Σαμαράς: Λίγα βήματα ακόμη για να σβήσει ο εφιάλτης
29/05/2014 17:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Λίγα βήματα ακόμη για να σβήσει ο εφιάλτης

Έχει πλάκα στην Κουμουνδούρου να περίμεναν από τον Σαμαρά να πηγαίνει στον Παπούλια για να καταθέσει την παραίτηση της κυβέρνησης. Με τη λαιμαργία για εξουσία που έχουν δεν αποκλείεται να σκέφτηκαν κάτι τέτοιο βλέποντας τον πρωθυπουργό να περνά την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου.

Όμως ο κ. Σαμαράς πήγε για να ενημερώσει τον Κ. Παπούλια για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης η οποία πήρε εντολή να κυβερνήσει για 4 χρόνια κι όχι για όσο γουστάρει στον κ. Τσίπρα.

«Το κλειδί για την πορεία της χώρας είναι η πολιτική σταθερότητα και αυτό τον δρόμο είμαστε αποφασισμένοι να τον βαδίσουμε μέχρι τέλους. Λείπουν ορισμένα βήματα ακόμη και αυτά θα τα κάνουμε για να σβήσει οριστικά ο εφιάλτης και το άγχος που έζησε ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια». Αυτό είπε ο κ. Σαμαράς θέλοντας να δείξει ότι οι «τσιπρισμοί» και η απαίτηση για συγκυβέρνηση δεν πτοούν την κυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς, ανέφερε ότι στόχος είναι η ανάπτυξη για να διορθωθούν τα λάθη και οι αδικίες και αυτό είναι, είπε, «προσωπικό στοίχημα», δηλαδή η εμπέδωση της ανάπτυξης «για να διορθωθούν οι αδικίες. Και οφείλω να σας πω ότι είμαι αισιόδοξος και ότι θα τα καταφέρουμε». «Το κλίμα είναι καλό για την Ελλάδα. Οι εταίροι μας αναγνωρίζουν τις προσπάθειες, τις θυσίες και τις επιτυχίες της οικονομίας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Χαίρομαι που ακούω θετικά πράγματα κύριε πρωθυπουργέ. Όλα να πάνε κατ’ ευχήν να ξεπεράσουμε την κρίση και ιδιαίτερα την ανεργία των νέων. Χαίρομαι γιατί η Ευρώπη ξυπνάει και πρέπει να συμφιλιωθεί με τους λαούς της», είπε από την πλευρά του ο Κάρολος Παπούλιας, που τόνισε ότι πρέπει καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία.

Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε ακόμη τον κ. Παπούλια για τις συζητήσεις που έγιναν τα προηγούμενα 24ωρα στις Βρυξέλλες για τα σημαντικότερα θέματα της ευρωπαϊκής πολιτικής. Το κλίμα είναι καλό για την Ελλάδα, ανέφερε, προσθέτοντας ότι έθεσε τα θέματα της ανάπτυξης. Υπάρχει κεντρικός συντονισμός γι αυτό το ζήτημα με τις χώρες του Νότου, επισήμανε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 29/05/2014 19:04:17

  Πρόεδρε, όσο δεν λες και ποιος ευθύνεται για τον εφιάλτη, δεν λες τίποτα στον κόσμο. Όσο εμμέσως υιοθετείς την ΓΑΠεια εκδοχή ότι "το μνημόνιο ήταν αναπόφευκτο" θα είσαι καταδικασμένος κι εσύ στη συνείδηση του κόσμου. Όσο δεν επιμένεις στην αρχική σου θέση, του 2010-2011 ότι το Μνημόνιο είτε μπορούσε αρχικώς να αποφευχθεί, αλλά και όταν έφθασαν εκεί τα πράγματα μπορούσε να είχε γίνει κάποια διαπραγμάτευση για κάτι καλύτερο, όπως έκαναν ΟΛΕΣ οι άλλες χώρες πλην της Ελλάδας, ο κόσμος σε ταυτίζει με τον ΓΑΠ και σε θεωρεί συνέχειά του. Όσο υιοθετείς την γερμανική εκδοχή ότι "δεν υπήρχε άλλη λύση" τόσο θα επιτρέπεις στον Τσίπρα να σε ταυτίζει με την Μέρκελ. Και τόσο ο κόσμος δεν θα καταλαβαίνει τι λες όταν λες ότι "σκίζεις τα Μνημόνια επί δύο χρόνια σελίδα-σελίδα". Θέλει πολλή ανάλυση και πολιτικό "βομβαρδισμό" με το τι πραγματικά έγινε τα τελευταία δύο-τέσερα χρόνια, προκειμένου να σε πιστέψει ο κόσμος. Και θέλει και ειλικρίνεια. Όχι πολιτικό στήσιμο. Όχι προπαγανδιστική χροιά. Δεν ξέρω αν έχεις οριστικά "θάψει" εκείνη την έρμη "μία και μόνη εξεταστική για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο. Όμως από τη στιγμή που ο ΓΑΠ έχει ανοίξει τα χαρτιά του και πηγαίνει για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, μάζεψε όσους ΑνΕλικούς βρεις πρόθυμους για την εξεταστική αυτή, μαζί όσους ακολουθήσουν από το ΠΑΣΟΚ, που πρέπει να απεξαρτηθεί από τον ΓΑΠ, και προχώρα στη μόνη πολιτική στάση που θα πείσει τον κόσμο να σταματήσει να σε ταυτίζει με τον εφιάλτη. Μην γελιέσαι, Πρόεδρε. Για πάρα πολλούς συμπολίτες μας ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ο εφιάλτης! Ξε-ταυτίσου! Να απεμπλακείς πολιτικά από το Μνημόνιο. Όχι οικονομικά, όχι σε επίπεδο δεσμεύσεων. Να απεμπλακείς πολιτικά. Να πεις καθαρά και με αυτοπεποίθηση ότι το αποτέλεσμα της 25-5-2014 δεν αντικατοπτρίζει όσα έγιναν από την κυβέρνησή σου για να φύγει το Μνημόνιο και να ζητήσεις από τον λαό να σου το αναγνωρίσει αυτό. Και ότι με τον νέο "λεφτά υπάρχουν", τον Τσίπρα, που ο κόσμος τάχα θα τον ψηφίσει για κάτι καλύτερο, θα έχουμε περιπέτειες όπως ακριβώς και το 2009. Που αν ο κόσμος είχε ακούσει τον Καραμανλή, ίσως να μην υπήρχε ποτέ η ιστορία του Μνημονίου... Έτσι θα κάνεις και ένα ωραίο άνοιγμα προς του καραμανλικούς - αλλά και προς την ψυχή της ΝΔ, κακά τα ψέματα - και θα ησυχάσεις και από εκείνο το μέτωπο ίσως και για την υπόλοιπη πολιτική σου ζωή. Και τώρα θα ακουστεί πολύ πειστική αυτή η σύγκριση. Μην διστάσεις να δείξεις στον κόσμο ότι ο ΓΑΠ έρπει προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο παλιός λεφτά υπάρχουν προς τον σημερινό. Ο παλιός παράγοντας αποσταθεροποίησης προς τον σημερινό. Ετοιμάζονται να σε φάνε λάχανο. Φάτους εσύ, προτού να σε φάνε αυτοί. Τώρα είσαι πιο ισχυρός. Έχεις ακόμη επιχειρήματα - έστω και αν έχουν ξεθωριάσει αρκετά. Αύριο, όταν θα σε έχουν πλήξει, δεν θα είσαι.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Διογένης 30/05/2014 17:21:36

   Διογένη, δεν πρόκειται να γίνει. μελέτησε τα ζάππεια Ι και ΙΙ και θα δείς. δυστυχώς, ο κόσμος τον βλέπει πια σαν την απόλυτη συνέχεια του ΓΚΑΠ. τα αποτελέσματα μετρούν, όχι οι προθέσεις, και τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά. ήδη το δντ μιλα για την ανάγκη νέου μνημονίου και δανειακής. και ξέρεις; μάλλον έχει δίκιο αν λάβουμε υπ' οψιν τις δανεικές ανάγκες του κράτους την επόμενη διετία εν συνδιασμώ με το γεγονός ότι τα δημόσια έξοδα παρέμειναν στα επιπεδα του 2009...τράτζικ...

  • my way avatar
   my way @ Διογένης 30/05/2014 21:49:46

   Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι, ως συνήθως, οι απόψεις μου δεν θα δημοσιευθούν, θα κάνω την προσπάθειά μου. Πολύ σωστά, Διογένη, θέτεις το θέμα της ψυχικής επαφής του Αρχηγού με τη Νεοδημοκρατική βάση. Για τους γνωστούς ιστορικούς λόγους, αυτή δεν υπήρχε. Στην εκλογή Αρχηγού της Ν.Δ, το 2009, ο Αντώνης απλώς προτιμήθηκε της Ντόρας κι αυτό γιατί, τότε, η Ντόρα διέπραττε το ένα πολιτικό λάθος μετά το άλλο. Τα πράγματα για τον Αντώνη βελτιώθηκαν σημαντικά, θα έλεγα ότι αποκατέστησε ψυχική επαφή με τον Νεοδημοκράτη, στα "Ζάππεια", ειδικότερα στο Ζάππειο Ι. Εκεί, ναι ήταν ο Αρχηγός μας. Ο υπερήφανος Αρχηγός μας. Έφτασε στο ζενίθ της αποδοχής μας. Δημοσκοπήσεις, Ν.Δ 32%, με ανοδικές τάσεις. Με την στροφή του, το Νοέμβριο του 2011, μας άφησε άναυδους. Τουλάχιστον τους περισσότερους από μας. Δεν μπορέσαμε και δεν θα μπορέσουμε ποτέ, να καταλάβουμε με ποιόν τρόπο πιέστηκε να κάνει "μεταβολή". Κάνουμε τις υποθέσεις μας. Πάντως, έχει αποδειχτεί περιτράνως, ότι κίνδυνος GREXIT δεν υπήρχε. Όσοι έγραψαν για το θέμα (Αμερικανός ΥΠΟΙΚ και Σμάγκι) μας είπαν ότι σκέψεις υπήρξαν αλλά η τελική απόφαση ήταν ότι πιθανή έξοδος της χώρας μας από το Ευρώ θα αποτελούσε την θρυαλλίδα διεθνών οικονομικών αναταραχών, ενδεχομένως και καταρρεύσεων, που κανείς δεν επιθυμούσε. Μεσολάβησε ο Ομπάμα, πίεσε η Κίνα, πείστηκε η Μέρκελ. Τα έγραψαν, τα παραδέχτηκαν όλοι. Κανείς διέψευσε. Αποτέλεσμα για το κόμμα; Μεγάλης κλίμακας διασπάσεις, αποσχίσεις, απομακρύνσεις στελεχών και ψηφοφόρων. Εκλογές Μαΐου 2012, Ν.Δ 18,83%, Πανωλεθρία εκλογική, πανωλεθρία και στην ψυχική επαφή. Εκλογές Ιουνίου 2012, με χίλιους δυο τρόπους, από όλα τα μεγάλα ΜΜΕ, πουσάρισμα στο 29+%, συγκυβέρνηση με το "μισητό" ΠΑ.ΣΟ.Κ και πρωθυπουργία. Πολιτική super-duper μνημονιακή, περαιτέρω ύφεση, ανεργία, υπερφορολόγηση, μη δίωξη του ολετήρα Γιωργάκη, περαιτέρω απώλεια της ψυχικής επαφής. Τα υπόλοιπα είναι πολύ πρόσφατα, ας μην τα επαναλάβω. Στην πολιτική, τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα και σε ότι αφορά τα παραταξιακά ο Αντώνης απέτυχε παταγωδώς. Η ιστορία γράφεται και θα δείξει, μπορεί (;) να αποδειχτεί καλός Πρωθυπουργός, ως Αρχηγός όμως της Ν.Δ, στα σίγουρα έχει αποτύχει.

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 30/05/2014 13:19:13

  "Το κλειδί για την πορεία της χώρας είναι η πολιτική σταθερότητα..." πως την εννοεί την "πολιτκή" σταθερότητα ο Α. Σαμαράς; 1) ως παραμονή, με κάθε κόστος, στην εξουσία και συνέχιση της ίδιας αποτυχημένης πολιτικής ; 2) ως ησυχία και συνέχιση των ίδιων πολιτικών; 3) ως την απόλυτη καταστροφή με την έλευση του συριζα στην εξουσία; δηλώσεις σαν και αυτή υπογραμμίζουν την πολιτική και πολιτιστική μας υπανάπτυξη. αν συνεχιστεί η ίδια πορεία όπου ΟΛΟΙ όσοι έχουν διαφορετική εκτίμηση και αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση, θα δαιμονοποιούνται, τότε βάζουμε βάσεις για συγκρουσιακές καταστάσεις. δυστυχώς, το επίπεδο του πολιτικού λόγου έχει προ πολλού καταβαραθρωθεί. με τους ναζί τι θα γίνει ; θα περάσει το 18μηνο και μετά θα αφεθούν ελέυθεροι για να ανεβούν τα ποσοστά τους άλλες 10 μονάδες ; ή θα δικαστούν με βάση τα νομικά ΔΕΔΟΜΕΝΑ (προσοχή! όχι τα πολιτικά, αλλα τις πράξεις τους) και ΟΛΟΙ θα σεβαστούν τις αποφάσεις ;

 3. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 30/05/2014 18:08:31

  "Σαμαράς: Λίγα βήματα ακόμη για να σβήσει ο εφιάλτης" Να, κάτι τέτοια λέει και χάνει την όποια σοβαρότητα τού έχει απομείνει. Και να το παίζει Μαυρογιαλούρος στον Παπούλια, τον "δανειστή" του αλήστου μνήμης Ανδρέα, είναι κομμάτι χοντρό. Βέβαια, αυτά τα λέει on camera της πεθεράς, για να τ' ακούει η νύφη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.