#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/10/2013 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: "Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!"


Ο Αντώνη Σαμαράς είναι απόλυτος στους συνεργάτες του: «Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα». Από την πορεία των επόμενων ημερών θα κριθούν  πολλά για το μέλλον της χώρας, αλλά και της κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός ξέρει ότι η διαπραγμάτευση με τους πολιτικούς προϊσταμένους της τρόικας θα είναι σκληρή και επίπονη και δεν δείχνει διατεθειμένος να παραδώσει τα όπλα. Το αντίθετο. Ετοιμάζεται για μια δύσκολη διαδικασία και εμφανίζεται όλο και πιο σίγουρος πως θα πετύχει μια περήφανη εθνική νίκη.

Για τον ίδιο, η επιτυχία στις συζητήσεις με τους πολιτικούς προϊσταμένους των τροϊκανών δεν θα είναι δική του ή της συγκυβέρνησης, αλλά της Ελλάδας. Ο ίδιος δίνει μια εθνική διάσταση στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση, που πρωτίστως είναι πολιτική και όχι τεχνοκρατική. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν, όπως λένε συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά, κυρίως οι τροικανοί και να κινηθούν αναλόγως.

Οι αντοχές του ελληνικού λαού και του πολιτικού συστήματος έχουν ξεπεραστεί, ενώ η οικονομία δεν αντέχει άλλο. Ο Πρωθυπουργός το ξέρει καλύτερα από τον καθένα και το κατέστησε σαφές και προς την Ανγκελα Μέρκελ προ ημερών.

Οι μέρες που έρχονται είναι κυριολεκτικά «γκαστρωμένες» που θα έλεγε και ο Φλωράκης και κανείς δεν ξέρει τι θα βγει. Στο Μέγαρο Μαξίμου αναπροσαρμόζουν την στρατηγική τους, μετά την προηγούμενη επικοινωνιακή τακτική που έθετε τον πήχη ψηλά και διαμόρφωνε πολεμικό σκηνικό.

Η στάση εκείνη ενόχλησε τους πιστωτές και εστάλησαν τα κατάλληλα μηνύματα. Η κυβέρνηση ευθυγραμμίστηκε και πλέον το σύνθημα που μεταδίδεται μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες την περασμένη Παρασκευή είναι «είμαστε σε διαπραγμάτευση και όχι σε πόλεμο».

Ο Αντ. Σαμαράς, όσο και να ενοχλεί πολλούς στην κομματική βάση της ΝΔ, δίνει μεγάλη βαρύτητα και στο αρραγές μέτωπο που έχει σχηματίσει με τον Ευ. Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ. Αυτή την ώρα, προέχει η σωτηρία της χώρας και δεν πρέπει να συντηρούμε εμφυλιοπολεμικό κλίμα, λένε από το Μαξίμου, απαντώντας σε όσους επικρίνουν την συμπόρευση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

«Αυτή η περίοδος είναι η πιο κρίσιμη και χρειάζεται εθνικό μέτωπο. Όποιος το στηρίζει είναι πατριώτης. Τα υπόλοιπα είναι μικροπολιτική και για εσωτερική κατανάλωση» αναφέρει πρόσωπο-κλειδί που έχει πλήρη γνώση των εσωτερικών συζητήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και υπάρχει αισιοδοξία πως η διαπραγμάτευση για τη δόση του 1,1 δισ. ευρώ θα ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Επίσης, στο πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμούν ότι όλα τελικά θα κυλήσουν ομαλά και θα επιτευχθεί ένας έντιμος συμβιβασμός στα μείζονα ζητήματα που δεν είναι άλλα από το χρέος και το χρηματοδοτικό κενό.

Μάρκος Αυρήλιος

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πέτρος avatar
  Πέτρος 29/10/2013 13:29:25

  Η ουσία του κειμένου βρίσκεται στο ότι ... " Η στάση εκείνη ενόχλησε τους πιστωτές και εστάλησαν τα κατάλληλα μηνύματα. Η κυβέρνηση ευθυγραμμίστηκε ... ". Πάμε σίγουρα για σκληρή διαπραγμάτευση!!!

  • ειδωλοκλάστης avatar
   ειδωλοκλάστης @ Πέτρος 29/10/2013 13:39:12

   Αυτό τό μαργαριτάρι σού διέφυγε:
   "...όλα τελικά θα κυλήσουν ομαλά και θα επιτευχθεί ένας έντιμος συμβιβασμός στα μείζονα ζητήματα που δεν είναι άλλα από το χρέος και το χρηματοδοτικό κενό"

 2. αύρα avatar
  αύρα 29/10/2013 13:45:18

  Αντε αγόρι μου
  να δούμε και κανένα χαμογελαστό πρόσωπο στους δρόμους....

 3. Συνταξιούχος avatar
  Συνταξιούχος 29/10/2013 14:55:52

  Μου άρεσε ένα σχόλιο που διάβασα ότι έκανε ένας ιεράρχης:


  ///Καλύτερα μπομπότα και υπερήφανος, παρά σουβλάκι με υποτέλεια.///

  • Jay Gatsby avatar
   Jay Gatsby @ Συνταξιούχος 29/10/2013 20:57:35

   Τι ανάγκη έχουν οι ιεράρχες?

   Εγγυημένες θέσεις εργασίες με ικανοποιητικές αποδοχές, σε χαλαρό περιβάλλον χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις ή στόχους, μαζί και με εταιρικό αυτοκίνητο. Δεν είναι άσχημα.

 4. tzager avatar
  tzager 29/10/2013 16:07:04

  Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα... για εκλογές.

  Τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση...

  Ίσως αυτό να επιδιώκουν και οι δανειστές.

  Το καθαρό τοπίο τους ευνοεί όλους.

  • αύρα avatar
   αύρα @ tzager 29/10/2013 18:07:46

   ...εκλογές τώρα
   με όλους στη μαύρη κατάθλιψη
   από το καθημερινό άγχος,
   τους συντηρητικούς ψηφοφόρους
   σε μύρια κομμάτια...
   και το κέντρο ανύπαρκτο,
   ...the winner is...

 5. Αρκτική avatar
  Αρκτική 29/10/2013 16:08:37

  «Αυτή η περίοδος είναι η πιο κρίσιμη και χρειάζεται εθνικό μέτωπο. Όποιος το στηρίζει είναι πατριώτης. Τα υπόλοιπα είναι μικροπολιτική και για εσωτερική κατανάλωση». Πείτε σ΄αυτό το ...πρόσωπο ....κλειδί όμως αγαπητέ Αυρήλιε, οτι το Εθνικό Μέτωπο, απαιτεί και Εθνική συναίνεση. Δηλαδή διάλογο, συμφωνία, και κατάρτιση κοινά αποδεκτού σχεδίου. Δεν νοείται εν λευκώ σύμπραξη και στοίχιση, άνευ πλήρους γνώσης όλων των παραμέτρων, των κόκκινων γραμμών και των προς ...διαπραγμάτευση (υποχώρηση) σημείων. Η πολιτική, δεν είναι ένα παιχνίδι όπου οι ''αντίπαλοι'' κινούνται με καλοπιστία, εμπιστοσύνη και ...τιμιότητα. Ας μη λέμε λοιπόν πολύ μεγάλα και πολύ βαριά λόγια, γιατί κι αυτό μικροκομματικό τερτίπι λέγεται..

  • Greg avatar
   Greg @ Αρκτική 30/10/2013 00:56:07

   + 1000000

 6. New York Times avatar
  New York Times 29/10/2013 16:51:49

  Στο χαοτικό φορολογικό σύστημα της Ελλάδας και το εντυπωσιακό εύρος της φοροδιαφυγής στη χώρα μας, αναφέρονται με άρθρο τους οι Νιου Γιορκ Τάιμς, επισημαίνοντας το γεγονός ότι οι πολίτες έφθασαν σε σημείο να κυνηγούν και να αποδοκιμάζουν δημοσίως τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι πληρώνουν οι «μικροί», ενώ τα «μεγάλα ψάρια» δεν τα αγγίζει κανείς

 7. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 29/10/2013 17:48:45

  "Αυτή η περίοδος είναι η πιο κρίσιμη και χρειάζεται εθνικό μέτωπο. Όποιος το στηρίζει είναι πατριώτης. Τα υπόλοιπα είναι μικροπολιτική και για εσωτερική κατανάλωση"

  Απόλυτα σωστό! Δεν πρέπει πάλι η Ελλάδα να βρεθεί στο έρεβος του λαϊκισμού. Φτάνουν 3 χρόνια γκρίνια. Πρέπει να δούμε ως λαός το μέλλον. Το παρόν γνωστό και πρέπει να το ξεπεράσουμε ταχύτατα. Πως όμως; Μόνο με ομόνοια. Αν λοιπόν ο Σαμαράς καταφέρει και δεν περάσουν νέα μέτρα γιατί η αντιπολίτευση να μην το βουλώσει για 5-6 μήνες μέχρι τις παραμονές των ευρωεκλογών μιας που θα έχουμε την προεδρία της ΕΕ; Αν δεν πέσει τώρα η κυβέρνηση, δεν πέφτει μέχρι το επόμενο φθινόπωρο με τα τωρινά δεδομένα. Κάποτε σταματούσαν πολέμους για 1 μήνα λόγω των ολυμπιακών αγώνων. Λίγη ωριμότητα δε βλέπτει.

  Και δεν πρέπει να γίνουν τα ίδια με τη μικρασιατική καταστροφή. Έταζε ο Γούναρης ότι θα φέρει τους στρατιώτες από τον πόλεμο και ο λαός από συναίσθημα και μόνο έπεσε στην παγίδα. Ο Γούναρης δεν θα είχε καν δικαιοδοσία να το πράξει μιας και αρχιστράτηγος ήταν ο Βασιλιάς. Αυτό πλήρωσε με θάνατο. Το άθλιο ψέμα για τις ψήφους. Και η Μικρά Ασία με τον ελληνισμό της πλήρωσε την αλαζονία και το ψώνιο του Βασιλιά να γίνει νέος Παλαιολόγος και να αναβιώσει το Βυζάντιο. Μόνος ρεαλιστής ο Βενιζέλος. Με κακούς συνεργάτες που προκάλεσαν εμφυλιο βέβαια. Ο διχασμός έχει ένταση και πάθος και αυξάνει τις πιθανότητες για τραγικά λάθη. Ας ενωθούν οι Έλληνες κάποτε σε έναν κοινό στόχο: να μη χαθούν οι αξίες και τα ιδανικά μας. Διαφορετικά θα είμαστε μια ακόμη από τις δεκάδες κράτη της δύσης χωρίς ταυτότητα και προορισμό...

  • cresswell avatar
   cresswell @ Γεώργιος Τ. 29/10/2013 19:44:49

   Τι βαθμό είχες στην Ιστορία όταν πηγαινες σχολείο;

   Αν κρίνω από αυτά που γράφεις
   ("Έταζε ο Γούναρης ότι θα φέρει τους στρατιώτες από τον πόλεμο και ο λαός από συναίσθημα και μόνο έπεσε στην παγίδα. Ο Γούναρης δεν θα είχε καν δικαιοδοσία να το πράξει μιας και αρχιστράτηγος ήταν ο Βασιλιάς.", "η Μικρά Ασία με τον ελληνισμό της πλήρωσε την αλαζονία και το ψώνιο του Βασιλιά να γίνει νέος Παλαιολόγος και να αναβιώσει το Βυζάντιο. Μόνος ρεαλιστής ο Βενιζέλος. ")
   δεν θα πρέπει να ήσουν και πολύ καλός ....

   Έτσι κι αλλιώς, η Μικρασιατική Εκστρατεία είναι δύσκολη περίοδος για να χωρέσει σε απλουστευτικά σχήματα. Αλλά από αυτό, μέχρι του σημείου να γράφονται μπούρδες του είδους "Μόνος ρεαλιστής ο Βενιζέλος." (που ξεκίνησε την εκστρατεία και έκανε εκλογές ... εν τω μέσω της ....) και "το ψώνιο του Βασιλιά να γίνει νέος Παλαιολόγος και να αναβιώσει το Βυζάντιο", υπάρχει μία απόσταση. Την διέβης πανεύκολα. Αντε, και εις ανώτερα.

  • Greg avatar
   Greg @ Γεώργιος Τ. 30/10/2013 00:58:56

   Λογικές υπερβάσεις και πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ειρημένοι είναι το σχόλιο σου. Και να ξέρεις ότι η ημιμάθεια είναι μήτηρ της αμαθείας, αγαπητέ Γεώργιε Τ.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Greg 30/10/2013 08:32:18

    Απόδειξέ το εσύ με επιχειρήματα και άσε τη φιλοσοφία...

 8. Πάμε εκλογές; avatar
  Πάμε εκλογές; 29/10/2013 19:39:29

  Η πιο μεγάλη ώρα, θα είναι όταν αποφασίσεις να μη βολεύεσαι στα ημίμετρα και στις ισορροπίστικες επιλογές.

 9. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 29/10/2013 21:38:02

  Επείδή σε τυφλώνει η εμπάθειά σου, ο συγκεκριμένος είναι ο Μεσογαίας Νικόλαος, πρώην στέλεχος στη ΝΑΣΑ των ΗΠΑ που απέδρασε στο Άγιο Όρος και μετά από χρόνια έγινε ιερέας και προ λίγων ετών Επίσκοπος. Θα έπρεπε να τον γνωρίσεις προσωπικά. Έχει στείλει επίσημο αίτημα εδώ και 2 έτη να του διακόψουν το μισθό και δε γίνεται. Άρα, συμπεραίνει ο καθένας που πάνε όσα παίρνει κάθε μήνα μιας και ο ίδιος δε χρειάζεται παρά το ελάχιστο του μισθού για να ζήσει ως καλόγερος.

 10. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 29/10/2013 21:41:08

  Μη ζητάς να συγκρίνουμε βαθμούς. Έχεις χάσει ήδη. Ο Εθνικισμός του Βασιλιά και ο λαϊκισμός του Γούναρη μας κόστισαν τη Μικρά Ασία και 1 εκατ. νεκρούς και άλλο ένα εκδιωγμένους βιαίως. Τώρα τι λες εσύ που έχεις κόλλημα εναντίον του Βενιζέλου που εξασφάλισε Σμύρνη και Ανατ. Θράκη προ των ανοησιών των άλλων δύο ποσώς με ενδιαφέρει. Την Ιστορία την έχουν ζήσει οι πρόγονοί μου και μου την αφηγήθηκαν μια χαρά. Οι πηγές σου ή το μυαλό σου είναι το πρόβλημα λοιπόν...

  • cresswell avatar
   cresswell @ Γεώργιος Τ. 29/10/2013 23:29:31

   Eκτός από την Ιστορία, προφανώς είχες (και έχεις) πρόβλημα (και) με τα Ελληνικά. Μου αρέσει η Ιστορία και κανένα "κόλλημα" δεν έχω εναντίον του Βενιζέλου, απεναντίας τον θεωρώ τεράστια ιστορική μορφή. Οπωσδήποτε όμως στέκομαι κριτικά απέναντί του σε κορυφαίες επιλογές που δείχνουν μεγάλο "παίκτη" της πολιτικής αλλά μάλλον δεν διακρίνονται από περίσσεια ρεαλισμού. Κυρίως: η απόφαση κατάληψης της ΣΜύρνης χωρίς εξασφάλιση της στρατιωτικής στήριξης των Μεγάλων Δυνάμεων, και - ακόμη περισότερο - η απόφαση της διενέργειας εκλογών μεσούσης της εκστρατείας.

   Θεωρώ ορθή την καταδίκη των 6, αλλά όχι για τον "Εθνικισμός του Βασιλιά και ο λαϊκισμός του Γούναρη". Αυτά είναι ανοησίες που δείχνουν και το επίπεδο ανάλυσης της Ιστορίας που σας χαρακτηρίζει. Για να αφήσω ασχολίαστο εκείνο το "του Βενιζέλου που εξασφάλισε Σμύρνη και Ανατ. Θράκη ", διότι αυτά δεν διασφαλιστηκαν ποτέ δεδομένου πως η Συνθήκη των Σεβρών έμεινε απλό χαρτί ....

   Σταματώ εδώ διότι δεν έχει νόημα. Είναι φαβερό πως χρειάζεται να διαβάσετε αρκετά και να σκεφτείτε ακόμη περισσότερο. Και όταν θα ξαναδιαβάσετε την Ιστορία της περιόδου, να αναλογιστείτε αν ο (τεράστιος αυτός πολιτικός που ονομάζεται) Βενιζέλος, μπορούσε να αναλογιστεί τις συνέπειες του διχασμού για τον οποίον φέρει ευθύνη, και τις συνέπειες της χρήσης των ξένων όπλων (γαλλικών, εν προκειμένω) για την επιβολή των (αναμφισβήτητα εμπνευσμένων) ιδεών του.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ cresswell 30/10/2013 08:31:32

    Δε διαβάζεις καλά ότι γράφω. Μίλησα για λάθη που συνετέλεσαν σε διχασμό ΚΑΙ από την πλευρά των βενιζελικών. Η συνθήκη των Σεβρών χάλασε με προσχήματα των "συμμάχων" λόγω εμπορικών συμφωνιών με τον Κεμάλ, μόνο που δώσαμε δικαιώματα όταν αφήσαμε τη Σμύρνη και θέλαμε την Άγκυρα κόντρα στη συνθήκη. Και ο βασιλιάς που πήρε την απόφαση, είχε εισηγήσεις από πληροφορίες κατασκόπων μας στην Αγκυρα πως ο Κεμάλ οργανώνει αντεπίθεση περιμένοντάς μας. Δε φταίει και αυτός για την καταστροφή; Μαζί με τους "συμμάχους " εννοείται. Και όταν συγκρίνεις κάποιον που χτίζει με κάποιον που καταστρέφει, έχεις μεγάλο πρόβλημα με την κριτική σου σκέψη. Και σου ξαναλέω: άσε τους βαθμούς, δε σε παίρνει...

    • cresswell avatar
     cresswell @ Γεώργιος Τ. 30/10/2013 11:54:26

     Δεν έχει νόημα ....Είναι φανερό πως δεν έχεις καμμία σχέση με το ζητημα.

     Αυτά που γράφεις πως "Η συνθήκη των Σεβρών χάλασε με προσχήματα των “συμμάχων” λόγω εμπορικών συμφωνιών με τον Κεμάλ, μόνο που δώσαμε δικαιώματα όταν αφήσαμε τη Σμύρνη και θέλαμε την Άγκυρα κόντρα στη συνθήκη. " είναι ανάλυση επιπέδου Espresso. Aφησέ το καλύτερα ...

     Για να μην σχολιάσω πως " βασιλιάς που πήρε την απόφαση, είχε εισηγήσεις από πληροφορίες κατασκόπων μας στην Αγκυρα πως ο Κεμάλ οργανώνει αντεπίθεση περιμένοντάς μας. ". Μάλλον οι ίδιοι κατάσκοποι που χρησιμοποιούσε και ο Πάγκαλος ως Υπουργός Εξωτερικών θα ήταν (με διαφορά δύο γενεών). Μεγαλύτερη ανοησία δεν έχω διαβάσει, ειλικρινά. Ο Κεμάλ δεν οργάνωσε καμμία αντεπίθεση, την άμυνα του οργάνωσε και είχε αποφασίσει τι θα κάνει ακόμη και αν η Άγκυρα κατελαμβάνετο. Το ό,τι προσπάθησε (ανεπιτυχώς) να αντεπιτεθεί όταν η Στρατιά υποχώρησε (στο τέλος της εκστρατείας) προς τον Σαγγάριο, είναι κάτι που κάνουν όλοι οι στρατοί τοι κόσμου, από το Μαραθώνα και εντεύθεν.

     Διάβασε λιγάκι, δεν βλάπτει. Από εμένα τέλος, γράψε ό,τι θέλεις, αυτά που γράφεις είναι κάτι λιγότερο και από "πλινθοι, κέραμοι .." που σχολιαζει ο φίλος παρακάτω. Η ημιμάθεια και τα 5 τσιτάτα που αναπαράγεις είναι χειρότερα και από την αμάθεια.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ cresswell 30/10/2013 17:30:56

      Δεν έχεις διαβάσει τις πηγές και δε μπορείς να σχολιάζεις με τέτοιο ύφος αυτον που τις διάβασε. Δεν ψάχνεις, δε θες να μάθεις και έχεις το θράσος να με εγκαλείς για ημιμάθεια. Καθρέφτη θες...

 11. Nic avatar
  Nic 29/10/2013 23:36:07

  "Ο Αντώνης Σαμαράς είναι απόλυτος στους συνεργάτες του: «Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα». Από την πορεία των επόμενων ημερών θα κριθούν πολλά για το μέλλον της χώρας, αλλά και της κυβέρνησης."
  Αυτό μου θυμίζει εκείνο το <>
  Πολύ μακρυά αυτή η before take off checklist ρε παιδί μου, και το clear to take off, αργεί να δοθεί από το πύργο ελέγχου.

 12. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 29/10/2013 23:58:59

  Κανω κλικ να διαβασω αρθρο για τον Πρωθυπουργο και Αρχηγο του κομματος και πεφτω πανω σε ρησεις του Φλωρακη...lol

 13. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 30/10/2013 02:35:19

  Kαποιον αλλο Νοεμβριο ο Αντωνης ειχε συμβιβαστει και ειχε μπει στην ομαδα του μνημονιου παροιτ ηταν αντιθετος στην αρχη, τουτος ο Νοεμβριος ομως του 2013 δεν ειναι ιδιος, ουτε το μνημονιο ειναι το ιδιο, ουτε ο λαος ειναι ο ιδιος , ευχομαι να μην ειναι ιδιος και ο ιδιος ο Αντωνης.. γιατι η κατασταση δεν θα ειναι γενικως ιδια...
  Καπου εδω τραβαμε χειροφρενο και λεμε στην χοντρη γερμανιδα να κατεβει και να παει στο διαολο η αν θελει και ακομη παραπερα διοτι το αμαξι πλεον δεν μας σηκωνει ολους και οι προορισμοι μας δεν συμπιπτουν ...

 14. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 30/10/2013 13:18:34

  Αγαπητέ πρωθυπουργέ, η χώρα χρειάζεται όραμα, στρατηγικό, απλά διατυπωμένο για το μέλλον και έμπνευση.
  Για την παραγωγή
  Για την παιδεία
  Για την οικονομία
  Για την κοινωνία
  Απλά διατυπωμένο να το καταλαβαίνουν ΟΛΟΙ.

  Όσο λείπει το λογικό και ορθολογιστικό πλαίσιο στο πως βλέπουμε την Ελλάδα 10-20 χρόνια από τώρα, όλα θα μας φαίνονται βουνό.

  Και προπαντός απαιτείται ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, σε όλα. Το ύψιστο αγαθό έιναι η δικαιοσύνη και η ελευθερία, και αυττά λείπου αυτή τη στιγμή. Σκεφτείτε το...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.