#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/06/2011 15:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Μόνη λύση η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορίαΠαπανδρέου – Σαμαράς συμφώνησαν στη Βουλή σε ένα πράγμα: η χώρα χρειάζεται κάλπες. Μόνο που ο ΓΑΠ θέλει δημοψήφισμα για να (ανα)στήσει το κομματικό του μαγαζί, ενώ ο Αντώνης θέλει εκλογές για να λύσει ο λαός το πολιτικό πρόβλημα της χώρας που είναι η αδυναμία της κυβέρνησης Παπανδρέου να κυβερνήσει και για να αλλάξει η οικονομική πολιτική του μνημονίου.

Ο Σαμαράς είπε τα αυτονόητα, αυτά που λέει όλος ο κόσμος. Μόνο που πρόσθεσε ένα ακόμη δεδομένο στην πολιτική σκηνή: την απώλεια της προσωπικής αξιοπιστίας του πρωθυπουργού, αξιοπιστία που, όπως είπε, πρέπει να έχει λόγω του θεσμικού του ρόλου.

 

Καρότο το δημοψήφισμα

 

Ο ΓΑΠ πέταξε το καρότο του δημοψηφίσματος, για να μπορέσει να συσπειρώσει το κόμμα του, μήπως και πάει με οργανωμένο κόμμα σε εκλογές. Προανήγγειλε δημοψήφισμα το Σεπτέμβριο για αλλαγές στο Σύνταγμα, τα κόμματα, την φορολογία, το αναπτυξιακό μοντέλο, ενώ νωρίτερα θα συστήσει επιτροπή προσωπικοτήτων που θα μελετήσει τις προτάσεις που θα κληθεί να εγκρίνει ο λαός.

Διαμορφώνοντας ένα προεκλογικό προφίλ, ο ΓΑΠ άρχισε να μιλά για επαναδιαπραγμάτευση και μάλιστα με όρους «εθνικής υπηρεφάνειας»! Είπε ότι

Δευτέρα και την Τρίτη θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Κομισιόν Μπαρόζο, για να συζητήσει την 5η δόση και το νέο δάνειο, ενώ είπε ότι δεν θα δεχθεί… υποτιμητικούς όρους, όπως η υποθήκευση των περιουσιακών στοιχείων της χώρας. Βέβαια την ώρα που μιλά για επαναδιαπραγμάτευση, αρνείται να αναγνωρίσει την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του και να εξηγήσει γιατί 2 χρόνια επιμένει στο λάθος. Έτσι υποστηρίζει ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο και ότι ο διεθνής παράγοντας (Ε.Ε.) έκανε λάθος όταν εκτιμούσε ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2012.

«Δεν λύνονται τα προβλήματα μας αν διώξουμε το ΔΝΤ και τους εταίρους ή αν δεν ξαναπατήσει η Τρόικα στη χώρα μας. Δεν ψάχνουμε για εξιλαστήρια θύματα ή για συνωμότες αυτό που θέλουμε είναι να μην εξαρτιόμαστε από τους δανειστές μας», είπε ο ΓΑΠ θέτοντας ως στόχο την απεμπλοκή από την τρόικα (που έφερε αυτός!), το χρέος, τις διαρθρωτικές αλλαγές, την διαπραγμάτευση του νέου δανείου.

Σαμαράς: Διχαστικό το δημοψήφισμα. Θέλουμε εκλογές

 

«Μην διχάσετε άλλο τον ελληνικό λαό. Αρκετά προβλήματα του έχετε δημιουργήσει», απάντησε ο Α. Σαμαράς στην πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα, υπογραμμίζοντας ότι «την λύση μπορεί να τη δώσει μόνο ο λαός» με πρόωρες εκλογές, οι οποίες αποτελούν «μονόδρομο». Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε εκλογές από το βήμα της Βουλής.

Ο Σαμαράς τόνισε ότι δεν δίνει ψήφος εμπιστοσύνης στην «κυβέρνηση συγκόλλησης προσώπων» που μέχρι λίγες ώρες πριν τον ανασχηματισμό επιτίθετο το ένα στο άλλο, ενώ σημείωσε ότι και ο ίδιος ο Παπανδρέου δεν εμπιστεύεται την κυβέρνησή του, αφού ήταν έτοιμος να παραιτηθεί.

Αναφέρθηκε στην προσωπική αναξιοπιστία του Παπανδρέου, αλλά και της κυβέρνησης, ζητώντας από τον τελευταίο να πει έστω και ένα νούμερο στο οποίο έπεσαν μέσα οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για  την οικονομία. Σχολίασε το «αντιτροϊκανό» προφίλ που φιλοτεχνεί τώρα ο ΓΑΠ, λέγοντας ότι πως αν για όλα φταίει η τρόικα και όχι η κυβερνητική πολιτική, θα πρέπει να συνταχθεί με τη ΝΔ για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και να μην συρθεί, τελικά, σε αυτήν χωρίς να την πιστεύει. Υπενθύμισε δε ότι υπάρχουν δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης, τις οποίες αξιοποίησε η Ιρλανδία, αλλά και την πρόταση Γιούνκερ να γίνουν τα συγχρηματοδοτούμενα έργα χωρίς την ελληνική συμμετοχή (κατά το πρότυπο της Ιταλίας), κάτι που έχει ζητήσει εδώ και 1 χρόνο η ΝΔ.

Για άλλη μία φορά κατήγγειλε τον μηχανισμό προπαγάνδας εναντίον της ΝΔ που έχει στήσει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι οι διαρροές ξεπερνούν τα όρια της αθλιότητας και της γελοιότητας. «Εγώ πάντα την εθνική φανέλα θα φοράω στην Ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα καταλάβετε ότι τα αστεία τελείωσαν!» τόνισε.

 

Δευτερολογίες

 

Στην δευτερολογία του ο Παπανδρέου ουσιαστικά απέσυρε την πρόταση για συναίνεση λέγοντας ότι δεν μιλά υποχρεωτικά για κυβερνήσεις συνεργασίας και ότι αυτή η κυβέρνηση θα προχωρήσει με το ΠΑΣΟΚ και όσους άλλους το θελήσουν, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Για τον μηχανισμό προπαγάνδας που έχει στήσει στο εξωτερικό ο ΓΑΠ είπε ότι «σας έβγαλαν την φανέλα. Σας ξεγύμνωσαν».

Βγάλατε το προσωπείο ως προς τη συναίνεση, του απάντησε ο Σαμαράς ρωτώντας τον τι έγιναν τα θετικά σημεία που έβρισκε η κυβέρνηση στο Ζάππειο ΙΙ. Μην βιάζεστε να ζητάτε συναίνεση, γιατί θα έρθουν οι κομματικοί «κηπουροί» σας με τα κλαδευτήρια και θα σας μαζέψουν, του επεσήμανε, λέγοντας ότι και στα οικονομικά ο Παπανδρέου έγινε «πρύτανης της συκοφαντίας». Ακυρώσατε την σωτηρία της χώρας για ένα πολιτικό κους κους

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η τρόικα δεν έχει σημεία διαφωνίας με τη ΝΔ, αλλά οι σημερινοί υπεύθυνοι της οικονομικής πολιτικής (Βενιζέλος) ζήτησαν να βγει η χώρα μία ώρα αρχύτερα από το μνημόνιο. Εσείς γράψατε λίβελους για την Ελλάδα στο εξωτερικό όταν μιλάγατε για Τιτανικούς και διεφθαρμένες χώρες, απάντησε ο Α. Σαμαράς στην αναφορά του ΓΑΠ για προβοκάτσια κατά της Ελλάδος στο εξωτερικό. Συνειδητά οδηγήσατε την Ελλάδα στο ΔΝΤ, είπε ο Σαμαράς, που προανήγγειλε ότι η ΝΔ θα καταθέσει δικές της προτάσεις («σύντομα θα έχετε τα νέα μας», είπε).

 

Παπαρήγα: Εκλογές και όχι δημοψήφισμα«Προσπαθείτε να ξεγελάσετε το λαό με το δημοψήφισμα και δίνετε παροχή στην πλατεία», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, που χαρακτήρισε «φαρσοκωμωδία» τα όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα με την προσπάθεια κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.. Η γεν. γραμματέας του ΚΚΕ εκτίμησε ότι «όλα αυτά έγιναν για να εξοικειωθεί η κοινή γνώμη. Φανταστείτε τι θα γίνονταν πριν από πέντε χρόνια εάν ακούγονταν κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Θα τους έπαιρναν με τις πέτρες». Το θέμα της κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων δεν έχει τελειώσει, πρόσθεσε.

 

Μονομέτωπος Καρατζαφέρη κατά Σαμαρά

 

Στο γνώριμο ρόλο του ο Καρατζαφέρης πρόσφερε δεκανίκι στον Παπανδρέου κατηγορώντας τον Σαμαρά ότι δεν θέλησε να γίνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και τις τορπίλισε με διαρροές, όπως έχει πει ο ΓΑΠ! Απάντησε και σε παλαιότερη αναφορά του Σαμαρά που τον είχε πει «εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ» λέγοντας ότι «προτιμώ να είμαι εξαπτέρυγο της ανάγκης από χερουβίμ της ανοησίας» .Ο ΛΑΟΣ υποστηρίζει και σήμερα την λύση της οικουμενικής, ενώ ο Καρατζαφέρης είπε ότι έχουμε πλέον κυβέρνηση «από στελέχη που προέρχονται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ».

«Να τον ακούτε τον σύμβουλό σας, κ. Παπανδρέου. Δεν του έχετε φερθεί καλά. Σήμερα ενέκρινε την κυβέρνησή σας, ασχέτως αν δεν θα την ψηφίσει», απάντησε ο Α. Σαμαράς και πρόσθεσε: «δώστε του σημασία. Σας είπα να τον κάνετε υπουργό, και εσείς τον κάνατε κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπο. Δικαίως διαμαρτύρεται»,
Διμέτωπος Τσίπρα

 

Η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, αλλά όχι από την πλατεία, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι πλέον στην Ελλάδα λειτουργεί και μία «κάτω Βουλή» την οποία φοβάται η κυβέρνηση και πρέπει να την λαμβάνουν υπόψη τους όλα τα κόμματα. Έκανε λόγο για κρίση δημοκρατίας, την οποία «δεν μπορούμε να παραβλέψουμε», καθώς «με τον κόσμο να γεμίζει τις πλατείες» δεν υπάρχει δημοκρατική νομιμοποίηση.
Επεσήμανε ακόμη ο Αλ. Τσίπρας τις δύο γραμμές μέσα στην κυβέρνηση όσον αφορά την πλατεία λέγοντας ότι ο ένας αντιπρόεδρος (Βενιζέλος) την κάλεσε σε διάλογο και ο άλλος (Πάγκαλος) μίλησε απαξιωτικά γι’ αυτήν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι επιδίδονται σε «κινήσεις παρασκηνίου» την ώρα που απαξιώνεται το πολιτικό σύστημα. «Τι άλλαξε και την Τετάρτη ξαφνικά για λίγες ώρες είχατε σχεδόν συμφωνήσει και ήσασταν έτοιμοι να συγκυβερνήσετε;", ρώτησε.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι η εμμονή της κυβέρνησης στην πολιτική του μνημονίου ας οδηγεί σε χρεοκοπία και επιταχύνει την «πρωτοφανή και πολυδιάστατη δημοσιονομική κρίση».


ΣΧΟΛΙΑ

 1. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 19/06/2011 16:02:41

  Οι κυβερνώντες ζουν σε μια,πολιτικά,διονυσιακή ευδαιμονία,μεθυσμένοι από τον ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ και ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΟ ''ανασχηματισμό''.Ο κόσμος παρακολουθεί,γι' άλλη μια φορά, ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΗΜΕΝΟΣ και ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ τους απίθανους ζογκλερισμούς και τα απίστευτα φάλτσα της μεγαλόσχημης κυβερνητικής κομπανίας...Είναι λογικότατο να εξοργίζεται αλλά και ν'απορεί κανείς με το απύθμενο ΘΡΑΣΟΣ τους.Προσπαθούν να τετραγωνίσουν το κύκλο...να πείσουν ότι ο ήλιος δύει από την ανατολή και ανατέλλει από τη δύση...Έχουν βάλει ένα τεράστιο μπουρλότο στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας μας και με την ενδεχόμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου ΕΚΤΕΛΟΥΝ ψυχρά και ενσυνείδητα τη πατρίδα και τους πολίτες της...

 2. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 19/06/2011 16:22:56

  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΤΗ Ν.Δ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΚΑΝΕ COPY-PASTE ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

 3. Red Jones avatar
  Red Jones 19/06/2011 16:24:20

  Τον ΑΝΙΚΑΝΟΝ στον ΚΥΒΕΡΝΆΝ τα Δημοψηφίσματα ΔΕΝ ΣΏΖΟΥΝ.

 4. sxolioblog avatar
  sxolioblog 19/06/2011 16:25:34

  Εχω πολλες φορες μιλησει για ενα σωρο @#$%#%@$ .... Νεοδημοκρατες που εσωσε ο Σαμαρας λεγοντας ΟΧΙ στο μνημονιο.

  Αυτο δε θα πει βεβαια οτι βαζουν και μυαλο.

  Θαυμαστε την ωρα που ο Σαμαρας λεει εκλογες στη Βουλη το αρθρο του Κ. Χατζηδακη.

  Να δώσουμε μια ευκαιρία στην ενότητα.

  Με ποιον ?

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_19/06/2011_446331

  Αποριας αξιον ...

  • Ρηγας Φερραιος avatar
   Ρηγας Φερραιος @ sxolioblog 19/06/2011 18:13:12

   Τι να του πεις;;;
   Τα εγραφα και χθες

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ sxolioblog 19/06/2011 20:52:41

   Θέλει διαγραφή. Ξεκάθαρος υπονομευτής.
   Του αρέσει η αποτυχία του Μνημονίου. Να διαγραφεί για να την απολαύσει στο Πασόκ ή σε όποιο άλλο μνημονιακό απόκομμα θέλει.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ sxolioblog 19/06/2011 21:43:13

   Ολοι διαπιστωνουν! Να μην διαπιστωσει κ αυτος ??

   ΠΠ

 5. dacord avatar
  dacord 19/06/2011 16:31:50

  Ερριξα μια ματια στην τηλεοραση,συζητηση στη βουλη.
  Μερικα λεπτα ειπα να την ανοιξω και επεσα πανω στην δευτερολογια του ανεκδιηγητου γαπα..
  Λοιπον κατι διαβαζε που λετε και ξαναματαδιαβαζε , το διαβασμα του βελτιωθηκε υποφερτα..

  Και ξαφνικα βλεπω τον απεριγραπτο να κανει το ..τολμημα της ζωης του!!
  Δεν κοιταζε τα χαρτια που ειχε μπροστα του ,μιλουσε χωρις χαρτακι!!
  Αληθεια σας λεω!!! Πρωτοφανες !! Ανηκουστο!! το γαπα χωρις χαρτακι..

  Ε! λοιπον για κατσε λεω ,δεν μπορει κατι ..."πικαντικο" (φτουυ) θα πει ,δεν μπορει να μην κανει σαρδαμ λεω.
  Η ανοχη μου ,3-4 λεπτα να βλεπω γαπα ,και η υπομονη μου αμειφθηκε φιλοι μου :
  Ειπε : θεσμιμενη !!! Προφανως αυτο στα Ελληνικα μεταφραζεται
  "θεσμοθετημενη "!!
  Αλλα τι σημασια εχει για το γαπα "θεσμιμενη" "θεσμοθετημενη"??
  Εδω οι καλπες εγινα καλτσες!! Σε τετοια θα κολλησουμε..

  • etsi_kai_allios avatar
   etsi_kai_allios @ dacord 19/06/2011 17:43:21

   Πάντως το "αξιόπιστα" το είπε "αξιόπουστα". Αν ήταν με χαρτί ή απέξω θα σε γελάσω

   • Κρης avatar
    Κρης @ etsi_kai_allios 19/06/2011 18:26:24

    h**p://www.youtube.com/watch?v=W-gvPn7-4-M

    • dacord avatar
     dacord @ Κρης 19/06/2011 18:54:22

     Χα!
     Κατι πρεπει να κανουμε με αυτον.
     Μας εχει κανει ρεζιλι διεθνως ,ετσι μιλαει και τα Αγγλικα !!!

 6. sauraki avatar
  sauraki 19/06/2011 17:08:26

  Είναι σαφές πως ο κ. Παπανδρέου δεν θα πάει σε δημοψήφισμα. Είναι επίσης σαφές πως θα πάει πολύ γρήγορα σε εκλογές. Τόσο η υιοθέτηση της επιχειρηματολογίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης , η φωτοβολίδα του δημοψηφίσματος και ο ανασχηματισμός είναι τα θεμέλια για μια αξιοπρεπή ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Γνωρίζει τόσο αυτός όσο και οι σύντροφοί του πως όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερα για το ΠΑΣΟΚ.

 7. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 19/06/2011 17:23:14

  @SXOLIOBLOG

  ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ, ΛΕΕΙ ΄΄ΚΑΤΙ ΄΄ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ, ΠΟΥ ΚΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΠΕ ΄΄ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ΄΄ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ....ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΜΩΣ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΗΝ, ΕΠΙΣΗΣ, ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ...
  ΜΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ....
  ΥΓ: ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΄΄ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ΄΄ ΕΓΡΑΨΕ;

  • sxolioblog avatar
   sxolioblog @ ΕΥΑ 19/06/2011 18:13:42

   @ EYA αστα ...

   τι να θελει ? εσυ τι λες

   προσωπικα πιστευω οτι κοινοτυπει στην πεπατημενη

   αλλα οι εποχες αλλαξαν

   α και κοιτα ο Σαμαρας οταν μιλησε εβαλε ορους δεν ειπε ενοτητα γενικα ολοι μαζι together ...

 8. Γιώργος Μεσσηνία avatar
  Γιώργος Μεσσηνία 19/06/2011 17:32:57

  Δεν έχω λόγια πλέον...
  Ρεσιτάλ Σαμαρά, για μια ακόμη φορά!

  Μόνο μια παράκληση...
  Αυτό τον Καρατζαφέρη, ας τον αφήσει λίγο, γιατί σε δευτερολογία του είχε ανέβει η πίεση στα άστρα και το πρόσωπο ήταν κατακόκκινο!!!!

 9. Chris avatar
  Chris 19/06/2011 17:36:32

  έχουμε και λέμε

  "ΟΧΙ στο μνημόνιο"
  "επαναδιαπραγμάτευση μνημονίου"
  "μηδενική αναφορά σχετικά με αλλαγή όρων της δανειακής σύμβασης"

  Δεν πείστηκα...

 10. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 19/06/2011 17:36:38

  Η προσφυγή στο λαό κρίνεται,πια,ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ και ΑΝΑΓΚΑΙΑ.Η πατρίδα δεν αντέχει άλλο.Και κάτι τελευταίο που το διαπίστωσαν οι πάντες.Σήμερα,οι επιθέσεις εναντίον του Σαμαρά ξεπέρασαν κάθε όριο.Ακούσαμε χαιρεκακίες,ειρωνείες,σαρκοβόρους χαρακτηρισμούς,εμετικά σχόλια...οχετός....Απ' ότι βλέπουμε και δεν θέλει ιδιαίτερη φιλοσοφία,η γενναία πολιτική συμπεριφορά Σαμαρά ΕΝΟΧΛΕΙ.....

 11. Α.μ.α.ν avatar
  Α.μ.α.ν 19/06/2011 17:57:49

  Αν το χάρισμα του Σαμαρα που Είναι ο σωστός λόγος μεταφράζεται και σε σωστή διακηβερνηση ίσως εχει ελπίδες η χώρα μας .Προϋπόθεση Είναι να αλαξει το 40 τοις εκατό των υποψηφίων .
  Ας

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ Α.μ.α.ν 20/06/2011 05:20:36

   και βάλε και βάλε....

 12. ΓΙΑΝΝΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΑ 19/06/2011 18:20:42

  Κόμη
  όλος αυτός ο οχετός όταν προέρχεται από συγκεκριμένα πρόσωπα (Καρατζαφέρης) είναι τιμή για τον Αντώνη. Ειδικά τον κολοτούμπα τον έχει ξεβρακώσει κανονικά και γι' αυτό ξερνάει τέτοια χολή.Ας χαρούμε τα τελευταία του καραγκιοζιλίκια γιατί στην επόμενη Βουλή θα στερηθούμε σίγουρα την παρουσία του και υπεύθυνος γι' αυτό θα είναι ο Σαμαράς.
  Πρόεδρε Αντώνη, σ' ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 13. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 19/06/2011 19:31:53

  αντωνη σαμαρα , μπραβο και παλι μπραβο.
  εκλογες τωρα και ηδη αρχισε να σχεδιαζεις την επομενη μερα.
  με ανθρωπους σε καθε ποστο , που να κατεχουν το αντικειμενο και ας ανηκουν και στην αριστερα.
  οικονομολογους στο οικονομικων και οχι συνταγματολογους στην οικονομια.
  το συστημα πασοκ παιζει τα τελευταια χαρτια του , τα οποια θα καουν σε λιγο.
  ο γαπ σημερα ακομη πιο κατω απο τον πατο.
  ο κολοτουμπας πιο γελιος απο ποτε , θα μπει , αν μπει , οριακα στην βουλη.
  το ψηλο γελαστο κοριτσι θα παψει να χαμογελα.
  ηρθε η ωρα για την σωτηρια των ελληνων και της ελλαδας μας.

 14. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 19/06/2011 19:37:51

  Δεν υπάρχει τίποτα πιο δημοκρατικό από την προσφυγή στις κάλπες όπου οι πολίτες κρίνουν και αποφασίζουν συνολικά μία πολιτική και όχι ένα ξερό ναι ή όχι σε κάποιο δοτό ερώτημα.
  Απλή κοινή λογική...

  • axis avatar
   axis @ ΜΑΝΙΑ 19/06/2011 19:54:05

   Δημοκρατικές αποφάσεις δεν θα πάρουν ποτέ άνθρωποι με καθεστωτική νοοτροπία. Αυτοί έχουν ως μόνο στόχο τη διατήρηση της καρέκλας τους και την απομύζηση της κρατικής περιουσίας μέχρι εσχάτων. Μην περιμένετε να πέσουν μόνοι τους. Ο λαός έχει την ευθύνη αυτή τη στιγμή να τους ανατρέψει. Όσο τους ανέχεται τόσο θα βυθίζει στο τέλμα το μέλλον του. Ας αναλάβουν οι Έλληνες τις ευθύνες τους.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ ΜΑΝΙΑ 19/06/2011 22:31:19

   Εκεί βασίζεται και ο λαϊκισμός: Σερβίρεις μια πολιτική διανθισμένη με μπόλικα ψέμματα και υφαρπάζεις την ψήφο του. Οι λίγοι, που "αποφασίζουν συνολικά μια πολιτική" μετά λόγου γνώσεως, χάνονται μέσα σε αυτούς, που "τσιμπάνε το δόλωμα". Τελευταία απόδειξη οι εκλογές του 2009.
   Όχι, από τον λαό δεν περιμένω λύση, παρά μόνον την εκλογή του Σαμαρά. Και ελπίζω, όχι σ'αυτά, που ο Σαμαράς λέει σήμερα, αλλά σ'αυτά, που διαισθάνομαι ότι θα πράξει από την επόμενη των εκλογών ημέρα.

 15. Enzo avatar
  Enzo 19/06/2011 20:30:40

  Ο μπενυ θα το παει για 180 Ψήφους το μεσοπρόθεσμο, ξέρει ότι δεν θα περάσει και καλύτερα γιαυτον γιατί έτσι δεν θα καεί. Έτσι θα πάμε για εκλογές , θα ξεκινήσει απο μηδενική βάση διεκδικοντας το δαχτυλίδι και θα έχει σώσει και ΠΑΣΟΚ απο την διάλυση, ισα ισα που θα το συσπείρωση κιόλας, πολλά τα ωφέλη.
  Ε;

 16. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 19/06/2011 20:36:35

  αξιόΠΟΥΣΤΑ
  http://www.youtube.com/watch?v=W-gvPn7-4-M&feature=player_embedded

  ΠΠ

 17. spiros1 avatar
  spiros1 19/06/2011 21:27:10

  Τι δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο «έγκριτος συνταγματολόγος»; Δώστε προσοχή συμπατριώτες:
  «… έχω την υποχρέωση να επαναλάβω την ισχυρή θέληση της Ελληνικής κυβέρνησης και της ισχυρής βούλησης του Ελληνικού λαού για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα…».
  Ποιος του έδωσε αλήθεια αυτήν την έγκριση για «ισχυρή βούληση του Ελληνικού λαού»;
  Γιατί επικαλείται εμάς; Του έχουμε δώσει εμείς τέτοια δείγματα «ισχυρής βούλησης» για τον
  στραγγαλισμό μας; Ποιος τον εξουσιοδότησε να λέει τέτοια ψέματα;

  Να βρείτε την φωτογραφία του «έγκριτου συνταγματολόγου» όπου απεικονίζεται φαρδύς πλατύς
  Στο κότερο της «μητέρας των Ολυμπιακών αγώνων 2004». ‘Ήταν περίπου 24/8/10 στον Πόρο.

  Άρχισε τα ψέματα νωρίς – νωρίς. Ντροπή του και μόνον ντροπή του.

 18. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 19/06/2011 21:32:03

  Δημοψηφισμα;Ενα αποσπασμα απο το βιβλιο του Σολων Γρηγοριαδη,Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  ...Το καθεστως θελησε να κανει επιδειξη ευρειας δημοκρατικοτητας στις διαδικασιες για τη συνταξη του νεου Συνταγματος.Καλεσε ολο τον λαο να λαβει μερος σε δημοσιες συζητησεις.Και δημοσιευσε στις εφημεριδες εντυπα στα οποια παρεθετε τα συγκεκριμενα αρθρα που ισχυαν στο Συνταγμα του 1952,το κειμενο των αντιστοιχων αρθρων της επιτροπης Μητρελια και χωρο για να σημειωσει ο οποιοσδηποτε τη γνωμη του στα επιμαχα αρθρα.Ο καθε αναγνωστης της εφημεριδας δεν ειχε παρα να ψαλιδισει αυτο το αποκομμα και αφου παραθεσει τη γνωμη του να το στειλει στα γραφεια της επιτροπης Συνταγματος.
  Υποτιθεται οτι ετσι η συμμετοχη του λαου στη συνταξη του Συνταγματος γινοταν αμεση.Και,απο μια αποψη εδινε στους ιδιους τους κυβερνωντες τη δυνατοτητα να σφυγμομετρουν τις διαθεσεις του κοινου,ενω προσφερε αλλη μια αποδειξη για τις δημοκρατικες προθεσεις του καθεστωτος.Στην πραγματικοτητα ομως,επροκειτο βεβαια για αλλο ενα χωριο Ποτεμκιν.Και καμια σημασια δεν ειχαν οι διατυπουμενες γνωμες του λαου,ουτε για τους επιφανεις νομικους,ουτε για τους κυβερνωντες.
  Σας θυμιζουν κατι ολα αυτα;

 19. όνομα avatar
  όνομα 20/06/2011 01:29:44

  Αντώνη κάνεις ένα και μόνο λάθος. Μην πεις ξανά τη λέξη "εκλογές", πες ότι πρέπει να πάμε στις κάλτσες και θα το καταλάβει .

 20. Chris avatar
  Chris 20/06/2011 01:39:52

  Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος υποστηρικτής του Αντώνη Σαμαρά τι ακριβώς σημαίνει "επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου;"

  καθώς επίσης και για ποιον λόγο γίνεται μηδενική αναφορά στην δανειακή σύμβαση;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.