Σαμαράς - Καραμανλής υπογράφουν πρώτοι την πρόταση εξεταστικής της ΝΔ για έρευνα από το 1981
06/04/2015 19:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς - Καραμανλής υπογράφουν πρώτοι την πρόταση εξεταστικής της ΝΔ για έρευνα από το 1981

«Η Νέα Δημοκρατία καταθέτει ολοκληρωμένη πρόταση για σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία από το 1981 μέχρι και σήμερα. Και αυτό για να διερευνηθούν πλήρως και τα αίτια της κρίσης που οδήγησε στο Μνημόνιο και οι χειρισμοί που έγιναν πριν και μετά την υπογραφή του Μνημονίου. Δηλαδή, από την εποχή που άρχισε να διογκώνεται το χρέος, και να παραλύει ο παραγωγικός ιστός της χώρας», αναφέρει η πρόταση που υπογράφεται από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, με πρώτους υπογράφοντες τους κκ Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή.

Κάπως έτσι κλείνουν τα στόματα όσων παπαγάλιζαν πως δήθεν υπάρχει απόσταση στις σχέσεις Σαμαρά-Καραμανλή ή όσων υποστήριζαν πως η συγκεκριμένη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας "αδειάζει" την περίοδο διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή. Λες και ο Σαμαράς ήταν σε άλλο κόσμο.

Στην πρόταση η ΝΔ κατηγορεί την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι προσπαθεί να διχάσει τον Ελληνικό λαό και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση της χώρας για την οποία φέρει τεράστια ευθύνη εξαιτίας των αντιφάσεων και παλινωδιών της και τονίζει ότι η αλήθεια δεν μπορεί να τεμαχίζεται, να συσκοτίζεται και να συγκαλύπτεται όπως επιδιώκει η σημερινή κυβέρνηση.

Στο κείμενο γίνεται μνεία και στην πρόταση εξεταστικής που είχε καταθέσει η ΝΔ τον Φεβρουάριο του 2010, πρόταση εξεταστικής για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών και της ποιότητας των δημοσιονομικών στοιχείων και γι΄ αυτό τονίζεται ότι για την περίοδο 1981 μέχρι το Φεβρουάριο του 2010 ισχύει πλήρως εκείνη η πρόταση.

Για την περίοδο μετά τον Ιανουάριο του 2010 η ΝΔ θυμίζει ότι «τον Μάιο του 2010 η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οδήγησε τη χώρα στην υπογραφή της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης και του Μνημονίου Κατανόησης», ακολούθησε η 2η Δανειακή Σύμβαση-Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης το Μάρτιο του 2012 και στη συνέχεια η 1η Τροποποίηση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης το Δεκέμβριο του 2012, η 2η Τροποποίηση το Δεκέμβριο του 2014, όταν και η προηγούμενη κυβέρνηση ζήτησε επέκταση της Σύμβασης για τους 2 πρώτους μήνες του 2015 και η 3η Τροποποιητική το Φεβρουάριο του 2015, «όταν και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζήτησε την επέκταση της Σύμβασης για άλλους 4 μήνες μέσα στο 2015». Ειδικά για την 3η Τροποποίηση, η ΝΔ αναφέρει ότι «με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου περιελήφθη και ένας πρόσθετος δυσμενής όρος: η επιστροφή προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ομολόγων ύψους 10,9 δις ευρώ από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

Η ΝΔ ζητεί να συγκληθεί η Ολομέλεια προκειμένου να αποφασίσει για την πρότασή της και τονίζει πως σε κάθε περίπτωση η Εξεταστική Επιτροπή που προτείνει, πρέπει να ξεκινήσει τις εργασίες της «μετά το τέλος της 4μηνης παράτασης του Μνημονίου που ζήτησε και έλαβε η σημερινή Κυβέρνηση ως τέλη Ιουνίου. Διαφορετικά, κάθε τέτοια συζήτηση, όπως και αυτή της Εξεταστικής Επιτροπής που προτείνει η Κυβέρνηση, λειτουργεί μόνον αποπροσανατολιστικά, την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει δραματικά προβλήματα».

ΣΧΟΛΙΑ

  1. οδυσσεύς Κ. avatar
    οδυσσεύς Κ. 07/04/2015 09:22:55

    Η πιό σωστή αντιπολιτευτική κίνηση της ΝΔ μέχρι σήμερα. Ακόμα καλύτερα, και πριν το 1981, γιατί την πρώτη μεγάλη αύξηση του χρέους την έκανε η χούντα. Αλλά αν πάμε στο 1981 σίγουρα κάποιοι θα πάνε και στην αρχή του χρέους. και ναι μεν δεν θα έχουμε κανένα πρακτικό αποτέλεσμα , αφου ξέρουμε ότι όλοι οι κυβερνήσαντες πολιτικοί έχουν ευθύνη για το χρέος, αλλά για την Ιστορία και προς γνώσιν των μελλόντων γενεών, θα είναι χρήσιμο το πόρισμα αυτής της επιτροπής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.