Σαμαράς: Οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές – Υποψήφιος και στις τρεις ψηφοφορίες ο Σ. Δήμας
10/12/2014 20:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές – Υποψήφιος και στις τρεις ψηφοφορίες ο Σ. Δήμας

Οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές και θα τιμωρήσουν εκείνον που προσπαθεί να τις επιβάλλει δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση της ΕΣΕΕ και πρόσθεσε ότι είναι η ώρα της ευθύνης των βουλευτών.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση για την στάση της στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας: «Προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της χώρας με απειλή για πρόωρες εκλογές, με όχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, παραβιάζοντας το πνεύμα του Συντάγματος. Επί μήνες τώρα ορισμένοι δημιουργούν σύννεφα πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας στο εξωτερικό. Αυτά τα σύννεφα διαλύουμε σήμερα φέρνοντας την προεδρική εκλογή ενάμισι μήνα νωρίτερα για να μπει η Ελλάδα στην επόμενη ημέρα. Δεν είχαμε δικαίωμα να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Η Κομισιόν χαρακτήρισε δημοκρατική απόφαση την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Ήταν και μία πράξη ευθύνης. Δεν μπορούμε μετά από μία πορεία μέσα από θυσίες να αφήσουμε την χώρα να βουλιάξει στην αβεβαιότητα. Το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει αμέσως, τώρα είναι ώρα ευθύνης για τους βουλευτές, να δουν τί έγινε να μετρήσουν τις συνέπειες να πάρουν τις αποφάσεις τους. Οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές οι αγορές δεν θέλουν εκλογές, τα χρηματιστήρια πέφτουν γιατί φοβούνται τα σχέδια της αντιπολίτευσης. Η αλήθεια έχει φανεί και η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε μία ανάσα από την ομαλότητα και την ανάπτυξη. Η αντιπολίτευση είναι οπαδός της ανελεύθερης οικονομίας και του κρατισμού και απειλεί να φέρει την χώρα στην προηγούμενη κατάσταση του κινδύνου εξόδου από το ευρώ. Ελέχθησαν ψέματα ακόμη και ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού βουλευτών για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παράλληλα στιγματίζουν όσους θέλουν να ψηφίσουν. Η ιδεολογική τρομοκρατία δεν θα περάσει. Τώρα διαδίδουν ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο Σταύρος Δήμας μέχρι το τέλος. Ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος για τρεις ψηφοφορίες. Ο κόσμος θα τιμωρήσει εκείνον που εκβιάζει πρόωρες εκλογές. Τώρα γινόμαστε μία φυσιολογική χώρα και αποκτούμε ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο λαϊκισμός διέλυσε τον τόπο και ο κρατισμός διέλυσε την οικονομία, τώρα η Ελλάδα μπαίνει χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού στην επόμενη ημέρα. Κάποιοι δίνουν την έσχατη μάχη για να το εμποδίσουν και να μας γυρίσουν στο χρεοκοπημένο παρελθόν. Είναι η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης για όλους. Αυτό που διακυβεύεται αυτές τις ημέρες είναι η ομαλότητα και η ανάπτυξη. Η αλήθεια και η δημοκρατική ευθύνη να νικήσουν και η Ελλάδα θα προχωρήσει με βήματα γοργά με βήματα ανάπτυξης».

Ακολούθως ο κ. Σαμαράς έκανε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης: «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε νιώθουμε ότι ζούμε ώρες ευθύνες σε επίπονες διαπραγματεύσεις με την τρόικα με υπονόμευση από την αντιπολίτευση, με οικονομία σε βαθιά ύφεση και με μία κοινωνία συγκλονισμένη. Αποτρέψαμε την έξοδο από το ευρώ, κάποιοι το επεδίωκαν, βγάλαμε πλεονάσματα και ψηφίσαμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, τολμήσαμε σαρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα σε τρία τέσσερα χρόνια θα βρεθεί στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας. Βάλαμε τέλος στην ύφεση, ήλθε η ανάκαμψη, δεν μπορώ να πω ότι η ανεργία φεύγει αλλά σταθερά πέφτει. Μπορεί να φαίνεται οξύμωρο αλλά μέσα στην ευρωζώνη είχαμε την μεγαλύτερη ανάπτυξη στο τρίτο τρίμηνο του 2014. Βγήκαμε στις αγορές δύο χρόνια πριν τις προβλέψεις και η Ευρώπη μας δίνει μία πιστοληπτική γραμμή, μία θωράκιση. Σταθεροποιήσαμε την χώρα από οικονομική και πολιτική άποψη και ενισχύσαμε την αξιοπιστία και τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή. Πολλά από τα περιοριστικά μέτρα που πήραμε δεν τα θέλαμε και δώσαμε μάχες για να αποφύγουμε περισσότερα. Πάντα ο στόχος ήταν να βγούμε από το μνημόνιο μία ώρα αρχύτερα και το πετυχαίνουμε. Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της, κάποιοι προσπαθούν να το ακυρώσουν» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. iconology2009 avatar
    iconology2009 11/12/2014 01:17:06

    Δύο σκέψεις. Η δεύτερη συνέπεια της πρώτης. Θεωρώ ότι ο περιορισμός στην υποψηφιότητα Δήμα και για τις τρεις ψηφοφορίες περιορίζει αντίστοιχα και τις κινήσεις. Θάταν πιο ευέλικτο να μην υπάρχει αυτή η δέσμευση, δεδομένης της δυσκολίας, αντικειμενικής πια, για συλλογή των 180 ψήφων. Καταλαβαίνω βέβαια ότι αυτό είναι αφενός μια αυτονόητη χειρονομία ευγένειας και σεβασμού προς το πρόσωπο του υποψήφιο και αφετέρου κοινός πραγματισμός, αφού έτσι κι αλλιώς οι δύο πρώτες ψηφοφορίες αντικειμενικά δεν υπάρχει απολύτως καμιά πιθανότητα να παράξουν αποτέλεσμα και μόνο η τρίτη είναι αυτή που μπορεί να μετρήσει. Από την άλλη όμως σκέφτομαι μήπως αυτή η άρνηση της ευελιξίας, που είναι συνειδητή, πιστοποιεί κατά έμμεσο τρόπο ότι, αυτές οι 180 ψήφοι έχουν βρεθεί τελικά. Από τις έως τώρα δηλώσεις δεν συνάγεται εύκολα αυτό το νούμερο ούτε καν με σχετική προσέγγιση. Όμως μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου ο χρόνος, με τις παρούσες πολιτικές συνθήκες που τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, μπορεί να θεωρηθεί τεράστιος και όχι μόνο να αλλάξουν οι ισορροπίες αλλά ακόμη και το κλίμα-αυτό κι αν είναι σημαντικό! Προσωπικά δεν πιθανολογώ αυτή την εκλογή αλλά αν τελικά γίνει θα ήταν μια ενδιαφέρουσα περίπτωση να την εντάξει κανείς σαν case study στις πολιτικές επιστήμες. Από όσες Προεδρικές Εκλογές έχουν γίνει μεταπολιτευτικά, αυτή εδώ μπορεί να μην είναι-μέλλει να αποδειχθεί αυτό-η πιο επεισοδιακή-υπάρχει η εκλογή Σαρτζετάκη με τα περιβόητα γαλάζια ψηφοδέλτια-αλλά είναι σίγουρα η πιο απρόβλεπτη και η πιο ριψοκίνδυνη και αν δεν κάνω λάθος θα είναι και η μόνη που, αν δεν τελεσφορήσει, θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές (οι εκλογές του 2009 αν και πρόωρες δεν ήταν συνέπεια ατελέσφορης ψηφοφορίας). Να μια Προεδρική Εκλογή που μετά από πολλά χρόνια θα ανάψει τα αίματα. Το μελάνι που θα χυθεί αυτές τις μέρες θα μπορούσε να βάψει χιλιάδες στολές ντόμινο για 150 αποκριές!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.