#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/10/2012 13:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: "Οι Έλληνες ενωμένοι κάνουμε θαύματα"Μήνυμα ενότητας προς όλες τις πλευρές για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση, απηύθυνε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων έκθεσης με τίτλο«Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913», στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωσης της πόλης, που έγινε στο υπουργείο Μακεδονίας - θράκης, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Ο κ. Σαμαράς είπε «όχι στη μοιρολατρεία», «όχι στις καχυποψίες». «Ο μόνος εχθρός, που μπορεί να μας νικήσει, είναι η διχόνοια» τόνισε χαρακτηριστικά. «Δείξαμε πολλά, δεν έχουμε πετύχει, όμως, ακόμα όλους τους στόχους» σημείωσε και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει για μία ακόμη φορά.

Χωρίς να την κατονομάσει, ο πρωθυπουργός καταφέρθηκε εναντίον της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι «την Κυριακή θα γιορτάσουμε το "όχι" στον φασισμό και ο πατριωτισμός δεν είναι σημαία ευκαιρίας, δεν είναι μίσος προς όλους τους άλλους».

 

Ολόκληρη η ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη Θεσσαλονίκη, για την επέτειο για τα εκατό χρόνια από την Απελευθέρωση της Μακεδονίας.

«Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, σεβαστέ Πατέρα, κύριοι συνάδελφοι, κύριε Δήμαρχε, κύριοι αρχηγοί,

Σαν σήμερα πριν από εκατό χρόνια, ανήμερα του Αγ. Δημητρίου ο Ελληνικός στρατός απελευθέρωνε τη Θεσσαλονίκη και λίγο αργότερα ολόκληρη τη Μακεδονία μας. Ας θυμηθούμε κάτι ιστορικό αλλά όχι τόσο γνωστό: Την τελευταία στιγμή πριν την κήρυξη του πολέμου κατά της Τουρκίας από τις τέσσερις βαλκανικές χώρες, η Οθωμανική κυβέρνηση πρότεινε στην Ελλάδα να μην συμμετάσχει στον πόλεμο, με αντάλλαγμα να πάρει την Κρήτη. Να ανταλλάξει, δηλαδή, γη με γη. Η Ελλάδα απέρριψε το αίτημα κι έτσι απέδειξε ότι δεν επρόκειτο για κατακτητικό πόλεμο αλλά για ξέσπασμα απελευθερωτικό. Και η Ελλάδα δεν παζαρεύει την ελευθερία ούτε προδίδει τους συμμάχους της. Έτσι, μετά από λίγες εβδομάδες απελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη μαζί με την υπόλοιπη Μακεδονία μας και λίγο αργότερα, μετά από ποταμούς αίματος, προσαρτήθηκε, όπως ήτανε γραπτό και δίκαιο στην Ελλάδα και η Κρήτη μας. Αυτή είναι η Ελλάδα που μένει πιστή στα ιδανικά της και τιμά το λόγο της. Αυτή είναι η Ελλάδα.

Θα προτιμούσαμε, βέβαια, σήμερα να γιορτάζαμε την εκατονταετία της απελευθέρωσης σε συνθήκες πολύ διαφορετικές κι όχι στην καρδιά της κρίσης, που πλήττει τη Χώρα μας. Όμως ίσως σήμερα τα διδάγματα αυτής της περιόδου, αυτής της επετείου να είναι πιο επίκαιρα και πιο ισχυρά. Γιατί η ιστορική επέτειος δεν σημαίνει μόνο παρελάσεις και πανηγυρική ρουτίνας. Οι μεγάλες ιστορικές επέτειοι είναι ευκαιρία να σκύψουμε μέσα μας, όχι μόνο για να τιμήσουμε τους προγόνους μας αλλά για να καταλάβουμε καλύτερα και τον εαυτό μας και τις μεγάλες δυνάμεις που κρύβει μέσα μας ο καθένας κι όλοι μαζί ως Έθνος. Κι από την άποψη αυτή, η απελευθέρωση της Μακεδονίας αναδεικνύει δυο πολύ επίκαιρα ιστορικά διδάγματα:

Πρώτο δίδαγμα, πριν εκατό χρόνια τα πράγματα δεν ήτανε πολύ διαφορετικά από ότι είναι σήμερα. Δεν ήταν άλλοι Έλληνες οι παππούδες μας ή οι προπαππούδες μας, που κατάφεραν αυτό τον άθλο. Ήταν σαν και μας, απλά Έλληνες. Δεκαπέντε χρόνια πριν την εποποιία των Βαλκανικών πολέμων, η Ελλάδα είχε υποστεί μια ταπεινωτική ήττα στον πόλεμο του 1897. Αυτό δεν την εμπόδισε όμως, λίγο αργότερα να σηκωθεί στα πόδια της και σε ένα απίστευτο ξέσπασμα Αναγέννησης και Ελευθερίας, να διπλασιάσει η Ελλάδα το έδαφός της! Κάτι τέτοιο πολύ σπάνια έχει συμβεί στην ιστορία: σε τόσο λίγο διάστημα μια χώρα να συνέλθει από τέτοια καταστροφή και να τη μετατρέψει σε τέτοιο θρίαμβο! Πράγματι, ως λαός, κρύβουμε τεράστιες δυνάμεις μέσα μας!

Δεύτερο δίδαγμα: την ίδια χρονιά, το 1897, επιβλήθηκε στην Ελλάδα ο λεγόμενος Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος, λόγω της χρεοκοπίας της, τέσσερα χρόνια νωρίτερα. Παρά τη χρεοκοπία και το Διεθνή έλεγχο, ωστόσο, η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια ανορθώθηκε, και κατάφερε να μετατρέψει την αδυναμία της σε δύναμη: Όχι μόνο στάθηκε στα πόδια της, αλλά έσπασε την απομόνωσή της και πρωτοστάτησε σε αγώνες Ελευθερίας που άλλαξαν τη μοίρα ολόκληρης της περιοχής της. Για σκεφτείτε λοιπόν: χρεοκοπία, ταπείνωση, διεθνής έλεγχος, δεν πτόησαν το φρόνημα του έθνους. Αντίθετα το αφύπνισαν! Δεν υπέταξαν τη δύναμη και το πνεύμα του Ελληνισμού. Αντίθετα τα απελευθέρωσαν! Όλες αυτές οι κακουχίες – πολύ χειρότερες κι από τις σημερινές ακόμα - δεν νίκησαν την Ελλάδα! Την κατέστησαν πολύ πιο ισχυρή από πριν. Την αναγέννησαν!

Και κάτι ακόμα: με τη μεγάλη εκείνη εξόρμηση του 1912-13, η Ελλάδα έλυσε το Μακεδονικό ζήτημα, μια και καλή και με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο. Γιατί η Μακεδονία είναι Ελλάδα! Η ιστορία της, η κληρονομιά της, ο Πολιτισμός της, είναι αναπόσπαστα τμήματα της Ελληνικής Ιστορίας, της Ελληνικής κληρονομιάς, του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν χρειάζεται να τσακωνόμαστε για τον Αλέξανδρο τον Μακεδόνα… Έλληνας ήταν. Ελληνικά μιλούσε. Σε Έλληνες θεούς πίστευε. Για γενιές πριν απ’ αυτόν οι πρόγονοί του συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπέρτατο κριτήριο Ελληνικότητας τότε. Έλληνα δάσκαλο είχε, τον Αριστοτέλη. Τα ομηρικά έπη είχε κάτω από το προσκέφαλό του. Έλληνες ήρωες διαμόρφωναν το ήθος του - ο Ηρακλής και ο Αχιλλέας - από τους οποίους ο ίδιος καμάρωνε ότι καταγόταν. Τον Ελληνικό πολιτισμό και την Ελληνική γλώσσα διέδωσε σε όλη την Ασία. Ο ίδιος και οι σύντροφοί του και οι επίγονοί του, Ελληνικά ονόματα έφεραν, γεμάτα Ελληνικό νόημα...

Αλλά καιρός πια να κοιτάξουμε μπροστά!

Κι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους, επειδή ακριβώς δεν παίζουμε ούτε με την Ιστορία μας ούτε με την ταυτότητά μας! Σήμερα ζούμε, φίλες και φίλοι, κύριε Πρόεδρε, μιαν άλλη κρίση και δίνουμε έναν άλλο αγώνα επιβίωσης. Αλλά αυτή τη φορά για να απελευθερώσουμε το λαό μας από δύο ειδών αλυσίδες: Από τα δεσμά της υπανάπτυξης, ώστε να κερδίσουμε τη μάχη της ανταγωνιστικότητας, της ευημερίας και της προόδου, μέσα στην Ευρώπη. Της οποίας η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέλος. Και θα παραμείνει! Αλλά κι από τα δεσμά της υπερχρέωσης. Που μας οδήγησε σε απίστευτες ταπεινώσεις και σε φαύλο κύκλο ύφεσης, ανεργίας, δυστυχίας, απόγνωσης… Τώρα, όμως οφείλουμε να αποκαταστήσουμε – και αποκαθιστούμε - την αξιοπιστία της χώρας μας. Καθιστούμε ξανά την Ελλάδα αξιοσέβαστη. Κι αγωνιζόμαστε, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της λιτότητας, να μπούμε στο δρόμο της Ανάπτυξης και να μην έχουμε στο μέλλον – ποτέ πια - ανάγκη από «μνημόνια», από εξαρτήσεις, από δανειστές. Μέχρι πριν από λίγους μήνες, ελάχιστοι πίστευαν ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη. Τώρα βγαίνουν και το παραδέχονται, ένας-ένας, μεγάλοι ηγέτες και διεθνείς οργανισμοί. Πολλοί που μας είχαν «ξεγραμμένους» κι όμως σήμερα ποντάρουν στην επιτυχία μας. Κι όλοι αντιλαμβάνονται ότι, όπως η κρίση της Ελλάδας οδήγησε σε κρίση ολόκληρης της Ευρώπης, έτσι και η επιτυχία της Ελλάδας από δω και στο εξής, θα αποδειχθεί και μεγάλη επιτυχία για ολόκληρη την Ευρώπη.

Αυτό το στοίχημα ήδη το κερδίζουμε. Σε λίγο χρόνο άλλαξαν πολλά. Αλλά πρέπει να αλλάξουν ακόμα πολύ περισσότερα. Κάναμε τη διαφορά. Δείξαμε τη διαφορά. Αλλά δεν έχουμε επιτύχει ακόμα τους στόχους μας. Θα το καταφέρουμε, εφ’ όσον παραμείνουμε προσηλωμένοι στις δύο λέξεις που σηματοδότησαν κάθε μεγάλη επιτυχία του Ελληνισμού μέχρι σήμερα: Πίστη στις δυνάμεις μας, δηλαδή όχι μοιρολατρία. Και Ενότητα, δηλαδή όχι καχυποψίες και διχόνοια μεταξύ μας. Οι Έλληνες ενωμένοι κάνουμε θαύματα. Ένας μόνον είναι ο εχθρός που μπορεί να μας νικήσει. Η διχόνοια που μας διασπά. Κι αυτήν πρέπει να πολεμήσουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα.

Το τονίζω αυτό, γιατί και σήμερα δεν λείπουν σημάδια διχασμού. Εκείνων που κερδοσκοπούν πάνω στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Εκείνων που επαγγέλλονται την καταστροφή. Κι ας έχει αρχίσει να φαίνεται ότι αλλάζει η μοίρα αυτού του τόπου… Όπως κι εκείνων που ζωντανεύουν τους χειρότερους εφιάλτες του Ελληνικού λαού, για να πουλήσουν… πατριωτισμό!

Γιατί ας μη ξεχνάμε ότι μεθαύριο γιορτάζουμε το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού, στο φασισμό. Και το ΟΧΙ αυτό στο φασισμό δεν είναι στιγμιαίο, είναι αιώνιο! Δεν μπορούν κάποιοι, στο όνομα της Ελληνικής Πατρίδας, να νοσταλγούν τους χειρότερους δυνάστες του Ελληνικού λαού, για να πουλήσουν «Ελληνικότητα». Το λέω απ’ αυτό εδώ το βήμα σε κάθε κατεύθυνση:

Ο πατριωτισμός δεν είναι «σημαία ευκαιρίας». Είναι αρετή που, όπως συμβαίνει με όλες τις αρετές, πρώτα την πληρώνεις ακριβά κι ύστερα την επιδεικνύεις με υπερηφάνεια. Αλλά και με ταπεινότητα…

Ο πατριωτισμός δεν είναι μίσος για όλους τους άλλους. Είναι αγάπη για το λαό σου και επίγνωση του πολιτιστικού βάρους που κουβαλάει αυτός ο λαός.

Ο πατριωτισμός, λοιπόν, τον ενώνει, δεν τον διχάζει το λαό.

Κι ο πατριωτισμός στην Ελλάδα, πάει χέρι-χέρι με τη Δημοκρατία. Δεν συμβιβάζεται με εκπτώσεις δημοκρατίας ή με περιφρόνηση της δημοκρατίας.

 

Σήμερα γιορτάζουμε σε δύσκολες στιγμές τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης μας. Σε λιγότερο από δέκα χρόνια θα γιορτάζουμε τη 200στή επέτειο από τη Μεγάλη Παλιγγενεσία του Ελληνικού Έθνους. Σας υπόσχομαι ότι τότε η Ελλάδα θα είναι πολύ καλύτερη και πολύ ισχυρότερη από σήμερα. Φτάνει να μείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Μόνο που αυτό δεν εξαρτάται από άλλους. Εξαρτάται μόνον από μας! Και δυσκολίες θα υπάρξουν στο δρόμο. Και κινδύνους θα αντιμετωπίσουμε. Αλλά αν οι Έλληνες μείνουμε ενωμένοι και πιστέψουμε στον εαυτό μας, τίποτε δεν μας σταματά. Αποδείχθηκε εδώ, πριν 100 χρόνια. Εμείς το ξέρουμε πια. Σε λίγα χρόνια θα το καταλάβει και όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Η Ελλάδα δεν είναι «χώρος», είναι χώρα! Χώρα με μοναδική Ιστορία και Παράδοση… Και οι Έλληνες δεν είναι «πληθυσμός», είναι λαός... Λαός περήφανος, με πολιτισμό και αξιοπρέπεια. Κι αυτός ο «σπόρος που δεν πεθαίνει», μπορεί ακόμα να δημιουργεί ανατροπές και θαύματα.

Όπως είπε κάποτε ο Οδυσσέας Ελύτης: «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις». Τι συμβολίζει το «καράβι»; Το Πνεύμα το Ελληνικό της διαρκούς Αναζήτησης! Τι συμβολίζουν η «ελιά» και το «αμπέλι»; Πολιτισμό Ανθρωπιάς! Και τι συμβολίζουν και τα τρία μαζί: Φρόνημα Ελευθερίας! Αυτός είναι ο «σπόρος που δεν πεθαίνει»…

Κι όπως συμπλήρωσε ο Γιάννης Ρίτσος: «Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαίς, εκεί που πάει να σκύψει…. Να τη πετιέται από ξαρχής κι αντριεύει και θεριεύει…» Αυτό το «να τη πετιέται…» αποδείχθηκε εδώ στη Θεσσαλονίκη πριν εκατό ακριβώς χρόνια. Αυτό το «να τη πετιέται…» θα αποδειχθεί ξανά!

Και κλείνουμε σήμερα ευλαβικά το γόνυ στους ήρωες μας, που μας την κληρονόμησαν ελεύθεροι. Έτσι ήταν πάντα η Ρωμιοσύνη. Έτσι την κληρονομήσαμε. Κι έτσι θα την κρατήσουμε. Και καλύτερη ακόμα…

Σας ευχαριστώ».

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 26/10/2012 14:14:03

  Καλά θα κάνει ο κος Σαμαράς, να σκεφτεί, ότι έτσι όπως πάει η κυβέρνηση, το επόμενο μύνημά του μπορεί να είναι από το εξωτερικό.
  Ανορθωμένη χώρα με εξουθενωμένο λαό, δεν νοείται!

 2. Μαθηματικός avatar
  Μαθηματικός 26/10/2012 14:31:38

  "... Σε λιγότερο από δέκα χρόνια θα γιορτάζουμε τη 200στή επέτειο από τη Μεγάλη Παλιγγενεσία του Ελληνικού Έθνους. Σας υπόσχομαι ότι τότε η Ελλάδα θα είναι πολύ καλύτερη και πολύ ισχυρότερη από σήμερα. ... "

  Σε δέκα χρόνια χ...στε με/ τα κόλλυβά μου φάτε/ και πάλι ξαναχ...στε με/ και πάλι ξαναφάτε !!!!

  Με την πορεία που έχουμε χαράξει, σε δέκα χρόνια ίσως και να έχει συντελεστεί η ιστορική μας εξαφάνιση Αντώνη. Άστο δε σωζόμαστε με τίποτα...

 3. IOANNIS avatar
  IOANNIS 26/10/2012 14:35:47

  Ανορθωμένη χώρα επίσης με το υπάρχων πολιτικό προσωπικό δεν νοείται.

 4. Αποστόλης avatar
  Αποστόλης 26/10/2012 14:42:17

  Μήνυμα με γιούχες... ξεφτιλίστηκαν τα πάντα. Κανείς πλέον δε σέβεται κανέναν.

 5. avax avatar
  avax 26/10/2012 14:59:46

  Μ' άρεσε αυτό με το αμπέλι. 'Ξέχασε' φαίνεται ο Σαμαράς οτι το αμπέλι έχει πλέον απαγορευτεί με την τελευταία ντιρεκτίβα της ΕΕ, και η διατήρησή του επισύρει πρόστιμο και ξερρίζωμα. Πάει κι ο Ελύτης...

 6. Στουρναρικός avatar
  Στουρναρικός 26/10/2012 15:02:36

  Ωραίος...
  Μακάρι να έχει τη δύναμη να το βγάλει ως το τέλος... γιατί, καλός ο Λεωνίδας και ο Παπαφλέσσας, αλλά καλύτεροι ο Μιλτιάδης και ο Κολοκοτρώνης: τιμή στην ηρωική πτώση, αλλά μεγαλύτερη τιμή στη νίκη!

 7. Κβάντα avatar
  Κβάντα 26/10/2012 15:38:00

  Η ενότητα επιτυγχάνεται με πράξεις, με έργα, και όχι με λόγια.
  Καλή η θεωρία Πρόεδρε, αλλά... θεωρία.

 8. Karenin avatar
  Karenin 26/10/2012 15:46:56

  Ε τώρα, να παίρνεις όλα αυτά τα μέτρα, να οδηγείς την χώρα σε εξωτερικη κηδεμονία και να απαγγέλεις στον λαό Ελύτη και Ριτσο ....τι να πω.

  • klik avatar
   klik @ Karenin 26/10/2012 16:23:25

   Να πω εγώ. Νομίσαμε ότι με τον ΓΑΠ τα είχαμε ακούσει όλα. Από τις πράσινες αρλούμπες, όμως περάσαμε στην ποίηση.
   Δεν αφήνουν θέματα για τον Αλέξη που έρχεται με φόρα.

 9. BLUE BLACK avatar
  BLUE BLACK 26/10/2012 16:36:12

  ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΕΥΕΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ.ΑΡΛΟΥΜΠΟΛΟΓΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ.

 10. Θόδωρος avatar
  Θόδωρος 26/10/2012 16:50:31

  Γκρίνια, Γκρίνια, Γκρίνια, Γκρίνια, Γκρίνια, Γκρίνια, Γκρίνια, Γκρίνια, Γκρίνια, Γκρίνια, Γκρίνια, Γκρίνια, Γκρίνια, Γκρίνια, Γκρίνια, Γκρίνια, Γκρίνια, Γκρίνια, Γκρίνια, Γκρίνια, Γκρίνια, Γκρίνια, Γκρίνια, Γκρίνια, Γκρίνια, Γκρίνια, Γκρίνια, Γκρίνια, .....

  Τσίρυζα, Σταλινικά απολιθώματα, ακροδεξιά νεάντερταλ, αεροψεκασμοί γλαρόπουλων του λαϊκισμού

  Έχε γεια, Παλιά Ελλάδα!

  • livas avatar
   livas @ Θόδωρος 26/10/2012 19:47:12

   Όντως, έχε γεια Παλιά Ελλάδα...

  • Tassos avatar
   Tassos @ Θόδωρος 26/10/2012 20:29:40

   Ειλικρινά: ή αυτό το κατακάθι ή εμείς. Για μία ακόμη φορά μετά το 46-49, μετά το 67-74. Διμέτωπος εναντίον των 2 άκρων + των ημίτρελλων (καϋμένων) συμπολιτών μας .

   • dim avatar
    dim @ Tassos 27/10/2012 02:54:14

    Λοιπόν για να τελειώνουμε μια και καλή... Κάθε λαός πρέπει να ασκεί το υπέρτατο δικαιωμα της ψήφου του με απόλυτη υπευθυνότητα... Είτε αρέσει στους ηττημένους είτε όχι, πρέπει να σέβονται την ετυμηγορία του λαού. Ο λαός έδωσε 49,8% σε σχηματισμούς υπεύθυνους, δημοκρατικούς, κεντροαριστερούς και κεντροδεξιούς, και τους ανέθεσε τον δύσκολο και υπεύθυνο δρόμο για τη σωτηρία της πατρίδας μας... και έδωσε 46,4% σε ακραίους ετερόκλητους σχηματισμούς της αριστεράς και της δεξιάς (Σύριζα, ΚΚΕ, Ανταρσύα, Δεν Πληρώνω, ΑΝΕΛ, ΧΑ), που έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσαν με τίποτα να συννενοηθούν μεταξύ τους.

    Από το 49,8% που συμφωνεί λοιπόν τώρα, το αμέσως επόμενο ποσοστό που θα μπορούσε να έχει μια κάποια συγκλιση διακυβέρνησης θα ήταν πχ ποιο? το 26,9% του Σύριζα με το 7,5% των ΑΝΕΛ??? Άθροισμα 34,4%, βάλε και κάτι λιμά από εδώ και από εκεί, 35% σκάρτα. Αθροίσματα Συριζα, ΚΚΕ, λιμά, ή ΑΝΕΛ – ΧΑ κλπ, είναι πολύ μικρότερα, οπότε τι σημαίνει αυτό??? Αυτή η συγκυβέρνηση διαθέτει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία που θα μπορούσε να προκύψει από ρεαλιστικούς συνδυασμούς σύμφωνα πάντα με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Όσο λοιπόν η συγκυβέρνηση θα πορεύεται υπεύθυνα και θα έχει τη δεδηλωμένη στη βουλή, ας λένε οι υπόλοιποι ό,τι θέλουν, δημοκρατία έχουμε εξάλλου...αλλά και η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, να ξεδιπλώσει την πολιτική της και να κριθεί σε βάθος τετραετίας, και αν τότε τα πράγματα έχουν φτιάξει θα επιβραβευτεί, αν η κατάσταση παραμένει ίδια ή χειρότερη, ο λαός θα αναζητήσει μια άλλη λύση...

  • gn avatar
   gn @ Θόδωρος 26/10/2012 23:33:21

   Έτσι.... Ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι η ΝΤΠ ούτε οι ...τοκογλύφοι δανειστές αλλά τα αριστερά απολιθώματα, οι γελοίοι του Τσιριζοπασοκ, και οι πατριώτες του κώλου...

 11. BLUE BLACK avatar
  BLUE BLACK 26/10/2012 17:19:55

  ΑΝΑΛΑΦΡΑ ,ΤΡΥΦΕΡΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.

 12. Κωστας Ε. Χριστοδουλου avatar
  Κωστας Ε. Χριστοδουλου 26/10/2012 17:48:04

  +10.000.000

 13. zg avatar
  zg 26/10/2012 17:50:05

  Σαμαράς: “Οι Έλληνες ενωμένοι κάνουμε θαύματα” .... κοινότυπες εκφράσεις κατάλληλες για έκθεση τριτης δημοτικού

  • Tassos avatar
   Tassos @ zg 26/10/2012 20:31:01

   Ναι ε? Μόνο που χρησιμοποίησε και στίχους Ρίτσου και Ελύτη. Κρίμα που δεν είναι σαν τον Τσίπρα να λέει "εκρήχτηκε", σαν τον Μιχαλολιάκο και τον Καμμένο (άνευ σχολίων αυτοί οι 2)

 14. anonymous avatar
  anonymous 26/10/2012 17:50:26

  Γκρίνια,
  Πάει το τριαντάρι από τον ΟΓΑ...
  Γκρίνια,
  Πάνε και τα δώρα απο τους συνταξιούχους...
  Γκρίνια,
  Πάει και το οχτάωρο...
  Γκρίνια,
  Πάνε και οι αποζημιώσεις...
  Γκρίνια,
  Τέλος οι τριετίες...
  Γκρίνια,
  Τέλος και το χαράτσι για το Σκαϊ και τη Χαλυβούργενα εννοείται...
  Γκρίνια,
  Ακόμα να συλληφθεί ο Παπακ και ο ΓΑΠ...
  Γκρίνια,
  Ακόμα να συσταθεί η μία και μόνη εξεταστική...
  Γκρίνια,
  Δε συναινώ στο λάθος...
  Γκρίνια,
  ...Προτιμώ να κάνω ο ίδιος το λάθος αντί να συναινώ ...
  Γκρίνια,
  Πόσο (ξε)πουλήθηκε η ΑΤΕ στο Σάλλα?? ...
  Γκρίνια,
  Ποιοί ψήφισαν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη siemens??...
  Γκρίνια,
  Γιατί το ψήφισαν??...
  Γκρίνια,
  Πόσ ο θα (ξε)πουληθεί η ΔΕΗ ??...
  Γκρίνια,
  Το νερό είναι αγαθό ή εμπόρευμα??...
  Γκρίνια,
  Αν (αντί για κάποιον χαμηλόβαθμο Ρουμάνο) απαιτήσει ο Σόϊμπλε να αδειάσουν τα νησιά...
  Γκρίνια,
  ...όπως απαιτεί τον ειδικό λογαριασμό??
  Γκρίνια,
  Δώστου ένα υπουργείο να ησυχάσουμε...
  Γκρίνια,
  Για το Κουβέλη λέω....
  …..

  • Εμμανουήλ Πρόιος avatar
   Εμμανουήλ Πρόιος @ anonymous 26/10/2012 17:55:30

   +1000!!!

  • panos avatar
   panos @ anonymous 26/10/2012 20:21:45

   Αυτοι που δικαιουνται να γκρινιαζουν ειναι μονο οι εργαζομενοι του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, οι αλλοι ας βγαλουν τον σκασμο που λενε οι φασιστες γιατι οι πιο πολλοι ειναι χορτασμενα πελατακια του συστηματος.

   • ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ @ panos 26/10/2012 22:17:37

    Πες τα χρυσόστομε

   • ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ avatar
    ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ @ panos 26/10/2012 23:16:16

    Και εγώ ελεύθερος επαγγελματίας είμαι εσύ όμως τι νομίζεις ότι έχεις προσφέρει που απαγορεύεις στους άλλους να έχουν άποψη.Που ξέρουμε ποιός είναι ο πελάτης και πόσο έχει ωφεληθεί ο καθένας;Και στον ιδιωτικό τομέα δεν έπαιρναν δάνεια;δεν έμπαιναν σε προγράμματα;δεν έτρωγαν;δεν χρησιμοποιούσαν τα μέσα τους;δεν ήταν πελατάκια;

   • Μαθηματικός avatar
    Μαθηματικός @ panos 27/10/2012 01:20:41

    " οι άλλοι ας βγάλουν τον σκασμό που λένε οι φασίστες "
    Αφού λοιπόν καλείς τους άλλους να βγάλουν το σκασμό όπως τα φασισταριά της Χ.Α., να υποθέσουμε ότι αυτοπροσδιορίζεσαι.....
    Τουλάχιστον έχεις το γνῶθι σαὐτόν !!!
    Υπογραφή : ένας ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ υπάλληλος με πτυχίο ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ και μεταπτυχιακό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ, χάριν της σωτηρίας της χώρας !!! (μη πω κάνα καντήλι...)
    Και που ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ τον κύκλο της εκπαίδευσής του σε απόλυτα εξειδικευμένο και μοντέρνο κλάδο, μπας και δει μια άσπρη μέρα.
    Άντε κάνε μας τη χάρη λοιπόν...

 15. θησεας avatar
  θησεας 26/10/2012 18:10:07

  θοδωρε μου τι δουλεια κανεις κ εισαι τοσο ανετος ?

  • Ποντομέδων avatar
   Ποντομέδων @ θησεας 26/10/2012 18:40:46

   Θησέα, τί δουλειά έκανες την δεκαετία 1981-1991 και ήσουν τόσο άνετος ;

  • Θόδωρος avatar
   Θόδωρος @ θησεας 26/10/2012 21:12:43

   Μηχανικός (απλός, όχι προϊστάμενος ή διευθυντής) σε φάμπρικα ιδιωτική με περικοπές από το 2010. Συντηρώ μόνος μου την οικογένεια μου και βοηθάω την πατρική μου οικογένεια όσο μπορώ.

   Εσύ τι δουλειά κάνεις και γκρινιάζεις?

   • ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ avatar
    ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ @ Θόδωρος 26/10/2012 22:59:19

    Αφού είσαι μηχανικός συμφωνείς με το 35% φόρο από το πρώτο ευρώ και με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 100%;Με τα μέτρα αυτά οι νέοι μηχανικοί δεν βγαίνουν καν στο επάγγελμα και την κάνουν στο εξωτερικό.Η δική σου η φάμπρικα δεν επηρεάζεται;

 16. Kραντωρ avatar
  Kραντωρ 26/10/2012 18:12:40

  H Θεσσαλονίκη το 1912 απηλευθερώθη από διπλούν ζυγόν: Τουρκικόν και Εβραϊκόν. Δυστυχώς η εκατονταετηρίς εορτάζεται με δήμαρχο τουρκοεβραϊκού φρονήματος... και τον προηγούμενο δήμαρχο υπόδικο για κλοπἠ τεραστίου ποσού απο το δημοτικόν ταμείον.

 17. BLUE BLACK avatar
  BLUE BLACK 26/10/2012 18:27:17

  Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ,ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΞΙΕΣ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ.

  • Θόδωρος avatar
   Θόδωρος @ BLUE BLACK 26/10/2012 21:14:43

   Πριν πεις εξυπνάδες, δες παραπάνω την απάντηση στον Θησέα.
   Και μην γκρινιάζετε άλλο, είναι βαρετό και κουραστικό!

 18. tak avatar
  tak 26/10/2012 18:31:34

  http://www.youtube.com/watch?v=byFHeSgLc1c

 19. theo1611 avatar
  theo1611 26/10/2012 19:11:35

  Το "ευγενικά" το χαρίζω. Είναι "ευλαβικα".

  Τι είπε όμως ο ΑΣ: "Κλείνουμε" ή "Κλίνουμε"?

 20. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 26/10/2012 19:13:04

  Αλλά καιρός πια να κοιτάξουμε μπροστά!
  Χωρίς βούληση ΤΙΜΩΡΙΑΣ των υπαιτείων της οικονομικής καταστροφής της χώρας δεν νομίζω να γίνει κάτι.
  Να κοιτάξουμε μπροστά δίνοντας συχωροχάρτι στα λαμόγια είμαστε πολύ ΛΑΘΟΣ.

 21. Manolis-London avatar
  Manolis-London 26/10/2012 19:34:52

  Από εκθέσεις ιδεών χορτάσαμε...Πρόεδρε κατέβα και μίλα με τον κόσμο να σου πει την αλήθεια! 2021 λοιπόν ή αλλιως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!

  • Tινα avatar
   Tινα @ Manolis-London 26/10/2012 20:37:35

   Με ποιον κόσμο,πρέπει να το διευκρινήσεις.Αυτόν που είχε ειδική πρόσκληση για την πριβέ λειτουργία που έγινε σήμερα εδώ στην Θεσσαλονίκη ή όχι.Έχει διαφορά.

 22. Α avatar
  Α 26/10/2012 19:46:36

  Καλά πως κάνετε έτσι βρε παιδιά!
  Έτσι κι΄αλλιώς προτιμάτε ¨ηρωϊκή¨ έξοδο από το μνημόνιο, αρκεί να έχετε την εθνική σας περηφάνεια αλώβητη!
  Εδώ εσείς δεν αντέχετε να σας κοπεί ο μισθός και θ΄αντέξετε μόνο με την περηφάνεια;
  Εδώ προτιμάτε την μπαχαλοποίηση - Συριοποίηση της Ελλάδας ...
  Να σας δω χωρίς καθόλου χρήματα, χωρίς εξωτερική βοήθεια, πόση θα είναι η εθνική σας περηφάνεια κι΄αξιοπρέπεια....
  Εγώ ένα έχω να πω, ότι ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά είναι και ο μοναδικός.
  Αν δεν τον περπατήσουμε, όλοι μαζί ενωμένοι, με την αλληλεγγύη και την δύναμη ψυχής, αν δεν αντέξουμε και δεν σταθούμε όρθιοι, η άσπρη μέρα δεν θα έρθει ποτέ και θα γραφτούν πολύ μαύρες σελίδες στην ιστορία μας.

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Α 27/10/2012 20:41:11

   Χαχαχα,δυστυχως καμμια απαντηση απο κανεναν.
   Γι'αυτα τα σχολια συνεχιζω να διαβαζω Αntinews.

 23. η Dimi avatar
  η Dimi 26/10/2012 20:14:33

  Aπελευθέρωση Θεσσαλονίκης - Μακεδονίας 1912-1913
  ~Noiazomai.net (με σκηνές από την κινηματογραφική ταινία του Παντελή Βούλγαρη) http://bit.ly/Rkwm56

 24. ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ avatar
  ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ 26/10/2012 20:24:31

  Από λόγια και μεγάλες κουβέντες χορτάσαμε.Η

 25. ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ avatar
  ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ 26/10/2012 20:38:26

  Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον Α.Σ. ότι υπάρχουν συνανθρωποί μας στην Ελλάδα που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το φαγητό της ημέρας για την οικογενειά τους.Πολύ πιο γρήγορα από τα δέκα χρόνια η φτώχεια θα έχει παντρευτεί για τα καλά τους Έλληνες.Τα υπόλοιπα πατριωτικά περί Ρωμιοσύνης και ότι οι Έλληνες ενωμένοι θα τα καταφέρουμε ας τα σχολιάσουν οι βολεμένοι μνημονιολάτρες.

  • Α avatar
   Α @ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ 26/10/2012 21:49:38

   Δεν υπάρχουν μνημονιολάτρες παρά μόνο συνετοί και μη συνετοί , οι βολεμένοι έχουν τα χρήματα στο εξωτερικό και περιμένουν τη δραχμή να έρθουν να αλώσουν τα πάντα.
   Κανένας δεν αγάπησε το μνημόνιο, αλλά αυτοί που είναι πολέμιοι και ¨επαναστάτες¨, εκφράζουν τα συμφέροντα των βολεμένων ... που όλα τα χρόνια έκλεβαν και έβγαζαν τα λεφτά έξω. Γι΄αυτούς θα αγωνιστούμε, τόσο θύματα είμαστε πια, που θέλουμε να συνεχίζουν να μας κλέβουν οι ίδιοι και οι ίδιοι; Έλεος, λόγω κρίσης έπαψε να λειτουργεί το μυαλό;

  • ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ @ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ 26/10/2012 22:20:35

   Ενώ άμα βγούμε από το μνημόνιο και κηρύξουμε στάση πληρωμών όλοι αυτοί θα βρουν να φάνε και όλες οι περικοπές θα αποκατασταθούν. Δεν κόβετε τη γκρίνια λέω εγώ; Αν έχεις κάτι ρεαλιστικό να αντιπροτείνεις πες το, απλά είναι τα πράγματα

  • ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ avatar
   ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ @ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ 26/10/2012 23:07:41

   Κοιτάξτε απλά δίπλα σας και δείτε τα αποτελέσματα των μνημονίων και της πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, όλα αυτά οδηγούν σε στάση πληρωμών και σε φτώχεια.Η ανεργία έχει ανέβει πάνω από το 25% και συνεχίζει τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουν οι συνετοί ότι πηγαίνουμε εντελώς λάθος.Η αντιπρόταση είναι ο εκβιασμός στους τοκογλύφους ακόμα και τώρα που είναι σχετικά αργά, εάν ισχύει ακόμα το ντόμινο θα πρέπει να γίνει ωμός εκβιασμός έτσι κι αλλιώς χαμένοι είμαστε.

   • Α avatar
    Α @ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ 26/10/2012 23:57:50

    Aυτά που βλέπεις δεν είναι τ΄αποτελέσματα του μνημονίου. Είναι τ΄αποτελέσματα του φαύλου Ελληνικού συστήματος 30 χρόνων.
    Το μνημόνιο είναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της φαυλοκρατίας στην Ελλάδα.
    Παρόλα αυτά τα χάλια μας, η ΕΕ αποφάσισε να μας βοηθήσει και να μας χρηματοδοτήσει με το μεγαλύτερο ποσό χρημάτων που δόθηκε στα χρονικά.
    Εμείς ποιους θα εκβιάσουμε; Αυτούς που αποφάσιασν να μας διασώσουν;
    Τι είμαστε γκάγκστερς;
    Τι θα τους πουμε, δωστε τα λεφτά, αλλά εμείς επειδή είμαστε μάγκες θα εξακολουθούμε να είμαστε φαύλοι γιατί έτσι γουστάρουμε;
    Αυτά φίλε δεν τα λέει ούτε ο Τσίπρας πλέον...
    Καταλάβετε επιτέλους ότι η Ελλάδα φτώχυνε κι΄ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της χωρίς εξωτερική βοήθεια.
    Αλλά αυτόν που σε βοηθάει δεν τον δαγκώνεις. Αυτά έκανε κι ο ΓΑΠ, κι΄έφυγε άρον άρον ... μετά ... δόξης και τιμής.

    • Δικερως avatar
     Δικερως @ Α 27/10/2012 20:37:46

     Δοξα τω Θεω,υπαρχει ελπιδα.

   • ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ @ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ 27/10/2012 10:52:15

    Ποιός εκβιασμός και ποιοί τοκογλύφοι άνθρωπέ μου; Κατ' αρχάς από πότε θεωρείται τοκογλυφία το μεσοσταθμικό 3,63% που μας δανείζουν; Έχετε δει τα επιτόκια που παίζουν στην αγορά; Αν η Ελλάδα έβγαινε σήμερα να δανειστεί από τις αγορές θα έβρισκε επιτόκια 15-17%, δηλαδή δε θα μπορούσε να δανειστεί. Παρ' όλα αυτά θεωρούμε τοκογλύφους αυτούς που μας δανείζουν με μεσοσταθμικό 3,63; Και μάλιστα τη στιγμή που πολλοί από αυτούς δανείζονται από τις αγορές για να δανείσουν εμάς με μεγαλύτερα επιτόκια, δηλαδή χάνουν. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν μειώσει ήδη δύο φορές τα επιτόκια δανεισμού και πάνε να μας κάνουν και κούρεμα σε όσα τους χρωστάμε. Παρ' όλα αυτά εμείς τους λέμε τοκογλύφους, και θεωρούμε ότι είναι και υπεύθυνοι για την κατάντια μας
    Για να τελειώνουμε, αναζητούμε λύσεις σε λάθος τομείς. Δε μας φταίνε σε τίποτα οι δανειστές που έχουμε πρωτογενές έλλειμμα, εμπορικό έλλειμμα, έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, έλλειμμα ανταγωνιστηκότητας και δεν ξέρω κι εγώ τί άλλα ελλείμματα. Αντί να ψάχνουμε τρόπους να ισοσκελίσουμε όλα αυτά, για να μπορούμε να ζούμε μόνοι και όχι παρασιτικά με τα δάνεια των άλλων, ρίχνουμε το φταίξιμο σε όσους μας στηρίζουν. Εκβιασμός στους δανειστές για ποιό πράγμα; Για να συνεχίσουν να μας δίνουν λεφτά να καλύπτουμε τεράστια ελλείμματα; Μήπως να μας τα δίνουν και δωρεάν; Μήπως να μας δώσουν και ένα αναπτυξιακό πακέτο να τονωθεί και πάλι η αγορά; Αυτά για μίνιμουμ και όσο προχωρά η διαπραγμάτευση θα βρίσκουμε κι άλλα έτσι;
    Τελικά ώρες-ώρες σκέφτομαι ότι μας αξίζει η χρεοκοπία

    • ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ avatar
     ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 27/10/2012 12:37:16

     Κοιτάξτε γύρω σας και δείτε τα αποτελέσματα των μνημονίων και που οδηγούν ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.Δεν θέλει και ιδιαίτερη προσπάθεια.Τις οικονομικές αναλύσεις να τις κάνετε στο 25% των ανέργων (που είναι πολύ περισσότεροι) και σε αυτούς που έχουν εξαθλιωθεί.Δεν είναι δανειστές είναι ξεκάθαρα τοκογλύφοι που βγάζουν κέρδη τρελλά κέρδη.Πόσα από τα δανεικά (της δόσης) θα πέσουν στην αγορά;Έχουν εξασφαλίσει οι τοκογλύφοι τα λεφτά τους μέσω του ειδικού λογαριασμού;Τι θα αλλάξει στο βιοτικό επίπεδο του Έλληνα η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής;Στην χρεοκοπία οδηγούμαστε με την συνέχιση των φαύλων κύκλων των μέτρων και των δόσεων και όταν θα χρεοκοπήσει η Χώρα θα λέτε ότι ήταν αναπόφευκτο και μπλα μπλα ισοζύγια μπλα μπλα οι καλοί μας δανειστές

     • dim avatar
      dim @ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ 27/10/2012 14:52:27

      Άντε να τους εκβιάσουμε, και να δεχθούν να μας διαγράψουν όλο το χρέος. Μηδενικό χρέος η Ελλαδάρα μας από αύριο το πρωί. Τα 24 δις πρωτογενές έλλειμμα που είχαμε το 2009 πως θα τα καλύπταμε? Άρα οι μειώσεις εως τώρα ήταν επιβεβλημένες. Τα 4 με 5 δις πρωτογενές έλλειμμα που θα έχουμε στο τέλος του 2012 πως θα το καλύψουμε? Άρα, ως ένα βαθμό έπρεπε να παρθούν κι άλλα μέτρα, και αυτό έκανε η κυβέρνηση αυτή, διαπραγματεύτηκε ώστε τα μέτρα αυτά να ειναι όσο το δυνατόν πιο δίκαια, μέσα στην αδικία τους...

      Όταν με το καλό περάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα, και κάνουμε και τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλάγες, τα ξαναλέμε... Προς το παρόν, υπομονή, σύνεση, κουράγιο... τα ελλείμματα μας ήταν τραγικά, και φταίμε κυρίως εμείς για αυτό, και όταν λέω εμείς, δεν εννοώ μόνο τους έλληνες πολιτικούς, αλλά και το λαό, που ψήφιζε με γνώμονα το προσωπικό, πελατειακό του συμφέρον, που επιζητούσε τους διορισμούς, που φοροδιέφευγε κλπ κλπ....

 26. Vanda avatar
  Vanda 26/10/2012 21:14:08

  ''Κι όλοι αντιλαμβάνονται ότι, όπως η κρίση της Ελλάδας οδήγησε σε κρίση ολόκληρης της Ευρώπης, ...'' Σοβαρά; Καινούρια θεωρία είναι αυτή; Η Ελλάδα προκάλεσε την ευρωπαϊκή κρίση; Πόσα θέλει να μας τρελάνει ο Σαμαράς;

 27. θανασης avatar
  θανασης 26/10/2012 22:37:20

  Εκκλησιασμό με πρόσκληση,πρώτη φορά βλέπω.Έναν μπάρμπα που πήγε να μπεί χωρίς πρόσκληση ξέρετε τι του είπε η "πόρτα";
  "Κύριε δεν μπορείτε να μπείτε μέσα γιατι είμαστε φουλ,ολα είναι ρεζερβε".
  Ποιός αξιοπρεπής άνθρωπος μπορεί να δεχτεί μια τέτοια ξευτίλα;Ντροπή ρε χοντρόπετσοι!!!

  • Simon Bolivar avatar
   Simon Bolivar @ θανασης 26/10/2012 22:42:04

   +1

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ θανασης 26/10/2012 22:51:29

   Οντως, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση. Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ την ημέρα γιορτής του αγίου Δημητρίου, δεν επιτράπηκε στους πιστούς να εκκλησιαστούν στην εκκλησία του πολιούχου της Θεσσαλονίκης. Δηλαδή, λειτουργία-θέατρο, μόνο για τους "επίσημους", που συνήθως με το ζόρι ξέρουν να κάνουν τον σταυρό τους..
   Μπράβο στον Άνθιμο, πρέπει να είναι ευχαριστημένος από το κατάντημα αυτό ως επίσκοπος...Ντροπή Παναγιώτατε!
   Για εμένα εκεί είναι το ζουμί της υπόθεσης...

 28. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 26/10/2012 22:58:35

  Δέν ξέρω γιατί,ἀλλά ἐκεῖνο τό ''Δέν χρειάζεται νά τσακωνόμαστε γιά τόν Ἀλέξανδρο τόν Μακεδόνα...Ἕλληνας ἦταν.'',δέν μοῦ ἀκούγεται καλά.
  Δηλαδή,τσακωνόμαστε,μέ ποιούς,μέ τούς Σκοπιανούς ἤ μεταξύ μας,γιά τήν ἱστορία μας πού πρέπει νά ὐπερασπιζόμαστε μέ πάθος;

 29. Σπεκουλιαρης avatar
  Σπεκουλιαρης 26/10/2012 23:32:50

  Κυριε πρωθυπουργε, δε ξερω αν σας το ειπανε αλλα... σε λιγο δε θα υπαρχουν Ελληνες για να ενωθουν και να κανουν θαυματα

 30. Enzo avatar
  Enzo 27/10/2012 12:43:06

  Ολοι για στάση πληρωμών ακούω και δραχμή .
  Για στάση πληρωμών εντός ευρώ τι παίζεται ;

  • ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ avatar
   ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ @ Enzo 27/10/2012 20:59:19

   Αυτό που είναι και το πιο πιθανό δεν το αναφέρουν γιατί πρώτα πρέπει να ξεπουλήσουμε τα ασημικά

 31. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 27/10/2012 13:25:38

  “Οι Έλληνες ενωμένοι κάνουμε θαύματα”
  Θέλω να ενωθώ με τον απέναντι γιατρό χειρούργο που βγάζει 1000 ευρώ κάθε μέρα μαύρα , με τον δικηγόρο τρία τετράγωνα πιο κάτω που ειναι όλα ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ¨ δικά του ¨ σε off shore φυσικά , ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ καταφέρει ακόμα .
  ΕΙΜΑΙ " ενωμένος " με τον ψιλικατζή , τον άνεργο , τον ιδιώτη υπάλληλο , αλλά τίποτα , ..μόνο προφητείες !!

 32. ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ avatar
  ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ 27/10/2012 15:12:42

  Για ποιούς είναι δίκαια τα μέτρα μέσα στην αδικία τους;Και τι διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση;ας μας ενημερώσουν τι διαπραγματεύτηκαν;Χωρίς παραγωγή δεν γίνεται τίποτα τα μέτρα είναι άκρως υφεσιακά και πλήττουν αυτούς που πλέον έδωσαν λίπος έδωσαν σάρκα και πλέον έχουν μόνο κόκκαλο.Η υπομονή δεν υπάρχει ούτε καν ως λέξη για αυτόν που πεινάει.Η όλη συνταγή είναι λάθος που έλεγε κάποτε ο Αντώνης που τώρα μας διαβάζει εκθέσεις ιδεών και αναφέρεται σε Ελύτη και Ρίτσο

 33. of8almos avatar
  of8almos 30/10/2012 23:03:25

  Οι έλληνες ενωμένοι κάνουν θαύματα, κρατάνε στην ζωή για 3 δεκαετίες άχρηστους πολιτικάντηδες και τους κάνουν χαλίφιδες. Αυτό μόνο με θαύμα γίνετε.
  Οι πολιτικοί των τελευταίων χρόνων ενωμένοι κάνουν πράγματα και θαύματα.
  Οι έλληνες πληρώσανε και μετά τις απολύσεις που θα έρθουν στο δημόσιο εντός ολίγουγια την μαμακία τους, οι πολιτικοί όχι ακόμα...
  Όταν πληρώσουν και αυτοί τότε πράγματι θα είμαστε ίδιοι, τώρα δεν είμαστε μαζί, είμαστε εμείς και αυτοί!
  Πάρτε το χαμπάρι όσο είναι νωρίς γιατί ούτε τα ες ες δεν θα μπορέσουν να μαζέψουν το μπάχαλο που φαίνετε στο τούνελ.
  Ξέρετε τι λένε ψηλά εκεί έξω για τους πολιτικούς ε, αλλά είναι λαμόγια και αυτοί και την πληρώνει ο λαός αντί να σας σπρώξει όπως έσπρωξαν και τον Γιωργάκη να πάρει δρόμο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.