αργόμισθους.

  Αν λυπάμαι για κάτι είναι για την ΕΤ3 που είχε με διαφορά το καλύτερο πρόγραμμα στην ελληνική τηλεόραση.

 7. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 12/06/2013 20:59:00

  Δυστυχως ο τροπος που κοπηκε η ΕΡΤ θα ειναι διεθνως εσαει μελανο σημειο για τον Αντωνη...
  Τον αγαπω και τον πιστευω αλλα....απο το πρωι νοιωθω απολογουμενος σε καθε ανθρωπο (ζω στο εξωτερικο) που μου λεει γιατι? Μα στην Ελλαδα!!!

 8. kotstak avatar
  kotstak 12/06/2013 21:13:27

  Μέχρι τώρα πολλοί πολίτες "έκοβαν τα χέρια τους", επειδή ψήφιζαν κάποιον.
  Ο Σαμαράς θα κάνει πολλούς να "κόψουν τα χέρια τους", επειδή δεν τον ψήφισαν.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ kotstak 12/06/2013 21:29:46

   ...μου αρέσουν οι χειροκροτητές και όχι οι κριτές....

   Αν κόψουν τα χέρια λοιπόν ...πως θα τον ψηφίσουν;

   Αλλά ας σοβαρευτούμε: αντί λοιπόν να αξιολογήσει και να απολύσει όσους δεν κάνουν ή όσους δεν ...θέλει με φασιστική ισοπέδωση τους διώχνει όλους ...και μερικούς θα τους επαναπροσλάβει αφού έχουν πάρει αποζημιώσεις...& επιπλέον μιλά για σκάνδαλα και αδιαφάνεια λες και εγώ διόριζα ΔΣ και Προέδρους και αντί για κλούβα με εισαγγελέα βγάζει ...διάγγελμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ...και κερδίζει σε όποιον σκέφτεται...και για τρεις μήνες αφήνει χωρίς φωνή και εικόνα την ομογένεια και παραμεθόριες περιοχές που το μόνο Ελληνικό ήταν η ΕΡΤ...

   ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ

 9. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 12/06/2013 21:23:13

  Καταργούμε, λοιπόν, μια εστία αδιαφάνειας, σπατάλης.

  Συγνώμη αλλά στον εισαγγελέα κύριε Πρωθυπουργέ.

  Τα υπόλοιπα είναι λόγια, δικαιολογίες, υπεκφυγές.

  ΥΓ

  όσο για το δημόσιο συμφέρον...θα απολυθεί ο χ ή ο ψ της ΕΡΤ θα πάρει αποζημίωση και θα επαναπροσληφθεί μέσο ΑΣΕΠ....αυτό λέγεται διαφάνεια και εξυγίανση....και όχι σπατάλη ....αντί να απολυθεί ο οποιοσδήποτε μη αρεστός γιατί και αυτή η Κυβέρνηση κατέδειξε πλέον ότι δεν μπορεί να αξιολογήσει και να εξορθολογίσει τίποτα πέρα από το να μιλά....

 10. ο Δικαιορος του Διαόλου! avatar
  ο Δικαιορος του Διαόλου! 12/06/2013 21:28:43

  Τα στρατα της Ερτ, της συνομοταξιας των Κωλεοπτερυγων, ηταν βουβα οταν εκλειναν εφημεριδες περιοδικα και καναλια! Μη του φιλοξενουντος τους ...ομορριζους, του 902, εξαιρουμενου!
  Που απελυσε τους "συναδελφους" τους χωρις να ακουστει τσιμουδια! Εκει στην κορυφη των Ερτατζηδων επιτελων! Ενω αυτοι θα αποζημειωθουν με τρελλα λεφτα!
  Κομματικα εκκολαπρτηρια κωλεοπτερων Ειδικου και μοναδικου ιδεολογικου καταστρωματος!
  Αρνουνται την φωνη του Κεδικογλου, αλλα κυριως αρνουνται την αφηγηση των κατορθωματων τους! Με εναν Τριμη να οριζει την μουγγα ως φιμωση του πρωην "συναδελφου" τους και τακτικη εναντιον του εχθρου!
  Ενω υποτιθεται κανουν αγωνα για την ενημερωση των δικαιων τους και ο αντιλογος θα τους αυξανε τους "συμμαχητες και συντροφους "!
  Στα χρονια της μεταπολιτευσης, πρωτοστατησαν στην μονοπωληση της πολιτικαλ κορεκτ ιδεοληψιας, την προπαγανδα των κοληματων της αριστερατζας και την επιβολη των μεταμοντερνων ιδεων για την εθνικη αποδομηση, κρυμμενη πισω απο την ΣΗΜΑΙΑ, που ειναι η Ελληνικη Ραδιοφωνια και Τηλεοραση!
  Μονο που αυτη η ΣΗΜΑΙΑ εχει το κονταρι της στημενο σε περιεργους πυργους, σε πολυτελη φυλακια!
  Ο Ελληνας αγαπαει την "σημαια" και δεν ανεχεται την υποστολη της!
  Τους βιγλατορες ομως ως σημαιοφορους της τους σιχαινεται και κυριως, τους περαστικους, ιδεολογικους και καλοταϊσμενους ασπαλακες που κρυβονται απο πισω της.
  Η τακτικη και η μεθοδος που επιλεχτηκε για να επιτευχθη ο στοχος της καθαρσης της οικονομικης καταβοθρας που υπηρξε η ΕΡΤ ως οργανισμος, ηταν παιδαριωδης και αστοχαστος! Την εντολη για την εναρμονηση του καθεστωτος ΕΡΤ Με την πραγματικοτητα, επρεπε να την ειχε κανει Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ και οχι ο συγκεκριμενος κατ εντολην, ταχα δημοσιογραφος!
  Η αλλαγη της δομης της Ερτ επρεπε να γινει σε μια μερα, με καταγγελια των παχυλων συμβολαιων και την επαναδιατυπωση των συμβασεων, πανω στην λογικη της εξισορροπησης των αποδοχων, χωρις να πεσει το μαυρο στις συχνοτητές της. Χωρις την εξασφαλιση της τρικομματικης συμφωνιας, δώθηκε η αφορμη να δεσουν με "λουκανικα τα σκυλια" και να τους κανουν το τραπεζι!
  Επανασυστηνοντας "συμμαχιες", παραγγελοντας "λουρια" και κτιζοντας νεα ΠωλειταιΧανεια! Ιδια κι ομοια σε "δομες", "κτιστες" και "αρχιτεκτονες" οπως τοτε!
  Με τα ιδια αποτελεσματα!
  Εμ κεραταδες, εμ δαρμενοι!

  Να δουμε, θα αρνηθουν οι βιγλατορες της Μεσογειων τις παχυλες αποζημιωσεις που θα τους αποδοθούν με βαση τα ξετσιπωτα συμβολαια των "ηγετων" της αντιστασης;
  Σε καιρους που η ανεργια και το μεροκαματο για τον υποαπασχολουμενο Ελληνα, ξεπερναει κι αυτον τον Τρομο;

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ο Δικαιορος του Διαόλου! 12/06/2013 21:47:01

   ...μα πως να καταγγείλεις παχυλά συμβόλαια όταν για ένα χρόνο έδινες παχυλά συμβόλαια;

   Πανάρχαιο και αναπάντητο ερώτημα...

   • ο Δικαιορος του Διαόλου! avatar
    ο Δικαιορος του Διαόλου! @ Ο Ιθαγενής 12/06/2013 22:17:37

    "Τους βιγλατορες ομως ως σημαιοφορους της τους σιχαινεται και κυριως, τους περαστικους, ιδεολογικους και καλοταϊσμενους ασπαλακες που κρυβονται απο πισω της
    Μηδενος εξαιρουμενου!
    ουδε του Κεδικόγλου!
    γι αυτο επρεπε ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ να αναγγειλει το γεγονος και οχι ο κατακεραυνωτης του ...Μοσιαλου!

 11. Μεγάλη απόφαση avatar
  Μεγάλη απόφαση 12/06/2013 22:17:41

  Μεγάλο βήμα το κλείσιμο της ΕΡΤ που μακάρι να είναι μια νέα αρχή στα άτολμα βήματα των μεταρρυθμίσεων που έχουμε δει μέχρι τώρα.
  Θα ολοκληρωνόταν πιο πειστικά το εγχείρημα αν η συνέχεια ήταν η διεκδίκηση των χρημάτων που οφείλουν τα ιδιωτικά κανάλια που κάνουν χρήση των συχνοτήτων δωρεάν κλπ με συνολικές οφειλές προς το δημόσιο περίπου 380 εκατ.
  Είναι δε πολύ παράδοξο να υβρίζουμε την ΕΡΤ τόσα χρόνια για τα χρήματα που της δίναμε μέσω ΔΕΗ και τώρα να την στηρίζουμε. Θα μου πεις ότι ήταν αιφνίδιο και φασιστικό το κλείσιμο με τον τρόπο που έγινε. Δεν θα διαφωνήσω, αλλά εξυγίανση με άλλο τρόπο δεν φαίνεται ότι θα γινόταν ποτέ, απόδειξη ότι μέχρι τώρα δεν είχε γίνει τίποτα. Τόσο ισχυρή την είχαν φτιάξει τα κόμματα της εξουσίας που τα ίδια αναγκάστηκαν πλέον να σκοτώσουν το φίδι που μέχρι τώρα τάιζαν.

 12. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 13/06/2013 00:21:14

  Αυτός ο γκεμπελισμός σας...

 13. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 13/06/2013 00:22:57

  Ωραίο το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο. Για τους 2 μήνες που δε θα λειτουργεί ΔΕ θα πληρώσουμε. Και από την έναρξη λειτουργίας του νέου φορέα θα πληρώνουμε ΛΙΓΟΤΕΡΑ από πριν κατά 100 εκατ. σε σύνολο για το λαό. Τι δεν κατάλαβες;

 14. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 13/06/2013 00:24:27

  Δεν ήθελαν με το καλό γιατί νόμιζαν πως είχαν τις πλάτες του πασόκ και του σύριζα. Δε γινόταν αλλιώς λοιπόν. Απλό το θέμα. Δύσκολη η λύση και βρέθηκε ο άντρας να το κάνει. Έπρεπε κάποιος να το πάρει πάνω του.

 15. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 13/06/2013 00:25:34

  Είχες καλύτερη λύση και δε την κατέθεσες γραπτώς ή την κατέθεσες και δε την δοκίμασαν; Πες μας να ξέρουμε σε ποιον θα πέσει το ανάθεμα...

 16. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 13/06/2013 00:26:03

  Μίλησε. Εσύ δεν άκουσες. Εξήγησε. Εσύ δεν κατάλαβες.

 17. εφη avatar
  εφη 13/06/2013 12:32:07

  εαν ηθελε ο Σαμαρας να κανει ενα καλο ξεκαθαρισμα ,μπορουσε να νοικοκυρεψει την ΕΡΤ χωρις ομως να την πληρωσουν οι σωστοι εργαζομενοι χαμηλομισθοι.
  επειδη ηταν κρατικη τηλεοραση ειχε γινει τσιφλικη και του καθε κομματος και εβαζε οποιον ηθελε.
  το χαος αυτο ηταν δημημιουργημα ολων των τεος και νυν τεμπελιδων βουλευτων.
  γιατι δεν εβρισκε αλλο τροπο να νοικοκυρεψει χωρις να μεινουν στον δρομο τοσοι
  οικογενειαρχες?
  που θα βρουν τα χρηματα να αποζημιωσουν ολους τους υψηλομισθους.
  ολα αυτα που γινονται ειναι γαλοιοτητες,αλλα φταιμε εμεις που εχουμε μεινει στα γραπτα σχολια και δεν αντιδρουμε.
  εξω απο την Ελλαδα και οι 300 τεμπελιδες
  συνεχιζουν να καταστρεφουν το μελλον των παιδιων μας.
  ξυπνηστε ζωα.

 18. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 13/06/2013 18:27:23

  Δες τις δηλώσεις Κεδίκογλου και θα σου λυθούν όλες οι απορίες. Από που το έβγαλες το συμπέρασμα που γράφεις παραπάνω; Από το μυαλουδάκι σου ή έτσι σε βολεύει;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.