#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/03/2010 20:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: «Καταρρέει το σύστημα που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ»Κατά την διάρκεια της σημερινής ομιλίας του στη Συνδιάσκεψη της ΝΔ για τις γυναίκες, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

  Σήμερα γιορτάζουμε την παγκόσμια μέρα των γυναικών, μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρης κρίσης. Καταρρέουν τα δικαιώματα και τα προνόμια μιας ολόκληρης γενιάς. Καταρρέουν οι συνήθειες και τα στερεότυπα μιας ολόκληρης κοινωνίας. Καταρρέουν οι ψευδαισθήσεις και οι εμμονές μιας ηγετικής ελίτ, που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον εαυτό της και να προσαρμοστεί στα κελεύσματα των καιρών.

  Τι φταίει;

Φταίει η διεθνής κρίση …φταίνε λάθη και παραλείψεις και της δικής μας διακυβέρνησης. Φταίει κυρίως η σημερινή κυβερνητική απραξία, η έλλειψη σχεδίου, η διάψευση προσδοκιών που καλλιέργησε το ΠΑΣΟΚ, η αθέτηση των υποσχέσεων που έδωσε προεκλογικά. Αλλά και η αβουλία, η αναβλητικότητα και η σύγχυση που επέδειξε μετεκλογικά.

Φταίνε όλα αυτά, αλλά, το βαθύτερο αίτιο των σημερινών αδιεξόδων, είναι ότι έφτασε στα όριά του αυτό που ονομάστηκε «Μεταπολίτευση»:

* Ένα μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο στηρίχθηκε σε αναδιανομή δανεικών, Δανειζόμαστε συνεχώς από τα παιδιά μας. Κι όταν ξέσπασε η διεθνής κρίση, αυτό το μοντέλο του συνεχούς δανεισμού χρεοκόπησε.

* Αντίστοιχα χρεοκόπησε κι ένα μοντέλο πολιτικής διαχείρισης που αναδιένεμε συνεχώς πελατειακές σχέσεις του κράτους με την κοινωνία και των κομμάτων με το κράτος.

Και τελικά, το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης βρέθηκε, ανήμπορο να ικανοποιήσει τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει, ανήμπορο να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει, ανήμπορο να αλλάξει πορεία, να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους πολίτες.

* Χρεοκόπησε, ακόμα κι ένα σύστημα αξιών, που υποβίβαζε τον πολίτη σε απλό καταναλωτή. Υποβίβαζε τους νέους σε «απασχολήσιμους». Το περιβάλλον σε αντικείμενο κερδοσκοπίας. Την Παιδεία σε ρηχή εκπαίδευση. Την ψυχαγωγία σε φτηνή διασκέδαση. Την πνευματικότητα σε «εξυπνακισμό». Τη δημιουργία πλούτου σε νεοπλουτίστικη επίδειξη. Την εργασία σε αγγαρεία. Και την επιχειρηματικότητα σε κερδοσκοπία.

Είναι το ίδιο ακριβώς σύστημα  που μετέτρεψε τη θηλυκότητα σε «εμπόρευμα» και τη μητρότητα σε «πάρεργο».

 Καταρρέει το σύστημα που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ

 Το σύστημα αυτό που σήμερα καταρρέει δεν το δημιούργησε η Νέα Δημοκρατία. Δημιουργήθηκε κατά τη μακροχρόνια διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.

-- Η διόγκωση του δημόσιου χρέους είναι έργο του ΠΑΣΟΚ. Το 1981 η Ελλάδα ήταν η λιγότερο χρεωμένη χώρα της Ευρώπης. Μετά την πρώτη οκταετία διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το χρέος της είχε υπέρ-διπλασιαστεί ως ποσοστό του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος!.

-- Η διόγκωση του δημόσιου τομέα συντελέστηκε, επί ΠΑΣΟΚ. Και σήμερα το ελληνικό δημόσιο απασχολεί πενταπλάσιους από ό,τι αναλογικά τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

-- Η πτώχευση των Ταμείων έγινε επί ΠΑΣΟΚ. Η χρεοκοπία της Εκπαίδευσης. Η άλωση των Πανεπιστημίων από έξω-πανεπιστημιακούς…

 Κάποιοι δικοί μας συμβιβάστηκαν με ένα σύστημα που εκλέχθηκαν για να το αλλάξουν

 Η ευθύνη η δική μας - η μεγάλη δική μας ευθύνη - είναι πως όταν μας δόθηκε η ευκαιρία, ως κυβέρνηση, να αλλάξουμε την κατάσταση, δεν το κάναμε.

 Εμείς λοιπόν, φταίμε γιατί διστάσαμε. Κάποιοι δικοί μας, ίσως συμβιβάστηκαν με ένα σύστημα που εκλέχθηκαν για να το αλλάξουν…

Τώρα κλείνει ένας κύκλος. Το ΠΑΣΟΚ τον δημιούργησε. Και στα χέρια του τελειώνει.

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αρχίσει τον επόμενο κύκλο. Υπερασπίζεται το καθεστώς που το ίδιο δημιούργησε. Δεν μπορεί να το αλλάξει.

Εμείς, ως νέα Νέα Δημοκρατία, ως δύναμη μιας Παράταξης που αναγνώρισε πως εισερχόμαστε στη Νέα Μεταπολίτευση, εμείς  μπορούμε να ξεκινήσουμε τον επόμενο κύκλο. Εμείς μπορούμε να αλλάξουμε και το οικονομικό μοντέλο και το σύστημα διακυβέρνησης που σήμερα χρεοκόπησαν.

 Η ελπίδα είναι γένους θηλυκού

 Αγωνίστριες της Νέας Δημοκρατίας,

 Η πορεία που άρχισε είναι δύσκολη. Και θα αποδειχθεί κρίσιμη. Με τη βοήθειά σας, θα αποδειχθεί και νικηφόρα. Σας χρειαζόμαστε με όλο και μεγαλύτερη επιρροή στη διαμόρφωση της πολιτικής μας.

Χρειαζόμαστε τη ματιά σας, την ιδιαίτερη οπτική σας, τη συμμετοχή σας, την κριτική και το δυναμισμό σας. Αλλά πάνω απ’ όλα, σας χρειαζόμαστε στην πρώτη γραμμή. Και με κεντρικό ρόλο στα όργανα. 

Και μην ξεχνάτε: γένους θηλυκού είναι και η Ελπίδα!  Ό,τι γεννάει, ό,τι μας κρατάει όρθιους κι ό,τι μας κάνει καλύτερους είναι γένους θηλυκού.

Εμείς είμαστε η δημοκρατική Ελπίδα αυτού του τόπου.

Δεν κάνουμε πίσω, δεν πτοούμαστε, δεν υποκύπτουμε σε πειρασμούς λαϊκισμού, μένουμε όρθιοι κι ακτινοβολούμε το μήνυμά μας.

Εμείς, η Νέα Δημοκρατία, δίνουμε Ελπίδα σε όλη την κοινωνία.

Αλλά από κάπου πρέπει να παίρνουμε Ελπίδα κι εμείς.

Από τις Ιδέες μας αντλούμε κουράγιο.

Από τα οράματά μας αντλούμε κουράγιο.

Αλλά πάνω απ’ όλα από σας αντλούμε κουράγιο. 

Γιατί εσείς - οι γυναίκες της Νέας Δημοκρατίας - όπως και η νεολαία μας, είστε η μεγάλη μας Ελπίδα!

Όλοι μαζί θα κατακτήσουμε τη Νίκη.

Και η Νίκη είναι γένους θηλυκού.

Μια Νίκη, όχι για να πάρουμε την Εξουσία, αλλά για να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Μια Νίκη όχι για την παράταξή μας μόνο.

Μια Νίκη για ολόκληρη την Ελλάδα!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Sta_a avatar
  Sta_a 08/03/2010 20:30:54

  Δεν μας παρατάς και εσύ ρε Σαμαρά. Σας βαρέθηκα όλους, μα το θεό, όλους!! Εγώ βλέπω το Πασόκ ενωμένο δυνατό με τις μπουλντόζες του να διαλύει τα πάντα, με την υποστήριξη του νεο-ταξισμού σε όλο το μεγαλείο του, με την διάλυση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού, με το λαθρο-νομοσχέδιο έτοιμο να ψηφιστεί με με με κτλ. Κουράστηκα πραγματικά. Δεν μπορώ άλλο να ζω με τα ψέματα και και την ιδέα πως πρέπει να τους δώσω πάλι και τα λιγοστά λεφτάκια που μάζεψα. Ασε που θα είμαι και άνεργος σε μερικούς μήνες. Όλη η χώρα σε απόλυτη αποβλάκωση με ένα πιόνι να μας κυβερνά. Τέλεια. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι τώρα, αν και κάπου το έχω δεί στα σχόλια κάποιας άλλης ανάρτησης:
  Αυτοί οι αντιεξουσιαστές που έπαιρναν τρόφιμα απο τα super-market παλιά για να δώσουν στου φτωχούς που πήγαν? Γιατί τώρα δεν βλέπω καμία τέτοια επανάσταση όταν φτωχαδάκια γεροντάκια με 330 Ευρώ σύνταξη του ΟΓΑ με τα καινούργια μέτρα, θα πεθάνουν στην πείνα. Αίσχος για την κατάντια που μας έφερε το πασοκ

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ Sta_a 08/03/2010 20:36:46

   Πόσο δίκιο έχεις...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Sta_a 08/03/2010 20:44:46

   Οι αντιεξουσιαστες ειναι υποσυστημα του γενικοτερου συστηματος του ΠΑΣΟΚ.Δρουν πολυ περισσοτερο οταν ειναι κυβερνηση η ΝΔ και για ξεκαρφωμε επι ΠΑΣΟΚ.
   Αλλωστε το ΠΑΣΟΚ εκτελει το προγραμμα τους : Οι στοχοι της εξεγερσης του Δεκεμβρη ηταν : 1) Να πεσει η Νεα Δημοκρατια. 2) Να εμφανισθει η Ελλαδα ως αναρχουμενη χωρα και να χρεωκοπησει απο τοτε. 3) Να παρουν δικαιωμα ψηφου οι μεταναστες.
   Αφου αυτα γινονται τωρα γιατι να κανουν κατι οι αντιεξουσιαστες;

  • Chris avatar
   Chris @ Sta_a 08/03/2010 20:54:22

   ti ftaiei o samaras pou o ma... o ellhnas psifise pasok; en meso krishs o gap eipe lefta uparxoun kai o ellhnas ton pistepse. autoi eimaste. o samaras 8a kri8ei otan ginei pro8upourgos.

  • tiramola avatar
   tiramola @ Sta_a 08/03/2010 20:58:55

   Καλά Ψυχραιμία...
   Θα τα ξαναπούμε το βράδυ στις 11 του μηνός...

  • ΜΗΤΣΟΣ avatar
   ΜΗΤΣΟΣ @ Sta_a 08/03/2010 21:02:09

   Ο Σαμαράς δεν φταίει αλλά δεν βγαίνει να ξεφτιλίσει και τον ΚΚ που τα έκανε π.... και σηκώθηκε και έφυγε.Αλλά τους ανέχεται ακόμη να βγαίνουν στα κανάλια και να λένε ότι τους κατέβει και να εξοργίζουν τον κόσμο.

  • tiramola avatar
   tiramola @ Sta_a 08/03/2010 21:11:51

   Sta_a παραμυθατζήδες είναι όλοι τους.Το έγκλημα σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κινεζοποίησης όλων των Ευρωπαίων πολιτών είναι σε εξέλιξη.
   Ξανά πάγωμα μισθών στην Πορτογαλία?
   Γιατί αφού δανείζονται χαμηλότοκα?
   Η 48ωρη στην Αγγλία έχει παραλύσει τα πάντα...
   Ελπίζω να ζω για να δω τις κρεμάλες που θα στηθούν στις πλατείες..
   Όλα τα υπόλοιπα περί νέας μεταπολίτευσης και τρίχες κατσαρες είναι να έχουμε κάτι να λέμε...
   ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έκαναν τίποτα διαφορετικό από ότι έκαναν και κάνουν τα κεντροδεξιά και κεντροαριστερά κόμματα εναλλαγής στην εξουσία σε όλη την Ευρώπη.
   Μας ξεσκίζουν για να είμεθα ανταγωνιστικοί , με τους...Ινδούς

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Sta_a 08/03/2010 21:21:16

   Φυσικά, όλοι περιμένουμε να μας σώσει κάποιος Σαμαράς, αλλά επειδή αυτή στη στιγμή ο Σαμαράς είναι ακόμη αδύναμος, πρέπει να φταίει ο Σαμαράς και δεν φταίμε ποτέ εμείς. Ο Σαμαράς όμως είναι η μόνη σου ελπίδα για να πάει αύριο κάτι καλύτερα. Αν δεν κινητοποιηθείς αυτή τη στιγμή εσύ για να πολεμήσεις αυτή την κατάσταση, μην περιμένεις από το Σαμαρά να περιμένει να κερδίσει μόνος του, όταν έχει απέναντί του όλα τα ΜΜΕ, όταν έχει απέναντί του όλο το σύστημα υποδούλωσης της χώρας. Είδαμε τι έκαναν στον Γιλμάζ λόγω αερίου και βλέπουμε ότι, πραγματικά, πρόκειται για ένα διεθνές παρακράτος.

   Όλα όμως θα πάνε καλύτερα, αν βάλουμε όλοι ένα χεράκι. Ο Σαμαράς από μόνος του δεν θα γινόταν ποτέ αρχηγός της ΝΔ, αν δεν παίρναμε πάνω μας όλοι εμείς την υπόθεση, να βάζουμε το λιθαράκι μας με τις δημόσιες παρεμβάσεις μας, με τη δημιουργία της κινηματικής διαδικασίας που τον έφερε στην εξουσία - τελικά έφερε στην εξουσία όλους εμάς, αυτά που ζητούμε, άσχετα αν δεν έχουμε "κομματική" με τη στενή έννοια εξουσία. Επικρατεί όμως ο δικός μας λόγος, η δική μας φωνή στον ελληνικό αντιπολιτευτικό λόγο του σήμερα. Ακόμη κι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει καλύτερος ως αντιπολίτευση και πιστεύω ότι αυτό είναι έργο Σαμαρά (δεν έχει "εχθρό" στα δεξιά του πολιτικού συστήματος ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει μόνον στο ΠΑΣΟΚ), ενώ ο ΛΑΟΣ ξεμπροστιάζεται μέρα με τη μέρα για τι σαλτιμπάγκους πρόκειται, όσο κι αν τον στηρίζουν λυσσασμένα στις στημένες δημοσκοπήσεις.

   Καθήκον μας είναι να αποδομούμε την πασοκική εξουσία όπου βρεθούμε κι όπου σταθούμε. Τύπωσα σήμερα το άρθρο το Καλεντερίδη για το Γιλμάζ και το αέριο από το Κατάρ και το έδωσα σε Πασοκτσή φίλο μου. Έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Του λέω, βλέπεις ότι τελικά το πήραμε εμείς το αέριο; Δεν είχε να μου πει τίποτα. Μπορεί πάλι να ψήφισει ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, αλλά έχει κλονιστεί η πίστη του στο πόσο πραγματικά καλές προθέσεις έχει ο ΓΑΠ για τη χώρα. Κάθε τέτοιο βήμα είναι μια μικρή νίκη. Πρέπει να το κάνουμε και θα τα καταφέρουμε στο τέλος να τους πείσουμε όλους ποιο είναι το καλό για τη χώρα.

   Ο Σαμαράς είναι μια ευκαιρία για όλους μας και, αν δείχνει ορισμένες φορές "λίγος" είναι γιατί κανένας δεν είναι τέλειος. Είναι όμως αυτός που πρέπει στις απόψεις του, στο ήθος του, στο ανάστημά του, στην αποφασιστικότητά του. Τα υπόλοιπα θα τα καλύψουμε εμείς.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Sta_a 08/03/2010 21:47:06

   Tiramola, δεν σε αναγνωρίζω. Που είναι το όραμα?

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Sta_a 08/03/2010 21:48:47

   ψυχραιμία έχει απόλυτο δίκιο. Οι αντιεξουσιαστές είναι μια χαρά, αφού στην κυβέρνηση είναι οι "αντιεξουσιαστές της εξουσίας".
   Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω μερικά άτομα απο τα Εξάρχεια και έχω κουβεντιάσει μαζί τους, μπορώ να πω το εξής:
   Μεγάλο μέρος του "αναρχικού" χώρου δεν είναι καθόλου αντιαμερικανοί. Το αντίθετο, είναι υπέρ της παγκοσμιοποίησης, ως φανατικοί διεθνιστές, υπέρ της πολυπολιτισμικότητας, υπέρ της πολιτικής ορθότητας και επίσης φιλο-αμερικανοί. Δεν το λένε ανοιχτά, αλλά καταλαβαίνεις απο τη συζήτηση ότι είναι, και φυσικά όχι υπέρ των Ρεμπουπλικάνων.
   Αν τα παραπάνω ιδεολογικα χαρακτηριστικά τα ενσαρκώνει μία κυβέρνηση - για την ακρίβεια, η μεταμοντέρνα φράξια του ΠΑΣΟΚ που έχει τώρα το πάνω χέρι - γιατί να επαναστατήσουν εναντίον της;
   Τι παραπάνω λένε οι Αντίφα, π.χ., για το μεταναστευτικό από ό,τι λέει ο Ναγκό και η Αλ Σάλεχ, που τώρα συμμετέχει στην κυβέρνηση ως "Ειδική Σύμβουλος" (γκουχ, γκουχ) του Βούγια;
   Σκασίλα τους των αντιεξουσιαστών αν πεινάσουν οι δημόσιοι ή οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Τους ενδιαφέρει το φρέσκο πράμα, οι λαθρομετανάστες. Και η τωρινή κυβερνητική κλίκα δουλεύει πάνω στην ατζέντα τους.

  • sauraki avatar
   sauraki @ Sta_a 08/03/2010 23:37:01

   Ο κ. Σαμαράς αν δεν εκπονήσει και ανακοινώσει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ κυβερνητικό πρόγραμμα και όχι αοριστολογίες και γενικόλογες ανακοινώσεις θα τελειώσει ως αρχηγός πριν καλά καλά αρχίσει. Τελείωσαν τα ψέματα. Ως εδω!

 2. tiramola avatar
  tiramola 08/03/2010 20:41:27

  Καλά όλα αυτά Φάκτορα περί κατάρρευσης συστημάτων αλλά για πες μου τη γνώμη σου αν δεν βαριέσαι...
  Αυτό που είπε σήμερα ο Σαμαράς ότι θυμίζει Κουτσόγιωρα του 81 ο νέος τρόπος επιλογής των στελεχών του δημοσίου από τον ΑΣΕΠ και όχι από τους υπουργούς όπως γινόταν μέχρι σήμερα , πως το κρίνεις?

  • Διοτίμα avatar
   Διοτίμα @ tiramola 08/03/2010 20:44:06

   Τιραμόλα, ποιά είναι η ηλικία σου;

  • tiramola avatar
   tiramola @ tiramola 08/03/2010 20:45:21

   47

  • ΣΚΑΙς avatar
   ΣΚΑΙς @ tiramola 08/03/2010 21:04:05

   Τιραμόλα τώρα ξέρεις:
   Καμία δεξιά κυβέρνηση δεν αφαίρεσε από το μισθό των απλών ανθρώπων. Θα γράψει η Ιστορία: ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου έκοψαν 13 και 14 μισθό. Δεν θα μπορείς να το αλλάξεις με τίποτα!!!

   Απλά ετοιμάσου τώρα να πληρώσεις και ΣΥ! Με ευτυχισμένο χαμόγελο θα το κάνεις γιατί θα τα δίνεις στον GAP και όχι στον σοσιαλιστή... Καραμανλή. Χαλάλι του

  • Διοτίμα avatar
   Διοτίμα @ tiramola 08/03/2010 21:06:45

   Σε 14 χρόνια θα καταλάβεις...

  • tiramola avatar
   tiramola @ tiramola 08/03/2010 21:15:23

   Δεν γίνεται να το καταλάβω πιό γρήγορα?

  • χελιδόνι avatar
   χελιδόνι @ tiramola 08/03/2010 23:18:10

   Σχολίασε την υπεροχή των Μητσοτακικών σε τοποθετήσεις στο δημόσιο ΣΗΜΕΡΑ, που έχει αφήσει αναυδους και τους μεν και τους δε !

  • Κουρέλι avatar
   Κουρέλι @ tiramola 08/03/2010 23:31:17

   Συμπληρώνω στο σχόλιο SKAIs, ότι πότε αφαιρέθηκαν χρήματα (ζωντανά που λέει η μάνα μου)από την τσέπη του Ελληνα; Μα το 1999 με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και σήμερα με το άλλο σκάνδαλο των 100 πρώτων ημερών διακυβέρνησης Γιωργάκη.

   Χτες ταξίδεψα μετά από πολλά χρόνια οδικώς για Λάρισα. Είδα τα έργα του Μαλιακού , της κυβέρνησης Καραμανλή, με την οποία η διαδρομή έγινε συντομότερη και ασφαλέστερη καιαπό την άλλη μεριά, την παρατημένη γέφυρα που θα συνέδεε το τμήμα της Ε.Ο έξω από τη Λαμία με την λεγόμενη Ε.Ο Αιγαίου, την οποία "πάγωσε" η νέα κυβέρνηση Γιωργάκη. Και ρωτώ: Πότε έγιναν εγγειοβελτιωτικά έργα στη χώρα; Μόνον επί κυβερνήσεων ΝΔ. Αυτό όμως κανένας μα κανένας εκπρόσωπος της παράταξης αυτής δεν το διαφημίζει , όταν του δοθεί χρόνος στην τηλεόραση. Δεν ξέρουν από αποτελεσματική επικοινωνία στην ΝΔ.

 3. ΙΔ avatar
  ΙΔ 08/03/2010 20:43:21

  Μου άρεσε πολύ το σύνθημα ΝΕΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.Ναι με παλιά υλικά.Και το άλλο για την οικογένεια και την γυναίκα που πρέπει να τιs έχουμε στο βάθρο.Ναι Αντώνη με την Παπακώστα στην πρώτη γραμμή των Ελληνοποιήσεων και τον Παυλόπολο να θελει να μαs φορέσει κολάρο την σαρία.Για να μπορεί να μαs γονιμοποιήσουν τον πολιτισμό μαs οι Πακιστανοι παιδόφυλοι μουσουλμάνοι.

  • tiramola avatar
   tiramola @ ΙΔ 08/03/2010 20:50:47

   Μη κολώνεις πατριώτη.
   Τώρα με την οικονομική κρίση που θα αναγκαστούμε να κάνουμε τα μερεμέτια μόνοι μας θα αρχίσουν σιγά-σιγά να την κάνουν και οι μετανάστες για άλλες πολιτείες.

   Ρε λες να ήταν ο κρυφό σχέδιο Καραμανλή να μας χρεωκοπήσει για να επιτευχθεί ο στόχος της καθαρής και αμόλυντης Ελλάδας?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΙΔ 08/03/2010 21:51:53

   Παπακώστα, τι; Είναι υπέρ των ελληνοποιήσεων; Αν είναι έτσι, αυτό είναι σοβαρό.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΙΔ 08/03/2010 21:52:50

   Ο Καραμανλής δεν είχε ποτέ σχέδιο να μας χρεωκοπήσει. Αυτό είναι σχέδιο του δικού σου, του ΓΑΠ, που θέλει με το ζόρι να μειώσει την εθνική μας κυριαρχία. Χειροκρότα εσύ από κάτω, τέτοιους χρειάζεται σαν κι εσένα για να κάνει τη δουλειά του.

  • tiramola avatar
   tiramola @ ΙΔ 08/03/2010 22:38:14

   Χειροκροτητής εγώ ποτέ Επώνυμε.Κοιτάξου στον καθρέφτη αν ψάχνεις για χειροκροτητές.
   Τα γραφόμενά σου και η οπαδική σου προσέγγιση αγγίζουν τα όρια του θράσους απέναντι όχι μόνο στην κοινή λογική αλλά και τα πραγματικά περιστατικά.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΙΔ 08/03/2010 23:13:34

   Όλοι ξέρουν την πορεία του καθενός μας εδώ μέσα και κρινόμαστε. Δεν σε παίρνει να το παίζεις τιμητής.

 4. αχαβαχ avatar
  αχαβαχ 08/03/2010 20:52:51

  Ωραία η φιλολογία περί νέας μεταπολίτευσης, νέου κύκλου, νέου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης. Αλλά ακούγεται προβληματική αν ρίξει κανείς μια ματιά στο πολιτικό προσωπικό του κόμματος. Τον σχεδιασμό της νέας μεταπολίτευσης π.χ. θα τον οργανώσει ο υπεύθυνος προγράμματος κύριος Γκιουλέκας; Μπορώ να καταλάβω το λόγο για τον οποίο βρέθηκε σ' αυτήν τη θέση, αλλά είναι πραγματικά κατάλληλος γι' αυτήν;

 5. ΙΔ avatar
  ΙΔ 08/03/2010 21:05:53

  Έ δεν είμαι και προοδευτικόs για να κατεβάζω την προπαγάνδα αμάσητη.;Όσο για το χρέοs ρώτα τον Χριστοδουλάκη και τον Αβρουρη.;Ακου εκεί Χριστοδουλάκηs.

 6. gap-goup avatar
  gap-goup 08/03/2010 21:23:17

  Δεν καταλαβαινω τις διαμαρτυριες εναντια στον ΓΑΠ.
  Το παιντι ηταν ειλικρινες απο την εκλογη του,θυμαστε καλεσε "κοντα" του,τον Μανο-Ανδριανοπουλο..
  Βροντοφωναξε οτι ειναι "πολιτικο τεκνο" του Μητσοτακη..
  Τωρα γιατι σκουζουν ολοι?
  Ψυχραιμια,ειναι εκλεγμενος με συντριπτικη πλειοψηφια.
  Καλο κουραγιο...

 7. anonymous avatar
  anonymous 08/03/2010 21:27:34

  τι θα γινει θα κανονισετε να καλεσετε το κοσμο της ΝΔ μεθαυριο στη Βουλη που συζητειται το λαθρονομοσχεδιο με τη διαδικασια του κατεπειγοντος η ειναι προαποφασισμενο και αυτο;

  • anonymous avatar
   anonymous @ anonymous 08/03/2010 21:38:19

   Είναι προαποφασισμένο. Αν ήταν να καλέσουν κόσμο θα το είχαν κάνει. Για το λόγο αυτό στις άλλες εκλογές εγώ θα κάνω ότι έκαναν οι Γάλλοι. Ψήφιζαν Λεπέν μέχρι που βγήκε ο Σαρκοζύ.
   Στην Ελλάδα Λεπέν δεν έχουμε, έχουμε όμως χρυσή αυγή. Να μπούνε στη βουλή και να βλέπω τους μπίστηδες να κάνουν ανάλυση και τι στον κόσμο! ;)

 8. Άφατος avatar
  Άφατος 08/03/2010 21:32:10

  Το τέλος της μεταπολίτευσης θα έρθει ΜΟΝΟΝ όταν τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και οι αόρατοι μηχανισμοί τους διαλυθούν. Όσο υπάρχουν με αυτά τα ονόματα και αυτά τα σύμβολα, η κομματοκρατία, οι πελατειακές σχέσεις, η διαφθορά και ο νεποτισμός θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Ό,τι και να λέει ο Σαμαράς, από κάτω οι τσιφλικάδες της ΝΔ παραμένουν (Βαρβιτσιώτης, Ο. Κεφαλογιάννη, Κυριάκος κλπ κλπ), στην ΟΝΝΕΔ παίζονται κομματικά παιχνίδια και οι στημένες δημοσκοπήσεις δίνουν αβάντα στον Γιωργάκη να κάνει ό,τι θέλει.

 9. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 08/03/2010 21:55:48

  "Τώρα κλείνει ένας κύκλος.Το ΠΑΣΟΚ τον δημιούργησε. Και στα χέρια του τελειώνει". Θλιβερή η ομολογία του νέου αρχηγού για την ιδεολογική αποψίλωση και την πολιτική ανυπαρξία της ΝΔ τα τελευταία 30 χρόνια. Φοβάμαι,όμως, ότι στην ιστορία οι "απουσίες" δεν δικαιολογούνται ούτε από κηδεμόνα, ούτε από γιατρό.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ καθρέφτης 08/03/2010 23:17:35

   Καθρέφτη καθώς φαίνεται η Νέα Δημοκρατία αποκτά για πρώτη φορά αρχηγό που έχει ΑΠΟΛΥΤΗ επαφή με την πραγματικότητα...
   Σίγουρα σε καλό θα της βγει.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ καθρέφτης 09/03/2010 10:48:29

   Φίλε Καθρέφτη, δεν ωμολόγησε ιδεολογική αποψίλωση αλλά ατολμία στο ξήλωμα του "συστήματος", και δήλωσε παράλληλα την απόφασή του να συμβάλει σ' αυτό στο εξής (το κάνει ήδη με τις παρεμβάσεις του).

   Πάντα ξεχνούμε ότι ένα κόμμα είναι κάτι παραπάνω από το σύνολο των στελεχών του: εσύ πιστεύεις ότι η βάση της ΝΔ είναι αποϊδεολογικοποιημένη ? Θυμάσαι βέβαια ότι οι διπλές εκλογές (εθνικές και εσωκομματικές) άλλο έδειξαν. Υπομονή, φίλε.

 10. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 08/03/2010 22:20:26

  Παρακαλείτε ο τιραμόλας αν βρήκε τα λεφτά που υποσχέθηκε ο ΓΑΠ να τα παραδώσει την γραμματεία της Χ Τρικούπη.

  • man8os avatar
   man8os @ «Κασσάνδρα» 08/03/2010 22:45:01

   1 φορτηγο 500 ευρα!

 11. Orestios avatar
  Orestios 08/03/2010 22:35:44

  Μπορεί ο Σαμαράς να διαπιστώνει την κατάρρευση του συστήματος ΠΑΣΟΚ, όμως δεν φαίνεται να κάνει κάτι για να του δώσει μια, ώστε να καταρρεύσει μια ώρα αρχίτερα. Τί περιμένει? Να μην σκονιστούν τα παπούτσια του?
  Δεν βλέπει ότι τα παθογενή στοιχεία του συστήματος επιστρατεύτηκαν για να το στηρίξουν?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Orestios 08/03/2010 23:16:30

   Σαν τι θα μπορούσε να κάνει δηλαδή; Δεν είναι ρητορική η ερώτηση, πραγματικά σκέφτομαι τι παραπάνω θα μπορούσε να κάνει.

   Μια λύση θα ήταν να σουτάρει τον Παναγιωτόπουλο και να φτιάξει ικανό επικοινωνιακό επιτελείο; Θα πρέπει να κάνει damage control μετά, αλλά καλύτερα τώρα παρά αργότερα, γιατί με τον Παναγιωτόπουλο προκοπή δεν θα κάνει.

   Μια λύση θα ήταν να κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους για το μεταναστευτικό. Πολύ κακώς δεν το έκανε. Έχασε μια πολύ σοβαρή ευκαιρία αντιπολίτευσης.

   Μια άλλη λύση θα ήταν να καταγράφει συνέχεια όλες τις ΓΑΠειες πατάτες στην οικονομία και να επιχειρήσει πολύ στα σοβαρά την αθώωση της ΝΔ και την ενοχοποίηση ΠΑΣΟΚ για αυτό που ζούμε.

   Άλλες ιδέες;

   Καλό βράδυ.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Orestios 08/03/2010 23:23:50

   Υπομονή και Επιμονή.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Orestios 08/03/2010 23:26:59

   επίσης: να βγαίνει πιο συχνά η Μπακογιάννη στην τηλεόραση.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 09/03/2010 00:29:14

   Η νοσηρότητα του συστήματος ΠΑΣΟΚ έχει προσβάλλει και τη ΝΔ. Ναι, στη ΝΔ υπάρχουν σηπτικά φαινόμενα. Ναι, στη ΝΔ λαθροβιούν λαμόγια.
   Όλα αυτά έχουν όνομα. Το σύστημα ΠΑΣΟΚ έχει πρόσωπο. Δεν είναι κάτι αόριστο. Έχει και ονόματα. Πολλά ονόματα. Και τα ονόματα αντιστοιχούν σε ανθρώπους.
   Μέχρι τώρα με έναν τρόπο αριστοτεχνικό οι άνθρωποι αυτοί κατάφεραν να δημιουργήσουν την εντύπωση σε όλους μας πως είναι αναντικατάστατοι. Το σύστημα αυτό το υπηρετούν και τους θρέφει, εις βάρος όλων μας, είναι που καταρρέει και προσπαθούν να στηρίξουν με λύσσα.
   Ο Σαμαράς ήρθε γιατί ο κόσμος της ΝΔ μπούχτισε με αυτή την σαπίλα. Τον Οκτώβρη απείχε δείχνοντας την αποστροφή του και τον Νοέμβρη εκφράστηκε. Επέλεξε κάποιον που αυτό το αρρωστημένο σύστημα πέταξε εκτός γιατί ήξερε πως μπορεί να απειληθεί.
   Αυτό που διαπιστώνω είναι πως η επικοινωνιακή φίμωση της ΝΔ είναι γεγονός. Η επικοινωνιακή φίμωση του κόσμου που εκφράστηκε.
   Αν από τη μια τα ΜΜΕ κάνουν την δουλειά τους, γιατί ουσιαστικά οφελούνται από την συντήρηση του συστήματος που τα έθρεψε, μέσα στην ΝΔ κάποιοι δεν την κάνουν όσο χρειάζεται.

 12. tiramola avatar
  tiramola 08/03/2010 23:18:31

  Γειά σου ρε Ντόρα γίγαντα της Ελληνική πολιτικής σκηνής...
  Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε!!!!!
  Και πρώτη πρέπει να αλλάξει αυτή!!!!!!

  Παρακολούθησα όσο άντεξα τις ερωτοαπαντήσεις Χατζηνικολάου-Μπακογιάννη.
  Ρε συ ψυχραιμία , έξυπνος φαίνεται να είσαι , γνώσεις επίσης φαίνεται να έχεις , γιατί το κανεις αυτό στον εαυτό σου???????

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ tiramola 08/03/2010 23:25:52

   Τιραμόλα μαζί σου! η ιδεολογική και πολιτική ένδεια είναι ανεκδιήγητη. ένας ντερμπεντέρης με φουστάνια.

 13. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 09/03/2010 00:19:31

  @ Β.Κ.Σ
  μόνο το "καλό" της ΝΔ ενδιαφέρει τα στελέχη και τους φανατικούς οπαδούς της - οι ιστορικές της ευθύνες, όμως, μας ενδιαφέρουν όλους, αφού με τις παραλείψεις της κυρίως, απέτυχε στις λίγες ευκαιρίες που είχε να αποκαταστήσει την πολιτική και κοινωνική ισορροπία, κλπ. Ή δεν ξέρει,
  ή δεν θέλει, ή δεν μπορεί, με πιθανότερο να είναι τριφασική η "πάθηση".

 14. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 09/03/2010 00:41:50

  Eπώνυμε,
  δυστυχώς είναι αλήθεια.Στό παρελθόν άκουσα τήν Παπακώστα,νά υποστηρίζη τίς Ελληνοποιήσεις.

 15. TopGunZ avatar
  TopGunZ 09/03/2010 10:08:49

  Με το φόβο να χαρακτηριστώ οπαδός, τιμητής κλπ θέλω να επιχειρήσω να "δικαιολογήσω" το Σαμαρά. Τουλάχιστον πρόσκαιρα.

  Έχει παραλάβει ένα ερείπιο. Ναι, το μαγαζί είναι γωνία, αλλά με παλιά υλικά και η εικόνα του προς τα έξω δεν είναι η καλύτερη. Τα ιδεολογικά του θεμέλια πλημύρισαν από τον ίδιο του τον βόθρο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν μπορείς να περιμένεις ο Σαμαράς να ανακαινίσει το μαγαζί εν μια νυκτί.

  Βολιδοσκοπεί θέλω να πιστεύω ακόμα τους "μάστορες" και το... αρχιτεκτονικό σχέδιο το έχει αφήσει για το συνέδριο. Μπορεί η συγκυρία να απαιτεί κινηματικές διεργασίες και αγωνιστικό λόγο αλλά φευ, με τι προσόντα, στο κομματικό επίπεδο? Θέλω να πιστεύω ότι το συνέδριο θα σημάνει την απαρχή της πραγματικής γέννησης της νέας Νέας Δημοκρατίας...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ TopGunZ 09/03/2010 11:10:54

   αγαπητέ TopGunz,το ίδιο πίστευα κι εγώ, πολύ καιρό πριν-μέχρι την πρώτη εκδήλωση του συνεδρίου, όπου δεν υπήρξε καμμία ανταλλαγή ιδεών, παρά μόνον τοποθετήσεις.Στο μεταξύ, προσπάθησα να φανταστώ πού θα μπορούσε κανείς να συζητήσει, και αναζήτησα την τοπική της γειτονιάς μου: κλειστή.
   Χθες πήγα στο προσυνεδριακό για τις γυναίκες: πολύ μεγάλη προσέλευση, η αίθουσα χωρούσε τον μισό κόσμο μόνο, και ο ίδιος ο Αβραμόπουλος ανοίγοντας είπε ότι αιφνιδιάστηκαν από την παρουσία του πλήθους. Προς τιμήν του, ο Σαμαράς επέμεινε να παρακολουθήσει όλες τις τοποθετήσεις του καταλόγου ομιλητών, η συντονίστρια όμως Κ. Παπακώστα συμπίεζε τον χρόνο τους ασφυκτικά (μέχρι και μόνον ένα λεπτό απαίτησε από γυναίκες-που κατά τα άλλα είχαν έλθει από μακρυά για να μιλήσουν) και έκοβε ομιλητές με άσχημο τρόπο.

   Δεν ξέρω πόσο έχει συντελεσθεί διάλογος στις οργανώσεις βάσης, απ'ότι φαίνεται όμως το κόμμα δεν είναι συνηθισμένο ν'αφήνει τη βάση να μιλάει. Όπως είπες, παλιά υλικά. Η μοναδική στιγμή που άλλαξε το ύφος της εκδήλωσης ήταν η ομιλία Σαμαρά, κατά τη διάρκεια της οποίας η αρχική υπόκωφη βαβούρα στην αίθουσα μετατράπηκε σταδιακά σε κατανυκτική σιγή, υπό την επήρρεια των λόγων του. Για πόσο όμως θα σηκώνει το βάρος ολομόναχος ?

 16. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 09/03/2010 10:38:14

  Εν τώ μεταξύ,θά έχη ψηφισθή τό λάθρονομοσχέδιο,καί θά προστεθούν,Κύριος οίδε,πόσοι νέοι ψηφοφόροι υπέρ τού ΓΑΠ!Καί τότε τί κάνουμε;

  • Sta_a avatar
   Sta_a @ Kὀριννα 09/03/2010 10:50:31

   Δεν είμαστε μόνο εμείς. Στην Αμερική δίνουν νομιμοποίηση 10.000.000 λαθρομεταναστών με σχέδιο του Ομπάμα. Ίσως πρέπει να κοιτάμε και λίγο πιο μακριά για να δούμε τι κουστούμι μας ράβει η νέα τάξη πραγμάτων.

 17. trochalos avatar
  trochalos 09/03/2010 11:08:07

  Προσεξτε να δείτε πως θα πάρουμε την εξουσία
  Αν πούμε στον κόσμο τα εξείς
  1)Καθε Ελληνας θα παίρνει μισθό 2000 Ευρώ καθαρα
  2)Θα έχει ένα αυτοκίνητο για τις βολτες του
  3)Θα του χορηγειθεί ενα 4χ4 για τις εκδρομές του σε βουνό και θάλασσα
  4)Θα έχει ενα σπίτι 200τμ γιά να μένει
  5)ένα εξοχικό διπλα στην θάλασσα
  6)και μια γκαρσονιέρα για την γκόμενα
  Καταλάβατε γιατί βγήκε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία;τέτοιες μ......ς του έλεγε και οι χοχόλοι οι Έλληνες το πίστεψαν.Τι πίστεψαν ότι τα λεφτά υπάρχουν και για όλα φταίει ο ΚΚ και η ΝΔ

 18. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 09/03/2010 11:16:23

  Η Αμερική όμως,ίσως δέν έχει δημογραφικό πρόβλημα,καί σίγουρα δέν έχει νά αντιμετωπίση,Τουρκία(Αγαίο,Κύπρο),Αλβανία(Τσαμουριά),καί Γενίτσαρους τών Σκοπίων.Ακόμα καί άν είχε τέτοια προβλήματα,είναι αρκούντως ικανή νά τά αντιμετωπίση.Εμείς εδώ,θά χαθούμε ώς Εθνος,τό έχουμε εμπεδώσει άρα γε,ότι σέ δύο ημέρες θά δούμε νά χάνεται ό,τι κερδίσαν οί παππούδες τό 1821;Εχουμε εμπεδώσει ότι θά ξαναδούμε μιναρέδες(ό Βούγιας θέλει νά τούς σκορπίση στίς γειτονιές)καί μέ τόν ρυθμό πού γεννούν,θά πλημμυρίσουν τήν Ελλάδα καί θά μας κυβερνήσουν σύντομα;
  Είμαστε τόσο ανόητοι,εαυτούληδες, ωχαδερφάδες,διεφθαρμένοι,παρηκμασμένοι,λαμόγια,Συβαρίτες καί πάνω απ'όλα καταραμένοι,πού παραδίδουμε αυτή τήν ωραία χώρα στήν Κάφρα-άλ-σαλέχ,καί δεχόμαστε νά δούμε στήν Βουλή,Αλβανούς,Πακιστάνους,Σομαλούς καί Αφγανούς.Δλδ τήν αφρόκρεμα τής οικουμένης.Α! καί ξέχασα τούς Μπαγκλαντές,Σουδανούς,Ινδούς καί Κινέζους.Τί νά σού κάνη ό Σαμαράς μέ τέτοιο λαό πού έμπλεξε;Θαυματοποιός είναι;
  Υ.Γ
  Μία από τίς επίσημες γλώσσες θά είναι καί τά Urdu!

 19. Sta_a avatar
  Sta_a 09/03/2010 11:26:01

  Σχετικά με τον Σαμαρά, λοιπόν, δεν πιστεύω σε σωτήρες. Επομένως είμαι συγκρατημένος. Είμαστε καλύτερα, πάντως, τώρα απο το να είχε βγει η Ντόρα. Το θέμα, γενικότερο, με τους πολιτικούς είναι αν πραγματικά αγαπούν αυτή τη χώρα και θέλουν να κάνουν κάτι για αυτήν. Μέχρι στιγμής ο Γιωργάκης ούτε καν που νοιάζεται. Αυτός σκέφτεται την παγκόσμια διακυβέρνηση, new world order, η Ελλάδα θα είναι άλλη χώρα σε 3 χρόνια, και άλλες τέτοιες αηδίες. Ο Σαμαρας φαίνεται πως προσπαθεί συγκρατημένα, όπως ανάφερε κάποιος ποιο πάνω. Το θέμα είναι επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν πιστέψει σε αυτόν έχει χρέος να δείξει κάτι να συμβαίνει. Εκείνο που θα πονέσει και θα πικράνει τους περισσότερους (συν εμένα) είναι αν αποδεικτει πως υποστήριζε με την στάση του τον Γιωργάκη.
  Και να σκεφτείς πως δεν ψηφισα ποτέ ΝΔ ούτε πασόκ, αλλά πιστέψτε με, βλέπω κάτι καλό στον Σαμαρα, δεν είναι για μένα σωτήρας αλλα σαν πολιτικός έχει χρέος προς την πατρίδα και τους έλληνες. Επομένως, μου ειναι συμπαθής. Όσον αφορά για το τί πρέπει να κάνει ο καθένας μας, κάθε μέρα ξεσκεπάζω την προδοσία που λέγεται πασοκ σε φίλους που το ψήφισαν.
  Οπως παλιά έλεγε ο Χαρι Κλύν σε ένα τραγουδάκι του "Τώρα με Πασοκ έχω πάθει ΣΟΚ"

 20. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 09/03/2010 12:01:38

  Δέν αρέσουν καί σέ μένα οί σωτήρες,όμως είναι συμπαθής,καί μοιάζει σωστός,αλλά πρέπει νά βιασθή,γιατί χάνουμε τήν γή κάτω από τά πόδια μας.Οί προαισθήσεις μου δέν είναι καθόλου καλές,καί εμείς οί γυναίκες,δυστυχώς, έχουμε κεραίες.

  Θά σάς join in σέ λίγο.Αγχώθηκα τώρα καί πάω γιά διάλειμμα μετά σοκολάτας(μαύρης,πού κάνει καλό στόν εγκέφαλο,τίς θερμίδες όμως διάβολε τίς έχει).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.