19/04/2010 21:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Η χώρα χρειάζεται νέο μοντέλο διακυβέρνησης

 Το σημερινό σύστημα έχει καταρρεύσει και η χώρα χρειάζεται ένα νέο φιλελεύθερο μοντέλο διακυβέρνησης, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση της Διεθνούς Διαφάνειας.

Αναπτύσσοντας την άποψη του, είπε ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγή υποδείγματος, που ξεκινά από ένα μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα το οποίο να χαράσσει σχέδιο και να μοιράζει αρμοδιότητες.

Η σύγχρονη διακυβέρνηση απαιτεί αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, το σημερινό σύστημα δεν μπορεί να παράξει ανάπτυξη, αλλά μόνο ελλείμματα και χρέη, δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονέκτημα της χώρας, ούτε να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.

Η χώρα δηλώνει γενικευμένη κρίση της οικονομίας, της εθνικής δημοκρατίας και τελικά κρίση δημοσίου ήθους, τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι το σημερινό μοντέλο διακυβέρνησης εκτρέφει την διαφθορά.

Ακολούθως ανέπτυξε τις προτάσεις του κόμματός του για την αντιμετώπιση της διαφθοράς: Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, δημοσιοποίηση του τελικού κόστους των δημοσίων έργων σε σύγκριση με το αρχικό, διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, καθιέρωση σταθερών πόρων στους ΟΤΑ, δημιουργία ηλεκτρονικού κέντρου εξυπηρέτησης πολιτών, γενίκευση του διπλογραφικού συστήματος, δημοσιοποίηση των εκθέσεων σκοπιμότητας και αναγκαιότητας των μεγάλων έργων.

Είναι προτάσεις στις οποίες έχει υπάρξει συμφωνία των πολιτικών κομμάτων, είπε ο κ. Σαμαράς και έκανε έκκληση στην κυβέρνηση να τις νομοθετήσει αμέσως.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. πολίτης avatar
  πολίτης 19/04/2010 23:23:14

  Καλά όλα αυτά, αλλά επειδή είμαστε είμαστε με τη θηλειά στο λαιμό αυτή τη στιγμή, μήπως μπορεί να αποτρέψει την υπαγωγή στο ΔΝΤ με θεσμικά μέσα, απαιτώντας να περάσει από τη βουλή;

 2. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 20/04/2010 00:03:44

  Καλά κρασιά!
  Σε λίγο, δεν θα υπάρχει χώρα!

 3. fatfat avatar
  fatfat 20/04/2010 05:34:33

  Ο κύριος Σαμαράς πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι "νέο φιλελεύθερο μοντέλο διακυβέρνησης" με στελέχη που έχουν νοοτροπίες καισυμπεριφορές περασμένων δεκαετιών, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ.
  Ο κύριος Καραμανλής πάντως δεν το κατάλαβε εγκαίρως και είδαμε όλοι τα αποτελέσματα.

 4. Ελεος avatar
  Ελεος 20/04/2010 07:02:52

  Ξύλινη γλώσσα και λόγια, λόγια, λόγια...

  Εκείνο που χρειάζεται είναι απενοχοποποιηση της δεξιάς και της επιχειρηματικότητας και στον ΚΑΙΑΔΑ η νοοτροπία και το ιδεολογικό μαξιλάρι του Μαρξισμού Λενινισμού που ταλανίζει τη χώρα 35 χρόνια.

  ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟ ΚΡΑΤΟΣ του 1950 - 1973 και να τεθεί το ΚΚΕ (το μόνο Σταλινικό κόμμα στην Ευρώπη) εκτος νομου.

  Αλλιώς, ο Σαμαράς δεν πρόκειται να δει εξουσία στον αιώνα τον άπαντα!

 5. NAYTHS avatar
  NAYTHS 20/04/2010 11:32:02

  Ωραία και καλά τα λόγια...
  Δεν βλέπω πουθενά να αναφέρεται η λέξη ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει σωστό από "εμπιστους" η "κολλητούς" της κάθε ηγεσίας, πλην όμως ανάξιους να βρίσκονται σε θέσεις που παίρνονται οι αποφάσεις.(Βλέπε σημερινή κατάσταση, φίλοι κι αδέλφια,παρέες και άεργοι...). Κυττάξτε πως την πατάει ο ΓΑΠ με τους συνεργάτες του, π.χ ποιός ήταν αυτός που πρότεινε τον φόρο 8% επί των τιμολογίων ? Ετσι την πάτησε και Κ.Κ με τους ΠαυλοπουλοΤζιτζικωσταίους, και λοιπούς φίλους. ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ πρέπει να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ από τις ηγεσίες και μόνο, τα άλλα έρχονται μόνα τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.