Σαμαράς: «Η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικό εκβιασμό»
27/12/2014 19:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: «Η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικό εκβιασμό»

«Σημαίνει ταύτιση με το δίδυμο Τσίπρα - Καμμένου. Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται μετά να πει δεν ήξερα. Θα είναι συνυπεύθυνος για την υπογραφή του».

«Όλος ο κόσμος και κυρίως η ιστορία θα θυμάται τα ονοματεπώνυμα των βουλευτών που δεν ψήφισαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Όσοι ψηφίσουν παρών θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους». Η φράση αυτή συμπυκνώνει το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός μέσα από τη συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ. Ένα μήνυμα που απευθύνεται σε όλους τους βουλευτές οι οποίοι σε λίγες ώρες καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας.

«Ο κόσμος δε θέλει πρόωρες εκλογές. Έκανα και κάνω τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος. Φτύσαμε αίμα για να για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια», είπε ο Αντώνης Σαμαράς προειδοποιώντας ότι η μη εκλογή Προέδρου θα βάλει τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες. «Η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικό εκβιασμό» τονίζει και προειδοποιεί: «Αν εκλέξουμε Πρόεδρο θα έχουμε σπρώξει τη χώρα έξω απ' την κρίση, αν δεν ψηφίσουμε Πρόεδρο, όλοι όσοι ψηφίσουν παρών θα έχουν την ευθύνη και θα τους θυμάται ο λαός και κυρίως η ιστορία».

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Σαμαράς στη συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ απευθυνόμενος στους βουλευτές ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας της Δευτέρας: «Άρνηση εκλογής Προέδρου στην τρίτη εκλογή σημαίνει ταύτιση με το δίδυμο Τσίπρα - Καμμένου. Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται μετά να πει δεν ήξερα. Θα είναι συνυπεύθυνος για την υπογραφή του».

«Η ευθύνη των εκλογών θα βαρύνει εκείνους που δεν θα εκλέξουν Πρόεδρο, το «παρών» θα έχει επάνω το ονοματεπώνυμο των βουλευτών» είπε χαρακτηριστικά, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για «ανόητα νταηλίκια» που θα οδηγήσουν σε ρήξη με τους εταίρους μας. Όσοι τα επιδιώκουν αυτά είτε είναι ανόητοι, είτε εξυπηρετούν συμφέροντα» ανέφερε. «Ξέρω τους θανάσιμους κινδύνους που υπάρχουν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο«, τόνισε ενώ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα της Συνταγματικής Αναθεώρησης και ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία και να μην έχει η Ελλάδα νέο Σύνταγμα για άλλα 7-8 χρόνια. «Ούτε σε 7 χρόνια δε θα αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών που ζητά όλος ο κόσμος», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει την πρόταση για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, για διαπραγμάτευση για το χρέος, για διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος με πρόσωπα που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και για διεξαγωγή εκλογών στο τέλος του 2015.

«Πρέπει να παραμερίσουμε την πολιτική αβεβαιότητα. Δεν το αντέχει η χώρα, δεν το προβλέπει το Σύνταγμα. Πρέπει να απομακρύνουν οι βουλευτές τα σύννεφα που εμφανίζονται απειλητικά πάνω από τη χώρα», τόνισε.

«Καθαρές λύσεις, να τελειώνουμε με την αβεβαιότητα. Όσοι απορρίπτουν την εκλογή Προέδρου τότε αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις πρόωρες εκλογές που κανένας Έλληνας δε θέλει».

Ο κ. Σαμαράς είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Δυστυχώς ο κατήφορός τους δεν έχει τέλος. Στην αρχή μιλούσαν για κουμπαράδες. Ο κ. Τσίπρας απειλούσε από τον Οκτώβριο στη Βουλή για αποστασίες». Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ αναρωτήθηκε «είναι αυτό Δημοκρατία;» αναφερόμενος στις υποθέσεις των καταγγελλόμενων εξαγορών βουλευτών. «Είναι πολιτική σκευωρία. Ποτέ στην Ελλάδα δε δηλητηριάστηκε τόσο πολύ το κλίμα όσο τώρα», μόνο και μόνο για να σύρουν τη χώρα σε εκλογές».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υπερψηφίσουν οι βουλευτές της ΧΑ την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα ο πρωθυπουργός σημείωσε:

«Αν προβοκάρουν την προεδρική εκλογή, αυτό είναι ένας λόγος παραπάνω, για να ψηφίσουν όλοι οι υπόλοιποι Σταύρο Δήμα και να συμπληρωθεί ο αριθμός των 180 χωρίς τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Αλλιώς είναι σαν να κάνουμε τους χρυσαυγίτες «ρυθμιστές των εξελίξεων».

«Μέχρι σήμερα η Χρυσή Αυγή προστίθεται στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ για να μη εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας, αυτό συμβαίνει, δηλαδή, στις 131 ψήφους που μέχρι προχθές έσερναν τη χώρα σε εκλογές, αθροίζονται οι ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Χρυσή Αυγή. Δεν είχε κανένας πρόβλημα με αυτό που συνέβαινε, με αυτό που συμβαίνει; Αλλά έχουν πρόβλημα με εκείνο που θα συνέβαινε, αν η Χρυσή Αυγή ψήφιζε αντίθετα απ’ ό,τι ψηφίζει; Ας ψηφίσουν λοιπόν όλοι Σταύρο Δήμα, ώστε να τους βάλουμε, τη Χρυσή Αυγή, στο περιθώριο ό,τι κι αν κάνουν. Αυτή είναι η απάντηση» πρόσθεσε.

Μιλώντας για τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό ο πρωθυπουργός είπε: «Εδώ μεγάλες χώρες τρέμουν μην υποβαθμιστούν και πάρουν μέτρα. Και δικοί μας ανεύθυνοι απειλούν ότι θα χορέψουν τις αγορές στο ταψί. Αυτό που λέει ότι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον ορισμό του πιστωτικού γεγονότος. Όπως το να μην πληρώνουν τους τόκους από τα χρέη. Αν ανατρέψει τις μεταρρυθμίσεις οι αγορές δε θα μας δανείζουν».

Όλο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μονομερείς ενέργειες, είπε ο κ. Σαμαράς λέγοντας ότι είναι εξωπραγματικό να χρησιμοποιείς τα λεφτά του ΤΧΣ για παροχές. Είναι μια τεράστια σύγκρουση με όλη την Ευρώπη.

Αναφερόμενος στις πρόωρες εκλογές ο πρωθυπουργός είπε ότι πιστεύει πως η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές. «Το αισθάνομαι, οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν, το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται. Σημασία έχει τι λέει ο πολίτης την ώρα της κάλπης. Οι αναλυτές συμφωνούν ότι οι εκλογές συμφέρουν τη ΝΔ. Δεν πιστεύω ότι θα δεχθεί ο πολίτης να τον φέρουν πίσω στο χείλος του γκρεμού.

Παρ΄ ότι με βολεύουν οι εκλογές, εγώ θέλω να δω το πλοίο να φτάνει στο λιμάνι ασφαλές. Οι Έλληνες καταλαβαίνουν πως ότι χτίσαμε με αίμα τα πέντε χρόνια μπορεί να χαθούν σε μία ημέρα. Αυτό που πρέπει είναι να μη γίνουν εκλογές για το καλό της πατρίδας», τόνισε με νόημα.

Πιστεύω ότι αυτή η μάχη θα είναι η τελευταία για την ισοπέδωση του λαϊκισμού. Πρέπει να τελειώνουμε με όλα αυτά τώρα.

"Αξιοπρέπεια σημαίνει να μη χρειάζεσαι νέα δάνεια κάθε χρόνο, για να πληρώσεις τις δαπάνες σου. Αξιοπρέπεια σημαίνει, να μπορούν οι επιχειρήσεις σου, οι ελληνικές επιχειρήσεις, που είναι βγαλμένες από το γονιδίωμα, το DNA του ίδιου του Έλληνα, από το εμπορικό του δαιμόνιο. Αξιοπρέπεια είναι αυτές οι επιχειρήσεις οι ελληνικές να μπορούν να ανταγωνίζονται διεθνώς και να κερδίζουν ξένες αγορές. Και βεβαίως, αξιοπρέπεια σημαίνει, να μην πληγώνει κανείς τη δημοκρατία ατιμώρητα. Αλλά δεν είναι η ώρα να τα πούμε τώρα όλα αυτά. Τώρα είναι η ώρα να κάνουν όλοι οι βουλευτές το καθήκον τους απέναντι στο Σύνταγμα και απέναντι στον Ελληνικό λαό" κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ως ένα πρώτο συμπέρασμα από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού θα λέγαμε ότι επιχείρησε να δώσει έναν δραματικό τόνο στην ψηφοφορία της Δευτέρας συνδέοντάς την με την τύχη της χώρας. Και μίλησε για τις ιστορικές ευθύνες όλων των βουλευτών λέγοντας ότι πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος και οι εκλογές να γίνουν μέχρι το τέλος του 2015.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 27/12/2014 19:33:03

  Πρόεδρος πρέπει να εκλεγή και για έναν μόνον λόγο, αυτόν της τρομερής ανάγκης τροποποιήσεων σε ένα ήδη αναχρονιστικό, αλλά κυρίως, λανθασμένο Σύνταγμα. Πού προστατεύει την πολιτική αλητεία και νομιμοποιεί το κλέψιμο του ιδρώτα μας. Για αυτό και οι ευθύνες όσων δεν συνδράμουν είναι μεγάλες, έλα όμως πού ο Λαός δεν σκέπτεται θεσμικά...

  • Ρουμελιώτης avatar
   Ρουμελιώτης @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 27/12/2014 20:06:37

   Αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει από χθες....

  • Κως avatar
   Κως @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 27/12/2014 22:01:49

   Συγνωμη αυτό το Συνταγμα προηλθε από παρθενογένεση; Ποιος το εκανε; Ποιοι το ψήφισαν;;;;Εγω;;;Εσεις;;;οι μηπως αυτοι;;;;

   • τεφαρίκι avatar
    τεφαρίκι @ Κως 28/12/2014 16:17:36

    Και άρα; Το κρατάμε ως έχει; What's your point;

 2. dexi_half avatar
  dexi_half 27/12/2014 20:13:57

  Προσωπικά δεν ήθελα την παρέμβαση του πρωθυπουργού σε αυτό το χρονικό σημείο. Η παρέμβασή του θα ήταν χρησιμότερη στην αρχή της θητείας τους με το να καταργήσει τον Κομμουνισμό στην πράξη, όπως έκανε με το Νεοναζιστικό μέρος του συστήματος. Δε γνωρίζω αν βρέθηκαν οι δολοφόνοι της Μαρφίν, οι δολοφόνοι των πορτιέρηδων της ΧΑ που περισσότερο πατριώτες παρά Ναζί έφερναν, ο Λαζόπουλος γιατί δεν μπήκε στο φρέσκο, γιατί αφέθηκε ελεύθερη η κόρη Δραγασάκη, γιατί δεν στεναχώρησε κανείς τον Βούτση για το ληστή γιό του, γιατί ο πρόεδρος της Δημοκρατίςα δέχτηκε το Ρωμανό, γιατί οι νταβατζήδες ζουν και βασιλεύουν; Τέλος θέλω να μάθω γιατί οι βουλευτές της ΝΔ έφεραν πίσω νομοσχέδιο για τους απολυμένους της ΜΕΤΡΟ ΑΕ που προσλήφθηκαν παράτυπα το 2009; Ίσως είναι η τελευταία φορά που θα ψηφίσουμε γιατί μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει νομοσχέδιο για την ψήφο των λαθρομεταναστών και η ψήφος μας από εδώ και στο εξής δεν θα μετράει

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ dexi_half 27/12/2014 20:32:45

   To τελευταίο είναι εύκολο.Γιατί αυτοι τους είχαν προσλάβει το 2009.

 3. foros1 avatar
  foros1 27/12/2014 23:23:02

  το περίεργο είναι ότι, με τις επικείμενες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, η άμεση εκλογή Προέδρου "συμφέρει" περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ ...!

 4. Κίττυ avatar
  Κίττυ 28/12/2014 01:19:28

  Τελικά, μήπως τα επιπλέον σκληρά μέτρα που θέλουν οι "δανειστές", είναι ευκολότερο να τα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ κι έτσι όλα δείχνουν εκλογές, καθώς ο Σαμαράς δεν έχει κανένα περιθώριο ελιγμού, από τις κατοχικές δυνάμεις;;; Μήπως οι δανειστές είναι εκείνοι λοιπόν, που εξωθούν την χώρα στην αγκαλιά του "τσιριξα";;

  • Miky avatar
   Miky @ Κίττυ 28/12/2014 12:18:44

   Ετσι περιπου ειναι τα πραγματα,δεν ειναι καθολου τυχαια η σκληρη δηλωση του σοιμπλε οτι οποια κυβερνηση και να βγαλετε θα πρεπει να τηρησετε τα συμφωνηθεντα αλλιως... Ο τσυριζα θα εξαναγκασθει και θα βρεθει προ τετελεσμενων γεγονοτων πριν καν καταλαβει οτι εγινε κυβερνηση,δεν μπορουν να καταλαβουν ακομη οτι οι αγορες,οι δανειστες,οι τραπεζιτες,το ΔΝΤ,η ΕΕ θα τους οδηγησουν να υπογραψουν το νεο μνημονιο και εκει ο λαος θα καταλαβει οτι ο τσυριζα ηταν συστημικο κομμα που απλα εξυπηρετει και αυτος τα συμφεροντα των δανειστων.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Miky 28/12/2014 18:21:27

    Συγγνώμη αλλά γελιέστε οικτρά. Το πράγμα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως το λέει ο Σαμαράς. Ή νέο μνημόνιο και χάος λόγω πτώσης κυβέρνησης αφού δε θα περάσει στη βουλή και χρεοκοπία λόγω μη ύπαρξης χρημάτων αποπληρωμής των χρεών στο επόμενο διάστημα, ή απευθείας χρεοκοπία και οικειοθελής έξοδος από την ΟΝΕ λόγω τσαμπουκά. Αν βγει ο σύριζα, η χρεοκοπία είναι δεδομένη. Τσαμπουκάς μπορούσε να γίνει ΜΟΝΟ το 2010 προ υπογραφής ΓΑΠ στο Α μνημόνιο. Τότε που οι ευρωπαίοι έτρεμαν τις συνέπειας αν έφευγε μια χώρα από την ευρωζώνη. Τώρα έχουν κατοχυρωθεί και αν πάμε σε νέο νόμισμα, λόγω τρελού πληθωρισμού, το χρέος θα ανεβαίνει όπως ο πληθωρισμός συν το επιτόκιο. Και ποιος θα σου δανείσει πάλι; Εκεί να δείτε χάος... Δεν έχουμε συναίσθηση του τι απειλεί την Πατρίδα. Και δε μιλάω για την χρεοκοπία. Υπάρχουν μεγαλύτεροι κίνδυνοι στα σύνορα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.