#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/06/2010 16:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: «Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος αξιολόγησης των δαπανών»Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στις Βρυξέλλες, προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής των χωρών-μελών της Ε.Ε .και  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αντικείμενο των σημερινών μου συναντήσεων  είναι η ανάγκη καλύτερου οικονομικού συντονισμού στη διακυβέρνηση της Ε.Ε.Υποστηρίζω:Την ενίσχυση μηχανισμών άμυνας απέναντι στους κερδοσκόπους.Την ανάγκη σύστασης ενός Ευρωπαϊκού Οίκου Αξιολόγησης υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.Το διαφορετικό ρόλο που θα πρέπει να παίζει ο Ευρωπαϊκός Προϋπολογισμός και οι χώρες μέλη, ανάλογα με το αν βρισκόμαστε σε περίοδο ύφεσης ή ανάπτυξης.Τέλος, υποστηρίζω ότι στην αξιολόγηση των δαπανών κάθε χώρας, θα πρέπει η Ευρώπη να συνυπολογίζει το ότι ορισμένες χώρες, όπως κατεξοχήν η Ελλάδα, ξοδεύουν τεράστια ποσά, τόσο για την άμυνά τους, όσο και για τη φύλαξη των συνόρων τους,  που είναι, ταυτόχρονα, και σύνορα της ίδιας της Ευρώπης».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε το μεσημέρι συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Βίλφρεντ Μαρτένς.

Η Σύνοδος του ΕΛΚ ξεκινά στις 17:30, με δείπνο εργασίας στο οποίο συμμετέχουν αρχηγοί κρατών, πρωθυπουργοί και αρχηγοί κομμάτων μελών του ΕΛΚ  από τις χώρες μέλη της Ε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. socrates avatar
  socrates 16/06/2010 17:21:35

  Απλές και σταράτες κουβέντες από ένα άνθρωπο που καταλαβαίνει τι λέει.
  Ο άλλος ο πελοπονήσιος που από τα πολλά οράματα έχει μπερδευτεί μόνος του, άλλα λέει και άλλα καταλαβαίνει.
  Που να βρείς άκρη με τις πράσινες κουβέντες;
  Τρικυμία εν κρανίω.

  • I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
   I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ @ socrates 16/06/2010 17:54:29

   Υπάρχει state με το όνομα Πελοπόννησος στο U.S.A.;

   • socrates avatar
    socrates @ I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 16/06/2010 18:45:34

    Έστω κατά το ήμισυ.

  • Ενας αθώος avatar
   Ενας αθώος @ socrates 16/06/2010 18:34:22

   Αντε, να αναλάβει πρωθυπουργός, να βάλει και τον Βουλγαράκη υπουργό εξωτερικών μπάς και σωθούμε.

 2. EtsiMareSei avatar
  EtsiMareSei 16/06/2010 17:34:25

  Οι απλές αλήθειες τσακίζουν κόκκαλα τελικά..αν και χοντρόπετσοι οι ευρωπαίοι εταίροι μας ίσως χάσουν τον ύπνο τους σήμερα τουλάχιστον.
  Και είναι αυτές οι αλήθειες και οι ειλικρινείς προθέσεις που σχεδόν ποτέ δεν λαμβάνονται υπόψην, απο μηχανισμούς άσκησης πολιτικής στην Ε.Ε αλλά ούτε και στον καθορισμό των προϋπολογισμών των χωρών μελών ανάλογα πάντα με τα ρεαλιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
  Τυχαία γεγονότα ή λάθοι βιασύνης των εταίρων μας?..τα συμπεράσματα δικά σας..

 3. A1 avatar
  A1 16/06/2010 17:52:56

  **Υποστηρίζω:

  Την ενίσχυση μηχανισμών άμυνας απέναντι στους κερδοσκόπους.**

  Δηλαδή τον μηχανισμό στήριξης ΔΝΤ-E.E. με τα 750 δις που δημιουργήθηκε για αυτό τον σκοπό, την Οικονομική σταθερότητα της Ευρώπης.

  Τελικά Υπέρ ή Κατά ο Αντώνης;(Η Ευρωομάδα της ΝΔ τάχθηκε Υπέρ)

  ΥΓ Κάποτε θα πρέπει να σταματήσουν οι πολιτικοί να παίζουν τις κουμπάρες, καταντάει κουραστικό.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ A1 17/06/2010 09:32:55

   Φιλαράκι του area51gr να υποθέσω? Την ίδια αφαιρετική λογική έχετε: Το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο, άρα ο Σαμαράς υποστηρίζει το μνημόνιο.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ A1 17/06/2010 11:28:35

   Τα 750 δις είναι άλλο πράγμα (για πολλές χρεωμένες χώρες), και άλλο, συνδεδεμένο βέβαια ως λογική, το μνημόνιο (προηγήθηκε, μόνον για την Ελλάδα).
   Φαντάζομαι όμως, με μηχανισμό άμυνας εννοεί και άλλα, εκτός από τα 750 δις: Π.χ. έλεγχο γυμνών CD's, short selling, νομοθετική αποσύνδεση εμπορικής τραπεζικής από επενδυτικά, κτλ. Φαντάζομαι συμφωνεί και με τέτοια μέτρα.

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/06/2010 18:43:48

  Οίκος αξιολόγησης υπό την εποπτεία Κεντρικής Τράπεζας; Ούτε που θα κοιτάω τι λέει, ή θα κοιτάω την σκοπιμότητα του τι λέει, (κάτι σαν να βλέπω Μέγκα), και θα κάνω το αντίθετο.

  Παράδειγμα: Θα λέει ο οίκος αξιολόγησης: "Θα τα καταφέρει η Ελλάδα". Θα το ερμηνεύω εγώ: "Oι κουφάλες οι Γαλλικές τράπεζες προσπαθούν να χώσουν τα ομόλογά τους στους χάνους".

  Και τι σημαίνει "κερδοσκόποι"; Το βιβλίο λέει ότι "κερδοσκόπος είναι ο στιγμιαίος ή βραχυπρόθεσμος επενδυτής". Ξέρει κανείς τι θα πάθει η αγορά αν χαθεί η πληροφόρηση των κερδοσκόπων; Θα αποκτήσει ποιότητα και βάθος ...μεσαίωνα.

  Ο μηχανισμός άμυνας είναι η διαφάνεια, disclosure, καθαρός πάγκος το πρωί, καθαρός το βράδυ, και όσοι εμπορεύονται κουτσομούρες για μπαρμπούνια, στην φυλακή. Και αποφυγή σύγκρουσης συμφερόντων (αδύνατο πράγμα στην Ευρώπη).

  Εδώ κυκλοφόρησε ότι η ΕΚΤ αγοράζει ελληνικά χαρτιά που έχουν οι Γαλλικές τράπεζες. Το πιστεύετε; Δεν το πιστέυω. Χειραγώγηση κάνουν για "εύνομο και εύρυθμο" χώσιμο στον κοσμάκη. Πάρε, πάρε, καλό ευρωεπιτόκιο 8%. Πάρε, πάρε...

  θα είχα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε εταιρία αξιολόγησης που δεν εποπτεύεται από κανέναν (πέραν του αντίστοιχου κάποιας επιτροπής κεφαλαιαγοράς (αλλά -- να το πρόβλημα -- ποιάς χώρας? από επιτροπή της ΕΕ; Χ.Ψ. κι Α) και χρηματοδοτείται 100% από την πώληση των αξιολογήσεών της.

  Υπάρχει Ευρώπη; OK, υπάρχουν σχετικά ελεύθερες εμπορικές και κεφαλαιακές συναλλαγές, αλλά ΔΕΝ επιτρέπονται διακρατικές συγχωνεύσεις). Φοβάμαι ότι πριν το τέλος της ύφεσης, θα ξαναπάμε στα 1910. Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία (και ίσως Ρωσία). Ακόμα και να γίνουμε όλοι Γερμανοί, οι Αγγλοι και οι Γάλλοι (και οι Ρώσοι) δεν θα γίνουν. Τίποτα δεν έχει αλλάξει.

  • socrates avatar
   socrates @ archaeopteryx 16/06/2010 18:48:58

   Αρχαίε, pls σταμάτα να έχει τόσο τετράγωνη λογική γιατί με αγχώνεις. Πάντως πρέπει να παραδεχθείς ότι έχουν αλλάξει πολύ τα δεδομένα. Τα πραγματικά μεγάλα παιγνίδια παίζονται στην Άπω Ανατολή, όπως μου λέει και μου ξαναλέει ένας φίλος που πηγαινοέρχεται.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 16/06/2010 18:52:11

   οι οικοι αξιολογησης ειναι σαν την AGB. οι πελατες τους κατασκευαζουν. ποτε θα το καταλαβουμε επιτελους?? ποια Φιτς και Μουντυς.. πλακα κανουμε?? η ΕΚΤ δεν εχει τα κοκοβια να κουνηθει. Αν αυριο βγει ο Οικος και πει η ΕΚΤ εχει καποιο θεμα στα παραθυροφυλα του 5ου οροφου των γραφειων της.. θα γινει 21/12/2012. Αμφιβαλλει κανεις?

   Τον ορο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ τον εχει αναλυσει κανεις? Διεθνως.. οταν το κανουμε θα καταλαβουμε και το μηχανισμο και τα γραναζια τους αλλα και την ψυχολογια του.

   Γιναμε εγω επενδυτες χαχαχαχααα το 99. σας λεω εγω ελεγε ο Γιαννος και ο Μουχριτσας αγοραστε και ολοι αγορασατε και μπηκατε στον κουβε για 2 γενιες. Οι 2 ηταν ο τοπικος οικος-ανοχης και εσεις ολοι η ο καθε επενδυτης. Σημερα βριζετε τους 2 επειδη σας πουλησανε μουσαντενια Ελλαδα προς ισως αναδιαρθρωση με ΔΝΤ και να χρωστα στα μυρμιγκια???? Ρωταω ??? βριζετε???

   Ψαξτε τι ειναι ο επενδυτης και τι ειναι το προς επενδυσιν κ ελατε να μας πειτε μετα το δρακο σας. Βαρεθηκα.

   Αρχαιε ιδωνει το πληκτρολογιο, τι να κανω?

   ΠΠ

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 16/06/2010 18:58:57

    παρακάλα να φυσήξει για να πάρει μπρος το κλιματιστικό;

    βάλε κρύο νερό στην μπανιέρα και μπες μέσα (χωρίς το πληκτρολόγιο!)

    Όταν λεω "επενδυτές" εννοώ ασφαλιστικές εταιρίες, συνταξιοδοτικά ταμεία, αμοιβαία, τέτοια... Δεν λέω για μας... εμείς κάνουμε ότι πει ο σωφέρ του αφεντικού και η πεντικιουρίστρια της κυρίας.

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 16/06/2010 19:02:27

    * ιδρωνει

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 16/06/2010 19:09:00

    δεν κανω την ερωτηση περι επενδυτων σε μας τους 2 !! στους αλλους που γκινιαζουν κ αναμασουν τις παπαριες κ ασχετοσυνες των πανασχετων και ηλιθιων και πληρωμενων δημοσιογραφων σε τηλ και ραδιο. του καθε κωνστα μη χεσω.

    εγω ειμαι επενδυτης και παω στον οικο εμεσα μεσω του εργαλειου μου ( τραπεζα-χρημ/κη-fund klp ) και ζητω προτασεις για τα φραγκα μου. Τι να κανει ο οικος να χασει τον πελατη ?? χαχαχα ΟΧΙ φυσικα και πελατης του ειναι ο ενδιαμεσος και οχι εγω ο επενδυτης!!! μην αναλυω τωρα θα ερθει καυσωνας στο σαιτ.. το πιανετε το νοημα.

    ΠΠ

  • zackii avatar
   zackii @ archaeopteryx 17/06/2010 06:06:29

   Κερδοσκόποι? Δηλαδή αν έρθει κάποιος και μου πει,είμαι ψεύτης κλέφτης και απατεώνας δεν μπορώ ούτε καραμέλες να αγοράσω με τα λεφτά που έχω και μου ζητήσει 100.000 δάνειο και εγώ του ζητήσω επιτόκιο 10% είμαι κερδοσκόπος?
   Και αν του δώσω με 2% πως θα λέγομαι? Αρχιμαλάκας?

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 16/06/2010 19:14:45

  Κερδοσκοι θα υπαρχουν παντα οσο υπαρχουν χρηματα/υλικα/εργαλεια κλπ.

  Οταν βγαζει ομολογο 5ετες η General Electric τι κανει? Παει σ εναν underwriter συμφωνει τους ορους τερμ σιτ κλπ και ο underwriter βγαινει στις αγορες ( τραπεζες ταμεια φαντ ιδιωτες αλλες εταιριες κλπ )

  Εαν η GE χρωσταει της μιχαλους και δεν τα χωσει απο κατω στον underwriter και αυτος με τυη σειρα του στους treasurers των επενδυτων θα αγορασει κανεις?? Το ρειτινγ του ομολογου πως και ποιος θα το βγαλει?? Παρακαλετα και με prasino μουστακι η GE ??? xaxxaaaaa ειτε αξιζει πραγματικα το ρειτινγκ ειτε το πληρωνει για να ειναι ατρακτιβ τα ομολογα της, δηλ να πουλησει το χρεος της.--

  αυτα

  ΠΠ

 6. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 17/06/2010 11:20:36

  Οι δηλώσεις του Σαμαρά είναι καλές και ξεκαθαρίζουν μερικά πράγματα. Και για τους κερδοσκόπους και για τους "οίκους" και για τον Ευρωπαικό Προϋπολογισμό (ειδικά αυτή είναι πολύ καλή). Μακάρι να έκανε τέτοιες δηλώσεις και ο Τσίπρας, είπα σε ΣΥΝασπισμικό φίλο.
  Έξω πάει επιτέλους καλά. Αλλά ο Σαμαράς πρέπει να περάσει και "μέσα" τη γραμμή, στο "σκληρό" τμήμα της "βάσης" του. Φοβάμαι, και σε τμήμα του "επιτελείου". Αλλοιώς, έπεα πτερόεντα.

  • tiramola avatar
   tiramola @ Sic transit gloria mundi 17/06/2010 11:29:50

   STGM αυτά τα περί κερδοσκόπων και ευρωασπίδας στους οίκους αξιολόγησης μήπως τα έχεις ξανακούσει πριν από μερικούς μήνες από τον...μεγάλο του αντίπαλο?
   ....
   Ε ας κάνει και ο Τσίπρας ανάλογες δηλώσεις, δεν κοστίζει τίποτα...

   • αθανασιος Ι. avatar
    αθανασιος Ι. @ tiramola 17/06/2010 11:34:07

    tiramola-Καλός μας το παιδί μας ..έπιασες .. δουλεία ..

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ tiramola 17/06/2010 12:03:40

    Άς τις κάνει αυτές τις δηλώσεις και ο Νίνης ή ο παιχταράς ο Μαïκόν, καλό θα κάνουν, θα πιάσουν τόπο.
    ΔΕν δίνω διάρα τσακιστή ποιός προηγήθηκε, ποιός έπεται, σημασία έχει να περνάει η σωστή γραμμή.

 7. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 17/06/2010 12:06:48

  Άντε, να βάλω το link με ολόκληρο το άρθρο του Χάμπερμας "Χρειαζόμαστε την Ευρώπη"!
  Είχα ανεβάσει μόνον ένα μικρό μέρος πριν μέρες.
  h**p://www.earistera.gr/content/view/634/1/lang,el/
  Θ' ακολουθήσει Κολομπανί, μόλις τον εντοπίσω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.