#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/01/2010 23:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Θα εκπλαγούν, σύντομα, όσοι πιστεύουν ότι η Κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της άφθονο πολιτικό χρόνοΜε τη συμπλήρωση των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης Παπανδρέου, εκπνέει ο χρόνος ανοχής και υπομονής του ελληνικού λαού προς τη συγκεκριμένη κυβέρνηση,. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα που έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη σημερινή συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ. Απαντώντας ο  εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σε ερώτηση αν βλέπει εξελίξεις το Μάρτιο είπε ότι δεν έγινε καμία τέτοια αναφορά, ενώ σε άλλη ερώτηση αν βλέπει νωρίτερα εκλογές, απάντησε αρνητικά. "Απλώς ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι διανύουμε χρονικό διάστημα πολύ σημαντικών εξελίξεων σε όλους τους τομείς - πολιτική, θεσμοί, οικονομία, κοινωνία, εθνικά θέματα - και κατά τούτο ζήτησε επαγρύπνηση από τους υπευθύνους στους τομείς πολιτικής της ΝΔ για ευνόητους λόγους", πρόσθεσε.

Σημεία τοποθέτησης Αντώνη Σαμαρά στη  συνεδρίαση των Υπευθύνων Τομέων Πολιτικής Ευθύνης του κόμματος

«Συναίνεση δεν είναι ένδειξη αδυναμίας. Είναι αρετή και υπευθυνότητα.  Η συναίνεση έχει και άλλη όψη. Αποφασιστικότητα για ρήξεις, εκεί που είναι απαραίτητο. Έχουμε διάθεση για συναίνεση επειδή είμαστε δυνατοί. Όχι επειδή είμαστε αμήχανοι. Βάζουμε τις «κόκκινες γραμμές». Λέμε τι θα ανατρέψουμε. Βάζουμε και τις «γαλάζιες γραμμές».  Τι θα ακολουθήσουμε ως κυβέρνηση. Να μην διαχειριστούμε το τέλμα». «Δεν ετεροκαθοριζόμαστε. Πολιτική δεν γίνεται ούτε με ευχές  ούτε με κραυγές. Έχουμε υποχρέωση να εργαζόμαστε για να αποτραπούν δυσμενέστερες εξελίξεις, να βγει η Χώρα από την κρίση, το ταχύτερο δυνατό, να θεμελιωθεί μια νέα προοπτική, να αναγεννηθεί η ελπίδα στον Τόπο μας. Προωθούμε του στόχους μας συντεταγμένα, συντονισμένα, υπεύθυνα. Με βασικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Με βαθιά συναίσθηση κοινωνικής ευθύνης. Όχι ως γραμμική προέκταση του χθες. Να προχωρήσουμε εξωσυμβατικά. Να μην επαναλάβουμε σκηνικά του χθες».

…Είμαστε αποφασισμένοι «να βάλουμε πλάτη» στα δύσκολα, τα αναγκαία, τα σωστά. Θα είμαστε, όμως, απέναντι σε κάθε τι που δεν ανταποκρίνεται στο εθνικό συμφέρον. Σε κάθε τι που ζημιώνει ή πληγώνει τους Έλληνες. Δεν θα διστάσουμε να στηρίξουμε επιλογές της Κυβέρνησης που βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση. Δεν θα της χαριστούμε, όμως, σε λάθος επιλογές. Σε καμία περίπτωση  δεν πρόκειται να σιωπήσουμε μπροστά σε λάθη, αδράνεια, αναβλητικότητα. Σωστή και υπεύθυνη αντιπολίτευση  δε σημαίνει κραυγές και τεχνητές εντάσεις. Αντιθέτως μάλιστα! Σημαίνει ψύχραιμη στάση, που βασίζεται σε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, προσανατολισμένες στο κοινό συμφέρον. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για ανοχή και υπομονή για την κυβέρνηση, από τον Ελληνικό λαό».

Ζητώ, ο αντιπολιτευτικός λόγος να είναι ουσιαστικός και όχι επιφανειακός. Οι παρεμβάσεις να χαρακτηρίζονται από τεκμηρίωση, η κριτική να συνοδεύεται πάντα από προτάσεις.  Προτείνουμε λύσεις με βάση την ιδεολογία μας, η οποία κυριαρχεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Ναι στην αυστηρότητα και την υπευθυνότητα. Ναι στις «σταράτες κουβέντες». Όχι, όμως, αντιπολίτευση για την Αντιπολίτευση. Όχι στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία.

Φαίνεται, ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να απαγκιστρωθεί από αυτό, που (πολύ εύστοχα) χαρακτηρίζεται ως «βαθύ ΠΑΣΟΚ». Δεν μπορεί να απαλλαγεί από το κομμάτι, εκείνο που «πάσχει» από κυβερνητισμό  και αντιλαμβάνεται το κράτος ως  φέουδο. Δεν άργησε να δείξει τις αδυναμίες της. Δεν άργησε να αποδείξει ότι δεν έχει σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης.

Πέρασαν οι πρώτες εκατό  ημέρες. Αντί του προγράμματος που το ΠΑΣΟΚ προέβαλε προεκλογικά, διαπιστώνουμε μια πορεία χωρίς πρόγραμμα: Ατολμία, αναποφασιστικότητα, αρρυθμία, προχειρότητα. Διαπιστώνουμε αναντιστοιχία έργων και λόγων. Αντιπαραθέσεις μεταξύ συναρμοδίων. Ασυνεννοησία. Ανατροπή κυβερνητικών αποφάσεων από το Κόμμα. Διαπιστώνουμε ότι θέσεις κλειδιά στην Κεντρική Διοίκηση και τις ΔΕΚΟ παραμένουν κενές.  Βλέπουμε υπαναχωρήσεις και ακούμε mea culpa (όπως στα τέλη κυκλοφορίας) αλλά χωρίς άμεση διόρθωση του λάθους. Θα εκπλαγούν, σύντομα, όσοι πιστεύουν ότι η Κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της άφθονο πολιτικό χρόνο και ανοχή από τους πολίτες.

Σε ό,τι αφορά:

1ον Το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Όλα όσα έλεγαν προεκλογικά για Σχέδιο και Πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, διαψεύδονται  μετεκλογικά. Διαψεύδονται στην πράξη. Η Κυβέρνηση επιχειρεί ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα. Πριν λίγο καιρό μιλούσαν για τετραετές πρόγραμμα. Τώρα  μιλούν για τριετές. Μέσα στη βδομάδα θα έχουμε, ίσως, κάποια στοιχεία του Προγράμματος. Θα τα δούμε προσεκτικά και θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα.

2ον Τη  διοικητική μεταρρύθμιση. Συμφωνούμε ότι πρέπει να υπάρξει μια νέα Διοικητική Διάρθρωση της χώρας, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των καιρών. Ήταν, άλλωστε, βασική εξαγγελία και σχέδιο της Κυβέρνησης  της Νέας Δημοκρατίας. Ένα σχέδιο που αναβλήθηκε, εξαιτίας των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Όμως! Ανησυχούμε για την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση ένα τέτοιας σημασίας ζήτημα. Ιδίως όμως :

- Για τα φορολογικά μέτρα που υπαινίσσεται.

- Για τη λειτουργικότητα των νέων δομών.

- Για την κατανομή πόρων και αρμοδιοτήτων.

- Για τη χωρική κατανομή.

Και ρωτώ: Δεν ξέρουν τι ακριβώς θα κάνουν ή ξέρουν και το κρύβουν; Φοβούμαι ότι συμβαίνουν και τα δύο. Σε κάποια σημεία, μάλλον, δεν ξέρουν. Κάποια άλλα τα κρύβουν. Και τα δύο είναι ανησυχητικά.

3ον Τα θέματα που αφορούν στους μετανάστες. Τοποθετήθηκα με δημόσια δήλωσή μου και απέστειλα, σχετική επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό στην οποία αναπτύσσω με απόλυτη σαφήνεια και  τεκμηρίωση τη θέση μας.

4ον  Το Ασφαλιστικό. Η Κυβέρνηση δεν έχει πει ακόμη τίποτε συγκεκριμένο. Κυριαρχούν (και σε αυτό το ζήτημα) οι διαρροές από κυβερνητικά γραφεία για νέους φόρους. Φοβούμαι ότι βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση. Φοβούμαι ότι δεν μπορούν να καταλήξουν σε συγκροτημένο σχέδιο.

5ον Το φορολογικό. Είδαμε το πρώτο δείγμα γραφής της κυβερνητικής πολιτικής στην τροπολογία για τα ακίνητα και τις γονικές παροχές. Προχειρότητα, αντισυνταγματικότητα, ανασφάλεια συναλλαγών. Ανασφάλεια για την κυβερνητική πολιτική. Οι προεκλογικές διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού ότι «δεν θα αλλάξει η φορολογική κλίμακα» διαψεύδονται. Οι προεκλογικές διαβεβαιώσεις ότι “δεν θα υπάρξουν επιβαρύνσεις στα μεσαία οικονομικά στρώματα” διαψεύδονται. Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα της πιο άγριας φορολογικής επιδρομής. Και αυτό είναι τεράστιο λάθος.

- Ναι στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής.

- Ναι στον πόλεμο κατά της εισφοροδιαφυγής.

- Όχι, όμως, στη φορολογική καταιγίδα  εναντίον των μεσαίων εισοδημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

- Όχι στον πόλεμο κατά της μεσαίας τάξης.

- Η Ν.Δ. επιμένει στη μείωση της δημόσιας σπατάλης. Είναι αυτοκτονικό σε περιόδους «ισχνών αγελάδων» να κάνεις φορολογική επιδρομή.

6ον Εισοδηματική πολιτική. Προεκλογικά «επαναστατούσαν» στην πρόταση για «πάγωμα μισθών» παρόλο που προέβλεπε σημαντική ενίσχυση των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. Μετεκλογικά προχωρούν σε μείωση αποδοχών.  Χιλιάδες (εκατοντάδες χιλιάδες) δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται.

7ον Απελευθέρωση υπηρεσιών και κλειστών επαγγελμάτων. Δεν υπάρχει τίποτε συγκεκριμένο έως τώρα.

8ον Εκλογικός νόμος. Ζήτησα, με επιστολές μου προς τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων, διάλογο από μηδενική βάση. Να δούμε ποια είναι τα σημεία στα οποία μπορεί να υπάρξουν συμφωνίες και σε ποια υπάρχουν αγεφύρωτες  διαφωνίες. Με αυτή την προϋπόθεση θα μπορούσε ,στη συνέχεια, να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο νομοσχέδιο με βάση τις αρχές που γίνονται ευρύτερα αποδεκτές. Μόνον έτσι μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα πάγιο εκλογικό σύστημα ευρύτερης αποδοχής. Όπως, ήδη, έχω πει, η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να συμφωνήσει σε ορισμένα σημεία της κυβερνητικής πρότασης.  Όπως, για παράδειγμα, στη διαίρεση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.  Δεν μπορεί, όμως, να δεχτεί βουλευτές δύο ταχυτήτων. Δεν μπορεί να δεχτεί  γενική εφαρμογή των μονοεδρικών περιφερειών. Δεν μπορεί να δεχτεί επιλογές που ενισχύουν αρχηγικά κομματικά μοντέλα. Τον οποιοδήποτε αρχηγό, ίσως, θα τον βόλευε να είναι «αυτοκράτορας», να έχει «αυλικούς». Εμένα δεν μου πάει. Δεν το επιδιώκω. Με μία φράση:  Δεν συμφωνούμε στη μετάγγιση του λεγόμενου “γερμανικού συστήματος”.

9ον Διαφάνεια. Ζήτησα προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Ζήτησα, τη συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής για να προωθήσουμε, όλοι μαζί, μέχρι τον Ιούνιο, τις πιο τολμηρές νομοθετικές  παρεμβάσεις. Θα είμαστε πρωτοπόροι. Σε ό,τι αφορά τις Εξεταστικές Επιτροπές: Θα είμαστε παρόντες σε όλες. Θέλουμε να υπάρξει φως παντού.  Έχουμε, όμως, την υπόνοια ότι η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει αποπροσανατολισμό της Κοινωνίας από τα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα. Θα προσπαθήσει να συγκαλύψει την αδυναμία της για αποτελεσματική διακυβέρνηση.  Θα προσπαθήσει να κρύψει την εγκατάλειψη των προεκλογικών της δεσμεύσεων και την επιβολή σκληρών μέτρων.

10ον Η περίοδος που ακολουθεί είναι κρίσιμης σημασίας και  για τις εθνικές μας υποθέσεις.

Είμαστε σε επαγρύπνηση».

«Το μήνυμα που έδωσαν, σε όλους και όλες μας, οι 800 χιλ. νεοδημοκράτισσες και νεοδημοκράτες,  που προσήλθαν στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου, είναι σαφές, πανίσχυρο και δεσμευτικό. Και στο μήνυμα αυτό, είναι δέσμευση, είναι υποχρέωση είναι απόφασή μας να ανταποκριθούμε απόλυτα. Κάνουμε πράξη το άνοιγμά μας στην Κοινωνία. Ανοίγουμε τις πόρτες μας στην Κοινωνία. Βγαίνουμε έξω από τα γραφεία. Στην περιφέρεια, στις γειτονιές. Στους τόπους που υπάρχουν προβλήματα. Θεμελιώνουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης, όχι  μόνο με όσους μας ψήφισαν, αλλά και με το σύνολο της Κοινωνίας. Είναι βασική προϋπόθεση  για την αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας.

Στο διάστημα που ακολουθεί είμαστε αποφασισμένοι να προκαλέσουμε μια κοσμογονία προτροπών, προτάσεων και εναλλακτικών  επιλογών. Με πίστη στο κοινό μας αγώνα. Με πάθος και δυναμισμό για όσα επιδιώκουμε να κάνουμε.  Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος που επιλέξαμε. Είναι, όμως, αυτή η ψύχραιμη και υπεύθυνη πολιτική, που μας διαφοροποιεί από το ΠΑΣΟΚ. Είναι αυτή η πολιτική που θα μας κάνει ξανά την πρώτη επιλογή των συμπολιτών μας. Αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον. Και αυτό θα κάνουμε. Συντονισμένα, υπεύθυνα, αποτελεσματικά».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. man8os avatar
  man8os 12/01/2010 13:57:56

  Ενα πραμα με απασχολει. Πως θα βγει ξανα στην Ελλαδα η Νεα Δημοκρατια αν το 2013 χασει και το 2017 το ΠΑΣΟΚ εχει ακομα 500,000 ψηφοφορους στις εθνικες εκλογες?

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ man8os 12/01/2010 15:02:42

   Στην πολιτική φίλε υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και άλλα που λέγονται και δεν γίνονται.

   Εγώ είμαι σταθερή. Σε έξη μήνες εκλογές. Θα το δείτε....

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 12/01/2010 15:07:05

    Εγώ θα είμαι έτοιμος σε 30 ημερολογιακές.

    • Orestios avatar
     Orestios @ archaeopteryx 12/01/2010 15:12:33

     16/1/2010
     Αρχαίε θυμήσου

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ archaeopteryx 12/01/2010 15:22:09

     τι να πω ρε _αμώ το... τι να πω...

    • Orestios avatar
     Orestios @ archaeopteryx 12/01/2010 15:42:14

     Όχι μάνθο. Δεν φοβάμαι. Ο φόβος είναι που μας κρατά δέσμιους.

    • man8os avatar
     man8os @ archaeopteryx 12/01/2010 15:49:02

     Μα ημαστε τοσο πισω, τοσο πισω...
     Οι τελευταιες δημοσκοπησεις εδειξαν 10 μοναδες? Και 8 να ειναι παλι ημαστε αθλια πισω.
     Πως θα νηκησουμε? Δε θελω να ωθησει κανεις σε σφαλμα τον Σαμαρα.
     Νομιζω οτι ειναι καλυτερα να φαει πρωτα τα μουτρα του ΠΑΣΟΚ επειδη ειπε ψεματα προεκλογικα. Τουλαχιστον εμεις ειπαμε την αληθεια.

    • Orestios avatar
     Orestios @ archaeopteryx 12/01/2010 15:56:17

     Ποιός σου είπε ότι δεν τα τρώει ήδη τα μούτρα του το ΠΑΣΟΚ Μάνθε? Δεν παρατηρείς πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποδόμησης του GAP από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ? Δεν θέλει πολύ χρόνο. Άλλωστε ο Βασιλιάς είναι ήδη γυμνός.

    • man8os avatar
     man8os @ archaeopteryx 12/01/2010 15:59:46

     Σιγουρα, αλλα για να ημαστε ρεαλιστες η ΝΔ θα εχει επανακαμψει μεχρι το καλοκαιρι.Οχι μεχρι τον Μαρτιο. Ο βασιλιας ειναι γυμνος αλλα ο νεος ειναι ωραιος και ο ενθουσιασμος ακομα δεν εχει εξατμισστει.

    • Orestios avatar
     Orestios @ archaeopteryx 12/01/2010 16:13:32

     Ε, όχι και νέος Μάνθε. Χαλάρωσε. Η ρευστότητα είναι τόση ώστε αυτός που σήμερα είναι πάνω, αύριο σίγουρα βρίσκεται κάτω. Και να σου θυμίσω ότι η αποδόμηση του GAP ξεκίνησε από την ημέρα εκλογής του με την αλλοπρόσαλη πολιτική του. Συνεχίστηκε με την απουσία του εις την αλλοδαπή και ολοκληρώνεται με την αποκάλυψη των ψευδών του μετά από σωρεία "λαθών". Οι καιροί απαιτούσαν αξιόπιστους και επαρκείς ανθρώπους. Όμως αντ'αυτών εκείνο που βλέπουμε είναι συνεχής αναξιοπιστία και ανεπάρκεια από την κυβέρνηση του GAP. Υποτίθεται πως τα σηκωμένα μανίκια εννοούσαν την επιθυμία για δουλειά, ενώ εκείνο που διαπιστώνουμε είναι η αποτυχία να παραχθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση διακυβέρνησης. Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερρειμένοι, σε μια πανδαισία αποσπασματικών και τυχάρπαστων μέτρων, χωρίς αρχή και τέλος, που φανερώνουν το πραγματικό συμπίλημα της σκέψης τους. Ειλικρινά ποτέ άλλοτε το πολυδιαφημισμένο προϊόν GAP δεν απαξιώθηκε τόσο γρήγορα μόλις απομακρύνθηκε το αμπαλάζ του.

    • man8os avatar
     man8os @ archaeopteryx 12/01/2010 16:19:19

     Εχεις δικιο, αλλα μην εισαι ανυπομονος. Μονο αυτο εχω να πω, δε νομιζω οτι κατι λες λαθος. Πρεπει να περιμενουμε, να απαξιωθει και ηθικα. Τοτε θα ερθει η ωρα των εκλογων. Εκτιμω οτι ως το καλοκαιρι η διαφορα θα ειναι στο στατιστικο λαθος.
     Μολις μας δειξουν ισους οι δημοσκοπησεις θα αναθαρησουμε, να μου το θυμηθεις, και θα αρχισουμε να ζηταμε.
     Οι Ρωσσοι που εχουν τεραστια υπομονη δεν ζημιωθηκαν. Αντιθετα οι Γερμανοι εφαγαν τα μουτρα τους επειδη βιαστηκαν.

    • Orestios avatar
     Orestios @ archaeopteryx 12/01/2010 16:31:05

     Να στο πώ πιο πρακτικά Μάνθε. Μέχρι τώρα έχεις βομβαρδιστεί από την διαφήμιση και δέχτηκες πάμπολες πληροφορίες για την σοκολάτα GAP. Θα σου φτιάξει την όρεξη, θα σε κάνει να σκέφτεσαι καθαρά, θα σε προστατέψει από το έμφραγμα και πέραν όλων αυτών των καλών έχει και "πράσινη" συσκευασία. Την αγοράζεις την 4/10/2009, δοκιμάζεις, σούρχεται να φτύσεις και το γάλα της μάνας σου, που λέει ο λόγος, και την πετάς στα σκουπίδια.
     Πηγαίνεις να την πάρεις ξανά από τα σκουπίδια μόλις δεις την διαφήμισή της στην τηλεόραση? Δεν νομίζω να κάνεις αυτό το τραγικό λάθος.

    • man8os avatar
     man8os @ archaeopteryx 12/01/2010 16:46:26

     Οχι, εχεις δικιο.
     Αλλα εγω ειμαι ΝΔ. Πρεπει και 500,000 ΠΑΣΟΚΟΙ να καταλαβουν οτι η σοκολατα ειναι ληγμενη. Τοτε θα ειναι η ωρα των εκλογων.

     Αν καταλαβα καλα, εσυ αισθανεσαι οτι και οι ΠΑΣΟΚΟΙ εχουν καταλαβει οτι δεν ηταν και τοσο καλη επιλογη τελικα.Μακαρι να επαληθευτεις.

   • man8os avatar
    man8os @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 12/01/2010 15:10:35

    Λες? Αλλος τροπος δεν υπαρχει?
    Αφου δεν μας συμφερουν τωρα οι εκλογες.
    Δεν τις θελω. Τις φοβαμαι...

    • yangoolas avatar
     yangoolas @ man8os 12/01/2010 15:53:36

     πίσω στο κλουβί σου αν φοβάσαι

    • man8os avatar
     man8os @ man8os 12/01/2010 15:57:51

     Ο συνετος ανθρωπος αναγνωριζει το δυσκολο ενος εργου. Οποιος δεν αναγνωριζει την δυσκολια τοτε η κανει κακη εκτιμιση η εχει σκοπιμοτητα να ωθησει την κατασταση σε ανεπυθημιτο περας.

     Εσυ ομως Γιαγκουλα εισαι αισιοδοξος για το αποτελεσμα πιθανων εκλογων τον Μαρτιο( μαλλον Απριλιο)?
     (Υπερ της ΝΔ παντα)

   • loretta avatar
    loretta @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 12/01/2010 23:56:22

    ΓΙΑΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ απιθανο νικ...

    με οσα κανουν τα πρασινα στρουμφακια τιποτα δεν ειναι απιθανο...!!

 2. ETHEROVAMON avatar
  ETHEROVAMON 12/01/2010 14:04:35

  ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!

  Μετά την θέση της Ν.Δ για την επίδοση της Ιθαγένειας στους ΛΑΘΡΟ ο Αρραβώνας με τον Αντώνη πριν 1 1/2 δεν θα γίνει και γάμος.

  Και τούτο διότι θα είναι πολύ αργά η ακύρωση του νόμου όταν θα γίνει Πρωθυπουργός.

  Δεν μετανιώνω που ψήφισα εγώ και σύζυγός μου τον Αντώνη διότι το άξιζε.
  Επίσης το όφειλα στην άγια οικογένεια από το 1989 για τις διώξεις που υπέστην και εγώ ως πατριωΠασόκος και από το 1996 (ΙΜΙΑ)φευγάτος.

  Ανεξάρτητα από τα παραπάνω οφείλουν όλοι οι Πατριώτες να αγωνισθούμε διότι
  οι καιροί ου μενετοί.

  Σε παρακαλώ Φάκτορα να το δημοσιεύσεις σαν ένα αντίο στους φίλους Συμφορουμίτες μου.

  Καλοί αγώνες για την Πατρίδα μας πρώτα!!!!  ETHEROVAMON

 3. socrates avatar
  socrates 12/01/2010 14:34:45

  Η κατάσταση με τούτους εδώ έχει φτάσει στο απροχώρητο.
  Δεν ξέρεις εάν βλέπεις τραγωδία ή κωμωδία.
  Δεν ξέρεις εάν τα κάνουν επίτηδες ή τους ξεφεύγουν.
  Πολιτική ευθύνη δεν υπάρχει κύριε Γιώργο μας για το φιάσκο με τις τιμές των τσιγάρων;
  Τί Υπουργείο Οικονομίας είναι αυτό που δεν ξέρουν να κάνουν πολλαπλασιασμό και ποσοστά;
  Γελάνε οι μαθητές και τα οι φοιτητές όλης της Ελλάδας με τα καμώματα του Παπακωνσταντίνου. Τί Υπουργός είναι αυτός που τον διορθώνουν οι συμπαθείς, κατά τα άλλα, περιπτεράδες; Λέω να του στείλω το δεκατετράχρονο γιό μου να τον ξεστραβώσει, έχει φαίνεται περισσότερες πιθανότητες να μας βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας.
  Αυτό εννοούσες Γιωργάκη ότι θα κάνεις τις πρώτες 100 ημέρες, δηλαδή ότι θα αυτοεξευτελίζεσαι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ;
  Πολύ θάθελα νάξερα τί σκέπτονται οι οπαδοί του πασόκ για όλα αυτά τα τρελλά.

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 12/01/2010 14:36:03

  Ο χρόνος ανοχής ίσως και να έχει τελειώσει και απλά να μην το ξέρουμε. Ο άγνωστος Χ, είναι τι πραγματικά γίνεται στην διεθνή οικονομία.

  Κουράγιο ΑΣ. Σε αδιέξοδα, ο σοφός κάνει το θεωρητικά σωστό. Στο Πασόκ δεν μπορούν να το κάνουν γιατί είναι αντίθετο με την ψυχοσύνθεσή τους.

 5. man8os avatar
  man8os 12/01/2010 15:25:50

  Εσυ Ορεστιε, δεν φοβασαι τις εκλογες?

 6. vardarskian avatar
  vardarskian 12/01/2010 15:46:36

  Ας τελειώσει επιτέλους ο χρόνος ανοχής ΠΡΙΝ γίνει οίκος ανοχής ο τόπος μας...

 7. Justin Case avatar
  Justin Case 12/01/2010 16:02:36

  Δεν έχει ομάδα ακόμη ο Σαμαράς πώς να κυβερνήσει? Γιατί δεν ζητάει και αυτός βιογραφικά να τα αξιολογήσει κανονικά να καλέσει τους ανθρώπους να τους προετοιμάσει και να κυνηγήσει εκλογές. Σε συνδυασμό με το συνέδριο πρέπει να φέρει νέο κόσμο μέσα. Τεχνοκράτες πατριώτες έτσι όπως τους θέλει.
  Το συνέδριο είναι το κλειδί και πως θα το χειριστεί.
  Ακούγονται διάφορα αρνητικά πάντως για την ποιότητα των συνεργατών του.

 8. ndvoice avatar
  ndvoice 12/01/2010 16:23:44

  Αν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έπεσε από οργή και αγανάκτηση, αυτή εδώ η κυβέρνηση θα πέσει από μεγάλο γέλωτα.
  Μέχρι τότε όμως όποιος επιβιώσει, επιβίωσε.

 9. KENTAYROS avatar
  KENTAYROS 12/01/2010 18:17:41

  ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ Σ Κ Α Τ Α ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΖΙΕΜΕΝΣ ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΑΝΤΩΝΗ ΒΕΛΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΠΟΥΛΤΟΖΕΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ? ΚΟΙΤΑ ΑΝΤΩΝΗ Δ Ι Π Λ Α ΣΟΥ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΛΙΜΟΚΟΝΤΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΗΡΙΑ

 10. dr.thess avatar
  dr.thess 12/01/2010 18:44:41

  στους βουλγαράκη-ρουσσοπουλο-εφραίμ γιατι εδειξε περρισότερη ανοχή?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.