Σαμαράς: Η υπευθυνότητα των πολιτών θα κερδίσει την ανευθυνότητα αυτής της κυβέρνησης
01/07/2015 19:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Η υπευθυνότητα των πολιτών θα κερδίσει την ανευθυνότητα αυτής της κυβέρνησης

"Ναι στην Ελλάδα! Ναι στην Ευρώπη. Ναι στο αύριο των παιδιών μας"

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Πρωθυπουργός δεν είχε την παλληκαριά να παραδεχθεί ότι αυτός υπέγραψε το κλείσιμο των τραπεζών! Δεν τόλμησε να παραδεχθεί ότι αυτός υπέβαλε πρόταση λιτότητας, ίδια με εκείνη των δανειστών. Και ότι τελικά προσυπέγραψε την ίδια την πρόταση των δανειστών!

Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στη χειρότερη θέση που έχει βρεθεί τις τελευταίες δεκαετίες! Χωρίς Ευρωπαϊκό δίχτυ προστασίας. Με τράπεζες κλειστές. Με αδυναμία να πληρώσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της προς τους πολίτες. Και πλήρως απομονωμένη από τους εταίρους της.

Ουσιαστικά η χώρα βρίσκεται με μια κυβέρνηση σε πανικό! Η οποία, αφού έκανε πραγματικότητα τους χειρότερους εφιάλτες των Ελλήνων πολιτών, τους έφερε σε κατάσταση που δεν είχαν γνωρίσει ποτέ στη ζωή τους! Ούτε που είχαν φανταστεί ποτέ…

Η κυβέρνηση είπε ψέματα σε όλους και τελικά χρεοκόπησε τη χώρα! Μείναμε στον αέρα χάνοντας κονδύλια 35 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχαν ήδη διατεθεί για τη χώρα με θυσίες του ελληνικού λαού! Ενώ μας έλεγε επί μήνες ότι δεν θα υπογράψει νέο Μνημόνιο, τώρα… παρακαλάει για νέο Μνημόνιο! Και κάνει το εξής απίστευτο: Ενώ προσυπογράφει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, με οκτώ δισεκατομμύρια λιτότητας την πρόταση των θεσμών, καλεί μετά τους πολίτες να κάνουν τι; Να την καταψηφίσουν αυτή την πρόταση!

Ήδη, κάθε μέρα που μένουν κλειστές οι τράπεζες, η οικονομία καταρρέει, ο λογαριασμός μεγαλώνει, η ανεργία εκτοξεύεται…

Αυτό είναι το κόστος των αντιευρωπαϊκών επιλογών της κυβέρνησης. Και τώρα υποκρίνεται, για να μας πει ότι ακόμα διαπραγματεύεται, ότι θέλει δήθεν να παραμείνει στην Ευρώπη, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες!

Και λέει ψέματα ότι θα πάει να διαπραγματευθεί μετά ξανά μαζί τους. Πως θα πάει; Όταν τους έχει καταγγείλει ως «εχθρούς»; Κι όταν όλοι τους πιστεύουν, ακόμα και οι σοσιαλιστές Ολάντ, Ρέντσι, Σουλτς, ότι αυτό το δημοψήφισμα είναι για ευρώ ή δραχμή;

Η κυβέρνηση κατασπατάλησε όλη την αξιοπιστία της χώρας. Και τώρα η ίδια η Ευρώπη της γύρισε την πλάτη: Τα κοινοτικά κονδύλια κινδυνεύουν. Οι αγροτικές επιδοτήσεις κινδυνεύουν. Ο τουρισμός έχει ήδη υποστεί βαρύ πλήγμα. Όλα όσα κατέκτησε η Ελλάδα τα τελευταία σαράντα χρόνια, βρίσκονται πια στον αέρα.

Και το αληθινά δραματικό: Οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας υποφέρουν περισσότερο και απειλούνται πιο άμεσα. Σε αυτούς τους ανθρώπους, που τόσο αδίστακτα ξεγέλασε, δεν βρίσκει να πει ούτε ένα συγγνώμη.

Το χειρότερο: Δεν τους λέει ούτε πώς, ούτε πότε θα τελειώσει η αγωνία τους! Τους κοροϊδεύει και πάλι. Και μάλιστα, την πιο δραματική ώρα για τους συνταξιούχους, προχωράει σε χιλιάδες προσλήψεις στο κομματικό κράτος που, αυτές τις ώρες, συνεχίζει να φτιάχνει.

Είναι μοιραίο το λάθος της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα-παρωδία: Πάνω σε πρόταση συμφωνίας που δεν υπάρχει πια! Σε διαπραγμάτευση που δεν υπάρχει! Για Πρόγραμμα που δεν υφίσταται! Με τους πολίτες αναστατωμένους να συνωστίζονται μπροστά σε κλειστές τράπεζες. Με την ίδια την κυβέρνηση να καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν ΟΧΙ. Την ώρα που στελέχη της δημόσια ζητούν από τον Πρωθυπουργό να ανακαλέσει το δημοψήφισμα ή να υποστηρίξει το ΝΑΙ. Αυτοί τουλάχιστον άρχισαν να καταλαβαίνουν…

Εδώ και το Συμβούλιο της Ευρώπης καταγγέλλει ότι δεν εξασφαλίζονται οι δημοκρατικές προϋποθέσεις έκφρασης του ελληνικού λαού.

Όμως, ο ελληνικός λαός δεν είπε την τελευταία του λέξη. Και δεν ανέχεται να τον προσβάλλει μια κυβέρνηση, επειδή έχει διαφορετική άποψη από τη δική της. Ξεχνάνε ότι εδώ είναι Ελλάδα, εδώ είναι Ευρώπη, εδώ είναι Δημοκρατία! Τέτοιοι αυταρχισμοί δεν έχουν θέση στον τόπο μας.

Όπως έδειξε και η χθεσινή μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όλα δείχνουν πλέον, ότι πέρα και πάνω από κόμματα, την Κυριακή οι Έλληνες θα πουν ένα ηχηρό ΝΑΙ! Ναι για την Ελλάδα! Ναι για την παραμονή της χώρας στον Ευρωπαϊκό δρόμο, στην καρδιά της Ευρώπης, στο ευρώ…

Υπερηφάνεια δεν είναι οι ατέλειωτες ουρές μπροστά σε τράπεζες κλειστές. Ούτε η αγωνία των πολιτών για τις καταθέσεις τους…

Αξιοπρέπεια δεν είναι οι συντάξεις που πληρώνονται πια στο μισό και που εισπράττονται με το σταγονόμετρο!

Αληθινή υπερηφάνεια είναι ο δρόμος στην Ευρώπη. Και η αποδοκιμασία μιας αδίστακτης κυβέρνησης, που κορόιδεψε τους πάντες και τώρα θέλει να διχάσει την κοινωνία μας.

Καλώ τον ελληνικό λαό να παραμείνει ήρεμος και πάνω απ’ όλα ενωμένος. Έχουμε περάσει πολλά δύσκολα. Θα τα καταφέρουμε κι αυτή τη φορά. Ενωμένοι και όρθιοι.

Η υπευθυνότητα των πολιτών θα κερδίσει την ανευθυνότητα αυτής της κυβέρνησης.

Ναι στην Ελλάδα! Ναι στην Ευρώπη. Ναι στο αύριο των παιδιών μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παράξενος avatar
  Παράξενος 01/07/2015 21:23:26

  Νομίζω η έμφαση θα έπρεπε να δοθεί στο τι σημαίνει το οχι. Υπάρχουν αναποφάσιστοι που αν τους πουν με λίγα απλά λόγια τις καταστροφικές συνέπειες θα πάνε στο ναι. Τι θα γίνει με τις καταθέσεις, τι θα γίνει με τις εισαγωγές, τι θα γίνει με τις εμπορικές και διπλωματικές σχέσεις της χώρας με την Ευρώπη. Αυτοί που λόγω δολιότητας ή/και βλακείας έχουν διαλέξει όχι δε μετακινούνται ό,τι κι αν συμβεί. Το ζήτημα είναι οι αναποφάσιστοι να πειστούν πως όχι σημαίνει ερείπια.

 2. ΙΕΡΕΜΙΑΣ avatar
  ΙΕΡΕΜΙΑΣ 01/07/2015 22:20:58

  μια γρήγορη σύγκριση μεταξύ των πρώτων 5 μηνών της τελευταίας με την παρούσα κυβέρνηση προκαλεί δάκρυα. Και ο Σαμαρας καθυστερησε την αξιολόγηση του 2012 αλλα στο ενδιάμεσο κυβερνούσε και ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΖΩΝΤΑΝΗ

 3. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 02/07/2015 00:38:20

  Ερχονται πολυ δυσκολες αποφασεις μπροστα σου Αντωνη Μην δειλιασεις. Παρε τις τολμηρες αποφασεις. Θα μεινεις στην ιστορια.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Παρατηρητής 02/07/2015 12:29:52

   Ν᾿ ἀρχίση ἀπό τόν κομματικό στρατό πού φρόντισε νά προσλάβη τό ἀντράκι τῆς δραχμῆς.

 4. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 02/07/2015 10:30:56

  στο σποτ του όχι έχει έναν που μιλά σπαστά ελληνικά. παίζουν με τη ψήφο των μεταναστών. ανέβηκαν για να δώσουν ιθαγένειες και να φέρουν τη δραχμή.

 5. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 02/07/2015 12:11:40

  οι Βασίλης Κόκκαλης (Λάρισας), ο Κώστας Δαμαβολίτης (Ηρακλείου) και ο Δημήτρης Καμμένος (Πειραιάς) δήλωσαν ότι δεν έχουν εντολή για κλείσιμο των τραπεζών και κούρεμα καταθέσεων και θα ψηφίσουν ναι. Μπράβο τους σε αυτό! Ίσως είναι σημάδι ότι η βάση των ΑΝΕΛ, ή μάλλον ένα μεγάλο κομμάτι της δεν θέλει δραχμή και έχει σοκαριστεί από τις εικόνες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.