#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/03/2008 14:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν χαρίζει το όνομά της

Σε συνέντευξη του στη ΝΕΤ και το δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη που θα μεταδοθεί σήμερα το βράδυ, ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει αντίθετος με κάθε σύνθετη και διπλή ονομασία των Σκοπίων και τονίζει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να χαρίσει το όνομά της σε μια χώρα που σε λίγο δεν θα υπάρχει.  Λέει μεταξύ άλλων σε μια συνέντευξη που σηματοδοτεί την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή:

«Ένα σύνθετο όνομα  όπως το «Άνω Μακεδονία», πέραν του ότι παραδίδει τίτλους βαριάς πολιτιστικής,  εθνικής κληρονομιάς σε μιαν άλλη χώρα,  νομιμοποιεί, όπως θα έλεγε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων …Ένα τμήμα των Σκοπίων δεν πρόκειται σε λίγο να υπάρχει.  Και δεν νομίζω ότι είναι φρόνιμο εμείς να χαρίσουμε το όνομά μας σε μια χώρα που σε λίγο δεν θα υπάρχει. Ούτε καν πιστεύω ότι είναι φρόνιμο για το ΝΑΤΟ να τους βάλει μέσα στο ΝΑΤΟ όταν αναπόφευκτα επαναλαμβάνω είναι σίγουρο ότι σε λίγο δεν θα υπάρχουν…

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής προειδοποιούσε για τον δύσκολο συνδυασμό δυνάμεων στην περιοχή. Και εννοούσε τις τρεις χώρες οι οποίες καιροφυλακτούν πάντα πίσω από τα Σκόπια.  Και μιλάω για Αλβανία,  Βουλγαρία και Σερβία.  Αυτή τη θέση πίστεψα τότε (1992).  Και αυτή η θέση,  που τότε ήταν μια θέση διορατική,  σήμερα είναι μια θέση ασφαλής...  Ύστερα από μεγάλες πιέσεις,  κατάφεραν οι Κοσσοβάροι,  να τους αναγνωρίσουν ως ξεχωριστό κράτος, χωρίς τον ΟΗΕ.  Δίπλα ακριβώς είναι το Τέτοβο.  Που λέει γιατί σε αυτούς δώσατε το δικαίωμα να ανεξαρτητοποιηθούν,  και εμάς μας υποχρεώνετε με το ζόρι να συμβιώνουμε με τους Σλάβους,  τους υπόλοιπους μέσα στα Σκόπια,  με τους οποίους δεν έχουμε τίποτα κοινό;  Πιστεύω ότι είναι αναπόδραστο,  είναι αναπόφευκτο ότι κάποια στιγμή και  αυτοί θα αναγνωριστούν.  Επομένως ένα τμήμα των Σκοπίων δεν πρόκειται σε λίγο να υπάρχει. ..

«Σε βάθος χρόνου  εγώ θεωρώ ότι το «Άνω Μακεδονία» θα γίνει «Μακεδονία».  Δεν θα λέγονται «ΑνωΜακεδόνες»,  όπως δεν λέγονται και οι Βρετανοί «Μεγαλοβρετανοί». Αλλά γι αυτούς τους λόγους το ΝΑΤΟ βιάζεται να τους βάλει μέσα,  για να τους σώσει από την εσωτερική τους διάλυση.  Η ιστορία δεν περπατάει με τον βηματισμό τον δικό σας,  τον δικό μου,  ή του κ. Νίμιτς.  Η ιστορία έχει την δικιά της τροχιά.  Και νομίζω ότι είναι μια αναπόφευκτη εξέλιξη σήμερα να βλέπουμε και να πιστεύουμε ότι θα υπάρχει ένωση του Κοσσόβου και του  Τετόβου.  Αν μετά θα γίνει η μεγάλη Αλβανία…»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 15/03/2008 14:13:37

  ο Σαμαρας είναι ο ηθικός αυτουργός της δημιουργίας απο το πουθενά του ΜΑκεδονικου και για όποιον θυμάται εν μερει υπεύθυνος για την ερημωση της Β Ηπειρου. Υπήρξε με διαφορά ο χειρότερος ΥΠΕΞ της μεταπολίτευσης, το αισχρό ειδος του πολιτικού που συνδυαζει ακροδεξιες θέσεις με πολιτιό αμοραλιοσμό και αγνοια της διεθνούς σκηνής.

 2. Factorx avatar
  Factorx 15/03/2008 14:14:28

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ

  Προσέξτε λοιπόν πώς ανοίγει το κουτί της Πανδώρας. Πάρτε πρώτα: 130.000 Σέρβοι στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο. Δηλαδή το Κοσσυφοπέδιο τώρα που το κάνανε ανεξάρτητο, έχει στο βόρειο τμήμα του , στα Μετόχια, τη Μιτρόβιτσα, 130.000 Σέρβους. Αυτοί είναι επόμενο να πάνε με τη Σερβία. Και θα σας πω και κάτι. Αυτοί θα πάνε σύμφωνα με το 1244/99 του ΟΗΕ, την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, με τη Σερβία, ως Σέρβοι, γιατί εκείνοι τους έχουν αναγνωρίσει ως Σέρβους. Ο ΟΗΕ τους έχει αναγνωρίσει ως Σέρβους. Και τώρα πάμε να τους κάνουμε Αλβανούς. Αυτοί λοιπόν είναι οι πρώτοι που θα πάνε. Ο θύλακας ο Σερβικός στη Βοσνία, ξεσηκώνεται. Θέλετε να πάμε στην Κροατία, το ίδιο. Θέλετε να πάμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Οι Ισπανοί δεν δέχτηκαν να γίνει ανεξάρτητο το Κόσσοβο. Διότι έχουν πρόβλημα με τους Βάσκους και την Καταλονία. Οι Ρουμάνοι έχουν πρόβλημα με την Τρανσυλβανία. Που είναι εκεί πέρα Ούγγροι. Οι Σλοβάκοι έχουν πρόβλημα με τη νότια Σλοβακία που και εκεί πέρα είναι Ούγγροι. Προβλέπω, και εδώ είναι ένα άλλο ζήτημα μεγάλο, ότι ο Πούτιν θα υποχρεώσει ή θα δεχτεί η Αμπχασία και η νότιος Οσετία που είναι Ρώσσοι να φύγουν από την ανεξάρτητη χώρα που λέγεται Γεωργία, δίπλα στη Ρωσσία για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Και αντίστοιχα η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου διευκολύνει το πρόβλημα που λέγεται Κουρδικό κράτος στο βόρειο Ιράκ και στην Τουρκία. Όπου πια και εκεί τα πράγματα είναι αναπόδραστα. Γιατί δημιουργείται ένα διπλωματικό προηγούμενο τεράστιο. Και θα σας πω μάλιστα ότι ο Γ.Γ. του ΟΗΕ επί της εποχής μου, Μπούτρος – Μπούτρος Γκάλι, έκανε προχθές μια συνέντευξη την οποία διάβασα σε μια ξένη εφημερίδα, που λέει ότι οι εξελίξεις αυτές του Κοσσόβου, οδηγούν πιθανότατα σε διάσπαση, διαχωρισμό σε Τουρκία, Ισπανία και Σκόπια. Ο Μπούτρος Γκάλι. Δεν μιλάμε για κάποιον εθνικιστή της γειτονιάς μας. Θέλω να σας πω όμως ότι στην περιοχή αυτή, θα πρέπει (αν θέλει κανείς να παρακολουθεί με σύγχρονο μάτι τις εξελίξεις) θα πρέπει να τις δει και σε σχέση και με τη μάχη των δύο υπερδυνάμεων. Ξαφνικά η Ρωσσία πάει να δυναμώσει, η Αμερική είχε μάθει στη μονοκρατορία της. Και ξαφνικά η Ρωσσία θέλοντας να ξαναγίνει υπερδύναμη, δεν αφήνει στην αυλή της να αποκτήσει κάποιος άλλος τη δύναμη. Που είναι φυσιολογικό για μια Υπερδύναμη. Ως εκ τούτου γι αυτό βλέπετε να υπάρχουν αυτές οι παρεμβάσεις, πολλές φορές ανεξήγητες ιστορικά. Και νομίζω ότι πρέπει να το δούμε μαζί και με το ενεργειακό σκέλος του προβλήματος που έχει αυτή η περιοχή. Μην ξεχνάμε, για παράδειγμα, ότι στο Κόσσοβο είναι ανοιχτοί οι λιγνίτες της καλύτερης ποιότητας στον κόσμο. Σήμερα, μην κάνουμε λάθος, το Κόσσοβο έχει μια εξάρτηση, περίπου 2,5 δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει 45 % ανεργία και έχει βέβαια τα άλλα, τα τεράστια τα προβλήματα με τα ναρκωτικά κλπ. Επομένως είναι ασταθής περιοχή. Και θα παραμείνει ασταθής για ένα σημαντικό διάστημα.

 3. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 15/03/2008 14:18:16

  Συγνωμη αλλά για αμπελοσοφίες της πλάκας τα εξέλαβα τα παραπάνω. Εσεις???

 4. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 15/03/2008 14:19:10

  ΟΛΟ το σχολιο
  ο Σαμαρας είναι ο ηθικός αυτουργός της δημιουργίας απο το πουθενά του ΜΑκεδονικου και για όποιον θυμάται εν μερει υπεύθυνος για την ερημωση της Β Ηπειρου. Υπήρξε με διαφορά ο χειρότερος ΥΠΕΞ της μεταπολίτευσης, το αισχρό ειδος του πολιτικού που συνδυαζει ακροδεξιες θέσεις με πολιτιό αμοραλιοσμό και αγνοια της διεθνούς σκηνής.

 5. skeftikos avatar
  skeftikos 15/03/2008 14:19:11

  Άραγε τi είναι αυτή η δήλωση;

  1)Προειδοποίηση προς τον Καραμανλή;
  2)Εξώφληση χρέους προς τον Μητσοτάκη;
  3)Προειδοποίηση προς την Ντόρα;

  Αν και αλληλοσυγκρούονται τα ανωτέρω, ίσως αυτό επιδιώκει.

  Ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα και σε κάθε περίπτωση να φαίνεται συνεπής προς το αίσθημα.

 6. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 15/03/2008 14:20:09

  ολο το σχολιο δεν το παιρνει
  το υπόλοιπο
  ειναι επίσης ο ηθικός αυτουργός της μεγαλύτερης συνταγματικής εκτροπής στη μεταπολίτευση, της ανατροπής δηλαδη του Μητσοτάκη κατ επίκληση ξένων και ντοπιων κέντρων.
  την επανεμφάνιση του στην πολιτική σκηνή δε μπορει παρα να τη συνοδεύει το γνωστο ΜΟΤΟ:
  ΤΑ ΑΓΓΕΙΑ ΓΙΝΙΚΑΝ ΘΥΜΙΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚ... ΛΙΒΑΝΙ!!!!!!.....

 7. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 15/03/2008 14:29:55

  Η υπογραφή του Αντωνάκη Σ. δεν βρίσκετε στα ντοκουμέντα διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας ?
  Είχε η όχι δικαίωμα βέτο στην Ε.Ε.?
  Ας μας πει επιτέλους ποιος (στο εσωτερικό) τον είχε καλύψει ο Πρόεδρος η Πρωθυπουργός? .

 8. Panos avatar
  Panos 15/03/2008 14:46:37

  Μπράβο στον Αντώνη!
  Ο μόνος που είχε το θάρρος, να πει την άποψή του. Που όπως τότε έτσι και τώρα βγαίνει και λέει αυτά που πιστεύει.
  Κόντρα σε όλους. Με οδηγό αρχές, Ιστορία και συνειδηση.
  Μπράβο και πάλι!

 9. kaiti avatar
  kaiti 15/03/2008 14:50:12

  Βρε καλώς τα Μητσοτακόπαιδα. Σας πειραξε που σας θίξαν ντορούλα και μπαμπάκα και βγήκατε να τα χώσετε στον Σαμαρα; Φίλε εσύ που μίλησες για συνταγματική εκτροπή που έρριξε τον Μητσοτάκη, ένα σου λέω: ομητσοτάκης λέει ότι τον έριξε ο Καραμανλής (σήμερα) ενώ πριν από λίγο καιρό έλεγε ότι εκείνος επέλεξε να ρίξει την κυβέρνησή του για να πάει σε εκλογές γιατί πίστευε ότι θα τις κερδίσει...

 10. Πολυβώτης avatar
  Πολυβώτης 15/03/2008 15:12:31

  Η κατάντια της πολιτικής μας κουλτούρας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι βασικοί υπαίτιοι της μη επίλυσης και γιγάντωσης του «Μακεδονικού» βγαίνουν δεκαπέντε χρόνια μετά και λένε ακριβώς τα ίδια, σαν να μη μεσολάβησε τίποτα! Και νομίζω αυτό αφορά κάπως και τα κείμενα του factorX (όχι, βεβαίως, ως βασικού υπαιτίου!): Συμφωνούμε, όχι στον ενδοτισμό, στιβαρή εξωτερική πολιτική, να σταματήσουμε τις αλυτρωτικές αυταπάτες της γειτονικής χώρας, αλλά δε διαβλέπω τα πολιτικά αντανακλαστικά που το '92 θα μας είχαν οδηγήσει στην επίλυση του ζητήματος. Αντιθέτως, βλέπω μια νοοτροπία του «το τραβάμε και όπου πάει»... και είδαμε πού πήγε.

 11. νικος avatar
  νικος 15/03/2008 15:13:58

  Μπαγιάτικο φαγητό ξανά ζεσταμένο και σερβιρισμένο δεν τρώγεται απλά το πετάμε στα σκουπίδια .

 12. skeftikos avatar
  skeftikos 15/03/2008 15:17:20

  ....Βρε καλώς τα Μητσοτακόπαιδα.

  Ελπίζω να μην με παίρνουν τα σκάγια όχι τίποτα άλλο δυστυχώς τα αποθέματα του νερού είναι πολύ λίγα για να ξεπλυθώ.

 13. thanos avatar
  thanos 15/03/2008 15:25:12

  ....Diavazontas ayta pou grafeis "sxolio.gr" mou thymizeis ayto pou leei o laos mas..."Milane oi poutanes gia Hthikh kai oi Atheoi gia thrhskeia"

  Yparxei poio megalos ektropeas tou syntagmatos apo ton Mhtsotakh?? Isws eisai mikros...diavase gia ton Arxhapostath ths neoterhs Istorias ths Elladas...exeis polla na matheis.

 14. thanos avatar
  thanos 15/03/2008 15:26:32

  ....Diavazontas ayta pou grafeis "sxolio.gr" mou thymizeis ayto pou leei o laos mas..."Milane oi poutanes gia Hthikh kai oi Atheoi gia thrhskeia"

  Yparxei poio megalos ektropeas tou syntagmatos apo ton Mhtsotakh?? Isws eisai mikros...diavase gia ton Arxhhapostath ths neoterhs Istorias ths Elladas...exeis polla na matheis.

 15. νικος avatar
  νικος 15/03/2008 15:32:39

  Factorx μετά τον Σαμαρά ακούστε και την ομιλία του Πάγκαλο (αυτός φαίνεται ότι κατάλαβε)

 16. νικος avatar
  νικος 15/03/2008 15:48:51

  Ο Σαμαράς είαι ο μόνος ΥΠΕΞ που πίστεψε το θέμα. Και τα ίδια που πίστευε τότε, πιστεύει και σήμερα. Σε αντίθεση με Μητσοτάκη, Πάγκαλο κλπ.

  Η Ντόρα εκπροσωπει μια πολιτική που δεν πιστεύει. Γι αυτό τα σκατώνει συνέχεια!

 17. Factorx avatar
  Factorx 15/03/2008 16:05:28

  Ο «Πολυβώτης» έγραψε: «Η κατάντια της πολιτικής μας κουλτούρας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι βασικοί υπαίτιοι της μη επίλυσης και γιγάντωσης του «Μακεδονικού» βγαίνουν δεκαπέντε χρόνια μετά και λένε ακριβώς τα ίδια, σαν να μη μεσολάβησε τίποτα! Και νομίζω αυτό αφορά κάπως και τα κείμενα του factorX (όχι, βεβαίως, ως βασικού υπαιτίου!)».
  Δηλαδή, τι; Ως «μερικού υπαιτίου»; Ας μην το παρατραβάμε. Η θέση μου (προσωπική) και τότε και τώρα είναι 1. Τα Σκόπια ήταν πάντα τεχνητό δημιούργημα συμφερόντων εξωτερικής πολιτικής, του Τίτο παλιά, των ΗΠΑ τώρα. 2 Το καθοριστικό δεν είναι η ονομασία. Πέρα από το ότι δεν μπορούμε να εκχωρήσουμε ελληνικό όνομα επειδή θα μας πάρουν με τις ντομάτες και ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΥ, το κύριο είναι η ΕΠΑΝΑΧΑΡΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, για την οποία δεν έχουμε θέση. Την παρακολουθούμε απλώς

  ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ: Έκανε μεγάλο λάθος που έφυγε από τη ΝΔ. Επειδή όμως έζησα τα γεγονότα εκείνα πίστευα και πιστεύω ότι του την έστησαν η Ντόρα και ο Έβερτ. Δεν έπρεπε να φύγει όμως. Ελπίζω να ωρίμασε από τότε. Και θέλουμε, δεν θέλουμε σήμερα το πρόβλημα είναι ότι μόνο αυτός μπορεί να σταθεί στη ΝΔ απέναντι στη Ντόρα και στην επέλαση του μητσοτακισμού. Ποιος άλλος μπορεί να το κάνει; Ο …Αβραμόπουλος; Ο …Αλογοσκούφης; Τα άλλα golden boys αποδείχθηκαν ανύπαρκτοι. Ας το δούμε λοιπόν και έτσι το πρόβλημα

 18. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 15/03/2008 16:17:58

  Απαραιτητες διευκρινήσεις:
  Τον Μητσοτακη τον εκτιμω πολύ λιγοτερο από τον Σαμαρα. Βσικα ανηκουν στην ιδια συνομοταξία (δες παραπανω). Απότελει άλλωστε θεια δική ο τροπος της ανατροπής του (αποστασια εδωσες αποστασια θα λάβεις)
  Οταν όμως η όποια εκλεγμενη κυβέρνηση με 48% ανατρέπεται με την Ξαφνική εμπνευση Συμπιλιδη (αληθεια τι κανει αυτός) καθοδηγουμενη απο πρεσβειες και γραφεια επιχειρησεων - αυτό λέγεται ΕΚΤΡΟΠΗ- και αυτός που συμμετεχει λεγεται ΞΕΦΤΙΛΑΣ

  Για τον FactorX Τωρα τι σκασιλα τραβάει καποιος με το δικό σου προφίλ για το ποιός θα ελεγξει την ΝΔ ο Σαμαρας, οι Καραμανλικοι ή οι Μητσοτακικοί ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.

 19. Factorx avatar
  Factorx 15/03/2008 16:36:59

  Δεν τραβάω καμία σκασίλα. Πολιτικό μπλογκ είμασε ρε sxolio.gr και μας ενδιαφέρει οτιδήποτε σχετικό. Και έχουμε και θέση, διαφορετικά να το κλείσουμε και να παίζουμε games. Κι αν εσυ ξέρεις ποιό ειναι το δικό μου προφίλ πες το γιατι με έχει φάει η αγωνία (αν απαντήσεις τώρα θα ανταπαντήσω το βραδυ, γιατι πάω βόλτα στον Ηλιο. Φιλάκια)

 20. νικος avatar
  νικος 15/03/2008 16:40:09

  Κ.Μητσοτάκης: Εγώ έριξα την κυβέρνησή μου! (εφ. ΤΑ ΝΕΑ 9/5/1999, συνέντευξη στον Γιώργο Παπαχρήστο)

 21. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 15/03/2008 16:49:27

  και εγω στον ηλιο θελω να βγω αλλα κανω baby-sitting γαμώτη....
  οσο για το προφιλ σου, αυτά που βλέπω από το μπλογκ....
  Παντως -αν εξαιρεσει κανεις τα εθνικιστικουλια σου- για οπαδος του ακροδεξιου ΑΝΤΩΝΑΚΗ δεν κολλας

 22. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 15/03/2008 16:53:05

  Η ΝΔ μπόρεσε να ζήσει και χωρίς το Σαμαρά. επίσης υπάρχουν άτομα ικανά που το σύστημα τα κρατά στο περιθώριο και μπορούν να αναλάβουν να κυβερνήσουν χωρίς παρέες στο Λονδίνο, δομημένα ή αδόμητα ομόλογα επικοινωνιακές βρωμιές, και λάθος πολιτικές που αναφέρθηκαν πιο πάνω.

  Τώρα συμφωνώ με την άποψη οτι δεν πρέπει να χαρίσουμε το όνομα γιατί το διάδοχο κράτος θα μας δημιουργήσει προβλήματα. Ως απόδειξη παραπέμπω στη σελίδα αυτή. http://www.bulgarmak.org/makedonia.htm
  Την κατέβασαν πριν μια βδομάδα αλλά ίσως να μπορέσετε να τη βρείτε αρχειοθετημένη. Είναι προπαγανδιστική και εκφράζει τις θέσεις των Βουλγάρων για τη Μακεδονία. Είναι ταυτόσημες με αυτές των Σκοπιανών.

 23. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/03/2008 18:06:40

  Κάποιοι δικοί μας (σχετικά σοφοί) είχαν δημοσιεύσει τότε, επί Σαμαρά, ενα φυλλάδιο για τα Σκόπια και επεσήμαιναν ότι το πρόβλημα είναι η Βουλγαρία. Οταν η Βουλγαρία είναι «δυνατή» η FYROM είναι μέρος της Μεγάλης Βουλγαρίας με βλέψεις σε Θεσσαλονίκη, Καβάλλα κλπ. Οταν η Βουλγαρία δεν αισθάνεται «δυνατή» τότε ενθαρρύνει την ανεξάρτητη Ανω-κατω-μακεδονία.

 24. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 15/03/2008 18:29:58

  Μάλιστα ενδιαφέρον. Δηλ. επί της ουσίας έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους Βούλγαρους που κρύβονται επιμελώς και βάζουν μπροστά τους Σκοπιανούς με τις πλάτες των Αμερικανών για να κάνουν τη δουλειά τους. Μόλις τους πήραν γραμμή εξαφάνισαν τη σελίδα κι έγιναν καπνός.

  Το πρόβλημα είναι λοιπόν πολύ μεγαλύτερο από όσο δείχνει και κρίμα που η συζήτηση αυτή θα μείνει στα πλαίσια του μπλογκ.

 25. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/03/2008 19:14:36

  θα μάθω λεπτομέρειες για το ποιός είχε ασχοληθεί και θα επανέλθω. Το sponsoring ήταν σοβαρό.

 26. giorgos avatar
  giorgos 15/03/2008 19:24:54

  Ε,τότε,γιατί δεν καταψηφίζει την κυβέρνηση για την πολιτική της; Άλλα λέει στη συνέντευξη και άλλα μόλις μπαίνει η κομματική πειθαρχία. Να παραιτηθεί ή να μαυρίσει κυβέρνηση,αν δε συμφωνεί. Όχι να εκφράζει δημόσια πολιτικές θέσεις χωρίς κόστος. Και να φανεί συνεπής, όπως το 1992. Δε συμφωνώ μαζί του,βέβαια,αλλά θα ήθελα εντιμότητα και συνέπεια και στην πράξη,όχι μόνο στη θεωρία.Ξέχασε,βέβαια,να αναφέρει και τις δικές μας αλυτρωτικές βλέψεις. Μόνο οι Αλβανοί,οι Βούλγαροι και οι Σέρβοι;

 27. alexandra avatar
  alexandra 15/03/2008 19:34:15

  Για όποιον έχει πάει Βουλγαρία, εχει μιλήσει με ανθρώπους εκεί, ή με διπλωματες, ξέρει τον νταλκά των Βουλγάρων για την Ασπρη θαλασσα.Ακόμη και στα μικρά ταξιδάκια μας, ακούμε διάφορα οτι ειμαστε απο τα ίδια μέρη γιατί και αυτοί ειναι Μακεδόνες. Η Ανατολική Μακεδονία και στον 1ο και τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο,μιά σκληρή βουλγαρική κατοχή ειχε,ουτε Γερμανούς, ούτε Ιταλούς, νομίζαμε οτι αντιμετωπίζαμε τους Γερμανούς και μας προέκυπτε Βουλγαρος κατακτητής. Οσο για τον Σαμαρά, ΥΠΕΞ του Μητσοτάκη δεν ήταν; Αλλη πολιτική γραμμή αυτός, άλλη ο Μητσοτάκης; Και έπειτα με τόσο μεγάλη αντίδραση στο εσωτερικό, τόσο οξυμένα πάθη στην Βόρεια Ελλάδα σχετικά με το θέμα, την εκκλησία να πρωτοστατεί στα συλληλητήρια του 92,και ο Καραμανλής αντίθετος,ισχυρη εμβληματική φυσιογνωμία της Δεξιάς και οχι μόνο,με καταγωγή απο χωριό της Ανατολικής Μακεδονίας, οπου οι Βούλγαροι σαρώνανε και στους 2 πολέμους τον ανδρικό πληθυσμό και τους μετέφεραν ομηρους στην Βουλγαρία, αυτός θα συνενούσε; ΄Θα έπεφτε την άλλη μέρα.

 28. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 15/03/2008 19:35:49

  Εμείς Γιώργο αλυτρωτικές βλέψεις δεν έχουμε. Εγώ προσωπικά έμαθα ότι υπάρχει ελληνική μειονότητα στη Βουλγαρία όταν ήμουν 26 ετών. Το επίσημο Ελληνικό κράτος το κατέπνιγε με κάθε τρόπο. Παρόλα αυτά δε θέλω να πάμε στη Βουλγαρία ούτε στα Σκόπια που έχει κι εκεί μειονότητα. Υπάρχει ένα θέμα με τη βόρειο ήπειρο αλλά δε θέλω πόλεμο ή σφαγή. αν όμως αρχίσουν να τους σφάζουν πρέπει να πάμε. Υπάρχει επίσης ένα θέμα με το Πατριαρχείο και τη διάλυση της μειονότητας στην Κων/πολη και στην Ίμβρο και την Τένεδο. Αλλά πάλι δε θέλω να πάμε εκεί. Και όλα αυτά παρόλο που και ιστορικά έχουμε δικαιώματα και πληθυσμούς έχουμε.

  Αυτοί διεκδικούν ανέξοδα τη μισή Ελλάδα α) χωρίς πληθυσμούς εδώ και β) χωρίς ιστορικά δικαιώματα. Δηλ. ούτε λογική έχει αυτό που κάνουν ούτε συναισθηματικά στέκει.

 29. kryokwlos avatar
  kryokwlos 15/03/2008 19:40:35

  Λυπούμαι που το Αντί δεν παρεμβαίνει δραστικά σε διαστρεβλώσεις αποκρύψεις- της πραγματικής κατάστασης.

  Λαός αυτοπροσδιοριζόμενος σαν Μακεδόνες-σε αντιδιαστολή με τους Έλληνες Μακεδόνες ή Ελληνίζοντες Μακεδόνες ή Βούλγαρους ή Βουλγαρομακεδόνες, είναι καταγεγραμμένος στα αρχεία της πύλης εισόδου μεταναστών στο νησί Έλις της Νέας Υόρκης. www.ellisisland.com (και τα παρόμοια πληροφοριακά websites, είναι ακόμα επικερδής η ενασχόληση με το να βρεθούν οι ρίζες-συγγενολόγια στην Αμερική).

  Από το 1890 μέχρι το 1908, ανάμεσα σε όσους εγγεγραμμένους μετανάστες δήλωσαν σαν τόπο γέννησης χωριό ή πόλη της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας, αυτοί δήλωσαν σαν εθνικά "Μακεδόνες" ξεπερνούν τις 2.000

  Σε κείμενο της εποχής του Ηλία Βενέζη (ή του Μυριβήλη?), γίνεται ευθεία αναφορά σε αυτην την πληθυσμιακή ομάδα.


  Στα δικτυακά ιστορικά αρχεία ελληνικών εφημερίδων που υπάρχουν στο σιτέ της Εθνικης Βιβλιοθήκης
  http://www.nlg.gr/digitalnewspapers/ns/main.html
  με την αναδίφησή τους, θα προκύψει πολλές αναφορές για την ύπαρξη αυτού του λαού, χωριστού από τις νικήτριες εθνότητες των βαλκανίων του 12-13. Ιδιαίτερη προσοχή στα δημοσιεύματα του Ριζοσπάστη, δώστε στην έρευνα τη λέξη κλειδί Μακεδόνες. Θα δείτε με έκπληξη, πως ο λαός αυτός καταπιέζεται και από τους Έλληνες και από τους Βουλγάρους.

  Φυσικά και η έκδοση του ειδικού μακεδονικού σχολικού αλφαβητάριου από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, καταδεικνύει την ύπαρξη μαθητών αυτού του λαού, εκείνη την εποχή (1927).

  Κι όσοι έχουμε συναναστραφεί (κάποιους) κατοίκους αυτών των περιοχών (Γιαννιτσά, Βέροια) έχουμε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση.


  Επομένως υπάρχει σύνολο ανθρώπων πυ αυτοπροπσδιορίζεται - οραματίζεται- συμπεριφέρερεται - επιβιώνει με τους δικούς του κώδικες, στο βαθμό βέβαια που μπορεί να γίνει αυτό φανερό κι ανεκτό. Θυμηθειτε την εποχή Καντιώτη.

  Στις ελληνικές κοινοβουλευτικές εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, αυτό το σύνολο συναρτάται με τις ψήφους του Ουράνιου Τόξου, που δεν ξεπερνά τις 3-5.000 (και με συνασπισμό κάποιων γκρουπούσκουλων μερικών δεκάδων ατόμων)

  Γνωρίζουμε πως στην Αλβανία υπάρχει πολιτικός σχηματισμός έκφρασης των Αλβανών πολιτών που νιώθουν εθνικά Έλληνες (Ομόνοια - Ένωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα). Στις αλβανικές κοινοβουλευτικές εκλογές το εκλογικό σώμα που νιώθει "Έλληνας" διαμοιράζεται στα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας κι ένα ποσοστό (το σκληροπυρηνικό ή μη ευνοημένο από την εξουσία)παραμένει στην Ομόνοια ή Ένωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

  Αναλογικά, το ίδιο θα συμβαίνει κι εδώ, με το λαό που αυτοπροσδιορίζεται σας Μακεδόνες όχι όμως Έλληνες. Ίσως σε μεγαλύτερη έκταση καθώς δεν φαίνεται πως υπάρχει πόλωση και φανατισμός.

  Αν λοιπόν οι ψηφοφόροι του "μακεδονικού λαού" στις ελληνικές κοινοβουλευτικές εκλογές μοιράζονται στα 3, δηλαδή ένας ψηφίζει Ουράνιο Τόξο, ένας ψηφίζει ΝΔ, ένας ψηφίζει ΠΑΣΟΚ (κόμματα εξουσίας), τότε υπάρχει ένα εκλογικό σώμα 3-5000Χ3=9.000-15.000

  Δηλαδή ο παραγωγικός κι όψιμα παραγωγικός πληθυσμός (18-65 χρονών) που ενδιαφέρεται για εκλογές μπορεί να φτάνει τις 15.000.

  Υπολογιζόμενης της αποχής σε εθνικό επίπεδο 20%, μπορεί να φτάνει στις 18.000. Αν συνυπολογίσουμε τις ηλικίες 1-18 και 65 και άνω, που δεν ψηφίζουν, μπορούμε να φτάσουμε σε έναν αριθμό 20-25.000 κατοίκων.

  Προσθέτοντας σε αυτόν αριθμό και όσους έχουν απομείνει μετά τα πολεμικά γεγονότα του 1945-49 στις γύρω περιοχές (Σκόπια κλπ), καθώς και σε όσους μετανάστευσαν σε Αυτραλία Καναδά, προκύπτει ένα σύνολο που δεν μπορεί να κρυφτεί.


  Επομένως:

  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ προέκυψε απο το χειρισμό του ή καλύτερα από την αδιαφορία των πολιτικών να ασχοληθούν με το ζήτημα 70 τόσα χρόνια, αφού δεν έφερνε ψήφους, αντίθετα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστάσεις απώλεις ψήφων ή και "Γουδή" σε ακραία περίπτωση που στην Ελλάδα επαναλαμβάνεται συχνά!

  Βέβαια, το μεγαλύτερο πρόβλημα του τόπου προκύπτει από τη διακυβέρνηση ανάξιων και ανίκανων, που ανεβαίνουν στην εξουσία με άδικο τρόπο, με απάτη, με κλεψιά, εκμεταλλευόμενη την κούραση του κόσμου από τις προσπάθειες σοβαρότερων κυβερνήσεων. Ας μη πούμε σήμερα ονόματα, ας θυμηθούμε την εποχή του Δεληγιάννη, του τζουμπέ, της ντροπής του 1897.

  Αν ο τόπος ακολουθούσε τη δεκαετία του 1990 την πολιτική του ανιψιού της εθνικής ηρωίδας, πολύ πιθανό σήμερα γύρω από τα Οινόφυτα να είχαμε παράγκες του νέου 22. Πείνα, στέρηση, δάκρυα, μαυροφορεμένες, ορφανά. Κι ο ανιψιός σαν νέος Κοστούνιτσα να γίνονταν μόνιμος στην εξουσία.

  Λυπηρό που δίνεται βήμα έκφρασης σε μεγάλη εφημερίδα σε τέτοιες κραυγές.

  Δε νομίζω πως συνδέεται με γενικότερες εσωκομματικές καταστάσεις. Κάποιοι μόνοι τους παίρνουν πρωτοβουλία και τα λένε, ίσως και πληρώνοντας τη δημοσίευση... να δώσουν "παρών".

  Αφού ξέρει πως τώρα δεν μπορούν να τον διώξουν, με 152 ή 151 βουλευτές. Αφού το έχει ξανακάνει. Και είναι σίγουροι πως θα το ξανακάνει... Τι ήθελαν και τον έβγαλαν από την κατάψυξη;

 30. dsp avatar
  dsp 15/03/2008 19:46:28

  Εξαιρετικός ο Σαμαράς και βαθύς γνώστης των πραγμάτων, δυστυχώς οι υποτακτικοί των ξένων ( οικογένεια Μητσοτακαίοι ) δεν το αφήσανε να χειρισθεί, ως ηξερε ,την κατάσταση θα την είχε λύσει. Ευτυχώς τώρα υπάρχει ο Καραμανλής και σώζει την παρτίδα, αλλιως η Ντόρα θα τα είχε πουλήσεις όλα, όπως θέλουν τα αφεντικά της . ( δες ΑΝΑΝ και ΝΙΜΙΤΣ.

 31. EYGE avatar
  EYGE 15/03/2008 20:00:03

  Επιτέλους κάποιος που έχει θάρρος.

 32. κ avatar
  κ 15/03/2008 20:17:20

  σχετικά με τον kryokvlosq
  1. To αλφαβητάρι ήταν στη σερβική γλώσσα και όχι στη Μακεδονική και το εκαψανε οι ομιλούντες τα σκλάβικα στο Αμυνταιο ως κάτι που δεν τους εξέφραζε γιατί ήταν Ελληνες . Αυτό έγινε το 1927
  2. Το ουράνιο τόξο ελάχιστους ψήφους πήρε στα Γιαννιτσά και στη Βεροια ίσως 10-20.
  3. Αλήθεια με 20000 υποστηριχτές γιατί δεν εκάνανε ψηφοδέλτια στις Νομαρχιακες εκλογές στους Νομους Φλωρινας και Πέλλας και να είχαν εκλέξει τουλάχιστον Νομαρχιακούς Συμβουλούς.
  4. Το ΚΚΕ μιλούσε πάντα για Μακεδονικό ¨Εθνος γιατί έτσι ήθελε η μαμα ΕΣΣΔ
  4. Μήπως είσαι ανεψιος του Βοσκόπουλου

 33. kryokwlos avatar
  kryokwlos 15/03/2008 20:17:28

  Σχετικά με το σιτε bulgramak.org

  Με την εντολή tracert bulgarmak.org, βγαίνει η ip
  66.94.237.73, η οποία αν ερευνήσεις στο www.samspade.org θα δεις πως ανήκει στην εταρεία yahoo.com

  Αυτό σημαίνει πως το website αυτό είναι εγκατεστημένο σε weebservers του yahoo.com, επί πληρωμή, όπως χιλιάδες εκατομμύρια άλλα websites

  Παλιότερα (από το 1998) ήταν εγκατεστημένο σε webservers της geocities.com δωρεάν, με περιορισμό ημερήσιας διακίνησης bytes σε συγκεκριμένο αριθμό-ποσότητα.

  Είχε αρκετή κίνηση από τότε, πολλές φορές δεν εμφανίζονταν οι σελίδες λόγω αυτού του περιορισμού διακίνησης bytes, οπότε το μετέφεραν στα επί πληρωμή, αφού η yahoo αγόρασε μετά το 2000 την εταιρεία geocities .

  Ιδιοκτήτης του - διαχειριστής φέρεται κάπιος από τη Βέροια, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου ή στο ίνερνετ, μένει δίπλα από το σιδηροφρομικό σταθμό, είναι μεταλλειολόγος του ΕΜΠ, συνταξιούχος ή απολύμένος της ΔΕΗ (από πειθαρχικό λόγω της δράσης του)/ Μάλιστα έχει κάνει αίτηση αλλαγής του επωνύμου του, από -ίδης σε -ωφ

  Απορρίφτηκε η αίτησή του από τη Νομαρχία γιατί προκάλεσε στήν αίτησή του, βάζοντας σαν λόγο αιτία αλλαγής του επωνύμου του το μη εύηχο της ποντιακής κατάληξης -ίδης. Δηλαδή πήγαινε για κόντρα και οι αρμόδιοι δεν του το χάρισαν.

  Το website bulgramak.org έχει γίνει registered στην εταιρεία www.sedo.com. Δυστυχώς δεν έχει διαθέσιμα τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του (ενοικιαστή ονόματος στην ουσία), τα προφυλλάσσει σαν προσωπικά δεδομένα.

  Ναι σήμερα δεν είναι online , αλλά υποψιάζονμαι πως είναι άλλοι οι λόγοι. Θα γίνει έρευνα αι άλλη μέρα.

  Συνήθως οι Isp's δέχονται αιτήματα για να αποκλεισουν την πρόσβαση σε κάποια sites. Τεχνικά αυτό γίνεται. Υπάρχουν προγράμματα φίλτρα, τέτοια χρησιμοποιεί π.χ το ελληνικό σχολικό δίκτυο ίντερνετ, που αποτρέοουν ή δεν εμφανίζουν μη επιθυμητά websites ή υλικό

  Αν όμως έχει γίνει αυτό, τότε κάποιοι λογοκρίνουν για μας κι αυτό ανοίγει άλλες ιστορίες.

  Αν λοιπόν μπαίνει κάποιος στο ίντερνετ από το εξωτερικό, ας επισκεφτεί τώρα τη σελίδα www.bulgarmak.org να δει αν λειτουργεί.

  Βέβαια πάντα υπάρχει το http://www.archive.org , το αρχείο των sites του ίντερνετ από το 1996 μέχρι και σήμερα!!!

 34. wild gene avatar
  wild gene 15/03/2008 20:26:38

  Η αλήθεια είναι ότι ο Σαμαράς έδωσε μεγάλο αγώνα για τη Μακεδονία τότε και ότι κατά ένα μεγάλο μέρος υποθήκευσε το πολιτικό του μέλλον για να σταματήσει το ξεπούλημά της. Αν είχε μείνει το 1992 στη ΝΔ σήμερα θα ήταν πρωθυπουργός και μάλιστα από πολύ νωρίτερα γιατί δεν θα έχανε από τον Σημίτη.

  Αν ένας πολιτικός θυσιάζει τις δικές του προοπτικές ανέλιξης για μια ιδέα και έναν σκοπό, σαφώς και δεν είναι πολιτικά αμοραλιστής.

  Εκτός αυτού βέβαια μίλησε και για άλλα θέματα όπως την ανάπτυξη της οικονομίας και το φαινόμενο Τσίπρα. Στα οικονομικά έδειξε ότι το κατέχει το αντικείμενο ενώ για τον Τσίπρα είπε ότι για να πετύχει πραγματικά πρέπει να έχει το DNA του επαναστάτη.
  Και όσον αφορά τον Τσίπρα είχε δίκιο.

  Το γιατί βγαίνουν τώρα κάποιοι και κατηγορούν τον Σαμαρά για μια συνέντευξη στην οποία δεν καταφέρθηκε κατά των Μητσοτακανθρώπων μπορεί να εξηγηθεί μόνο με τον ψυχιατρικό όρο της εμμονής ή με τη νόσο του "κυβρνητισμού" σύμφωνα με τη νεότερη ΠΑΣΟΚική διάλεκτο. Δηλαδή εξουσία να είμαστε και η χώρα ας πάει κατά διαόλου.

 35. kryokwlos avatar
  kryokwlos 15/03/2008 20:28:57

  για τον k
  που ντρέπεται να βάλει διακριτικό..

  Όταν μάθουμε να μιλάμε ήρεμα κι απλά, τότε θα προκόψουμε.

  Το ότι παρατίθενται πληροφοριακά στοιχεία που είναι διαθέσιμα στο καθένα, δε σημαίνει πως δίνεται αμέσως και η ερμηνεία.

  Μάθε να ζεις με αυτά.

  Ένα από τα προβλήματα του τόπου είναι οι αμόρφωτοι, οι φανατικοί. Πολύ πιθανό, αυτοί που προσκυνούσαν μέχρι χτες τη χάρη της Αγίας Αθνασίας, να είναι οι σημερινοί πελάτες όλης αυτής της εθνικοπαραφροσύνης.

  ΥΓ. Σχετικά με το Βοσκόπουλο, είχα απορία πως κάποιος με μωραΐτικο επώνυμο, προέκυψε εκεί στα βόρεια αντίθετος! Να τον έλεγαν πχ. Τραγιανόπουλο (από το Τραγιάνωφ)... να τον έλεγαν Μπορισόπουλο ή Μπορισίδη (από το Μπόρις).. Αλλά Βοσκόπουλο;

 36. kryokwlos avatar
  kryokwlos 15/03/2008 20:33:04

  Ναι, έτσι τον παρουσίαζαν το 1988-90 ... σαν θεό της οικονομίας, απόφοιτο ή επίτιμο 30-40 αμερικάνικων πανεπιστημίων, συζητητή του Γκρίσπαν και του Φρίντμαν. (αν δεν τους ξέρει ο έμισθός του που γράφει εδώ, να ζητήσει να τους εξηγήσω).

  Τα έκανε λοιπόν θάλασσα με το ΥΠΕΞιλίκι... (τι απέγινε με τα μυστικά κονδύλια?)
  Σκεφτείτε να τον έβαζαν σαν υπουργό οικονομικών.

  Ήδη θα είμασταν κάτω από τον έλεγχο του Δ.Ν.Τ.

 37. Αρις avatar
  Αρις 15/03/2008 20:33:56

  Μπραβο στον Σαμαρα.Απαντησε σε οσους τον κατηγορουν με τον καλυτερο τροπο.Και η Ντορα που τον κατηγορεί δεν θα επρεπε να το κανει γιατι αν μη τι αλλο οπως ειπε κ αυτος στην συνεντευξη αν και δεν τα πανε πολυ καλα μοιραζονται δυο κοινα: 1.την συμμετοχη στο ιδιο κομμα και 2. την στηριξη στον Καραμανλη

 38. kryokwlos avatar
  kryokwlos 15/03/2008 20:41:33

  > Δηλαδή εξουσία να είμαστε και η χώρα ας πάει κατά διαόλου

  Γιατί τώρα τι γίνεται;

  Δεν πήρς το μάθημά σου, για το τι παθαίνει όποιος πάει αντίθετά τους; Δεν είδες πως μεταφέραν στον αέρα την Τσέκου.

  Και δε φοβήθηκες πως μπορεί να έρεθει η σειρά σου, αν κάποια στιγμή ξεφύγεις από τα καθωσπρέπει;

  Έτσι δε συλλαμβάναν και δε μεταφέραν ούτε τα ανθρωποειδή στο Artificial Intelligence: AI
  http://www.imdb.com/title/tt0212720/

 39. wild gene avatar
  wild gene 15/03/2008 20:46:47

  Αν θυμάμαι καλά, που θυμάμαι πάρα πολύ καλά, οι μόνες καθαρές επιτυχίες που είχαμε όσον αφορά το θέμα ήταν επί υπουργίας Σαμαρά.
  Μετά, το μόνο αξιομνημόνευτο ήταν η ενδιάμεση συμφωνία που για την Ελλάδα η αξία της είναι συζητήσιμη.
  Αν τον θεωρείς κακό υπουργό γιατί προστάτεψε την ιστορία της Μακεδονίας, τότε μαγκία σου. Γιατί φαίνεται πως εσύ τους Έλληνες τους σιχαίνεσαι.
  Και είσαι και κρυόκωλος.

 40. arispap avatar
  arispap 15/03/2008 21:01:25

  ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΙΣ
  15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008 ΕΝΟΨΕΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ!!

 41. kryokwlos avatar
  kryokwlos 15/03/2008 21:03:34

  όχι κακό υπουργό, αλλά άχρηστο κι επιζήμιο για τον τόπο.

  τον πληρώνουμε καθημερινά, ειδικά τον προηγούμενο δεξαπενθήμερο, με τα μπιστολίδια και τα πτώματα στα πεζοδρόμια της αθήνας (δυο στο παλαιό φάληρο, έναν στην αχαρνών, έναν κάπου εκεί στους θρακομακεδόνες-πάρνηθα...

  ειδικά τον τελευταίο τον είχαν περιποιηθεί όπως ο σίνης στην εποχή του θησέα... δέσιμο σε δέντρο ή δέντρα

 42. νικος avatar
  νικος 15/03/2008 21:06:57

  Το σημαντικότερο είναι ότι δηλώνει παρών και για μετά τον ανασχηματισμό!

 43. viky avatar
  viky 15/03/2008 21:16:31

  Ρε παιδιά, εγώ τον είδα σήμερα για πρώτη φορά. Δεν τον ήξερα. Θέωρώ ότι είναι ό,τι καλύτερο έχει η ΝΔ! Που κρυβόταν; Είμαι 19 ετών και δεν ξέρω τι έγινε το 1992. Αυτό που ήξερα από τους γονείς μου είναι ότι ο Μητσοτάκης έφαγε τον Σαμαρά γίατί ο Σαμαράς δεν ήθελε να ξεπουλήσει τη Μακεδονία, ενώ ο Μητσοτάκης πίστευε ότι σε 10 χρόνια και να την πουλήσουμε δεν θα το θυμάται κανείς. Μόνο και μόνο αυτό σημαίνει ότι έχει κότσια. Και εμένα μου αρέσει! Εγώ όμως αυτό που θέλω να πώ είναι ότι είναι ο μόνος που άκουσα να μιλάει για Ιδεολογία. Και με έπεισε. Περιμένω πολλά περισσότερα από τον Καραμανλή. Γιατί άλλους σαν και αυτόν, δεν έχει.

  Βίκυ

 44. wild gene avatar
  wild gene 15/03/2008 21:17:48

  Κρυόκολε, πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς;
  Ότι φταίει ο Σαμαράς για την εγκληματικότητα;

  Για το Θεό!!!!!!

  Μήπως φταίει και για το Τσερνομπίλ;

 45. viky avatar
  viky 15/03/2008 21:21:00

  Καλωςορίζουμε τον κρυόκωλο... ή αλλιώς Ντόρα Μητσοτάκη! Τί μας έχει πει μέχρι στιγμής; την προπαγάνδα μηστοτάκη, περί μυστικών κονδυλίων, αλβανών, και δεν ξέρω και γώ τι. Στο επόμενο ποστ, (ακούστε με ξέρω) θα πει ότι ο Σαμαράς πληρώθηκε από τον Κόκκαλη και τον Αλαφούζο για να ρίξει τον Μητσοτάκη, και δεν ξέρω και γω τι. Για την ταμπακιέρα κουβέντα. Γιατί το μητσοτακέικο (κρυόκωλο) το πονάει. Ο Σαμαράς είναι στη Ν.Δ., όρθιος, δυνατός και προπάντων χωρίς σκυμένη μέση όπως αυτοί.

 46. kryokwlos avatar
  kryokwlos 15/03/2008 21:21:56

  ti ginetai ta samaropoula fwliasan sto anti - tha agorasoun to Anti?
  san ergaleio diamorfwshs koinhs gnwmh?

  :-)



  gia tous istorikous tou forum

  pws elegan ton antistoixo ypourgo ekswterikwn epi epoxhs delhgiannh (tzoumpe)?

 47. kryokwlos avatar
  kryokwlos 15/03/2008 21:24:05

  > Μόνο και μόνο αυτό σημαίνει ότι έχει κότσια

  όλοι εχουν κότσια (στους αστραγάλους)

  ακόμα και τα αρνιά

  και τα μοσχάρια.. δεν ακούς που παραγγέλνουν στα πατσατζηδικα "κοτσι";

 48. kryokwlos avatar
  kryokwlos 15/03/2008 21:29:11

  τραμπαρίφω βίκυ... γύρω σου υπάρχουν πολλί άνθρωποι που έχουν προσωπκη άποψη και την εκφράζουν ελεύθερα. μη κρίνεις τους άλλους με ότι βλέπεις στον καθρέφτη σου

 49. kryokwlos avatar
  kryokwlos 15/03/2008 21:36:22

  http://www.nlg.gr/digitalnewspapers/ns/pdfwin_ftr.asp?c=108&pageid=-1&id=14635&s=0&STEMTYPE=0&STEM_WORD_PHONETIC_IDS=ASUASJASSASNASMASXASVASHASJ&CropPDF=0

  olo ayto se mia seira sto browser

 50. wild gene avatar
  wild gene 15/03/2008 21:38:51

  Κρυόκωλε, ηρέμησε.
  Υπάρχουν και άνθρωποι που διαφωνούν μαζί σου.
  Και έχουν την ελευθερία να την εκφράζουν ελέυθερα.
  Αυτό έκανε και η Βίκυ.
  Δεν καταλαβαίνω την εμμονή σου. Εσύ τι πρόβλημα έχεις να διαβάζεις κάποιον να γράφει μια καλή γνώμη για τον Σαμαρά;

 51. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 15/03/2008 21:51:40

  Να σου πω εγω τι προβλημα εχω με τον Σαμαρα: Σιχαινομαι τους ακροδεξιους που ειναι όλο πατριωτικές κορώνες και είναι ετοιμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα για την προσωπική τους ανέλιξη. Τετοιος τυχοδιώκτης ειναι ο τύπος και παραπέμπει στις χειροτερες στιγμές της ελληνικής δεξιας μετα τον εμφύλιο. Μεγάλα αδεια λόγια πατριωτικά και αρχές μηδεν. Πνευμα και ηθική που έλεγε ο Αυλωνιτης

 52. wild gene avatar
  wild gene 15/03/2008 21:59:25

  Οπότε προφανώς σιχαίνεσαι τον Μητσοτάκη ή τον Καρατζαφέρη. Γιατί αυτοί χρησιμοποιούν αυτές τις πρακτικές.
  Αντίθετα ο Σαμαράς αν έμενε στη ΝΔ θα είχε καλύτερες προοπτικές ανέλιξης. Αλλά έφυγε για τις πολιτικές του θέσεις.
  Αρά μάλλον αν αυτά που λες ισχύουν δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα με τον Σαμαρά. Με άλλους ίσως αλλά όχι αυτόν.

 53. kryokwlos avatar
  kryokwlos 15/03/2008 22:00:28

  ςιλδ, παρακάμπτω τα αστήρικτα περί μη σεβασμού ή σεβασμού της άλλης άποψης, μάλλον υπάρχει διανοητικό τιλτ ..
  αλλά¨

  όταν βλέπω το σαμ,αρα στην τηλεόραση είναι σα να βλέπω τον 666

  σκέφτομαι τα ποτάμια αίματος που θα έπνιγαν τα βακλάνια...


  ήταν χαζοί ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ που τον έστειλαν για να πάει να δει στη γωνία - αν έρχονται!

  δικό μου θέαμα, οκ?

 54. kryokwlos avatar
  kryokwlos 15/03/2008 22:02:13

  ρε συ wild, πολύ εύκολα βγαζεις συμπεράσματα, συνάγεις,,, χρησιμοποιείς πλούσια το συμπερασματιοκό άρα... (μαρα κουκουνάρα)

  Νομίζω πως το αντι πρέπει να βάλει φεϊσκοντρολ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να αποκλειονται τα ανηλικα

 55. wild gene avatar
  wild gene 15/03/2008 22:05:19

  Το επίθετο τραμπαρίφω δεν είναι σεβασμός της άλλης άποψης.

  Οι πολιτικοί αρχηγοί απεδέχθησαν τις θέσεις του σε εκείνο το συμβούλιο.

  Και τα ποτάμια αίματος έπνιξαν εν τέλει τα βαλκάνια κι ας μην ήταν ο Σαμαράς υπουργός.

  Περιμένω να γράψεις και τις ευθύνες του Σαμαρά για το φαινόμενο el ninio καθώς και για την έκρηξη του ηφαιστείου του Βεζούβιου.

 56. alexandra avatar
  alexandra 15/03/2008 22:06:35

  Εξάκτινε,ελληνική μειονότητα στην Βουλγαρία; Μήπως εννοείς τους Ελληνες της Ανατολικής Ρωμυλίας που ήρθαν οταν αυτή ενώθηκε με την Βουλγαρία και κατοίκησαν συγκροτημένα σε περιοχές μεχρι και την Λάρισα;Γιατι εγώ για ελληνική μειονότητα αυτήν την στιγμή δεν ξερω,κάποιους Ελληνες που επαναπατρίστηκαν πολιτικούς πρόσφυγες ναί.Και μουσουλμανική-πομακική κοινότητα επίσης.
  Kryokwlos,για τους "εθνικά" Μακεδόνες μετανάστες στην Αμερική το 1908, η περιοχή ήταν ακόμη Οθωμανική αυτοκρατορία και οι κάτοικοι αυτοπροσδιορίζονταν και απο τον γεωγραφικό χώρο καταγωγής τους (Ρούμελη, Μωρηάς κα.)Για την περιοχή των Γιαννιτσών, μήπως υπερβάλλεις; Ο καπετάν Γκόνος,απο Γιαννιτσά ήταν, λέξη ελληνικά δεν ήξερε, και ειναι ήρωας του Ελληνικού Μακεδονικού Αγώνα.Ας μην μιλήσουμε για Ριζοσπάστη και τις θέσεις του Ζαχαριάδη. Απο τα βαρειά λάθη, που θέλει και το ίδιο να ξεχάσει.Οσο για την σλαβομακεδονική γλώσσα και βέβαια υπάρχει,δεν ειναι το θέμα μας η ύπαρξη ή οχι γλωσσικής μειονότητας στην περιοχή, αλλα η πολιτική κατασκευή ενός έθνους,με σύμβολα και ιστορία δανεικά,και πως χρησιμοποιούνται στην κινούμενη άμμο που λέγεται βαλκάνια πράγμα που αποτελεί πιλότο για δημιουργία προβλημάτων παντού.Το αμπεσεντάρ, ήταν το αλφαβητάρι που εξέδωσε το ΥΠΕΞ και συνέταξε Ελληνας γλωσσολόγος σύμφωνα με τις συμφωνίες της Συνθήκης των Σεβρών.Ποιός διαφώνησε οτι στην περιοχή κατοικούσε κοινότητα που για αυτήν τα ελληνικά ήταν ξένη γλώσσα;Μιλάμε για το 25, λίγα χρόνια μετά την έλευση του Μικρασιατικού στοιχείου στην περιοχή, την προσπάθεια του κράτους να ομογενοποιήσει τους πληθυσμούς. Και η συμβίωσή τους δεν ήταν καθόλου έυκολη.Και στην έποχή εκείνη υπήρχε ακόμη το πρόβλημα των αλυτρωτισμών. Επι Μεταξά και στην διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου, οι κοινότητες αυτές ειχαν προβλήματα και δεχόντουσαν καταπίεση απο τους Ελληνάρες και τους έλληνες δάσκαλους που τους αντιμετώπιζαν με καχυποψία.Σημαίνει κάτι αυτό για το πως χρησιμοποιείται σήμερα το Μακεδονικό; Στα σύνορα υπάρχουν και άλλες μειονότητες, στα βόρεια σύνορα της Θράκης ζούν οι Πομάκοι. Και στην Ελλάδα και στην Βουλγαρία. Τα πιο απομονωμένα χωριά ξέρουν ελάχιστα ελληνικά μέχρι καθόλου, δεν ειναι τούρκοι, και μονο το τουρκικό κράτος και κάποιοι που δεν έχουν γνωρίσει Πομάκο στην ζωή τους υποστηρίζουν οτι ειναι τούρκοι.

 57. Frixos13 avatar
  Frixos13 15/03/2008 22:11:21

  kryokwlos Says: "ήταν χαζοί ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ που τον έστειλαν για να πάει να δει στη γωνία - αν έρχονται!"
  Νομίζω οτι το επιχείρημά σου είναι λάθος, επειδή μπορεί να αντιστραφεί: ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΠΕΙΔΉ ΌΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ "ΕΣΤΕΙΛΑΝ" ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ; - (Μητσοτάκης - Παπανδρέου - Φλωράκης;

  Και σκεφτείτε όλοι σας το εξής: Μετά την εκδίωξη Σαμαρά, έπεσε και η κυβέρνηση Μητσοτάκη (την έριξε η τριάδα Εβερτ - Κανελλόπουλος - Δήμας)και μετά είχαμε εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας και βγηκε πρόεδρος ο Εβερτ. Αν ο Σαμαράς δεν είχε φύγει και ήταν υποψήφιος δεν θα έβγαινε πανηγυρικά; Που θα ήταν στην περίπτωση αυτή σήμερα η Ντόρα; Είναι λοιπόν προφανές οτι έκανε ΜΕΓΑΣΛΟ ΛΑΘΟΣ που έφυγε και ελπίζω οτι τα χρόνια που ήταν στη γωνία να τον δίδαξαν

 58. Αρις avatar
  Αρις 15/03/2008 22:16:01

  ρε παιδια πολυ ασχολειστε με το κρυωμα!!!!!!!!!
  Το τι αντιπροσωπευει ο καθενας φαινεται.Καποιοι ειναι εδω να γραφουν τις αποψεις τους και αλλοι για να βγαζουν τα απωθημενα τους και να προπαγανδιζουν....
  Εγω παρακολουθοντας τον Σαμαρα ειδα τον μονο πολιτικο που αξιζει στην Ελλαδα σημερα.
  Τουλαχιστον αυτος παραμενει σταθερος στις θεσεις του και δεν αλλαζει την αποψη του μεσα σε μια βδομαδα οπως η νυν υπουργος που προσπαθει τωρα να εμφανιστει ως υπερμαχος του βετο ενω πριν 2 εβδομαδες ηταν ετοιμη να συμφωνησει για διπλη ονομασια.

 59. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 15/03/2008 22:27:22

  Και ελληνική "μειονοτητα υπερχει στη βουλγαρια σαρακατσανοι στο Πλοντιβ και υπολειματα ελληνοφωνων στη Μεσημβρια και μακεδονικη εθνική ομαδα υπαρχει και στην Ελλαδα - μιλανε ντοπκα- (ετσι λέγεται η διαλεκτος στην καθομιλουμένη. Στην πτολεμαιδα οι υπόλοιποι τους αποκαλουν ειρωνικά Γάλλους -λογω προφοράς. Παντου σε όλα τα Βαλκανια υπάρχουν υπολειματα της 'ΜΑΚΕΔΟνικής' σαλάτας οπως αποκαλούνταν το εθνικό μωσαικό πριν το 12. Το πρόβλημα δεν ειναι εκει. Δεν καταλαβαίνω τι μανια είναι αυτή που μας εχει πιασει όλους να γυρίζουμε πισω σε καταστάσεις 100 χρόνια παλιες και συσχετισμούς που δεν υπάρχουν πια για να δικαιολογησουμε πολιτικές θέσεις που αφορούν το μέλλον.
  Οι αλητρωτισμοί - ηλιθιοι και καταστροφικοί ετσι κι αλλιως- βασίζονται σ μια επιλεκτική απλουστευτική ανάγνωση της ιστορίας και αναδεικνυουν σαν βασική αρχή και αναδεικνυουν ως βασική αρχη των σχεσεων μεταξυ των ανθρώπων το εθνοτικό μισος και την καχυποψία. Υπάρχουν και άλλες αρχές, ο σεβασμός της διαφορετικότητας, η αναδειξη της ειρηνης και της ευημερίας ΟΛΩΝ χωρις αποκλεισμούς θρησκειας αι γλώσσας που απαντά νομιζω με τον καλυτερο τρόπο στις βλακειες ενθεν και ενθεν για μεγαλες Αλβανιες Βουλγαρίες , Ελλαδες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Και όσο και αν πάσχουμε από κομπλεξ κατωτερότητας , δεν θα κουραστώ να το λέω, η Ελλαδίτσα σήμερα είναι ο ισχυρότερος παικτης στην περιοχή πολιτικα διπλωματικά και οικονομικά αρκει να μη σπαταλιεται σε αγονες αντιπαραθεσεις και να ξεφύγει απο τα στερεοτυπα του μακεδονικου αγώνα πριν 100 χρόνια.

 60. kryokwlos avatar
  kryokwlos 15/03/2008 22:34:26

  για την Αλεξάνδρα:

  Οι δηλώσεις εθνικότητας γίνονταν στο νησί Έλις, αφού ήδη είχε ξεσπάσει ο ανταγωνισμός και η αποστολή πρακτόρων στο γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας από τις ενδιαφερόμενες γειτονικές χώρες.

  Κατά τον έλεγχο στο νησί Έλλις οι ελληνικά σκεπτόμενοι μακεδόνες δήλωναν ΕΛΛΗΝΕΣ με τόπο γέννησης τη Μακεδονία (δες τι δήλωναν π.χ,. οι Ηπειρώτες μετανάστες που ήταν επίσης υπόδουλοι στην Τουρκία την ίδια περίοδο)

  Οι βουλγαρικά ή τουρκικά σκεπτόμενοι Μακεδόνες δήλωναν ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ή ΤΟΥΡΚΟΙ με τόπο γέννησης τη Μακεδονία

  Οι μη ανήκοντες στους παραπάνω Μακεδόνες δήλωναν ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ με τόπο γέννησης τη Μακεδονία


  Όλοι γνώριζαν τι δήλώναν, με ποιους πήγαιναν. Και οι αμερικάνοι υπάλληλοι του νησιού Ελλις εκείνης της εποχής, επιφορτισμένοι με την υποδοχή - έλεγχο υγείας (και κοινωνικών φρονημάτων) των μεταναστών, είχαν την εγκύλια μόρφωση της εποχής για το τι γίνονταν στα Βαλκάνια, όπως ξέρουν σε όλον το μορφωμένο κόσμο σήμερα τι γίνεται στο Κόσοοβο, ή τι γόνεται στη Μιτροβίτσα. Για το ποιοι λαοί υπάρχουν και τα προβλήματά τους.

  Ευτυχως που υπάρχει το αρχείο εφημερίφων κα του νησιού ellis στο ιντερνετ και συγκεντρώνουμε πληροφορίες.

 61. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 15/03/2008 22:37:18

  Ήρεμα
  1.ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας έγινε η όχι με την υπογραφή του Αντωνάκη στην σύνοδο Υπουργών Ε.Κ..
  2.το αποτέλεσμα αυτού του παραπάνω γεγονότος ήταν η όχι μετατροπή του μέχρι τότε ομόσπονδου σε ανεξάρτητο κράτος με την ίδια ονομασία για αυτούς και σε συνέχεια για 120 χώρες με εξαίρεση την Ελλάδα .
  3.Ποιος είναι ο λόγος που επιβεβαιώνεται τον Μητσοτάκη και ταυτόχρονα τον βρίζεται. .

 62. wild gene avatar
  wild gene 15/03/2008 22:38:41

  Το να απακαλούμε την ευαισθησία για την Μακεδονία αλυτρωτισμό είναι μάλλον άστοχο. Δεν ζητήσαμε ποτέ αλλαγή συνόρων ή πόλεμο. Αντίθετα οι Έλληνες αγωνιζόμαστε για να προστατεύσουμε την ιστορία από τους κάθε λογής παραχαράκτες και τυχοδιώκτες της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Πού είναι ο αλυτρωτισμός, αλήθεια που;

 63. viky avatar
  viky 15/03/2008 22:38:46

  Δυστυχώς λυπάμαι. Και ταυτόχρονα ντρέπομαι. Αλλά καταλαβαίνω. Ζητώ συγγνώμη που είπα την άποψή μου. Ειλικρινά το λέω, δεν θα το ξανακάνω. Σας δίνω το λόγο μου ότι τον Σαμαρά δεν τον ήξερα. Τον είδα σήμερα και μου άρεσε πολύ. Εξήγησα και γιατί μου άρεσε. Δεν περίμενα τέτοια εμπάθεια και κακία. Το έγκλημά μου είναι η γνώμη μου. Ζητάω και πάλι συγγνώμη που την είπα. Όμως καταλαβαίνω. Και την εμπάθεια αυτών που με βρίζουν. Γιατί αυτός ο άνθρωπος απ΄ό,τι φαίνεται διαφέρει από αυτούς. Είπα πριν ότι ντρέπομαι. Ντρέπομαι που στη χώρα μας τη διαφορετική άόψη την πετροβολούμε. Μας αρέσει να πηγαίνουμε με το ρεύμα. Με όλους. Με τη μόδα. Με τη Βροχοπούλου, τον Τσίπρα και τη Ντόρα. Αυτα ψηφίζουμε. Και αυτά μας αξίζουν. Υ.Γ. Δεν έχω ψηφίσει ακόμα και μάλλον δεν θα το κάνω και τώρα που μπορώ! Θα το κάνω όταν κάποιος με εμπνεύσει. Και ελπίζω κάποτε να γίνει...

  Βίκυ

 64. viky avatar
  viky 15/03/2008 22:42:15

  Δημοσθένη, η γιουγκολαβίου, ούτως ή άλλως θα διαλυόταν. Η Γερμανία ήδη είχε αναγνωρίσει Σλοβενία και Κροατία. Εγώ ένα έχω να πω για εκείνη τη μέρα. Ότι Μητσοτάκης, Καραμανλής, Δαμανάκη, και Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά και Πάγκαλος, Ντόρα κλπ. πανηγύριζαν τότε για τον Αντωνάκη, όπως τον λές. όπως όλοι οι Έλληνες. Τώρα τον χτυπάτε, 17 χρόνια μετά γιατί δεν μπορείτε να χτυπήσετε όλους αυτούς που διαχειρίστηκαν το θέμα αυτά τα 17 χρόνια που μεσολάβησαν. Αυτό δείχνει πόσο μεγάλος και δυνατός είναι!

 65. viky avatar
  viky 15/03/2008 22:43:09

  Στο προηγούμενο σχόλιο δεν είμαι εγώ.

  Βίκυ

 66. Lukas avatar
  Lukas 15/03/2008 22:44:26

  Κρυόλωλη αποτελεί τη Ντόρα ο Κωστάκης. Μήπως βρε Ντόρα είσαι εσύ?

 67. kryokwlos avatar
  kryokwlos 15/03/2008 22:48:15

  για τ φρίξο 13
  ας αφήσουμε τα παλιά, είπε δεν είπε άξιζε δεν αξιζε..

  ας τον κρίνουμε πλιτικά, αφού με το δημόσιο λόγο που εκφράζει (τώρα βγήκε από το παρασκήνιο) σημαίνει πως και θα κριθεί.

  Τι ακριβώς πολιτικό λόγο εκφράζει; Ποιο όραμα δημιουργεί;

  Έχει προτείνει συγκεκριμένα κάτι αξιόλογο-τεκμηριωμένο πέρα από αφορισμούς - αστ΄ληρικτυα - ασυνεχή;

  Λένε για τα σελέχη της ΝΔ σήμερα:
  Χατζηδάκης = ευρωπαϊστής
  Γιαννάκου (όσο ήταν ενεργή) ευρωπαΐστρια κλπ
  Μανώλης = λαϊκιστής, ταΐζει τα εργατικά στέκια καφενεία με δεξιά τροφή
  Γιακουμάτος = Λαΐκιστής... βλάλτον μπροστά να φέρει πόλωση

  κλπ κλπ
  Τι να πούνε για το Σαμαρά?

  Προσωπικά υποθέτω (πολιτικό σχόλιο αυτό - όχι αστυνομική έρευνα) πως ο πεθερός του ενίσχυσε γερά το εκλογικό ταμείο της νδ και τον έβαλαν στο ψηφοδέλτιο Μεσηνίας (?) Και χάλασε την καλή πορεία μιας μορφωμενης κοπέλας βουλευτίνας (κι ας ήταν από τζάκι)


  Θυμούμαιθ παλιότερα που έκανε μόνοπς του ταξίδια στην αμερική, και τα παπαγαλάκια του εδώ έγραφαν πως τον είχε καλέσει ο μπους (παππούς) για να του δώσει το χρίσμα κλπ

  Στο 1990 με πρακτικές του 1930!

  Να τον χαίρεστε το δημοσιοσχεσίτη.

 68. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 15/03/2008 22:55:33

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=7684624

 69. kryokwlos avatar
  kryokwlos 15/03/2008 22:56:22

  βίκυ,
  το 1985-90 ήταν νέος, ωραίος, φορούσε θαλασσί πουκάμισο, καλές σπουδές..
  ο τσίπρας της εποχής του

  γι' αυτό πήρε και καλή προίκα!

  αλλά νομίζω πως να υπάρχουν σήμερα νέοοι άνθρωποι που να τον θαυμάζουν, μου φέρνει κάτι σε πρόβλημα...

  βέβαια, αν το 1990-92 τα πήραν χοντρά αρκετοί εφημεριδογράφοι για να του φτιάξουν προφίλ, τί να στοιχίζει σήμερα, να ξαμολύσει 5-6 αρθρογράφους με μισθό στα φόρα στο ίντερνετ .

  Διαβάζω συχνά αγγελίες που λένε : δουλειά από το σπίτι, κάθεστε και παίζετε στο πισί και παίρνετε ως 3000 το μήνα!

  αυτό είναι;

 70. wild gene avatar
  wild gene 15/03/2008 23:08:03

  Αφού κρυόκωλε απεχθάνεσαι τον Σαμαρά, αυτά που τα ξέρεις και τα λες;
  Η ιστορία του Σαμαρά και γνωστή είναι και δεν την έκρυψε και ποτέ.
  Και θέσεις είχε. Όποιος ψάξει θα τις βρει.

  Και όσον αφορά τους πληρωμένους αρθρογράφους, τον Σαμαρά δεν τον λιβανίζουν καθημερινά όπως κάνουν με άλλους πολιτικούς. Αν πλήρωνε φαντάζομαι ότι θα τον λιβανίζανε και αυτόν.

 71. Αρις avatar
  Αρις 15/03/2008 23:11:41

  Αυτα τα λινκς δειχνουν τις θεσεις που πηρε τους 3 τελευταιους μηνες μονο.
  Βρες μονος σου αφου τα διαβασεις πως θα τον "ονομασεις"
  Για μας ειναι ο Αντωνης που τα πεταξε ολα γιατι ηταν ηθικα αντιθετος στα οικονομικα συμφεροντα και τα πολιτικα παιχνιδια του Μητσοτακη

  http://www.paron.gr/v3/new.php?id=21247&colid=37&catid=34&dt=2008-03-09&search=%E1%ED%F4%F9%ED%E7%F2+%F3%E1%EC%E1%F1%E1%F2
  http://www.ekathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_100074_16/03/2008_263038
  http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=22663304
  αρθρο του στο κοσμο του επενδυτη:
  http://earthquake.pblogs.gr/2008/02/epeigoysa-anagkh-allaghs-ypodeigmatos-sth-hwra.html
  Νεοι Φακελοι
  http://www.skai.gr/master_avod.php?id=75851

 72. kryokwlos avatar
  kryokwlos 15/03/2008 23:12:55

  ςιλδ,
  ok, ta eipa, ta eipes, de nomizw pws xreiazetai na apanthseis ksana se ar8ro mou.
  An eisai mikros sthn hlikia, yparxei elafryntiko, den ksereis ti egine - ti ginetai ston topo mas.

  an eisai megalos kai ta pisteyeis ayta pou grafeis, arxizw ki anhsyxw gia ton eauto mou mallon to dianohtiko tilt 8a to exw egw.

  an omws eisai epaggelmatias, ok kane doulia sou

 73. kryokwlos avatar
  kryokwlos 15/03/2008 23:15:49

  yg apex8anomai to pseytiko, to kibdhlo, oxui tous an8rwpous. oi an8rwpoi exoun ki adynamies.

  sthn peripotwsh tou samara, ektimw pws synparxei to pseytiko, to kibdhlo. (politikh apatewnia, megalomania, kakisth e8nikofrosynh)

 74. wild gene avatar
  wild gene 15/03/2008 23:17:31

  Είμαι 29 ετών και θυμάμαι πάρα πολύ καλά τα γεγονότα.
  Και θυμάμαι ότι τότε ο Σαμαράς ξεχώριζε μέσα σε μια πολιτική ζωή που όζει, όπως όζει και σήμερα.
  Και θυμάμαι που του την πέφτανε από όλα τα κόμματα γιατί προφανώς τους χάλαγε τη μαγιά.
  Γιατί δεν δέχτηκε να ξεπουλήσει τη Μακεδονία, γιατί δεν δέχτηκε να σύρεται πίσω από τον κάθε Παντσαβόλτα.

 75. Αρις avatar
  Αρις 15/03/2008 23:18:20

  Αφου σε τρωει τοσο πολυ τι ειμαι θα σου πω.....ειμαι ενας 22χρονος οπαδος του Σαμαρα.Φανηκε αυτο.Κι εγω πολιτικα σου απαντω (για τελευταια φορα,ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΕΣ,ΒΑΡΕΘΗΚΑ) με τις θεσεις του που τις βρισκεις ευκολα στο Google.

 76. kryokwlos avatar
  kryokwlos 15/03/2008 23:28:35

  Eisai 29 xronwn kai 8ymasai ton Pantsavolta!

  Dhladh 2008-1992= 16 xronia

  Tote hsoun 13 xronwn. eeee...

  Apo ta 13 8ymamai to daskalo, to symmathiti, to prwto tsigaraki pou anapsa... tote bgainan ki oi prwtes tixes sthn hbikh xwra, alla ton Pantsavolta (Kaltsestroutisi klp) POTE

  Xa xa xa...

 77. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 15/03/2008 23:31:42

  @ Αλεξάνδρα Βούλγαρος εργάτης του πατέρα μου, μου είπε ότι υπάρχουν Έλληνες στη Φιλιππούπολη. Παλιά ήταν αρκετοί. Τώρα δεν ξέρω. Μετά τους Βαλκανικούς πολέμους μοιράστηκε το Ευρωπαϊκό τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο καθένας πήρε ότι πήρε και τα υπόλοιπα τα θάψαμε. Και οι Έλληνες και οι Σέρβοι. Οι Βούλγαροι όχι. Αυτοί όποτε μπορούσαν μας την έπεφταν και θα το ξανακάνουν.

  Στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας πριν τους πολέμους το 45% ήταν Έλληνες και το υπόλοιπο μοιραζόταν στις άλλες εθνικότητες. Οι Έλληνες ήταν η μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομάδα. Μετά τους πολέμους και τη μικρασιατική καταστροφή έγιναν ανταλλαγές πληθυσμών. Αυτό δεν εξαφανίζει τους γηγενείς Έλληνες της περιοχής.

  Επίσης στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει με κάτι αρχεία από την Αμερική έχω να πω το εξής. Το πως διάλεγε κάποιος να χαρακτηρίσει γεωγραφικά τον εαυτό του τι στιγμή που δεν ήξερε καν ποια είναι η ιστορία του και από που έρχεται μου είναι αδιάφορο. Το να έρχεται όμως, να μου το παίζει απόγονος του Μ. Αλέξανδρου να μου λέει ότι του κατέχω τη χώρα του και ότι είμαι ανύπαρκτος σαν λαός ε αυτό πάει πολύ.

  Όσον αφορά την ύπαρξή τους στον Ελλαδικό χώρο των Σκοπιανών έκαναν κόμμα και πήραν 3.000 ψήφους. Δεν είναι καν άξιο λόγου και δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης για μένα.

 78. kryokwlos avatar
  kryokwlos 15/03/2008 23:32:07

  οκ boys..
  έχει πλάκα,
  θέλετε να το συνεχίσουμε;

  Ποτέ δεν πίστευα πως έχει φανς ο σαμαρας!

  (έστω και υπάλληλους)

  Πρέπει να αναθεωρήσω. Έκανα λάθος.

  ΥΓ Ήταν και παλαιό boyfriend της Αννασ Βισηη κάποια εποχή?
  Αν ναι, τότε δικαιολογούνται όλα αυτά τα όψιμα φαν-ηλίκια

 79. wild gene avatar
  wild gene 15/03/2008 23:33:08

  Φυσικά και θυμάμαι.
  Όπως θυμούνται και πολλοί άλλοι στην ηλικία μου το 90-93 και τρέμουμε μην ξανέρθει τέτοια συμφορά στη χώρα.
  Εσύ θυμάσαι ή μήπως είσαι εσύ ο "επαγγελματίας" blogger;
  Τον Παντσαβόλτα πάντως τον προσπερνάς πουλάκι μου ...

 80. Ηλεκτρα avatar
  Ηλεκτρα 15/03/2008 23:33:28

  signomi pou epembeno etsi alla tin makedonia tin poulisan oloi mazi, kai o samaras pou nai men estanthike askima, alla ekane to kathikon tou kai o efialtis o mitsotakis. oso gia to stimeno interview simera, giati den ebgaine tote h kai tora na enimerosi sosta ton kosmo, gia oti pramatika egine to 93;;;

 81. Ηλεκτρα avatar
  Ηλεκτρα 15/03/2008 23:34:22

  episeis anarotiemai pragmatika ti psychosynthesi prepei na exi ena atomo 22 xronon gia na einai fan tou samara ...

 82. kryokwlos avatar
  kryokwlos 15/03/2008 23:37:48

  Ο αριθμός των 3000 ψήφων σε 7,5 εκατομμύρια έγκυρα λέει... Σκέψου στην ΗΠα τους ινδιάνους

  Αν άνθρωποι νιώθουν μειονότητα, τότε να ωφεληθούν των δικαιωμάτων μειονότητας.

  Θα έπρεπε να το κάνει από μόνη της η Ελλάδα πριν τη σέρνουν στα διεθνή φόρα και δικαστήρια.

  (και για να ψηφίζουν 3000 και βέβαια νιώθουν)

 83. wild gene avatar
  wild gene 15/03/2008 23:38:04

  Το ότι την Μακεδονία την ξεπούλησε ο Σαμαράς είναι πρώτη φορά που το ακούω.
  Ο άνθρωπος αγωνίστηκε για τη Μακεδονία, τον φάγανε γι' αυτόν τον λόγο και λές ότι την πούλησε αυτός παρέα με τον Μητσοτάκη;
  Αυτό δεν είναι τρικυμία, είναι τυφώνας εν κρανίω!

  Και αναρωτιέσαι και γιατί έχει νέους οπαδούς ο Σαμαράς ....

 84. kryokwlos avatar
  kryokwlos 15/03/2008 23:42:08

  ποια συμφορά;
  εννοείς το μητσοτακέικο;

  το 1990 ήταν 1 βουλευτική έδρα.

  Σήμερα το μητοτακέικο έχει 2 έδρες

  Στις επόμενες εκλογές θα έχει 4
  η μία καθαρή στο όνομα Μπακογίάννη , η 1 με διπλή ονομασία Μπκακογιάννη μΗτσοτάκη
  και οι άλλες δυο καθαρα ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

  Όπως βλέπεις πάμε κατά διαόλου 4πλή συμφορά, κάνε κάτι να προλάβουμε μαζί!

 85. factorx avatar
  factorx 15/03/2008 23:45:10

  Βίκυ: μην δίνεις σημασία, συνέχισε.
  Μένω πραγματικά έκπληκτος απο τις αντδράσεις. Αν δεν κάν λάθος, το θέμα για το Σαμαρά συγκεντρώνει μέχρι στιγμής τα περισσότερα σχόλια απο όποιο άλλο ανεβάσαμε. Αυτό υποδεκνύει οτι υπάρχει προβληματισμός κι αυτό είναι υγεία. Αλλα ας προσπαθήσουμε να δούμε επιτέλους τον καθένα στις πραγματικές διαστάσεις του.

 86. Ηλεκτρα avatar
  Ηλεκτρα 15/03/2008 23:47:31

  o mitsotakis tou edose entoli, ean thimame kala to 92', na pai sthn evropaiki enosi kai na stiriksi tin deuteri grammi aminas ths ellinikis kyvernisis. diladi thn onomasia fyrom. pes mou ti ekane tote o samaras ;;; paratithike;;;

 87. kryokwlos avatar
  kryokwlos 15/03/2008 23:49:24

  πάντως θα έχει πλάκα η τριπλή ονομασία

  μητσοτάκη-μπακογιάννη-κούβελου!

 88. Ηλεκτρα avatar
  Ηλεκτρα 15/03/2008 23:50:42

  wild gene

  sorry alla auto gia mena einai ypokrisia ean to pisteve tha antidrouse auto to kanei sinenoxo. gia auton ton logo leo oti tin poulise kai o samaras, ok?

 89. kryokwlos avatar
  kryokwlos 15/03/2008 23:53:10

  η δικαιολογία απόσυρσης της εμπιιστοσύνης σαμαρά κι ομάδας του στον μητσοτάκη ήταν η σχεδιαζόμενη πώηση του οτε κι όχι το μακεδονικό

 90. wild gene avatar
  wild gene 15/03/2008 23:54:47

  Ο Σαμαράς δεν κράτησε καμία δεύτερη γραμμή άμυνας και για αυτό λέγανε τότε στας Ευρώπας για διγλωσσία της ελληνικής κυβέρνησης.
  Δηλαδή παράκουσε τις εντολές του Μητσοτάκη. Και πολύ καλά έκανε.
  Την ονομασία της FYROM την έχουμε από την εποχή της ενδιάμεσης συμφωνίας. Επί ΠΑΣΟΚ.

  Ο κρυόκωλος συνεχίζει να λέει ότι θέλει και ότι του καπνίσει.Για την διακυβέρνηση 90-93 κουβέντα.

 91. Ηλεκτρα avatar
  Ηλεκτρα 16/03/2008 00:01:00

  kaneis lathos wild gene kai se parapempo sthn dilosi tou idiou. einai apo mia palia ekpompi tou papaxela opou o idios lei oti egine perigelos, giati arage;
  http://mediaspotgr.blogspot.com/2008/03/blog-post_8674.html

 92. kryokwlos avatar
  kryokwlos 16/03/2008 00:03:19

  για τους εθνικόφρονες πιτσιρικάδες του Αντι, του κλικ και του Crysis

  Θα πρέπει στα σχολεία σας, να σας δείχνουν σε εβδομαδιαία βάση και για 3 ώρες την ημέρα, αποσπάσματα από τη δίκη του χασάπη των βαλκανίων στη Χάγη. Να πω για φωτογραφίες από το μακελιό της Σεμπρένιτσα, άστο είναι ακατάληλο για την ηλικια αυτή.

  Μόνο έτσι θα φύγει από την εκπαίδευση κι από τον τόπο ο ψευτοπατριωτισμός, ο εθνικισμός, η θολούρα της εθνικοφροσύνης.

  Από τη μια τον Κοστούνιτσα και τις φωτιές στην αμερικάνικη πρεσβεία κι από την άλλη τις λαμπρές τελετές του Συμβουλιου της ΕΕ,. που σήμερα προεδρεύει η Σλοβενία, μέχριο χτες παραλίγο υποψήφιο θύμα του μακελάρη της βαλκανικής.

 93. wild gene avatar
  wild gene 16/03/2008 00:04:37

  Η άρση του εμπολέμου με την Αλβανία έγινε το 1986 από κυβέρνηση Ανδρέα με υπουργό τον Παπούλια.
  Τα σύνορά μας έκτοτε ήταν ανοιχτά. Η Αλβανία είχε κλειστά σύνορα.
  Το 92 ο Μπερίσα άνοιξε τα σύνορά του και όχι ο Σαμαράς. Αλλά η χολή κατά του Σαμαρά του το χρεώνει και αυτό.
  Πές μου όπως είπα πιο πάνω και τις ευθύνες Σαμαρά για το φαινόμενο el niniο;
  Αφού φταίει και για το ασφαλιστικό, ε, δεν μπορεί, κάπως θα έχει επηρεάσει και τις παγκόσμιες κλιματικές συνθήκες.

  Προσωπικά, πιστεύω πως θα πρέπει να προχωρήσουμε στη νομιμοποίηση των μεταναστών όσων αφορά το καθεστώς εργασίας τους για να γλιτώσουμε την εισφοροδιαφυγή.
  Αλλά για το ασφαλιστικό οι μετανάστες φταίνε;
  Τι ρατσισμός είναι αυτός;
  Ο Σαμαράς είναι κάτι σαν τις διαφημίσεις της σταθερής τηλεφωνίας. Φταίει ο ΟΤΕ που έχει πάγιο.

 94. wild gene avatar
  wild gene 16/03/2008 00:06:12

  Ηλέκτρα:kaneis lathos wild gene kai se parapempo sthn dilosi tou idiou. einai apo mia palia ekpompi tou papaxela opou o idios lei oti egine perigelos, giati arage;

  Ακριβώς γιατί δεν είχε δεύτερη γραμμή άμυνας!

 95. Kassandra avatar
  Kassandra 16/03/2008 00:06:42

  δημοσθένη,
  Επίτρεψέ μου να σε συμπληρώσω. Δεν έφερε μόνο εσωτερικό εργατικό ανταγωνισμό. Έδωσε την ευκαιρία δημιουργίας μίας Αλβανικής μειονότητας από το πουθενά. Σε λίγα χρόνια τα τυπάκια που έχουν πάρει φόρα με τα όνειρά τους περί "Μεγάλης Αλβανίας" θα αποκτήσουν οικονομική και πολιτική δύναμη. Τότε θα διεκδικήσουν μειονοτικά δικαιώματα. Το στοίχημα είναι αν οι νέες γενιές θα προλάβουν να αφομοιωθούν από το ελληνικό στοιχείο ή θα διατηρήσουν αλβανική εθνική ταυτότητα. Όλες οι ενδείξεις από τη συμπεριφορά τους στα διπλανά κράτη συνηγορούν προς το δεύτερο. Άσε που άμα γκετοποιηθούν σε συγκεκριμένες περιφέρειες της Ελλάδας θα ζητήσουν και αυτονόμηση. Τόσο απλά είναι τα πράγματα ειδικά μετά την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου. Ο Δελαστίκ το φωνάζει παντού αλλά ποιός ακούει. Η Κόντρα Μητσοτακηκών - Καραμανληκών μας μάρανε;

 96. alex avatar
  alex 16/03/2008 00:07:42

  ποιος ειανι αυτος ο χασαπης των βαλκανιων που δικαστηκε στη χαγη; γιατι εγω απ'οτι ξερω οι χασαπηδες ειναι στην αμερικη και στην γερμανια ελευθεροι να ζουν και να βασιλευουν

 97. wild gene avatar
  wild gene 16/03/2008 00:08:08

  Το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί ο Μητσοτάκης ζήτησε την περιβόητη δεύτερη γραμμή αμύνης. Γιατί είχαμε ήδη την απόφαση των τριών σημείων.

 98. Ηλεκτρα avatar
  Ηλεκτρα 16/03/2008 00:08:53

  prodosia alla den mou apantises se oti sou ipa...

 99. wild gene avatar
  wild gene 16/03/2008 00:09:28

  Ο Σαμαράς φταίει και για τη Μεγάλη Αλβανία!!!!!

  Για όνομα του Θεού!!!!!!

 100. kryokwlos avatar
  kryokwlos 16/03/2008 00:10:22

  den eipe kanenas pws den yparxoun ki allou xasaphdes, p.x. palaistinh, irak, afganistan.... somalia

  alla edw syzhtame gia th geitonia mas

  poios einai o xasaphs? des tis fwtografies ths sremprenitsa, exoun kataskeyasth

 101. AnonymOs avatar
  AnonymOs 16/03/2008 00:10:58

  Μπράβο στον Σαμαρά!

  Είπε τα πράγματα όπως είναι!!!

 102. Ηλεκτρα avatar
  Ηλεκτρα 16/03/2008 00:11:17

  to theoreis tyxaio oti exoyme symbagies masa 2-2.5 ekat. albanon sthn xvra;;;

 103. Kassandra avatar
  Kassandra 16/03/2008 00:12:41

  wild gene
  Έλα να περπατήσεις σε πάρκο της Αθήνας (όχι των Βορείων Προαστίων) καλοκαίρι και θα νοιώσεις τη "Μεγάλη Αλβανία" γύρω σου... Καλώς η κακώς η ανεξέλεγκτη εισροή Αλβανών μεταναστών έχει χρεωθεί στο Σαμαρά...

 104. wild gene avatar
  wild gene 16/03/2008 00:12:56

  Είπε ότι είπε και στην τελευταία εκπομπή του Παπαχελά.
  Ότι τους εξηγούσε τις επίσημες ελληνικές θέσεις και οι υπουργοί των ευρωπαϊκών χωρών του έλεγαν ότι άλλη ακούνε πως είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης.
  Του λέγανε δηλαδή ότι ο Μητσοτάκης του λέει άλλα, πως το όνομα δεν είναι σημαντικό.
  Απάντησα τώρα;

 105. Ηλεκτρα avatar
  Ηλεκτρα 16/03/2008 00:13:31

  opos "omologise" kai o trangas tis proales irthe o amerikanos presvis kai tous ipe anikste ta sinora... kai kapioi ellines ta aniksan , sigoura den aniksan apo mona tous

 106. john avatar
  john 16/03/2008 00:16:13

  Ο Δημοσθένης μας επαναλαμβάνει τις αηδίες του Μτσοτάκης περι Αλβανών. Για θυμηθείτε καλύτερα. Ο Σαμαράς το μόνο που έκανε ήταν να ευχηθεί να περάσουν "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ Χριστούγεννα εκεί στις ΕΣΤΙΕΣ τους τα αδέρφια μας στη ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ". Και αυτή τη δήλωση χρησιμοποιεί ο Μητσοτάκης και ο Δημοσθένης για να τιν κατηγορούν ότι δήθεν έφερε τους Αλβανούς. Δν μας λένε όμως ότι στη Βόρειο Ηπειρο έχουν δρόμο και πλατεία με το όνομα του (προς τιμή του). Πες μας ρε Δημοσθένη, έξυπνε, αν στους 18 μηνες που ήταν ο Σαμαράς υπουργός ήρθαν 5.000 Βορειοηπειρώτες στην Ελλάδα, επί Ντόρας, πόσες καραβιές πακιστανοί, Ινδοί Σομαλοί, Τανζανοί, Ρώσσοι, Βούλγαροι, Αλβανοί, έρχονται κάθε μέρα; Και όχι μόνο έρχονται αλλά θαλασσοπνίγονται κιόλας; Για πες μας για τη Ντορούλα σου...

 107. wild gene avatar
  wild gene 16/03/2008 00:16:19

  Το ότι έχει χρεωθεί καλώς ή κακώς στον Σαμαρά δεν σημαίνει ότι φταίει αυτός.
  Την χρεώσανε κάτι παπαγαλάκια, σαν αυτά που λέει ο κρυόκωλος ότι είμαι εγώ.
  Αλλά πες μου πώς ο Σαμαράς έφερε τους Αλβανούς στην Ελλάδα και τους πήγε και στην Ιταλία και στη Γερμανία. Απ' ότι ξέρω δεν είχε ποτέ του πρακτορείο ταξιδίων.

  Αυτά είναι ψέμματα και το ξέρετε.
  Γιατί τα αναπαράγετε;

 108. kryokwlos avatar
  kryokwlos 16/03/2008 00:17:08

  > Το στοίχημα είναι αν οι νέες γενιές θα προλάβουν να αφομοιωθούν από το ελληνικό στοιχείο ή θα διατηρήσουν αλβανική εθνική ταυτότητα. Όλες οι ενδείξεις από τη συμπεριφορά τους στα διπλανά κράτη συνηγορούν προς το δεύτερο.

  Ήδη έχου υπάρξει αρκετοί μικτοί γάμοι (μεταξύ ελλήνων κι αλβανών) και γεννήσεις.
  Η τάση είναι για αφομοίωση. Το παιδί που γεννήθηκε απο γάμο Ε+Α δε δηλώνει αλβανική ταυτότητα αλλά ελληνική (στα σχολεία). Ντρέπεται να δηλώσει μικτή προέλευση, καθώς ήδη απο τα νήπια έχει πάρει το μήνυμα!

  Αν προκύψει δίγλωσση εκπαίδευση ή και ξεχωριστό απογευματινό σχολείο, όπως με τους έλληνες της διασποράς, τα πράγματα αλλάζουν.

 109. john avatar
  john 16/03/2008 00:17:10

  Kassandra, giati xrewthike akrivws ston Samara?

 110. wild gene avatar
  wild gene 16/03/2008 00:17:24

  Ηλέκτρα, τα ελληνικά συνορα ήταν ανοιχτά από το 1986!!!

 111. Αρις avatar
  Αρις 16/03/2008 00:17:50

  Ας λυσει πρωτα το Υπ Εξωτερικων το ζητημα με την μειονοτητα της Θρακης που ειναι και επικινδυνο και δεν αντιδρα καθολου η Ντορα οταν της λεει ο Τουρκος Υπ Εξωτερικων για γλωσσικη μειονοτητα (πρωτα θρησκευτική μετα γλωσσικη και παει λεγοντας..) απλα κανει δηλωσεις για την αναγκαιοτητα της μαντιλας!!!Μετα βλεπουμε για τους Αλβανους οταν και αν προκυψει θεμα...

 112. john avatar
  john 16/03/2008 00:18:00

  Ο Μητσοτάκης με το άσβεστο μίσος του για τον Σαμαρά τις διακινούσε αυτές τις αηδίες

 113. Ηλεκτρα avatar
  Ηλεκτρα 16/03/2008 00:18:58

  koita akoma kai an einai etsi, den ofeile na paraitithi, na enimerosi ton elliniko lao, h ellines tote den eixan dikaioma na mathoun ti p r a g m a t i k a simbaini. ekei kolao, to theoro diproso, theoro to thema tis notiasslavias mizon thema gia thn ellada, kai o idios o samaras leei oti einai poli simantiko gia ta kainourgia sinora pou tha xaraktoun sta balkania. loipon ti ekane tote afou einai toso simantiko thema ;;;;

 114. γιαννης avatar
  γιαννης 16/03/2008 00:22:02

  αυτά για τους Αλβανούς και τον Σαμαρά είναι μαλακίες. Ο Σαμαράς είχε δηλώσει ότι αν κανείς ποτέ του βρεί έστω και μια δήλωση που να υπονοεί ή να λέει να έρθουν οι Αλβανοί στην Ελλάδα, θα παραιτηθεί της πολιτικής. Και ποτέ κανένας δεν τα κατάφερε. Αλλά σε αυτό είναι καλός ο Μητσοτάκης και τα παπαγαλάκια του. Στις άθλιες φήμες και τη λάσπη και όχι στην επιχειρηματολογία!

 115. wild gene avatar
  wild gene 16/03/2008 00:22:15

  Η διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας ήταν τετελεσμένη μετά την απόφαση της Γερμανίας να αναγνωρίσει τη Σλοβενία και την Κροατία. Τότε ζήτησε και πήρε τους τρεις όρους.
  Ήταν τότε που τον είχε πει ο Ντε Μικέλις πειρατή της Ευρώπης.
  Και τι να έκανε δηλαδή,μπροστά σε ένα τετελεσμένο γεγονώς;

 116. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 16/03/2008 00:22:27

  Ρε κρυόκωλε πλάκα μας κάνεις? Ακου 3.000 ψήφοι στους 7.500.000 είναι μειονόητα!!! Και πότε μας έσυραν σε δικαστήρια και τα συναφή?

  @ FactorX δεν ενδιαφέρει ο Σαμαράς αλλά η πολιτική που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Μέσα σε 15 χρόνια βρεθήκαμε με 2.000.000 μετανάστες που θα μετατραπούν σε μειονότητα όταν για να γίνουμε εθνικό κράτος έχουμε χάσει τόσο κόσμο. Δες κι εδώ για το πως ξεκίνησε το πρόβλημα. Εγώ δεν το ήξερα. Μετά έρχεται το Σκοπιανό και μετά όλα τα άλλα. Ένα εκρηκτικό μείγμα. Ο κόσμος φοβάται και αν πάρει ανάποδες να δω ποιους α γδάρει ζωντανούς.

 117. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 16/03/2008 00:22:31

  βρε κακο που παθαμε με την φοβια των μειονοτητων!!! Κασσανδρα μου δεν σημαινει οτι οποιος δεν ειναι ιδοις με εμας, Ελληνας, παναθηναικος, οπαδος του συριζα ή οτι αλλο ειναι υποπτος και συνωμωτει εναντιον μας. αλλη σκασιλα δεν εχει ο Αλβανος Μεταναστης ζει με το οραμα να δει την κωλοπετινιτσα μερος της Μεγαλης Αλβανιας!! Ε αμαν εχουμε φτασει να φοβομαστε την σκια μας . Κυνηγαμε την ουρα μας και ανακυκλωνουμε τα εθνικα μας κομπλεξ. Η θεωρία οτι ειμαστε ο περιουσιος λαος εθνος σπανιον που το ζηλευουν ολοι και το επιβουλευονται ειναι ενα μαλακισμένο ιδεολογημα που μας κανει κακο. Μας κανει κομπλεξικους μας κανει να αμυνομαστε αντι να ανοιγόμαστε και να βαζουμε αυτογκολ σαν αυτό του Σαμαρα με το Μακεδονικό.

 118. Kassandra avatar
  Kassandra 16/03/2008 00:22:41

  Πλέον δεν έχει καμμία σημασία ποιός τους έφερε. Το ζήτημα είναι ότι βλέπεις πολιτικούς χωρίς διορατικότητα και σαφώς κατευθυνόμενους από ξένους οίκους κι εδώ μιλάω για το Μησοτακέϊκο... Την εκπομπή του Παπαχελά την είδα κι εγώ κι έβγαλα τα συμπεράσματά μου για τον Μητσοτάκη (...εγώ δεν συμφωνούσα με το όνομα και άλλα τέτοια).

 119. τακης avatar
  τακης 16/03/2008 00:23:28

  Η Ντόρα ας μας πει πόσους δημοσιογράφους (και ποιους) τάιζε στον 9,84 και πόσους τώρα στο ΥΠΕΞ. Να μας πει επίσης πόσοι λαθρομετανάστες έχουν μπει στην Ελλάδα επί των ημερών της. Αλλιώς να τα αφήσετε αυτά για τον Σαμαρά

 120. wild gene avatar
  wild gene 16/03/2008 00:26:58

  Υπερασπιζόμαστε την ιστορία μας.
  Τρομερό αυτογκόλ!!!

  Αν αποδεχόμασταν ότι μας λένε οι αμερικάνοι θα είχαμε βάλει γκολ και μάλιστα με ανάποδο ψαλίδι!!!

 121. Αρις avatar
  Αρις 16/03/2008 00:27:04

  Οσο για την Αλβανια οταν ανοιξε τα συνορα ο Μπερισα και μπορουσαν οι Αλβανοι να μετακινηθουν (μεχρι τοτε τους ειχαν με προπαγανδα οτι ειναι η καλυτερη χωρα στον κοσμο και με οπλα στα συνορα), ο Σαμαρας ειχε δυο επιλογες.Η πρωτη να ανοιξει τα συνορα για τους βορειοηπειρωτες και να ελπιζει οτι θα γινει καποιος ελεγχος στα συνορα και η δευτερη να βαλουμε στρατο στα συνορα και να πυροβολουν στο ψαχνο οποιον βορειοηπειρωτη ηθελε διακαως και με καθε τιμημα να ερθει στην Ελλαδα.
  Ασε που κανενας δεν λεει το αυτονοητο...μπορει ο Σαμαρας να το χρεωθηκε αλλα σιγουρα δεν πηρε μονος του μια τετοια αποφαση

 122. Kassandra avatar
  Kassandra 16/03/2008 00:27:57

  Φίλε μου sxolio.gr, πίστεψέ με δεν έχω καμμία ξενοφοβία. Όμως δέξου ότι η ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου και ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών που έχουν μεγαλώσει με το όνειρο ότι είναι Μακεδόνες φέρνει νέα δεδομένα στα Βαλκάνια. Τα σύνορα είναι ρευστά, η βία τύπου UCK φέρνει αποτέλεσμα. Οι Αμερικανοί έχουν απασφαλίσει και φτιάχνουν προτεκτοράτα όπου και όπως γουστάρουν. Ο Αλβανικός λαός είναι φιλοαμερικανός μέχρι το κόκαλο. Η Μουσουλμανική μειονότητα ξύπνησε κι αυτή υποκεινούμενη από τους Τούρκους. Αυτά είναι που με ανησυχούν. Εμείς μπορεί να είμαστε ανεκτικοί και πολυπολιτισμικοί. Όλοι οι άλλοι γύρω μας είναι;

 123. Ηλεκτρα avatar
  Ηλεκτρα 16/03/2008 00:28:53

  koita na deis wild gene den mporoume na ta exoume ola afou omos den ekane tipota, oute paraitithike, oute enimerose tous ellines parolou pou eixe to bhma, as katsi kai as mi milisi ! katastrepsan thn ellada kai theloun na exoun kai logo... simera ipe kai kati sosto, ta sinora sta balkania ALLAZOUNE !!!
  auto einai to symantiko, den tha allaksoune yper mas exoume pola anoixta metopa, kai den milaei kaneis. oute kai fainetai kapios na exei thn prothesi na kanei kati signomi alla h politikoi ths elladas moiazoun na einai axthofori!

 124. τακης avatar
  τακης 16/03/2008 00:30:23

  γιατί δεν έχει σημασία ποιος τους έφερε; γιατί ο καθένας μπορεί να πετάει τη μαλακία του ότι δήθεν τους έφερε ο ένας ή ο άλλος; Όποιος λέει ότι τους έφερε ο Σαμαράς να το τεκμηριώσει!

 125. wild gene avatar
  wild gene 16/03/2008 00:31:43

  Άρη, δεν υπήρχε καμία απόφαση να πάρει.
  Η Αλβανία άνοιξε για πρώτη φορά τα σύνορά της και οι Αλβανοί διασκορπίστηκαν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα για να βρουν ψωμί να φάνε. Δεν ήρθαν μόνο στην Ελλάδα, πήγαν και στην Ιταλία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
  Φυσικά και δεν τους έφερε ο Σαμαράς. Είπαμε, δεν είχε ποτέ πρακτορείο ταξιδίων.

 126. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 16/03/2008 00:32:19

  παρεπιπτοντως, αυτο που διαπραγματευομαστε σημερα με τα Σκοπια ΔΕΝ ειναι η ιστορια μας. Και να θελαμε να την ξεπουλησουμε δεν μπορουμε γιατι δεν μας ανηκει και δεν την ελεγχουμε. Η ιστορια και ειδικά η ιστορια του Μ Αλέξανδρου ειναι κτημα της παγκοσμιας κοινότητας. δεν την εχουμε στο μπαουλο μας κυκλφορεί και διαβαζεται από όλο τον πλανητη χρόνια τώρα. και δεν υπάρχει ανθρωπος σ αυτον τον κοσμο που να έχει γραμματικές γνωσεις από γυμνασιο και πάνω που να παιρνει στα σοβαρα τους Σκοπιανους. Αν δεν τουσ καναμε διαφ.ημηση17 χρονια τώρα δεν θα τους επαιρναν καν χαμπαρι. Η παραχαραξη της ιστοριας από τους σκοπιανους δεν είναι προβλημα ούτε δικό μας ούτε της ιστορίας . ειναι προβλημα των ιδιων των σκοπιανων.
  Αλλα για να επανελθω: Δεν διαπραγματευομαστε την εθνικοτητα του Μεγαλεξανδρου, διαπραγματευομαστε το κλεισιμο μιας εκρεμμοτητας, συζητάμε για την ειρηνη στην γειτονια μας!!!

 127. Ζωή avatar
  Ζωή 16/03/2008 00:32:57

  Άκουσα τον Σαμαρά. Δεν υπάρχει σύγκριση με τη Ντόρα. Αυτή είναι επιφανειακή, χωρίς άποψη. Αμερικανόδουλη με πλατύ botoxaρισμένο χαμόγελο. Ο Σαμαράς έχει τσαγανό, άποψη, και βαθιά ιστορική γνώση. Καμία συγκριση

 128. Αρις avatar
  Αρις 16/03/2008 00:35:02

  Λεω για την αποφαση να μην βαλει το στρατο να φυλαει τα συνορα.

 129. wild gene avatar
  wild gene 16/03/2008 00:35:48

  Σε όλο το σκηνικό το πρόβλημά σου ήταν ότι δεν κράτησε τη Γιουγκοσλαβία ενωμένη ενώ ούτε οι ίδιοι οι Γιουγκοσλάβοι δεν την ήθελαν ενωμένη και γι'αυτό και αλληλοσφάχτηκαν. Αυτά είναι προπαγάνδα του ΚΚΕ που θέλει να κρατηθεί μακριά από το θέμα για δικούς του λόγους. Για να μην θυμηθούμε τα αίσχη τους στο θέμα αυτό. Δεν μπορεί να είναι σοβαρή πολιτική γραμμή.

 130. alex avatar
  alex 16/03/2008 00:36:26

  Αυτο που διαπραγματευομαστε ειναι η αδυναμια μασ να προασπισουμε αυτα που μασ ανηκουν. την αδυναμια μασ διαπραγματευομαστε οπως ο χρηστης που δεν μπορει να κοψει τα ναρκοτικα και περνει μεθαδονη. Τα σοβαρα κρατη δεν διαπραγματευοντε 17 χρονια για κατι που τους ανηκει

 131. Kassandra avatar
  Kassandra 16/03/2008 00:37:58

  Η εισροή των Αλνβανών ξεκίνησε επί των ημερών της υπουργίας του. Γι' αυτό το έχει χρεωθεί. Ας δεχτώ ότι οι προθέσεις ήταν αγαθές, να βοηθηθούν οι Βορειοηπειρώτες και να μπουν φθηνά εργατικά χέρια στην Ελλάδα. Ασφαλώς και οι υπόλοιπες διακυβερνήσεις το επέτρεψαν και το συνέχισαν χωρίς μεταναστευτική πολιτική. Όλοι φταίνε. Από δω και πέρα τι γίνεται;

 132. wild gene avatar
  wild gene 16/03/2008 00:38:16

  Άρη,
  Και στρατό να έβαζε στα σύνορα οι Αλβανοί θα μπαίνανε μέσω Σκοπίων. Γι' αυτό λέω ότι δεν υπήρχε καμία απόφαση, καμία επιλογή για την Ελλάδα τότε.

 133. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 16/03/2008 00:38:54

  @ Αρις Σαφώς και δεν πήρε μόνος την απόφαση και σαφώς μας έβαλαν οι Αμερικάνοι να τους δεχτούμε. Από κει και πέρα τους Βορειοηπειρώτες στα πρώτα 2-3 χρόνια τους κατέγραψαν. Δώσανε τα στοιχεία οι δικοί μας από πάνω και κάποιο Αλβανοι που το παίζανε Βορειοηπειρώτες ξεσκεπάστηκαν. Επίσης έγιναν και πολλές επιχειρήσεις Σκούπα κι έφευγαν τότε ομαδικά. Μετά αρχίσαμε τις νομιμοποιήσεις. Κι εγώ δε θυμάμαι πόσες έχουν γίνει. Το μόνο που μας σώζει είναι ότι είμαστε σχετικά φτωχή χώρα χωρίς παραγωγή και έτσι αναγκάζονται να φύγουν αλλιώς θα είχαν γίνει 5.000.000 όχι μόνο Αλβανοί αλλά όλοι οι ξένοι.

  Η άποψή μου είναι για τους ξένους ότι πρέπει να έρχονται μόνο όσοι χρειαζόμαστε, συντεταγμένα, οργανωμένα χωρίς τις οικογένειές τους, να μένουν μόνο για 2 το πολύ χρόνια και να γυρίζουν στις πατρίδες τους.

 134. wild gene avatar
  wild gene 16/03/2008 00:39:21

  Το έχει χρεωθεί αυτός γιατί κάποιοι έστρεψαν τον κόσμο να το πιστεύει.Και είναι ψέμα. Τελεία.

 135. Αρις avatar
  Αρις 16/03/2008 00:40:00

  εχεις δικιο wild gene

 136. alex avatar
  alex 16/03/2008 00:41:12

  Ηλεκτρα πηγα στο mediasporgr ανεφερες και ειδα ενα πραγματικα ενδιαφερον κειμενο σου δινω το λινκ να το δεις ειναι πραγματικα αυτο που νομιζω θελω να εκφρασω http://mediaspotgr.blogspot.com/2008/03/blog-post_06.html
  αν εχεις και αλλο αξιολογο blogστειλε μου την διευθυνση του

 137. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 16/03/2008 00:42:15

  Κασανδρα , δεν ξερω τι μπορουν και τι θελουν να κανουν οι άλλοι. Με ενοχλει που δεν κανουμε αυτο που πρεπει εμεις. Ολα αυτα που γραφεις για τους αμερικανους , τους αλβανους τους μουσουλμανους κτλ δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι αληθεια σωνει και καλα. Θες ενα παραδειγμα??? βδομαδες τωρα ολοι γραφουν πως οι αμερικανοι θα μασ πηδηξουν αν δεν συμφωνησουμε με τα σκόπια, θα ανακινησουν θεμα τσαμουριας , ανατολικης θράκης, θα κανουν , θα δειξουν κτλ. Και ξαφνικά οι αμερικάνοι ανατρεπουν την κυβερνηση των σκοπιων εν μια νυκτι ενω στην αθηνα δεν ανοιξε ρουθουνι!!!!! Ειπαμε, αυτο το κομπλεξ του αλα ξανθοπουλου καταφρονεμενου και κατατρεγμενου !!!!!!!

 138. alex avatar
  alex 16/03/2008 00:45:13

  υπάρχει καμιά αντίρρηση ότι ο Μητσοτάκης είναι πράκτορας;

 139. Kassandra avatar
  Kassandra 16/03/2008 00:48:05

  Πολύ σωστά ομίλησες ή μάλλον έγραψες. Ίσως για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια αρχίζουμε και δείχνουμε λίγο τσαγανό και αποφασιστικότητα. Οι Σκοπιανοί έχουν επενδύσει τα πάντα σε έναν άκρατο φιλοαμερικανισμό. Μέχρι και για τον "αγώνα" που δίνει το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν μίλησε ο γλείφτης ο Μιλόσοσκι και δεν κυτάει που η χώρα του πάει για διάλυση. Στ' αλήθεια πιστεύω ότι στα Βαλκάνια αποτελούμε διπλωματική, πολιτική, οικονομική και στρατιωτική αν θες δύναμη. Τους πολιτικούς μας και τον ενδοτισμό τους φοβάμαι...

 140. alex avatar
  alex 16/03/2008 00:53:08

  γιατί μου το λες έτσι ανάποδα Κασσάνδρα, δεν έχουν επενδύσει οι Σκοπιανοί σε τίποτα, πιόνια είναι των Αμερικανών, και κάνουν ότι τους πουν, μόρφωμα είναι τα Σκόπια χωρίς καμιά συνοχή. Και οταν φανε το κερασι οι Αμερικανοι θα πεταξουν το κουκουτσι. Δηλαδη αυτο που θελω να πω ειναι οτι η «διεκδικηση» δεν προερχεται απο μια εσωτερικη εθνικη θεση των Σκοπιων. Την θεση τους οπως και την αδιαλαξια τους την εχουν επιβαλη και καθοριση τα γνωστα ξενα κεντρα το εξης ενα τις
  ΗΠΑ

 141. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 16/03/2008 00:58:41

  και ομως , η πολιτικη μας στα βαλκανια ολα αυτα τα χρόνια μετα την αμηχανια της πρωτης περιοδου (και της ανεπαρκειας του Σαμαρα) υπήρξε σε γενικές γραμμες και συνετη και επιτυχημενη αν και κατα τη γνωμη μου λιγο ατολμη. Κινηθηκε σταθερα ανεξαρτητα απο κυβερνησεις πανω σε δύο αξονες εξομαλυνση σχεσεων, αμβλυνση αντιθέσεων και οικονομικη και πολιτιστική διεισδυση. θεωρω μεγαλυτερη νικη το γεγονος ότι η ελληνική γλώσσα είναι η δημοφιλεστερη στη Βουλγαρία μετα τα αγγλικά (οπως διαβαζω)ή οτι στα Τιραν απου βρέθηκα προσφατα ακους νταλαρα συχνοτερα από οτι στην αθηνα απο την επιβολή ενος ονοματος χωρις το Μακεδονια για τα σκοπια. ασ λεγονται οπως θελουνε, φτανει να έχουμε τα συνορα ανοικτα (να καταργησουμε τη βιζα) και να τους αφησουμε να ερχονται σε επαφη μαζι μας. ηδη μιλανε ελληνικα, ακουνε ελληνικη μουσικη κτλ. Τετοιου ειδους δεσμοι απομακρυνουν τις συγκρουσεις και απομονώνουν τους ταραξιες. Οι κραυγές δεν βοηθουν.

 142. Kassandra avatar
  Kassandra 16/03/2008 00:59:48

  Κι όμως Alex αυτό το μόρφωμα που λες ο Πάγκαλος πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει γιατί αλλιώς λέει θα μοιραστεί στα δύο σε Αλβανούς και Βούλγαρους. Και λοιπόν σκέπτομαι εγώ τι έγινε; Από το να έχω φαιδρούς αλυτρωτισμούς και κρατίδια υπό την υψηλή προστασία των ΗΠΑ καλύτερα να πάνε στο διάολο.

 143. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 16/03/2008 01:04:14

  αλεξ δεν καταλαβα , ποιο ειναι το κερασι???

 144. wild gene avatar
  wild gene 16/03/2008 01:04:29

  Καλά sxolio.gr πρέπει να τραβάς πολύ μεγάλο ζόρι με τον Σαμαρά για να λες πρώτα για το καταπιεστικό ελληνικό κράτος και τον ελληνικό εθνικισμό και μετά να εκθειάζεις την μετέπειτα εξωτερική πολιτική την οποία άσκησε το ίδιο το κράτος το οποίο έκραζες. Μόνο και μόνο για να βγάλεις χολή.

  Ε, κρατήσου λίγο. Είναι ντροπή ....

 145. Kassandra avatar
  Kassandra 16/03/2008 01:05:07

  sxolio.gr προς επίρωση όσων είπα περί μη ξενοφοβίας θα σου πω μόνο ότι ο αδερφός μου είναι παντρεμένος με Βουλγάρα και ο κουνιάδος μου με Σέρβα. Μιά χαρά δηλαδή. Ωστόσο το ξαναλέω ότι αυτό το Κόσοβο ήταν bad news για τη διεθνή κοινότητα και για τη γειτονιά μας. Αυτά και άντε καληνύχτα παιδιά...

 146. Ηλεκτρα avatar
  Ηλεκτρα 16/03/2008 01:07:14

  ntropi einai na min mporeis na ekfereis kamia ma kamia patriotiki thesi , giati auto se kanei fasista ethnikisti, auto einai ntropi.

 147. alex avatar
  alex 16/03/2008 01:07:34

  Σημασία έχει τι κάνει η Ελληνική πλευρά και πως διεκδικεί τις όποιες αξιώσεις της. Το τι κάνουν οι άλλοι είναι σημαντικό γι εκείνους , το τι θέλουμε εμείς και πως θα το πετύχουμε είναι το ζητούμενο. Όσο αφορά το θέμα των Σκοπιών και την διάλυση του και λοιπά , είναι μέρος της γενικότερης προπαγάνδας για να καταπιεί η κοινή γνώμη καλυτέρα τον συμβιβασμο. Αν η Σκοπιανη πλευρα ένοιωθε οτι απειλείται τόσο πολύ τοτε εκεινη επρεπε να κανει βημα συμβιβασμου

 148. wild gene avatar
  wild gene 16/03/2008 01:08:27

  Ηλέκτρα, συμφωνώ απολύτως.

 149. Ηλεκτρα avatar
  Ηλεκτρα 16/03/2008 01:11:33

  ma einai dinaton, diladi den yparxei problima sthn thraki den exoume 2 ekatomiria albanous den thetoune thema tzamourias den, den , den... kai den mporeis na pis tipota giati panta briskontai aristeroi tou glykou nerou pou se lene xenophobo, fasista kai ethnikisti.

 150. alex avatar
  alex 16/03/2008 01:13:33

  Κασσάνδρα ία διαφορετικό να παντρεύεσαι με Βουλγάρα και διαφορετικό είναι να σου επιβάλουν 2 εκατομμύρια Αλβανούς, μιας εθνικά συμπαγή ομάδα με εχθρικές βλέψεις προς την χώρα, 2 εκατομμύρια είναι το 20% του Ελληνικού πληθυσμού, ουσιαστικά έχουμε αλλοίωση του πληθυσμού, γιατί και με πια αιτία επιτράπηκε να γίνει αυτό χωρίς να ζητηθούν ευθύνες από κανένα. Για να χρυσώσουν το χαπάκι μίλησαν για προβληματικά ταμεία και οτι έφεραν τους Αλβανούς να τα γεμίσουν. Ας γελάσω

 151. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 16/03/2008 01:14:19

  wild gene ή δεν τα διαβαζεις όλα ή εχεις σοβαρο προβλημα κατανοησης ορων οπως ο εθνικισμος
  Οσο για το Σαμαρα εσυ τραβας το ζορι ωρες τώρα Εγω απ την αρχη δηλωσα οτι τον θεωρω ακροδεξιοτατο και τυχοδιωκτη. Επισης εγραψα οτι η εξωτερικη πολιτικη της χωρας ειναι συνετη απο τον Σαμαρα και μετά. αλλο εξωτερική πολιτικη άλλο εθνικισμος, άλλο κρατος άλλο κυβερνηση αλλο οι π@@@@ άλλο οι βουρτσες.

 152. wild gene avatar
  wild gene 16/03/2008 01:15:49

  Όταν η μια παράταξη έχει πάψει να παράγει πολιτικό λόγο και στέκεται μόνο σε οργανωτική δράση για τα πάρει τους ψήφους και να γίνει εξουσία, είναι επόμενο η άλλη πλευρά να μείνει μόνη της να λέει ότι θέλει και να μονοπωλεί τη δημόσια συζήτηση.

 153. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 16/03/2008 01:16:58

  sxolio.gr και οι δικοί μας νεολαίοι μαθαίνουν αγγλικά και ακούνε αμερικάνικη μουσική αλλά τους αμερικάνους δεν τους πάνε. Η ασφάλεια πάνω από όλα.

 154. wild gene avatar
  wild gene 16/03/2008 01:17:46

  Sxolio, δεν έχω να σου πω τίποτα.
  Βαριέμαι να ακούω αστήρικτες κατηγορίες.

 155. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 16/03/2008 01:18:19

  ηλεκτρα απο που και ως που πατριωτικη θεση = εξω οι ξενοι, σφαξτε τις μειονοτητες???
  από ποτε πατριωτης ειναι αυτος που μισει τουσ γειτονες????? Νομιζα οτι πατριωτης ειναι αυτος που αγαπα και πασχιζει για τον τοπο του. παρεπιπτοντως τιποτα δεν ειναι ντροπη. ουτε κανενας ειναι προδοτης

 156. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 16/03/2008 01:20:31

  αααχ ωραια. ξεδωσα παω για υπνο αυριο παλι

 157. Προφήτης avatar
  Προφήτης 16/03/2008 01:49:19

  Ηλέκτρα, απλά μην δίνεις σημασία στους λίγους που έχουν ιδιοτελές συμφέρον να σε κάνουν να νοιώθεις έτσι - και στους λίγο περισσότερους παρασυρμένους ακολουθητές τους.

  Απευθύνω χρόνια ένα ερώτημα - απάντηση δεν έχω λάβει :
  αυτοί που εύκολα χαρίζουν ελληνικές ονομασίες, εδάφη, μειονότητες, Ιστορία, σε βουλιμικούς και επιθετικούς "γείτονες", από ποιο προσωπικό ιδιοκτησιακό δικαίωμα έχουν παραιτηθεί ;

 158. MIG avatar
  MIG 16/03/2008 02:14:20

  Τον ειδατε παλι αυτον τον χαρτη στη wikipedia..?
  Αλλο φρουτο...
  http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Greece_linguistic_minorities.svg

 159. Βερύκοκος avatar
  Βερύκοκος 16/03/2008 04:30:09

  Σχετικά με τις γλωσσικές μειονότητες.

  Ο χάρτης δεν απεικονίζει κι άλλες γλώσσες που μιλιούνταν - και μιλιούνται ακόμα π.χ. στην Ήπειρο.

  Ας επιμείνουμε στην περιοχή των Ιωαννίνων
  π.χ. στην πόλη μιλιόντουσαν και τα "καστρινά" αργκώ της περιοχής - κα δεν αναφέρομαι σε επαγγελματικές γλώσσες π.χ. τα μαστόρικα ή των σιδεράδων..

  Ακόμα άλλη γλώσσα είχαν οι "τροκόγυφτοι" (τουρκόγυφτοι ή τουρκαλβανοί -έτσι τους λέγαμε τότε- της περιοχής Νέα Ζωή, 30-40 οικογένειες περίπου, που σύχναζαν επαγγελματικά στο Γυαλί Καφενέ της πόλης, οργανοπαίκτες ή καρεκλοποιοί. Τα επώνυμά τους άρχιζαν με το Χαλιλ- Κεριμ - Σαδεδ- Σαμπακ- Μπραχ,

  Πώς είναι σήμερα ο σεβαστός και άξιος καλλιτέχνης Γιώργος Μάνγκας, από την περιοχη της Βοιωτίας?, θα έλεγα ίδιο στυλ εμφάνισης και το ίδιο επάγγελμα. Μάλιστα πολύ πριν το Γιώργο Μάνγκα, καλλιτέχνες από αυτήν την πληθυσμιακή - γλωσσική ομάδα είχαν ανακαλύψει την Αμερική και έδιναν εκεί συναυλίες στην Αστόρια. Γύριζαν "κονομημένοι" κι έφερναν από Αμερική με το καράβι αυτά τα 12μετρα 12κύλινδρα αμερικάνικα ΙΧ κι εντυπωσίαζαν την περιοχή!

  Άλλη γλώσσα οι Ρομά (τσιγγάνοι - λιγότερες οικογένειες σε μόνιμη βάση, από την κάτω πλευρά του αεροδρομίου και στην Καλούτσανη-πλατανάκια).

  Μιλιόντουσαν ακόμα και εβραίικα. Αυτά σε λίγες δεκάδες γύρω από το Κάστρο - παλαιοπωλεία - Μητρόπολη.

  Τα βλάχικα σε πολλές οικογένειες, πάνω από 100 στην πόλη, ασχολούμενοι κύρια με την επεξεργασία και διακίνηση ξυλείας στα ξυλεργοστάσια της πόλης.

  Στην περιοχή του Καλαμά, 40 χιλιόμετρα βόρεια από την πόλη των Ιωαννίνων, πάλι μιλιόντουσαν κάτι σε τουρκογύφτικα, διαφορετικά από της πόλης των Ιωαννίνων, από κάποιες οικογένειες, μερικές δεκάδες. Ξεχώριζαν από το υπερβολικά μελαμψό του δέρματος, όχι γύφτοι (χρωματικά) αλλά "γκανάπηδες", δηλαδή κατάμαυροι ντιπ καταντιπ.


  Το ίδιο κατάμαυροι ήταν κι οι σιδεράδες της Καλούτσανης.

  Φυσικά στα ορεινά προς το Μέτσοβο και τη Βωβούσα μιλιόντουσαν τα βλάχικα (αρωμούνικα στους πίνακες)


  Τουλάχιστον μέχρι το 1970, στην αγορά της πόλης ακούγονταν όλες αυτές οι γλώσσες, όπως σήμερα ακούμε στην Ομόνοια ποικιλία γλωσσών.

  Αργότερα, με τη φοιτητική μετανάστευση, ερχομό στην πόλη φοιτητών από άλλα μέρη, την οικονομική παρακμή - σβήσιμο των παραδοσιακών επαγγελμάτων - ακόμα και οι εβραίοι έφυγαν και πήγαν στο Ισραήλ , άρχισε να παρακμάζει - να ομογενοποιείται αυτή η γλωσσική πανσπερμία - να καθαρίζεται η γλώσσα με την υποχρεωτική εφαρμογή της απλής καυθαρεύουσας από την τετάρτη Δημοτικού - εντολή του τότε χουντικού υπουργού Καλαμποκιά ή Θ. Παπακωνσταντίνου.

  Στη γλώσσα της περιοχής γύρω στα 1960, ήταν έντονα τα σημάδια - προσμείξεις-δανεια - ακόμα και τυπολογίες μορφολογίες από όλες τις βαλκανικές περιοχές.

  Χαρακτηριστικά αναφερω πως τη γυναίκα του Γιάννη π.χ τη φώναζαν Γιάννοβα, του Γιώργου - Γιώργοβα, του Πάνου - Πάνοβα.. βουλγαροσλαβική κατάληξη

  Να μη μιλήσω για τα τοπωνύμια και το καθημερινό εργασιακό - χρηστικό λεξιλόγιο.

  Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως όλες αυτές οι γλωσσικές μειονότητες ένιωθαν εθνικά καταπιεσμένες ή είχαν αλυτρωτικά αισθήματα.

  Δες ένα παράδειγμα. Πριν κανένα χρόνο ή δυο χρόνια, το Ισραήλ βρέθηκε σε δύσκολη θέση στρατιωτικά και ζήτησε βοήθεια από τη διασπορά. Οι Εβραίοι της πολης ανταποκρίθηκαν. Κάποιοι πήγαν εθελοντές στο Ισραήλ, να καταταγούν, να πολεμήσουν. Ένας μάλιστα από τους Γιαννιώτες-Εβραίους εθελοντές σκοτώθηκε στις μάχες αυτές και έγινε ρεπορτάζ σε πολλές εφημερίδες.

  Αυτοί που ίσως δεν είχαν ενσωματωθεί ομαλά στον οικονομικό κοινωνικό ιστό της πόλης, πέρα από τους Ρομά που μετακινούνταν συνεχώς, ήταν οι ομάδα Τουρκαλβανών? γύρω από τη Νέα Ζωή. Δεν είχαν δουλειά μόνιμη, δεν είχαν ασφάλιση.. σχεδόν τίποτε τη δεκαετία του 70...

  Αυτά για τις γλωσσικές μειονότητες. Χωρίς φόβο και πάθος.

 160. Γιώργος Κούρβας avatar
  Γιώργος Κούρβας 16/03/2008 05:31:08

  Μόλις είδα ότι έχουν περάσει 12 ώρες από το πρώτο σχόλιο! Μπορεί να είναι και ρεκόρ αυτό, factorx. Όχι μόνο του ΑΝΤΙ. Συγχαρητήρια, anyway!

  Απ' αυτά που διάβασα κατάλαβα ότι:
  α) Ο Σαμαράς έχει φοβερά οργανωμένο επιτελείο. Μπορεί κι αυτός ο όνομα και πράμα "κρυόκωλος" να ήταν επιτούτου "κράχτης-αβανταδόρος". Επίσης, υπήρχαν 19χρονες που μιλούσαν σαν άνδρες, ή 49χρονες.
  β) Όταν θα ανοίξει η διαδοχή στην ΝΔ, ό,τι έγινε στο ΠΑΣΟΚ, θα είναι πταίσμα μπροστά σε κακούργημα. Αυτοί έχουν και ΜΙΣΟΣ μεταξύ τους.
  γ) Η συζήτηση περί αλυτρωτισμού- επεκτατισμού Σκοπιανών και Αλβανών είναι ανόητη, αφού αυτοί είναι της πλάκας, ΑΝ δεν υποστηρίζονται από τους Αμερικανούς. Τα Σκόπια τα καταλαμβάνει το ...σώμα Προσκόπων σε μια μέρα και την Αλβανία μια ταξιαρχία, -άντε-, και μια μοίρα. Στην Αμερική, λοιπόν, ας στραφεί η προσοχή μας.
  δ) Πολύ καλή η γεωπολιτική ανάλυση του Σαμαρά. Δεν την ξανάκουσα από κανέναν πολιτικό. Εντυπωσιακή και η υιοθέτηση της αριστοτελικής αντίληψης περί πολιτικής, συδιασμένης με την "υπέρβαση". Εμένα μου φάνηκε κλάσεις ανώτερος ο πολιτικός του λόγος από Κωστακογιωργάκηδων και σια.
  ε) Παρατήρησα στους σαμαρικούς πολλές γυναίκες. Πράγμα περίεργο για πολιτική μπλογκοκουβέντα. Άρα, η Βίση δεν ήταν σύμπτωση. Προσόν μεγάλο αυτό στην ζωή, πόσο μάλλον στην αγοραία, ή ψηφοθηρική, πολιτική.
  και στ [και τέλος, γιατί νυστάζω]) Υπάρχει σύγχυση μεταξύ "εθνικισμού" και "εθνισμού"- πατριωτισμού. Όπως και ότι όποιος είναι πατριώτης- εθνιστής θεωρείται από δεξιός έως ακροαριστερός, λες κι αυτοί όλοι είναι πατριώτες- εθνιστές και κανένας αριστερός κι ακροαριστερός δεν είναι. Η 17Ν εγγράφως δήλωνε πατριωτική- εθνιστική, πχ:

  "Kυρίαρχο ρόλο στην π α ρ α π λ η ρ ο φ ό ρ η σ η παίζει η ψευδεπίγραφη προπαγανδιστική εκστρατεία ενάντια στον ε θ ν ι κ ι σ μ ό. Bάζοντας στη θέση τού ε θ ν ι σ μ ο ύ που δεν είναι και τόσο εύκολος αντίπαλος για τους θεωρητικούς μας, τον εθνικισμό που λόγω της αρνητικής παραδήλωσης του όρου είναι παιχνιδάκι, επιτυγχάνουν εύκολα μ’ αυτήν την ταχυδακτυλουργία διπλό στόχο. Aπ’ τη μια εξουδετερώνουν τον κύριο εχθρό τους τον π α τ ρ ι ω τ ι σ μ ό μέσω της συκοφαντίας κι απ’ την άλλη αποσιωπούν έντεχνα έναν άλλο ανελέητο εθνικισμό, του οποίου η χώρα είναι θύμα .
  .. Συχνά προβάλεται η άποψη, σαν προφανής και εύλογη και άρα μη συζητήσιμη ότι είναι απαράδεκτο ν' αμφισβητείται ο π α τ ρ ι ω τ ι σ μ ό ς ορισμένων ή να κατηγορούνται για μειοδοσία ορισμένοι πολιτικοί, οικονομικοί παράγοντες κλπ. H θέση αυτή παρ' ότι και παλαιότερα αμφισβητήσιμη για την Eλλάδα, σήμερα είναι νεκρή λόγω της π α γ κ ο σ μ ι ο π ο ί η σ η ς και της αναγόρευσης της επένδυσης και του επενδυτή (δηλαδή καπιταλιστή) σε υπέρτατη αξία, τον οποίο καμία εξωοικονομική δύναμη δεν έχει δικαίωμα ν' αγγίξει .. Kατανοούμε τώρα το λόγο του συνεχούς π α ρ α μ υ θ ι ά σ μ α τ ο ς του κόσμου σχετικά με τα «εθνικά» θέματα. Tη χ λ ε ύ η ενάντια στον πατριωτισμό που παρουσιάζεται σαν εθνικισμός, την ψιμυθίωση (= μακιγιάζ) της μειοδοσίας. Tην πρωτοφανή αυτή πλύση εγκεφάλου από τους μηχανισμούς έμμεσης βίας πούναι τα MME αφού το ψέμα ο δόλος και η απάτη είναι έμμεση βία. Tον ασφυκτικό έλεγχο που ασκούν σήμερα στα MME οι ιδιοκτήτες τους εφοπλιστές και άλλοι μεγαλοκαπιταλιστές. H ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΗ του ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ό μ ω ς ΕΙΝΑΙ αρκετά ΒΑΡΙΑ…, «Ε.Ο. 17 ΝΟΕΜΒΡΗ», Αθήνα, Απρίλης 1998″.


  Καλό ξημέρωμα, -κυριολεκτικά και μεταφορικά!

 161. Γιώργος Κούρβας avatar
  Γιώργος Κούρβας 16/03/2008 05:37:07

  Οι ώρες της μπλογκοσυζήτησης γίνανε 15! Κι έχει και το πρωί συνέχεια.

 162. Αρουαμπαρένα avatar
  Αρουαμπαρένα 16/03/2008 06:28:17

  και μη ξεχνάτε αυτό το σιτε...

  είναι του σαμαρα κρυφό.. έχει και φωτογραφίες παλιών σχέσεών του.

  http://web.archive.org/web/20050129162244/http://rousfeti.com/

  olo ayto se mia seira

 163. GK avatar
  GK 16/03/2008 07:12:55

  WOULD YOU BUY A SECOND HAND CAR FROM THAT MAN??? (FROM MHTSOTAKH, I MEAN)

 164. γιαννης avatar
  γιαννης 16/03/2008 10:18:19

  Προς τον πρωινό επισκέπτη και την αιχμή κατά Σαμαρά περί κονδυλίων: Όταν (πάλι ο Μητσοτάκης) έριξε τη λάσπη του (ανακατεμένη με χολή) για τον Σαμαρά, ο ίδιος πήγε στον εισαγγελέα, κάλεσαν τους πάντες για κατάθεση (μαζί και τον Μητσοτάκη) και στείλανε την υπόθεση στο αρχείο, χωρίς να διαπιστώσουν ούτε καν ένδειξη για κακοδιαχείριση!Εσείς το χρησιμοποιείτε 18 χρόνια μετά ως το μόν "επιχείρημα" κατά του Σαμαρά. Συγχαρητήρια...
  Γιατί δεν λέτε και για τον Δημητράκη τον Αβραμόπουλο που κατηγορήθηκε κι αυτός για μυστικά κονδύλια; Γιατί δεν λέτε και για τη Ντόρα και τους δημοσιογράφους και τον 9,84; Ή για τον γιόκα της που τον μοσχοπληρώνουμε για σύμβουλό της στο ΥΠΕΞ; Γιατί προφανώς είστε εμπαθείς!

 165. Θόδωρος avatar
  Θόδωρος 16/03/2008 10:20:43

  προς archaeopteryx:

  τι λέει ο Αντώνης για τον Τσίπρα:

  "Εγώ θα σας πω ότι αν έχει τσαγανό και δεν είναι λαμπερό περιτύλιγμα, θα το δείξει. Δεν σας κρύβω ότι είμαι καχύποπτος. Διότι κουβαλάει μαζί του πάντοτε έναν επικοινωνιακό θόρυβο. Και ας λέτε ότι δεν έχει επικοινωνιολόγους. Θα σας πώ όμως ότι πάνω απ΄όλα, το πολιτικό σκηνικό θα το αλλάξουν κ. Κοττάκη αυτοί οι οποίοι θα συγκρουστούν με το σύστημα. Όχι οι ωφελημένοι της επικοινωνίας. Όσοι πολεμήθηκαν, όσοι άντεξαν, όσοι έμειναν όρθιοι. Οι ατσαλάκωτοι και οι λαμπεροί δεν μπορούν να αλλάξουν το σύστημα. Εντάξει. Ρισκάρεις, κάνεις λάθη, τολμάς, μαθαίνεις από τα λάθη σου. Αλλά ο παράκλητος και ο αναμάρτητος σε αυτή την εποχή των μεγάλων δυσκολιών, της ανάγκης των μεγάλων τομών και μεταρρυθμίσεων, νομίζω ότι δεν έχουν θέση. Το σύστημα θα το αλλάξουν κ. Κοττάκη εκείνοι οι οποίοι περπάτησαν ή περπατούν, έχουν τη νοοτροπία να περπατούν στα δύσκολα. Και για να το πω και με αριστερή ορολογία των παλιών συντρόφων του κ. Τσίπρα, το σύστημα αυτό θα το αλλάξουν οι «κολασμένοι» και όχι οι «βολεμένοι». Και ελπίζω ο Αλέξης να είναι όπως το λέτε. Δεν τον ξέρω καν τον άνθρωπο. Βγάζω αυτό που μού ‘ρχεται. Και το βγάζω αυθόρμητα. Ελπίζω να έχει το DNA του επαναστάτη. Γιατί είναι καλό στα κόμματα να διεκδικούν τέτοιες ηγεσίες. Ελπίζω να το ‘χει"

 166. γιαννης avatar
  γιαννης 16/03/2008 10:21:55

  Εγώ στην άποψη του Σαμαρά για τον Τσίπρα βλέπω να φωτογραφίζει τη Ντόρα και τον Αβραμόπουλο!

 167. TOX avatar
  TOX 16/03/2008 10:39:03

  Μια ωραία, δεν λέω, συζήτηση μεταξύ δεξιών, (στημένων και μη), για την παράταξή τους, που όπως πάντα ταυτίζουν με την πατρίδα... Τέλος.

 168. Γιάννης avatar
  Γιάννης 16/03/2008 13:53:41

  Χαίρομαι πού απ'τό διάλογο φαίνεται ότι υπάρχουν Έλληνες,
  ακόμη, κόντρα στό διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα πού έχει
  εγκασταθεί στή χώρα από τόν εφιάλτη τόν μητσοτάκ αλλά καί τόν κλώνο του τόν σημ από τό κωλοχώρι, κυρίως από αυτούς.
  Ο Σαμαράς άξιος πολιτικός όπως φαίνεται ήταν ένας από τούς
  Έλληνες πολιτικούς πού είχε προσκληθεί από τή λέσχη Μπίλντεμπεργκ ώς συνομιλητής. Νά θυμίσω λοιπόν ότι μετά τήν πρόσκληση παρέβη τόν αγραφο νόμο τής λέσχης καί μίλησε σέ συνέντευξη γιά τίς συνομιλίες. Νά θυμίσω ότι μετά απ' αυτό στήν κυβέρνηση μητσοτάκη είχε αντίθετες θέσεις από τόν μητσοτάκη στό σκοπιανό, είχε αύτές πού απεφάσισε
  τό συμβούλιο τών άρχηγών υπό τόν πρόεδρο, όχι σέ όνομα μετή λέξη Μακεδονία. Νά θυμίσω ότι όπως έχει γραφεί ό μητσοτάκης παρά τήν απόφαση υπό τόν πρόεδρο τόν έστελνε στήν Εύρώπη μέ προτάσεις γιά σύνθετη ονομασία καί αντιδρούσε ό Σαμαράς καί τού έλεγε, δέν μπορούμε νά λέμε άλλα κρυφά κ. πρόεδρε καί άλλα φανερά θά γελοιοποιηθούμε
  στούς εταίρους μας. Νά θυμίσω ότι όπου υπέγραψε δέν υπέγραψε ώς Σαμαράς αλλά ως κυβέρνηση.
  Νά θυμίσω ότι ή πτώση μητσοτάκη δέν όφείλεται στόν Σαμαρά αλλά στήν αλαζονία τού μητσοτάκη πού δέν άντεχε
  τήν ίσχνή πλειοψηφία, αλλά κι άν τόν έριξε ό Σαμαράς ασφαλώς σταμάτησε τήν προδοσία σταμάτησε τά τετελεσμένα καί καλά έκανε. Νά θυμίσω ότι ελάχιστοι πολιτικοί στόν τόπο αύτό τά παρατάνε καί ίδιωτεύουν έστω
  καί γιά λίγο. Νά θυμίσω ότι ήταν ευρωβουλευτής τής Ν.Δ. αλλά ούτε αυτό άλλαξε τίς ίδέες του, σέ αντίθεση μέ τό σύνολο τών υπολοίπων εκτός Καρατζαφέρη, πού βάζουν τήν
  παγκοσμιοποίηση καί τά ξένα κέντρα πάνω απ' τήν Έλλάδα.
  Νά θυμίσω ότι είναι αποκλεισμένος τών έμμισθων στή νέα τάξη πραγμάτων δημοσιογράφων καί δέν μάς πειράζει καθόλου. Νά θυμίσω ότι συνεχίζεται ό πόλεμος λάσπης εναντίον του, βλέπετε τί γίνεται εδώ σ' αυτή τή σελίδα, όχι μόνο από τόν οίκο μητσοτάκη αλλά καί από αριστερούς οχι τής διανόησης αλλά τής παρανόησης πού τρέμουν μήπως χαλάσουν τά όνειρα τού αριστερού μετώπου πού ετοιμάζουν
  γιά νά δώσουν στήν Έλλάδα τό τελειωτικό χτύπημα που δέν μπόρεσαν μετά τόν β΄παγκόσμιο πόλεμο.
  Ο Σαμαράς έφτυσε τή λέσχη Μπίλντεμπεργκ, έφτυσε τήν εύρωπαϊκή ένωση ώς επικυρίαρχο, έφτυσε τήν πολιτική όταν χρειάστηκε, χάρισε τήν απόμώνοσή του στά ΜΜΕ καί παραμένει όρθιος, αξιοπρεπής, έντιμος πολιτικός, πιστός σέ αυτά πού πρεσβεύει χρόνια καί έτοιμος νά σταθεί καί πάλι έμπόδιο σέ νέες μειοδοσίες πού ετοιμάζονται.
  Δέν τόν γνωρίζω, έχω κρίση δέν φοράω παρωπίδες κοματικές δέν νοιώθω αλλεργία μέ συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους όπως οί περισότεροι πού γράφετε εδώ,
  κάνω αντίσταση στή νέα τάξη πραγμάτων καί όλα τά άλλα
  πού λέτε περί ίδεολογιών είναι οί εμμονές σας.
  Σήμερα μόνο ένας κίνδυνος υπάρχει από τή εποχή τή νέα τάξη πραγμάτων. Όποιος τήν πολεμάει είναι μόνος του πιά
  αλλά αύτό δέν είναι κακό, απλά είναι δύσκολο.

 169. μητροα βλαχος avatar
  μητροα βλαχος 16/03/2008 15:00:18

  Αληθεύει ότι η Ντόρα προορίζει τον γιό της(τον κομιστή του κειμένου Νίμιτς στο ΒΗΜΑ) για βουλευτή Ευρυτανίας,γι΄αυτό και σαμποτάρισε τον πρώην βουλευτή της ΝΔ στο νομό με αποτέλεσμα η έδρα να πάει στο ΠΑΣΟΚ;

 170. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 16/03/2008 15:59:32

  Γιάννη 16.3.08 1,53
  Γράφεις «Ο Σαμαράς έφτυσε τή λέσχη Μπίλντεμπεργκ, έφτυσε τήν ευρωπαϊκή ένωση» και πιο πάνω «Νά θυμίσω ότι ήταν ευρωβουλευτής τής Ν.Δ. αλλά ούτε αυτό άλλαξε τίς ίδέες του,» έχουμε ποια μέρα και δεν δικαιολογείτε το παραλήρημα σου

 171. wild gene avatar
  wild gene 16/03/2008 16:02:46

  Όπως και το ΚΚΕ είναι φιλοευρωπαϊκό κόμμα γιατί έχει και αυτό ευρωβουλευτές.
  Σπουδαίο επιχείρημα βρήκες.

 172. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 16/03/2008 16:18:16

  wind gene
  Δεν τα λες καλύτερα σε κανέναν από το ΚΚΕ να σε ακούσει
  Τουλάχιστον θα πάρεις και απάντηση που θα σε αναπτερώσει

 173. wild gene avatar
  wild gene 16/03/2008 16:30:02

  Η απάντησή σου δεν λέει τίποτα για το επιχειρημά σου.

 174. Φίλος του Αντί avatar
  Φίλος του Αντί 16/03/2008 17:01:04

  Για την Αλβανία:Το μόνο που είχε πει ο Σαμαράς ήταν αυτό που έγραψε κάποιος προηγουμένως: Να περάσουν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ Χριστούγεννα εκεί στις ΕΣΤΙΕΣ οι Βορειοηπειρώτες. Ξέρετε τι έγινε την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα; Χαμός. Πλήρης διαστρέβλωση. Θέλετε να σας πως και τα ονόματα των τότε απεσταλμένων που τα διαστρέβλωσαν και το που είναι τώρα και τι γράφουν; Θα καταλαβαίνατε πολλά , αλλά άστο να το πάρει το ποτάμι.
  Για τα απόρρητα κονδύλια. Αφού έφυγε ο Σαμαράς από το ΥΠΕΞ και ανέλαβε ο Αβραμόπουλος την Υπηρεσία Ενημέρωσης σε λίγες βγήκε ο Μητσοτάκης και κατάγγειλε την δήθεν σπατάλη στα απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ. Βγήκε και η Αυριανή και έκανε πρωτοσέλιδο το ΑΝΤΙ ότι τάχα εχρηματοδοτείτο από τα απόρρητα κονδύλια. Φυσικά δεν έγινε ποτέ τέτοιο πράγμα και η Αυριανή το έγραφε αυτό για να εκδικηθεί το Αντί για τις αποκαλύψεις εναντίον του Ανδρέα που οδήγησαν στην πτώση του. Βγήκε αργότερα και η εισαγγελική απόφαση που έλεγε ότι δεν υπήρχε κανένα στοιχείο για το «Αντί». Είδατε πουθενά την διάψευση όσων έλεγαν τότε ο Μητσοτάκης και η Αυριανή; Φυσικά όχι. Γαργάρα. Οι εντυπώσεις όμως μένουν και οι φήμες.

 175. Γιώργος Κούρβας avatar
  Γιώργος Κούρβας 16/03/2008 18:00:00

  Φίλοι συν-μπλογκοσυζητητές,

  έχω ένα βιβλίο 925 σελίδων που έχει καταγεγραμμένη την Ιστορία της Μεταπολίτευσης. Το σημαντικό μ' αυτό το βιβλίο είναι ότι γράφτηκε π α ρ ά λ λ η λ α, τ α υ τ ό χ ρ ο ν α, με τα γεγονότα που εξιστορεί, και όχι εκ των υστέρων, όπως γίνεται με όλα τα ιστορικά βιβλία. Όταν "σκάει" ένα πολιτικό ζήτημα στην νυν Ελλάδα μας, καταφεύγω στις σελίδες του για πληροφορίες. Ας δούμε, λοιπόν, μαζί, τι γράφει περί Μητσοτάκη, Σαμαρά, Έβερτ, Αριστεράς κλπ., και, κυρίως, ΠΟΤΕ αυτά γράφτηκαν:

  "..Ο Μ η τ σ ο τ ά κ η ς είναι το κλασικό μοντέλο του πολιτικού που ξεπουλάει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, που ξεπουλιέται σαν τη χειρότερη πόρνη. Τόκανε όχι μόνο το 65 αλλά και το 77, όταν κατακεραύνωνε την οικονομική πολιτική του Καραμανλή και προσχώρησε στη ΝΔ λίγο μόνο μετά. Πέρα όμως απ' το Μητσοτάκη και οι υπόλοιποι ηγέτες και δελφίνοι δεν είναι διαφορετικού ύφους και ήθους. Ο Έ β ε ρ τ υπήρξε ο Βακάλης του Ανδρεάδη στις απάτες του στα Ναυπηγεία. Μαζί με το Μητσοτάκη, τον Παλαιοκρασσά και άλλους υπήρξαν αυτοί που χρηματοδότησαν τις «προβληματικές», δηλαδή βρίσκονται στην ίδια θέση με τον Κουτσόγιωργα, τον Πέτσο, τον Ρουμελιώτη. Ακόμη όμως και πρόσφατα όλοι αυτοί, όπως και ο Ανδριανόπουλος, ο Σ α μ α ρ ά ς, ο Παλαιοκρασσας, είχαν στενότατες σχέσεις συνεργασίας με τον Κοσκωτά. Κατά συνέπεια κανένας τους δεν μπορεί να μιλάει για κάθαρση και τιμωρία ενόχων, αφού οι ίδιοι είναι ένοχοι ανάλογων εγκλημάτων.

  Είναι βέβαιο γεγονός ότι μια Βουλή που θα απαρτίζονταν μόνο από κ λ έ φ τ ε ς δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει, θάπεφτε σε πλήρη ανυποληψία και δεν θα μπορούσε να παίζει το ρόλο του κύριου θεσμού του καθεστώτος. Οι κλέφτες λοιπόν χρειάζονται και ορισμένους άλλους, καθαρούς, τίμιους, η παρουσία των οποίων στη Βουλή είναι το ά λ λ ο θ ι των πρώτων και η πολιτική κ ά λ υ ψ η τους, για όλες τις παρανομίες τους. Χρειάζονται λοιπόν απαραίτητα ορισμένα τίμια κ ο λ λ η τ ή ρ ι α στα οποία προσφέρουν ορισμένες έδρες στη Βουλή και με αντάλλαγμα αυτό τους αφήνουν να κλέβουν ανενόχλητοι. Αυτό το ρόλο παίζει η α ρ ι σ τ ε ρ ά απ' το 74 μέχρι σήμερα .. Τέλος, και ενώ η χώρα βοούσε ενάντια στον Κοσκωτά, αυτοί κατέθεταν το μεν Κ Κ Ε κεφάλαια στην Τράπεζα Κρήτης, η δε Ε Α Ρ έπαιρνε δάνεια απ' τον Κοσκωτά. Δηλαδή πρόσφεραν π ο λ ι τ ι κ ή κ ά λ υ ψ η στον κλέφτη των 35 δις .. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι άνθρωποι της ΕΑΡ μας απευθύνουν την ί δ ι α α κ ρ ι β ώ ς ύβρη, με την οποία οι μοναρχοφασίστες λοιδωρούσαν τους κ ο μ μ ο υ ν ι σ τ έ ς το 50 (συμμορίτες-δολοφόνους). Μας αποκαλούν συμμορία και δολοφόνους. Αυτό και μόνο δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι σήμερα δεν έχουν καμιά σχέση με την αριστερά.

  Η κάθαρση λοιπόν του Συνασπισμού της αριστεράς είναι εμπαιγμός και κοροϊδία των εργαζομένων. Ψηφίζοντας για το Συνασπισμό δεν ψηφίζεις κάθαρση αλλά επιλέγεις τα κολλητήρια των απατεώνων της λματ, τους διάφορους Κύρκους, Γιάνναρους, Α ν δ ρ ο υ λ ά κ η δ ε ς και λοιπούς, οι οποίοι εδώ και χρόνια τα κάνουν συνεχώς πλακάκια με τους κλέφτες, πίσω απ' την πλάτη λαού, σε αντάλλαγμα των εδρών και των άλλων θέσεων που τους προσφέρουν οι κλέφτες. Αθήνα 25-4-89, Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ", "Οι προκυρήξεις", εκδ. Κάκτος, σελ 389- 393..

  Τι λέτε κι εσείς; Είχαν δίκιο, άρα yes, οι new wave συμμορίτες; (στα λεγόμενά τους, όχι στην Ιδεολογία τους, έτσι;). Να τα κρατήσουμε αυτά ως δεδομένα ή είναι φούμαρα; Διότι ο Επίκτητος έλεγε: "Απαιδεύτου έργον τους άλλους εγκαλείν", η δε παροιμία: "Ό,τι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια", (όπως και τα πιο πριν γραφόμενα περί πατριωτισμού- εθνισμού, που κανείς δεν άγγιξε, ενώ ακριβώς περί αυτού ήταν η κεντρική ιδέα της συζήτησης!). Ίδωμεν, λοιπόν...

 176. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 16/03/2008 18:52:40

  Γιώργο κάθαρση δε γίνεται ποτέ από τα σπλάχνα του συστήματος αλλά έξω από αυτό. Θυμάμαι κάποτε μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα ήθελε να κάνει μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια και κάλεσε Ελβετούς μελετητές. Όταν ρωτήθηκαν γιατί είπαν ότι δε μπορούμε να βάλουμε τους βολεμένους να κάνουν προτάσεις και να μας πουν αν πρέπει να ξεβολευτούν.

  Το ίδιο και η αριστερά το ίδιο και όλα τα κόμματα, εννοώ τους κομματικούς μηχανισμούς, το ίδιο και το κράτος.

 177. Γιώργος Κούρβας avatar
  Γιώργος Κούρβας 16/03/2008 22:24:29

  Εξάκτινε,

  συμφωνούμε. Μπορεί να 'χεις δίκιο και στο άλλο που είπες πριν κάτι μέρες: "Η επόμενη επανάσταση θα είναι αστική"! Ολα είναι ρευστά από δω και πέρα. Έρχονται τα πάνω κάτω και τα αριστερά δεξιά. Δεν εννοώ, βέβαια, αύριο ούτε του χρόνου. Θα πάρει καιρό. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι δεν υπάρχουν, πλέον, ιδεολογίες που τα λένε όλα σωστά, ΑΛΛΑ άνθρωποι όλων των ιδεολογιών που μιλάνε σωστά. Κατά την γνώμη μου...

  "Βιώνουμε, ήδη, την δημιουργία του Α΄ Πανγήινου Πολιτισμού! Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία του ανθρωπίνου γένους, που δημιουργείται πολιτισμός με μη τοπικά, μη φυλετικά και μη θρησκευτικά χαρακτηριστικά. Χώρα, ο πλανήτης Γη. Φυλή, το ανθρώπινο γένος. Θρησκεία και Πολίτευμα, ό,τι ήθελε προκύψει. Η ενιαία- παγκόσμια Αγορά κι η συνακόλουθη κατάργηση των συνόρων, η χρήση της αγγλικής ως παγκόσμιας γλώσσας και η ύπαρξη του παγκόσμιου ιστού του Διαδυκτίου/Internet, (στο οποίο, ήδη, εμπεριέχονται και τα ΜΜΕ), πιστοποιούν ως βάσιμη, πλέον, την αρχή του Α΄ Πανγήινου Πολιτισμού.
  Η «Εποχή» αυτή ταυτίζεται στους Oυρανούς με το τέλος της «Εποχής του Ιχθύος» και την αρχή της «Εποχής του Υδροχόου», -“This is the Age of Aquarius”! «Ύδωρ» και «χέω» χύθηκαν τα νερά, τα πάντα είναι ρευστά, «βάλτε να πάνε», τα πάντα ρει, έρχονται τα πάνω κάτω! Ταυτόχρονα, η κορύφωση, το “peak” τής διανόησης πάνω στον πλανήτη, σήμερα, ενημερώνεται μέσω της επιστήμης των Μαθηματικών, για την «Θεωρία του Χάους»: ο Κόσμος, η Φύση, η Ζωή, θα γίνονται από ’δω και ’μπρος αντιληπτά μέσω ...14 διαστάσεων, -όπως λένε και προσδοκούν οι καθ’ ύλην υπεύθυνοι επιστήμονες-, κι όχι με τις τρεις, ή τις τέσσερις - συν τον Χρόνο-, που μας είναι αναγκαίες, σήμερα.

  Κάθε άνθρωπος, ως ένα κύτταρο της Παγκόσμιας Συνείδησης, νοιώθει κι αντιλαμβάνεται σαν δίκαιο κι ωφέλιμο, ή καλόν καγαθόν, το να προσπαθήσει ν’ α γ ω ν ι σ θ ε ί, ώστε το ανθρώπινο γένος να κατακτήσει αυτή την Γνώση, κερδίζοντας, ακολούθως, την βιωματική αντίληψη αυτού του ...δεκατετραδιάστατου Κόσμου! Η ενδόμυχη, υποσυνείδητη κι ενστικτώδης αυτή τάση, θα συν-ασπίσει, ως πυρήνας, την Ανθρώπινη Κοινωνία και θα δημιουργηθεί, συν τω χρόνω, η «πόλις», οι «πολίτες» της, η «πολιτική» τους και, κατ’ επέκτασιν, η «πολιτεία» της Κοινωνίας των Λαών του Α΄ Παν-γήινου Πολιτισμού.
  Το «Παγκόσμιο Χωριό» μας έχει μια θαυμαστή δυνατότητα - πλεονέκτημα στην επιλογή πολιτεύματος: μπορεί να ενεργοποιηθεί και πάλι, 2500 χρόνια μετά την εφεύρεσή της στην αρχαία Αθήνα, η «ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», το τελειότερο πολιτικό επίτευγμα του ανθρωπίνου γένους, το οποίο είχε ακυρωθεί, εκ των πραγμάτων, λόγω της τεράστιας αύξησης του πληθυσμού πόλεων και κρατών. Σήμερα, ό μ ω ς, «Αγορά», ή «Τόπος» που καλείται να συγκεντρωθεί η Γενική Συνέλευση του Λαού» = η «Εκκλησία του Δήμου», υπάρχει κι είναι το «Δια-δίκτυο». Επίσης, «Γλώσσα» επι-κοινωνίας κοινή για όλους μας υπάρχει κι είναι τ’ αγγλικά. Μόνον αυτά τα δύο, τόπο και κοινή γλώσσα, απαιτεί η Άμεση Δημοκρατία «για να λάβει χώρα», (: αντικειμενικές συνθήκες). Για ν΄ αρχίσει κ-α-ι να λειτουργεί, χρειάζεται «Πολίτες», (: υποκειμενικές συνθήκες). Υποκειμενικά έτοιμοι ως έτυμοι (= αληθινοί) Πολίτες, σήμερα, υπάρχουν ελάχιστοι. ΑΝ, ό μ ω ς, αυτοί οι …ελάχιστοι, γίνουν η «μαγιά» που θα ενεργοποιηθεί σε κοινό Σκοπό = πολιτική θέση- στάση => «Ιδεο-λογία», -πράγμα εύκολο, πλέον, λόγω Internet-, κι αποτελέσουν τους «δασκάλους», τους «αφυπνιστές», τους «Δια-φωτιστές» του ανθρωπίνου γένους σε οικουμενική κλίμακα, τότε, μ ε τ ά τ ρ ι ά ν τ α χ ρ ό ν ι α α π ό σ ή μ ε ρ α, η μαγιά θα έχει γίνει καρβέλι για το στομάχι και οινό-πνευμα για τον Θυμό της Ψυχής μιας κρίσιμης μάζας «πολιτών-οπλιτών», ικανών για το -νυν ανέλπιστο και τότε εφικτό- τέλος της Εποχής των «Πολιτισμών του Πολέμου» και την αρχή της Εποχής των «Πολιτισμών της Ειρήνης», ή: του Α΄ ΠΑΝ-ΓΗΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!..
  (: Αρκεί να «λέει» η Ιδέα, κατ’ Αρχήν, ώστε να είναι ο καταλύτης, κατ’ αρχάς, in the first place, που θα συν-σπειρώσει και πολώσει, ως πυρήνας, την νυν εν υπνώσει, αλλά, πάντα, εν δυνάμει, «μαγιά» …)

  Αφού αυτή η προοπτική για παν-γήινο, παν-ανθρώπινο πολιτισμό είναι «καλή κι αγαθή», τότε, είναι δίκαιο για κάθε πολίτη Γήινο της πόλης- Γης, ν’ αγωνισθεί για την επίτευξη αυτού του καλού, αγαθού, δίκαιου και, άρα, ωφέλιμου Σκοπού. Διαφορετικά, είναι προδότης της Πόλης - Πατρίδας μας Γης, εφιάλτης για τους συμπολίτες αδελφούς μας Γήινους και, προ πάντων, εχθρός της Πολιτικής βούλησης της Πολιτείας του πλανήτη μας, που είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, η οποία μπορεί να εκφρασθεί αυθεντικά, μ-ό-ν-ο, μέσω της Άμεσης Δημοκρατίας. Όποιος δεν αγωνίζεται, από ’δω και πέρα, με αυταπάρνηση υπέρ της σύστασης αυτής της Πανγήινης e- Άμεσης Δημοκρατίας, διαπράττει «Ύβριν». Αν, ό μ ω ς, τυγχάνει να είναι κ α ι Έλληνας, διαπράττει δυο φορές Ύβριν, αφού οι άλλοι λαοί δεν γνωρίζουν, αυτομάτως και παραχρήμα, τι σημαίνουν «πόλις», «πολίτης», «πολιτεία», «πολιτική» και «δημο-κρατία». “It’s all…Greek to them”, «είν’ όλα …κινέζικα γι’ αυτούς», κι έχουν απόλυτο δίκιο, - οι άνθρωποι!..

  Το «Έλλην», τώρα, δεν είναι μόνο προνόμιο υπερηφάνειας για τους νυν- Έλληνες. Είναι, πρωτίστως, καθήκον κι υποχρέωση! Ας γίνει κατανοητό κάτι πολύ σημαντικό: η Ελλάς, είναι η μ ο ν α δ ι κ ή χώρα του «Χριστιανικού» Δυτικού Κόσμου, ή Πολιτισμού, που έχει Ιστορία π ο λ ύ π ρ ι ν τον «Χριστό» και τους «Χριστιανούς». Ιστορικά, μόνον η Ελλάς κι οι Έλληνες, απ’ όλη την «Χριστιανοσύνη» και τους «Χριστιανούς», μπορούν να συν-κ ρ ί ν ο υ ν τον Χρόνο των π.Χ. αιώνων της Παλαιάς Διαθήκης, με τον της δικής τους χώρας- έθνους. Όπου ΧΡΟΝΟΣ = ΙΣΤΟΡΙΑ. Παράδειγμα: ο Ιταλός, ο Ρώσος, ο Ελβετός, ο Αμερικανός, ο Γερμανός, ο Ούγγρος, ο Σουηδός, ο Σέρβος, ο Ισπανός, ο Βέλγος κι όλοι οι Άγγλοι- Γάλλοι- Πορτγάλλοι, -για να πούμε μερικούς-, δεν δυσανασχετούν όταν τους λένε ότι κατάγονται απ’ τον Αβραάμ, γιατί το γένος τους ήταν ι-στο-ρι-κά ανύπαρκτο επί Αβραάμ. Όταν λες το ίδιο σ’ έναν Έλληνα, -τουλάχιστον!-, θα πρέπει να ψάξει να δει αν είναι έτσι, αφού υπάρχουν Δευκαλίωνες, Ηρακλείς, Προμηθείς, Ιαπετοί, όπως και Πελασγοί, Ηλιάδες, Τελχίνες, Ιδαίοι Δάκτυλοι, Κ(υρήτες, Κορύβαντες και πολλοί άλλοι στην προ- Ιστορία του γένους των Ελλήνων, οι οποίοι είναι σύγχρονοι, α-λ-λ-ά, και π ο λ ύ π α λ α ι ό τ ε ρ ο ι του Χαλδαίου Άβραμ!
  Οι νυν Έλληνες, - δηλαδή, οι κάτοικοι της Ελλάδας κι οι καταγόμενοι απ’ αυτήν -, έχουν την ευθύνη, το καθήκον και την υποχρέωση, λόγω ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΓΛΩΣΣΑΣ και ΙΣΤΟΡΙΑΣ, να ανακαλύψουν και να προτείνουν τον Σκοπό και τους Στόχους του Α΄ Πανγήινου Πολιτισμού όπως, επίσης, και να προσδιορίσουν τον τρόπο, την τεχνική, το «Know How» και, ά ρ α, την «Πολιτική», με την οποία θα πραγματοποιηθούν αυτά. Γιατί: η Πολιτική Τέχνη είναι αυτή που κάνει εφικτό, -μέσω προσωπικών αγορεύσεων και συν-λογισμών συν-λογικών συν-ζητήσεων-, τον «Λόγο της Ιδέας» τού κάθε φορά επιδιωκόμενου Σκοπού των πολιτών. Δηλαδή, με την Πολιτική, οι πολίτες-οπλίτες, κάνουν πραγματικότητα αυτό που είναι το «Ιδεα-τόν» ζητούμενό τους, ή υλοποιούν την «Ιδεο-λογία» τους, και, μέσω αυτής, εν τέλει, καθ-ιερώ-νουν το «Πολίτευμα» που επι-θυμεί η Ψυχή τους…

  Η αδιάλειπτη καθημερινή εν-θυμ-ηση κι ο επακόλουθος εν-θουσιασμός, όταν η εικόνα απ’ τις «πύλες» τής Ψυχής περνάει στα «δώματα» της Καρδιάς, καθώς κοιτάμε απ’ την Πατησίων προς …, απ’ την Πειραιώς προς …, απ’ την Συγγρού προς …, απ’ την Ηλιουπόλεως προς …, απ’ την Κηφισίας προς …, απ’ την Βασ. Σοφίας προς …, απ’ τα Τουρκοβούνια προς ..., απ’ τον Λυκαβητό προς …, απ’ τον Βύρωνα προς …, απ’ την Πετρούπολη προς …, απ’ το Αιγάλεω προς …, απ’ το Κερατσίνι προς …, ή απ’ το Πέραμα προς… την μαρμαρόπετρα του δαχτυλιδιού του «Χρυσού Αιώνα» της ανθρωπότητας, τον Παρθενώνα της Ακρόπολης, plus και συν, ο θυμός που αναβλύζει μέσα μας και στάζει αγίασμα εξέγερσης φιλότιμου στο θυμικό μας, ένεκα της συνειδητοποίησης της μη ύπαρξης, πια, σήμερα, στις ημέρες μας, αυτού του Πολιτεύματος της Άμεσης Δημοκρατίας, -που παρήγαγε Φειδίες, Σωκράτες, Περικλήδες και Κυναίγειρους-, μας υπενθυμίζουν, ότι: «Βοήθα τον εαυτό σου, φιλαράκι, κι ο Θεός των Θεών του Θείου θα σε βοηθήσει», ή, …ινδο-ευρωπαιο-φοινικιστί, «συν Αθηνά κ-α-ι χείρα κίνει», άνθρωπε! Γιατί:

  «Ο ΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ»"...

  Πολύ θα ήθελα την γνώμη σου πάνω σ' αυτά, -όπως και όποιου άλλου φίλου.

 178. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 17/03/2008 00:45:54

  Μεγάλο το πόστ σου και δε μπορώ να σου απαντήσω τμήμα τμήμα. Αλλά:
  1) Δεν ξέρω αν η απόμενη επανάσταση θα είναι αστική ή όχι πάντως όπως έγραψα σε ένα σχόλιο στο μπλογκ μου ''Πάντα οι επαναστάσεις είναι σαν τον έρωτα. Η μετατρέπεται σε αγάπη ή εκφυλίζεται σε μίσος ή ξεφουσκώνει τόσο που δεν τον θυμάσαι πια. ;) Εξαρτάται λοιπόν σε τι θα μετατραπούν. ;) ''
  .
  .
  2)Γι τον πανγήινο ή παγκόσμιο πολιτισμό,επειδή έχω φάει στο ίδιο τραπέζι μα πολλές εθνικότητες ποτέ δε μπόρεσα να χαλαρώσω τόσο όσο με Έλληνες και μάλιστα με Έλληνες, που εμπιστευόμουν κι όχι με άτομα τα οποία φοβόμουν ή με τα οποία δε μπορούσα να χαλαρώσω γιατί μην ξεχνάς ότι έχουμε σκαρτέψει τώρα τελευταία. συνεπώς δεν πιστεύω σε παγκόσμιο πολιτισμό. Το πολύ πολύ να υπάρξει ένα μείγμα των λευκών ευρωπαίων γιατί αν καθίσεις να φας με αφρικανό, κινέζο, γιαπωνέζο, κορεάτη και λοιπούς εξωτικούς θα κόψεις τις φλέβες σου. Αφου δε μπορείς να φας και δε μπορείς να συνεννοηθείς δεν μπορείς να έχεις και κοινό πολιτισμό με αυτούς.
  3)Οι ιδεολογίες και οι Θρησκείες έχουν καταρρεύσει γιατί έχουν προσπαθήσει να νοθεύσουν τη φύση του ανθρώπου. Οι αρχαίοι Έλληνες δεν προσπάθησαν να αλλάξουν τον άνθρωπο. Τον αποδέχτηκαν όπως ήταν. Ο άνθρωπος είναι έτσι. ερωτεύεται πολεμάει μεθάει έχει σπίτι κλπ. όλα αυτά τα αναγνώρισαν και δεν τα καταπίεσαν. Μετά ήρθαν οι διάφορες θρησκείες και ιδεολογίες, που φασιστικά προσπαθούν να πουν ότι επειδή έτσι όπως λειτουργεί ο άνθρωπος δεν είναι καλό θα πρέπει να τον αλλάξουμε και να τον κάνουμε αλλιώς. Τώρα πια όμως είναι κατανοητό ότι οι στρεβλώσεις αυτές δε μπορούν να λειτουργήσουν και γι αυτό περνάνε κρίση τα πάντα. Η κρίση θα σταματήσει αν ο καθένας αποδεχτεί τον εαυτό του χωρίς να προσπαθεί να είναι ή να φαίνεται κάτι διαφορετικό. Αυτό δηλ. που τελικά είναι ο Ελληνικός τρόπος σκέψης. Γενικά πάντως εγώ σε όποια ανάλυση κάνω προσπαθώ να φτάσω μέχρι την πρωταρχική μήτρα για να βγάλω συμπέρασμα.

 179. Ποκοπίκο avatar
  Ποκοπίκο 17/03/2008 01:35:23

  > Γι τον πανγήινο ή παγκόσμιο πολιτισμό,επειδή έχω φάει στο ίδιο τραπέζι μα πολλές εθνικότητες ποτέ δε μπόρεσα να χαλαρώσω τόσο όσο με Έλληνες και μάλιστα με Έλληνες, που εμπιστευόμουν κι όχι με άτομα τα οποία φ

  skepsou oi syndaithmones sou na eixan progonous me istopia kanivalismou!

 180. Ποκοπίκο avatar
  Ποκοπίκο 17/03/2008 04:34:09

  Από τα επιχειρήματα του Σαμαρά, όπως γράφονται παραπάνω:

  «Σε βάθος χρόνου εγώ θεωρώ ότι το «Άνω Μακεδονία» θα γίνει «Μακεδονία». Δεν θα λέγονται «ΑνωΜακεδόνες», όπως δεν λέγονται και οι Βρετανοί «Μεγαλοβρετανοί».

  Οκ κι εγώ επιχειρηματολογώ:
  ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι Ο Θεός παντοδύναμος;
  Φυσικά η απάντηση είναι : ΝΑΙ

  ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορεί να φτιάξει μια πέτρα τόση μεγάλη που να μη μπορεί μετά να μη τη σηκώσει;

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ????

  Ο Σαμαράς αποδεικνύει συλλογιστικά την αδυναμία του διπλού σύνθετου ονόματος

  Εγώ αποδεικνύω συλλογιστικά τη ΜΗ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ του Θεού

  Οκ Και αυτός ο πολιτικός μπορεί να χειριστεί τις τύχες πολιτών; Για πρόοδο, για προκοπή, για ειρήνη!

 181. marlafekas avatar
  marlafekas 17/03/2008 09:41:09

  καλά ε, τα μηνύματα 187 και 188 είναι τα best off του τύπου που σπάει πλάκα

 182. κοστα avatar
  κοστα 17/03/2008 11:47:56

  Συγνώμην κ. Σαμαρά αλλά αυτές τις πολιτικές "αναλύσεις" των διεθνών πραγμάτων τις κάνουν και στο καφενείο της γειτονιάς μου. Ελπίζω να πάει ο κ. Κοττάκης να πάρει κι από τον κυρ Μήτσο μία συνέντευξη... Ωστε σε λίγο καιρό αυτή η "χώρα... σε λίγο δεν θα υπάρχει" και στηρίζει σ' αυτό όλη την ανάλυση και την προσέγγισή του. Αυτό δεν τον εμποδίζει να μας αποκαλύπει τον μεγάλο του φόβο ότι "τρεις χώρες οι οποίες καιροφυλακτούν πάντα πίσω από τα Σκόπια. Και μιλάω για Αλβανία, Βουλγαρία και Σερβία".

  Αρα;... μας συμφέρει να μην υπάρχει αυτή η χώρα; Και φοβόμαστε τον αλυτρωτισμό μιας χώρας που δε θα υπάρχει; Να την αφήσουμε τότε να διαλυθεί, και να πάμε στο σενάριο που ττάχα φοβόμαστε ακόμη πιο πολύ; και το δια ταύτα κ. Σαμαρά, γίγαντα της πολιτικής σκέψης;;

 183. wild gene avatar
  wild gene 17/03/2008 14:44:09

  Ενώ η ανάλυση, πώπω τι θα κάνουν στην Κύπρο τώρα που απέρριψε το σχέδιο Ανάν ήταν σοβαρή ανάλυση "επιπέδου".

  Και, ξεχνάς να πεις και ότι είπε πως καμία από τις τρεις άλλες χώρες δεν μας φοβίζει ως Ελλάδα.

  Άλλοι μας φοβίζουν που μπορεί να χρησιμοποιήσουν ως όχημα για την εκπλήρωση των συμφερόντων τους το κομιτατζίδικο εφεύρημα. Οι αναλυτές όμως "επιπέδου" δεν λένε γι' αυτό κουβέντα.

 184. Τηλέμαχος avatar
  Τηλέμαχος 17/03/2008 16:07:28

  Ο Σαμαράς έχει ένα χαρακτηριστικό που είναι όχι μόνο δυσεύρετο ανάμεσα στους κατ' επάγγελμα και mainstream πολιτικούς, αλλά και που δεν μπορεί να αρνηθεί κανένας άνθρωπος στα σοβαρά ότι πράγματι το έχει. Η συνέπεια λόγων και έργων. Και η απόδειξη ότι το έχει είναι ότι αυτή η συνέπεια υπονόμευσε εν γνώση του το πολιτικό του μέλλον. Η επιβεβαίωση, που δείχνει και τον ακέραιο χαρακτήρα του, βρίσκεται στο ότι μετά την αποτυχία του κόμματός του το 1996, και ειδικότερα μετά την αποτυχία των ευρωεκλογών του 1999, προσέφυγε στην περισυλλογή και τη σιωπή. Έμεινε μόνος και περίπου για μία οκταετία (1996-2004) έμεινε στην αφάνεια. Μπήκε το 2004 στην ευρωβουλή, και πάλι σιωπηλά και μόλις τώρα, 2008 πάνω από μία δεκαετία μετά, άρχισε να εμφανίζεται και να μιλά. Εκτιμώ ότι έχει επεξεργαστεί πολλά πράγματα την περίοδο αυτή και θα αναδυθεί και πάλι αρκετά σύντομα στο προσκήνιο.

  Το να θυσιάζεις συνειδητά το πολιτικό σου μέλλον, όντας mainstream πολιτικός είναι ίσως μοναδικό φαινόμενο μεταπολιτευτικά. Βρείτε μου έναν άλλον. Εκτός από όσους είναι έξω από τον χορό, είναι ίσως πράγματι μοναδικό.

  Με τον Σαμαρά ξέρεις ποιον έχεις, τι πιστεύει, και ξέρεις ότι θα δώσει όλες τις μάχες που πιστεύει ο ίδιος μέχρι το τέρμα. Όσο μπορεί. Δε θα σε πουλήσει. Ξέρεις ότι αν δεν τα καταφέρει, αν πιεστεί να αλλάξει και να υποχωρήσει, θα φύγει. Δε θα μείνει στην καρέκλα. Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί κανείς να τα αρνηθεί για το Σαμαρά, επειδή τα απέδειξε έμπρακτα, με τα έργα και όχι με λόγια.

  Γνώμη μου είναι ότι προτιμώ 1000 φορές τέτοιους πολιτικούς, παρά την κάστα που έχουμε συνηθίσει. Ακόμα και αν διαφωνεί κανείς σε κάποιο επιμέρους ζήτημα με τέτοιου είδους πολιτικό, η ακεραιότητα και η συνέπεια είναι αρκετά στοιχεία για να σε πείσει ότι μπορεί να καταφέρει κάτι. Εννοώ κάτι διαφορετικό από το να σέρνεται πίσω από τις ορέξεις εξωτερικών παραγόντων που πιέζουν για το ένα ή το άλλο.

 185. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 17/03/2008 18:46:52

  Ο Μαρκεζίνης έκανε το ίδιο και τα έσπασε με τον Παπάγο. Ήταν ο καλύτερος πολιτικός της μεταπολεμικής Ελλάδας αλλά ακατάλληλος γι αυτή τη χώρα και αυτήν την κοινωνία. ακόμη και σήμερα θα αποτύγχανε. Εκπροσωπούσε την Ελληνική αστική τάξη, που τότε είχε ένα ποσοστό 5-7%. Σήμερα δεν υπάρχει ελληνική αστική τάξη.

 186. Ποκοπίκο avatar
  Ποκοπίκο 17/03/2008 20:21:42

  κι εδώ, οι οπαδοί του σαμι (και των φαντασιακών ικανοτήτων του) είναι αήττητοι!

 187. Ποκοπίκο avatar
  Ποκοπίκο 17/03/2008 20:22:06

  λόγω της γνωστής καταστασιακής ιδιότητας

 188. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 17/03/2008 20:28:24

  Εγώ πολιτικά δεν πολυκαταλαβαίνω. Αλλά από όλα αυτά τα σχόλια βγάζω το συμπέρασμα ότι διψάμε για λίγη τιμιότητα και λίγη συνέπεια, λιγότερα ψέμματα, λιγότερη κλοπή, λιγότερη ανικανότητα. Δεν με νοιάζει εάν είναι δεξιός, αριστερός, κεντρώος ή αναρχοαυτόνομος. Λίγο τίμιος και λίγο ικανός (άντε να εκλεγεί βέβαια με τέτοια προσόντα και τα σκυλιά στα μίντια))

  Για το τελευταίο σχόλιο περί αστικής τάξης, θυμάμαι έναν δάσκαλο ιστορίας που προσπαθούσε να μας πείσει ότι το Βυζάντιο κατέρευσε επειδή είχε εξαλειφθεί η αστική τάξη. Λίγους μήνες αργότερα τον απεμάκρυναν ως ...μη συμμορφούμενο προς τας υποδείξεις.

 189. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 17/03/2008 22:33:57

  archaeopteryx δε διψάει η πλειοψηφία του κόσμου γι αυτά αλλά μόνο οι αντισυστημικοί. Αυτοί που δε βλέπουν τηλεόραση δε διαβάζουν εφημερίδες και κινούνται στο Ιντερνετ. Οι υπόλοιποι κοιτάνε να κάνουν τη δουλειά τους. Έτσι απλά.

  Γι αυτούς η πολιτική ως μέθοδος αντιμετώπισης προβλημάτων δεν υφίσταται. Έχει εκφυλιστεί σε πολιτικαντισμό που επικεντρώνεται στην πάσης φύσεως συναλλαγή. ψηφίζω αυτόν που θα μου δώσει κάτι.

 190. Achilleas avatar
  Achilleas 18/03/2008 13:17:11

  Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτικούς σαν τον Αντώνη Σαμαρά, που διακρίνεται για το ήθος, τη συγκρότηση, τις αξιακές αρχἐς, τη συνέπεια λόγων και έργων. Αυτή τη φρεσκάδα της άδολης νιότης φέρνει στην πολιτική μας ζωή ο Αντώνης Σαμαράς, ο πολιτικός της Υπέρβασης και του Αύριο που δεν περιμένει.

 191. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/03/2008 17:33:29

  Imagine no possessions
  I wonder if you can
  No need for greed or hunger
  A brotherhood of man
  Imagine all the people
  Sharing all the world...

  You may say I'm a dreamer
  But I'm not the only one
  I hope someday you'll join us
  And the world will live as one

 192. "e-πολίτης" avatar
  "e-πολίτης" 18/03/2008 22:02:37

  Αυτό είναι το διακοσιοστό σχόλιο! Και σ' ανώτερα!

  ΓΕΙΑ και ΧΑΡΑ!!!

 193. christos moissidis avatar
  christos moissidis 19/03/2008 11:40:39

  Καθώς διακρίνω έντονο ενδιαφέρον, για τον Αντώνη Σαμαρά και θέλοντας να συμβάλλω στον ευρύτερο προβληματισμό που προέκυψε από την επανεμφάνισή του στα ΜΜΕ, θα αναρτήσω στο blog μου - αν προλάβω ακόμη και σήμερα - ένα άρθρο σχετικά με τον ίδιο και την Πολιτική Άνοιξη. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το διαβάσει στο: http://cmoiss.blogspot.com

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.