Σαμαράς: Πάνω από μισό δισ. ευρώ, σε ένα εκατομμύριο Ελλήνων
18/03/2014 12:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Πάνω από μισό δισ. ευρώ, σε ένα εκατομμύριο Ελλήνων

"Υποσχεθήκαμε ότι θα βγάλουμε την χώρα από την κρίση και αυτό κάναμε.Σήμερα ολοκληρώνεται μια μεγάλη περίοδος δοκιμασιών, και γίνεται ένα νέο ξεκίνημα. Θα γίνουμε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή οικονομία. Μια Νέα Ελλάδα..."

Οι μακρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα ολοκληρώνονται με επιτυχία, δήλωσε ο πρωθυπουργός, από το υπουργείο Οικονομικών. Όταν άλλοι αμφισβητούσαν τα επιτεύγματα της οικονομίας, η κυβέρνηση ενωμένη με σοβαρότητα, πετυχαίνει την αποστολή της να βγάλει τη χώρα από την κρίση και την ύφεση τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «πάνω από 500 εκατ. ευρώ θα δοθούν αμέσως σε ένα εκατομμύριο Ελλήνων, με βάση εισοδηματική κριτήρια».

Τελείωσε μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Τα κείμενα διαμορφώνονται και τελειώνουν δήλωσε ο Ι. Στουρνάρας.

Ηδη αποχώρησε ο Π. Τόμσεν ενώ ο Ματίας Μορς, εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, ενημέρωσε τις πρεσβείες για την επίτευξη συμφωνίας.

Ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Οι μακρές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα ολοκληρώνονται με επιτυχία. Όταν άλλοι αμφισβητούσαν τα επιτεύγματα της οικονομίας ή προσπαθούσαν και να τα ματαιώσουν ακόμα, αυτή η Κυβέρνηση ενωμένη έκανε με σοβαρότητα αυτό που είναι η αποστολή της, να βγάλει τη Χώρα από την κρίση.

Είχαμε υποσχεθεί να αποτρέψουμε την έξοδο της Χώρας από το ευρώ. Και το πετύχαμε.

Είχαμε υποσχεθεί να βγάλουμε τη Χώρα από την ύφεση. Το πετυχαίνουμε τώρα.

Αγωνιζόμασταν να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και μάλιστα πιο νωρίς απ’ ό,τι προέβλεπε το Πρόγραμμα, για να μην εξαρτάται συνεχώς η Χώρα μας από καινούργια δάνεια. Και το καταφέραμε.

Είχαμε υποσχεθεί να μοιράσουμε μέρος της υπέρβασης του στόχου του πλεονάσματος στην οικονομία για να ανταμειφθούν οι τεράστιες θυσίες του Ελληνικού λαού. Αυτό κάνουμε τώρα.

Και με ικανοποίηση- λοιπόν- μεγάλη, σας ανακοινώνω ότι πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν αμέσως σε ένα εκατομμύριο Ελλήνων, με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Δηλαδή στους φτωχότερους, σε αυτούς που αδικήθηκαν περισσότερο, σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Και βεβαίως στους ένστολους με μηνιαίο μισθό κάτω από 1500 ευρώ. Όπως ακριβώς είχαμε υποσχεθεί.

Παίρνουμε μάλιστα και ειδική μέριμνα για το πιο αδύναμο μέρος των συμπολιτών μας, που έχουν ανελέητα χτυπηθεί από την κρίση: τους άστεγους! Για τους οποίους προβλέπουμε έκτακτη ενίσχυση 20 εκατομμυρίων στις υπηρεσίες που τους προσφέρονται, στέγαση, φαγητό κλπ. Αλλά ειδικά για τους αστέγους, σε λίγες μέρες θα έχω πολλά περισσότερα να σας πω…

Ακόμα, από την πρώτη Ιουλίου, θα υπάρξει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και από την πλευρά των εργοδοτών και από την πλευρά των εργαζομένων. Από 44% του μισθού, περίπου, οι εισφορές μειώνονται κατά 3,9%, στο 40%. Έτσι μειώνεται το εργασιακό κόστος. Για κάθε 100 ευρώ, δηλαδή, που πλήρωναν οι εργοδότες σε ασφαλιστικές εισφορές, θα πληρώνουν τώρα 89 ευρώ. Και για κάθε 100 ευρώ εισφορών που πλήρωναν οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, θα πληρώνουν τώρα 94.

Αυτό το είχαμε υποσχεθεί, θα ανακουφίσει σίγουρα τις επιχειρήσεις, και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που εκείνες δίνουν την αύξηση στην εργασία, θα δώσει- δηλαδή- ώθηση στην απασχόληση, αλλά και θα οδηγήσει και σε αύξηση αποδοχών των εργαζομένων σε όλο τον ιδιωτικό τομέα.

Ακόμα, μέσα στο 2014, θα δοθεί άλλο ένα δισεκατομμύριο σε επιστροφές παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες, επιπλέον εκείνων που είχαν προβλεφθεί από το πρόγραμμα. Έτσι, οι πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών φέτος θα φτάσουν τα 2,8 δισεκατομμύρια. Κι αυτό θα δώσει- όπως καταλαβαίνει ο καθένας- άμεση ρευστότητα στην οικονομία και θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο την αναγκαία Ανάκαμψη.

Επομένως, όχι μόνο δεν χρειάζονται, ούτε πρόκειται να υπάρξουν, νέα μέτρα λιτότητας, όπως με μόνιμη κακοπιστία προεξοφλούσαν ορισμένοι, αλλά προκύπτει σημαντική ανακούφιση για τους Έλληνες πολίτες που επιβεβαιώνει, άλλωστε, και τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού.

Και φυσικά, ένα μέρος του πλεονάσματος θα δοθεί για αποπληρωμή του χρέους κατά τα συμφωνημένα και, πάντως και εδώ, νωρίτερα από τις προβλέψεις.

Η συμφωνία προβλέπει ακόμα- όπως το ξέρετε εσείς καλά- πολλές σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές αναπτυξιακού χαρακτήρα, που απελευθερώνουν την οικονομία, που αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα, που μειώνουν τις τιμές. Μιλάω- δηλαδή- για μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη γίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης και που θα έπρεπε να έχουν γίνει από πάρα πολλά χρόνια πριν στην Ελλάδα. Τώρα αυτή η καθυστέρηση της Χώρας μας ξεπερνιέται οριστικά.

Βεβαίως, η προσπάθεια συνεχίζεται. Θα γίνουμε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή οικονομία. Μια νέα Ελλάδα. Αλλά, σήμερα ολοκληρώνεται μια μεγάλη περίοδος δοκιμασιών, και γίνεται ένα νέο ξεκίνημα.

Με ελπίδα, γιατί οι θυσίες αποδίδουν.

Με ακόμα περισσότερη ελπίδα, γιατί τα αποτελέσματα γίνονται πλέον ορατά, χειροπιαστά, για τον πολίτη.

Και με αξιοπιστία πάνω από όλα. Γιατί η Κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της.

Και κάτι ακόμα: Τα φτερά μας τα κολλάει- λένε ορισμένοι- κάποιος άλλος στους ώμους μας. Δεν μας τα κολλάει κάποιος άλλος στους ώμους μας.

Τα φτερά βγαίνουν από την ψυχή μας.

Την Ελλάδα, λοιπόν, την πιστεύουμε και θα την σηκώσουμε και πάλι ψηλά…

Σας ευχαριστώ πολύ».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 18/03/2014 14:18:10

  Στο καλό και να μη σας ξαναδούμε.

 2. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 18/03/2014 14:25:49

  Να ζήσουμε να χαρούμε την κληρονομιά που μας αφήνουν...

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 18/03/2014 14:27:19

  Με το γάλα και τα φαρμακεία τι έγινε; Αυτή είναι όλη η ουσία. Οι ομαδικές απολύσεις καλά θα ήταν να απελευθερωθούν τελείως (λες και θέλουν οι εργοδότες να απολύουν τους υπαλλήλους τους, αν δεν χρειάζεται να τους απολύσουν), καλά έκανε και υποχώρησε η κυβέρνηση εκεί. Επίσης και οι παλαιοκομματικού τύπου "παροχές" από το πλεόνασμα καλά έγινε και περιορίστηκαν. Σωστές αυτές οι υποχωρήσεις. Η ουσία λοιπόν είναι, τι έγινε με το γάλα και τα φαρμακεία.

  • Ιπτάμενο Χαλί avatar
   Ιπτάμενο Χαλί @ Διογένης 18/03/2014 14:34:20

   Έλα τώρα! Δημόσιος υπάλληλος είσαι φίλε; Στον Ιδιωτικό τομέα να σε ....πληροφορήσω, συμφέρει να απολύσεις τον με 1000 και να προσλάβεις άλλον ή και τον ίδιον,αλλά με 500 και άμα θέλει... Με 29% ανεργία εκεί έξω στη Ζούγκλα, θα ...θέλει οπωσδήποτε. Βγες και λίγο απ΄το χρυσό σου το ..Πυθάρι βρε Διογένη, να δείς τριγύρω τι γίνεται!

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Ιπτάμενο Χαλί 18/03/2014 15:50:58

    Δεν μου αρέσει να απαντάω σε ασχέτους, αλλά θα κάνω μια εξαίρεση. Αυτό που ήταν αντικείμενο της διαπραγμάτευσης ήταν η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, που σήμερα για να ξεπεράσουν το ποσοστό του 5% των εργαζομένων ανά μήνα χρειάζεται υπουργική απόφαση. Με το 5% και αν παραβλέψουμε την επίδραση της παραβολικής καμπύλης που θα δημιουργηθεί (η οποία εξαφανίζεται κάτω από τους 150 εργαζόμενους, διότι εκεί δεν έχει ποσοστό, αλλά σταθερό αριθμό έξι εργαζομένων ανά μήνα), βλέπει κανείς ότι σε, ας πούμε, 20 μήνες μπορείς να τους απολύσεις όλους και να επαναπροσλάβεις καινούργιους. Δηλαδή, οι απολύσεις δεν απαγορεύονται, όπως υπολαμβάνει το σχόλιό σας, αλλά απαγορευονται οι ομαδικές απολυσεις πάνω από ένα όριο, ένα ποσοστό ανά μήνα. Πιο πάνω από αυτό το όριο ήθελε υπουργική απόφαση. Στην ουσία, αυτός ο νόμος για τις ομαδικές απολύσεις εμποδίζει μια επιχείρηση που έχει πρόβλημα να πάρει μια ανάσα απολύοντας ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού της. Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί εργοδότες που να ονειρεύονται ομαδικές απολύσεις, διότι ομαδικές απολύσεις σημαίνει κίνδυνος φαλιμέντου. Άρα, κατά τη γνώμη μου δεν υπήρχε ουσιαστικός λόγος να εμποδίζονται οι ομαδικές απολύσεις. Αντιθέτως, θα έπρεπε να επιτρέπονται ελεύθερα. Τη λογική "να απολύσω τους υψηλόμισθους να πάρω χαμηλόμισθους" δεν την εμπόδιζε κανένας νόμος ως τώρα. Το έκανες σιγά σιγά και χωρίς να δώσεις στόχο. Αυτό που εμπόδιζε ως τώρα ο νόμος ήταν να πάρεις μια βαθιά ανάσα, εάν θα είχες πρόβλημα επιβίωσης. Σε εμπόδιζε από το να επιβιώσεις δηλαδή.

    • Ιπτάμενο Χαλί avatar
     Ιπτάμενο Χαλί @ Διογένης 18/03/2014 16:19:52

     Κι εμένα δεν μου αρέσει να απαντάω σε υπερφίαλους...ξερόλες, αλλά θα κάνω μιάν εξαίρεση. ''Δηλαδή, οι απολύσεις δεν απαγορεύονται, όπως υπολαμβάνει το σχόλιό σας, αλλά απαγορευονται οι ομαδικές απολυσεις πάνω από ένα όριο, ένα ποσοστό ανά μήνα.'' Αυτό καταλάβατε εσείς από το σχόλιό μου, χωρίς να το έχω πεί.. Εμένα οι αναλύσεις οι σχετικές με τη διευκόλυνση-θεσμοθέτηση υπό πίεση των απολύσεων σε μία χώρα με 30% ανεργία και η ...αναγκαιότητα διευκόλυνσής τους, δεν με ...συγκινούν. Συνεπώς δεν θα διαβάσω τις ...διακαιολογίες σας που υποστηρίζουν την ''παράνοια'' των Τροϊκανών που εξυπηρετούν συμφέροντα, συνεργάτες, αφεντικά. Απάντησα μόνον όσον αφορά το άσχετο σχόλιό σας (λες και θέλουν οι εργοδότες να απολύουν τους υπαλλήλους τους, αν δεν χρειάζεται να τους απολύσουν). Το ‘’χρειάζονται’’, είναι υποκειμενικό. Τα λοιπά, περιττεύουν και είναι χρήσιμα μόνον σ΄εσάς. που τα …συγγράψατε. Όσον αφορά το ‘’ Τη λογική "να απολύσω τους υψηλόμισθους να πάρω χαμηλόμισθους" δεν την εμπόδιζε κανένας νόμος ως τώρα. Το έκανες σιγά σιγά και χωρίς να δώσεις στόχο.’’ Ε, τώρα θα το κάνεις προκλητικά και με το ….νόμο. Καταπληκτική επιτυχία! Χειροκροτήστε το. Η ανάπτυξη, η ανάκαμψη και η ευημερία (κάποιων ελάχιστων), ίσως να έρχονται λιγάκι πιο κοντά. Των πολλών όμως, εξακολουθούν να είναι ανύπαρκτα φαντάσματα….

    • Κόνδωρας avatar
     Κόνδωρας @ Διογένης 18/03/2014 16:41:13

     "Σε εμπόδιζε από το να επιβιώσεις δηλαδή": ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ. Αποτέλεσμα: η επιχείρηση βυθιζόταν αύτανδρη, και έχαναν τις δουλειές τους ΟΛΟΙ.

     • Άλυτη εξίσωση avatar
      Άλυτη εξίσωση @ Κόνδωρας 18/03/2014 19:13:30

      Σημασία έχει, να περνάνε καλά όσοι γίνεται. Στη Ζούγκλα εξάλλου, έτσι πάντοτε συμβαίνει. Όποιοι ζήσουν κι όποιοι πεθάνουν βρε αδερφέ! Ορίστε μας....

 4. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 18/03/2014 14:43:12

  500 εκατ για προεκλογικό μοίρασμα, που είτε θα ξαναγυρίσουν στο Δημόσιο Ταμείο (πληρωμή φόρων) είτε θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του ιταλικού ΑΕΠ (εισαγωγές καταναλωτικών αγαθών). Η Ανάπτυξη πήγε περίπατο; Αν 10.000 εξαγωγικές εταιρείες έπαιρναν επιδότηση 50.000 ευρώ η κάθε μια (μέσος όρος) για ενίσχυση εξαγωγών, θα είχαμε ραγδαία ανάπτυξη του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΕΠ.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Κόνδωρας 18/03/2014 15:54:24

   Πέστα, γιατί θα τρελαθούμε. Εγώ θα έλεγα, όχι επιδοτήσεις στις εξαγωγικές επιχειρήσεις (έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται από την ΕΕ), αλλά κάνε ένα μεγάλο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Γιατί να χρειάζεται π.χ. να πάω στα ΚΕΠ για πιστοποιητικό γεννήσεως; Κάνε να μπορώ να το πάρω με ηλεκτρονική αίτηση μέσω Ίντερνετ. Όλα αυτά θέλουν βάσεις δεδομένων, θέλουν πληροφορικάριους, θέλουν μηχανικούς. Κάνε χιλιάδες μικρά προγράμματα να πάρει η μικρή επιχείρηση πληροφορικής και όχι όλα οι μεγάλοι (ο εξής ένας, η Ιντρακόμ). Εκεί να δεις πόσοι θα πίνουν νερό στο όνομά σου, πόσα μυαλά θα μείνουν στην Ελλάδα, πόσες θέσεις εργασίες θα δημιουργηθούν έμμεσα. Με απογοήτευσε ο Πρόεδρος στο συγκεκριμένο θέμα, περιμένα κάτι διαφορετικό από αυτόν, όχι επανάληψη του γνωστού παλαιοκομματικού σήριαλ.

   • Κόνδωρας avatar
    Κόνδωρας @ Διογένης 18/03/2014 16:36:09

    Και αυτό που λες, είναι απόλυτα σωστό. Όταν λέω "επιδοτήσεις" εννοώ "παραγωγικές επιδοτήσεις": κανάλια διανομής, τυποποίηση, ισοδύναμο φοροαπαλλαγών, εμπορικές επισκέψεις, διεθνείς εκθέσεις, παραγωγικές μονάδες, διαφήμιση. Να βρουν τον τρόπο. Κι εγώ απογοητεύτηκα: ο προεκλογικός παλαιοκομματισμός "εν δράσει"

    • ΑΛΕΚΟΣ avatar
     ΑΛΕΚΟΣ @ Κόνδωρας 18/03/2014 20:05:12

     Aγαπητοί Κόνδωρα και Διογένη, αυτο το 500 εκατομμύρια σε ενα εκατομμύριο Ελληνες είναι ακριβώς το "επίδομα αλληλεγγύης" που δεν πρόλαβε να το μοιράσει ολόκληρο ο Γκιωργάκις απο "τα λεφτά υπάρχουν" γιατί ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και του έστειλε η Μέρκελ το ΔΝΤ. Προεκλογικά μάλιστα δημιουργεί δυσάρεστους συνειρμούς και φοβάμαι οτι αντί να φέρει ψήφους, μάλλον θα διώξει...

 5. Μικρασιάτης.. avatar
  Μικρασιάτης.. 18/03/2014 15:35:47

  Θετικη εξελιξη. Μακαρι να δουμε και το θεμα της μειωσης της φορολογιας σε μεσαια εισοδηματα, μεσαιες συνταξεις, μεσαια ακινητη πειρουσια, και μικρο-μεσαιες επιχειρήσεις. Τοτε, ΝΑΙ θα γινει τεραστια διαφορα, η οποία θα αποτυπωθεί αμεσα και στη καλπη...

  • ΑΛΕΚΟΣ avatar
   ΑΛΕΚΟΣ @ Μικρασιάτης.. 19/03/2014 15:43:27

   Πράγματι, αλλά αν κάνει αυτά που λες ο Σαμαράς θα γίνει Πρωθυπουργός και της Ιταλίας η οποία και με τα μισά θα του ήταν ευγνώμων...

 6. IOANNIS avatar
  IOANNIS 18/03/2014 15:37:08

  Προεκλογικές πομφόλυγες.Οπως λέει και ο Κόνδωρας η ανάπτυξη πήγε περίπατο

 7. Art of War avatar
  Art of War 18/03/2014 16:12:07

  μονο 500 μύρια;;; τσ..τσ...τσ.. τζαμπατζής!!

 8. gonzilaus avatar
  gonzilaus 18/03/2014 16:18:32

  Την στιγμή που υπάρχουν πάνω από 1,5 εκ καταγεγραμμένοι άνεργοι και 400.000 οικογένειες χωρίς ούτε έναν εργαζόμενο κάποιοι προτιμούν να επιδοτηθούν οι ένστολοι των 1000 και 1500 ευρώ και όχι να βοηθήσουν κάποιους συνανθρώπους μας να επιβιώσουν. Το κόβω εδώ γιατί θα χαρακτηριστώ και κομμούνι

 9. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 18/03/2014 16:26:09

  Το γεγονός οτι το υποσχέθηκε,τα κατάφερε και το πραγματοποιεί βλέπω δεν ενδιαφερει κανέναν. Ολοι εχουν μια πρόταση για το πού πρέπει να πάει το πλεόνασμα και φυσικά η δική τους πρόταση είναι η πιο σωστή

  • Κόνδωρας avatar
   Κόνδωρας @ Μεγάλες στιγμές 18/03/2014 16:39:15

   Ο Πρόεδρος ο ίδιος (όχι εγώ) είχε υποσχεθεί προεκλογικά: "θα γυρίσω όλο τον κόσμο για να φέρω επενδύσεις/ανάπτυξη". Τώρα που βρήκε τα 500, με θυσίες όλων, το ξέχασε;

   • pythagorean avatar
    pythagorean @ Κόνδωρας 18/03/2014 18:22:55

    Κόνδωρα, ερώτηση κρίσεως:
    Ποιος από τους 2 έχει περισσότερες πιθανότητες να αγοράσει Gucci και Prada?
    (α) Ο απελπισμένος καταχρεωμένος χαμηλοσυνταξιούχος που θα πάρει 500 ευρώ παραπάνω
    (β) Η σύζυγος του εξαγωγέα που θα επιδοτηθεί με 50000

    • Κόνδωρας avatar
     Κόνδωρας @ pythagorean 18/03/2014 19:25:13

     Φίλε μου, εισαγόμενα δεν είναι μόνο τα Gucci/Prada. Και το Φιατάκι, και η μπανανίτσα, και η πατατούλα, και η τηλεορασούλα, εισαγόμενα είναι... Όσο για τη "σύζυγο του εξαγωγέα", ίσως έχεις στο μυαλό σου απατεώνες μεγαλομεσάζοντες. Επειδή ζω τις εξαγωγές καθημερινά, συνήθως η εν λόγω "σύζυγος" δουλεύει μαζί με το άντρα της μέσα στην επιχείρηση 18 ώρες το 24ωρο, αγωνιώντας να φέρουν ζεστό χρήμα από τις ξένες αγορές όπου ο ανταγωνισμός είναι cut-throat

  • riot avatar
   riot @ Μεγάλες στιγμές 18/03/2014 16:39:32

   Θα μοιραστεί το 70% του πλεονάσματος; Από το 70% τώρα έγινε ένα αόριστο "ποσοστό". Κατά τα άλλα γιατί το πλεόνασμα δεν πάει στον ΟΑΕΔ για την ενίσχυση των ανέργων;

   • Μεγάλες στιγμές avatar
    Μεγάλες στιγμές @ riot 18/03/2014 17:00:33

    Ολοι εχουν μια πρόταση και καμιά δεν είναι λάθος αλλά η ουσία είναι το πλεόνασμα και η ''επιστροφή'' Το ύψος αυτής για να καθοριστεί έπρεπε να οριστικοποιήσουμε τα στοιχεία ετσι ωστε να μην αμφισβητούνται.Και σίγουρα δεν είναι ψίχουλα

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ riot 18/03/2014 18:11:52

    Ξέρεις αν είναι πράγματι άνεργοι ή άεργοι ή εργάζονται μαύρα; ΟΧΙ! Άλλο πρέπει να είναι το κριτήριο. Εισόδημα και περιουσία. Υπάρχουν άνεργοι με εισόδημα από ενοίκια περισσότερο από εργαζόμενους. Να τους δώσουμε και επίδομα; Ξεκολλάτε από την εικονική σας πραγματικότητα γιατί ΔΕΝ τα ξέρετε καθόλου καλά τα πράγματα...

    • riot avatar
     riot @ Γεώργιος Τ. 18/03/2014 19:32:55

     Προφανώς υπάρχουν άνεργοι που δεν έχουν καθόλου εισόδημα. Τώρα αν ο άνεργος έχει κληρονομήσει ένα σπίτι από τους γονείς του είναι κατακριτέο; Του δίνει το σπίτι να φάει; Από κει και πέρα, μαύρα μπορούν να δουλεύουν όλοι. Και οι 'ένστολοι΄ και οι 'χαμηλοσυνταξιούχοι' βεβαίως-βεβαίως.

    • Δήμητρα avatar
     Δήμητρα @ Γεώργιος Τ. 18/03/2014 22:26:23

     ...και υπάρχουν άνεργοι με εισ/τα από τον σύζυγο (ελ. επαγ. με αποδ. παροχής υπηρεσιών....) με εισ/τα δηλωμένα στο κατώτατο όριο της φτώχειας. Με χρέη του ιδίου λοιπόν, στην εφορία, ασφαλ. ταμ. αλλά και της συζύγου/φυσ. προσώπου με κανένα περιουσιακό στοιχείο επ΄ονόματός τους πέραν του επαγ. αυτ/του και του μικρού δικού της υπό μεταβίβαση..., δηλώνονται από τον σύζυγο/ελ. επαγ. τόσα όσα δηλ. "επιτρέπουν" την ύπαρξη της υφιστάμενης επιχ/σης ώστε να παρέχεται η άνεση εξοικονόμησης αδήλωτων εισ/των (από την άσκηση της προβληματικής επιχ/σης κατά τ΄άλλα). Και χωρίς περιουσιακά στοιχεία(χωρίς ακίνητα), το χρήμα όμως το αδήλωτο δίνει και παίρνει....π.χ. ο λογ. ΔΕΗ 850-950 (!) ευρώ/4μηνο με αντικ. τιμή ζώνης 800 ευρώ (το χαράτσι ιδιοκτήτη αποπληρώνεται από ενοικιαστή, για να μην γίνει έξωση ...)και το ενοίκιο kai αποπληρώνεται από αδήλωτο εισ/μα καθώς και όλες οι δαπάνες: διατροφής , προσ. εξόδων, ΔΕΚΟ, κοιν/στων, σταθ-κιν Τ/φ,βενζίνη επαγ.αυτ/του κ.α. Το ζευγάρι πληροί τα κριτήρια αφού ανήκει στο κατώτατο όριο της φτώχειαςκαι δεν έχει εισ/τα από ακίνητα αλλά έχει ένα παιδί μόλις ενταγμένο στο ταμείο ανεργίας και άλλο ένα εργαζόμενο, φαινομενικά να τους συντηρεί ... Και δεν είναι: "virtual reality" και πρέπει να ενισχυθεί ....

   • Άλυτη εξίσωση avatar
    Άλυτη εξίσωση @ riot 18/03/2014 18:51:26

    Μα riot οι άνεργοι, δεν είναι πια πελάτες. Στην Ελλάδα, οι πελάτες -και μόνον- έχουνε πάντα δίκιο....

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Μεγάλες στιγμές 18/03/2014 18:09:47

   Δεν έχουμε πολύ μυαλό για καθαρή σκέψη. Είναι σκοτινιασμένο από τα μνημόνια βλέπεις. Κόλλησε η βελόνα στη μαυρίλα. Βρε! Ξυπνάτε! Τέλος η τρόικα και το μνημόονιο! Αυτή είναι η αρχή της αντίθετης πορείας και εμείς σκεπτόμαστε ακόμη με τον ίδιο τρόπο. Όταν λέγατε 9 στους 10 ότι το μνημόνιο θα κρατήσει 50 χρόνια όπως και η ύφεση και περί εθνικής υποδούλωσης και ότι θα μας πάρουν τα κοιτάσματα και τώρα διαψεύδονται ΟΛΑ σε 1,5 χρόνο Σαμαρά στην κυβέρνηση, πόσο καλύτερα να πήγαινε; ΞΥΠΝΑΤΕ!!!

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Γεώργιος Τ. 18/03/2014 18:32:08

    Αυτό είναι σωστό. Όντως σήμερα είναι μεγάλη μέρα, δεν είναι στιγμή για γκρίνια. Όσο σημειολογικό και εάν είναι αυτό για το οποίο γκρινιάζουμε. Είναι μια ακόμη ημέρα σταθμός στην αργή - αλλά όχι και τόσο αργή, τηρουμένων των αναλογιών - πορεία απελευθέρωσης της Ελλαδος. Παραφράζοντας τον Τσώρτσιλ, θα ξαναγράψω ότι "σπάνια στην ιστορία κάποιος έκανε τόσα πολλά για τόσους πολλούς".

   • Άλυτη εξίσωση avatar
    Άλυτη εξίσωση @ Γεώργιος Τ. 18/03/2014 18:57:49

    χα χα χα! Εγώ που έχω να δώ το μισθό μου επί 8 μήνες, τώρα να περιμένω δηλαδή πως ο έρμος ο εργοδότης μου με την εταιρεία που ...χαροπαλεύει, θα καταβάλει όπου να΄ναι τα οφειλόμενα; Φύγει μείνει η Τρόϊκα, όποιος έφαγε ήδη το ...βόλι, δύσκολα θα σταθεί ξανά όρθιος. Χρειάζεται επαναστατική και γενναία επέμβαση. Όχι γιορτές και πανηγύρια. Εσείς βεβαίως οι Δημόσιοι υπάλληλοι, ως βολεμένοι, έχετε άλλη οπτική. ΞΥΠΝΑ ΓΕΩΡΓΙΕΕΕΕΕΕΕ!!!

   • riot avatar
    riot @ Γεώργιος Τ. 18/03/2014 19:36:12

    Τελείωσε το μνημόνιο; Ένα πουλάκι μου είπε ότι έχωμεν λαμβάνειν από το ΔΝΤ μέχρι το 2016.

 10. ΑΧΙΛΛΕΑΣ avatar
  ΑΧΙΛΛΕΑΣ 18/03/2014 20:23:35

  ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΣΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ ΔΙΔΑΣΚΩ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ, ΔΗΛΩΝΩ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ! ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΥΣΙΚΑ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ. Η ΘΑ ΔΙΝΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΙΣΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ Η ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ. ΠΑΙΡΝΩ 1050€ ΜΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 40% ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ! ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ(ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ) ΜΕ 1500€ ΘΑ ΛΑΒΕΙ!!! ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Α-ΔΙ-ΚΙ-Α ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

  • Αθηνών πολίτης avatar
   Αθηνών πολίτης @ ΑΧΙΛΛΕΑΣ 18/03/2014 22:59:17

   Κι εγώ θέλω τρεις μήνες άδεια το καλοκαίρι,άδεια Χριστούγεννα και Πάσχα και άλλες τόσες αργίες κ.εκπαιδευτικέ. Αυτό κι αν είναι αδικία!!!!! Ας μη υπολογίσουμε τα μαύρα ευρουλάκια που κονομάτε από τα ιδιαίτερα μαθήματα....αυτό κι αν είναι αδικία. Γελάω με το δικαιοσύνη που "ευαγγελίζεστε"!!!!!

 11. ilias avatar
  ilias 19/03/2014 00:48:02

  ζητω θα κονομησουμε παλι

 12. ΓΕΩΡΓΙΟΣ avatar
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ 19/03/2014 08:16:37

  Δεν διευκρινιστηκε εαν τα 1500 ευρω στους ενστολους θα εναι οι μεικτες αποδοχες.Τοτε θα αφορα ένα μικρο ποσοστο αυτων των εργαζομενων.

  • Αθηνών πολίτης avatar
   Αθηνών πολίτης @ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 19/03/2014 10:03:48

   Αν είναι στα 1500 ευρώ μεικτές αποδοχές τότε πρόκειται για "εξαγγελία" στα όρια της κοροϊδίας. Από την στιγμή που το ανακοίνωσε ο Σαμαράς αλλά δεν το διευκρίνησε στο στράτευμα υπάρχει μεγάλη κατήφεια και απογοήτευση (είμαι σε θέση να γνωρίζω). Θα ήταν προτιμότερο να μην ανακοίνωνε απολύτως τίποτα παρά αυτό το οποίο επηρεάζει ένα πολύ-πολύ μικρό ποσοστό στρατιωτικού προσωπικού. Σίγουρα ο κ. Πρωθυπουργός θα κατηγορηθεί για εμπαιγμό και αλίευση ψήφων ενόψη εκλογών.

   • Ιπτάμενο Χαλί avatar
    Ιπτάμενο Χαλί @ Αθηνών πολίτης 19/03/2014 12:34:37

    Με τους μισθούς που κυκλοφορούν (λέμε τώρα) στον Ιδ.Τομέα, δηλαδή 300-400-500 €, ας κατσουφιάσουν κι ας ..απογοητευτούν όσο θέλουνε οι μόνιμοι βολεμένοι κομματοπελάτες με τα...μεικτά 1.500 €. Οι αληθινά ..αναξιοπαθούντες, βρίσκονται αλλού. Όχι στο Ελληνικό δημόσιο. Πόσο παρτάκηδες πια;

    • Αθηνών πολίτης avatar
     Αθηνών πολίτης @ Ιπτάμενο Χαλί 19/03/2014 22:48:02

     Δηλαδή τι θέλετε να κάνουμε, έρανο για τους χαμηλά αμοιβόμενους για να μην θεωρηθούμε παρτάκηδες? Άλλωστε στη ζωή δεν έχουν όλοι τις ίδιες επιλογές. Άλλοι διαβάσαμε , πασχίσαμε και δρέψαμε τους καρπούς πετυχαίνωντας τον στόχο της εισαγωγής σε κάποια στρατιωτική σχολή. Δεν πρέπει να αμοιφθεί ο κόπος μας? Για κάποιους άλλους κομματοπελάτες προφανώς αναφέρεστε και όχι για στρατιωτικούς.

     • Ιπτάμενο Χαλί avatar
      Ιπτάμενο Χαλί @ Αθηνών πολίτης 20/03/2014 09:08:42

      Εσείς τι απαιτείτε δηλαδή να γίνει; Τη στιγμή που εν μέσω ισοπεδωτικής κρίσης 2.000.000 Ελλήνων έχουν ΜΗΔΕΝ εισόδημα, να ασχοληθούμε ιδιαιτέρως με το αν ...δυστροπήσουν οποιοιδήποτε εξασφαλισμένοι Δημ.Υπάλληλοι; Δεν δικαιούστε τίποτε παραπάνω από τους υπόλοιπους Έλληνες, ούτε εσείς, ούτε καμία άλλη εξασφαλισμένη συντεχνία. Ο σεβασμός και η αναγνώριση στην προσφορά του οποιουδήποτε αναλαμβάνει την υποχρέωση να υπηρετεί το δημόσιο, δεν απαιτείται να εκφράζεται σε Ευρώ. Δεν σας υποσχεθήκαμε ισόβια ικανοποίηση, ούτε σας παρακαλέσαμε να …υπηρετείτε. Αν κύριε αισθάνεστε ...αδικημένος, παραιτηθείτε άμεσα και αναζητήστε καλύτερη μοίρα στον γαμάτο Ιδ.Τομέα, να δούμε τι ψάρια θα πιάσετε. Άντε, γιατί η φιλαυτία και η εκ του ασφαλούς κριτική ορισμένων, απόγινε πια.

     • Αθηνών πολίτης avatar
      Αθηνών πολίτης @ Ιπτάμενο Χαλί 20/03/2014 17:16:12

      Είστε εμπαθής και ζηλόφθονος/η με τους στρατιωτικούς, γιατί προφανώς θα θέλατε αλλά δεν τα καταφέρατε. Δεν μου απαντάτε όμως για το αν οι ικανοί πρέπει να αμείβονται όπως αρμόζει. Λαϊκίζετε υπερβολικά. Έχετε μεγάλη ιδέα για το ποιος/α είστε που νομίζετε ότι εσείς μας προσφέρετε την ικανοποίηση της εργασίας και με περίσσιο θράσος μας προτρέπεται να παραιτηθούμε. Από πού να παραιτηθούμε? Από το μαγαζί σας? Εσείς μας πληρώνετε? Επίσης αναζητήστε τα goldenboysτου ιδιωτικού τομέα και τους συν αυτώ εργαζόμενούς τους, με τους παχυλούς μισθούς που με δανεικά τους προσέφεραν τόσα χρόνια τα υπόδικα αφεντικά τους ( θαλασσοδάνεια σε Ρέστη-Μπομπόλα-Λαυρεντιάδη –Κουρή-Κωστόπουλο- Κοντομηνά- κατασκευαστικές κτλ…τι να πρωτοθυμηθώ) πληρώνοντας το «μάρμαρο» του χρέους πάλι εμείς οι ίδιοι με περικοπές του μισθού μας κατά 40%-50%. Γι΄αυτό τον ιδιωτικό τομέα μας μιλάτε? Τέλος για την φιλαυτία που μας αποδίδεται (η οποία δεν απαραίτητα κακή για όσους έχουν προσόντα) οι ικανότητες μας είναι σαφώς ανώτερες από πολλούς που περιφέρονται στον ιδιωτικό τομέα και το «παίζουν» στελέχη με υπέρογκους μισθούς και αμφισβητούμενα αποτελέσματα. Άλλωστε αυτές αποδεικνύονται όταν μετά την αποστρατεία οι προτάσεις για συνεργασία με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες είναι καθημερινές. Υ.Γ1: ο ιδιωτικός τομέας προσφέρει θέσεις και καλές αμοιβές στους έχοντες προσόντα. Ο θυμός και ενόχλησή σας με παραξενεύει. Υ.Γ2: αναφέρεστε συνέχεια σε ΔΥ. Τα γραφόμενά μου είναι για την «συντεχνία» των στρατιωτικών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.