#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/04/2013 12:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς:«Η Ελλάδα σηκώνει τα μανίκια»«Η Ελλάδα σηκώνει τα μανίκια» δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού και εξέφρασε την πεποίθηση η πολυπόθητη ανάκαμψη δεν είναι μακριά και τελικά «η Ελλάδα της ανάκαμψης θα νικήσει».

Η δήλωση του Πρωθυπουργού στο εργοτάξιο της Ολυμπίας Οδού:«Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ήδη ότι  σηκώνει κεφάλι. Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι εδώ, το βλέπουμε. Αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι θα δώσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Η Πατρίδα μας γυρίζει σελίδα. Πιστεύω, πραγματικά, ότι η ανάκαμψη δεν είναι μακριά και τελικά η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει».

Ο πρωθυπουργός Αντώνη Σαμαρά, με τον προέδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη, επισκέπτονται εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού, στο ύψος της Κορινθίας.

Η πρώτη επίσκεψη έγινε σε εργοτάξιο στην περιοχή του Ζευγολατιού, όπου οι δύο πολιτικοί αρχηγοί και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, ενημερώθηκαν τόσο για την πορεία των έργων όσο και για τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο επικεφαλής μηχανικός της Ολυμπίας Οδού, μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί περίπου το 30% των εργασιών, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα έργα αναμένεται να έχουν τελειώσει μέχρι τον Οκτώβριο του 2015.

Σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν κατά τη διάρκεια των εργασιών, ο επικεφαλής μηχανικός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αρχαιολογικά ευρήματα, κυρίως στην περιοχή της Κορινθίας.

Σχετικά με τι θέσεις εργασίας, εκτιμάται ότι θα απασχοληθούν στα εργοτάξια περίπου 25.000 άτομα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 25/04/2013 12:56:18

  Τα 25.000 άτομα που θα απασχοληθούν στα εργοτάξια ποιας εθνικότητας θα είναι;
  "Ρατσιστική" ερώτηση σε μία χώρα με 25% και βάλε ανεργία;
  Και μη μου πείτε ότι η Ολυμπία Οδός παίρνει ανασφάλιστους....

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ ΒΙΣ 25/04/2013 13:29:32

   BΙΣ και γω αυτο αναρωτηθηκα, θα δουλεψουν τελικα Ελληνες στα οποια εργα η παλι βγαζουμε καμμια μνημονιακη υποχρεωση;

  • B.Q avatar
   B.Q @ ΒΙΣ 25/04/2013 16:52:50

   Καθόλου ρατσιστική η ερώτηση ΒΙΣ. Κανονικά θα έπρεπε να επιβληθεί στους ασυνείδητους Εργολαβονταβατζήδες, το 85% των απασχολούμενων στα έργα, να είναι Έλληνες.

   • Αντίθεσις avatar
    Αντίθεσις @ B.Q 26/04/2013 11:17:59

    Προς ενημέρωσή σας: στα δημόσια έργα που εκτελούν ελληνικών συμφερόντων εταιρείες ως εργολάβοι ή υπεργολάβοι σε χώρες του τρίτου κόσμου (π.χ. Ιράκ, Κατάρ) δεν υφίσταται ποσόστωση σχετική με την εθνικότητα των απασχολουμένων. Επιπλέον δεν υπάρχουν νομικά εργαλεία ώστε να απαιτήσετε εργασία μόνον Ελλήνων και όχι των λοιπών πολιτών της Ε.Ε. (Παραλείπω το ανήθικο του πράγματος, όταν η Ε.Ε. είναι συγχρηματοδότης του έργου ή χορηγός των σχετικών δανείων...) Η επιθυμία σας είναι αβάσιμη και θα παραμείνει απραγματοποίητη μέχρι νεωτέρας.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Αντίθεσις 26/04/2013 11:25:25

     Υποθέτω φιλτάτη Αντίθεσις, ότι εν Ιράκ και εν Κατάρ η ανεργία δεν εγγίζει ούτε κατά διάνοιαν τα επίπεδα της εν πτωχεύσει διατελούσης Γραικίας....Βεβαίως, κατανοώ απολύτως τα θέσεις σας, διότι υμείς είσθε υποχρεωμένος (-η) να εκπροσωπείτε ενταύθα τα συμφέροντα του εργοδότου-χρηματοδότου σας, διότι, όπως λέει και ο χύδην όχλος "τη μπετονιέρα μην την κατηγοράς, αυτή σου δίνει για να φας"....

     • Αντίθεσις avatar
      Αντίθεσις @ ΒΙΣ 27/04/2013 01:16:42

      Δυστυχώς οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί δεν γράφτηκαν λαμβάνοντας υπ' όψιν "εν πτωχεύσει διατελούσες" χώρες και δεν προβλέπουν κάτι διαφορετικό για αυτές. Οι επιθυμίες μας δεν αλλάζουν κατ' ελάχιστον το γεγονός ότι τα κόστη απασχόλησης και ασφάλισης γηγενών και μη είναι διαφορετικά, κάτι το οποίο δεν ανατρέπεται με "άτυπες συνεννοήσεις" (κατά B.Q.), ούτε με επίκληση υποχρεωτικής πατριωτικής συνείδησης από νομικά πρόσωπα. (Ας σημειωθεί ότι η πατριωτική συνείδηση - ακόμη και για τα φυσικά πρόσωπα - δεν επιβάλλεται, ενσταλάζεται στην ψυχή ως αποτέλεσμα μακράς και πολύχρονης διαδικασίας από οικογένεια, σχολείο και στρατιωτική θητεία για τους άρρενες).

      Οι σοβαροί κυβερνώντες που απευθύνονται σε σκεπτόμενους πολίτες αφήνουν το γραφείο δημοσίων σχέσεων του υπουργείου δημοσίων έργων να κάνει τη δουλειά του, ήτοι να ανακοινώνει ανά τρίμηνο ή εξάμηνο μέσω της (σοβαρής και αξιόπιστης) ιστοσελίδας του για να ενημερώνονται τα μέσα και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι, ότι "ολοκληρώθηκαν Χ χιλιόμετρα, με Ψ κόστος ανά χιλιόμετρο, κατόπιν εργασίας Α εργατοτεχνιτών, Β% ταχύτερα από το χρονοδιάγραμμα και Γ% φθηνότερα από το προηγούμενο τμήμα που ολοκληρώθηκε". Σημειώστε τον αόριστο χρόνο. Άλλοι πάλι προτιμούν φωτογράφους, κάμερες, ανθοδέσμες και πανηγύρια παρατρεχαμένων (που θα έπρεπε να εργάζονται εκείνη την ώρα σε μια χώρα "διατελούσα εν πτωχεύσει"), για να καλλιεργούν το πολιτικό προφίλ των και παράλληλα να τονώνουν το ηθικό και την ελπίδα των ψηφοφόρων των, ομιλούντες για έργο που ΘΑ γίνει στο μέλλον.

      Τέλος, παρακαλώ να διατηρήσετε τη συζήτηση σε επίπεδο επιχειρημάτων, αποφεύγοντας προσωπικά σχόλια και ανόητες εικασίες περί της απασχόλησης, χρηματοδότησης και κινήτρων συμμετοχής στη συζήτηση των συσχολιαστών σας.

    • B.Q avatar
     B.Q @ Αντίθεσις 26/04/2013 11:36:18

     H...επιθυμία μου σε μία χώρα όπου η ανεργία βρίσκεται στο 30%, παύει να είναι ...επιθυμία και αποτελεί αυτονόητη και αναγκαστική επιλογή. Όσο για τα ...νομικά εργαλεία, δεν χρειάζονται καθόλου. Θα αρκούσε η άτυπη συνεννόηση της κυβέρνησης με τους ''Έλληνες'' Εργολάβους (αν αυτοί διέθεταν συνείδηση) και το πρόβλημα θα λυνόταν χωρίς τυμπανοκρουσίες. Δικαίωμα και υποχρέωση των Ελλήνων Εργολάβων που μας υπερχρεώνουν με τα φουσκωμένα κοστολόγια των ...έργων τους, είναι να θέτουν σε προτεραιότητα την προώθηση στην εργασία ΚΥΡΙΩΣ, αυτών που θα πληρώσουν ξανά το λογαριασμό της απληστίας τους. Είναι πολιτικό και όχι..νομικό το θέμα.

    • Γιώργης Α. avatar
     Γιώργης Α. @ Αντίθεσις 26/04/2013 14:30:18

     Μια υποχρέωση του εργολάβου για 85% των εργαζομένων να είναι Ευρωπαιοι πολίτες θα βελτίωνετ ο πράγμα όμως.

  • Αντίθεσις avatar
   Αντίθεσις @ ΒΙΣ 25/04/2013 21:08:27

   Αν έπαιρνε ανασφάλιστους θα έπαυε αμέσως η χρηματοδότησή της από την τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της τελευταίας.

   Υ.Γ. Η χρήση του ρώννυμι στη χθεσινή σας απάντηση σε σχόλιό μου που ανέφερε τη Ρώμη υποθέτω ότι ήταν απλώς σύμπτωση εκ μέρους σας. Όμως τι σπανιότατη σύμπτωση...

  • Kostas nikolaou avatar
   Kostas nikolaou @ ΒΙΣ 26/04/2013 14:31:46

   Σχετικά με τι θέσεις εργασίας, εκτιμάται ότι θα απασχοληθούν στα εργοτάξια περίπου 25.000 άτομα.

   Αν δεν είναι Έλληνες αυτοί οι 25.000 (ή το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος τους) αδιαφορώ. Αν είναι να ανοίγουν έργα για να βολεύονται τα πάκια και οι εργολάβοι να τις χ... τις φωτογραφίες και τις λεζάντες

   ΒΙΣ πολύ συμφωνούμε τώρα τελευταία και δεν μου αρέσει καθόλου. καποιος από τους δυο μας πρέπει να κοιταχτεί σε γιατρό

 2. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 25/04/2013 13:15:40

  Ε, άνοιξη έρχεται, καλοκαιράκι μυρίζει. Τι πιο φυσικό να σηκωθούν τα μανίκια.
  Αφήστε τα επικείμενα να επίκεινται

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ Γιάννης Φαίλτωρ 25/04/2013 13:39:26

   Γιάννη, λες να μας πάρει ο Αύγουστος για τα.... επικείμενα, ο μήνας των διακοπών;

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Φελίζα 25/04/2013 17:01:28

    Αγαπητή μου Φελίζα δεν έχω ταλέντο στην οιωνοσκοπία στην ιερομαντεία και σε όλα τα συναφή. Θυμάμαι όμως και κάποιον άλλο να σηκώνει τα μανίκια και να λέει: Πάμε!
    Και πήγαμε!

    • mara M. avatar
     mara M. @ Γιάννης Φαίλτωρ 25/04/2013 22:27:08

     Πολύ καλό!!!!

     • Ένας avatar
      Ένας @ mara M. 25/04/2013 22:51:42

      ...κατά διόλου;

 3. Διονύσιος Αλεξόπουλος avatar
  Διονύσιος Αλεξόπουλος 25/04/2013 13:43:58

  "Ολυμπία οδός"... που φτάνει μέχρι την Πάτρα; Μια μεγάλη περιοχή της δυτικής Πελοπονήσου μένει εκτός και βέβαια και η Ηλεία με την Ολυμπία. Όλοι οι ηλείοι και περισσότερο οι τοπικοί "'άρχοντες" έχουμε ευθύνη και είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

 4. Μπαρμπαθωμας avatar
  Μπαρμπαθωμας 25/04/2013 16:45:28

  Μαλλον βλεπει την αναπτυξη με το στραβο ματι...

 5. kalel avatar
  kalel 26/04/2013 01:32:14

  Με ποια ημερομίσθια (των 586Ευρώ?) έγινε η αναθεώρηση των τιμών και με τα διόδια που εισέπραξαν χωρίς να προχωράνε τα έργα?

 6. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 26/04/2013 10:55:35

  Σε ολη την Ελλαδα φτιαχνουν αυτοκινητοδρομους, εκτος απ τη Κρητη, και ειδικα τη Δυτικη Κρητη.

 7. Πατωματζής avatar
  Πατωματζής 27/04/2013 14:13:41

  Eδώ και 2 μήνες (επιτέλους) απασχολούμαι σε ένα εργοτάξιο (περιοχή Αργολίδας) του Φυσικού Αερίου Αττικής. Η ανάδοχος εταιρεία είναι η J&P Avax.
  Από όσο έχω δει τις εργασίες που θέλουν κάποιο υπεύθυνο πόστο π.χ. χειριστής μηχανημάτων, φορτηγατζήδες, ηλεκτροσυγκολητές, μονωτές τις κάνουν Έλληνες.
  Στο δικό μας συνεργείο (είμαστε 5 - 8 άτομα ανάλογα με το φόρτο) μόνο 2 είναι οι Αλβανοί και κάνουν τα απλά μερεμέτια (σκάψιμο, τσουβάλιασμα άμμου, κουβαλήματα σάκκων) κλπ....
  Παρόλα αυτά όταν είναι να τρέξουμε δεν κάθομαι με το πούρο να το παίζω εργοδηγός, σηκώνω κι εγώ τσουβάλια αλλά εντάξει δεν πηδάω και στα χαντάκια όντας 40 ετών.
  Έναν Αλβανό γύρω στα 30 που απασχολείται σε άλλο συνεργείο είναι που έχω δει να κάνει σχετικά λουφατζίδικη δουλειά (οδηγός UNIMOG) αλλά κι αυτός πιάνει τους ιμάντες, την αξίνα όταν χρειάζεται.
  Ρεπό σήμερα από Μ. Δευτέρα έως και Μ. Πέμπτη πάλι πίσω.
  Αυτά.........

 8. μακης avatar
  μακης 29/04/2013 20:48:00

  500 εκατομμυρια θα παρουν οι τραπεζες των εργολάβων ως ρητρες για την καθυστερηση του δημοσιου να ολοκληρωσει τις απαλλοτριωσεις
  (και ας χρησιμοποιουν ως εργοταξιακο δρομο την μιση εθνικη της πατρας για να μην φτιαξουν εργοταξιακους δρομου)
  Ολα αυτα τα χρηματα ειναι μπονους για τις τσεπες τους. Ουτε ενα ευρω δεν θα παει στα εργα
  η δεξιο-αριστερη κυβερνηση τσολακογλου ουτε καν τολμα να μειωσει το κοστος του εργου και να επαναδιαπραγματευτει τις συμβασεις παραχωρησης που ηδη εχουν τιτλοποιηθει και πωληθει απο τον σημιτη γιαν να μπει η χωρα στο ευρω. Το γνωστο κολπο της goldman sucks.
  και ο κοσμος χαιρεται που προχωρουν τα εργα που δεν θα μπορει να τα χρησιμοποιησει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.