Σαμαράς: Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ανάπτυξη
03/01/2015 13:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ανάπτυξη

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ανάπτυξη» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από το χωριό Ματαράγκα, όπου επισκέφθηκε πρότυπη μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας γκότζι μπέρι.

Ο κ. Σαμαράς ξεναγήθηκε και συνομίλησε με τους νέους παραγωγούς που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μία πρότυπη μονάδα επεξεργασίας που έχει κυρίως εξαγωγικό χαρακτήρα.

Στη δήλωσή του ανέφερε: «Η προοπτική του μέλλοντος για τον Έλληνα αγρότη αποτυπώνεται σε τέτοιες μεγάλες καινοτόμες μονάδες που εκπροσωπούν το αύριο, δίνουν προοπτική. Είναι εξαγωγικές μονάδες που στηρίζουν τον αγρότη που θέλει να διαφοροποιηθεί και να κάνει το καινούργιο. Με 20 δισ. ευρώ εξασφαλισμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αγρότες μας έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν καινούργια όνειρα. Αυτή την προοπτική του καινούργιου κανείς δεν έχει δικαίωμα να την γκρεμίσει. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τις επιδοτήσεις του Έλληνα αγρότη, με τις εξαγωγές των προϊόντων του. Αυτή είναι η Ελλάδα του αύριο, αυτή την Ελλάδα χτίζουμε».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε πρότυπο κέντρο ελέγχου ποιότητας αγροτικών προϊόντων και ακολούθως έκανε βόλτα στην κεντρική πλατεία του χωριού Σοφάδες Καρδίτσας.

Το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας.

ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 03/01/2015 14:32:24

  "μία πρότυπη μονάδα επεξεργασίας που έχει κυρίως εξαγωγικό χαρακτήρα"
  ανάπτυξη με εξαγωγές = κινέζοι της Ευρώπης

  • Θετταλός avatar
   Θετταλός @ Ο Λούμπεν 03/01/2015 15:34:34

   Με την παρουσία πολιτικών, τοπικών αρχών, επιχειρηματιών, πολλών παραγωγών και συμπολιτών εγκαινιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 11-10-2014, το πρώτο εργοστάσιο υπερτροφών στην Ελλάδα, το οποίο βρίσκεται στη Ματαράγκα Καρδίτσας.
   Η Εύκαρπον – Ηellenic Superfoods άνοιξε τις πύλες της υπερσύγχρονης μονάδας της, η οποία αποτελεί την υλοποίηση του φιλόδοξου στόχου που τέθηκε προ διετίας και αφορά στην παραγωγή, τη μεταποίηση και την εμπορία υπερτροφών όπως γκότζι μπέρι, αρώνια, ιπποφαές και μύρτιλλο.

   Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ. του νομού μας, κ. Κώστας Τσιάρας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Ηλίας Αντωνίου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, αγρότες και πλήθος κόσμου, που γεύτηκε τα νέα προϊόντα της εταιρείας, αλλά και ενημερώθηκε για τους στόχους και το πλάνο της.

   Ο πρόεδρος της Εύκαρπον - Hellenic Superfoods κ. Γιάννης Γαλάτουλας στις δηλώσεις του τόνισε πως στόχος είναι οι παραγωγοί να αυξήσουν το εισόδημα τους, λειτουργώντας ως έμποροι του προϊόντος που παράγουν:
   Ό Αγροτικός Συνεταιρισμός Νέας Γενιάς αριθμεί σήμερα 115 μέλη - παραγωγούς, οι οποίοι καλλιεργούν 600 περίπου στρέμματα υπερτροφών. Οι μεταποιητικές εγκαταστάσεις του "Εύκαρπον" είναι υπερσύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον, αξιοποιώντας την "πράσινη" ενέργεια και εξασφαλίζοντας την ανακύκλωση τόσο των υγρών όσο και των στερεών αποβλήτων", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γαλάτουλας.
   Η ανέγερση του εργοστασίου και η προμήθεια του μηχανολογικού εξοπλισμού έγινε με ίδια κεφάλαια των μελών και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader, ύψους 209.000, 00 €.

   Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το πρωί, 12 Οκτωβρίου 2014, στο ξενοδοχείο "Τhessalikon Grand" στην Καρδίτσα, όπου και πραγματοποιήθηκε ημερίδα, στην οποία έγινε η παρουσίαση του στρατηγικού σχεδιασμού της επόμενης τριετίας.
   Στην εκδήλωση συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις προοπτικές ανάπτυξης της παραγωγής υπερτροφών στην Ελλάδα, παράγοντες της αγοράς και στελέχη του συνεταιρισμού. Δε θέλουμε τέτοια ανάπτυξη; Ναι, θέλουμε.

   • Ο Λούμπεν avatar
    Ο Λούμπεν @ Θετταλός 03/01/2015 17:05:58

    Τα προϊόντα προορίζονται για την εσωτερική αγορά ή για εξαγωγές;

    • Θετταλός avatar
     Θετταλός @ Ο Λούμπεν 03/01/2015 21:54:03

     Και τα δυο.

    • Θετταλός avatar
     Θετταλός @ Ο Λούμπεν 03/01/2015 22:01:32

     Επίσης μη ξεχνάς οτι τα παράγουν Ελληνες αγρότες.

  • GregA avatar
   GregA @ Ο Λούμπεν 03/01/2015 16:16:24

   Μη τρελλαθούμε τελείως! Ξέρεις εσύ καμιά άλλη βιώσιμη ανάπτυξη;

   • Ο Λούμπεν avatar
    Ο Λούμπεν @ GregA 03/01/2015 17:06:28

    ρώτα τους κινέζους

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ο Λούμπεν 03/01/2015 18:00:27

   Εσύ προτιμάς εισαγωγές με δανεικά και χρεοκοπία όπως τα 30 τελευταία χρόνια δηλαδή; Και μη συσχετίζεις Ελλάδα με Κίνα. Εμείς σε λίγα χρόνια θα εξάγουμε και υδρογονάνθρακες. Οι Κινέζοι τα εισάγουν αυτά. Και είναι τεράστιο πλεονέκτημα για στήσιμο βιομηχανίας στη χώρα η αυτάρκεια σε πρώτες ύλες, ειδικά στην ενέργεια.

   • Ο Λούμπεν avatar
    Ο Λούμπεν @ Γεώργιος Τ. 03/01/2015 19:36:32

    1. δεν προτιμώ τις εισαγωγές αλλά θεωρώ μια ανάπτυξη με εξαγωγές όπως και μία καθαρά εισοδηματική, όπως την είχαμε μέχρι τώρα, εξίσου πλασματικές, 2. υδρογονάνθρακες με το Μπάρμπαρος στην... Ραφήνα λίγο δύσκολο.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Ο Λούμπεν 03/01/2015 20:05:19

     1) Οι εξαγωγές είναι απόλυτα απαραίτητες για να έχεις χρήμα να κινείται στην οικονομία, όπως και ο τουρισμός. Δε μπορεί να βλάψουν αυτά τα 2 στη σταθερότητα μιας χώρας. Επομένως είναι εντελώς αντίθετες οι συνέπειες από τις εισαγωγές και την υπερκατανάλωση. Αντίθετες χρηματικές ροές προκαλούν αντίθετα αποτελέσματα. Απλό δεν είναι; 2) Το υποβρύχιο Παπανικολής είναι κοντά στο Καστελλόριζο. Και έρχονται και τα άλλα σύντομα. Χωρίς σύγχρονα υποβρύχια είχαμε μείνει που στην εποχή μας είναι το υπέρτατο όπλο για άμυνα και επίθεση στο νερό. Και αυτό είναι επίτευγμα της παρούσας κυβέρνησης. Επομένως τα περί Ραφήνας είναι επιεικώς άνευ ουσίας...

     • Ο Λούμπεν avatar
      Ο Λούμπεν @ Γεώργιος Τ. 03/01/2015 20:23:49

      1) Σταματάμε τις εισαγωγές και περνάμε απευθείας στις εξαγωγές, χωρίς δηλαδή να καλυφθούν οι ανάγκες οι οποίες μέχρι τώρα καλύπτονταν με τις εισαγωγές. Συμφωνώ, πολύ απλό αλλά κατά την άποψή μου παντελώς άσχετο με ανάπτυξη, 2) ούτε ως αστείο αυτό. Ό,τι όπλο κι αν έχεις είναι άχρηστο εάν δεν είσαι πρόθυμος να το χρησιμοποιήσεις.

  • George N avatar
   George N @ Ο Λούμπεν 04/01/2015 01:01:04

   Αυτό θα ήταν πολύ καλό.....για να είναι αληθινό! Με την υπάρχουσα νοοτροπία όμως κάτι τέτοιο είναι αν όχι άπιαστο τουλαχιστον μακρινό όνειρο για την Ελλάδα. Το μοντέλο της Ταιβάν που ακολουθεί και η ηπειρωτική Κίνα έχει δώσει επίπεδο πλούτου ανά κάτοικο αντίστοιχο της Δανίας στην πρώτη και το μισό της Ελλάδας στην δεύτερη. Στις περιοχές που έχουν αναπτυχθεί όμως (ΝΑ Κίνα και όχι στο σύνολο της χώρας) το εισόδημα ήδη ξεπερνά το Ελληνικό.

   • Ο Λούμπεν avatar
    Ο Λούμπεν @ George N 04/01/2015 12:31:39

    άρα κινέζοι

    • George N avatar
     George N @ Ο Λούμπεν 04/01/2015 19:13:04

     Δεν είναι εύκολο. Βαλκάνια ή Μέση Ανατολή πιο πιθανό.

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 03/01/2015 16:27:02

  Tα Eλληνικά-Διεθνή "Μούρα της Ευτυχίας” (Goji-Berries) http://bit.ly/1I85KLr (© gojigr.com)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.