#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/11/2013 23:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Η Ελλάδα θα βγεί από το ΜνημόνιοΜήνυμα σε όλους τους πολίτες ότι σύντομα η Ελλάδα θα βγει από την κρίση, έστειλε στη συνέντευξή του στο Mega ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς απέκλεισε τη λήψη οριζόντιων μέτρων γιατί δεν τα αντέχει η κοινωνία και η οικονομία ενώ παράλληλα, είπε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στα παιχνιδάκια της τρόικας με την έλευσή της έστειλε το εξής μήνυμα: «Σημασία έχει, ότι είμαστε μια χώρα η οποία ήταν η ασταθής χώρα σε μια σταθερή περιοχή. Σήμερα, είμαστε η σταθερή χώρα σε μια ασταθή περιοχή, έχουμε πίσω μας μια θυσία του ελληνικού λαού απίστευτη. Και να το πω να το ακούσει ο κόσμος, 25% έχουμε χάσει στο εισόδημα, στο ΑΕΠ, την παραγωγή και αν προσθέσετε πληθωρισμό κι αν προσθέστε φόρους, έχει χάσει ο μέσος Έλληνας ένα διαθέσιμοεισόδημα 40%. Η  κάθε τρόικα και ο κάθε ξένος πρέπει να σέβονται –και κατά την άποψή μου δεν ήρθε κανένας να μας πει ότι δεν το σέβεται- αλλά πρέπει να σέβεται αυτές τις θυσίες που ήδη έχουν γίνει. Από εκεί ξεκινάμε και σας λέω ποια είναι τώρα η κατάσταση:Το πρώτο είναι ότι πρέπει αυτή τη στιγμή, έχουμε τώρα μπροστά μας να κάνουμε το ζήτημα που λέγεται «τα προαπαιτούμενα».

Αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας ο κ. Σαμαράς τον κάλυψε πλήρως λέγοντας: «Μιλάει ευθέως, δεν κρύβει, ούτε κρύβεται. Και πιστεύω ότι ο Στουρνάρας σε 15 μήνες βοήθησε πάρα πολύ και γυρίσαμε το καράβι. Εγώ πραγματικά θεωρώ ότι έχει βάλει την σφραγίδα του κυρίως γιατί είναι κατασκευαστικά ο τύπος του ανθρώπου που δεν πιστεύει στο πολιτικό κόστος. Και αυτό το θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ…».

Για το πρωτογενές πλεόνασμα ο κ. Σαμαράς είπε: «Πρωτογενές πλεόνασμα: Επιτρέψτε μου , θα μας ακούει πολύς κόσμος σήμερα, να πω στον κόσμο τι θα πει: Έχεις ένα σπίτι, έχεις έσοδα 10, έξοδα 9. Αυτό πετύχαμε. Να έχουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά από πάρα πολλά χρόνια περισσότερα έσοδα από δαπάνες. Από αυτή τη διαφορά, το 70% θα το δώσουμε πίσω σ’ αυτούς που είναι οι περισσότερο αδικημένοι. Παράδειγμα: Οι ένστολοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Αναφερόμενος στο Μνημόνιο και την έξοδο της χώρας από αυτό τόνισε πως «δεν υπάρχει πίεση για νέο μνημόνιο» και πρόσθεσε ότι «ορισμένοι στην Ευρώπη μιλούν για προέκταση του υπάρχοντος μνημονίου λόγω του ότι μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2016 θα συνεχίσει να μας δανείζει το ΔΝΤ.

Ωστόσο «η υπάρχουσα δανειακή σύμβαση τηρείται απαρέγκλιτα. Δημοσιονομικό κενό δεν θα υπάρξει. Το χρηματοδοτικό κενό είναι δική τους υποχρέωση να το καλύψουν. Το μόνο που μπορεί να υπάρξει και θα είναι κακό για την Ελλάδα είναι να αρχίσει μία συζήτηση για την βιωσιμότητα του χρέους γιατί θα προκαλέσει ανησυχία στις αγορές».

Σημείωσε πάντως ότι η ΕΕ προβλέπει ότι όλες οι χώρες θα είναι σε επιτήρηση, με την έννοια ότι θα πρέπει να έχουν κάτω από 3% έλλειμμα και με την έννοια ότι όλων ο προϋπολογισμός θα ελέγχεται. «Ασφαλώς. Η χώρα θα βγει από το Μνημόνιο. Η χώρα ήδη με μια μελέτη την οποία κάναμε, προβλέπουμε ότι θα έχουμε πετύχει και το ’17, να υπάρχει στη χώρα πρωτογενές πλεόνασμα. Τι σημαίνει πρωτογενές πλεόνασμα; Θα έχεις τα λεφτά προκειμένου να διορθώνεις αδικίες, δηλαδή να βγάζεις λίγο – λίγο τις πληγές που δημιουργήθηκαν από το Μνημόνιο. Αυτός είναι ο ρόλος μου, έτσι αισθάνομαι ότι κάνω τώρα.

Αυτό αν θέλετε είναι το όραμά μου, βγαίνω στον κόσμο και μιλάω και αυτό μου λένε όλοι «Πότε;» δεν λέω. Επαναλαμβάνω «την Παρασκευή», αλλά μπορώ να πω ότι έχει ξεκινήσει αυτή η πορεία και αυτό είναι αυτό το οποίο πρέπει να κάνω. Με σταθερότητα.

Αναφερόμενος στο θέμα της υπερφορολόγησης είπε ότι «η κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όριά της στο φορολογική απόδοση, πλην φοροφυγάδων βεβαίως, που και με αυτούς δεν ξέρω πόσοι έχουν μειωθεί, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Εγώ είμαι ο θεωρητικός θερμός υποστηρικτής και εύχομαι αυτό να γίνει και πράξη, της άποψης ότι στην Ελλάδα ο φόρος είναι πολύ υψηλότερος από ό,τι πρέπει, πρέπει να πάει παράδειγμα των κερδών των επιχειρήσεων και τα λοιπά για όλες τις επιχειρήσεις στο 15% παντού. Δεν μπορεί η Τουρκία να έχει χαμηλότερα από το δικό μας.

» Πράγματι το 2013 είναι η χειρότερη χρονιά που θα έχει ποτέ του γνωρίσει ο Έλληνας, δεν μπορώ να το πω εγώ παραπάνω ωμά, από αυτό που σας λέω. Είχαμε εισόδημα του 2012, ΦΑΠ το τέλος του 2010, του 2011, του 2012 και του 2013, είχαμε ΕΕΤΗΔΕ. Αυτό δεν πρόκειται να επανέλθει, είναι η τελευταία χειρότερη χρονιά».

Μιλώντας για τις αντιδράσεις των βουλευτών του είπε ότι «υπήρχαν αντιδράσεις ασφαλώς κι εγώ βουλευτής επαρχίας είμαι και ξέρω. Είχανε αντιρρήσεις στα θέματα των στρεβλώσεων, και πιστεύω ότι πολλά διορθώνονται με τις παρεμβάσεις των βουλευτών, πολλά θα διορθωθούν με τις παρεμβάσεις των βουλευτών. Νομίζω ότι όπως είδατε, μαζέψαμε ζητήματα τα οποία υπήρχαν, για στάνες και τα λοιπά, αυτά δεν πρόκειται να γίνουν».

Υποσχέθηκε επίσης  ότι θα έχουμε  δωρεάν ασύρματο wi-fi, internet σε όλη την Ελλάδα σ’ ένα χρόνο.

«H κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει η Δημοκρατία να υποκύψει στην ωμή βία».Αναφερόμενος στη δολοφονία των δύο νέων ανθρώπων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ότι «χρειάζεται αυστηρότητα του κράτους και ενωτική διάθεση» για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι αποκλείει το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου, τονίζοντας ότι «οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι κατά της βίας». «Ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης είναι να είμαστε ανελέητοι εναντίον των πρωταίτιων της βίας»

Απευθυνόμενος, δε, στο σύνολο του πολιτικού κόσμου, σημείωσε ότι «και ο λαός θα είναι ανελέητος και θα εισπράξει την καταδίκη του λαού, όποιος δεν κάνει το παν για να αποτρέψει τέτοια φαινόμενα».

Επισήμανε ακόμη την ανάγκη για αυστηρότητα του κράτους και ενωτική διάθεση, σταθερότητα και εμπιστοσύνη απ’ όλους τους Έλληνες.

«Το καλύτερο μνημόσυνο στα παιδιά είναι η ενότητα του κόσμου» είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρχει σταθερότητα και ενότητα και εμπιστοσύνη των Ελλήνων στον τόπο τους και των ξένων στην Ελλάδα».

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα και στους τρομοκράτες που επιδιώκουν αποσταθεροποίηση λέγοντας ότι αυτό που κάνουν κάποιοι αυτή τη στιγμή είναι να ρίχνουν σπίρτο στην πυριτιδαποθήκη την ώρα που έχουμε δίπλα μας τόσες φωτιές, κοινωνικές, οικονομικές και άλλες.

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι το να ανέχεσαι ή το να δικαιολογείς πράξεις, συμπεριφορές ακραίες, είναι κάτι το οποίο, όπως σας είπα πριν, οδηγεί κατευθείαν στην έννοια βία. Δεν είναι δυνατόν να μην καταγγέλλεις γεγονότα, όπως είναι, για παράδειγμα, ο εμπρησμός της MARFIN, ή οι Σκουριές με τον τρόπο που περιμένει ο κόσμος να το καταγγείλεις, όπως το κατήγγειλαν όλοι οι άλλοι. Δεν θέλω να φτάσω σε άκρα, ούτε θέλω ως Πρωθυπουργός να κάνω τώρα συζήτηση η οποία φτάνει στα άκρα. Να υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι να πηγαίνουν να καταθέσουν σε δίκες που δεν θα έπρεπε να πηγαίνουν. Εννοώ ότι όλα αυτά τα θέματα δείχνουν μια οσμή και αυτό ακριβώς το οποίο αισθάνομαι είναι ότι αυτό «ναι μεν καταδικάζω, αλλά …» είναι εκείνο που δίνει το δικαίωμα σε έναν κόσμο, είναι πολλοί αυτοί δυστυχώς, οι οποίοι λένε ότι βρίσκεται στο άκρο ο ΣΥΡΙΖΑ...

... Ο Τσίπρας δίνει μάχη να μην βγούμε από την κρίση. Δεν δέχεται το πρωτογενές πλεόνασμα, απειλεί τους επενδυτές, δηλαδή, «σκοτώνει» την οικονομία. Έρχεται και λέει ότι και «ο δημόσιος υπάλληλος αν βοηθήσει και ο βουλευτής άμα ψηφίσει και ο επενδυτής άμα βάλει τα λεφτά του, θα μας βρει μπροστά του». Αυτά είναι απίστευτα πράγματα και νομίζω ότι είναι ασυγχώρητα πράγματα, να καταδιώκεις δηλαδή τον επενδυτή στη Δικαιοσύνη.

Από την άλλη πλευρά, προνόμια ακόμη κι εκείνα των υπαλλήλων της Βουλής υπερασπίστηκε, δηλαδή τους 16 μισθούς να γίνουν 12 το να μπουν κι αυτοί στο ενιαίο μισθολόγιο, το να πάρουν σύνταξη στα 67, το να έχουν εφ' άπαξ σαν τους άλλους εκεί τα υπερασπίζεται. Άμα είναι καμία επένδυση… Και σας λέω για παράδειγμα, σας είπα πριν το σιδηρόδρομο. Πόθεν θα πάρει τα λεφτά; Ο Γλέζος του λέει «όχι λεφτά υπάρχουν, πόροι υπάρχουν από που το ’βγαλες»;  Θυμίζει έντονα το προηγούμενο «τα λεφτά υπάρχουν». Και είναι απαράδεκτο.

Και ρωτάω: που θα βρει για να κάνει στους σιδηροδρόμους τις επενδύσεις τις αναγκαίες; Που θα βρει για να μπορέσουμε να βάλουμε τα υπόγεια τα υποθαλάσσια καλώδια να φτάσουν στα νησιά, που το καλοκαίρι είχαμε πρόβλημα και τα οποία απαιτούν να είναι διαφορετική η ΔΕΗ από τον ΑΔΜΗΕ, που δεν το θέλει; Πως θα γίνει; Πρέπει η Ευρώπη –λέει- να είναι η μεταφορά της ενέργειας ξεχωριστή. Ποιος θα βάλει αυτά τα λεφτά τα οποία απαιτούνται;

Αυτά είναι ερωτήματα τα οποία ξέρετε είναι πολύ εύκολο να καταργείς τα πάντα, είναι όπως κατάργησε τις παρελάσεις. Θα καταργήσει υποθέτω αύριο τον εθνικό ύμνο. Είναι πολύ εύκολο. Το έχει κάνει καμία χώρα; Πείτε μου ποια το έχει κάνει από την Κίνα, τη Ρωσία, την Αμερική, τη Γερμανία, την Αγγλία, τη Γαλλία καμία δεν το κάνει. Αυτός το λέει με μια ευκολία.

 Για την Χρυσή ΑυγήΠιστεύω πρώτα απ' όλα ότι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή δεν έχουν καμία σχέση με την ηγεσία και τις απόψεις της Χρυσής Αυγής και το νεοναζισμό στην Ελλάδα. Πιστεύω ως εκ τούτου, ότι αυτοί οι οποίοι τώρα, με αυτά τα γεγονότα, ο απλός κόσμος, αντιλήφθηκε περί τίνος πρόκειται,  επόμενο είναι να αποδρά από τη Χρυσή Αυγή. Το πόσο θα αποδομηθεί, είναι κάτι το οποίο θα το δούμε στην πράξη. Σίγουρα τα πρώτα γκάλοπ δείχνουν μια μείωση σημαντική, εύχομαι αυτό το πράγμα να συνεχιστεί.

Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς είπε ότι ρίζες ναζί στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Εγώ μεγάλωσα και δεν γνώρισα ποτέ μου ένα φασίστα, να μου πουν ότι «ξέρεις, αυτός είναι φασίστας» από μικρός. Δεν βρήκα έναν. Που είναι; Γιατί είναι; Αυτή είναι μια αντίδραση στα πάρα πολύ δύσκολα οικονομικά τα οποία περνάει σήμερα ο κόσμος, σε ένα κατεστημένο πολιτικό, που το θεωρούν υπαίτιο για τα πάντα. Και ήρθε ο κόσμος και σου λέει «εγώ θα βάλω την ψήφο μου σε κάποιον ο οποίος μπορεί και να χαστουκίζει και μια γυναίκα στην τηλεόραση, αλλά αρκεί που είναι βουλευτής αυτή η γυναίκα, καλά της έκανε». Αυτό είναι μια περίεργη φάση που περνάει σήμερα η Ελλάδα, που νομίζω ότι  με το που θα μειωθεί η ανεργία και θα ξεκινήσει ο κόσμος δουλειά και θα μπούμε σε μια σταθερότητα και ομαλότητα, αυτό τότε θα εξαφανιστεί τελείως. Τελείως.

Δεν θα υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα που θα περιορίζουν μισθούς και συντάξεις

Για τα λεγόμενα «οριζόντια» μέτρα, τέτοια ούτε έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα να πάρουμε άλλα, όσα έχουν συμφωνηθεί είναι μόνον, από παλιά, ούτε το αντέχει η κοινωνία και η οικονομία, ούτε και απαιτείται από τη σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Η κάθε τρόικα και ο κάθε ξένος πρέπει να σέβονται -και κατά την άποψή μου δεν ήρθε κανένας να μας πει ότι δεν το σέβεται- αλλά πρέπει να σέβεται αυτές τις θυσίες που ήδη έχουν γίνει. Από εκεί ξεκινάμε και σας λέω ποια είναι τώρα η κατάσταση:

Από κει και πέρα, ποιο είναι το ζητούμενο; Πού, αν θέλετε προσωπικά, χτίζω τη δική μας την αξιοπιστία; Και πού είναι εκεί που δεν περίμενε κανένας την Ελλάδα να το πετύχει; Πρωτογενές πλεόνασμα: Επιτρέψτε μου , θα μας ακούει πολύς κόσμος σήμερα, να πω στον κόσμο τι θα πει: Έχεις ένα σπίτι, έχεις έσοδα 10, έξοδα 9. Αυτό πετύχαμε. Να έχουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά από πάρα πολλά χρόνια περισσότερα έσοδα από δαπάνες.

Από αυτή τη διαφορά, το 70% θα το δώσουμε πίσω σ’ αυτούς που είναι οι περισσότερο αδικημένοι. Παράδειγμα: Οι ένστολοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Συνεπώς εμμένετε στη δήλωση «δε θα υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα που περιορίζουν», το διαβάζω ακριβώς, «μισθούς και συντάξεις»;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ασφαλώς.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Μένετε σ’ αυτό.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ασφαλώς.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Εγώ είμαι ο θεωρητικός θερμός υποστηρικτής και εύχομαι αυτό να γίνει και πράξη, της άποψης ότι στην Ελλάδα ο φόρος είναι πολύ υψηλότερος από ό,τι πρέπει, πρέπει να πάει παράδειγμα των κερδών των επιχειρήσεων και τα λοιπά για όλες τις επιχειρήσεις στο 15% παντού. Δεν μπορεί η Τουρκία να έχει χαμηλότερα από το δικό μας.

... Εχουμε λόγω της διευρυμένης βάσης έναν πιο δίκαιο κατ΄ αρχήν φόρο.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Δηλαδή θα πληρώσουν οι περισσότεροι λιγότερα;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Οι περισσότεροι λιγότερα.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Οι περισσότεροι θα πληρώσουν λιγότερα!

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Οι περισσότεροι λιγότερα!

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Δεσμεύεστε γι΄ αυτό πάλι;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Βεβαίως, τα ίδια λεφτά θα μαζέψουμε..

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Αλλά από περισσότερο κόσμο;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Από περισσότερους, δηλαδή είναι 2,9 αν δεν κάνω λάθος, δεν τα θυμάμαι ακριβώς τα νούμερα.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Για να κλείσουμε με τα οικονομικά. Θέλετε να βγάλετε τη χώρα από το Μνημόνιο; Αυτός είναι ο στόχος σας;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ασφαλώς. Η χώρα θα βγει από το Μνημόνιο.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Εννοώ θα βγει κάποτε ή θα βγει σε ορατό μέλλον, προ των επόμενων εκλογών;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Δεν θέλω να κάνω τέτοιες προβλέψεις και τα λοιπά. Εγώ αυτό το οποίο σας λέω είναι ότι η χώρα ήδη με μια μελέτη την οποία κάναμε, προβλέπουμε ότι θα έχουμε πετύχει και το ’17, να υπάρχει στη χώρα πρωτογενές πλεόνασμα. Τι σημαίνει πρωτογενές πλεόνασμα; Θα έχεις τα λεφτά προκειμένου να διορθώνεις αδικίες, δηλαδή να βγάζεις λίγο – λίγο τις πληγές που δημιουργήθηκαν από το Μνημόνιο. Αυτός είναι ο ρόλος μου, έτσι αισθάνομαι ότι κάνω τώρα. Αυτό αν θέλετε είναι το όραμά μου, βγαίνω στον κόσμο και μιλάω και αυτό  μου λένε όλοι «Πότε;» δεν λέω.  Επαναλαμβάνω «την Παρασκευή», αλλά μπορώ να πω ότι έχει ξεκινήσει αυτή η πορεία και αυτό είναι αυτό το οποίο πρέπει να κάνω. Με σταθερότητα.

Για τις εκλογές

Στη συνέχεια της συνέντευξης του ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016. Δήλωσε επίσης ότι ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει στο πλαίσιο των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων.

Τόνισε επίσης ότι η ΝΔ δεν θα κατέβει στις εκλογές μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Είμαστε άλλο κόμμα. Ούτε υπάρχει συμβίωση με το ΠΑΣΟΚ. Είμαστε άλλο κόμμα. Κοινή ευθύνη υπάρχει με το ΠΑΣΟΚ, ενόψει της Ελλάδος και των προβλημάτων της. Αυτό είναι σήμερα η σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Δεν έχω τίποτε άλλο να πω σε αυτό.

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δήλωσε τέλος ότι δεν έχει κανέναν στο μυαλό του, πιστεύει όμως  ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να μην έχει να μας προσφέρει έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας για να αποφευχθούν οι εκλογές το 2015. Και πιστεύω ότι θα βρεθεί ο άνθρωπος αυτός, υπάρχουν θαυμάσιοι Έλληνες παντού. Και Ελληνίδες.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Όχι απαραίτητα από την παράταξή σας εννοείτε;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Όχι προς Θεού, θα κοιτάξουμε κάποιον ο οποίος να συμπυκνώνει στο όνομά του, στην εικόνα του, ό,τι καλύτερο μπορεί σήμερα να δώσει η Ελλάδα και για μέσα και για έξω.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νεύτων avatar
  Νεύτων 04/11/2013 23:28:46

  "Η Ελλάδα μπορεί ν’ αναπτυχθεί πέραν από τις παραδοσιακές φόρμες που γνωρίζουμε όλοι και τρόπους, δηλαδή τουρισμός, που πράγματι έπεσε ψιχάλα ξένου συναλλάγματος σε μια άνυδρη γη, να μη λέμε, μεγάλη υπόθεση ο τουρισμός. Αλλά πέραν απ’ αυτό, τη ναυτιλία κτλ., θα μπορούσε η Ελλάδα ν’ αναπτυχθεί στον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας που είναι κάτι που συναρπάζει τα νέα παιδιά.

  Και στην Ελλάδα ειδικά, σε αντίθεση για παράδειγμα με την Ιταλία, έχουμε πάρα πολλούς των θετικών επιστημών. Ψάχνοντας εδώ πέρα πώς μπορούμε αυτούς να τους βοηθήσουμε, βρήκα ότι υπάρχουν ελληνικές εταιρείες, Itelix, Byte, Nanoradio, Εlxis, εταιρείες που τις έφτιαξαν νέα παλικάρια 20-25 χρόνων, πολλές φορές πιο νέοι ακόμα, που ήρθαν και τους αγόρασαν, Νοτιοκορεάτες, Αμερικάνοι, Ισραηλίτες και Γιαπωνέζοι.

  Αυτές είναι ελληνικές εταιρείες. Αυτές οι ελληνικές εταιρείες φτιάχτηκαν από δυο ανθρώπους σε κάποια κάμαρα μέσα, έκαναν μια εφεύρεση τεχνολογική. Αυτό με οδήγησε στο να το ψάξω και να δω τις λεγόμενες «θερμοκοιτίδες», τα incubators, εκεί που όλοι αυτοί μαζί μπορούν να μαζευτούν για να πέσει το κόστος τους και να κάνουν μαζί τη δουλειά.

  Κι έρχεται το κράτος αυτό τώρα και το χρηματοδοτηθεί. Κι έρχομαι εγώ και του είπα του Χατζηδάκη και το έκανε, από 4% που είχαμε δώσει για έρευνα και καινοτομία, θα δώσουμε 8% σ’ αυτό το ΕΣΠΑ το οποίο έρχεται, με κατεύθυνση αυτή. Ταυτόχρονα ψάχνουμε όλες τις μεγάλες εταιρείες που είναι στον κόσμο οι αιχμές της τεχνολογίας κι έχω να σας πω:

  Η Nokia ήρθε και κάνει 150 νέες θέσεις εργασίας, η ΙΒΜ ήρθε εδώ πέρα η Πρόεδρος, ήρθε ο Πρόεδρος της Google και μ’ αυτούς ψάχνουμε όχι μόνο με τα νέα τα παιδιά αυτά, αλλά και μέσω των Πανεπιστημίων και μέσω εταιρειών, παράδειγμα φαρμακευτικές που ψάχνουν για τέτοιου είδους επινοήσεις, να μπορέσομε να βάλουμε μπροστά, τα δυνατά μυαλά του νέου Έλληνα.

  Επομένως του απαντώ εγώ: Σ’ αυτό το κομμάτι που ψάχνω ήδη μέσα στις δυσκολίες που έχουμε, το θέμα πηγαίνει καλά. Ασφαλώς, το ευρύτερο πρόβλημα του να έχει αυτή τη στιγμή την ανεργία και να είναι ένα παιδί το οποίο ν’ αξίζει και να μη θέλει να φύγει στο εξωτερικό, νομίζω ότι είναι εκεί που είναι και η δική μου η πίκρα και ο δικός μου πόνος και η δική μου μάχη, γρήγορα να τελειώσει αυτή η περιπέτεια και να φτάσουμε στην ώρα της ανάπτυξης."

  Δεν έχω ξανακούσει άλλον Π/Θ να μιλάει για Ανάπτυξη πέρα από τις "παραδοσιακές φόρμες" ανάπτυξης. Και είναι ο πρώτος Π/Θ που έπιασε τον σφυγμό των νέων ανθρώπων, αυτών που έχουν σπουδάσει στην τεχνολογία και ΜΠΟΡΟΥΝ να στήσουν κάτι που θα συνεισφέρει με σύγχρονο τρόπο στην Ανάπτυξη της Ελλάδας. Και μπράβο του που διπλασιάσε τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ για έρευνα και καινοτομία! Δίνοντας εντολή βέβαια, γιατί κάποιοι άλλοι της ανάπτυξης, αρκούνται στην μπαρουφολογία...
  Και ο όλος ο τρόπος προσέγγισής του στα θέματα τεχνολογίας και καινοτμίας και συνεπαγόμενης ανάπτυξης, πέρα από τον τουρισμό και την ναυτιλία, πρωτοφανής για τα Ελληνικά δεδομένα, με κάνει να πιστεύω ακόμη πιο πολύ, ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα έπρεπε να αναλάβει ο ίδιος επ' ώμου την Ανάπτυξη μέσω της τεχνολογίας και της καινοτομίας. ΜΠΟΡΕΙ! Είναι και ανοιχτόμυαλος και δουλευταράς!

  Χαίρομαι που πέρα από αριθμούς, αναλύσεις και πολιτικές σκέψεις, είδα έναν Αντώνη Σαμαρά τεχνοκράτη, στο πνεύμα των σύγχρονων οικονομιών.

  Εύγε Πρόεδρε, από έναν τεχνοκράτη! Όχι της οικονομίας, αλλά της τεχνολογίας...

 2. βαγόνι avatar
  βαγόνι 05/11/2013 00:18:12

  "...κάτι το οποίο άκουσα το οποίο το βρήκα πάρα πολύ σωστό είναι:
  μήπως θα μπορούσαμε το φόρο των ακινήτων να τον περάσουμε στους Δήμους με ανταποδοτικότητα… "
  Το καλό με τον Αντώνη είναι ότι ξέρει να αφουγκράζεται την κοινωνία,
  και ξέρει να ξεχωρίζει τις πρωτοποριακές προτάσεις.
  Ο γόρδιος δεσμός μόνο με υπέρβαση ...λύνεται!


  "Βάλαμε το ΦΑΠ τώρα και το ΕΕΤΗΔΕ μαζί."
  ...το ΕΕΤΗΔΕ, δεν μας είχαν υποσχεθεί,
  ότι είναι προσωρινό και θα καταργηθεί;;;
  Ας μην επαληθευτεί το..
  ουδέν μονιμότερο του προσωρινού!!!

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ βαγόνι 05/11/2013 03:48:23

   Δυστυχως το διευρυμενο ΕΤΑΚ που ειχε εξαγγειλει προεκλογικα ο Α. Σαμαρας, δεν θα ειναι απλα σχετικα αυξημενο απ το ΕΤΑΚ του Κ. Καραμανλη. Αλλα απ οτι φαινεται ειδικα για τους ιδιοκτητες αστικων ακινητων, θα ειναι περιπου 5 φορες μεγαλυτερο...!!!
   Μακαρι κατι να αλλαξει και να υπαρξουν καποιες μειωσεις ειδικα στις Λαικες και μεσο-Αστικες περιοχες.

   Κατα τα αλλα, ο Προεδρος κερδισε σε μεγαλο βαθμο τις εντυπωσεις, με το μετρημενο, και συνετο λογο του.

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ Μικρασιάτης 05/11/2013 13:08:30

    Ποιές εντυπώσεις κέρδισε βρε φίλε Μικρασιάτη;
    Είναι δυνατόν να δίνει συνέντευξη ο Πρωθυπουργός της Χώρας, άσχετο το σε ποιόν δημοσιογράφο την δίνει , και ο ΜΟ τηλεθέασης να είναι 19.3%;;;
    Σε πάρα πολλά διαφωνώ αλλά κρεμόμουν από τα χείλια του, προσπαθώντας ν' ακούσω αν'άμεσα από τις λέξεις.
    Κάποιοι άλλοι νεοελληναράδες "δεν δικαιούνται να διαμαρτύρονται"!

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Σταύρος 05/11/2013 16:41:24

     Και δυστυχώς έχουμε γεμίσει από τέτοιους που μόνο Έλληνες στην ψυχή δεν είναι με θεό τους μόνο της τσέπη και την καλοπέραση...

    • Thraphsorchis avatar
     Thraphsorchis @ Σταύρος 05/11/2013 22:04:53

     Πάψατε να συντηρείτε το gamostavros.blogspot.gr/. Ήταν τόσο, μα τόσο, χρυσαυγίτικο.

     • Κοτών κλαμπ avatar
      Κοτών κλαμπ @ Thraphsorchis 06/11/2013 06:52:38

      Τι λέτε τώρα; Στη θέση του είναι αυτός ο σπουδαίος ...ναός της θαυμαστής ποιοτικής σκέψης! Μιλάμε για υψηλά επίπεδα διανόησης τώρα, όχι αστεία. Όνομα και πράγμα.

  • George avatar
   George @ βαγόνι 05/11/2013 13:28:53

   Θα ζητήσω ταπεινά συγνώμη, για όσα έχω πει σε αυτό το forum αν καταργήσει τους 5 φόρους στα ακίνητα και δώσει όλα το χρήματα του νέου φόρου στην ΤΆ σε ανταποδοτική λογική και ως μόνο έσοδο της. Αν μάλιστα επιτρέψει στους συνδυασμούς να προτείνουν προεκλογικά ποσοστό από πχ από 80%-110% του φετινού φόρου που όμως θα τους δεσμεύει μετεκλογικά και βρει νοικοκύρηδες υποψήφιους δημάρχους θα μετατρέψει τη χαλαρή ψήφο διαμαρτυρίας τον Μάη σε ουσιαστική επιλογή.

   • Σοφιστής avatar
    Σοφιστής @ George 05/11/2013 16:52:39

    ''Θα ζητήσω ταπεινά συγνώμη...''
    Γιατί είστε ...ενοχικός;

 3. δημης avatar
  δημης 05/11/2013 00:36:23

  "Ψάχνοντας εδώ πέρα πώς μπορούμε αυτούς να τους βοηθήσουμε, βρήκα ότι υπάρχουν ελληνικές εταιρείες, Itelix, Byte, Nanoradio, Εlxis, εταιρείες που τις έφτιαξαν νέα παλικάρια 20-25 χρόνων, πολλές φορές πιο νέοι ακόμα, που ήρθαν και τους αγόρασαν, Νοτιοκορεάτες, Αμερικάνοι, Ισραηλίτες και Γιαπωνέζοι."
  Ψάχνοντας Κύριε Πρόεδρε ....ίσως ανακαλύπτατε ,μιάς και οι υπουργοί
  σας και οι "ενημερωτές " σας δεν σας πληροφόρησαν ότι τα ΠΑΙΔΙΑ αυτά ξεπήδησαν από μιά .."αλυσίδα παραγωγής " από τα Νηπιαγωγεία μέχρι τα Μεταπτυχιακά των Παν/μίων και που ηπαραγωγή αυτή γίνεται με 1,5 %του προϋπολογισμού και ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ με τα αποτελέσματα άλλων Χωρών που επενδύουν το 17%....
  Το Ελληνικό αυτό Εκπ/κό Σύστημα περιμένει από Σάς μία κουβέντα ..όταν χρόνια τώρα παλεύει για τα αποτελάσματα που μόλις ανακαλύψατε....και μονίμως συκοφαντείται .

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ δημης 05/11/2013 16:34:30

   Περίεργα ερμηνεύεις τα απλά πράγματα. Δηλαδή το ότι θέλει να συνδέσει τα πανεπιστήμια με την αγορά (κάτι που είπε ξεκάθαρα) εσένα δε σου λέει ότι εμπιστεύεται τα δημόσια πανεπιστήμια;.

   • Δαρβινος avatar
    Δαρβινος @ Γεώργιος Τ. 06/11/2013 13:06:59

    Ναι, ως γνωστον η "αγορα" διψαει για ανθρωπιστικες σπουδες, για ιστορια, φιλολογια, αρχαιολογια, φιλοσοφια, κοινωνιολογια, ψυχολογια, μουσικολογια, κλπ. Επισης, η "αγορα" διψαει για σπουδες που στοχευουν στην θεωρητικη και στην βασικη ερευνα (μαθηματικα, φυσικη, χημεια, βιολογια, γενετικη, κλπ) γι' αυτο αλλωστε ολες οι ελληνικες επιχειρησεις χρηματοδοτουν αφειδως τετοιους τομεις.

 4. victoria (true) avatar
  victoria (true) 05/11/2013 00:40:14

  Αληθινός.

 5. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 05/11/2013 01:13:23

  ῎Αψογος, ἀληθινός, εὐθύς, πῶς νά μήν τόν ἐμπιστεύεσαι; ᾿Αγαπᾶ τήν ῾ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, εἶναι Πατριώτης! Εἶμαι ὑπερήφανη καί τιμή μου νά εἶσαι ὁ Πρωθυπουργός μου/μας, κ. Σαμαρᾶ!

 6. nestor avatar
  nestor 05/11/2013 02:01:14

  Ολι Ρεν: Υπό επιτήρηση και μετά το μνημόνιο η Ελλάδα Σύμφωνα με τον Κανονισμό, το καθεστώς «ενισχυμένης επιτήρησης» θα περιλαμβάνει έναν μηχανισμό απολύτως παρόμοιο με τις καθιερωμένες διαδικασίες του προγράμματος της Τρόικας και των Μνημονίων, όπως τις έχουμε γνωρίσει στην Ελλάδα, από την υπογραφή Μνημονίου Μακροοικονομικής Προσαρμογής κι έλεγχο της δημοσιονομικής κατάστασης με τετράμηνες αξιολογήσεις μέχρι νέα ΄΄μέτρα΄΄, που θα παίρνονται εάν οποιαδήποτε αξιολόγηση τα θεωρήσει αναγκαία κλπ.

 7. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 05/11/2013 07:46:14

  Το βασικό στοιχείο που προκαλεί ολοένα και μεγαλύτερη διάσπαση στην Ελληνική κοινωνία είναι ότι κανένας πολιτικός χώρος δεν λέγει την πραγματική αλήθεια και στον Ελληνικό λαό και άπαντες βολεύονται σε τακτικισμούς. Η Ελλάδα όταν , εάν και εφ΄όσον βγει απο την μέγκενη των μνημονίων θα είναι μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη.

  Με τρόπο κυνικό η Γερμανία προωθεί μεταρρυθμίσεις εντός της Ευρωζώνης με σκοπό τον απόλυτο έλεγχο της επ’αυτής .Η Γερμανική διπλωματία-ως έχει αναλυθεί- βασίζεται στην πεπατημένη οδό μια οδό την όποια διαβαίνει την κάθε ιστορική περίοδο προκειμένου να διατηρήσει την ηγεμονία της στον Ευρωπαϊκό χώρο .Οι Κεντρικές Κυβερνήσεις των αδύναμων κρατών-μελών πολύ απλά θα είναι εξασθενημένες καθώς Κομισιόν και Βερολίνο θα εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος Αυτό σημαίνει πώς η δημοσιονομική κυριαρχία θα συνεχίσει να ισχύει σε βάρος των αδύναμων κρατών-μελών της Ευρωζώνης.Αυτό αποτελεί έκφραση της αδυναμίας της Ε.Ε. να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της περιφέρειάς της και του πυρήνα της, να προωθήσει την ανάπτυξη και να κατοχυρώσει την αλληλεγγύη των κρατών μελών της

  Ο Σφιχτός Γερμανικός εναγκαλισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω σχημάτων Συνεργασίας με τον σκληρό πυρήνα της Γερμανικής Οικονομίας αποτελεί το βασικό στοιχείο της άσκησης ηγεμονικής πολιτικής της Γερμανικής διπλωματίας στον Ελλαδικό χώρο. Αργά και σταθερά με την επαύξηση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το "γερμανικό κράτος¨εν Ελλάδι μετασχηματίζεται σε ένα σύγχρονο,σταθερό,αξιόπιστο "κράτος" με σημαντικό βαθμό αυτονομίας απέναντι στην εκάστοτε κυβέρνηση.Με τον τρόπο αυτό η Γερμανία αποδυναμώνει συστηματικά και μεθοδικά την διαπραγματευτική ισχύ της Ελληνικής διπλωματίας διασφαλίζοντας τα συμφέροντα της και σε μέλλοντα χρόνο

  Η Ελλάδα έχει καταρρεύσει , τα μνημόνια απλώς επιτάχυναν την ήδη προδιαγεγραμμένη πορεία. Στην καλύτερη περίπτωση η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει. Περίπτωση ανάταξης και ανάκαμψης πρέπει να αποκλειστεί αν δεν εφαρμοστεί Εθνικό σχέδιο λύσης. Σε περίπτωση που αυτό εκπονηθεί και εφαρμοστεί θα αποτελέσει ακόμα πιο επίπονη περίοδο για την Ελλάδα

  Κατά συνέπεια πολύ θετική εξέλιξη η παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος -είτε πραγματικού είτε προϊόντος δημιουργικής λογιστικής- ικανή συνθήκη για την σταθεροποίηση της Ελλάδας και της Ελληνικής κοινωνίας όχι όμως επαρκής.Η όλη παραφιλολογία περί του ύψους του δημοσιονομικού κενού, περί της βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας ένθεν και εκείθεν προκειμένου στο όνομα του πολιτικού κόστους να μην λεχθούν τα αυτονόητα

  Η πολιτική σταθερότητα , μεταφράζεται σε αποδυνάμωση των άκρων, εξάλειψη του πολιτικού κέντρου και απόλυτη κυριαρχία των δύο βασικών πολιτικών παικτών Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.Τά βήματα αργά και σταθερά πρός μια νέα πολιτική πραγματικότητα για τον Ελλαδικό χώρο.Οι πολιτικοί μονομάχοι αντιλαμβάνονται ότι η οποία διαφοροποίηση πλέον συνιστά εθνικό κίνδυνο. Τό σχήμα συνεργασίας Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, η στροφή πρός τον ρεαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ, οι διεργασίες στον υποτιθέμενο Κεντροαριστερό χώρο, οι στάσεις των συνιστωσών , το ξεκαθάρισμα του καλού ΠΑΣΟΚ απο το κακό ΠΑΣΟΚ καταδεικνύουν όχι μόνο ότι άπαντες βρίσκονται στο ίδιο σκάφος, αλλά κι ότι αυτό το σκάφος αν βουλιάξει θα τους συμπαρασύρει όλους μαζί.Οι ιδεολογικοπολιτικές μετατοπίσεις και προσεγγίσεις απλά έχουν χρονικά αναβληθεί ως την έξοδο της Ελλάδας απο το μνημόνιο.

  Σε ότι αφορά τον επικοινωνιακό κομμάτι της συνέντευξης, -ως και του Κου Λαζαρίδη- ο Έλληνας Πρωθυπουργός εμφανίστηκε κουρασμένος, ανήσυχος,νευρικός. Οσοι επίσης έχουν παρατηρήσει τον Κο. Τσίπρα το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουν τα ίδια στοιχεία. Όλως τυχαίως η Ελληνική Κυβέρνηση και Ελληνική Αξιωματική Αντιπολίτευση το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν -με μικρή χρονική απόκλιση-αναπτύξει διπλωματική δραστηριότητα σε Αλβανία, Γερμανία,ΗΠΑ και Ρωσία. Η προσπάθεια στην διεθνή σκηνή να πιεστεί η Γερμανία για να μεταβάλλει την θέση της δεν πρόκειται να επιφέρουν κανένα αποτέλεσμα, όσο οι γερμανικές ελίτ επαυξάνουν την ισχύ τους από την κατάσταση ως έχει.

 8. makis stefanatos avatar
  makis stefanatos 05/11/2013 10:14:46

  Η Ελλάδα αγαπητέ factorx κάποια στιγμή σίγουρα θα βγεί από το μνημόνιο...μόνο που θα είναι μία χώρα ερειπίων..κοινωνικών, εθνικών, οικονομικών..

 9. Kriton avatar
  Kriton 05/11/2013 10:17:20

  Οι ....εξεταστικές αγαπητέ Πρόεδρε, αθώωσαν και τον Τσοχατζόπουλο, που σήμερα όμως βρίσκεται στον εξωτικό Κορυδαλλό!
  Συνεπώς, δεν αποτελούν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ και μην εκτίθεσαι άδικα.

 10. Panx Romana avatar
  Panx Romana 05/11/2013 13:47:32

  "Είχαμε εισόδημα του 2012, ΦΑΠ το τέλος του 2010, του 2011, του 2012 και του 2013, είχαμε ΕΕΤΗΔΕ. Αυτό δεν πρόκειται να επανέλθει, είναι η τελευταία χειρότερη χρονιά"

  Αυτό ισχύει με την προϋπόθεση ότι ο φορολογούμενος ΕΧΕΙ τη δυνατότητα να εκπληρώσει αυτές τις "υποχρεώσεις". Για όλους αυτούς τους φουκαράδες που θα χάσουν την περιουσία τους από το ληστρικό κράτος μάλλον δεν υπήρχε χώρος στη συνέντευξη.

 11. ΒΜ avatar
  ΒΜ 05/11/2013 14:07:20

  Στην τηλεοπτική δημοκρατία, κριτήριο είναι και η τηλεθέαση: +30% στον Χατζηνικολάου στο μικρομεσαίο Star ο Τσίπρας, 20% στον Πρετεντέρη στο μεγάλο Mega ο Σαμαράς. Σαν ποσοστά δημοσκόπησης μοιάζουν...

  • CHRIS avatar
   CHRIS @ ΒΜ 05/11/2013 18:36:37

   +++++++++++++++++++++++++

 12. Panx Romana avatar
  Panx Romana 05/11/2013 14:44:51

  Με προλάβατε...

 13. αύρα avatar
  αύρα 05/11/2013 14:59:11

  Μόνο με τέτοιες κινήσεις κερδίζεται το προβάδισμα
  ...κι όχι με την αλλαγή λογοτύπων ή εντυπωσιακές
  ακραίες δηλώσεις εντυπωσιασμού!

 14. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 05/11/2013 16:43:59

  Αν το καταφέρει να εφαρμοστεί αυτό θα είναι πράγματι τεράστια τομή στην οικονομική πραγματικότητα της κοινωνίας. Και θα ξέρουν οι δήμοι τι θα παίρνουν κάθε χρόνο για να νοικοκυρευτούν κάποτε, και θα πάψει η ρεμούλα που γινόταν στον κρατικό προϋπολογισμό από τους "τοπικούς" άρχοντες και τα τσιράκια τους...

 15. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 05/11/2013 16:44:41

  Οι άλλες εξαγγελίες για ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους όμως γαργάρα...

  • Ανεργίστας avatar
   Ανεργίστας @ Γεώργιος Τ. 05/11/2013 17:21:34

   Βρε Γεώργιε, μετά φταίει ο ...φονιάς; Στο μοίρασμα του μελλοντικού ...παντεσπανιού το μυαλό σας!

 16. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 05/11/2013 16:56:07

  Συμφωνώ, και ομιλώ εκ πείρας! Για αυτό πάντως, δεν φταίει ο Σαμαράς! Και γράφανε πριν λίγες ημέρες για τους φανατικούς Καραμανλικούς ότι εκθέτανε τον Καραμανλή μιλώντας εκ μέρους του, εν αγνοία του Καραμανλή.
  Ὁποἰα’? η διαφορά? Αμφότεροι και οι δύο, ποιό δεσποτικοί από τον δεσπότη.

 17. Nestoridis avatar
  Nestoridis 06/11/2013 11:59:24

  Ένα μεγάλο εύγε στον Πρωθυπουργό μας που κράτησε το τραίνο στις ράγες.
  Για την ανάπτυξη δεν χρειάζονται και πολλά, αλλά χαμηλή φορολογία, μείωση γραφειοκρατίας και λοιπών εμποδίων (ιδιοτελών δήθεν οικολογικών) ΚΑΙ ιδιωτικά πανεπιστήμια.
  Στην χώρα πού προηγείται τεχνολογικά παγκόσμια, οι άξιοι και μπροστάρηδες ανοίγουν τα φτερά τους. Για παράδειγμα ο Διαμαντίδης δημιούργησε το 2008 στην Καλιφόρνια το Singularity University, ο ίδιος προωθεί τον τουρισμό και την εξόρυξη ορυκτών στο ΔΙΑΣΤΗΜΑ μέσω της Space Adnentures.
  Τα Ελληνικά μυαλά είναι παντού μπορούμε να αποκομίσουμε όφελος για την χώρα μας αρκεί να σκεφθούμε ότι μπορούν να εργάζονται εδώ και η εταιρεία να είναι στην άλλη άκρη του κόσμου. Επίσης ένας άλλος Έλληνας ειδικός των διαστημοπλοίων (Συνέδριο Ellies.com Costa Navarino Οκτώβριος 2013) θέλει να δημιουργήσει την Διαστημική Πύλη Ευρώπη (Καλαμάτα) για διαστημικό τουρισμό στην χώρα μας, ΑΣ βοηθηθεί (ΟΧΙ οικονομικά) !!! Τον επόμενο χρόνο θα εκτοξεύσει τον πρώτο Ελληνικό μικροδορυφόρο (Λ sat) Ελληνικής κατασκευής για τις επικοινωνίες κινδύνου της παγκόσμιας ναυτιλίας μας, χωρίς κρατική χρηματοδότηση (και χωρίς να το γνωρίζει η Ελληνική κυβέρνηση).
  Στον τομέα των εφαρμογών στα έξυπνα κινητά οι Ελληνικές εξαγωγές ξεπέρασαν τις εξαγωγές ελαιολάδου (πάνω από ένα δισ Ευρω), δεν μπορούμε με πατάτες να διατηρήσουμε το βιοτικό μας επίπεδο σε αυτό των αναπτυγμένων χωρών, χρειαζόμαστε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.
  Για τις αποκρατικοποιήσεις υπάρχουν πιστεύω Έλληνες ομογενείς που αγαπούν την Ελλάδα και θέλουν να επενδύσουν (πχ Μακρής σε μαρίνες), είναι προτιμότερο να δοθούν σε αυτούς παρά σε Τούρκους ή ξένα κρατικά μονοπώλια (Ρωσσικά, Γερμανικά, κλπ). Ας ζοριστούν επιτέλους και οι συστεμικές τράπεζες που τις έχει πληρώσει με το αίμα του ό Έλληνας φορολογούμενος να επενδύουν και να παρέχουν ρευστότητα εδώ (και όχι να κτίζουν ουρανοξύστες στην Τουρκία)
  Καλή είναι η διαχείριση της καθημερινότητας αλλά χρειαζόμαστε όραμα δεκαετίας και να μην πέφτει η ψυχολογία μας με τα μίζερα ΜΜΕ, που δεν λένε ειδήσεις αλλά σχολιάζουν σύμφωνα με τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους (να ένας τομέας λαμπρός για την Δημόσια Τηλεόραση).
  Το μέλλον θα είναι λαμπρό για τους ικανούς και έξυπνους Έλληνες και δεν πρέπει να φοβούνται ούτε τον Ευρωπαϊκό ανταγωνισμό ούτε την παγκοσμιοποίηση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.