Σαμαράς: Πήραμε το μήνυμα
25/05/2014 22:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Πήραμε το μήνυμα

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά...

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά:

"Ελληνίδες, Έλληνες,

Θέλω πάνω απ' όλα να ευχαριστήσω όλους και όλες που πήγαν και ψήφισαν.

Και σήμερα και την περασμένη Κυριακή.

Με την ψήφο του ο Ελληνικός λαός, έστειλε ένα μήνυμα στην Κυβέρνηση, αλλά απέρριψε και την ανατροπή που προωθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ξέρω ότι περάσαμε δύο δύσκολα χρόνια.

Γύρισα όλη την Ελλάδα. Άκουσα τους πολίτες προσεκτικά.

Γνωρίζω τα προβλήματά τους. Γνωρίζω τι και πως πρέπει να αλλάξει.

Και θα προχωρήσουμε γρήγορα. Όσο γίνεται πιο γρήγορα!

Είναι ευτύχημα για την Ελλάδα ότι, παρά τα τεράστια προβλήματα, η κυβέρνησή μας άντεξε στις ακραίες επιθέσεις εναντίον της…

Ενώ όσοι προσπάθησαν να δώσουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις ευρωεκλογές απέτυχαν!

Δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ούτε την αστάθεια, ούτε την αβεβαιότητα, ούτε την ακυβερνησία που επιδίωκαν.

Το σύνθημα, «σήμερα ψηφίζουμε, αύριο φεύγουν» έπεσε στο κενό!

Και μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση, που ήθελε την «ανατροπή» της κυβέρνησης, μέσα στην τρικυμία της κρίσης, δεν μπόρεσε να αυξήσει καν τα ποσοστά της από τις τελευταίες εθνικές εκλογές!

Και μετά ήθελαν και πρόωρες εκλογές;

Και αυτό επιβεβαιώνεται, ακόμα περισσότερο, από το γεγονός ότι στους δήμους και τις περιφέρειες, ο ΣΥΡΙΖΑ που κατέβασε κομματικά ψηφοδέλτια αποδοκιμασίας της κυβέρνησης, απέτυχε σχεδόν παντού στην Ελλάδα!

Παίρνει το πολύ δύο μόνο από τις 13 περιφέρειες, ελάχιστες από τις 52 πρωτεύουσες νομών, όπως και ελάχιστους από τους 66 δήμους του λεκανοπεδίου!

Η κυβέρνηση, λοιπόν, παραμένει εγγυητής για τη σταθερότητα και την ομαλή πορεία της χώρας!

Και συνεχίζει με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς.

Για να βγάλει τη χώρα από την κρίση και από τα μνημόνια.

Με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη.

Και διορθώνοντας τις αδικίες που έγιναν…

Περάσαμε την πιο μεγάλη δοκιμασία που πέρασε ποτέ χώρα σε καιρό Ειρήνης. Καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια.

Και τώρα βγαίνουμε από την κρίση με την κοινωνία ενωμένη, με την πυξίδα της χώρας σταθερή και την οικονομία έτοιμη να μπει στην Ανάπτυξη.

Πριν δυο χρόνια, με τη δική σας εντολή, αποτρέψαμε τα χειρότερα για την Ελλάδα.

Σήμερα αποτρέψαμε τον εφιάλτη: να γυρίσουμε πάλι πίσω, στην περιπέτεια που ζήσαμε και σήμερα ξεπερνάμε.

Τώρα θα προχωρήσουμε και στο τελευταίο μέρος της διαδρομής: να βγούμε οριστικά από την κρίση!

Ώστε από δω και μπρος, να πηγαίνουμε μόνο προς τα πάνω και μόνο μπροστά…"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 25/05/2014 23:02:32

  Αντώνη,συνεχίζουμε και σ' ακολουθούμε. Περιμένω όμως να διορθωθούν πραγματικά οι αδικίες όπως και πάλι υποσχέθηκες. Τίποτε άλλο.

 2. Lestrange avatar
  Lestrange 25/05/2014 23:58:55

  Ο λαός έδωσε λίγο ακόμα χρόνο για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε σχετική ομιλία επειδή ακριβώς θέλει την αλλαγή. Αυτό ήταν το μήνυμα της κάλπης - ανατροπή, αλλαγή προς όλους και τα πάντα. Τυχόν κυβίστηση ή απομάκρυνση από αυτές, θα συντελέσει σε ολέθριο αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές.

  • ΠαναγιώτηςΖ74Μεσ avatar
   ΠαναγιώτηςΖ74Μεσ @ Lestrange 26/05/2014 00:59:43

   +1000000

 3. Νέστωρ avatar
  Νέστωρ 26/05/2014 07:28:04

  Πριν φτάσουμε στο μήνυμα, ας δούμε πώς έχει το πράγμα: Η ΝΔ λειτουργεί, από καταβολής της, ως ανεμιστήρας που φυσά από τα δεξιά προς τα αριστερά! Παρέλαβε το 1974 ένα δεξιό ποσοστό 60% και το κατήντησε το 2014 περίπου στο μισό (23+9+3=35...) Αν, για να πιάσει το κέντρο και την κεντροαριστερά, η ΝΔ καταντήσει αριστερό κόμμα, τότε η χώρα δεν έχει δεξιά εκπροσώπηση άλλη πλην ΧΑ+ΛαΟΣ+Γέφυρες (οι ΑνΕλ είναι αμφίβολο πόσο δεξιοί είναι). Το μήνυμα, τώρα, είναι καθαρό, πάντα ήταν: Τη ΝΔ την ψηφίζουν δεξιοί, και περιμένουν από την ΝΔ δεξιά πολιτική καθαρόαιμη, όχι σοσιαλκεντροαριστεροκρατικοκάτι... Μπορεί, η ΝΔ; Αν μπορεί, έχει καλώς. Της μένουν κάτι λίγοι μήνες να το δείξει πέραν πάσης αμφιβολίας. Αν δεν μπορεί, λυπάμαι τους Έλληνες αστούς διότι θα βρεθούν τάχιστα χωρίς πολιτική εκπροσώπηση σε μία αριστεροκρατούμενη χώρα. Έρχεται, μου φαίνεται, γοργά η ώρα να ζήσουν οι Έλληνες αριστεροί τον παράδεισο που ονειρεύονται από τα μικράτα τους. Το τραγικό είναι ότι, μαζί με αυτούς, θα μπουν στο κλουβί και οι Έλληνες αστοί, που δεν τα έχουν χαμένα, και ξέρουν τί τους γίνεται. Η βόρεια και η κεντρική Ευρώπη στρέφεται προς τα δεξιά, η Ελλάδα και η Ιταλία και η Ισπανία και οι λοιπές προοδευτικές χώρες του νότου στρέφονται προς τα αριστερά. Ο κάθε λαός, έχει την κυβέρνηση που του ταιριάζει. Με τις υγείες μας.

  • Ιδιώτης avatar
   Ιδιώτης @ Νέστωρ 26/05/2014 09:20:48

   Μα είναι δυνατόν να περιμένει κανείς γνήσια (καθαρόαιμη) δεξιά εκπροσώπηση σε μια χώρα όπου απουσιάζουν η γνήσια αστική τάξη, όπως και τα μέσα παραγωγής? Οπότε μη στεναχωριέσαι καθόλου. Δεν πρόκειται να γίνει αριστεροκαρατούμενη η Ελλάδα. Αλλά ούτε και δεξιοκρατούμενη. Ξενοκρατούμενη θα είναι πάντα. Και ο λόγος είναι πολύ απλός. Για να υπάρχει γνήσια αριστερά απαιτείται η ύπαρξη γνήσιας αστικής τάξης και όχι παρασιτικής και δανειοκαταναλωτικής που συμπράτει πάντα με το ξένο προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία κάνωντας τον τοποτηρητή του οικοπέδου. Όταν, και αν, παρουσιαστεί τέτοια τάξη στην Ελλάδα, η οποία θα θέλει να είναι αφεντικό του εαυτού της και του τόπου της, τότε θα προκύψει και γνήσια αριστερά που θα την κοντράρει. Αλλιώς θα υπάρχουν πάντα δυο παρόμοιοι πόλοι, ο ένας θα αυτοαποκαλείται "δεξιός" και ο άλλος "αριστερός" που θα "τσακώνονται" για το ποιός θα κάτσει στο τραπέζι να φάει τα δάνεια. Γιατί δεν φτάνουν για όλους τα άτιμα... Όταν εκλείψουν οριστικά τα δάνεια, θα εκλείψει και η Ελλάδα ως κράτος.

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ Νέστωρ 26/05/2014 11:58:28

   Άψογος

 4. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 26/05/2014 09:26:40

  Α. Σαμαρά, το "πήραμε το μύνημα" δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για τον μέσο έλληνα τον οποίο αφάνισε η συνεχιζόμενη πολιτική οικονομικού στραγγαλισμού. μιλήστε και πράξτε ουσιαστικά, ο καιρός περνά επικίνδυνα. ο μόνος που, δυστυχώς, κέρδισε στις εκλογές είναι οι ναζί, όχι γιατί το 9% είναι ναζί αλλά για τις ΑΔΙΚΙΕΣ ειδικά εναντίον της μεσαίας τάξης, που συνεχίζονται ακατάπαυστα.

 5. Κυνας avatar
  Κυνας 26/05/2014 10:17:41

  Μου θυμιζει εκεινο το "μυνημα εληφθη" του Καραμανλη στην ΔΕΘ που οχι μονο δεν εληφθη αλλα ειχε και τα γνωστα επακολουθα

 6. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 27/05/2014 00:27:30

  Συνεχίζουμε όπως εξ αρχής σχεδιάσαμε. Θα πάμε σε εκλογές το '16 και θα ΄ρθουμε δεύτεροι με μικρή διαφορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να κάνει κυβέρνηση, θα πάμε σε δεύτερες εκλογές ΜΕ ΑΛΛΟ ΑΡΧΗΓΟ και θα τις κερδίσουμε για να ολοκληρώσουμε το έργο ως το 2020.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.