Σαμαράς: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο εγγυητής της ασφάλειας της Πατρίδας μας
02/10/2014 19:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο εγγυητής της ασφάλειας της Πατρίδας μας

Ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς επισκέφθηκε σήμερα τον νομό Έβρου και παρακολούθησε την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων 2014».

Ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς επισκέφθηκε σήμερα τον νομό Έβρου και παρακολούθησε την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων 2014». Μετά την λήξη της άσκησης, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες είπε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Η Ελλάδα της υπερηφάνειας , η Ελλάδα της ισχύος, η Ελλάδα του κύρους είναι εδώ. Στη Θράκη μας, σε όλη την Πατρίδα μας. Η Θράκη είναι μια από τις πιο ασφαλείς γωνιές της Ελλάδας μας. Θέλω πραγματικά να συγχαρώ τις Ένοπλες Δυνάμεις για αυτή την εξαίρετη, από κάθε πλευρά, άσκηση. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο εγγυητής της ασφάλειας της Πατρίδας μας και επαναλαμβάνω ότι είμαστε εδώ, είδαμε με υπερηφάνεια τη δύναμη, την αξιοπρέπεια και το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θέλω να πω ότι η πολιτεία θα κάνει εκείνο που πρέπει προκειμένου να ανταποκριθεί με κάθε μέσο στις συνθήκες, στις ανάγκες, ακόμα και με το θέμα του μισθολογίου, για να διασφαλίσει και το μέλλον σε αυτά τα λαμπρά παιδιά. Αυτή είναι η ψυχή του Έλληνα στρατιώτη, που την είδαμε να υπάρχει πίσω από κάθε αεροπλάνο, από κάθε ελικόπτερο, από κάθε άρμα.

Και θέλω κ. Υπουργέ και κ. Αρχηγέ πραγματικά να σας συγχαρώ για αυτή την καταπληκτική εμπειρία που δώσατε σήμερα σε όλους που βρισκόμαστε εδώ. Είναι τιμή για όλους μας που παρευρεθήκαμε στην άσκηση.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κυθήριος avatar
    Κυθήριος 02/10/2014 22:23:20

    Μετά το τέλος της άσκησης,θα συνεχίσει να είναι η Θράκη μια από τις ''πιό ασφαλείς γωνιές της Ελλάδας μας'' ;

  2. Σπαθάριος avatar
    Σπαθάριος 03/10/2014 08:24:33

    Η άσκηση μπορεί να διαχωριστεί σε δυο σκέλη. Το ουσιαστικό που διαδραματίστηκε ολες τις προηγούμενες μέρες, σε ευρύτερες περιοχές, χωρίς παράτες, κάμερες κλπ κλπ και παρήγαγε συμπεράσματα εκεί και για αυτούς που έπρεπε και το σόου της τελικής φάσης, το εντυπωσιακό, το προβεβλημένο αλλά και το απαραίτητο για σημαντικότατους συμβολικούς και μη λόγους. Η επίδειξη ισχυρής παρουσίας και αποφασιστικότητας στην συγκεκριμένη περιοχή στέλνει μηνύματα εντός και εκτός των τειχών. Σε αυτό το πνεύμα σημαντικότατη ήταν και η παρουσία του πρωθυπουργού, η πρώτη μετά από 20 χρόνια νομίζω, όχι για προεκλογικούς λόγους όπως θα πουν μερικοί, αλλά γιατί ενισχύει την σημαντικότητα των ανωτέρω μηνυμάτων. Μη το υποτιμάμε αυτό. Τέτοιες εκδηλώσεις πραγματικά βοηθούν στην εθνική ασφάλεια στην περιοχή. Δείτε τις θα γράψουν οι Τουρκοφυλλάδες εκατέρωθεν και θα με καταλάβετε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.