#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/03/2011 00:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Η Ευρώπη πρέπει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Ιστορίας

[caption id="attachment_89187" align="alignnone" width="600" caption="Ο Α. Σαμαράς με τον Jyrki KATAINEN αναπληρωτή πρωθυπουργό της Φινλανδίας και αντιπρόεδρο του ΕΛΚ"][/caption]

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι.  Στη σύνοδο συμμετείχαν οι 15 από τους 27 αρχηγούς των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων (μεταξύ των οποίων της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας), αρχηγοί αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ο Ισπανός Ραχόι και ο Σλοβένος Γιάνσα, αλλά και ο Jose Manuel Barroso με τον  Van Rompuy.

Κατά την διάρκεια της συνόδου τέθηκαν όλα τα ζητήματα της ευρωπαϊκής κρίσης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις εξελίξεις της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, καθώς όπως έλεγαν πριν από λίγο μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας "η κατάσταση στη Μέση Ανατολή θυμίζει την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί με την πτώση της σοβιετικής αυτοκρατορίας το 1989"

Ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς τόνισε στους πρωθυπουργούς και αρχηγούς αντιπολίτευσης που συμμετείχαν ότι η Ευρώπη πρέπει να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις στην περιοχή, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Ιστορίας. "Η ταυτόχρονη εμφάνιση διαφορετικών κρίσεων, σε διαφορετικές χώρες της ίδιας περιοχής, δημιουργεί μια πρόσθετη εύφλεκτη ύλη με πιθανές εκρηκτικές συνέπειες σε γειτονικές χώρες, όπως η Ελλάδα" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς. Παρόλα αυτά "η Ευρώπη πρέπει να σταθεί δίπλα στις εξελίξεις και οι λαοί της περιοχής να καταλάβουν ότι πρώτη η Ευρώπη ενδιαφέρεται για την ευημερία τους".

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς στάθηκε στο καυτό ζήτημα του νέου κύματος μετανάστευσης : "Ήδη, μόνο τον περασμένο χρόνο, 140 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες εισήλθαν στη χώρα μας. Αυτό επιβεβαιώνει, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, την ανάγκη η Ευρώπη να αποκτήσει μια κοινή πολιτική για τη Μετανάστευση, για θέματα επαναπροώθησης και πρόληψης .Δεν θα πρέπει η Ευρώπη να  τρέξει πίσω από τα γεγονότα..."

[caption id="attachment_89188" align="alignnone" width="600" caption="Σαμαράς - Kenny"][/caption]

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της Συνόδου, ο κ. Σαμαράς είπε μεταξύ άλλων: « Τόνισα κυρίως ότι δεν θα πρέπει η Ευρώπη να τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Πρέπει πρώτα εκείνη να δείξει μια ουσιαστική, οικονομική, διπλωματική και - πρώτα απ’ όλα-  πολιτική συμπαράσταση στις χώρες αυτές. Και από την άλλη πλευρά πρέπει η ίδια η Ευρώπη να αποκτήσει μια κοινή –δική της- πολιτική για τη μετανάστευση, την ασφάλεια, τον επαναπατρισμό και την πρόληψη. Γιατί αυτή η κρίση δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιδεινώσει την εσωτερική οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν χώρες, όπως είναι και η Ελλάδα»,

Στο πλαίσιο της Συνόδου των ηγετών του ΕΛΚ ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε και με τον Έντα Κένι, τον εντολοδόχο Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας. "Τόνισα στην  ιδιαίτερη συζήτησή που είχα μαζί του ότι η χώρα του και η χώρα μας –τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία- επιμένουμε σε μια πολιτική χαμηλής φορολογίας και πάνω απ΄ όλα σε μια πολιτική Ανάπτυξης. Πράγμα που πρέπει, επιτέλους, να κάνει και η Ελλάδα", είπε ο κ. Σαμαράς

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς στη συνάντηση των ηγετών, συζητήθηκε και η πρόταση για Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, καθώς και η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης: "Ήδη διαμορφώνονται εναλλακτικές προτάσεις πολύ πιο ρεαλιστικές από τις αρχικές. Είμαστε σε κοινή προσπάθεια με πολλούς άλλους ηγέτες της Ευρώπης για να δημιουργήσουμε μια αληθινή διέξοδο, μια αληθινή Ευρωπαϊκή λύση. Ελπίζω, μέσα από πολλές δυσκολίες, κάτι τέτοιο να γίνει σύντομα πραγματικότητα…". 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. thanasis avatar
  thanasis 05/03/2011 12:22:41

  επιτελους ενας ηγετης που δεν υποδουλωθηκε στο κεφαλαιο
  βοηθα την ελλαδα χωρις μεγολοστομες διακυρηξεις και
  φανφαρονισμους και κιβδηλες υποσχεσεις.περιμενουμε
  το ζαπειο 2 για να δουμε την εναλλακτικη προταση
  για εξοδο απο την κριση

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.