#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/08/2011 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Η κεντροδεξιά είναι κίνημα για την σωτηρία της ΕλλάδαςΤην εικόνα μιας σύγχρονης κεντροδεξιάς, απαλλαγμένης από τα φέουδα του παρελθόντος, συγκροτημένης πάνω σε αξίες, ιδέες και πλατιά  λαϊκή βάση που θα επιδιώξει την ανασυγκρότηση της Ελλάδας, περιγράφει ο Αντώνης Σαμαράς  σε σημερινή συνέντευξή του στον “Κόσμο του Επενδυτή” .

 

Η Κεντροδεξιά σήμερα βρίσκει το ιδεολογικό και το κοινωνικό της πρόσωπο, ακριβώς επειδή έπαψε να είναι πολυκατοικία όπου συστεγάζονται μόνιμοι «ιδιοκτήτες» και προσωρινοί «ενοικιαστές»,  τονίζει  μεταξύ άλλων και συνεχίζει:

 

- Τολμήσαμε να πούμε όχι σε μια εσφαλμένη οικονομική πολιτική. Και τα αποτελέσματα μας δικαίωσαν.

- Αντισταθήκαμε στις πιέσεις να προσυπογράψουμε το λάθος. Και αυτό ενίσχυσε την αποφασιστικότητά μας.

- Ανοίξαμε διάλογο με την κοινωνία για ριζοσπαστικές τομές στο Σύνταγμα και τους θεσμούς. Κι αυτό ανέδειξε την αξιοπιστία μας.

- Όλα αυτά δημιούργησαν μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε μας και την κοινωνία. Και η Κεντροδεξιά παράταξη ανασυγκροτείται πάνω σε αυτήν την καινούργια βάση. Χωρίς λαϊκισμούς. Χωρίς καιροσκοπισμούς. Χωρίς καραγκιοζιλίκια. Και χωρίς να προσχωρούμε στις απόψεις του αντιπάλου, για να κερδίσουμε τα «εύσημά» του.

- Αυτή την Κεντροδεξιά παράταξη χτίζουμε. Την Κεντροδεξιά της αξιοπιστίας.

- Η Κεντροδεξιά στην οποία πιστεύουμε εμείς δεν είναι ούτε «πολυκατοικία» ούτε «μονοκατοικία», ούτε… «καλύβα του Καραγκιόζη».

- Είναι ένα κίνημα, μια σταυροφορία για τη σωτηρία της Ελλάδας.

 

- Χωράνε όλοι, εκτός από τον καιροσκοπισμό, το λαϊκισμό και τους «τιμαριούχους» του παλαιοκομματισμού…

- Η Κεντροδεξιά ανασυγκροτείται και κερδίζει συνεχώς έδαφος, επειδή ακριβώς έπαψε να είναι «πολυκατοικία»…

Συναίνεση ή συνενοχή στο λάθος δεν πρόκειται ποτέ να δώσω…”

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι η στάση του κόμματος στο θέμα του νομοσχεδίου της Παιδείας είναι μέρος της σχέσης αξιοπιστίας που δημιουργεί με την ελληνική κοινωνία και ότι συναίνεση ή συνενοχή στο λάθος δεν πρόκειται ποτέ να δώσει

Ερώτηση: Αληθεύει ότι ψηφίζοντας το  νομοσχέδιο για την παιδεία, εγκαινιάσατε μια στροφή από την αδιαλλαξία στη συναίνεση; Θα γίνει το ίδιο με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και την απελευθέρωση του επαγγέλματος του ταξιτζή;

 Α. Σαμαράς: Ψηφίσαμε το Νομοσχέδιο για την Παιδεία κυρίως γιατί πετύχαμε να καταργηθεί το άσυλο παρανομίας στα Πανεπιστήμια. Ένα σημαντικό βήμα για να βγει η ελληνική κοινωνία από τις αγκυλώσεις και τις εμμονές της Μεταπολίτευσης. Ήταν ζήτημα που το έθετα εδώ και χρόνια, που το έθετε η Νέα Δημοκρατία συνεχώς από το 2009 και που ως προχθές δεν ήθελε καν να το συζητήσει το ΠΑΣΟΚ. Άλλο αν τώρα πανηγυρίζει που ψηφίστηκε κάτι που πριν λίγους μήνες θεωρούσε… «ακροδεξιά άποψη»! Τώρα το δέχθηκε. Το υιοθέτησε, όχι πολύ πρόθυμα, βέβαια. Και το ψηφίσαμε…Αν υπάρξει η ίδια διάθεση από μέρους το ΠΑΣΟΚ να αποδεχθεί κρίσιμες αλλαγές και σε άλλα ζητήματα, θα ψηφίσουμε. Αλλιώς, θα καταψηφίσουμε. Η κοινωνία δεν ζητάει «πάση θυσία συναίνεση» σε όλα, ούτε «πάση θυσία ρήξη» για όλα! Ζητά καθαρές απόψεις, συνέπεια και ευθύνη.

 

Με την ίδια συνέπεια που καταψηφίζω νομοσχέδια της κυβέρνησης όταν η κυβέρνηση επιμένει στο λάθος, με την ίδια ακριβώς υπερψηφίζω νομοσχέδια, όταν η κυβέρνηση υιοθετεί το σωστό.

Το είπα εξ αρχής. Και τώρα όλοι κατάλαβαν ότι το εννοώ στο ακέραιο…

Η συνέπεια είναι αναπόσπαστο μέρος αυτής της σχέσης αξιοπιστίας που δημιουργώ με την ελληνική κοινωνία.

Και τώρα πια φαίνεται αυτό που σας έλεγα πριν. Δεν μασάω τα λόγια μου. Εννοώ αυτά που λέω.

Επομένως, καθαρές κουβέντες: συναίνεση ή συνενοχή στο λάθος δεν πρόκειται ποτέ να δώσω…”

Αυτοδυναμία για "καθαρές λύσεις"

Στην ίδια συνέντευξη, ο Αντώνης Σαμαράς:

- Τονίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο των εξελίξεων, πρόκειται για «μη κυβέρνηση», και ζητά εκλογές, επειδή κινδυνεύουν να παρασύρουν τη χώρα μαζί τους. Δεν πρόκειται όμως ποτέ να εκβιάσει εκλογές, όπως έκανε ο κ. Παπανδρέου το 2009 εν όψει, τότε, της Προεδρικής εκλογής. Οι εκλογές πάντως θα γίνουν επειδή το ΠΑΣΟΚ έχει παγιδευτεί σε ακυβερνησία.

- Όποτε κι αν γίνουν εκλογές – ακόμα κι αν γίνονταν αύριο – ο λαός θα δώσει καθαρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει σε καθαρές λύσεις

- Αφήνει να εννοηθεί ότι και η Τρόικα δεν θα είχε αντίρρηση για εκλογές, επειδή  “ωριμάζει και στην Τρόϊκα η αλλαγή πολιτικής, επειδή η σημερινή πολιτική έχει αποτύχει…”

- Η ομιλία του στην ΔΕΘ θα επικεντρωθεί στο πως η Ελλάδα θα βγει ισχυρότερη από την κρίση. Δεν θα ασχοληθεί με την “εικόνα της Απελπισίας”, αλλά με το μήνυμα ελπίδας και το όραμα που δίνει ο ίδιος.

- Δηλώνει ότι μόλις αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, ώστε να αλλάξει η οικονομική πολιτική και να μπορέσει να υπάρξει Επανεκκίνηση της Οικονομίας, για να μπορέσει να μειωθεί το έλλειμμα. Όσο αποτυγχάνει η τωρινή οικονομική πολιτική, τόσο πιθανότερη γίνεται η επαναδιαπραγμάτευσή της. Κι όσο ισχυρότερη είναι η εντολή του ελληνικού λαού για αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, τόσο πιθανότερο είναι η νέα κυβέρνηση να επιτύχει την επαναδιαπραγμάτευσή της…

- Για να πάρει μπροστά η Οικονομία και να αρχίσει να μειώνεται αισθητά το έλλειμμα, θα απαιτηθεί ένας χρόνος περίπου από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί το πλήρες πρόγραμμά της ΝΔ.  Σε δύο χρόνια και κάτι θα έχουν βγει πρωτογενή πλεονάσματα. Στον τέταρτο χρόνο θα έχει ισοσκελιστεί ο Προϋπολογισμός. Αλλά από τη στιγμή που θα φανεί ότι η Οικονομία είναι σε ανοδική τροχιά, τα πράγματα θα έχουν γίνει, από νωρίτερα, πολύ καλύτερα για την Ελλάδα. Γιατί οι διεθνείς αγορές βλέπουν κυρίως την τάση μιας Οικονομίας. Κι όταν βλέπουν ότι υπάρχει σαφής βελτίωση για πάνω από δύο χρόνια, τότε αλλάζουν ριζικά στάση απέναντί της…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. daffy avatar
  daffy 27/08/2011 10:22:53

  Σενάρια για εκλογές στις 13 Νοέμβρη !


  Τη συμφωνία με την Ε.Ε. για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και τις εγγυήσεις αναμένει η κυβέρνηση προκειμένου να προκηρύξει εκλογές. Αιτία;

  Οι άδειες τσέπες των πολιτών, που δεν αφήνουν καμία αισιοδοξία για την επίτευξη των οικονομικών στόχων και η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις χωρίς τη βοήθεια της ΝΔ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τρεις ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε τρεις φορές χείρα βοηθείας από την αξιωματική αντιπολίτευση, για την Παιδεία και τα αυθαίρετα.
  Τούτων δοθέντων, παρά την ισχυρή ομάδα στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, που θέλουν να συνεχίσουν και όσο πάει, η πιθανότερη ημερομηνία για να στηθούν οι κάλπες είναι η 13η του Νοέμβρη. Πριν το Πολυτεχνείο και πριν την οριστικοποίηση της κατάθεσης του προϋπολογισμού για το 2012.

  • Theo avatar
   Theo @ daffy 27/08/2011 14:48:26

   οταν αντιγραφουμε δινουμε και την πηγη!!!

 2. juliet avatar
  juliet 27/08/2011 10:37:37

  To σίγουρο είναι, ότι αν ήτανε η Ν.Δ και είχαμε κατάργηση του ασύλου τώρα θα είχανε καεί όλα; άντε τα μισά ιδρύματα.
  Είναι καθαρά αναίμακτη επιτυχία του Σαμαρά! Τ' ακούς Αρη;Με φωτογραφήσεις δεν κατακτάμε πόλεις και δεν ρίχνουμε όχυρα ,θέλουνε ....παντελόνια αυτά!

  • εκπαιδευτικος avatar
   εκπαιδευτικος @ juliet 27/08/2011 15:15:55

   Καλα και εσυ απαιτεις απο το ρουλη τον Αρουλη να φορα παντελονια........

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 27/08/2011 10:39:24

  Επιτέλους, όχι στείρα άρνηση και αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.
  Αυτό είναι το statemanship...

 4. ΣΩΤΗΡΗΣ avatar
  ΣΩΤΗΡΗΣ 27/08/2011 10:49:52

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ JULIET..... ΣΩΣΤΟΣ......

 5. Grigoris avatar
  Grigoris 27/08/2011 11:14:28

  Αγαπητε Αντωνη, ενα πολιτικο κομμα δεν ειναι "one man show!" Δυστυχως οι ανθρωποι που σε περιβαλλουν με τις νοοτροπιες που εχουν δεν διαφερουν απο τους σημερινους πασοκους! Μονο η εξουσια τους ενδιαφερει! Λυπαμαι που το λεω αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα!! Ευχομαι το καλυτερο στην ΝΔ!

 6. φωνη avatar
  φωνη 27/08/2011 11:31:38

  Σκέφτεται και πράττει σαν ηγέτης ολόκληρης της χώρας, όχι μόνο σαν πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιαυτό και δε βάζει τίποτα πιο πάνω από αυτό που θεωρεί καλό για τον τόπο.

  Μετά τη συναίνεσή Σαμαρά στην παιδεία νομίζω ότι αποδεικνύει ότι δεν έχει πρόβλημα να συμφωνήσει σε κάτι που βοηθάει τον τόπο στο μέλλον.

  Επομένως, γίνεται ακόμη πιο φανερό ότι ο λόγος που διαφωνεί και συγκρούεται στην οικονομία δεν είναι το δημοσκοπικό ώφελος ή ότι θέλει να γίνει Πρωθυπουργός πάση θυσία όπως ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ, αλλά η πεποίθησή του ότι η πολιτική ΠΑΣΟΚ στην οικονομία βλάπτει τη χώρα.

  • juliet avatar
   juliet @ φωνη 27/08/2011 12:41:48

   Συμφωνώ, ο άξιος ξέρει να συμφωνεί χωρίς κόμπλεξ και μικρότητες ,τόσα χρόνια μπουχτήσανε, στο άσπρο -μαύρο,το μαύρο-άσπρο και το συμφέρο της Ελλάδας στα σκουπίδια .

 7. Grigoris avatar
  Grigoris 27/08/2011 11:35:20

  Συμφωνω μαζι σου ΦΩΝΗ, αλλα το μηνυμα μου δεν ειναι για τον Αντωνη, αλλα για τους ανθρωπους που εχει στο κομμα η ΝΔ και δεν διαφερουν απο τους πασοκους οταν ερθουν στην εξουσια! Εκει ειναι η ουσια! Ακουσα βουλευτη της ΝΔ να λεει ποιο υπουργειο θα παρει οταν ο Αντωνης γινει πρωθυπουργος!

  • φωνη avatar
   φωνη @ Grigoris 27/08/2011 11:40:44

   Ναι δεν το έγραψα σα σχόλιο για σένα την ανάρτηση σχολίασα.

   Αλλά το είδα το σχόλιό σου και συμφωνώ ότι υπάρχουν πρόσωπα που "δεν καταλαβαίνουν το πνεύμα του Προέδρου", αλλά μην ανησυχείς ο Πρόεδρος διέγραψε την Μπακογιάννη έτσι απλά, μη νομίζεις ότι αν μερικοί παρατραβήξουν το σχοινί θα διστάσει να πράξει τα δέοντα.

   Είναι αιχμηρός πολιτικός ξέρεις πόσα ρίσκα έχει πάρει στο παρελθόν, δεν είναι πολιτικός που θα εξαναγκαστεί σε συμβιβασμούς.

  • juliet avatar
   juliet @ Grigoris 27/08/2011 12:37:29

   Μη δίνεις σημασία ,όλοι ονειρεύονται ,απο μας εξαρτάται ποιοί θα μπούνε στη Βουλή.Αν εμείς έχουμε βίτσια αυτομαστίγωσης .....δε μας φταίνε οι άλλοι.
   Αν ακους τέτοια να φεύγεις μακρυά ,θέλουμε ανθρώπους συλλογικούς και όχι εγωκεντρικούς,χορτάσαμε.Και πάνω απ΄όλα να πειθαρχούν με τη γραμμή του κόμματος.

 8. Κώστας avatar
  Κώστας 27/08/2011 11:48:14

  " Και η Κεντροδεξιά παράταξη ανασυγκροτείται πάνω σε αυτήν την καινούργια βάση. Χωρίς λαϊκισμούς. Χωρίς καιροσκοπισμούς. Χωρίς καραγκιοζιλίκια...
  Η Κεντροδεξιά στην οποία πιστεύουμε εμείς δεν είναι ούτε «πολυκατοικία» ούτε «μονοκατοικία», ούτε… «καλύβα του Καραγκιόζη..."

  Eπιτέλους! Ο Σαμαράς καταδεικνύει φωτογραφικά τον Καρατζαφέρη ως πολιτικό καραγκιόζη.
  Ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω από την τηλεοπτική καλύβα του σε μια ακόμη επίδειξη αστειότητας και καφενειακής μπουρδολογίας , για την οποία δεν θα κληθεί να απολογηθεί απο τα τηλεοπτικά παράθυρα τα οποία μονίμως τον προσκαλούν.
  Τί είπε ο πρώην ιδιοκτήτης σχολής μανεκέν; Πως η Ελλάδα θα όφειλε να φιλοξενήσει τον φυγά Καντάφι. Και παραληρηματικά προσέθεσε πως το γεγονός πως η Ελλάδα δεν προβαίνει σε τέτοια κίνηση είναι απόδειξη(!) πως δεν είναι ανεξάρτητο κράτος.
  Εδώ οι δηλώσεις περιβόλι: http://www.youtube.com/watch?v=QcZb8xMDqgg&feature=player_embedded

  Να τον χαίρονται οι εναπομείναντες οπαδοίο του τον αστείο. Πού είναι το κολλητήρι του, ο Άδωνις, να σχολιάσει, να τοποθετηθεί, να μας πει αν συμφωνεί με αυτές τις φαιδρότητες περί φιλοξενίας Καντάφι; Πάλι θα κρυφτεί;

 9. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 27/08/2011 11:48:42

  Ούτε μια φορά δεν λέει την λέξη "ΝΔ" όταν αναφέρεται στη νέα κεντροδεξιά ο Σαμαράς

 10. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/08/2011 12:26:24

  Καθαρές κουβέντες, που είναι η καλύτερη απάντηση στα παπαγαλάκια, που προσπαθούν να πουν ότι συμβιβάστηκε, σύρεται σε εφ' όλης της ύλης συναίνεση άνευ όρων και λοιπές ανοησίες.
  Και βεβαίως ξεκάθαρη στάση απέναντι και στους σαλτιμπάγκους της πολιτικής.
  Αρχηγός.-

 11. Αντάμ Παπαντάμ avatar
  Αντάμ Παπαντάμ 27/08/2011 12:39:05

  Τα βαρίδια μέσα στο κόμα τα αποδομεί ο ψηφοφόρος και όχι ο πρόεδρος .

  • Ίωνας avatar
   Ίωνας @ Αντάμ Παπαντάμ 27/08/2011 13:27:05

   Σωστότατος!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Γιώργος Μεσσηνία avatar
   Γιώργος Μεσσηνία @ Αντάμ Παπαντάμ 27/08/2011 18:43:43

   Σωστό και αυτό, όπως είναι σωστή και η άποψη του strange attactor, καταλήγοντας στη φράση: statemanship

 12. daffy7 avatar
  daffy7 27/08/2011 12:48:51

  Τα βαριδια της πολιτικης της ΝΔ που συνευθυνονται για την σημερινη κατασταση της χωρας π[ως τα αποδομεις οταν ειναι το θεμελιο σου ?

  • φωνη avatar
   φωνη @ daffy7 27/08/2011 13:03:36

   Συγγνώμη αλλά ένας πρόεδρος εκλεγμένος από τη βάση κατά ποιόν τρόπο έχει άλλα θεμέλια εκτός από τη βάση που τον τοποθέτησε στην αρχηγία του κόμματος;

  • factorx avatar
   factorx @ daffy7 27/08/2011 13:06:16

   Ποια βαρίδια; Είδες να παίζουν κανένα ρόλο οι τελειωμένοι που υπάρχουν μόνο χάρις στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Περίμενε να δεις τα ψηφοδέλτια και θα καταλάβεις

   • Ίωνας avatar
    Ίωνας @ factorx 27/08/2011 13:28:11

    Έτσι ακριβώς Φάκτορα!

    • danaos avatar
     danaos @ Ίωνας 27/08/2011 13:44:19

     Κι εγώ αυτό πιστεύω Ίωνα και το περιμένω! Και όχι μόνο εγώ αλλά και συ και πολλοί άλλοι!

  • εκπαιδευτικος avatar
   εκπαιδευτικος @ daffy7 27/08/2011 15:19:12

   με τοσους σταυρους απο κομματοσκυλα και συνδικαλισταδες και την μικροπελατεια τους που κουβαλανε μην ειστε τοσο σιγουροι...

   • φωνη avatar
    φωνη @ εκπαιδευτικος 27/08/2011 15:26:03

    Και που ήταν όλο αυτό το σύστημα το ΤΟΟΟΟΟΟΣΟ ισχυρό στην εσωκομματική εκλογή;

    Γιατί δεν κατάφεραν να βγάλουν τον αρχηγό που υποστήριζαν οι εσταυρομένοι τους;

    Έλεος θα φοβηθούμε το πατημένο φίδι.....!!!!!!????????

 13. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 27/08/2011 13:07:46

  Για μια,ακόμη,φορά η Κεντροδεξιά παράταξη καλείται από τη Ιστορία να κατευθύνει το σκάφος της Ελλάδας σε ήρεμα νερά,οδηγώντας τη πατρίδα αφενός μακριά από τη σοσιαλιστική κακοδαιμονία που ταλαιπωρεί χρόνια τη πατρίδα αφετέρου κοντά στην ελπίδα και προοπτική που έχουν τόσο πολύ ανάγκη οι Έλληνες πολίτες.Η συνέντευξη Σαμαρά είναι η έναρξη μιας μεγάλης μάχης της παράταξης για τη πατρίδα και τους πολίτες της.Οι απαντήσεις του είναι απλές,χωρίς περιστροφές και δίνει το γενικό πλαίσιο των διαθέσεων σχετικά με τη πολιτική που θα εφαρμόσει.Βέβαια,έχει πολύ δρόμο να διανύσει.Τα προβλήματα είναι πολλά,οι δυσχέρειες είναι μπροστά.Η παράταξη οφείλει να παρουσιάσει ένα ξεκάθαρο πολιτικό πρόσωπο,που να διακρίνεται από μαχητικότητα και αποφασιστικότητα,απαιτείται μια ολοκληρωμένη πολιτική ατζέντα για όλα τα θέματα με βασικούς άξονες τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και το δημοκρατικό πατριωτισμό και επίσης κρίνεται επιβεβλημένη η ανανέωση των ψηφοδελτίων της παράταξης,με το χρόνο των εκλογών να πλησιάζει,αργά αλλά σταθερά.Ο χρόνος είναι πολύτιμος,κυλά γρήγορα και οι εξελίξεις,ίσως,είναι καταιγιστικές.Η παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη ΔΕΘ,μέσα Σεπτεμβρίου,είναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη.Και κάτι τελευταίο.Η Ιστορία έχει διδάξει πως η Κεντροδεξιά παράταξη είναι εκείνος ο πολιτικός χώρος που βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά.Θ'αναφέρω δυο ημερομηνίες.Το 1952 και το 1974.Τη δεκαετία του '40, στη χώρα συνέβησαν τα γνωστά γεγονότα που έστειλαν τη πατρίδα δεκαετίες πίσω.Η πατρίδα βίωνε ένα πολιτικό κενό με ό,τι αυτό συνεπαγόταν.Υπήρχε πολιτική αστάθεια.Η ανάληψη της εξουσίας από τον Ελληνικό Συναγερμό υπήρξε η έναρξη μιας γιγαντιαίας προσπάθειας ανόρθωσης,με το οικονομικό θαύμα,που κράτησε μέχρι το '81,όταν στη κυβέρνηση ανήλθε το πασοκικό καθεστώς.Το 1974,η ανάληψη της κυβέρνησης από τον Καραμανλή αποδείχθηκε σωτήρια.Ας μην επαναλάβω τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισε και τι έργο έπρεπε να φέρει εις πέρας.Κατά τη πορεία αυτών των ετών(από το 1952 και από το 1974) λάθη,παραλείψεις και αδυναμίες υπήρχαν.Όμως,σε τόσο κρίσιμες στιγμές, η χώρα έκανε αποφασιστικά βήματα προς τα ΕΜΠΡΟΣ.Έτσι και σήμερα...Η Κεντροδεξιά βρίσκεται απέναντι στην Ιστορία και καλείται να βάλει τη σφραγίδα της στις μελλοντικές εξελίξεις,δίνοντας τ'οξυγόνο σε μια χώρα που βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής,έτοιμη να γκρεμοτσακιστεί από τα ΟΛΕΘΡΙΑ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ λάθη του Παπανδρεϊσμού και της παράταξης που αντιπροσωπεύει....

 14. Ρωμανός Πορφυρογέννητος avatar
  Ρωμανός Πορφυρογέννητος 27/08/2011 17:26:28

  Ο πρόεδρος δίνει καθημερινά απαντήσεις με ουσία!
  Το ζητούμενο είναι αυτή η πολιτική να εκφραστεί από όλους!
  Ανυπομονώ να δω τα ψηφοδέλτια...
  Αλλά μην ξεχνάμε πως έχουμε και εμείς ευθύνη!
  Πρέπει να προσέξουμε πολύ ποιους θα "σταυρώσουμε".
  Τα όποια βαρίδια βρίσκονται στα ψηφοδέλτια,πρέπει να τα στείλουμε εμείς σπίτι τους!

 15. φωνη avatar
  φωνη 27/08/2011 21:07:01

  Νομίζω ότι ο Χατζηδάκης με τη συνέντευξη που δίνει στην Ελευθεροτυπία περνάει την κόκκινη γραμμή.

  Μιλάει για ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μετά τις εκλογές.
  Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος δίνει συνέντεξη και ζητάει αυτοδυναμία.

  Ποιός θέλει να αποχωρήσει ο Χατζηδάκης από την παράταξη όμορφα και ωραία;
  Ψηφίστε

  • ορτικι ορτικαδ avatar
   ορτικι ορτικαδ @ φωνη 27/08/2011 21:12:00

   +10000000000000000000000000

 16. kaiser de avatar
  kaiser de 27/08/2011 21:37:03

  ego blepo apo xtes na paizei to arma politon, sintonismena.Tautoxrona ola ta papagalakia milane gia ena tilefonima. Prepei na iparxei kentro syntonismou ths prodosias. H akibernisia kai h iposthriksi stalinikon paramagazwn, einai syntonismenh.

 17. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 28/08/2011 11:59:27

  Ένας ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ όντως αλλιώτικος και διαφορετικός. Με την αύρα και τη φρεσκάδα των ιδεών της νιότης του. Με τη γνώση, την εμπειρία, τη δύναμη και τη θέληση της ωριμότητας. Και πάντοτε με ΛΟΓΟ ΚΑΘΑΡΟ, ΣΤΑΘΕΡΟ, ΣΧΕΔΙΟ και ΣΤΟΧΟ.
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ!

 18. Μνημόνιος Τσιφτετέλληνας avatar
  Μνημόνιος Τσιφτετέλληνας 28/08/2011 17:04:18

  Δήλωσις του Αστογιαργότερα Ραφηνάτου του Κουρασμένου: Σιγά μη σκίσεις κανα καλτσόν.

 19. Αννίτα avatar
  Αννίτα 29/08/2011 10:14:10

  Θα συμφωνήσω με την Φωνή. Ο Σαμαράς δεν κόλλησε να διαγράψει την Μπακογιάννη κ θα κολλήσει στους υπόλοιπους; Δεν το πιστεύω.!
  Σίγουρα υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν να καταλάβουν τον τρόπο σκέψης τους επειδη αυτό τους εξυπηρετεί.!! Σίγουρα λόγω των κολλημένων πεποιθήσεων τους δεν συμμερίζονται τις απόψεις τους κ συχνά τον φέρνουν σε δύσκολη θέση.!
  Ας αλλάξουν λοιπόν μυαλά εκείνοι γιατι ο Σαμαράς την πορεία πλεύσης του την έχει δρομολογήσει σταθερά με σύμμαχό του τον λαό της Ελλάδας. Για τους υπόλοιπους μη σκεπτόμενους ορθά πέρα από ιδέες ανθελληνικές, θα πω: Ο σύμμαχός του [λαός], θα τον δικαιώσει, οχι αυτούς που τον περιστοιχίζουν και τον εκθέτουν γιατί: Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια.!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.