#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/01/2012 08:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Η υπόθεση Βατοπεδίου χρησιμοποιήθηκε για να ανατραπεί η κυβέρνηση της ΝΔ

[caption id="attachment_144426" align="alignnone" width="600" caption="Από τη σημερινή συνάντηση Σαμαρά - Ιβανόφ"][/caption]

Με μία συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στο ρωσικό πρακτορείο Ειδήσεων RIA Novosti ξεκίνησε την επίσημη επίσκεψή του στη Μόσχα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς, δηλώνει μεταξύ άλλων, ότι κύριος στόχος της επίσκεψής του στη Ρωσία είναι η αποκατάσταση των ελληνωρωσικών σχέσεων καθώς τα τελευταία δύο χρόνια δεν είναι εκείνες που θα έπρεπε να ήταν. Στη συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται και στην υπόθεση του Βατοπεδίου για την οποία τονίζει ότι πρέπει να κλείσει επειδή δηλητηριάζει την πολιτική ζωή και την εικόνα της Ορθοδοξίας

«Είμαστε αποφασισμένοι να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε. Κι όχι απλώς να προσπαθήσουμε, αλλά να φέρουμε και χειροπιαστά αποτελέσματα. Όσοι με ξέρουν θα σας πουν, ότι έχω λόγο και τον τηρώ. Κι όταν λέω «we mean business», το εννοώ. Αυτό αγκαλιάζει, ασφαλώς, πολλές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν στο παρελθόν και στη συνέχεια βάλτωσαν, σταμάτησαν ή ανεστάλησαν πλήρως. Από τον αγωγό αερίου «South Stream» ως τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, που είναι και τα πιο γνωστά παραδείγματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Υπενθυμίζουμε, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί αύριο  με τον επικεφαλής της Προεδρικής  Διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Sergey Ivanov και με  την Πρόεδρο της Γερουσίας  Valentina Matviyenko. Επίσης, θα επισκεφθεί το Ναό του Σωτήρος.

Την Πέμπτη, θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Vladimir Putin.

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να σας ρωτήσω τι θα συζητήσετε με την πολιτική ηγεσία της Ρωσίας και ποια γενικά άποψη έχετε για την πορεία των ελληνορωσικών σχέσεων τα τελευταία δύο χρόνια. Βλέπετε προοπτικές για αναζωογόνηση κοινών πρότζεκτ ή και για ουσιαστική αύξηση επενδύσεων, για την οποία μπορώ να πω ότι υπάρχει ενδιαφέρων Ρώσων επιχειρηματιών;

Απάντηση: Γνωρίζω ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι ελληνορωσικές σχέσεις δεν είναι εκείνες που θα μπορούσαν να ήταν, δεν είναι εκείνες που θα έπρεπε να ήταν, δεν είναι εκείνες που θα θέλαμε να ήταν. Κι αυτό πρέπει να αλλάξει. Κι είμαστε αποφασισμένοι να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε. Κι όχι απλώς να προσπαθήσουμε, αλλά να φέρουμε και χειροπιαστά αποτελέσματα. Όσοι με ξέρουν θα σας πουν, ότι έχω λόγο και τον τηρώ. Κι όταν λέω «we mean business», το εννοώ.

Αυτό αγκαλιάζει, ασφαλώς, πολλές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν στο παρελθόν και στη συνέχεια βάλτωσαν, σταμάτησαν ή ανεστάλησαν πλήρως. Από τον αγωγό αερίου «South Stream» ως τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, που είναι και τα πιο γνωστά παραδείγματα.

Αφορά, ακόμα, και σε πλήθος άλλους τομείς, όπως η ενέργεια, οι υποδομές, οι μεταφορές, οι υπηρεσιών - όπως ο Τουρισμός και η παραθεριστική κατοικία – και οι εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Ακόμα υπάρχουν και εμπορικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί ήδη και έχουν βαλτώσει. Κι αυτά όλα πρέπει να τα ξεμπλοκάρουμε.

Πέρα όμως από την οικονομική συνεργασία και τις επενδύσεις, υπάρχει κι ένα βαθύτερο – πνευματικό - περιεχόμενο που θα έπρεπε να αναδειχθεί στις ελληνορωσικές σχέσεις. Αυτό που σχετίζεται με τους στενούς και στέρεους δεσμούς των λαών μας, δεσμούς που γαλβανίστηκαν από την Ιστορία κι από τις πολιτιστικές μας σχέσεις: κυρίως από τον Ορθοδοξία.

Η Ορθοδοξία δεν είναι απλά η θρησκεία των δύο λαών μας. Είναι συνυφασμένη με την ιστορία τους, είναι ισχυρό στοιχείο της πολιτιστικής ταυτότητας και των σύγχρονων Ελλήνων και των Ρώσων και καθορίζει με πολλούς τρόπους την ψυχοσύνθεση και τη συμπεριφορά τους. Καθορίζει και τον τρόπο που βλέπουν τον υπόλοιπο κόσμο. Και την ευκολία να διακρίνουν τους φίλους τους.

Με τέτοια γνήσια αισθήματα εκτίμησης και αγάπης προς το ρωσικό λαό, έρχομαι στη χώρα σας. Και ξέρω ότι θα βρω αντίστοιχα αισθήματα και στη Ρωσία.

Υπάρχουν κάποιοι αναλυτές οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει από την ευρωζώνη, έστω και προσωρινά, για να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα των εξαγωγών μέσω μείωσης της αγοραστικής δύναμης του εθνικού νομίσματος. Εσείς πιστεύετε ότι αυτό δεν αποτελεί επιλογή σε καμία περίπτωση;  

Απάντηση: Όπως το είπατε: η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί λύση, θα ήταν πολύ κακή, ολέθρια εξέλιξη για την Ελλάδα. Άμεσα, αλλά και μεσοπρόθεσμα.

Αντίθετα, αν δοθεί στην Ελλάδα η ευκαιρία να αναπτυχθεί με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια, αν της δοθεί η δυνατότητα να αξιοποιήσει τα μεγάλα – και ως τώρα ανενεργά – συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τον ορυκτό της πλούτο και τη μεγάλη ακίνητη περιουσία της, νομίζω ότι μπορεί να δημιουργήσει αληθινό αναπτυξιακό άλμα.

Κι αυτό ακριβώς φιλοδοξούμε: να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα, από μια χώρα οικονομικής δυσπραγίας και κρίσης σήμερα, σε ένα αληθινό αναπτυξιακό υπόδειγμα.

Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του λαού μας και της χώρας μας. Και με διάθεση στενής συνεργασίας, όχι μόνο με τους ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά και με όλους τους λαούς της περιοχής μας.

Ξέρετε, η ανάπτυξη δεν είναι κάτι που αν είσαι τυχερός θα σου έλθει απέξω.

Είναι κάτι που αν είσαι άξιος θα τη δημιουργήσεις εσύ.

Σήμερα η Ελλάδα δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου, ως κέντρο μιας παγκόσμιας κρίσης. Νομίζω ότι ο Ελληνικός λαός μπορεί σύντομα να μετατρέψει τη χώρα του σε ένα σύγχρονο υπόδειγμα Ανάπτυξης. Κι εδώ υπάρχουν ευκαιρίες που θα τις αναζητήσουμε και θα τις αξιοποιήσουμε μαζί με όλους τους φίλους μας.

Είστε ικανοποιημένος από την μορφή που παίρνει αυτές τις μέρες το πρόγραμμα μείωσης του ελληνικού χρέους με συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών (PSI); Πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει βιώσιμο το χρέος ή τουλάχιστον να σταθεροποιήσει τη δυναμική του, δεδομένου ότι προϋποθέτει τη μείωσή του στο υψηλό επίπεδο των 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020;

 Απάντηση: Δεν θα ήταν σωστό να σχολιάσω το PSI, αυτή τη στιγμή που οι σχετικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο πιο κρίσιμο σημείο τους. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι πως αποτελεί απόλυτη και κρίσιμη προτεραιότητα να γίνει το ελληνικό δημόσιο χρέος «βιώσιμο». Δηλαδή να μπορεί να εξυπηρετηθεί στο μέλλον. Κι αυτό ελπίζω ότι θα γίνει πολύ σύντομα. Από κει και ύστερα, βέβαια, πρέπει να ανασκουμπωθούμε και να δουλέψουμε σκληρά. Αλλά πρέπει να υπάρξει και κάποιο φως στην άκρη του τούνελ.

Τον ελληνικό λαό – όπως και το ρωσικό, άλλωστε – δεν τον τρομάζουν οι δυσκολίες. Αντίθετα, τις θεωρεί και ως «πρόκληση» (challenge) για να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του.

Όμως η προσπάθεια πρέπει να επιτρέπει μια ρεαλιστική ελπίδα και να ξεδιπλώνει τη δύναμή του, να αναδεικνύει τα πλεονεκτήματά του.

Προσπαθούμε να ανατάξουμε την αυτοπεποίθησή του, την πίστη στον εαυτό του και την Ελπίδα στο μέλλον του. Και, είμαι σίγουρος, θα τα καταφέρουμε…

Ασκήσατε στο παρελθόν έντονη κριτική στην εφαρμοζόμενη κάτω από την πίεση των πιστωτών πολιτική, όταν οι περικοπές δαπανών οδηγούν στην ύφεση, μη εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων, νέες περικοπές και ούτω καθ' εξής. Υποστηρίζετε όμως την υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης, η οποία κινδυνεύει να γίνει προβληματική για τους ίδιους λόγους. Τη θεωρείτε τώρα καλό για τη χώρα ή αναγκαίο κακό; Στην περίπτωση που κερδίσετε τις εκλογές μετά την υπογραφή της σύμβασης, θα σας επιτρέψουν οι όροι τις να ασκήσετε διαφορετικό μείγμα αναπτυξιακής πολιτικής που επιδιώκετε;

Απάντηση: Δεν είχαμε καμία αντίρρηση να περικοπούν οι σπατάλες του κρατικού τομέα. Το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές κόπηκαν «οριζόντια» δαπάνες, που έθιξαν άμεσα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ενώ άφησαν άθιχτες πολλές σπατάλες. Όμως, άλλο απαραίτητες δαπάνες κι άλλο σπατάλες…

Ακόμα μπήκαν πολλοί φόροι – και πρόσθετοι φόροι, κι άλλοι φόροι – που υπονόμευσαν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και προκάλεσαν νέα ύφεση, όχι μικρότερο έλλειμμα.

Η κατάσταση της οικονομίας επιδεινώθηκε πολύ. Και τώρα το χρέος μας πρέπει να ξαναγίνει βιώσιμο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό που γίνεται τώρα, να βγαίνουμε κάθε τρεις μήνες για δανεικά. Και να μας επιβάλουν νέα μέτρα, επειδή με τα προηγούμενα δεν πιάστηκαν οι στόχοι. Αυτή η εξασφάλιση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους – μια και καλή - είναι σήμερα η υψίστη προτεραιότητα. Αυτό δεν είναι «αναγκαίο κακό». Είναι απλώς αναγκαίο. Απαραίτητο!

Μόλις γίνει αυτό, πρέπει να επιδιωχθεί η Ανάκαμψη. Γιατί η Ανάκαμψη και η Ανάπτυξη θα μας επιτρέψουν και το έλλειμμα να μειώσουμε και το χρέος να ελέγξουμε, και στα πόδια μας να σταθούμε και από την κρίση να βγούμε. Κι αυτό θα επιδιώξουμε.

Στη Ρωσία υπήρχαν πολλές αντιδράσεις για την πρόσφατη σύλληψη του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος είναι δημοφιλής στη Ρωσία και έφερε εκεί από το Άγιον Όρος την Αγία Ζώνη μόλις πριν από δύο μήνες. Δεν μπορώ να σας ζητήσω να σχολιάσετε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω για τη γενική σας στάση ως προς το λεγόμενο σκάνδαλο Βατοπεδίου, δεδομένου ότι πρώην στελέχη του κόμματός σας είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν όχι από δικαιοσύνη, αλλά από ΜΜΕ και πολιτικούς για τις συναλλαγές του κράτους με τη Μονή. 

Απάντηση: Όπως σωστά το είπατε, δεν μπορώ να σχολιάζω τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Πρέπει να ξέρετε, όμως, ότι η υπόθεση αυτή χρησιμοποιήθηκε για να ανατραπεί η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Στο μεταξύ, όμως, δύο εξεταστικές επιτροπές της Ελληνικής Βουλής διερεύνησαν την υπόθεση του Βατοπεδίου – η δεύτερη επί διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ – και οι δύο δεν κατάφεραν να βρουν το παραμικρό επιβαρυντικό στοιχείο, κατά ουδενός, ούτε για «βλάβη του δημοσίου συμφέροντος», ούτε για «ροή πολιτικού χρήματος». Και για όλα αυτά έχω κάνει πολύ σαφείς δηλώσεις εδώ και πολύ καιρό.

Επομένως η υπόθεση αυτή, σε ό,τι αφορά την πολιτική της πτυχή – δηλαδή την ευθύνη πολιτικών προσώπων - έχει κλείσει οριστικά.

Τώρα πρέπει να κλείσει και η δικαστική πλευρά της. Με πλήρη διερεύνηση σε βάθος, ώστε να λάμψει όλη η αλήθεια. Κι αυτό θα συμβεί. Να είστε σίγουροι!

Και να έχετε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Η οποία όχι μόνο θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα, αλλά θα τελειώσει αυτή την ιστορία που δηλητηριάζει και το εσωτερικό πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα και την εικόνα της Ορθοδοξίας διεθνώς.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 25/01/2012 00:07:11

  Ο Σαμαράς θα γυρίσει με άλλο αέρα από την Μόσχα,αν κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πούτιν.Το ταξίδι στη Μόσχα είναι το στήριγμα για επανακαθορισμό της πορείας μας.Ελπίζω να επιτύχει η κρίσιμη αποστολή του Α.Σαμαρά για το καλό μας!!!

  • κωστας Α avatar
   κωστας Α @ Κώστας Τ 25/01/2012 12:47:07

   ΑΓΑΠΗΤΟΙ κρυπτοσυνομιλητες, καλημερα .Ο Σαμαρας πρεπει να κερδισει πρωτα την εμπιστοσυνη των ΕΛΛΗΝΩΝ .ΕΜΕΙΣ θα τον ψηφισουμε ,αφου πρωτα αντιληφθουμε το κακο που εκανε το ΠΑΣΟΚ αλλα και γενικοτερα η ΠΑΣΟΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ αντιληψη που επικρατησε, στην ΕΛΛΑΔΑ . Για να συμβει αυτο πρεπει να ωριμασουμε .ΑΥΤΗ ειναι η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΩΡΙΜΟΣ κατα την ταπεινη αποψη εμου του ελαχιστου ,ειναι αυτος που εχει ξεκαθαρισει ,εχει οριοθετησει τον εαυτο του ,σε σχεση με τους γονεις του, τους συγγενεις του,τους φιλους του ,την θρησκεια του, την πατριδα του. ΑΥΤΟΣ που εχει οριοθετησει υγειως τις υποχρεωσεις του και τα δικαιωματα του.ΤΑ ΜΩΡΑ ΚΛΑΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ . .ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ .Τα υπολοιπα ειναι για την ζωη και την λειτουργια αυτου που λεμε ΠΑΤΡΙΔΑ .ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ .Απαραιτητη προυποθεση αυτοι που τα διαχειριζονται να εχουν ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ για να τα διαχειριζονται ΕΝΤΙΜΑ .Για να τα διαχειρισθουν εντιμα εκτος απο την ψυχικη υγεια απαιτειται και υγιης ΑΓΑΠΗ για την ΠΑΤΡΙΔΑ . ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΡΩΣΤΟΣ αγαπητοι μου οποιος ΚΛΕΒΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ .ΑΡΑ δεν αρκουν τα ευχολογια και οι μεγαλες κουβεντες .ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ .ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ .ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ .ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ .Ο κ.ΣΑΜΑΡΑΣ να συγκροτηση αμεσα επιστημονικη επιτροπη ,να ελεγξει την ψυχικη υγεια ολων αυτων που θα διαχειρισθουν τα πραγματα .ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΡΟΒΛΕΠΩ Ο ΙΔΙΟΣ Ν ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ και ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΜΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ . ΤΩΡΑ το βατοπαιδι .Ας ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ .Τοτε ολα θα παρουν τον δρομο τους ,τον δρομο της ΑΛΗΘΕΙΑΣ .Η βαθυτερη γνωση της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ,κατα την ταπεινη μου γνωμη , ειναι υποχρεωση εναντι του εαυτου μας ,της οικογενειας μας ,της πατριδος .Ειναι θεμελιο πνευματικης συγκροτησης ,αρα κατ επεκταση συγκροτησης του ολου που λεγεται ΠΑΤΡΙΔΑ .ΕΤΣΙ θα δουμε με ποιο καθαρο ματι αυτη την υποθεση .Εχω ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ με πολλους αυτο το θεμα .Οι διαπιστωσεις μου δυσαρεστες ,στεναχωρες .Ολοι ΕΧΟΥΝ αποψη χωρις ενημερωση. Τα καναλια ως ανελευθερα που ειναι παρουσιαζουν το θεμα για να στηριξουν το ΠΑΣΟΚ ,με το αζημιωτο υποθετω .ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ βαλουν κατα της εκκλησιας με σκοπιμοτητα .Οι αρχιερεις ,''ευαλωτοι'' ισως ,Καθυστερουν να παρουν θεση ,Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ για καποιο λογο που μονο αυτος ξερει δεν βγαινει μπροστα να σταματησει το ΚΑΚΟ με μονο μια δηλωση '' ΚΥΡΙΟΙ ρυθμισαμε μια εκρεμοτητα απο το 1922 .ΑΝ εγινε καποιο ΛΑΘΟΣ θα το δουμε και θα το διορθωσουμε .ΣΚΑΝΔΑΛΟ παντως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ .ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ .-[τελεια και παυλα ] ''. ΑΝ ολα αυτα ειχαν συμβει ,δεν θα ειχαμε σημερα αυτο το χαλι.ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΛΟΙΔΩΡΕΙΤΑΙ, ΕΝΑΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΜΕ 11,5 ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ [ποιος θα το πιστευε ] ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗ ,ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ να τον κυνηγουν οι ''αδιαφθοροι ''με ειδικους '' σκυλους ''μην τους φυγει'' την ωρα που ο ιδιος αυτοβουλως επεστρεψε απο την ΡΩΣΙΑ αφηνοντας τις ΤΙΜΕΣ , βρισκομενος ασθενης στο κελι του στο ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ . Κ ΑΤΩ ΑΠ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ Ο κ.ΣΑΜΑΡΑΣ .ΤΟ θεμα δεν ειναι μονο οικονομικο .Πρωτιστως ειναι θεμα γενικοτερης συγκροτησης .ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ .''Γνωσεσθαι την αληθεια και η αληθεια ελευθερωσει υμας '', θα βρουμε στην Ορθοδοξια, αν αφιερωσουμε λιγο απο τον χρονο που πολλες φορες καταναλωνουμε σε ανουσια πραγματα και την μελετησουμε.

   • noldor avatar
    noldor @ κωστας Α 25/01/2012 15:10:23

    Δυστυχώς, όσοι συμφωνούν σε αυτά που γράφετε λιγοστεύουν όλο και περισσότερο.

    • Ραβινος avatar
     Ραβινος @ noldor 25/01/2012 16:08:34

     Αντιθετως αυξανονται !''Καιρος φερνει τα λαχανα καιρος τα παραπουλια ''

   • Χημικος avatar
    Χημικος @ κωστας Α 25/01/2012 17:32:28

    Δυστυχώς ή ευτυχώς ο λαός ωριμάζει μόνο μέσα απο δυσκολίες....

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 25/01/2012 00:07:22

  Μαζί του για την Ελλάδα μας! Με τον Βλαδίμηρο παρέα να βάλει το χέρι του στην τσέπη να ξεκολλήσουμε και μετά θα πάρουμε φόρα. Είναι θέμα ψυχολογίας πέρα από τα νούμερα. Κάποιοι θέλουν τον Έλληνα υποταγμένο, φοβισμένο, μίζερο. Κάποιοι άλλοι τον θέλουν ελεύθερο και περήφανο. Ο Θεός μαζί σου Αντώνιε!

  ΥΓ: Για το θέμα της Ι.Μ.Βατοπεδίου έχει κάποιος να πει κάτι διαφορετικό από την επίσημη θέση του Σαμαρά μετά τα επίσημα πορίσματα περί μη ύπαρξης ζημίας του Δημοσίου; Θα μας πει τώρα κάποιος ποιο αδίκημα έκανε και μπορεί να ξανακάνει ο γέροντας Εφραίμ ώστε να δικαιολογείται έστω και λίγο η προφυλάκισή του; Μήπως το να ξαναπεί στο Βλαδίμηρο παρουσία καμερών πως "θέλουμε να βοηθήσετε την Ελλάδα"; Γιατί είναι το μόνο αδίκημα που αυτή η κυβέρνηση μπορεί να βλέπει ως ζημιά για τους ίδιους. Αυτό "έκαψε" και τον προηγούμενο πρωθυπουργό (ΚΚ Β). Τι λέω τώρα. Εδώ κυνηγούν τους δικαστές για να μη τους στείλουν στα σίδερα (ή και πιο μακριά...)

  • Qnihilism avatar
   Qnihilism @ Γεώργιος Τ. 25/01/2012 14:59:53

   Ε πες το για να καταλάβουμε..

   Πρώτα ήταν η Θεία από το Σικάγο, μετά οι Άραβες τώρα έγινε ο Αη-Βλαδίμηρος με τα δώρα. Για αυτό γίνεται ο τζερτζελές. Για να πληρώσει άλλος το λογαριασμό...

   Είμαι σίγουρος ότι ο Σαμαράς δεν σκέφτεται έτσι αλλά εξακολουθώ να εκπλήσομαι ότι υπάρχουν πολλοί που το κάνουν.

 3. Δημητρης avatar
  Δημητρης 25/01/2012 00:18:46

  Kρύβε λόγια Αντώνη...είδες τι έπαθε ο Κώστας....

  • ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
   ΟΔΥΣΣΕΑΣ @ Δημητρης 25/01/2012 08:20:20

   ...Tι ακριβώς δηλαδή .....έπαθε ο Κώστας;;
   Απλά αναμετρήθηκε με τις προκλήσεις, δίστασε, αρνήθηκε να αναλάβει τα ρίσκα που οι περιστάσεις απαιτούσαν, και αποσύρθηκε να ιδιωτεύσει, μιας κι αυτό έκρινε πως του ταιριάζει περισσότερο...
   Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται.......
   Τουρίστες-φοβισμένους και διστακτικούς πολιτικούς ηγέτες, δεν έχουμε την πολυτέλεια πλέον να ανεχόμαστε.
   Ο κ. Σαμαράς, είναι μια υπόσχεση. Μοιάζει να διαθέτει σήμερα εκείνη τη φλόγα, που από καιρό τώρα μας λείπει. Ο χρόνος μένει να αποδείξει, αν η ψυχή του και οι προθέσεις του, θα καταφέρουν να υπερβούν και να συντρίψουν, τα στερεότυπα της μίζερης πολιτικής μας πραγματικότητας.
   Πίστη, πάθος, προσωπικό ρίσκο και αξιοπρέπεια απαιτείται. Όποιος μπορεί, ακολουθεί. Οι άλλοι, ας ιδιωτεύσουν επιτέλους.
   Δεν είναι κακό να παραδέχεται κανείς το φυσικό του μέγεθος!!!
   Κακό είναι να επωμίζεται κάποιος ευθύνες, που δεν αντέχει να υπερασπιστεί.

   • Μηχανικός avatar
    Μηχανικός @ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 25/01/2012 13:03:17

    Καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε.
    Ελπίζω να παραμείνετε σε αυτήν την παράταξη και να μην μας επισκεφτήκατε σαν απλός τουρίστας ...

   • SOTPAP avatar
    SOTPAP @ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 25/01/2012 13:14:16

    Πρέπει να είσαι πολύ ανόητος αν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι ο Καραμανλής έκανε στρατηγικές επιλογές, οι οποίες τώρα δικαιώνονται.
    Αν ήταν όπως λες τουρίστας, δεν θα έλεγε ΟΧΙ στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, δεν θα έλεγε ΝΑΙ στους αγωγούς, δεν θα έβγαζε στον άερα τις υποκλοπές της γνωστής πρεσβείας.
    Α

   • SOTPAP avatar
    SOTPAP @ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 25/01/2012 13:17:43

    Aν ήταν τουρίστας, δεν θα λύσσαγαν να τον ρίξουν με το Βατοπέδιο και με το κάψιμο της Ελλάδος.
    Απλά εσύ είσαι αντιΚαραμανλικός, δικάιωμα σου, αλλά μην ρίχνεις λάσπη σε έναν πραγματικά μεγάλο ηγέτη, που το μοναδικό λάθος που έκανε ήταν ότι εμπιστεύθηκε παραπάνω από ότι έπρεπε μερικούς πολιτικούς φίλους και συγγενείς του.
    Μην λασπολογείς έναν ηγέτη που κράτησε το λόγο του κι έβγαλε από το ψυγείο τον Αντώνη Σαμαρά, τον πολιτικό αυτό που ελπίζουμε να βγάλει τη χώρα από την κρίση που την οδήγησε ο Παπανδρέου και η παρέα του.

    • Παύλος avatar
     Παύλος @ SOTPAP 25/01/2012 13:57:48

     +1000.000.000.000.000

     • NIKOS avatar
      NIKOS @ Παύλος 26/01/2012 13:47:22

      Ε.Ε ΕΡΧΕΤΑΙ.Ο ΕΝΑΣ.

   • Silence t. avatar
    Silence t. @ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 25/01/2012 14:02:34

    Αυτό κατάλαβες εσύ ότι έπαθε ο Κώστας !!!
    Μπράβο αντίληψη.

 4. ΜΠ avatar
  ΜΠ 25/01/2012 00:34:19

  Να γυρίσει με το καλό με μια βαλίτσα γεμάτη από μεγάλα επιχειρηματικά νέα. Να γυρίσει με τον αέρα του νικητή και να απορρίψει τη δενειακή και το μνημόνιο 2. Να δώσει ελπίδα για το μέλλον και το όραμα της Ελλάδας, που δεν θα παραδοθεί στους δανειστές της με τους επαχθείς όρους της εκχώρησης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.
  Όλοι λένε ότι το μνημόνιο είναι καταστροφικό.
  Την οδηγεί τη Χώρα στην απόλυτη καταστροφή.
  Να γυρίσει, να μας πει τα νέα και να πάμε αμέσως για εκλογές. Μόνον έτσι θα βγει αυτοδύναμος και θα διαλύσει μια για πάντα το ΠΑΣΟΚ.

  • iakovos avatar
   iakovos @ ΜΠ 25/01/2012 01:31:47

   Ευσεβείς πόθοι

   • Ιοκαστη avatar
    Ιοκαστη @ iakovos 25/01/2012 06:44:59

    εδω ειμαστε και θα το δουμε αν ειναι μονο ευσεβεις ποθοι.
    με το διαλυμεντο που χτυπαει καθε μερα το Πασοκ σε καμια βδομαδα θα δεις τους βουλευτες του να ...παρακαλανε για εκλογες.
    κατι ξερει ο Προεδρος!
    η αυτοδυναμια γραφεται μερα τη μερα!

 5. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 25/01/2012 00:37:57

  Εξαιρετική η κίνηση και πολύ καλές οι απαντήσεις του Σαμαρά.

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ Δημήτρης 25/01/2012 01:52:03

   Πραγματικά,πολύ σημαντικό ταξίδι.Εύχομαι όλα καλά να πάνε αυτήν την φορά και να μην βρει εμπόδια σε αυτήν την εθνική προσπάθεια

 6. Y. avatar
  Y. 25/01/2012 00:40:04

  Ο προσωπικός φωτογράφος του Σαμαρά,...σκίζει

  • factorx avatar
   factorx @ Y. 25/01/2012 02:51:26

   Μες την γκρίνια και την μιζέρια είσαι μεγάλε

  • ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
   ΟΔΥΣΣΕΑΣ @ Y. 25/01/2012 08:32:10

   ...Tα μάτια σου θα φταίνε αγαπητέ μου, γιατί δεν ξέρουν να κοιτάξουνε βαθύτερα από την εικόνα. Δε σώζεσαι εσύ, από κανέναν φωτογράφο. Οφθαλμίατρο μήπως??????

  • Y. avatar
   Y. @ Y. 25/01/2012 11:23:05

   Πραγματικά θεωρώ τη φωτο, απόλυτα επιτυχημένη, αυτό που θέλει να δείξει για το Σαμαρά. Από κει και πέρα, είναι θέμα ατίληψης του καθένα, στη προσλαμβάνουσα αποτύπωση

 7. Ελληνική Φιλοσοφία avatar
  Ελληνική Φιλοσοφία 25/01/2012 00:50:20

  Ειμαστε τυχεροι που ειμαστε ελληνες, αλλα περισσοτερο τυχεροι ειμαστε που ζουμε σε μια εποχη στην οποια ζει και κυβερνα ο Σαμαρας.
  Βλεποντας τα λογια αυτουνου του ανθρωπου, σε ομιλιες, σε συνεντευξεις κλπ απορω πως γινεται να υπαρχουν τοσο υπνοτισμενοι και ανεγκεφαλοι που ακομα να τον κατηγορουν με βαριεα κατηγοριες.
  Αλλοι βαζουν τον Αντωνη τον Σαμαρα στο ιδιο "καζανι" με τον Γιωργακη, πραγματικα, δεν ξερω τον Σαμαρα σαν ανθρωπο , αλλα κρινοντας με τα ματια και τα αυτια μου, προκειται για την μεγαλυτερη αδικια στον κοσμο αυτο το πραγμα.Δεν υπαρχει μεγαλυτερη αδικια απτο να θεωρει καποιος αυτον τον ανθρωπο "ομοιο" με αυτους. Τρεχει ο Σαμαρας απο εδω εκει, στην Ρωσια παντου να κανει συμμαχιες και εδω μονο να γκρινιαζουν ξερουν καποιοι. Πραγματικα αδικια, να σε απειλουν την ιδια την ζωη και απο πανω να εχεις και απο κατω εναν λαο με κατεστραμμενη παιδεια που σε θεωρει και προδοτη. Δεν ξερω αν υπαρχει αλλος ελληνας που να αγαπαει την Ελλαδα τοσο πολυ οσο ο Ανωνης ο Σαμαρας, Φαινεται οτι ο ανθρωπος αγαπαει τον καθε ελληνα, αγαπαει τους γεωργους, αγαπαει την γη της ελλαδας, τις θαλασσες τις Ελλαδας, τα παντα, αυτο κανει εναν Ηγετη πραγματικα σπουδαιο. Ο Παπανδρεου δεν εχει καμια σχεση ουτε με την Ελλαδα και ως εκ τουτου ουτε με τον Α.Σαμαρα. Αυτοδυναμια στον Σαμαρα ανεπιφυλακτα λοιπον.

 8. Ελληνική Φιλοσοφία avatar
  Ελληνική Φιλοσοφία 25/01/2012 00:59:49

  Γιατι δηλαδη; ο Σαμαρας δεν ειναι ανθρωπος; δεν θελει να χαλαρωσει, να ζησει; Δεν νομιζω να του αρεσει που τον πιεζουν, τον εκβιαζουν, σε λιγο θα αρχισουν να τον απειλουν, μεχρι και την ζωη του βαζει σε μεγαλο κινδυνο κιολας. Πρεπει να θαυμασουμε το κουραγιο αυτου του ανθρωπου και να μην βαζουμε περισσοτερα εμποδια, Δεν εχω βρεθει ποτε με τον κυριο Σαμαρα αλλα ειμαι σιγουρος οτι αυτος ο ανθρωπος που καθημερινα λαμβανει μηνυματα απο πολλους ελληνες οι οποιοι του λενε για τις δουλειες τους που καταστρεφονται, για τις επιχειρησεις που διαλυονται κλπ, απεναντι σε αυτους τους ανθρωπους ο Σαμαρας νιωθει την μεγαλυτερη ευθυνη και αυτο το παραπονο τον ποναει πραγματικα, πρεπει να μαθουμε να αναγνωριζουμε ποιος ειναι αξιος και ποιος οχι, αλλιως η πολιτεια χανεται, λεει και ο Αριστοτελης.

 9. Ελληνική Φιλοσοφία avatar
  Ελληνική Φιλοσοφία 25/01/2012 01:14:51

  Ισως καποιος με θεωρεισει επιπολαιο ή βιαστηκο με οσα λεω, αλλα πραγματικα ειναι προδοτες και αξιοι κακης μοιρας οσοι στεκονται "εμποδια" στην καλη πορεια της χωρας ισα και ισα για να ικανοποιησουν την κενοδοξια τους. Γιατι οταν εξυπηρετεις συμφεροντα ξενα που στρεφονται κατα της ιδιας σου της χωρας απλα και μονο για λιγα λεφτα, τοτε εισαι κενοδοξος ανθρωπος και μαλιστα πολυ.
  Σιγουρα οσα γραφονται εδω διαβαζονται απο πολλους ανθρωπους απο καθε χωρο, ας καταλαβουν επιτελους ολοι αυτοι (δημοσιογραφοι,σχολιαστες κλπ) οτι στην ζωη υπαρχουν και αξιες και οτι το χρημα δεν ειναι ειναι το παν, εξαλλου πριν πεθανεις θελεις να εξασφαλισεις οτι θα φυγεις αγαπητος και δοξασμενος απο αυτον τον κοσμο, οχι πλουσιος και κατατρεχουμενος, γιατι τοτε θα εχεις ζησει λαθος ολη σου την ζωη, θα ειναι σαν να μην εζησες καν ή ισως και χειροτερα.

 10. ΜΠΛΟΥΜ avatar
  ΜΠΛΟΥΜ 25/01/2012 01:25:04

  Γιά να προσπαθήσουν οι Ελληνες χρειάζονται δικαιοσύνη, αλλιώς μουλαρώνουνε και δε γουστάρουνε να πληρώνουνε την εφορία!!! Και ισότητα!
  Αυτό μην το ξεχνάτε κύριε Σαμαρά!!
  Οχι στα λόγια αλλά στην καθημερινοτητα!
  Και τι θα γίνη με τους λαθρομετανάστες??
  Προσωπικά θέλω να εξαφανιστή το 98% αυτών από την πατρίδα μου!
  Αλλιώς πατρ'ιδα δεν έχω.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΜΠΛΟΥΜ 25/01/2012 07:53:05

   Μου αρέσει που μιλάς προς το Σαμαρά για τη λαθρομετανάστευση. Μάλλον δε τον παρακολουθείς καθόλου. Αυτό ειδικά το θέμα το έχει πάντα στα πρώτα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει. Μην αναρωτιέσαι λοιπόν αν και τι θα κάνει. Απλά θα το λύσει όπως ο Μ.Αλέξανδρος το γόρδιο δεσμό. Έτσι λύνονται πολλά από τα αδιέξοδα της χώρας. Πρώτα όμως πρέπει να έχει το σπαθί (αυτοδυναμία) στα χέρια.

 11. ΜΠΛΟΥΜ avatar
  ΜΠΛΟΥΜ 25/01/2012 01:31:18

  "Ελληνική φιλοσοφία" έτσι την είχα δει κι εγώ στην αρχή με το Σαμαρά,
  έλεγα μία στο εκατομμύριο να σου τύχει τέτοιος πολιτικός, έντιμος και εγγράμματος και μορφωμένος κι έτρεξα και τον ψήφισα αν και άσχετη και τραβούσα και τους φίλους μου μαζί μου αλλά τελευταίως δεν είμαι και πολύ σίγουρη...........
  ......θα δούμε.....

  • Ιοκαστη avatar
   Ιοκαστη @ ΜΠΛΟΥΜ 25/01/2012 06:48:43

   αγαπητη μου Μπλουμ,
   σε παρακαλω πολυ την τελευταια στιγμη μη μου κανεις μπλουμ!
   γιατι θα πνιγουμε...
   σωσιβιο λοιπον και κουπι!
   μαζι με τον Προεδρο.
   μεχρι την ακτη που φαινεται καθαρα πια!!!

 12. George avatar
  George 25/01/2012 04:00:27

  Πολύ καλές απαντήσεις και επιλογή για σύσφιξη των σχέσεων μας με τη Ρωσία από τον κ. Σαμαρά. Δεν ξέρω πραγματικά αν όλα αυτά θα τα κάνει πράξη ή αν χειριστή σωστά το ζήτημα με τη δανειακή σύμβαση, αλλά οφείλω να παραδεχτώ ότι ο λόγος του είναι αξιολατρευτος. Κ. Σαμαρά καλη δύναμη. Ελπίζω μέχρι τη μέρα των εκλογών να κάνετε ειλικρινείς και ξεκάθαρες πολιτικές κινήσεις όπως τώρα. Τότε θα σας στηρίξω με όλη μου την ψυχη... Και εγώ, αλλα σίγουρα και πολύ άλλοι. Καλή δύναμη!

 13. george avatar
  george 25/01/2012 06:48:05

  Τον Καραμανλή τον φάγανε λόγω του ανοίγματος που έκανε στη Ρωσία. Τι είναι αυτό που κάνει τον ΑΣ να πιστεύει ότι μπορεί να κάνει το ίδιο και να επιβιώσει πολιτικά; Και μάλιστα πριν τις εκλογές;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ george 25/01/2012 07:54:30

   Το ότι είναι πιστός, Άνδρας και Έλληνας. Όποιος φοβάται, σπίτι του...

   • Γιωργος avatar
    Γιωργος @ Γεώργιος Τ. 25/01/2012 08:35:15

    Κατσε να μπει πρωτα το "πιστολι" στο κροταφο και μετα ας μιλησουμε για αντρες. Και ο Κ.Κ. β' εκανε ολες τις κινησεις και μολις ηρθε το πληρωμα του χρονου και επρεπε να παρει τις αποφασεις, ενα τεραστιο Κο Κο Κο ακουστηκε..

    • Γιάννης avatar
     Γιάννης @ Γιωργος 25/01/2012 17:47:06

     Το κο κο κο το κάναμε εμείς (-11%) και οχι ο ΚΚ.

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ Γιάννης 25/01/2012 22:10:48

      Σωστότατος! Ακόμα και σήμερα υπάρχει κόσμος που είναι περήφανος που... τιμώρησε τον Καραμανλή! Τώρα πως τιμωρείς κάποιον μαστιγώνοντας τον εαυτό σου....

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ george 25/01/2012 13:09:22

   Δηλαδή τι ήθελες; Να πάει στον Πούτιν σαν τον άλλο τον #(_@#(_Ρ#@ και να του αρχίσει για "πράσινη ανάπτυξη", "οικολογία του κ$λου" και τα συναφή; Μια χαρά τα πάει ο Αντώνης. Εύχομαι να τον φωτίζει ο Θεός να βάλει μια τάξη στην ρημαγμένη μας χώρα γιατί πραγματικά αυτός ο πανέμορφος τόπος που κατοικούμε δεν αξίζει την μιζέρια, την φτήνια και την καταφρόνια. Αν αναλογιστείς ότι απ' αυτό τον τόπο ξεκίνησαν όλες οι επιστήμες και τα γράμματα, η Δημοκρατία και η έννοια της Ελευθερίας, θα πρέπει τα άλλα έθνη όταν μιλάνε για την ΕΛΛΑΔΑ να πλένουν το στόμα τους με Άβα...

 14. TopGunZ avatar
  TopGunZ 25/01/2012 10:20:55

  Κάπου είχα γράψει πως ο Έλληνας δύσκολα μπορεί να κατανοήσει το σκάκι που παίζει ο Σαμαράς, όταν έχει συνηθίσει το πολιτικό προσωπικό να παίζει το πολύ τρίλιζα. Δώστε τους χρόνο αγαπητέ, όταν πάνω από την κάλπη θα παίζεται το μέλλον των παιδιών τους, θα ξεχάσουν τα παιδικά καπρίτσια και τις ψήφους διαμαρτυρίας. Γιατί τότε θα τους ζητηθεί ψήφος δημιουργίας.

 15. TopGunZ avatar
  TopGunZ 25/01/2012 10:26:08

  Και στα δύο σου έχει απαντήσει ο Πρόεδρος αγαπητή. Στο θέμα της εφορίας, πέραν των γενικών δηλώσεων περί κατάργησης των διαφόρων χαρατσιών και σταδιακής αποκατάστασης των λαθών (ΕΦΚ καυσίμων ας πούμε), έχει δεσμευτεί για κατάργηση του ΚΒΣ, μεγάλο αγκάθι στο θέμα της συνδιαλλαγής του πολίτη με την εφορία. Στο δεύτερο θέμα, όπως είπε και ο φίλος Γεώργιος, έχει δώσει μεγάλη σημασία, αφού η κατάργηση των πάσης φύσεως λαθρολάγνων νόμων είναι από τα πρώτα πράγαματα που θα κάνει ως Κυβέρνηση. Γερά και με ελπίδα, όποτε έχεις κάποια αμφιβολία ρώτα, μην αφήνεις να σε πάρει από κάτω.

 16. TopGunZ avatar
  TopGunZ 25/01/2012 10:30:14

  Μην ξεχνάτε αγαπητέ πως ο Καραμανλής είχε ήδη απαξιωθεί πολιτικά με τα διάφορα τεχνητά σκάνδαλα (Βατοπέδι κλπ), ο κόσμος της ΝΔ είχε καταντήσει νωθρός και τα βοθροκάναλα έπαιζαν τον Γιωργάκη συνεχώς σαν το μέγα επαναστάτη. Για να μην πω για το ίδιο το κόμμα και τις βαρωνείες. Δυστυχώς για όλους μας, και να ήθελε δεν είχε που να στηριχτεί.

  • Γιωργος avatar
   Γιωργος @ TopGunZ 25/01/2012 12:00:31

   Μα, και ο Σαμαρας καθημερινα του πριονιζουν την καρεκλα διαφοροι. Και στο εσωτερικο της Ν.Δ. (και τολμω να πω στο κοντινο του περιβαλλον) και στην κοινωνια γενικοτερα. Και ακομα δεν εχει παρει και καποια σοβαρη εξουσια στα χερια του σε επιπεδο Κρατους. Μακαρι να σταθει στο υψος των περιστασεων και να τιμησει την Εθνος του. Αλλα ακομα ειμαστε σε πρωιμο σταδιο που τα λογια ειναι ουσιαστικα ανευ σημασιας. Κατα εμενα παντα.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Γιωργος 25/01/2012 13:35:13

    Είναι αρκετά διαφορετική η κατάσταση. Και μόνο η πρότερη γνώση (το κάψιμο στο χυλό) αποτελεί ελπίδα καλύτερης αντιμετώπισης. Επίσης, ο Σαμαράς δεν έχει πίσω του μια διακυβέρνηση βαρόνων και τζακιών. Αν και έχει ακόμα, όπως είπατε, αρκετή καμαρίλα να ξεβρωμίσει.

 17. Idiot avatar
  Idiot 25/01/2012 11:27:12

  Αν ο ΑΣ πιστευει και ειναι αποφασιμενος να κανει πραξη,οσα ειπε σ'αυτη την συνεντευξη,ε τοτε δεν νομιζω οτι θα ειναι ππολλοι οι Ελληνες που θα διαφωνησουν.Του ευχομαι ολοψυχα καλη επιτυχια για το καλο της πατριδας και του Γενους.Η Πατριδα χρειαζεται Γεναρχη και Ηγετη.Γεννηθειτω ,επι τελους.
  Ας ριξει καμμια ματια στο βιβλιο του Κ.Σαρδελη Μαξιμος ο Γραικος(Μανουηλ Τριβωλης ο αναμορφωτης των Ρωσσων,16ος αιων),ας θυμηθει τον Θεοφανη τον Κρητα(δασκαλο του Αντρει Ρουμπλιωφ)και οτι αλλο μας ενωνει με τον μεγαλο Ρωσσικο λαο τα τελευταια 1000 και πλεον χρονια...Ετσι για να ζεσταθει η ατμοσφαιρα με καμμια αττακα στν συναντηση με τον Βλαδιμηρο.

  • Πελασγός ο Μιλήσιος avatar
   Πελασγός ο Μιλήσιος @ Idiot 25/01/2012 13:48:31

   Αγαπητέ μου,
   Δεν θέλω καν να σε αποκαλέσω με το ψευδώνυμο που επέλεξες, γιατί δεν ταιριάζει σ'έναν πνευματικό άνθρωπο σαν και του λόγου σου. Αυτή η αυταπαξίωση δεν προσιδιάζει στους καιρούς που βιώνουμε.
   Άλλαξε το σε παρακαλώ, γιατί το πνεύμα σου το Φιλοκαλικό δεν έχει καμμιά σχέση με την ιδιωτεία.
   Είσαι ένα κόσμημα, που το πετάς στους χοίρους.
   Η Ελλάδα "πέπρωται να ζήσει και θα ζήσει", γιατί υπάρχουν οι συνεχιστές των Μαξίμων Γραικών και των Андрей Рублёв.

   Πελασγός ο Μιλήσιος

   • anideos avatar
    anideos @ Πελασγός ο Μιλήσιος 26/01/2012 05:38:34

    H λεξη ιδιωτης απο την αρχη μεχρι και το τελος δηλωνει ατομο το οποιο δεν παιρνει μερος στα κοινα και δεν εχει θεση στο δημοσιο τομεα. Καπου εχω διαβασει η ακουσα πως στους αρχαιους χρονους καποιοι στρατιωτες ονομαζοταν ετσι γιατι δεν ειχαν καποιον αξιωματικο απο πανω τους.
    Οι αγραμματοι Ρωμαιοι καναν την λεξη αρνητικου περιεχομενου.
    Κατι αναλογο συναιβει και με την λεξη εμπαθεια που αλλη εννοια εχει στα ελληνικα και αλλη σχεδον σε ολες τις γλωσσες που χρησημοποιηται σημερα.

 18. Ίωνας avatar
  Ίωνας 25/01/2012 12:07:05

  Πολύ σημαντική η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Ρωσία. Όταν οι υπόλοιποι συνωστίζονται και διαγκωνίζονται μεταξύ τους, για το ποιός θα προτάξει πρώτος τα ...νώτα του στους ''εταίρους'' μας και στους τοκογλύφους δανειστές μας, ο Πρόεδρος της ΝΔ αναλαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες, τόσο μεγάλου μεγέθους και σημασίας, ώστε να εξασφαλίσει εναλλακτικές λύσεις για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

 19. zio7 avatar
  zio7 25/01/2012 12:44:37

  άδεια παραμονής σε όποιον εκτός ΕΕ αγοράζει ακίνητο στην χώρα???!!!!???!!!

 20. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 25/01/2012 13:08:43

  Δεν υπαρχει λογος να μπαινουν τα ονοματα ξενων στα λατινικα σε ελληνικο κειμενο οταν η γλωσσα αυτων των ξενων δεν εχει γραφη στα λατινικα αλλα στα κυριλλικα.
  Δεν κερδιζεται τιποτα απο αποψη ακριβολογιας και προφορας.Καλυτερα στα ελληνικα τα ονοματα αυτα.

  • Πελασγός ο Μιλήσιος avatar
   Πελασγός ο Μιλήσιος @ ψυχραιμια 25/01/2012 14:07:25

   Κυριλλικά είναι και όχι Λατινικά

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ ψυχραιμια 26/01/2012 16:02:33

   Ψυχραιμία,
   Άκου αυτό: " Ερέτην χρει πρώτον γεννέσθαι, πριν πηδαλίοις επιχειρείν" !!
   Που θα πει : Μάθε πρώτα να βάζεις τόνους και σημεία στήξης ( λείπουν δύο κόμματα από κείμενό σου τριών γραμμών) και μετά να κάνεις μαθήματα Ιστορίας και Γλωσσολογίας . ( με το συμπάθειο)

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ Παύλος 26/01/2012 16:03:22

    χρη

 21. ΚΩΣΤΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ 25/01/2012 14:11:27

  ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ

 22. Tassos avatar
  Tassos 25/01/2012 14:40:50

  Αντώνη, καλά κάνεις και τα λες αφού αυτά θέλουν να ακούσουν οι Ρώσσοι αλλά η υπόθεση Βατοπεδίου ήταν στίγμα για την ΝΔ. Δεν είναι χαζός και πρόβατα ο κόσμος της ΝΔ που δεν πήγε να ψηφίσει από ντροπή για όσα έγιναν από τους νόμιμους και ηθικούς.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Tassos 25/01/2012 16:05:34

   Φίλτατε, ειλικρινά σας το ρωτάω χωρίς ειρωνεία, έχετε καταλάβει τι έγινε τελικά με το Βατοπέδι? Μπορεί να εγείρονται ηθικά θέματα, αλλά ακόμα δεν έχουνε καταφέρει να υπολογίσουνε έστω και ένα χαμένο ευρώ δημόσιας περιουσίας, ενώ μην ξεχνάμε ότι και το όλο θέμα ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ! Δεν αμφισβητώ τα όποια σκοτεινά σημεία της υπόθεσης, αλλά δεν ήταν και το σκάνδαλο που μας παρουσιάστηκε. Κακώς θίχτηκε ο κόσμος της ΝΔ πέραν του ότι καταφέραν να χαντακώσουν οι εμπλεκόμενοι την παράταξη και τον ΚΚ επικοινωνιακά. Ξανά επισημαίνω, φιλικά και χωρίς ειρωνεία τα γράφω.

   • Geros avatar
    Geros @ TopGunZ 25/01/2012 17:11:45

    Πέστα βρε TopGunZ , άρχισε να τα λέει και ο Σαμαράς και αυτό με ευχαριστεί . Δυο χρονια τώρα όταν έλεγα ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Βατοπεδίου με κοιτούσαν σαν τρελό (προσφάτως με κοιτούσαν σαν φερέφωνο του Αλαφούζου). Θα διαφωνήσω μονο σε αυτό που είπες ότι κακώς θίχτηκε ο κόσμος της ΝΔ , ο κόσμος της ΝΔ καλώς θίχτηκε από μια ηττοπαθή και φοβική παράταξη που δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον εαυτό της ούτε για τα αυτονόητα.

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ Geros 25/01/2012 22:13:12

     Συμφωνώ, εκτός των άλλων και, με την τελευταία σας αποστροφή, για αυτό γράφω το "πέραν του...".

    • Ρομπέν το Γκαρσόν avatar
     Ρομπέν το Γκαρσόν @ Geros 25/01/2012 22:19:49

     Αφού δεν ήταν σκάνδαλο, τότε γιατί είναι μπουζουριασμένος ο παππούλης στον Κορυδαλό;

   • Tassos avatar
    Tassos @ TopGunZ 26/01/2012 09:36:13

    Λοιπόν άκου τί πραγματικά ήταν το Βατοπαίδι και ας το σβήσει αν θέλει ο Φάκτορας αν το κρίνει. Το κόλπο ήταν να αποκτήσει το μοναστήρι ακίνητα και οικόπεδα που να μπορεί να πουλήσει. Οχι δικαιώματα στις ψαριές της Βιστωνίδας. Γιατί? Γιατί κατόπιν όλα αυτά θα πωλούνταν σε μεγαλοεπιχειρηματίες (φάνηκαν ποιοί, ακόμα και στην τηλεόραση κάναν εκπομπές) κοψοχρονιά και ένα ποσό θα πήγαινε από κάθε πώληση στην ΝΔ. Ηταν υπόθεση "μαύρης" χρηματοδότησης. Ξεκάθαρα.

  • κωστας Α avatar
   κωστας Α @ Tassos 25/01/2012 17:02:53

   TASSOS ,με συγχωρεις που θα στα χωσω ,αλλα σου χρειαζεται .Κατ αρχας ασε τον κοσμο της ΝΔ . Μιλα για σενα.Γνωριζεις την αληθεια ;Αν οχι δεν ειναι Ανδροπρεπες να την εκφραζεις.Αν παλι θελεις να ενημερωθεις ειναι και απλο και φθηνο .Πηγαινεις στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ μενεις οσο θελεις τρως κοιμασαι ΔΩΡΕΑΝ , [τα ''λαμογια '' που ο αρρωστος νους σου φανταζεται οτι θα δει ,θα σου τα προσφερουν ολα με αγαπη, αναγνωριζοντας την εντιμοτητα σου ] και ενημερωνεσαι για ολα.ΠΩΣ ηταν η Ι.Μ.Μ.ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ,ΠΡΟ ΕΦΡΑΙΜ, θα την δεις, πως ειναι τωρα, θα βγαλεις τα δικα σου συμπερασματα ,και θα απελθεις . Ο καφες πες τον φιλο σου τον Βερυγκιο ειναι ΔΩΡΕΑΝ. Α να μην το ξεχασω ,να ζητησεις απο τους μοναχους του ''ειδικου τμηματος REAL ESTATE '' να σου γνωρισουν και το ''αλλο τμημα του ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ''οπου ο ΕΦΡΑΙΜ και η παρεα του επαιζαν ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ .ΦΙΛΕ εισαι πολυ λιγος , πολυ φτωχος σε συναισθηματα αγαπης ,κυριαρχησε απο συμπλεγματα κατωτερα .Δεν μπορει εσυ να εισαι νεοδημοκρατης.ΕΙΣΑΙ ΠΑΣΟΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ νεοδημοκρατης . ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ κατεστρεψε την ΝΔ. Ξανασκεψου το ,ισως να εισαι σε λαθος κομμα .

   • Tassos avatar
    Tassos @ κωστας Α 26/01/2012 09:31:16

    Πάω, Θεσσαλονικιός είμαι. Ολα τα μοναστήρια σώθηκαν από την ΕΟΚ και κυρίως εισέρρευσε το χρήμα επί Ψυχάρη. Ο Εφραίμ δεν είναι με τις κολλιγιές με όλους τους ισχυρούς του κόσμου? Επέτρεψέ μου να είμαι επιφυλακτικός όταν ακούω για τέτοιους τύπους.

   • Tassos avatar
    Tassos @ κωστας Α 26/01/2012 09:38:32

    Ο κόσμος της ΝΔ μίλησε μη πηγαίνοντας να ψηφίσει. Δεν ψήφισε άλλα κόμματα, αλλά πικραμένος γιατί επί ΚΚ του Κουρασμένου χάσαμε το ηθικό πλεονέκτημα δεν πήγε να ψηφίσει. Ο κόσμος της Δεξιάς θέλει να έχει το κούτελό του καθαρό.

 23. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 25/01/2012 14:54:08

  Μετά το άκρως επιτυχημένο ταξίδι του στο Ισραήλ έρχεται αυτό στη Ρωσία, που κατά τα φαινόμενα είναι και πάλι καίρια ουσιαστικό. Απομένουν πλέον δύο ακόμα: ένα, λογικά, στις ΗΠΑ και ένα στην ελληνική επικράτεια. Με το δεύτερο να κρίνει εν πολλοίς και το αποτέλεσμα της αυτοδυναμίας.

 24. ΜΑΝΟΣ (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) avatar
  ΜΑΝΟΣ (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) 25/01/2012 17:33:36

  Ο Κ.Καραμανλης θα δικαιωθεί από την ίδια την ιστορία. Το Βατοπαιδι δεν ήταν η μόνη σκευωρία σε βάρος του αλλά και σε βάρος της χώρας όπως και της ορθοδοξίας. Ωστόσο ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να αποφανθεί. Το βέβαιο είναι πως ο Α.Σαμαράς στα πλαίσια της κάθαρσης της παραταξης θα πρέπει να κόψει τις γέφυρες με όποιον το όνομα του ενεπλάκη δίκαια ή άδικα σε τέτοιου είδους ιστορίες.

  • κωστας Α avatar
   κωστας Α @ ΜΑΝΟΣ (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) 25/01/2012 18:12:18

   ΑΡΑ νεαρε ΔΑΠΙΤΗ ,οτι ωρα γουσταρουν τα μαστορια της προπαγανδας στο ΠΑΣΟΚ ,θα στεινουν ενα σκανδαλο ,θα καθαριζουν τη ΝΔ απο στελεχη ,θα κερδιζουν τις εκλογες ,και θα σπρωχνουν τη χωρα στον ολεθρο .ΩΡΑΙΑ αποψη εχετε στην ΔΑΠ [αν εισαι ;].ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΧΩ ΕΓΩ . ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ 1. Να δικαιολογηση την περιουσια του 2. Να δηλωσει οτι δεν εχει χρηματα στο εξωτερικο 3. Να αποδειξει με ενσημα οτι εχει εργασθει για μεγαλο χρονικο διαστημα στον ιδιωτικο τομεα .ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ .ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΘΕΙ ΕΙΝΑΙ '' ΑΨΗΤΟΙ '' ελεγε ο πατερας μου.ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΣ . Τελος να τελειωνουμε με το παραμυθι των υψηλων αμοιβων για να μην λαδωνονται .Το λαδωμα εχει σχεση με την εσωτερικη συγκροτηση ,ειναι ψυχικη νοσος .ΤΟΝ ασθενη οσα και να του δωσεις θα κλεψει κ αλλα .ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ .

   • ΜΑΝΟΣ (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) avatar
    ΜΑΝΟΣ (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) @ κωστας Α 25/01/2012 19:03:21

    Πιστεύετε ότι όλες οι επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ ήταν σωστές? Η παράταξη θα πάει μπροστα μόνο με τους άξιους. Μπορεί να ακούγεται σκληρό αλλά δεν μπορούν να μένουν άτομα που για οποιοδήποτε λόγο έδωσαν δικαιώματα. Πως θα πείσει η νέα ηγεσία ότι έκοψε τους δεσμούς με τις "αμαρτίες" του παρελθόντος?

    • κωστας Α avatar
     κωστας Α @ ΜΑΝΟΣ (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) 27/01/2012 12:00:17

     ΔΑΠΙΤΗ αν δεν θεραπευσουμε τον εαυτο μας ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΕΛΟΣ .Οποιος κλεβει την πατριδα ειναι ψυχικα ασθενης .Λυπαμαι αλλα θα στο πω ευθεως το μαθαινετε απο τα πανεπιστημιακα σας χρονια .ΔΕΝ περνανε και ασχημα οι επι κεφαλης στις Νεολαιες .Να μην επεκταθουμε ....ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ . Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ σας το διδαξε με μια μονο προταση. <ΣΤΕΓΝΩΣΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ Μην το ξεχνατε .

 25. juliet avatar
  juliet 25/01/2012 19:55:34

  Πρώτα να πιστέψουμε και να σταθούμε στα πόδιά μας.Τα λάθη να γίνουν μαθήματα .Ο ένας να σκέφτεται τον άλλο ,δεν μπορεί ο ιδρώτας του ενός να γίνεται καλοπέραση για τον άλλο.Δεν γίνεται η μίζα να είναι εθνικό σπορ.Να σταθούμε σαν λαός ,να αποκτήσουμε την χαμένη μας τιμή.Να πάρουμε την Πατρίδα μας ,να διώξουμε ότι μας πρόδωσε ,μας ατίμασε.ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ.
  Ο Κ.Κ έπεσε θύμα της παρέας που τον περικύκλωσε ,δεν μπόρεσε να ξεχωρίσεις τους κόλακες ,τ' αρπακτικά που έπεσαν με τα μούτρα που έγιναν παρεούλες ,που προετοίμαζαν το 10% του Γαπ.Τώρα στο χέρι μας είναι να βοηθήσουμε τον Σαμαρά να κάνει το ξεβρώμισμα . Ολοι θα πρέπει να αποδίδουν λογαριασμό ,απολογισμό και διαφάνεια.Το απόστημα το σπάμε .
  Το Βατοπαίδι ήτανε μια φούσκα που έπρεπε να δημιουργηθεί για να έλθει ο σωτήρας που θα μοίραζε χρήματα.Ο Κ.Κ ήτανε άτυχος ,περικυκλωμένος από αρχομανείς και ηλίθιους .Πιστεύω ότι ο Σαμαράς είναι ώριμος και το ξεκαθάρισμα γίνεται σιγά -σιγά.Από μας εξαρτώνται πολλά.Θα πρέπει να πάψουν οι γκρίνιες .Στρατιώτες χρειάζονται που θα δουλεύουν για το σύνολο και όχι για το προσωπικό κέρδος .
  Ολοι μαζί ,ομάδα θα κατορθώσουμε πολλά .Δεν ντρεπόμαστε για την ιδεολογία μας και τα πιστεύω μας και σε τελική ανάλυση, σύνταξη για επιβράβευση του εμφυλίου δεν έδωσε δεξιά κυβέρνηση αλλά σοσιαλιστική ,μη το ξεχνάμε ποτέ .
  Ολα καλά στημένα και πάντα κατηγορούμενοι οι άλλοι ενω αυτοί ετοίμαζαν το ξεπούλημα έναντι πλουσιοπάροχης αμοιβής .
  Σύμμαχους θέλουμε δεν θέλουμε προστάτες .Απομονωμένοι δεν μπορούμε να υπάρξουμε με φίλους όμως θα ξανασταθούμε ,ΠΡΕΠΕΙ.

  • Tassos avatar
   Tassos @ juliet 26/01/2012 09:42:51

   Κάποιοι μηχανισμοί προπαγάνδας κάνουν πλύση εγκεφάλου για να ξεχνάμε. "Παιντί" και περίπου πανηλίθιο δεν ανεβοκατέβαζαν τον ΓΑΠ το 80 οι εφημερίδες? Αποδείχτηκε τέτοιος ναι ή όχι?
   Ως μπον βιβέρ και διάγων έκλυτο βίο δεν ξέραμε τον Κουρασμένο στην Θεσσαλονίκη? Αποδείχτηκε φυγόπονος και ολίγος ναι ή όχι?

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ Tassos 26/01/2012 16:14:29

    "Tassos" δεν σε αντέχω άλλο . Πόσες συνάψεις διαθέτει ο εγκέφαλός σου;;;;
    Φτάνουν δε φτάνουν καμιά σαρανταριά !!!

   • κωστας Α avatar
    κωστας Α @ Tassos 27/01/2012 11:50:07

    Πολυ ρηχες οι αποψεις .Ας δουμε ολοι τον εαυτο μας.Απο κει πρεπει να ξεκινησουμε την δημιουργια της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.Ας περιορισουμε ολοι τις εξυπναδες .ΕΒΑΛΑ καποιες ξεκαθαρες προυποθεσεις για να ειναι καποιος υποψηφιος στις επομενες εκλογες .ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΑΙ ; Τις φοβαστε ; Μηπως ειστε απ αυτους που περιμενουν την επανοδο στην εξουσια για να γλυψετε κανενα κοκκαλακι ; οποιος δεν πληρει τις προυποθεσεις δεν μπορει να ζητα την ψηφο του λαου ,η δε ΝΔ δεν ειναι δυνατον να κανει ψηφοδελτια η επανδρωση του κρατικου μηχανισμου με ανωριμα ανεπαγγελτα παιδαρελια .

 26. εξυπνάκιας avatar
  εξυπνάκιας 26/01/2012 09:19:39

  την Πελέκη και τα μάτια σας...μη τυχόν μας την πειράξουν

 27. A.M. avatar
  A.M. 26/01/2012 10:24:27

  Τελικά ΔΕΝ είχε άδικο ο ΚΚ έτσι;
  Μια χαρά επιλογές είχε κάνει για την πετρίδα... ναί;
  Και ΟΧΙ είπε στο ΝΑΤΟ και ΝΑΙ είπε στον αγωγό και τα πάσης φύσεως συμφέροντα της χώρας αγωνίστηκε να υπερασπίσει .. δεν είναι έτσι;

  Άσχετα βέβαια αν εξ αιτίας των επιλογών του τον παραίτησαν - και ΔΕΝ παραιτήθηκε όπως κατ' επανάληψιν πολλοί εδώ μέσα έχετε ισχυριστεί - και ρήμαξαν την Ελλάδα για να πετύχουν να τον παραιτήσουν (θυμίζω την live αναμετάδοση των καμένων δασών απ' τα διεθνή μέσα προπαγάνδας, το «σκάνδαλο» του βατοπεδίου, τα Δεκεμβριανά του '08, τις ένοπλες επιθέσεις στα αστυνομικά τμήματα, την δολοφονία αστυνομικού και τις απόπειρες δολοφονίας αστυνομικών στην Αγία Παρασκευή κ.λ.π. κ.λ.π. .. αλήθεια ... που είναι όλοι αυτοί οι «επαναστάτες» τώρα που ξεπουλιέται η Ελλάδα;;; ή μήπως μόνον την απομάκρυνση του ΚΚ ήθελαν ΓΙΑ να μπορέσουν να ξεπουλήσουν την Ελλάδα που ο ΚΚ είχε καταλάβει που το πήγαιναν και το πάλαιψε να τους αποτρέψει..;;; ... ).

  Τα περί «Κουρασμένου» κλπ κλπ είναι δημιούργημα των ελεγχόμενων μέσων που ανάλογα με την εντολή που παίρνουν απ' τα αφεντικά τους γράφουν και λένε.
  Εξ άλλου το ίδιο ακριβώς σκηνικό το βλέπουμε σήμερα και με τον ΓΑΠ.
  Αυτοί που μέχρι χτές τον έκαναν θεό σήμερα τον εξευτελίζουν.

  Οπότε η απόψεις και τα συμπεράσματα των μέσων, ΌΛΩΝ των μέσων ανεξαιρέτως, είναι παντελώς ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ, και το μόνο αξιόπιστο που μπορεί να βρεί κάποιος στα ελεγχόμενα μέσα είναι ΜΟΝΟΝ η είδηση που συνοψίζεται στα «ποιός, που, πότε, πως, τί ή γιατί». Εκεί τελειώνει η αξιοπιστία κάθε μέσου ενημέρωσης. Πέραν της Είδησης καμμία αξία και καμμία αξιοπιστία δεν έχουν οι απόψεις, τα συμπεράσματα και η γραμμή που τραβάνε τα ελεγχόμενα μέσα.
  Καμμία απολύτως!

  Και για ξαναγράφω για τους «φίλους» του ΚΚ:
  Που είναι όλοι αυτοί οι ένοπλοι «επαναστάτες» που σκότωναν αστυνομικούς, έκαναν επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, έκαιγαν την Αθήνα και τα δάση της Ελλάδος μετά την πτώση του ΚΚ;
  Αφού τα θυμάστε όλα τόσο καλά δώστε μια πειστική απάντηση στον εαυτό σας σχετικά με το παραπάνω ερώτημα.
  Εγώ δεν την χρειάζομαι, την γνωρίζω.
  Για να σας βοηθήσω πάντως .. εικάζω ότι η «επανάστασή» τους πέτυχε.
  Ο ΚΚ έπεσε.
  Ο αγωγός δεν προχώρησε και οι ελληνορωσικές σχέσεις πάτωσαν.
  Η Ελλάδα ξεπουλήθηκε ήδη!

  Αν τώρα ο Αντώνης μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας επαναφέρει το σωστό κλίμα στις ελληνορωσικές σχέσεις - δεν εννοώ βέβαια το να μας σώσουν οι Ρώσοι επειδή μας αγαπάνε, εννοώ το να συμπλεύσει σε κάποιο βαθμό η χώρα με τα ρωσικά συμφέροντα εάν και εφόσον αυτό μας εξυπηρετεί ως χώρα και να μην εκτελούμε εντολές των «συμμάχω» που μας πουλάνε και μας αγοράζουν κατά το δοκούν, όπως συμβαίνει μετά απ' την πτώση ΚΚ μέχρι και σήμερα - αυτό αφενός θα είναι μια σωστή κίνηση εκ μέρους του Σαμαρά που θα τον ανεβάσει και στα μάτια των Ελλήνων και αφετέρου θα είναι μια ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ και μια ΔΙΚΑΙΩΣΗ των επιλογών του ΚΚ, πράγμα βεβαίως που θα σημαίνει και ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα με συνέχεια και δεν αλλάζει ανάλογα με το ποιός είναι πρόεδρός της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.