#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/04/2010 17:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Καλώ όλους τους Έλληνες να μείνουν όρθιοι και ενωμένοιΣτην σημερινή ομιλία του στο Προσυνέδριο της ΝΔ στην Ρόδο, ο Αντώνης Σαμαράς, είπε μεταξύ άλλων:

Η χώρα ζει κρίσιμες στιγμές.

          Δεν είναι μόνο το πρόβλημα του δανεισμού.

          Είναι και το τέλος ενός πολιτικού συστήματος που στηρίχθηκε στο λαϊκισμό, στην ανευθυνότητα, στην αναδιανομή δανεικών και στις πελατειακές σχέσεις των κομμάτων με το κράτος και την κοινωνία.

          Το οικονομικό σύστημα αναδιανομής δανεικών σε βάρος των παιδιών μας τέλειωσε.

          Το πολιτικό σύστημα της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού τέλειωσε.

          Από το «Τσοβόλα δώστα όλα» του 1989, ως το «υπάρχουν λεφτά» του 2009, η Ελλάδα χρεώθηκε και έφτασε ως το χείλος της αβύσσου.

          Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει αντιληφθεί ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι το πρόβλημα, δεν είναι η λύση του.

          Όπως δεν έχει αντιληφθεί γιατί τα spreads των ελληνικών ομολόγων εξακολουθούν και σκαρφαλώνουν, κάνουν νέα ιστορικά υψηλά κάθε μέρα, παρά το μηχανισμό ευρωπαϊκής στήριξης που δημιουργήθηκε, παρά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν και παρά την προσφυγή της Ελλάδας σ’ αυτόν…

-- Διότι οι αγορές δεν εμπιστεύονται μια κυβέρνηση, που παρομοιάζει την Οικονομία της χώρας με τον «Τιτανικό» κι ύστερα βγαίνει να δανειστεί.

          -- Δεν εμπιστεύονται μια κυβέρνηση που αυξάνει η ίδια το έλλειμμα που παρέλαβε το 2009, καταργώντας εισπράξεις και προσθέτοντας δαπάνες και που ύστερα βγαίνει και… καταγγέλλει την προηγούμενη κυβέρνηση!

          -- Δεν εμπιστεύεται πια ένα Κόμμα, που όταν ήταν στην Αντιπολίτευση απέρριψε τα πολύ ηπιότερα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, μόλις βγήκε τα κατάργησε, ύστερα αρνήθηκε να πάρει μέτρα, ύστερα ενέπλεξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ύστερα δεν ήθελε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ύστερα κατέφυγε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και στο μεταξύ, ό,τι μέτρα κι αν έπαιρνε, δεν υποχωρούσαν τα spreads, γιατί είχε χαθεί η εμπιστοσύνη…

Στόχος δικός μας, αλλά και ελπίδα του Ελληνικού λαού, είναι να βγούμε από τον έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μιαν ώρα αρχύτερα. Και μέχρι τότε να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες της ύφεσης. Να περιορίσουμε όσο μπορούμε τα «λουκέτα» των επιχειρήσεων και την εκτίναξη της ανεργίας.

          * Από οικονομική άποψη, προτεραιότητά μας είναι να σπάσουμε το «φαύλο κύκλο» της ύφεσης όσο γίνεται πιο γρήγορα.

          * Από πολιτική άποψη προτεραιότητά μας είναι να διατηρήσουμε τη κοινωνική συνοχή.

          Να περιορίσουμε την έξαρση της ανεργίας και την διάβρωση της μεσαίας τάξης.

          Αυτοί είναι οι στόχοι μας. Και θα τους επιτύχουμε με τη βοήθειά σας.

Το μήνυμά μου παντού στην Ελλάδα είναι Ελπίδα. Αυτό έχει ανάγκη ο λαός μας σε δύσκολες στιγμές. Αυτό το μήνυμα μόνο η νέα Νέα Δημοκρατία μπορεί να φέρει.

Πρώτον, διότι προέκυψε η ίδια και ο νέος της Αρχηγός από μια κινηματική διαδικασία. Όπου 800 χιλιάδες Έλληνες πολίτες πήραν μέρος, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, αλλά και κάθε προγνωστικό, και ανέτρεψαν κατεστημένες νοοτροπίες μέσα στην ίδια τη Νέα Δημοκρατία.

Νίκησαν την ηττοπάθεια κι έδωσαν ώθηση και προοπτική.

Σήμερα, παρά την ήττα της 4ης Οκτωβρίου, η Νέα Δημοκρατία έχει τα περισσότερα εγγεγραμμένα μέλη που είχε ποτέ κόμμα στην Ελλάδα.

Δεύτερον, διότι η εντολή αυτών που ψήφισαν στις 29 Νοεμβρίου ήταν να τα αλλάξουμε όλα και να προχωρήσουμε. Να σαρώσουμε το χθες. Κι ό,τι μας πίκρανε από το χθες. Κι ό,τι μας ντρόπιασε από το χθες. Κι ό,τι μας κρατάει πίσω, ό,τι μας κρατάει δεμένους με το χθες.

Και σε αυτή την εντολή εγώ θα υπακούσω.

Μας έδωσαν εντολή να σηκώσουμε ψηλά τις ιδέες μας και τις αξίες μας, τις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Αυτό ξεκινήσαμε και κάνουμε σε αυτήν πορεία  προς το Συνέδριο.

Ώστε, να ξανακάνουμε αυτή την παράταξη όχι μόνο δύναμη επανόδου στην εξουσία, αλλά και Ελπίδα για όλους τους Έλληνες.

Τρίτον, διότι από την ώρα που αρχίσαμε την αναγέννηση της παράταξής μας, δείξαμε ότι είμαστε κόμμα υπευθυνότητας, απέναντι στο ΠΑΣΟΚ που είναι κόμμα λαϊκισμού. Και κόμμα αποφασιστικής υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος, απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο αφού υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα, έφερε την χώρα στο χείλος της αβύσσου.  

Αυτό το μίγμα υπευθυνότητας και αποφασιστικότητας, είναι αυτό ακριβώς που προσφέρει στήριγμα και Ελπίδα σε ένα λαό που δοκιμάζεται.

Τέταρτον, πέρα από όλα αυτά, η νέα Νέα Δημοκρατία διαθέτει ξεκάθαρο Σχέδιο για την Οικονομία. Υπέβαλε έγκαιρα τις προτάσεις της. Πίεσε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να πάρει μέτρα και υπέδειξε και κάποια μέτρα. Ζήτησε συμπληρωματικά μέτρα τόνωσης της Οικονομίας, για να μην κλατάρει η αγορά, για να είναι αποτελεσματική η μείωση του ελλείμματος. Προειδοποίησε έγκαιρα για το φαύλο κύκλο όλο και βαθύτερης ύφεσης, που θα οδηγήσει σε όλο και μεγαλύτερα ελλείμματα, που θα απαιτεί όλο και σκληρότερα μέτρα, που θα οδηγεί σε όλο και βαθύτερη ύφεση. Αυτόν το φαύλο κύκλο μοιάζουν να φοβούνται πλέον και οι ξένες αγορές. Που εκτινάσσουν τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας, παρά το μηχανισμό στήριξης που δημιούργησε η Ευρώπη και την προσφυγή της Ελλάδας σε αυτόν.

Αυτό το φαύλο κύκλο εμείς έχουμε Σχέδιο για να τον σπάσουμε.

Πέμπτον, η νέα Νέα Δημοκρατία διαθέτει και όραμα για την Ελλάδα, για μια βιώσιμη Ανάπτυξη με ανταγωνιστικότητα και με στροφή στην ποιότητα παντού. Αυτό το μήνυμα περνάει από Συνδιάσκεψη σε Συνδιάσκεψη, ανασυγκροτώντας τις δυνάμεις της, ξεκαθαρίζοντας τις σχέσεις της με το παρελθόν, και δημιουργώντας νέα Σχέση Εμπιστοσύνης με τον Ελληνικό λαό.

Όταν το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί και λαϊκίζει αφόρητα, και πολεμάει με τα φαντάσματα του παρελθόντος, η νέα Νέα Δημοκρατία χαράζει το μέλλον.

 Όταν το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να σπέρνει τη μισαλλοδοξία και να διχάζει, η νέα Νέα Δημοκρατία ενώνει.

 Όταν το ΠΑΣΟΚ σπέρνει το φόβο, η νέα Νέα Δημοκρατία δημιουργεί Ελπίδα και προοπτική.

Η Ελλάδα πέρασε πολλά κι έμεινε όρθια.

Η Ελλάδα δοκιμάστηκε πολλές φορές και άντεξε.

Όρθια θα μείνει κι αυτή τη φορά. Κι από την κρίση θα βγει καλύτερη, δυνατότερη, μαθημένη από τα σφάλματά της κι αποφασισμένη να μην τα επαναλάβει.

Καλώ αυτή τη στιγμή όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις, ανεξάρτητα από ιδεολογικές διαφωνίες, να μείνουν όρθιοι, να μείνουν ενωμένοι. Να πιστέψουν στον εαυτό τους. Να πιστέψουν στις αστείρευτες δυνάμεις του τόπου τους.

Να πιστέψουν σε αυτό που αποτελεί μάθημα από κάθε σελίδα της Ιστορίας μας: Ότι έχουμε πολλούς λόγους να τσακωνόμαστε, να γκρινιάζουμε, να διαφωνούμε. Αλλά έχουμε ένα μόνο λόγο να παραμένουμε μονιασμένοι: Ότι μπροστά στον κίνδυνο πάντα μονιασμένοι τα καταφέρνουμε. Πάντα μονιασμένοι νικάμε.

Θα μείνουμε μονιασμένοι κι αυτή τη φορά.

Θα βάλουμε σε τάξη το σπίτι μας.

Θα βρούμε το δρόμο μας.

Θα ξεπεράσουμε την κρίση.

Και θα νικήσουμε.

            Τελικά θα νικήσουμε.

Και σαν Ελλάδα.

Και σαν νέα Νέα Δημοκρατία.

Εμείς θα φέρουμε Ελπίδα στην Ελλάδα

Εμείς θα δώσουμε πνοή στην Περιφέρεια.

Εμείς θα σηκώσουμε όρθια την Πατρίδα

Και θα την κάνουμε καλύτερη, ισχυρότερη, πιο δίκαιη.

Μαζί να νικήσουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/04/2010 18:15:20

  Αγαπητέ Αντώνη

  Αν ξέρω ότι από τους 300, οι 160 είναι πουλημένοι και λαδωμένοι, και ότι από τους 20 μεγάλύτερους επιχειρηματίες οι 15 είναι καλλιεργητές διαφθοράς και κλέφτες και κλεπταποδόχοι, και αν ξέρω ότι το 90% των ΜΜΕ (και εννοώ ΜΑΖΙΚΗΣ) είναι συνεργαζόμενα λαμόγια, και εάν ξέρω ότι δεν έχω πειράξει ούτε ξένο στυλό και ζώ από ότι βγάζω μετά από φουλ φόρους, και αν βλέπω ότι οι Πασόκοι είτε με τον νόμο περί ιθαγένειας είτε με τον νόμο για τις ΑΠΕ, πάνε να με πηδήξουν εμένα και την χώρα μου, αν όλα αυτέ βρε Αντώνη, για πες μου, σε παρακαλώ, τι να κάνω;

  Και δεν ρωτάω ρητορικά. Αυτό που γίνεται θα είναι απλά παραγραφή. Και δεν πρόκειται να συναινέσω, έστω και αν δεν μπορώ παρά να συμμορφωθώ (για την ώρα)

 2. Greenhorses avatar
  Greenhorses 28/04/2010 18:38:25

  Με ΓΑΠ δεν μπορεί να υπάρξει το ενωμένοι.

 3. δρόμος avatar
  δρόμος 28/04/2010 18:46:43

  λίγο τρακαρισμένος ο αρχηγός σήμερα, ή μου φαίνεται ? οι τόνοι, πάντως , 2-3 οκτάβες κάτω, σίγουρα...

 4. Nickmos avatar
  Nickmos 28/04/2010 18:50:20

  Αντώνη αν ήταν ο Παπανδρέου αντιπολίτευση θα έλεγε ότι πρέπει να στειρίξουμε την κυβέρνηση σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.Μάλλον ΟΧΙ,τότε μην ασχολείσαι με τον κύριο αυτόν.Ενωμένοι όλοι οι ¨Ελληνες ΑΜΑ φύγει ο ΓΑΠ,έτσι δεν έλεγε και αυτός.

 5. spartaner avatar
  spartaner 28/04/2010 19:49:49

  Διαβάζω εδώ τα σχόλια του φορουμ και θλίβομαι σαν Ελληνας του εξωτερικού. Αντι να εμφανισθούνε μαζι ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτευσης (οπως έκανε και ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στη πορτογαλία ,,, παιδιά δείτε και λίγο ξένα κανάλια δεν βλάπτει..) ο καθένας προσπαθεί να βάλει τρικλοποδιές στον άλλο. Α ξέχασα ο Καραμανλής ο νεώτερος άφησε μια πανίσχυρη Ελλάδα, με πληθωρισμό το χαμηλώτερο στη Ευρώπη με ταμεία του κρατους γεμάτα με ισχυρό ασφαλιστικό σύστημα και προ πάντων με πολύ μετριοφροσύνη...... τι να κάνεις βέβαια όταν για τη γιορτη της βασιλοπιτας έδωσαν πέρισυ 150000 Ευρώ... http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=319973&dt=14/03/2010
  αντε και καλο βραδυ.

  • fitsulas avatar
   fitsulas @ spartaner 28/04/2010 20:09:00

   Κάποια πράγματα που τα θεωρείς δεδομένα στην τωρινή πατρίδα σου, στην Ελλάδα είναι ευσεβείς πόθοι. Στην Ελλάδα, ο Έλληνας που θέλει να προκόψει είναι εχθρός του κατεστημένου. Που το απαρτίζουν άνθρωπου που, αν τους αποκαλέσεις Έλληνες, θα σε βρίσουν.
   "Χαρά στον Έλληνα που ελληνοξεχνά και στο Σικάγο μέσα ζει στην λευτεριά."

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ spartaner 28/04/2010 20:09:47

   spartaner, Έλληνα του εξωτερικού, το ποιός καλλιεργεί από το 1946 τον διχασμό, θα το γράψει μετά πό χρονια η Ιστορία. Έχουμε ένα κόμμα, που για τρίτη φορά στην Ιστορία του είναι ψευδεπίγραφο. Αλλά πες, δεν πειράζει πολιτικοί. Ένα κόμμα που επισημοποίησε την διαφθορά στα ευρύτατα στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας. 'Ενα κόμμα που ή γνώριζε ότι πάμε για χρεοκοπία και είναι φαύλο, ή δεν γνώριζε και είναι ηλίθιο. Ένα κόμμα που έκανε ότι μπορούσε για να ενοχλησει τους πάντες, από τον Τρισέ (ο νόμος Κατσέλη), τους αστούς (η ελληνοποίηση των μωαμεθανών), τους οικολόγους (η Μπιρμπίλη) και εμένα με το παλιό αυτοκίνητο που πλήρωσε τέλη πάνω από την αξία του, η ίδια.

   Το ασφαλιστικό σύστημα ένας είχε ευκαιρία να το φτιάξει, ο Σημίτης, στην πρώτη τετραετία που "υπήραν λεφτά" Δεν τον άφησε το Πασόκ, αλλά και ο ίδιος φρόντισε να υπερχρεωθούμε για να μας ξεπουλήσει στους Γερμανούς προϊσταμένους του.

   Ο Καραμανλής απεπέμφθη. Και 7 μήνες ακούω ψέματα που θα προσέβαλαν έναν ηλίθιο, από κάποιον που ακόμα προσπαθώ να αποφασίσω αν είναι ο ίδιος ηλίθιος, ή αν απλά πουλημένος. Συναίνεση από εμένα δεν υπάρχει. Ελπίδα για κάθαρση, υπάρχει (αλλά είδαμε και την κάθαρση του Μητσοτάκη)

   Αν ζεις στο εξωτερικό και διαβάζεις Βήμα, καλό βράδυ σε σένα. Εγώ διαβάζω Spiegel και realclearpolitics.com

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ archaeopteryx 28/04/2010 20:16:01

    Το οποίο (Spiegel) και ανεβάζει το απαιτούμενο πακέτο, πλέον, στα 135 δις €.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ archaeopteryx 28/04/2010 20:20:38

    απλή αριθμητική. Βάλε και μια μαγειρεμένη ρύθμιση (με επιμήκυνση)

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ archaeopteryx 28/04/2010 21:23:12

    Nα αποφασισεις.Ο ΓΑΠ ουτε πουλημενος ειναι ουτε ηλιθιος.
    Τη χωρα του εξυπηρετει,την Αμερικη σε βαρος της Ευρωπης.
    Οσο για τους οπαδους του, τους πασοκους,αυτοι κοιταζουν το συμφερον τους-αυτο κοιταζαν παντα.Λεφτα βγαζουν πουλωντας σοσιαλισμο.

  • anonymous avatar
   anonymous @ spartaner 28/04/2010 20:50:15

   Το Μάρτη του 2009 ο ΚΚ τους κάλεσε όλους και τους μίλησε για μέτρα για να μη σκάσει η κρίση στα χέρια μας. Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έστριψαν δια του αρραβώνος. Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ είχε ετοιμάσει ένα μηχανισμό προπαγάνδας από το 2007 κι εντεύθεν με στόχο να ρίξει τη ΝΔ.
   Για τους λόγους αυτούς ο ΚΚ προχώρησε σε εκλογές και παράδωσε την εξουσία.
   Συνεπώς για ποια συναίνεση μιλάς;

   Ο ΚΚ απέτυχε πλήρως στο εσωτερικό. Κακό όμως στη χώρα δεν έκανε και την πάλεψε την υπόθεση όσο τον έπαιρνε. Ο ΓΑΠ μόνο κακό έκανε στη χώρα. Την οδήγησε στα πρόθυρα της διάλυσης και να δούμε αν θα καταφέρει να συνέλθει.

  • Σπάρτακος avatar
   Σπάρτακος @ spartaner 28/04/2010 21:05:02

   Spartaner,δεν είσαι απλά μακρυά απ'την πατρίδα,αλλά προφανώς εκεί που είσαι θα υπάρχει και διαφορά πολλών ωρών,από την ώρα της Ελλάδος.Μήπως είσαι και μακρυά νυχτωμένος; Πάντως,όπου και νάσαι,φρόντισε καλό μου να παραμείνεις πολύ κι άσε μας εμάς, να βράζουμε στην καζάνα της πατρίδας.Οσο γιά την ειρωνική σου διάθεση γιά τον ΚΚ τον Β,κράτησέ την γιατί κάποιος άλλος,την αξίζει περισσότερο.Καλή σου (αιώνια) νύχτα μικρό μου και θ'ανταμώσουμε στα γουναράδικα.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ spartaner 28/04/2010 22:31:45

   Και γιατί spataner δεν έκανε το ίδιο ο ΓΑΠ τα προηγούμενα χρόνια (δηλ. να αγκαλιάσει ως αντιπολίτευση τις θετικές προσπάθειες της κυβέρνησης ΝΔ);

   Δηλαδή κατ΄εσένα πρέπει πάντα η ΝΔ να δείχνει ανεκτική σε κάθε είδους ανοησίες (για να μη πω πιο σοβαρά πράγματα)που κάνει ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και μετά να έρχεται να θεραπεύει τα κακώς κείμενα όταν κυβερνά (η ΝΔ). Το ανάποδο βέβαια δεν θεωρείς ότι πρέπει να συμβαίνει.....

   Α, ξέχασα. Το "Βήμα" δεν αποτελεί τη βίβλο των θέσφατων. Βρες κάπου αλλού να παραπέμψεις για πιο ισχυρά επιχειρήματα.....

 6. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 28/04/2010 20:00:29

  Αντώνη, αυτοί που ήξεραν, αλλά «βοήθησαν» να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση, έχουν ονοματεπώνυμο.

  Λέγονται Καραμανλής, Αλογοσκούφης και Παπαθανασίου.

  Πρέπει να καθαρίσουμε.

 7. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 28/04/2010 20:14:10

  spartaner,
  μήπως ἐσύ θά ἔπρεπε νά παρακολουθῆς λίγο Ἑλλάδα,ὥστε νά ξέρης τί ἐστί ΓΑΠ,καί νά καταλαβαίνης τό παιχνίδι πού παίζεται ἐδῶ,μέ γνωστούς πρωταγωνιστές;
  Βλέπεις ἡ Πορτογαλία δέν εἶναι στό μάτι τοῦ κυκλώνα μέ πρωθυπουργό ἕναν ΓΑΠ!

 8. Κάποιος. avatar
  Κάποιος. 28/04/2010 20:33:45

  Καληνύχτα!

  Οσονούπω πέφτουν οι υπογραφές και παραδίδουμε τα κλειδιά της χώρας στο ΔΝΤ με ορίζοντα 3ετίας και βάλε.
  Μέσα στην βδομάδα θα μας έρθει και ο "λογαριασμός" για το κοστούμι που μας έραψαν.
  Ωραία η συνθηματολογία και τα ευχολόγια αλλά η εναλλακτική λύση στο "πραξικόπημα" του ΓΑΠ είναι ακόμα κρυμμένη στο βάθος του τούνελ.

  Μόλις πέσουν οι υπογραφές και υποθηκεύσουμε το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας, δεν μας σώζει κανένας Σαμαράς.
  Οπως είπε και ο Στρος Κάν "ποτέ το ΔΝΤ δεν έμεινε απλήρωτο".

 9. Decodex avatar
  Decodex 28/04/2010 23:13:17

  Σε ποιο σπίτι θα βάλουμε τάξη όταν όλα θα έχουν πουληθεί;

  Βγήκαμε ήδη στο παζάρι και πουλάμε όσο όσο...Γερμανοί, Γάλλοι, Κινέζοι, Τούρκοι, Αμερικάνοι και άλλοι "τουρίστες" περνάνε από τους πάγκους να ψωνίσουν (οι Ρώσοι που είναι άραγε;;). Οι περισσότεροι βοήθησαν και στο στήσιμο των πάγκων..
  Θα μας μείνουν τα μάρμαρα να τα βλέπουμε να τα χαιρόμαστε. Και αυτό φυσικά πάλι θα το πληρώνουμε...
  Παρακαλώ εκεί της ΝΔ δώστε προσοχή σε ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της Ελλάδας. Τα λιμάνια και τις μεταφορές! Είμαστε κομβικό σημείο για την Ευρώπη και τόσα χρόνια με μεθοδεύσεις το έχουμε απαξιώσει(με αποκορύφωμα το κόψιμο της Ελλάδας στα δύο στα Τέμπη).
  Οι Κινέζοι είναι οι πιο μάγκες...μπούκαραν στον Πειραιά και τώρα φλερτάρουν τον ΟΣΕ..Καταλαβαίνετε γιατί..(κιβωτιάκια μεταφέρω προς Ευρώπας).
  Απαξιώσανε τόσα χρόνια τα βασικότερα πλεονεκτήματα της χώρας μας:
  - Παιδεία: Δείτε τη κατάταξη και κατάσταση των ελληνικών πανεπιστημίων
  - Μεταφορές & Logistics: Πλήρης διάλυση
  - Ορυκτός πλούτος (& πετρέλαια): Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν μπορώ, δεν ακουμπάω, δεν έχουμε, κρύφτα και θα δούμε
  - Ενέργεια: Γεωθερμία & Πυρηνική (ποιός ασχολείται με τέτοια τώρα εδώ έχουμε πράσινη ανάπτυξη που προσφέρει πράσινες τρίχες)
  - Γεωργία: Αντί να ρίξουμε το βάρος στην ποιοτική παραγωγή, στα βιολογικά, σε νέες καλλιέργειες πίνανε καφέδες στην πλατεία χαζεύοντας το νέο "εργαλείο" και περιμένοντας τα έτοιμα φράγκα.
  - Τουρισμός: Greek Salad, Mousaka και rooms to let. Μέχρι να καταλάβουν οι "πρωτόγονοι" τι σημαίνει ποιότητα χάσανε το παιχνίδι.
  - Πολιτισμός: Τι εννοείς; Δεν ξέρω.
  - Ναυτιλία: Οι εφοπλιστές έχουν το δικό τους club. Ομως δώστε και κάτι για την Ελλάδα τώρα που έχει ανάγκη. Επενδύετε σε LNG, kamsarmax, suezmax βλέποντας στο μέλλον. Θέλετε Ελληνες στα καράβια; Βοηθήστε. Αν δεν βοηθήσετε τώρα θα ξεχάσετε την Ελλάδα που ξέρατε. (από πλευράς κυβέρνησης άστα...μιλάμε για πλήρης ΑΠΑΞΙΩΣΗ).

  Θέλουμε προτάσεις για όλα αυτά με συγκεκριμένες δράσεις.
  Να αναλάβουν άνθρωποι καλοί κ'αγαθοί και να δείξουμε σε όλους ποιος είναι ο πραγματικός ΕΛΛΗΝΑΣ.

 10. Spm avatar
  Spm 29/04/2010 11:36:04

  "...Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό. Όμως, πλέον, ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά.

  Μπροστά μας έχουμε ένα ταξίδι με απαιτήσεις από όλους μας, αλλά με μια νέα συλλογική συνείδηση και κοινή προσπάθεια θα φθάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι..."


  Αντιγράφω σχόλιο αναγνώστη της Ναυτεμπορικής επί του διαγγέλματος:

  "Κάποιος πρέπει να πληροφορήσει τον Γ. Παπανδρέου ότι και ο Οδυσσέας ήξερε το δρόμο για την Ιθάκη αλλά του πήρε 10 χρόνια για να φτάσει. ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ οι άλλοι πέθαναν στην διαδρομή."

  Βοηθειά μας!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.