Σαμαράς: Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους αν θέλουν να προχωρήσει μπροστά η χώρα ή να κατρακυλήσει προς τα πίσω
11/12/2014 15:29
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους αν θέλουν να προχωρήσει μπροστά η χώρα ή να κατρακυλήσει προς τα πίσω

«Καταφέραμε να βγάλουμε την χώρα από τη μεγαλύτερη κρίση και κάποιοι τώρα απειλούν να τη φέρουν πίσω. Πολιτική ευθύνη έχει ολόκληρο το κοινοβούλιο. Κάποιοι αμφισβήτησαν τα πρωτογενή πλεονάσματα, ότι θα βγούμε από τις αγορές, ότι μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο και έπεσαν έξω σε όλα. Τώρα κάνουν κάτι χειρότερο, προσπαθούν ανοικτά να ματαιώσουν την επιτυχία της χώρας. Δεν θα τους περάσει» τόνισε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς.

Με αφορμή την τελευταία απόφαση του Eurogroup, o κ. Σαμαράς επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει την επιτυχία της που την αποδέχθηκε και η Ευρώπη.

«H Ευρώπη πήρε την απόφαση να μας στηρίξει με την πιστωτική γραμμή που θα μας επιτρέψει να δανειζόμαστε. Πρέπει να λήξει η τελευταία αξιολόγηση. Είμαστε κοντά και χωρίς να πάρουμε επώδυνα μέτρα που δεν τα χρειαζόμαστε και θα επιβάρυναν τα πρώτα βήματα της ανάπτυξης» είπε ο πρωθυπουργός, ενώ επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται συνεχώς τις δημοσκοπήσεις αλλά ξεχνά τη βασικότερη μέτρηση ότι ο λαός δεν θέλει εκλογές δεν θέλει να ανακοπεί η πορεία της χώρας, δεν θέλει να γυρίσουμε πίσω. Αυτή η στάση του κόσμου δείχνει ότι καταλαβαίνει και θα τιμωρήσει όποιους σύρουν τη χώρα σε εκλογές. Παρατεταμένη εκλογική περίοδος σημαίνει παράλυση για τη χώρα».

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι

ξαναφέρνει στο στόμα των ξένων τη λέξη grexit.

«Μας είπε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει εναλλακτική πολιτική. Τελικά κατέθεσαν ένα πρόγραμμα που το αμφισβήτησαν οι δικοί τους άνθρωποι και είπα ότι προτείνουν για τη χώρα δάκρυα και αίμα. Πήγαν πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο. Δεν το άφηναν καλύτερα, μόλις έμαθαν οι ξένοι επενδυτές ποιες είναι οι προθέσεις τους έφριξαν. Όλα αυτά όταν διατυμπάνιζαν ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκβιάζοντας και τους άλλους βουλευτές. Αυτό δημιούργησε πολιτική αστάθεια και ζημίωσε τη χώρα και την έξοδό της από το μνημόνιο. Το νέφος που είχε δημιουργηθεί οδήγησε κάποιους από τους δανειστές να ζητούν πράγματα που δεν μπορούσαν να γίνουν. Γι’ αυτό πήραμε την απόφαση να φέρουμε την προεδρική εκλογή ενάμισι μήνα νωρίτερα. Οι πάντες γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γραμμή ρήξης με την Ευρώπη που θα οδηγήσει σε κρίση την Ελλάδα που μπορεί να μεταδοθεί και στην Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνει στο στόμα των ξένων τη λέξη Grexit» κατέληξε.

O Α. Σαμαράς κάλεσε όλους τους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθηνές τους, καθώς όπως είπε, «Αυτή η πατρίδα ανήκει σε όλους τους Έλληνες και οι βουλευτές θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη αν θέλουν να προχωρήσει μπροστά η χώρα ή να κατρακυλήσει προς τα πίσω. Καλούνται να αποφασίσουν αν θα εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές».

«Φωτογραφίζοντας» τον Φ. Κουβέλη ο πρωθυπουργός ανέφερε πως, «αρχηγός μικρότερου κόμματος φαίνεται να υποκύπτει και να συμμαχεί με εκείνους που πριν από λίγους μήνες κατήγγειλε ως επικίνδυνους. Έναν εχθρό έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, τη σύγχρονη δημοκρατική και απαλλαγμένη από τις παλιές αμαρτίες Ελλάδα. Θα πρέπει να απαντήσει ο κάθε βουλευτής γιατί συμμάχησε με τις δυνάμεις της αντίδρασης. Οι βουλευτές έχουν την τεράστια ευθύνη να ακολουθήσουν το πνεύμα του Συντάγματος και να αποφασίσουν αν θα κρατήσουν τη χώρα στην Ευρώπη ή θα την αφήσουν να συγκρουστεί με όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Η Ελλάδα θα μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται όσο τηρεί τους δημοσιονομικούς στόχους και εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις.

Δεν υπάρχει πρόσχημα».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος και στις τρεις εκλογές. «Η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα είναι εξαιρετική. Κάποιοι προσπαθούν να την αποδυναμώσουν, διαδίδοντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος μέχρι τέλους. Τους το ξεκόβω από τώρα, δεν παίζουμε με τους θεσμούς. Ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος και στις τρεις εκλογές. Με τη συμφωνία που εξασφαλίσαμε τις προηγούμενες ημέρες η Ελλάδα θα είναι καλυμμένη μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Μόλις εκλεγεί Πρόεδρος θα ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση, θα ζητήσουμε τη βοήθεια χρέους και θα υπογράψουμε τη νέα συμφωνία πάντα με την κάλυψη της πιστωτικής γραμμής».

Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνταγματική αναθεώρηση χωρίς την οποία, είπε, δεν μπορούν να γίνουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Ο κ . Σαμαράς περιέγραψε και το αρνητικό σενάριο σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος. Όπως είπε, «όλα θα είναι στον αέρα, θα επικρατήσει ο λαϊκισμός. Ζητούσαν εδώ και μήνες εκλογές και μόλις προέκυψε το ενδεχόμενο επικράτησε γενικευμένη ταραχή και φόβος. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πανικό, επιδιώκει εκλογές που δεν τις θέλει η χώρα και επιδιώκει εξουσία που δεν ξέρει πώς να τη διαχειριστεί».

Τέλος, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως «η αλήθεια και η ευθύνη είναι το όπλο μας. Τώρα ήλθε η ώρα της ευθύνης για όλους. Κανείς δεν θα κατηγορήσει τη Βουλή γιατί θα εκλέξει Πρόεδρο, αυτή είναι η ευθύνη της. Αν, όμως, δεν εκλεγεί όλοι θα την κατηγορήσουν για την περιπέτεια που θα μπει η χώρα. Τις επόμενες ημέρες θα κριθούμε όλοι, από εξελίξεις που θα φανούν μετά από μερικές εβδομάδες. Όλοι θα ξέρουμε για τον καθένα τι έκανε στις 29 Δεκεμβρίου. Κανείς δεν θα μπορεί να κρυφτεί από τους συμπολίτες του και από τη συνείδησή του. Ο λαός μας παρακολουθεί, ξέρει τι γίνεται και στο τέλος θα επικρατήσει το σωστό για τη χώρα. Αλήθεια, ευθύνη, συνείδηση είναι τα όπλα μας και με αυτά θα κάνουμε το χρέος μας. Ο λαός είναι μαζί μας».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.