Σαμαράς: Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό
14/05/2015 17:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο Α. Σαμαράς κατηγορώντας τη ότι το «πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του 2015» που κατέθεσε στην Ευρώπη τον περασμένο Απρίλιο, βασίζεται στις επιτυχίες της κυβέρνησής του, κάτι που παραδέχεται στο εξωτερικό ενώ μέσα στη χώρα συνεχίζει να λέει ψέματα.

Αυτό δεν τους εμποδίζει βέβαια, να συνεχίζουν να καταστρέφουν, ό,τι ήδη παραδέχονται πως ήταν σωστό», επισημάνει ο πρόεδρος της ΝΔ και καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη όχι μόνο στην προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά κυρίως στον Ελληνικό λαό.

Αναλυτικά η δήλωση :

Σήμερα μαθαίνουμε ολόκληρη την αλήθεια για την πρόοδο που έκανε η Ελλάδα τα προηγούμενα τρία χρόνια. Και μάλιστα τη μαθαίνουμε από την ίδια την κυβέρνηση Τσίπρα!

Η οποία με το «Πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του 2015» που κατέθεσε στην Ευρώπη τον περασμένο Απρίλιο, αποδέχεται πλήρως τις επιτυχίες της προηγούμενης κυβέρνησης! Δηλαδή, όλα αυτά που ως τώρα αμφισβητούσε και ακόμα αμφισβητεί μέσα στην Ελλάδα…

Το κείμενο αυτό που συντάχθηκε από το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με μια σειρά από Υπουργεία της κυβέρνησης, παραδέχεται μεταξύ άλλων:

§Ότι «η πρόοδος που επετεύχθη τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζεται στα θεμελιώδη μακροοικονομικά μεγέθη και είναι αποτέλεσμα των σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» που έγιναν.

Παραδέχονται, λοιπόν, ότι έγιναν σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

§Υποστηρίζουν επίσης, ότι «η δημοσιονομική θέση της χώρας βελτιώθηκε σημαντικά, αλλά τέθηκαν και οι βάσεις ώστε η πρόοδος στα μακροοικονομικά μεγέθη να μην είναι μόνο κυκλικού χαρακτήρα, αλλά να έχει και σημαντικό διαρθρωτικό υπόβαθρο».

Παραδέχονται, λοιπόν, και τα πλεονάσματα που επιτύχαμε και τη στέρεη βάση που δημιουργήθηκε για τα δημόσια οικονομικά της χώρας.

§Υποστηρίζουν ακόμα ότι: «το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης μειώθηκε από το 15,2% του ΑΕΠ το 2009 στο 3,5% του ΑΕΠ το 2014».

§Το πιο σημαντικό: υποστηρίζουν ότι «η στροφή προς ένα αναπτυξιακό υπόδειγμα με εξωστρέφεια, επιτυγχάνεται το 2013 και το 2014». Και ότι «Η διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα βελτιώθηκε».

§Υποστηρίζουν ακόμα, επί λέξει: ότι «ο δείκτης «doing business» της Διεθνούς Τράπεζας αντικατοπτρίζει την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στους τομείς για έναρξη επιχειρήσεων, της καταγραφής περιουσίας και της υλοποίησης συμβολαίων, με αποτέλεσμα τη συνολική βελτίωση στην κατάταξη της χώρας».

Μ’ άλλα λόγια σήμερα παραδέχονται πλήρως, όλα αυτά που ως τώρα ειρωνεύονταν ως “success story”!

Αυτή την πρόοδο ανέκοψαν!

Αυτό το πρόγραμμα προσπαθούν σήμερα να καταστρέψουν!

Το κείμενο με τις παραδοχές αυτές της σημερινής κυβέρνησης έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Στρατηγική Ευρώπη 2020.

Μέσα στη χώρα, συνεχίζουν τα ψέματα.

Προς τα έξω, όμως, άρχισαν να λένε την αλήθεια.

Αυτό δεν τους εμποδίζει βέβαια, να συνεχίζουν να καταστρέφουν, ό,τι ήδη παραδέχονται πως ήταν σωστό.

Μια κουβέντα μόνο: Τη συγγνώμη δεν τη χρωστάνε μόνο στην προηγούμενη κυβέρνηση. Τη χρωστάνε κυρίως στον Ελληνικό λαό!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 14/05/2015 18:42:40

  Πολύ σημαντική ανακοίνωση. ΠΡΕΠΕΙ να γίνει τουτούκκι παντού αυτή η ιστορία. Τελευταίες 2 μέρες έχουν πέσει τα τρια τέταρτα των μυθων από 2010 και μετά...

 2. pythagorean avatar
  pythagorean 15/05/2015 06:49:21

  Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων 2015
  (National Reform Programme 2015)
  Το πολύ σημαντικό έγγραφο υπάρχει ως pdf:
  http://ec.europa.eu/europe2020/pdf/csr2015/nrp2015_greece_el.pdf

  Εϊναι αναρτημένο στη σελίδα:
  http://ec.europa.eu/europe2020/europe-2020-in-your-country/ellada/national-reform-programme/index_en.htm
  Τουλάχιστον προς το παρόν φαίνεται πως το Πρόγραμμα του 2015 υπάρχει μόνο στα ελληνικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.