#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/03/2013 16:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: «Μέχρι τα τέλη του 2013, θα έρθει η ανάκαμψη»

 Ευρωπαϊκή διάσταση επιδιώκει να δώσει ο Αντώνης Σαμαράς σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα, όπως είναι ο καθορισμός της ΑΟΖ. Στην παρέμβασή του, στη συνεδρίαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βουλιαγμένη, ο πρωθυπουργός, χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο παράδειγμα, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει μια κοινή εξωτερική πολιτική στην Ευρώπη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τα ζητήματα της ΑΟΖ, με αποτέλεσμα το κάθε κράτος να χειρίζεται τα θέματα αυτά μόνο του.

Aναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, o πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση πως «μέχρι τα τέλη του 2013, θα έρθει η ανάκαμψη», σημειώνοντας πως η χώρα, το 2012, «είχε μια δύσκολη χρονιά, όμως η Ελλάδα πέτυχε να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα και να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες».

«Ο ελληνικός λαός υπέφερε πολύ και εξακολουθεί να υποφέρει» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας, πάντως, πως με τα πρώτα στοιχεία για φέτος, φαίνεται πως «θα πιάσουμε τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα», ενώ ανέφερε ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 2012 είναι περισσότερο από ικανοποιητική, παρά τη μεγαλύτερη ύφεση.

Σε κάθε περίπτωση, σαφής ήταν ο στόχος του πρωθυπουργού να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, τονίζοντας πως αν και αυτά τα επιτεύγματα είναι εύθραυστα, αυτή τη φορά, υπάρχουν οι κατάλληλοι μηχανισμοί έγκαιρης προειδοποίησης για να διορθώνεται η πορεία όταν υπάρχουν αποκλίσεις.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια μεσαία τάξη κατεστραμμένη και μια απελπισμένη νεολαία» σημείωσε, χαρακτηριστικά, ο κ. Σαμαράς, κάνοντας πολλές φορές αναφορά στην ομιλία του στην ανεργία των νέων. Για τον πρωθυπουργό η ανεργία, κυρίως μεταξύ των νέων, αποτελεί τεράστιο πρόβλημα καθώς, όπως είπε, «οι τάσεις της ανεργίας είναι αφόρητες και ανησυχητικές και πρέπει οπωσδήποτε να τις αντιστρέψουμε αμέσως».

Παράλληλα, μίλησε για «λαϊκιστικές φωνές, που ακούγονται και από δεξιά και από αριστερά», οι οποίες- όπως είπε- «είναι ανίκανες να εκτροχιάσουν την προσπάθεια».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 07/03/2013 18:09:33

  Δέν είναι κάπως αργά γιά αναζήτηση "κοινής εξωτερικής πολιτικής";
  Νά όμως τί λέει ένας άλλος "Αβερώφιος" σήμερα:

  "A possible insistence on a haircut of deposits in Cypriot banks will lead Cyprus to exiting the eurozone," Averof Neofytou said after meeting with an International Monetary Fund official in Washington.

 2. Ρύκιος avatar
  Ρύκιος 07/03/2013 18:12:27

  «Μέχρι τα τέλη του 2013, θα έρθει η ανάκαμψη»

  Φαντάζομαι θα υπάρχουν οικονομικοί επιστήμονες ανάμεσα στους σχολιαστές του ΑΝΤΙ. Επιστήμονες που καταλαβαίνουν τι συνεπάγονται τα νέα μέτρα αφαίρεσης κεφαλαίων από την κατανάλωση, από τη συνολική αγορά, με τη μορφή των μειωμένων αποδοχών και συντάξεων φέτος σε σχέση με πέρυσι και με την αυξημένη φορολογία.

  Υπό αυτό το πρίσμα, θα διαβάσω με ενδιαφέρον το σχολιασμό των ειδικών λοιπόν.

 3. ΑΡΣΙΝΟΗ avatar
  ΑΡΣΙΝΟΗ 07/03/2013 18:17:13

  «Ο ελληνικός λαός υπέφερε πολύ και εξακολουθεί να υποφέρει» δήλωσε ο κ. Σαμαράς''.
  ΤΏΡΑ ΥΠΟΦΈΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ. ΚΆΘΕ ΗΜΈΡΑ ΚΑΙ ΠΙΌ ΠΟΛΎ.

 4. tak avatar
  tak 07/03/2013 19:59:22

  ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΣΑΜΑΡΑΣ
  Είπε ο Αντώνης Σαμαράς κάποτε στην Καλαμάτα:
  «Σήμερα φαίνεται σαν να ξυπνάνε όλοι από ένα λήθαργο δεκαετιών και να διαπιστώνουν ότι η χώρα τόσα χρόνια διέλυσε την παραγωγική της βάση και καταναλώνει από δανεικά, σε βάρος των επόμενων γενεών, σε βάρος των παιδιών της.
  Σήμερα ξυπνάνε όλοι από ένα λήθαργο και διαπιστώνουν ότι οι υπηρεσίες που παράγει το διογκωμένο δημόσιο, είτε στην Υγεία, είτε στην Παιδεία, είτε στη δημόσια Διοίκηση είτε στον Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι πολύ κατώτερες αυτών που δικαιούται και πληρώνει ο Έλληνας πολίτης.
  Σήμερα ξυπνάνε όλοι από ένα λήθαργο και διαπιστώνουν ότι ένα κράτος που παράγει όλο και λιγότερα, εισάγει όλο και περισσότερα, δανείζεται όλο και πιο πολλά και μαζεύει από φορολογικά έσοδα όλο και λιγότερα, που τα πληρώνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι - αυτοί που δεν μπορούν να το αποφύγουν - ένα τέτοιο κράτος είναι καταδικασμένο να βουλιάξει.
  Σήμερα το πολιτικό μας σύστημα ξυπνά από ένα λήθαργο και διαπιστώνει ότι παρήγε τόσα χρόνια μια τεράστια «μαύρη τρύπα» ελλειμμάτων και χρέους. Μια «μαύρη τρύπα» που απειλεί να καταπιεί ολόκληρη τη χώρα».
  ΑΥΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ
  Αυτά που είπε ο τότε Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και σημερινός Πρωθυπουργός στην Καλαμάτα, τα λέγαμε και τα επισημαίναμε χρόνια τώρα.
  Ξεχωρίζοντας τον Αντώνη Σαμαρά, από τους υπόλοιπους, οι οποίοι δεν άκουγαν, χαλάγαμε τις καρδιές μας...
  Φυσικά και δεν είχαμε ποτέ την απαίτηση να ακουστούμε από τα κέντρα... Ασφαλώς δεν έχουμε τόσο … μεγάλες απαιτήσεις, αλλά μερικές φορές οι σωστές εκτιμήσεις θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, ιδιαίτερα όταν ακούγονται στον κατάλληλο χρόνο και όχι κατόπιν εορτής.
  Όπως λέγανε και οι αρχαίοι μας (ποιος ασχολείται τώρα μ’ αυτούς, που τους λοιδορούν και από πάνω οι Γερμανοί) σοφοί, «των ανθρώπων τους φρονίμους δει πρότερον τα τήλε των πραγμάτων σκοπείν, ειθ' ούτως αυτοίς επιχειρείν - οι συνετοί πρέπει προηγουμένως να βλέπουν μακριά τα πράγματα πριν τα επιχειρήσουν. Αίσωπος, 620-560 π.Χ., Αρχαίος μυθοποιός, δούλος εκ Φρυγίας».
  «Ου μετανοείν, αλλά προνοείν χρη τον άνδρα τον σοφόν - Επίχαρμος, 530-440 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής από την Κω».
  «Ουκ αεί θέρος έσσεται, ποιείσθε καλιάς - δεν θα είναι πάντα καλοκαίρι, θερίστε όσο είναι καιρός. Ησίοδος, 7ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής».
  Να δανειστούμε και την άποψη του Νικολό Μακιαβέλι (1469 - 1527, Ιταλός πολιτικός και φιλόσοφος) που είχε πει πως:
  «Οι άνθρωποι έχουν το ελάττωμα, όταν έχει νηνεμία, να νομίζουν ότι δεν θα έρθει ποτέ καταιγίδα και δεν προετοιμάζονται».
  Ισχυριζόμαστε και επαναλαμβάνουμε πως το φταίξιμο για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα είναι εξ ολοκλήρου των πολιτικών.
  Έχει κανείς από αυτούς ή είχε σχέση με τα παραπάνω;
  Αναμφισβήτητα όχι.
  Αλλά προκειμένου να πάρει ο πολιτικός την ψήφο του λαού, δεν εξηγεί –όπως θα έπρεπε- στο λαό πως δεν μπορεί να έχει τρία αυτοκίνητα, τέσσερα εξοχικά και άλλα πολλά … από αυτά που είναι μεν καταναλωτικά, αλλά φουσκώνουν τους λογαριασμούς των τραπεζών!
  Έπρεπε όχι μόνο να τα εξηγήσουν στο λαό, αλλά να του εξηγήσουν πως πρέπει να πληρώσει τα δανεικά όχι μόνο στην τράπεζά του, αλλά και αυτά, που χρεώθηκε το κράτος, για να τα κάνει μισθούς, συντάξεις και κατανάλωση. Ακριβώς έτσι…
  Αυτά γράφαμε...
  Τώρα έμεινε ο Αντώνης Σαμαράς να παλεύει μόνος του...
  Λέει για ανάκαμψη, αλλά ποιος τον ακούει...
  Έχουν ξυπνήσει τα φαντάσματα και ... μη το ένα, μη το άλλο!
  Πώς θα έρθει η ανάκαμψη Αντώνη;
  Όταν έχεις απέναντί σου μια κυβέρνηση που δεν προχωράει ούτε σ' αυτά που ρητά της έχεις ζητήσει;
  Όταν έχεις μια αντιπολίτευση στείρα;
  Όταν έχεις ένα λαό, ο οποίος βάζει πριν κι από τη χώρα και τα δικά του συμφέροντα τα ... παρδαλά κατσίκια;
  Όταν συναλλάσσεσαι με τους εκτός τόπου και χρόνου τροϊκανούς;
  Πώς θα έρθει η ανάκαμψη Αντώνη;
  Όταν -και το σπουδαιότερο- έχει παραλύσει ο παραγωγικός ιστός της χώρας και δε φαίνεται φως στην τρύπα;
  Φυσικά και οι Έλληνες πιστεύουν σε σένα, διαφορετικά όλα θα είχαν γίνει στάχτη και μπούλμπερη από καιρό τώρα...
  Ώρα να πάρεις οριστικά και αμετάκλητα το φραγγέλιο στα χέρια σου...
  Όσο κι αν σκούζουνε, μη τους λυπηθείς...

 5. Economist avatar
  Economist 07/03/2013 20:20:13

  Ξέρεις φίλε tak γιατί η Ελλάδα θα πάει στο σημείο μηδέν; Για να ανοίξουν τα μάτια των τυφλών και να δουν αυτά που δεν θέλουν να δουν.

 6. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 07/03/2013 20:29:14

  Φίλε Τάσο,ἔχει φραγγέλιο ὁ κ.Σαμαρᾶς...;

  • tak avatar
   tak @ Κυθήριος Τ. 08/03/2013 16:45:10

   Αγαπητέ μου Κυθήριε είχε πάντως... Αν χρειαστεί του το προσφέρουμε...

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Κυθήριος Τ. 08/03/2013 17:32:07

   Μην ξεχνάτε αγαπητοί μου ότι Εκείνος που πήρε το φραγγέλιο Σταυρώθηκε τελικά από εκείνους τους οποίους ήθελε να σώσει...

 7. euagelos avatar
  euagelos 07/03/2013 21:18:52

  Περήφανα νιάτα , τιμημένα γηρατειά ...

 8. Απορών avatar
  Απορών 08/03/2013 12:33:43

  Αχχ... Exclusive Economic Zone (EEZ) και όχι Autonomous (?) Economic Zone κ. Πρωθυπουργέ...
  Πταίσμα ωστόσο μπροστά στην πρωτοβουλία να αναδειχθεί η ευρωπαϊκή διάσταση του ενεργειακού εφοδιασμού της ΕΕ από τα κοιτάσματα ΑΟΖ των χωρών μελών ή με άλλα λόγια τους είπε ότι "σας συμφέρει το συμφέρον μας και άρα σας συμφέρει να βάλετε τα δυνατά σας ώστε οι διμερείς μας διαπραγματεύσεις για οριοθέτηση να έχουν θετική έκβαση για την Ελλάδα (με την εξαίρεση της Ιταλίας και της Κύπρου)"!

 9. Η Μάγισσα του ΟΖ avatar
  Η Μάγισσα του ΟΖ 08/03/2013 14:51:48

  H ευφυέστατη και εθνικά επιβεβλημένη κίνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά να θέσει θέμα Ευρωπαϊκής ΑΟΖ και να κάνει λόγο για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στα ζητήματα της ΑΟΖ, είναι αυτό ακριβώς που τον διαφοροποιεί από τους ανθέλληνες, ανίκανους και άχρηστους προηγηθέντες ...Πρωθυπουργούς.
  Δεν ξέρω τι θα γίνει με την ανάκαμψη, αλλά στα εθνικά ζητήματα μετά από πάρα πολλά χρόνια, μπορούμε να αισθανόμαστε εμπιστοσύνη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.