Σαμαράς: Παραλάβαμε χάος και παραδώσαμε χώρα
05/02/2015 16:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Παραλάβαμε χάος και παραδώσαμε χώρα

"Eύχομαι να συμβούν τα καλύτερα για τη χώρα που θα είναι και η δικαίωση της δικής μας προσπάθειας"

«Παραλάβαμε χάος και παραδώσαμε χώρα». Η φράση αυτή του Αντώνη Σαμαρά τα λέει όλα σε σχέση και με τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στην οικονομία. Πολλοί πίστεψαν ότι πώς όσα ειπώθηκαν προεκλογικά ήταν για να τρομοκρατηθεί ο κόσμος. Πολλοί πίστεψαν στον Τσίπρα ο οποίος είναι έτοιμος να παραδώσει μια χώρα διαλυμένη, αν όχι εκτός ευρωπαϊκής οικογένειας.

Μιλώντας σήμερα στην Κ.Ο. της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε όπως έπρεπε να εμφανιστεί ένας πολιτικός που έδωσε 2,5 χρόνια αγώνα για να κρατηθεί όρθια η Ελλάδα. Ενωτικός και πάνω απ' όλα πατριώτης. Αυτή την κρίσιμη στιγμή η Ελλάδα κινδυνεύει από επικίνδυνους χειρισμούς και ερασιτεχνισμούς. Χρειάζεται μια σοβαρή αντιπολίτευση που θα αποτελέσει το αντίβαρο στην κυβέρνηση η οποία μία εβδομάδα μετά την ορκωμοσία της παραπαίει.

Αναφερόμενος στα προηγούμενα χρόνια τόνισε πως δεν έγινε ποτέ σε καμία χώρα τόσο μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή. Η προσαρμογή ήταν μεγάλη για δυόμισι μόλις χρόνια, αλλά ήταν αναγκαία. Το 2014 πετύχαμε να καλύψουμε όχι μόνο τις πρωτογενείς δαπάνες, αλλά και το ήμισυ των τόκων. Η νέα κυβέρνηση είπε ότι δεν θα το κάνει, άρα θα δανειστεί ξανά; Οι υποχρεώσεις της χώρας σε συνδυασμό με τα στενά χρονικά περιθώρια απαιτούν άμεσες αποφάσεις. Εμείς θα βοηθήσουμε τη χώρα ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Ό,τι μοιάζει, όμως, με νέα αρχή μπορεί να είναι επιστροφή σε παλαιότερες καταστάσεις. Αν η Ελλάδα δανειστεί από τους εταίρους, τότε είναι αναγκαστικός δανεισμός και θα συνιστά μνημόνιο. Η νέα κυβέρνηση δεν ξέρει ούτε τι έγινε ως τώρα, ούτε τι θα γίνει. Δεν προεξοφλώ τις εξελίξεις, εύχομαι να συμβούν τα καλύτερα για τη χώρα που θα είναι και η δικαίωση της δικής μας προσπάθειας. Το δεύτερο, που πετύχαμε, είναι ότι βγήκαμε στην ανάπτυξη, το τρίτο τρίμηνο του 2014 πετύχαμε το μεγαλύτερο ποσοστό ανάπτυξης στην Ευρώπη. Δεν θα μπούμε σε διαμάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ για το αν οι διαπιστώσεις είναι αυτές πραγματικές. Η αύξηση του κατώτερου μισθού δεν θα οδηγήσει σε αύξηση στην αγορά, μπορεί να οδηγήσει σε απολύσεις. Δεν πρέπει να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, γιατί η Ελλάδα μπορεί να χάσει παραγωγικές επενδύσεις».

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις το επόμενο διάστημα και κανείς πλέον δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της «αριστερής παρένθεσης». Αν είναι να σωθεί η Ελλάδα, μακάρι να πετύχει ο Τσίπρας. Όμως, αν είναι να την ρίξει στο γκρεμό είναι καλύτερα να πάει σπίτι του.

«Βγάλαμε τη χώρα από την κρίση και ας μην το αναγνωρίζουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι» τόνισε ο κ. Σαμαράς. Και ποιος αμφιβάλλει γι' αυτό. Το 2012 η Ελλάδα ήταν έτοιμη να εγκαταλείψει το ευρώ, σήμερα είναι ακόμη ζωντανή, παρουσιάζει ανάπτυξη και έχει μειώσει τα ελλείμματα. Όλα έγιναν με απίστευτες θυσίες του ελληνικού λαού. Έγιναν πολλά λάθη που η ΝΔ τα πλήρωσε στις εκλογές.

Πίσω, όμως, από την μικρή εικόνα υπάρχει η μεγαλύτερη και αυτή είναι η σωτηρία της χώρας. Πάνω σ' αυτό το διακύβευμα πάτησε και ο Σαμαράς για να δηλώσει ότι δεν θα αντιπολιτευτεί σε βάρος της Ελλάδας. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η ΝΔ θα κάνει αντιπολίτευση ευθύνης και πρόσθεσε: «Δεν θα διστάσουμε ούτε να υπερψηφίσουμε κάτι σωστό ούτε να καταψηφίσουμε κάτι λάθος».

Δήλωσε ότι «η αντιπολίτευση ευθύνης δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη» και πρόσθεσε ότι η καταστροφική αντιπολίτευση είναι αδυναμία. Τόνισε ότι «όποιος βασίζεται σε πυροτεχνήματα για να σκαρφαλώσει στην εξουσία, τελικά το μετανιώνει».

«Δεν λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ίδια τύχη» είπε και πρόσθεσε ότι η εποχή όπου ο λαϊκισμός μπορούσε να κυριαρχεί, κοροϊδεύοντας έναν ολόκληρο λαό, έχει περάσει.

Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τα βήματα της κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης θυμίζουν τα απίστευτα σφάλματα του κ. Παπανδρέου και του κ. Παπακωνσταντίνου το 2010. Αναφέρθηκε στη δήλωση του νέου υπουργού Οικονομικών ότι παρέλαβε μία χρεοκοπημένη χώρα, τονίζοντας: «Θυμίζω στον κ. Βαρουφάκη ότι η Ελλάδα έχει πλεονάσματα».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση τόνισε ότι «αυτό δεν είναι διαπραγμάτευση. Είναι είτε προετοιμασία ρήξης, είτε προετοιμασία κωλοτούμπας» συμπλήρωσε. Δήλωσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε διαπραγμάτευση επί δυόμισι χρόνια. «Δεν την διαφημίζαμε» τόνιζε.

«Ας προσέξει η κυβέρνηση να μην γκρεμίσει όσα εμείς με κόπο χτίσαμε» είπε.

Η χώρα πρέπει να βρει τον δρόμο της πολύ γρήγορα, δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι εγγύηση γι’ αυτό είναι μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία. Τόνισε ότι το κόμμα μπορεί να έχασε τις εκλογές, αλλά δεν είχε την τύχη του ΠΑΣΟΚ.

Τόνισε ότι η ΝΔ θα είναι μαζί με την κυβέρνηση «στον σίγουρο δρόμο» που θα προσφέρει ανακούφιση στη χώρα. Είπε ότι θα στηρίξει την ανακούφιση των χαμηλοσυνταξιούχων. «Εάν επιλέξει να πάει προς τα βράχια, θα μας βρει απέναντί της» δήλωσε, τονίζοντας ότι η ΝΔ δεν θα στηρίξει νέα ελλείμματα τα οποία ο λαός θα κληθεί να πληρώσει διπλά.

Κάνοντας αυτοκριτική είπε ότι «έγιναν πολλά λάθη» και αναφέρθηκε στον ΕΝΦΙΑ.

«Η ΝΔ έχασε τις εκλογές, αλλά στάθηκε όρθια και δεν είχε την τύχη του ΠΑΣΟΚ, υπέστη μικρή μείωση σε σχέση με το 2012. Το ΠΑΣΟΚ μέσα σε δυόμισι χρόνια έχασε 31% της δύναμής του». Επίσης, υπερασπίστηκε την προεκλογική τακτική του λέγοντας ότι «το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού Σώματος ψήφισε αντιμνημονιακά».

«Κάποιοι θέλουν να μας βάλουν σε εσωστρέφεια και έκαναν επιθέσεις και σε μένα, και κάτι τέτοιο θα δώσει χρόνο στη νέα κυβέρνηση. Η διάλυση του πολιτικού συστήματος είναι συνειδητή τους επιλογή. Δεν έχουμε δικαίωμα να τους κάνουμε το χατίρι, δεν το αντέχει η χώρα και δεν θα το επιτρέψει η ΝΔ» υποστήριξε, αναφερόμενος στις εσωκομματικές εξελίξεις. Τόνισε ότι την επόμενη Πέμπτη, στη νέα συνεδρίαση της ΚΟ θα συζητηθούν ανοιχτά όλα τα τελευταία γεγονότα.

Η ΝΔ όντως διέρχεται μια περίοδο εσωστρέφειας, όμως, δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις και για χτυπήματα κάτω από τη μέση. Διακυβεύεται η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας κι αυτό είναι πάνω απ' όλα κι απ' όλους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 05/02/2015 17:22:05

  Ένας πραγματικός Έλληνας! Και θα αποδειχθεί πολύ σύντομα το ποιος είναι ποιος εδώ και χρόνια και για ποιο λόγο έγινε τι...

 2. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 05/02/2015 17:43:45

  Παραλαβαμε χαος παραδωσαμε χωρα'. Σωστα. Αλλα επρεπε να προσεξουμε κατι Χ'νικολαου, κατι Αιμιλιους, κατι Αρβανιτες, και τα σαθρα blogs . Απο την πρωτη στιγμη αποδομουσαν οτι σωστο γινοταν. Η προπαγανδα τους ηταν απιστευτη. Ακομα και σημερα ο Τσιπρας σαν να ειναι ακομα στην αντιπολιτευση ειπε με αλλα λογια οτι παρελαβε ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ. Και μιλωντας στους χαχολους βουλευτες του ελεγε -ελεγε- ελεγε για να τα ακουν οι χαχολοι ψηφοφοροι του. Η χωρα μας δεν εχει σωτηρια. Μιλαγε αυτος που εκανε 3-4 προτασεις μομφης, που ζητουσε εκλογες καθε μερα. Μιλαγε αυτος που δεν ειδε ουτε ενα καλο στην προηγουμενη Κυβερνηση. Και εβαλε και τον κυβερνητικο εκπροσωπο να αρχισει τις επιθεσεις στην ΝΔ. Και εχουμε και εναν Ψεκα(σ)μενο που ζει το ονειρο της συνομωσιας. Ηδη 2 φαουλ. Ενα εναντιον του Ισραηλ και ενα εναντιον της ΕΕ που επιτεθηκε στην Γερμανιδα Υπουργο ΕΑ.

  • Pikeman avatar
   Pikeman @ Ρεαλιστης 06/02/2015 09:30:26

   Μου αρέσει που περιμένει η Δεξιά έλεος από την Αριστερά... Να γελάσω ή να κλάψω...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.