Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσταθεροποιεί τη χώρα
15/10/2014 18:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσταθεροποιεί τη χώρα

Ηχηρό μήνυμα στις αγορές και τους κερδοσκόπους ότι η πολιτική σταθερότητα θα συνεχιστεί και ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν, έστειλε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός.

Ηχηρό μήνυμα στις αγορές και τους κερδοσκόπους ότι η πολιτική σταθερότητα θα συνεχιστεί και ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν, έστειλε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός, θέλοντας να ηρεμήσει το κλίμα μετά την διήμερη κατάρρευση του Χρηματιστηρίου και των ομολόγων.

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτός ευθύνεται για την αποσταθεροποίηση της χώρας και ότι ο κ. Τσίπρας και η παρέα του μπλοκάρουν την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές δημιουργώντας κλίμα πόλωσης και πολιτικής αναταραχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι γύρω στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης είχαν ενταθεί οι φήμες ότι επίκεινται πρόωρες εκλογές που θα τις ανακοινώσει στο υπουργικό. Αποτέλεσμα, κατάρρευση του Χ.Α. Με πτώση 10%. «Οι εκλογές θα γίνουν το 2016» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Εδώ και καιρό οι αγορές επισημαίνουν ότι η Ελλάδα πηγαίνει πολύ καλά, με μόνη επιφύλαξη για το πολιτικό ρίσκο. Δηλαδή την αβεβαιότητα, για το αν θα συνεχίσει η χώρα το δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η στάση της αντιπολίτευσης επιδείνωσε αυτή την εικόνα. Με ευθεία υπονόμευση της σταθερότητας. Και οι αγορές αντέδρασαν σε βάρος της χώρας», υπογράμμισε ο Αντ. Σαμαράς «δείχνοντας» την αξιωματική αντιπολίτευση για την αναταραχή των τελευταίων ημερών.

Ο Αντώνης Σαμαράς συνδύασε τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών και την παράλληλη άνοδο των spreads δανεισμού με την πολιτική κρίση που προκλήθηκε.

«Όμως, για μιαν ακόμα φορά, η κυβέρνηση με ψυχραιμία θα αποκαταστήσει πλήρως το κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης που χρειάζεται η χώρα», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.

«Άλλωστε, μόλις πριν λίγες μέρες», συνέχισε ο κ. Σαμαράς «η κυβέρνησή μας κέρδισε μια σημαντική μάχη στη Βουλή με την ψήφο εμπιστοσύνης. Βρισκόμαστε στην κρίσιμη στιγμή όπου διαπραγματευόμαστε το κλείσιμο της τελευταίας αξιολόγησης, ώστε μετά την ολοκλήρωση των τεστ αντοχής των τραπεζών να έλθει και η οριστική τακτοποίηση του χρέους και να μπούμε στη "μετά το μνημόνιο" εποχή», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός περιγράφοντας την στρατηγική του για τις επόμενες εβδομάδες.

«Δυναμώνουμε βήμα-βήμα τη χώρα για να προχωρήσει μπροστά. Κι αποφεύγουμε εκείνο που άλλοι επιζητούν, δηλαδή τη σύγκρουση με τους εταίρους μας και μάλιστα από θέση αδυναμίας», επισήμανε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

«Η Ελλάδα θα πηγαίνει όλο και καλύτερα στο εξής. Αυτό φοβούνται. Αυτό τους τρομάζει. Και θέλουν να το εμποδίσουν».

«Με τη βοήθειά σας» συνέχισε, απευθυνόμενος στους υπουργούς του, «δεν θα τα καταφέρουν». Στο σημείο αυτό, εξηγώντας τι εννοεί, έδωσε οδηγίες προς τα κυβερνητικά στελέχη να «επικοινωνήσουν» προς την κοινωνία το έργο της κυβέρνησης. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων, η οποία, όπως είπε, «ισχύει εδώ και μήνες, αλλά η κοινωνία δεν το γνωρίζει ακόμα».

Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρθηκε στο συμψηφισμό του ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις και στην αποκατάσταση των περικοπών που υπέστησαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Όλα αυτά, όπως υπογράμμισε, «τα δίνουμε χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τα πλεονάσματα. Και όλα αυτά θα χάνονταν, αν άρχιζε πάλι η αλόγιστη σπατάλη, αν επιστρέφαμε στο λαϊκισμό».

Ακόμη, αναφερόμενος στα επόμενα «ορόσημα» της κυβέρνησης, μίλησε για την ανακούφιση εκατομμυρίων πολιτών, που θα έρθει μέσα από τα νομοσχέδια για τη ρύθμιση των χρεών των νοικοκυριών προς την εφορία, αλλά και για τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» των επιχειρήσεων.

«Όπλο μας η αλήθεια. Και εχθρός μας το ψέμα και η αποσταθεροποίηση που επιχειρείται με το ψέμα» τόνισε.

Ακόμη, ο κ. Σαμαράς μίλησε για δικαίωση της κυβερνητικής πολιτικής και εστίασε στα μέτρα ανακούφισης για την κοινωνία, τα οποία προκύπτουν από την πορεία της οικονομίας.

«Κλείνει μια γκρίζα και θολή περίοδος για την Ελλάδα» σημείωσε, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να ξανακυλήσουμε στην κρίση, γιατί αυτό θα ήταν ολέθριο για όλους».

Την πορεία μας, είπε, προσπαθούν να ανακόψουν μόνο όσοι θέλουν να επιστρέψει η Ελλάδα στα μνημόνια. «Όσοι προβάλλουν ξανά υποσχέσεις αλόγιστων παροχών, για να αναγκαστεί η Ελλάδα να ξαναδανειστεί με πολύ σκληρούς όρους».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Crevettes à la provençale avatar
  Crevettes à la provençale 15/10/2014 20:20:44

  Αξιωματούχοι της ευρωζώνης δηλώνουν στο πρακτορείο Reuters ότι η ελληνική κυβέρνηση, μετά το κραχ στο χρηματιστήριο και την εκτίναξη των speads, κάνει δεύτερες σκέψεις στο σχέδιό της να σταματήσει την λήψη βοήθειας και να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές και εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει ευρωπαϊκή γραμμή πίστωσης για να αντικαταστήσει την χρηματοδότηση του ΔΝΤ. Οι ίδιες πηγές αποδίδουν αυτές τις «δεύτερες σκέψεις» της Αθήνας στις πιέσεις που ασκήθηκαν όχι μόνο από τις «δυνάμεις της Ε.Ε. αλλά και από τους επενδυτές». Ανέφεραν επίσης ότι οι Ευρωπαίοι αντιδρούν στον τερματισμό της χρηματοδότησης της Ελλάδας από το ΔΝΤ. «Αναγνωρίζεται από την Ελληνική πλευρά ότι η πλήρης αποκοπή από τα προγράμματα της ευρωζώνης και του ΔΝΤ δεν είναι προς το συμφέρον της», δήλωσε στο Reuters ένας αξιωματούχος. Άλλο στέλεχος των Βρυξελλών δηλώνει ότι η κατακόρυφη άνοδος των επιτοκίων στα ελληνικά ομόλογα ήταν ένα «ταρακούνημα αφύπνισης» και προσθέτει ότι «πολλοί αξιωματούχοι στο πρόσφατο Γιούρογκρουπ στο Λουξεμβούργο βοήθησαν στο να αλλάξουν οι ελληνικές απόψεις».

  • pythagorean avatar
   pythagorean @ Crevettes à la provençale 15/10/2014 21:56:43

   Είναι από χρόνια γνωστό ότι ο όρος "ανώνυμος αξιωματούχος" (συνήθως των Βρυξελλών ή της Ουάσιγκτον) είναι ευφημισμός του συκοφάντη ή του προβοκάτορα, μέχρις αποδείξεως του εναντίου.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Crevettes à la provençale 16/10/2014 04:38:38

   Χαρά εσείς, ε; Κάτι "Έλληνες" αυτού του είδους που πανηγυρίζουν το κατάντημα τους χώρας τους τους σιχαίνομαι.

   • Crevettes à la provençale avatar
    Crevettes à la provençale @ Διογένης 16/10/2014 21:22:36

    Δύο παρατηρήσεις. Πρώτον, πού είδες ότι επιχαίρω. Αντιθέτως, λυπάμαι. Δεύτερον, διαγιγνώσκεσαι υποχόνδριος. Συχνά, πυκνά σιχαίνεσαι, εσχάτως.

 2. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 16/10/2014 00:22:55

  Όποιος είναι μέσα σε γυάλινο θερμοκήπιο, δεν πρέπει να πετάει πέτρες.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Uncle Stgm 16/10/2014 04:43:46

   Σωστά. Μόνον που αυτό εδώ δεν ήταν "θερμοκήπιο" αλλά θάλαμος αερίων. Και μόνον που εμείς πάμε να βγούμε κανονικά και σαν κύριοι από την πόρτα. "Πέτρες" θέλει να πετάξει ο Αλέξης. Ο Σαμαράς πάει από την πόρτα.

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 16/10/2014 04:42:32

  Κράτα γερά Πρόεδρε. Τα ίδια (αν και όχι σε τόση ένταση) πήγαν να σου κάνουν όταν πήγε να βγει η χώρα στις αγορές. Πάντοτε εκεί, η κομπλεξική αντίσταση της Γερμανίας, πάντοτε η υπονόμευση από όσους έχουν συμφέρον να είναι η Ελλάδα σε "πρόγραμμα", πάντοτε η έλλειψη στήριξης και κατανόησης από το εσωτερικό του κόμματός σου, πάντοτε η έλλειψη οποιασδήποτε συνεργασίας της αντιπολίτευσης. Ακόμη και να χάσεις, θα είναι πολύ καλύτερα για εσένα και την υστεροφημία σου, αλλά και για τη χώρα, να πέσεις μαχόμενος. Αλλά πιστεύω ότι, με τη βοήθεια του Θεού, στο τέλος δεν θα χάσεις. Έτσι κι αλλιώς τώρα πια διέβης τον Ρουβίκωνα. Δεν έχεις άλλη επιλογή παρά να νικήσεις. Η επιστροφή θα είναι η πλήρης καταστροφή σου. Όσοι αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει είμαστε στο πλευρό σου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.