Σαμαράς: «Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση 1,5 χρόνο νωρίτερα. Η χώρα σπάει τα δεσμά της»
11/10/2014 00:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: «Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση 1,5 χρόνο νωρίτερα. Η χώρα σπάει τα δεσμά της»

Με τη φράση αυτή ο πρωθυπουργός σηματοδότησε το τελευταίο... μίλι που πρέπει να κάνει η Ελλάδα προκειμένου να γυρίσει σελίδα.

Με τη φράση αυτή ο πρωθυπουργός σηματοδότησε το τελευταίο... μίλι που πρέπει να κάνει η Ελλάδα προκειμένου να γυρίσει σελίδα. Το τέλος των μνημονίων υποσχέθηκε ο Αντ. Σαμαράς σε μια προσπάθεια να δείξει στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει φως και όραμα σε αντίθεση με το «σκοτάδι» που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η μακροσκελής ομιλία του κ. Σαμαρά κινήθηκε σε δύο τόνους: Σφοδρότατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, των συνιστωσών και του Αλέξη Τσίπρα και περιγραφή του οδικού χάρτη για έξοδο από την κρίση και μέτρα ανακούφισης των πολιτών.

«Οι εκλογές δεν θα γίνουν όποτε βολεύει εσάς, αλλά όποτε προβλέπει το Σύνταγμα. Μην προεξοφλείτε την ψήφο του λαού, είναι αλαζονικό» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, βάζοντας φρένο στα σενάρια της εκλογολογίας και αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που επικαλέστηκε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, στην δική του ομιλία.

Ο πρωθυπουργός προέτρεψε τους βουλευτές να μην επιτρέψουν να γίνει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πηγή αστάθειας και διαχώρισε την ψήφο εμπιστοσύνης από την εκλογή του Φεβρουαρίου.

«Όποιος άκουσε τον κ. Τσίπρα γνωρίζει τη ματαιότητα κάθε συνεννόησης μαζί του», είπε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε πως η Βουλή δεν τρομοκρατείται από «συνιστώσες που κάνουν παρεΐτσα με την τρομοκρατία».

«Τώρα που βρίσκεστε στη Βουλή καλό είναι να καταλάβετε ότι με βρισιές και λάσπες διάλογος δεν γίνεται», είπε προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Παλεύω κάθε μέρα σε χίλια μέρη για την Ελλάδα όχι για να κάνω το κομμάτι μου στις συνιστώσες».

«Το χρέος είναι βιώσιμο ευτυχώς για την Ελλάδα, δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το χαρακτήρισε «λίστα γάμου» και «συνταγές υπονόμευσης της οικονομίας».

Επίσης ο πρωθυπουργός έκανε πιο συγκεκριμένες ορισμένες από τις φοροελαφρύνσεις, ανακοινώνοντας ότι οι δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αυξάνονται από 72 έως 100, ενώ πρόσθεσε ότι θα υπάρξει καλύτερη μεταχείριση σε όσους ήδη έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις.

Επίσης τόνισε πως οι ένστολοι θα πάρουν πίσω τη μισή περικοπή από το 2012 και τα αναδρομικά του 2014 από τον Ιούλιο, ενώ επισήμανε πως η χώρα δεν θα χρειαστεί άλλο μνημόνιο και μπορεί να βγει από το ήδη υπάρχον ενάμιση χρόνο νωρίτερα.

Μεταξύ των ανακοινώσεων ξεχωρίζουν:

- Η Ελλάδα για πρώτη φορά στον προϋπολογισμό του 2015 θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό έλλειμμα, τώρα καλύπτουμε και τους τόκους των δανείων. Στον τρίτο χρόνο της διακυβέρνησής μας μηδενίζουμε το δημοσιονομικό έλλειμμα.

- Μετά από έξι χρόνια ύφεσης η ανάκαμψη άρχισε, η ανεργία πέφτει και τα επόμενα χρόνια η ανάπτυξη θα είναι πολύ ισχυρή. Και όλα αυτά όταν αναθεωρούνται προς τα κάτω οι προβλέψεις για την Ευρώπη. Η ανεργία θα πέσει κάτω από το 23% την επόμενη χρονιά και κάτω από 20% την μεθεπόμενη. Κάποιοι αυτά δεν θέλουν να τα ακούν γιατί τους στεναχωρούν.

- Βγήκαμε στις αγορές και δανειζόμαστε με λογικά επιτόκια. Το μόνο που ανησυχεί τις αγορές είναι το πολιτικό ρίσκο αν συνεχιστεί η σταθερότητα. Με την ψήφο εμπιστοσύνης εμείς ενισχύουμε την σταθερότητα και κρατάμε την Ελλάδα στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης.

- Το χρέος σταμάτησε να μειώνεται ονομαστικά και θα αρχίσει να μειώνεται και ως ποσοστό του ΑΕΠ. Το αρνείται μόνο η αντιπολίτευση γιατί θέλει να ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν. Το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο, το λένε οι αγορές, το είπε ο κ. Ρένγκλινγκ και θα το πούνε σύντομα οι δανειστές.

- Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο μνημόνιο, δεν θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα αναγκαστικού δανεισμού. Έχουμε το μεγαλύτερο διαρθρωτικό πλεόνασμα στην Ευρώπη. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις. Δεν χρειαζόμαστε καν τα χρήματα από το τωρινό μνημόνιο. Μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο ενάμισι χρόνο νωρίτερα. Αυτός είναι ο στόχος μας αυτή είναι η στρατηγική μας. Φαίνεται και στην δήλωση της κας Λαγκάρντ που είπε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο και μπορεί να σταθεί μόνη της. Η κα Λαγκάρντ θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα μία προληπτική γραμμή χρηματοδότησης, αλλά αυτό ακόμη δεν έχει κριθεί. Η αποσύνδεση δεν πρέπει να είναι συγκρουσιακή. Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, αλλά θα είναι μεταρρυθμίσεις που εμείς προτείνουμε. Κάποιοι δεν το θέλουν σκέφτονται τώρα τί θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους.

- Οι φοροελαφρύνσεις και η ανακούφιση άρχισαν. Υπάρχουν στο προσχέδιο του προυπολογισμού, μείωση κατά 30% του πετρελαίου θέρμανσης και του επιδόματος αλληλεγγύης, διατήρηση του επιδόματος θέρμανσης. Δεν υπάρχουν νέοι φόροι.

- Άλλη ανακούφιση είναι οι αυξήσεις στους ένστολους. Σταδιακά θα πάρουν πίσω τα τρία τέταρτα των περικοπών. Οι δόσεις για τα χρέη προς το δημόσιο θα αυξηθούν στις 72 μέ 100 και θα μειωθούν οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα. Θα φροντίσουμε όσοι έκαναν ρύθμιση να έχουν καλύτερη μεταχείριση. Επίσης επεξεργαζόμαστε την πολύ κρίσιμη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια. Θα προχωρήσουμε σε ρύθμιση για την συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών. . Απόφασή μας είναι να καταργηθεί η προσωποκράτηση για χρέη.

- Μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης της Τρόικας θα έχουν ολοκληρωθεί τα στρες τεστ των τραπεζών και θα ξέρουμε τί ποσό από τα χρήματα του ESM θα επιστρέψουμε για να μειωθεί το βιώσιμο χρέος μας και να εισπράξουμε την πρόσθετη βοήθεια. Έτσι θα πέσουν κι άλλο τα σπρεντς, οι τράπεζες θα δανείζονται πιο εύκολα. Παράλληλα θα προχωρήσουμε σε συμφωνία ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων για τη μετά το μνημόνιο εποχή. Η πορεία των μεταρρυθμίσεων θα συνεχιστεί με την αναγκαία συνταγματική αναθεώρηση. Πρέπει να βγούμε νωρίτερα από την εποχή των μνημονίων και να βγούμε νικητές.

- Επιτέλους η οικονομία παίρνει μπροστά. Δεν θα αφήσουμε την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας να πυροδοτήσει αστάθεια γι’ αυτό διαχωρίζουμε την σημερινή διαδικασία από την προεδρική εκλογή που θα γίνει κανονικά. Για κάποιους το μπάχαλο είναι αρετή και όχι η σταθερότητα. Για κάποιους η λέξη ανταγωνιστικότητα δεν έχει νόημα αλλά η καθημερινή αναταραχή αλλά αυτά τελειώσανε. Η ασφάλεια του πολίτη για κάποιους είναι ανυπόφορη. Με αυτές τις τριτοκοσμικές γελοιότητες τελειώσαμε οριστικά.

Στην συνέχεια ο κ. Σαμαράς έκανε κριτική στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. "Στις προτάσεις τους υπάρχει η αντιευρωπαική κατεύθυνση, το ευρώ δεν το θέλουν ίσως το θέλουν αλλά δεν το θεωρούν φετίχ. Το χρέος θα ζητήσουν να το κουρέψουν κι άλλο ή θα το μειώσουν ή θα το παγώσουν; Ο κ. Τσίπρας έχει πρόγραμμα ή έχει όσα προγράμματα έχουν και οι συνιστώσες; Βρίσκονται σε μόνιμη σύγχυση. Βγάζουν μία τοξική γεύση αλαζονείας. Δεν μπορούν καν να μετρήσουν τις συνέπειες των προτάσεών τους. Αυτό που παρουσίασαν δεν είναι οικονομικό πρόγραμμα είναι λίστα γάμου. Τι περιμένουν ότι θα εκβιάσουν την Ευρώπη για το χρέος; Αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας δεν είναι διαπραγμάτευση είναι σύγκρουση από θέση απόλυτης αδυναμίας. Δεν έχουν καταλάβει ότι απέναντί τους δεν έχουν ορισμένες κυβερνήσεις αλλά 27 κοινοβούλια. Η αντιπολίτευση αγωνιά μήπως πετύχει η Ελλάδα. Φαντασιώνεστε την κυβέρνηση ενώ δεν έχετε ασκήσει τον ρόλο σας ως αντιπολίτευση. Εμείς κλείσαμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν, εσείς είσαστε το παρελθόν. Όλες οι παρατάξεις έχουν τις ευθύνες τους για την κρίση, και αυτές που κυβέρνησαν και αυτές που δεν κυβέρνησαν. Η ΝΔ προσπάθησε να περάσει μεταρρυθμίσεις αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση. Κι άλλα κόμματα πρότειναν μεταρρυθμίσεις αλλά το πεζοδρόμιο της ακύρωνε. Εκείνοι που πρωτοστατούσαν στο πεζοδρόμιο τώρα μας κουνάν το δάχτυλο. Δεν πρόκειται η χώρα να δει άσπρη μέρα αν επανέλθουν εκείνοι που μοίραζαν αυτά που δεν υπάρχουν. Ποιος θέλει μονομερή λιτότητα; Δεν υπάρχει ούτε μία κυβέρνηση που να συμφωνεί μαζί σας. Ακόμη και ο Ρέντσι που αρνείται με πάθος την λιτότητα προωθεί μεταρρυθμίσεις. Μόλις μπούμε για τα καλά σε αναπτυξιακή τροχιά θα αρχίσουν να αυξάνονται και οι μισθοί. Όχι μόνο οι κατώτατοι αλλά όλη η κλίμακα. Αν αυξάναμε τώρα τον κατώτατο μισθό μπορεί να αυξάναμε την ανεργία. Αν πέσουμε πίσω στα ελλείμματα δεν θα βρίσκεται κανείς να μας δανείσει. Μέσα σε δύο χρόνια η Ελλάδα ανέβηκε δεκάδες θέσεις στην ανταγωνιστικότητα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ".

Συνεχίζοντας την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: "κοροϊδεύετε τον κόσμο και το κάνετε με τρόπο ξέπορτο. Πήγατε στο Άγιο Όρος μέχρι και το Βατικανό έφθασε η χάρη σας αλλά προχθές στον αγιασμό αρνηθήκατε τον σταυρό". «Μπερδεύετε το σταυρό με τους σταυρούς», είπε στον Τσίπρα με άκρως ειρωνική διάθεση.

Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρνηθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχει φέρει η κυβέρνηση κάτι που δεν έκανε η ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση παρότι διαφωνούσε με την τότε κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε όμως και στις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο. Η Κύπρος είναι κυρίαρχο κράτος και ασκεί τα δικαιώματά της. Η Τουρκία παρεμβαίνει και προσπαθεί να τα ακυρώσει. Πρέπει να καταδικαστεί και από την Ευρώπη. Η Ελλάδα συμπαραστέκεται πλήρως στην Κύπρο.

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για το σχέδιό του για την σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης ξεκινώντας από τον ΕΝΦΙΑ και συνεχίζοντας πάντα σταδιακά στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας στην μείωση των φόρων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. Κάναμε πολλά θα κάνουμε περισσότερα.

Κλείνοντας είπε: "Οι πρόωρες εκλογές θα ήταν καταστροφικές και θα ακύρωναν την πορεία που έχει γίνει. Το συμφέρον της χώρας είναι η σταθερότητα και όχι η εκλογολογία και η αστάθεια. Αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν πρέπει να βάλουμε μπουρλότο σε όλα. Είμαστε το μόνο προπύργιο σταθερότητας στον περίγυρό μας, όσοι θέλουν πρόωρες εκλογές βλάπτουν το συμφέρον της χώρας. Ακούστηκε ότι καμαρώνετε για τις δημοσκοπήσεις. Πρώτον οι δημοκρατίες δεν κυβερνώνται από τις δημοσκοπήσεις αλλά από τις εκλογές και θα γίνουν όταν προβλέπει το Σύνταγμα. Μην προεξοφλείται την ψήφο του λαού, είναι αλαζονικό. Όταν η χώρα βγαίνει από την κρίση και έχει μπροστά της μόνο καλά γι’ αυτό βιάζεστε να γίνουν εκλογές. Ήσασταν αντίθετοι και υπονομευτικοί σε όλα".

Νέες εξαγγελίες πρωθυπουργού

1. Ρύθμιση για ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία: Σε 72 έως 100 μηνιαίες με μείωση των προσαυξήσεων και του ετήσιου επιτοκίου. Η ρύθμιση θα προβλέπει ακόμη:

•Καλύτερους όρους με μείωση των τόκων για όσους έχουν ήδη υπαχθεί σε ρύθμιση και πληρώνουν κανονικά τις δόσεις.

•Υπαγωγή στη ρύθμιση με απλούστερο τρόπο και λιγότερες προϋποθέσεις.

•Αυστηρότερους όρους για τους οφειλέτες που ενώ έχουν τη δυνατότητα δεν εξοφλούν τις οφειλές τους.

2.Κόκκινα δάνεια: Το σχέδιο που θα καλύπτει τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων. Η ρύθμιση θα προβλέπει πολλές δόσεις και σημαντική μείωση του οφειλομένου ποσού ενώ θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα οι επιτήδειοι που θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν την ευνοϊκή ρύθμιση. «Δεν προστατεύουμε τους τραπεζίτες αλλά το Δημόσιο και τις καταθέσεις», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

3.Κατάργηση της προσωποκράτησης για τους οφειλέτες.

4.Αποδοχές ενστόλων: Μερική αποκατάσταση των αποδοχών των ένστολων από τον επόμενο μήνα. Θα χορηγηθεί το 50% της διαφοράς από τις αποδοχές που ελάμβαναν τον Ιούλιο του 2012 μέχρι και τον Ιούνιο του 2014 και παράλληλα τα αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2014. Τα αναδρομικά των προηγούμενων μηνών θα δίνονται σταδιακά κάθε μήνα από το 2015. Ταμειακά θα καλυφθούν πάνω από τα ¾ των περικοπών.

5.Εμπροσθοβαρής εκταμίευση 4 δισ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση έργων.

6.Συνολική παρέμβαση για το κόστος και τις τιμές των αγροτικών προϊόντων.

7.Σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ. Τα έσοδα από το φόρο θα μειωθούν σταδιακά από το 1,43% του ΑΕΠ κάτω από το 1% του ΑΕΠ. Ενδεχομένως η μείωση θα ξεκινήσει το 2015 ενώ παράλληλα θα γίνει εξορθολογισμός των αντικειμενικών αξιών.

8.Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις.

Μείωση του ΦΠΑ και σε άλλους κλάδους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βασιλική Κ. Σ. avatar
  Βασιλική Κ. Σ. 11/10/2014 07:08:50

  ...να τον ακούμε. Να ακούμε όλα όσα λέει. Όσοι δεν τον ακούν κακό του κεφαλιού τους.. Άλλωστε κι όσοι δεν άκουγαν όσα έλεγε τα ζουν τα αποτελέσματα του λάθους τους... Εξαιρετική ομιλία! Κι επιτέλους χαλαρός. Που σημαίνει τα κρίσιμα τέλειωσαν... Ήρθε η ώρα της σποράς.

 2. m.s avatar
  m.s 11/10/2014 08:15:40

  η κονιορτοποίηση της αντιπολίτευσης. ακόμα γελάω με τη ''λίστα γάμου'' του ΣΥΡΙΖΑ και τους αλιείς σταυρών.

 3. Θόδωρος 17.06.201? avatar
  Θόδωρος 17.06.201? 11/10/2014 09:26:12

  Μιας και δεν βρίσκω άλλο σχετικότερο άρθρο, να το γράψω εδώ: Τι θα γίνει επιτέλους με τα εγκαταλειμμένα στρατόπεδα ανα την επικράτεια και ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνας και Θεσ/νικης? Γιατί δεν περιέρχονται στους Δήμους ή εν πάσει περιπτώσει η μεταφορά και εκμετάλλευση τους από την αρμόδια Διεύθυνση του αντίστοιχου Υπούργειου? Ξέρετε ότι η μετατροπή τους σε πάρκα και χώρους αναψυχής θα κάνει μεγάλη διαφορά στην καθημερινότητα των πολιτών των όμορων αλλά και πιο απομακρυσμένων συνοικιών? Τέτοια πράματα πρέπει να "κυνηγάτε", αυτά κάνουν την διαφορά στην ζωή των πολιτών και εκτιμώνται. Ο κόσμος ξέρει ότι η οικονομική κατάσταση είναι αυτή και δεν αλλάζει ούτε γρήγορα ούτε εύκολα, είτε Σαμαράς, είτε Τσίπρας. Κάντε κάτι ανέξοδο -όπως το παραπάνω- που μπορεί όμως να προσφέρει και να έχει θετικό αντίκτυπο. Τέτοιες "έξυπνες" λύσεις χρειάζονται τώρα..

 4. danas avatar
  danas 11/10/2014 10:23:56

  πολύ καλή ομιλία, νοικοκυρεμένα όλα και σε σειρά. Όμως δεν ξεχνούμε οτι αυτός που δίνει στους ένστολους και τους δικαστικούς είναι ο αρχηγός των υποτίθεται φιλελευθέρων.Εμείς οι ταπεινοί φορολογούμενοι του ιδιωτικού τομέα, που αντέχουμε και πληρώνουμε ακόμα τα πάντα στην ώρα τους, ακούσαμε χτές οτι πρώτοι θα πάρουν απο το μερισμα οι παραπάνω. Εύγε κατα τ'άλλα προσπαθούμε να μικρύνουμε το κόστος του δημοσίου τομέα. Κί ύστερα λένε γιατί δεν σας ψηφίζουμε. Γιατί δεν είστε φιλελευθερη δεξιά.

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ danas 11/10/2014 13:35:03

   Αγαπητε , το θεμα ειναι να σταματησει το παρτυ στον ΔΤ. Οι στρεβλωσεις ακομα ειναι πολλες. Εμεις του Ι.Τ θα δουμε καλλιτερες μερες αν 1. Θεσμοθετηθει ο μισθος του ΔΤ να εινα παντα 30 -50 % μικροτερος απο αυτον του ΙΤ αντιστοιχα 2. Αν αρχισει η αναπτυξη και ανοιξουν οι δουλειες τοτε ο ΙΤ θα πληρωνει καλλιτερα. 3. Αν γινουν οι συνταξεις ανταποδοτικες 4. Αν καταργηθουν καποιοι νομοι π.χ περι ομαδικων απολυσεων. Αληθεια ποιος επιχειρηματιας απολυει οταν οι δουλειες του πανε καλα? 5. Οταν ο κοσμος καταλαβει τι υποσχονται Τσιπρας , Καμμενος κλπ. 6. Οταν οι συνδικαλιστες προσπαθουν για το γενικο καλο και οχι για το κομματικο . Π.χ Ο κος του ΣΥΡΙΖΑ που εισεπραξε εφαπαξ 1 εκ. ΕΥΡΩ . Πραγματα που δεν συμβαινουν πουθενα στον κοσμο. 7. Οταν καταλαβει ο κοσμος οτι μπορει να ζησει ποιοτικα και χωρις ΄μπεμπες ΄απο τα 25 του και χωρις συνταξη απο τα 50 του.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Ρεαλιστης 11/10/2014 15:22:15

    Παρεπιμπτόντως, ο κος του ΣΥΡΙΖΑ το εφαπαξ 1 εκ. ΕΥΡΩ το εισεπραξε απο ειδικό πρόγραμμα για τη χρηματοπιστωτική νομενκλατούρα (κοινώς στελεχά αλλέως golden boys), από τράπεζα της Ολλανδίας χρεωκοπημένη και ολικά κρατικοποιημένη από το 2009 (AMRO). Άς είναι καλά ο Ολλανδός εργαζόμενος και φορολογούμενος: χρηματοδοτεί την "σοσιαλιστική επανάσταση" στην Ελλάδα (πρωην ΠΑΣΟΚος ο κύριος). Ρωτηστε για να μάθετε λεπτομέρειες. Τελικά νεοφιλελευθερισμός και κρατισμός έχουν πολλά κοινά: βάζουν τους εργαζόμενους να πληρώνουν για τη νομενκλατούρα τωνστελεχών, δηλαδή για τους καλοπληρωμένους λιπαρούς δούλους που φυλάνε τα αφεντικά του 0,1 % και διαχερίζονται τις περιουσίες τους. Βλέπε και μισθούς, δικαστικών (αρνησιδικία), υψηλόβαθμων καραβανάδων (αυτοί όντως "μαζί τα φάγανε" με τον Τζόχα) και άλλων τεμπελχανάδων.

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ danas 11/10/2014 13:43:22

   Οσον αφορα τους ενστολους δεν ειναι αδικια να εχουν μισθο μικροτερο απο αλλους υπαλληλους στο δημοσιο με τα ιδια προσοντα που καθονται σε μια καρεκλα ολη την ημερα? Ενστολοι ειναι οι αστυνομικοι, αλλα ενστολοι ειναι και τα ΟΥΚ, και οι Λιμενικοι και οι πιλοτοι της ΠΑ και τα πληρωματα των υποβρυχιων. Οσον αφορα τους δικαστικους αυτο εχει γινει απο παλαια για να περιοριστει η διαπλοκη και η δικαιοσυνη να ειναι (οσο το δυνατον ) πιο ανεξαρτητη. Μη ξεχναμε επισης οτι πολλοι ενστολοι ή δικαστικοι διατηρουν 2 σπιτια λογω μεταθεσεων. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι ομως γιατι οι π.χ Υπαλληλοι της ΔΕΗ πληρωνουν το ρευμα με εκπτωση , εχουν υψηλους μισθους και συνταξιοδοτουνται . Καποια απο αυτα τα λεφτα προερχονται απο τους φορους μας . Αλλη μια αδικια...

   • foros1 avatar
    foros1 @ Ρεαλιστης 11/10/2014 14:42:49

    φυσικά οι εκπαιδευτικοί, οι πανεπιστημιακοί, οι νοσοκομειακοί και οι άλλοι, κακώς παίρνουν ακόμη και αυτά τα λίγα που απέμειναν να παίρνουν. και φυσικά θα πρέπει με περίσσιο ενθουσιασμό να στηρίξουν στις ερχόμενες εκλογές τους ευεργέτες τους...

    • Στυλιανος avatar
     Στυλιανος @ foros1 11/10/2014 19:04:48

     πολυ σωστα τα λετε..οι κλαδοι αυτοι , επειδη δεν αποτελουν δεκανικια της εκαστοτε εξουσιας , γι'αυτο και δεν θα παρουν οποιαδηποτε αυξηση..."..Προσφερεις κοινωνικο εργο Ιατρε μου ..εχεις και την απαιτηση να πληρωνεσαι.."...Οπως ειχε πει και ο Μπουμπουκος μας..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.