Σαμαράς: Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ντρέπεται
28/02/2015 16:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ντρέπεται

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ντρέπεται.

Με κατηγορεί για την ανακοίνωση του ΕΛΚ, της οποίας όμως το περιεχόμενο έχει προσυπογράψει ο ίδιος στην τελευταία απόφαση του Eurogroup! Η ανακοίνωση του ΕΛΚ έλεγε, ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έκανε μεγάλη πρόοδο και ότι πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. Και τα δύο τα προσυπέγραψε ο κ. Τσίπρας την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου. Αν δεν το έκανε, θα έβλαπτε τη χώρα και όσο συνεχίζει να το αμφισβητεί, βλάπτει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας. Πρέπει να είναι σε πολύ μεγάλη απόγνωση και φόβο για να επικαλείται τέτοιες ανοησίες και να φτιάχνει φανταστικούς εχθρούς, προκειμένου να δικαιολογήσει τα δικά του ψέματα και αδιέξοδα...

Όσον αφορά τη δίμηνη παράταση της προηγούμενης κυβέρνησης, κάνει ότι δεν ξέρει ότι εμείς δεν χρειαζόμασταν μεγαλύτερη παράταση, γιατί βγαίναμε από το μνημόνιο. Ενώ εκείνος χρειάζεται μεγαλύτερη παράταση γιατί μας ξαναβάζει σε μνημόνιο.

Και η «γέφυρα» που ετοιμάζει είναι για το επόμενο μνημόνιο στο οποίο μας οδηγεί. Και γι’ αυτό ασφαλώς θα λογοδοτήσει και ο ίδιος. Και του το λέω από τώρα, για να το γνωρίζει και για να το γνωρίζει και το κόμμα του, στο οποίο ήδη υπάρχουν πολλοί που τον καλούν να απολογηθεί.

Τέλος, αν νομίζει ότι βρίζοντας εμένα και βρίζοντας και τους εταίρους μας, μπορεί να γίνει Ευρωπαίος πολιτικός, είναι βαθιά νυχτωμένος.

Κακό κάνει όχι βέβαια σε εμένα, όχι μόνο στον εαυτό του, αλλά στην ίδια τη χώρα, η οποία είναι στην Ευρώπη και θα παραμείνει στην Ευρώπη.

Ντροπή πια!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ελενα Κανελοπούλου avatar
  Ελενα Κανελοπούλου 28/02/2015 17:44:11

  Το αίσθημα της ντροπής προϋποθέτει συνείδηση , ήθος και αρχές .Οταν λείπουν αυτά δεν υπάρχει ντροπή

 2. konkon avatar
  konkon 28/02/2015 18:21:46

  Ο Βενιζέλος στη βουλή χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Τσίπρα και της παρέας του ως "εκτσογλανισμό". Δυστυχώς συνεχίζεται η ίδια συμπεριφορά.

  • Papatrechas avatar
   Papatrechas @ konkon 28/02/2015 19:13:23

   Ε, άμα το είπε κι ο Βενιζέλος έτσι θα είναι. Αυτός ο βράχος ηθικής και εντιμότητας, με τους νόμους περί ευθύνης υπουργών και τα υποβρύχια που γέρνουν. Σα δε ντρεπόμαστε λιγάκι λέω γω.

 3. Fotini avatar
  Fotini 28/02/2015 19:49:44

  ῾Η βουλιμία γιά τήν ἐξουσία τοῦ εἶχε//ἔχει διμιουργήση ἄρρωστες ἐμμονές καί δέν δίστασε/διστάζει νά πατήση ἐπί πτωμάτων ἄς εἶναι καί ἡ ἵδια ἡ Πατρῖδα.Τί περιμένατε ἀπό ἕνα ἄθεο και ἄπατρη;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  • Fotini avatar
   Fotini @ Fotini 28/02/2015 20:08:26

   "δημιουργίσει"

   • Ο μικρός Νικόλας avatar
    Ο μικρός Νικόλας @ Fotini 01/03/2015 20:30:45

    ''ΔημιουργΉσει''

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 28/02/2015 20:13:18

  Καλώς ή κακώς (κακώς, αλλά δεν έχει σημασία), ο Τσίπρας ασκεί μεγαλειώδη απατεωνική και εξακολουθεί να θριαμβεύει επικοινωνιακά. Η ΝΔ πρέπει να καταγγειλει την επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού, την οποία έχουν αντιληφθεί βέβαια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η κυβέρνηση εξακολουθεί να λέει "όχι-όχι, δεν είναι αυτό που νομίζετε - απόδειξη ότι πολλοί τρώνε το παραμύθι που τους έχουμε σερβίρει, γιατί δεν το τρώτε κι εσείς". Εδώ τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει τη χώρα μόνο και μόνο για να μπορέσει να στήσει την επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Προσποιούνταν ότι "διαπραγματευόταν" επί ένα μήνα, προκειμένου στο τέλος να υποχωρήσει σε όλα και να τα συνυπογράψει όλα, και πόσο κακό έκανε αυτόν τον ένα μήνα! Και τελικά λεφτά δεν πήρε και για το λόγο ότι δεν πήρε λεφτά εξακολουθεί να κάνει τεράστιο κακό στη χώρα! Η υπέρτατη επιχείρηση εξαπάτησης θα είναι όμοια με αυτήν του ΓΑΠ: Θα επιχειρήσει να τα φορτώσει όλα στην προηγούμενη κυβέρνηση. Ήδη βλέπω ορισμένους να αναρωτιούνται (καλοπροαίρετα;) ότι, να, "αν ήταν όλα τόσο καλά όσο έλεγαν οι προηγούμενοι, γιατί τώρα ξαφνικά δεν πάνε καλά τα πράγματα;". Η ΝΔ πρέπει να έχει έτοιμη όχι την απάντηση, αλλά εκστρατεία αντιπληροφόρησης και αντιεξαπάτησης, διότι για την καταστροφή που θα έρθει, τους έκτακτους φόρους κλπ., ο Τσίπρας, φυσικά, θα προσπαθεί να τα φορτώσει στον Σαμαρά. Άρα, οι αντιπολιτευτικές προσπάθειες της ΝΔ είναι αυτή τη στιγμή ακόμη πολύ λίγες και πολύ ανεπαρκείς για να αντιμετωπίσουν αυτό που έρχεται. Αν ολόκληρος Καραμανλής, που το όνομά του έκανε τόσο "κλικ" στους Νεοδημοκράτες (καλώς ή κακώς, περισσότερο από όσο του Σαμαρά), δεν άντεξε στα πυρά του ΓΑΠ και εξακολουθούν μέχρι τώρα να του φορτώνουν το Μνημόνιο, έστω και εάν έχει εξασθενήσει η ορμή με την οποία υπερασπίζονται οι Πασόκοι την εκδοχή του ΓΑΠ για το Μνημόνιο, πόσο μάλλον ο Σαμαράς μπορεί να έχει σοβαρό πρόβλημα, με έναν αμόρφωτο οικονομικά και πολιτικά λαό ο οποίος ακόμη και σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται τα πρωτογενή πλεονάσματα νομίζει ότι αυτά ποτέ δεν υπήρξαν! Αυτό ήταν και είναι το μεγαλύτερο λάθος του Σαμαρά. Νομίζει ότι απευθύνεται σε ανθρώπους που θα λειτουργήσουν με τη λογική. Όχι. Θα χρειαστούν πολλές ομιλίες όπως των προγραμματικών δηλώσεων (καταπέλτης πραγματικός) και πολλή προετοιμασία για τα χειρότερα, που ήδη τα βλέπουμε ως τακτική κυβερνητικής προπαγάνδας, ώστε να μπορέσει να αντιδράσει στοιχειωδώς σωστά η ΝΔ στην επερχόμενη απόπειρα να της φορτώσει ο Τσίπρας ό,τι θα συμβεί από εδώ και πέρα.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Διογένης 01/03/2015 02:06:48

   η ζημιά που έχουν προκαλέσει ήδη στη χώρα οι Τσίπρας/Βαρουφάκης είναι ανυπολόγιστη - ξεπερνά και τις προβλέψεις των πιο απαισιόδοξων -και ο λογαριασμός δεν έχει έρθει ακόμη - Με τέτοιες γλυκανάλατες αντιδράσεις σε συκοφαντίες και προβοκάτσιες δεν υπάρχει ελπίδα - ούτε μπορεί ο κόσμος να καταλάβει που θέλουν να τον οδηγήσουν.. Βέβαια ανάλογη στάση απο Σαμαρά είχαμε ξαναδεί και απέναντι στους ΓΑΠ / Παπακωνσταντίνου .. Για να τους ξεσκπάσεις δεν χρειαζόταν τότε, ούτε και τώρα χρειάζεται, ιδαίτερη προσπάθεια - αρκεί καποιος να ανατρέξει στις δηλώσεις τους, μία-προς-μία απο την στιγμη που ανέλαβαν και να αναρωτηθεί απλά ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ .. Αν ήταν άλλος, θα τους είχε Ξεσκίσει κυριολέκτικά

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ rally monkey 01/03/2015 17:46:26

    Με το λαό να πιστεύει Παπαδάκη, Χατζηνικολάου και σία, ότι και να πεις τα λόγια σου πάνε χαμένα. Το μόνο που μπορεί να μας γλιτώσει από το σύριζα και την καταστροφή είναι να φαγωθούν μεταξύ τους και όταν θα πλησιάσει η χρεοκοπία και πάμε για δημοψήφισμα να ψηφίσει ο λαός ότι είναι αντίθετο σε αυτό που θα θέλει ο σύριζα, όσο καλό και να δείχνει από έξω. Σαν το προεκλογικό πρόγραμμα τους ένα πράγμα...

    • Να΄χαμε να λέγαμε avatar
     Να΄χαμε να λέγαμε @ Γεώργιος Τ. 01/03/2015 20:00:01

     Μα λαός είναι αυτός; Αντί να συμβουλεύεται τον Μπάμπη, τον Πρωτοσάλτε, την Τρέμη και τον Πρετεντέρω τους φερέγγυους, πάει και παραπληροφορείται ο άτιμος! Αχάριστος κόσμος, που δεν κάθεται κάπου ήσυχα και αδιαμαρτύρητα να πεθάνει, μα όλο επιμένει να μας χαλάει την ησυχία μας. Δεν υπάρχει ελπίδα πια. Οι βελούδινες ημέρες μάλλον τέλειωσαν πια, ακόμα ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ καλοΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ. Κλαψ κλαψ κλαψ.

 5. Fotini avatar
  Fotini 28/02/2015 20:38:21

  Πράγματι, ἡ ἐπικοινωνία, ἤ μᾶλλον ἡ ἔλλειψη ἐπικοινωνίας ἦταν τό μειονέκτημα τῆς ΝΔ. Σεμινάρια ἐπικοινωνίας anyone???

 6. roadrunner avatar
  roadrunner 28/02/2015 21:18:24

  Μόνοι τους επέλεξαν να έχουν αλαζονική στάση με τους Ευρωπαίους... Μόνοι τους έκαναν επίδειξη προκλητικής συμπεριφοράς, έναντι των πάντων στην Ευρώπη... Δική τους επιλογή ήταν το υπεροπτικό στυλάκι ... Τι περίμεναν δηλαδή ; Ότι μετά από όλα αυτά θα τρομάξουν οι Ευρωπαίοι και θα πέσουν γονατιστοί να παρακαλούν την κυβέρνηση τους, για να της χαρίσουν όλα τα χρέη της Ελλάδας ; Η συνωμοσιολογία είναι κολλητική, ως φαίνεται στον κυβερνητικό συνασπισμό και πλήττει τώρα και το σύριζα σε βαθμό επικίνδυνο ...(για τους Ανελ το ξέραμε από την εποχή που πουλούσαν την θεωρία των ψεκασμών).

 7. Φρουρός avatar
  Φρουρός 28/02/2015 23:58:00

  Eπιτέλους κάποιος πρέπει να σταματήσει την κατρακύλα μας σαν χώρα. Έχουμε γίνει ρεζίλι διεθνώς, κατηγορούμε τους ξένους ηγέτες (που σημειωτέον μας πληρώνουν από τα κρατικά τους ταμεία) ότι θέλουν ν΄ανατρέψουν την κυβέρνηση. Αυτά είναι ανήκουστα , δεν μπορούν να λέγονται από χείλη πρωθυπουργού Ευρωπαϊκής χώρας. Καλά το ότι κατηγορούν τον Σαμαρά για συνωμοσίες .. το αφήνουμε ασχολίαστο... Χαλάμε και το σάλιο μας... Πρέπει κατά τη γνώμη μου να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον ΠτΔ , μπας και περισώσουμε κάτι από την χαμένη αξιοπιστία της χώρας, αυτήν που μέρα με την ημέρα έχτιζε ο Σαμαράς επι 2,5 χρόνια. Είναι δυνατόν να χαθούν όλα όσα επιτύχαμε τα τελευταία χρόνια και κυρίως η εμπιστοσύνη των δανειστών μας, μέσα σε ένα μήνα; Έλεος κάτι πρέπει να γίνει, να παρθούν πρωτοβουλίες, αλλιώς ο κίνδυνος της επίσημης χρεοκοπίας είναι πολύ κοντά.

 8. η Dimi avatar
  η Dimi 01/03/2015 23:04:51

  O κ. Τσίπρας πρέπει να παραιτηθεί. ΔΕΝ γνωρίζει και ΔΕΝ μπορεί να διαχειριστεί την εξουσία και επί των ημερών του, η Ελλάδα, κινδυνεύει ολοσχερώς να χάσει την Εθνική της Κυριαρχία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.