Σαμαράς: Η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη
14/11/2014 17:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη τόνισε ο Α. Σαμαράς σε δήλωσή του σχολιάζοντας τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ υποσχέθηκε ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί και θα συμπεριλάβει όλους τους Έλληνες.

Η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

"Σας είχαμε υποσχεθεί ότι η χώρα θα βγει από το τούνελ της μεγάλης ύφεσης. Αυτό είναι πια πραγματικότητα. Η επιστροφή της Ελληνικής οικονομίας στην Ανάπτυξη είναι γεγονός!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η Ανάκαμψη άρχισε ήδη για την Ελληνική οικονομία. Και μάλιστα με μεγαλύτερους ρυθμούς απ' ό,τι περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι.

Πράγματι, το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς η οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,7%, μετά από 6 επώδυνα χρόνια, ή 24 τρίμηνα, ύφεσης. Είναι η ταχύτερη Ανάπτυξη για το τρίμηνο αυτό σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Κι όπως αποκαλύπτεται τώρα, ελαφρά ανοδικό ήταν για την Ελλάδα και το προηγούμενο τρίμηνο της χρονιάς.

Όσοι, λοιπόν, αμφισβητούσαν την Ανάκαμψη, διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Σας υπόσχομαι σήμερα ότι η Ανάπτυξη θα συνεχιστεί με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Αυτό, άλλωστε, προβλέπουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί.

Κι από την Ανάπτυξη που ξεκίνησε, δεν θα μείνει κανένας Έλληνας πίσω.

Σε πείσμα της μιζέριας στην οποία κερδοσκοπούσαν πολλοί, η Ελπίδα επιστρέφει. Η Ελλάδα επιστρέφει!"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 14/11/2014 19:25:25

  "Πανιά που κερδίζουν δεν τα αλλάζεις", λένε οι Έλληνες πρωταθλητές στα ναυτικά αθλήματα. Εύγε! Πάντα τέτοια!

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 14/11/2014 20:10:02

  Το πολύ σοβαρό του θέματος αξίζει και ανάλογα σχόλια. Ας ελπίσουμε όσοι γράψουν να σκεφθούν ώριμα. Από τη μεριά μου να πω ότι αυτή είναι η αρχή της εξόδου από την κρίση. Το 1,7% για το Γ τρίμηνο σε συνδυασμό με τη μικρή αύξηση του προηγούμενου, δίνουν μήνυμα στους επενδυτές να βάλουν τώρα χρήμα, πράγμα που σημαίνει μείωση της ανεργίας που είναι το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Αν μάλιστα πάει καλά και το τελευταίο τρίμηνο, η ετήσια άνοδος του ΑΕΠ ίσως προσεγγίσει το 1% αντί 0,5-0,6% των εκτιμήσεων πράγμα που θα σημαίνει ότι οι ανάγκες δανεισμού της χώρας για το 2015 θα είναι πολύ μικρές έως μηδενικές και πως δε θα χρειαστούμε παρά ελάχιστα χρήματα από τις αγορές. Αυτό από μόνο του θα ρίξει πολύ γρήγορα τα spreads και θα ξεμπερδέψουμε οριστικά από εποπτείες κλπ. Έτσι βγαίνεις από μνημόνια και επιτηρήσεις, όχι με λόγια...

 3. George N avatar
  George N 14/11/2014 23:03:07

  Δύο τρίμηνα ανάπτυξη σημαίνει ότι και τυπικά βγήκαμε από την ύφεση. Δεν πρέπει να διστάσει η κυβέρνηση στις διαρθρωτικές αλλαγές ώστε να αλλάξει η ψυχολογία στην αγορά που παραμένει γκρίζα. Στο Ελληνικό αλφάβητο δεν υπάρχει το γράμμα W και δεν είναι ώρα να το αποκτήσουμε.

 4. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 15/11/2014 17:42:23

  "Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η Ανάκαμψη άρχισε ήδη για την Ελληνική οικονομία"
  Είπα κι εγώ....

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Επισκέπτης 15/11/2014 21:54:16

   Επειδή καταλαβαίνουν όλοι που το πας με την ειρωνεία σου, χρειάζεσαι μια απάντηση: Η ΕΛΣΤΑΤ πέρυσι έβγαλε το πρωτογενές και εσύ και πολλοί άλλοι, μεταξύ των οποίων και η Τρόικα, αμφιβάλλατε (ο καθένας για τους λόγους του). Διαψευσθήκατε παταγωδώς. Καιρός είναι λοιπόν να εγκαταλείψετε την γνωστή καραμέλα που έλιωσε εδώ και ένα χρόνο. Προσγειωθείτε στην πραγματικότητα που ευτυχώς για την Ελλάδα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΜΑΥΡΗ εύχεστε να ήταν...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.