#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/02/2010 22:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: «Επιτέλους ξεκολλήστε, γιατί το σύστημα θα καταρρεύσει στα χέρια σας»

Να πάρει άμεσα μέτρα κάλεσε το ΠΑΣΟΚ ο  πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαφάνεια. «Επιτέλους ξεκολλήστε, κύριε πρόεδρε, πάρτε μέτρα», είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

Απορρίπτοντας τις αιτιάσεις του κ. Παπανδρέου κατά της κυβέρνησης της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως δεν ήταν η ΝΔ που έκανε την Ελλάδα αναξιόπιστη και πέρασε στην αντεπίθεση: Το ΠΑΣΟΚ έταζε τα πάντα στους πάντες, σχέδιο δεν έχει, βρίσκεται σε σύγχυση, επέδειξε απόλυτη αδυναμία να πάρει δύσκολες αποφάσεις, οδηγεί σε ντόμινο αρνητικών εξελίξεων και δημιουργεί πανικό. Απευθυνόμενος δε στον Πρωθυπουργός ανέφερε: «Με τις κινήσεις σας δίνετε εύκολο στόχο στους κερδοσκόπους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πρόθεση να στηρίξει την κυβέρνηση σε επώδυνα, αλλά σωστά μέτρα, και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποσύρει τις πρωτοβουλίες που δημιούργησαν μεγάλες αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο και κάποιες απ' αυτές «δίχασαν τον ελληνικό λαό»:

"Εκλογικό νόμο έχουμε σήμερα. Μπορούμε να αλλάξουμε μόνο εκείνα στα οποία συμφωνούμε, τη διάσπαση των πολύ μεγάλων περιφερειών σε ολιγοεδρικές. Μη φέρετε το λεγόμενο γερμανικό μοντέλο που έχετε εξαγγείλει.

"Να αποσύρετε το μεταναστευτικό νομοσχέδιο. Και να αρχίσουμε να το συζητάμε από μηδενική βάση, χωρίς εμμονές και επικίνδυνες φορτίσεις.

"Ξανασκεφτείτε τον «Καλλικράτη» για τον οποίο, έτσι κι αλλιώς, δεν είστε έτοιμοι. Φέρατε Σχέδιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης χωρίς γεωγραφικά όρια, χωρίς αρμοδιότητες και χωρίς πόρους. Έτσι κι αλλιώς πόροι δεν υπάρχουν σήμερα για να στήσουμε ένα τόσο μεγαλόπνοο Σχέδιο. Και μεταρρύθμιση χωρίς πόρους κινδυνεύει να γίνει απορρύθμιση"

Και κατέληξε: «Η συναίνεση μπροστά στην κρίση είναι χρέος όλων μας, αλλά είναι δρόμος διπλής κυκλοφορίας. Αν τη θέλετε, θα την έχετε από μας. Αλλά πρέπει να δείξετε ότι τη θέλετε. Αν δεν τη θέλετε, τότε το σύστημα θα καταρρεύσει στα χέρια σας, όχι στα δικά μας. Και θα συμπαρασύρει εσάς».

Κανένας οίκτος για όποιον έβαλε το χέρι στο μέλι

Τέλος, ο κ. Σαμαράς απηύθυνε παράλληλα έκκληση ενότητας απέναντι στη διαφθορά, επιμένοντας στην άμεση συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για την καταπολέμησή της, η οποία θα πρέπει να προτείνει μέχρι τον Ιούνιο τις αναγκαίες, μεγάλες νομοθετικές παρεμβάσεις.

Αναφερόμενος στις εξεταστικές επιτροπές που πρότεινε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για όποιον έβαλε το δάχτυλο στο μέλι, κανένας οίκτος. Κανένα έλεος! Αλλά δεν θα πρέπει να οδηγηθούμε και στο άλλο άκρο: Στη δαιμονοποίηση του κουτσομπολιού, του μικρού και ασήμαντου. Γιατί τότε θα αποπροσανατολίσουμε την έρευνα από την αναζήτηση όσων επίορκων διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα, είτε ως αυτουργοί, είτε ως ηθικοί αυτουργοί».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 01/02/2010 22:47:32

  Αμφίδρομη συναίνεση.
  Θα πληρώσει πολύ ακριβά την ανυπαρξία της πολιτικής του σκέψης το GAP.
  Ας πρόσεχε.

 2. Spm avatar
  Spm 01/02/2010 22:56:07

  No mercy!!!
  Αυτος ειναι ο Πρόεδρος που θέλουμε.
  Εκεί που πρέπει στηριζει -για το καλό του τόπου-
  οταν πρέπει να ειναι αυστηρος το λεει με την πιο δυνατη του φωνή.

  Επιτέλους η πολιτική επέστρεψε στο χώρο της, το Ελληνικό Κοινοβούλιο και βρηκε τον πιο γνησιο εκφραστή της στο πρόσωπο του κου Αντώνη Σαμαρά.

 3. trochalos avatar
  trochalos 01/02/2010 23:14:05

  O ΓΑΠ δεν φταίει σε τίποτα.Ο Ελληνικός λάος που τον ψήφισε φταίει.
  Ο κ.Παπανδρέου κάνει καλά την δουλειά του.¨Οτι του πουν κάνει,είναι ένα άβουλο πλάσμα που τον παρουσίασαν τα ΜΜΕ των εθνικών εργολάβων σαν ημίθεο και οι ηλίθιοι Ελληνες το πιστεψαν.Νομίζουν πως είναι η εποχή του Αντρέα,δεν ξέρουν όμως ότι αυτά πέρασαν.Αν ήταν κυβέρνηση άλλου κόμματος και εννοώ όχι μόνο της ΝΔ,σημερα θα είχαμε εμφίλιο πόλεμο.Οι εργατοπατέρες συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ θα είχαν διαλύσει τα πάντα.Αφήστε δε τα κανάλια.Οι Έλληνες του 45% δεν λένε τίποτα γιά την κατάντια του τόπου μας,δεν έχουν την τόλμη να παραδεκτούν ότι είναι......και να αρχίσουν να φωνάζουν για την κοροϊδία της κυβέρνησης που ψήφισαν.Το παραμύθι πρέπει να τελειώσει,για όλα δεν φταίει μόνο η ΝΔ αλλά το ΠΑΣΟΚ και έχει και μεγάλες ευθύνες.

 4. Σον.Πεν avatar
  Σον.Πεν 01/02/2010 23:29:09

  Ο Αντώνης Σαμαράς απέδειξε σήμερα ότι είναι μεγάλος Εθνικός Ηγέτης.
  Αδιαφορώντας για τις δήθεν καλόπιστες κριτικές της χαλαρής αντιπολίτευσης,
  πρόσφερε τη συναινεση που απαιτεί η σωτηρία της πατρίδας.
  Οσο δια τα λαμόγια που δημιουργούν κλίμα ότι η αλλαγή Αρχηγού στη Ν.Δ είναι κάτι σαν αλλαγή προπονητή στον Ολυμπιακό,οπότε του χρόνου πάμε για πρωτάθλημα,καλά θα κάνουν να αλλαξουν κόμμα.
  Ο δρόμος της Ν.Δ για την επάνοδο στην εξουσία δεν περνάει απο την σκληρή και ίσως δημαγωγική αντιπολίτευση.
  Περναει από την ανασυγκρότηση,την αναγέννηση,την ανανέωση και το ξεκαθάρισμα σε κεντρικό και περιφερικό επίπεδο όσων μπέρδεψαν την εξουσία που είναι ευκαιρεία προσφοράς στην Πατρίδα με τις μπίζνες.
  Ο Σαμαράς το ξέρει και θα τον στηρίξουμε.
  Μοναδικός τρόπος να επιστρέψει η Ν.Δ γρηγορα στην εξουσία είναι μια εθνική ή οικονομική καταστροφή πράγμα που ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ επιθυμεί.

  • Σον.Πεν avatar
   Σον.Πεν @ Σον.Πεν 01/02/2010 23:59:09

   Ασφαλώς αυτό το ξέρεις κι εσύ.

 5. Orestios avatar
  Orestios 01/02/2010 23:32:57

  Πατριωτισμός δεν είναι τα φράγκα.

 6. ndvoice avatar
  ndvoice 02/02/2010 00:00:09

  Πολύ σωστά έπραξε ο Αντώνης Σαμαράς και έβαλε τους πιο πάνω όρους προκειμένου να υπάρξει συναίνεση.
  Όμως θα πρέπει να βάλει έναν ακόμα όρο: Αυτή η κρίση θα πρέπει να είναι η αιτία να αλλάξει το σάπιο πολιτικό σύστημα που μας έφερε σ' αυτή την κατάσταση. Δηλαδή θα πρέπει να αλλάξει το ίδιο το πολιτειακό θεσμικό πλαίσιο.
  Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποφέρει ο λαός για την βγάλει καθαρή το πολιτικό σύστημα με όλον αυτόν τον εσμό του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου που στηρίζει.
  Διαφορετικά θα πρόκειται για μια από κοινού προσπάθεια του πολιτικού κατεστημένου να φορτώσει στις πλάτες του λαού τα δικά του ανομήματα για να μείνει αλώβητο το ίδιο.

 7. ΜΗΤΣΟΣ avatar
  ΜΗΤΣΟΣ 02/02/2010 00:00:12

  ΜΠΡΑΒΟ στο Σαμαρά!
  Επιτελους η λογική πάνω από τον κομματισμό και το χάος.Έτσι θα συσπειρώσουμε τη νέα γενια στη ΝΔ.Με απλό πολιτικό λόγο ,εύστοχο,δημιουργικό.

 8. s8p avatar
  s8p 02/02/2010 03:03:29

  δεν υπάρχει Καμμιά απολύτως ελπίδα για την ανάταση του σάπιου πολιτικού συστήματος, το οποίο ξαναεκλέγει τον (καλό γέροντα) Παπούλια για 2η φορά Πρόεδρο.
  Πρόεδρο ασορτί με το σύστημα.
  Χάθηκε ο κόσμος να μπει ένας νέος άνθρωπος.
  Θα αντέξει άραγε ο Κάρολος;
  Ο Περτίνι πόσο ήταν;
  ΑΕΙ γεια χαρά.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ s8p 02/02/2010 07:15:51

   Συμφωνώ απόλυτα, είναι ΛΑΘΟΣ η επανεκλογή ενός διακοσμητικού γέροντα. Από αυτό ξεκινάει η αντίσταση στην σαπίλα.

 9. Quicky avatar
  Quicky 02/02/2010 07:01:33

  Ψήφισα Πανίκα.Δε μετανιώνω,αλλά χαίρομαι που βγήκε ο Σαμαράς..Είναι σοβαρός και πολύ καλός-αντιπολίτευση εκεί που πρέπει και συναίνεση όπου είναι απαραίτητο,όχι καιροσκοπισμοί και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.Μπράβο!

 10. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 02/02/2010 07:07:17

  Το σύστημα κύριε Σαμαρά κατέρρευσε.Ο κόσμος πολώνεται απο αντίδραση είτε στην άκρα Δεξιά,είτε στην άκρα Αριστερά.Στην πορεία που διοργάνωσε για τα Ίμια το Σάββατο η Χρυσή Αυγή πήγαν 5000 άτομα.Οικονομική κρίση,διαφθορά,αηδία για το κράτος,εγκληματικότητα,αθρόα λαθρομετανάστευση,έλλειψη αστυνόμευσης,μη εφαρμογή των νόμων ξέρετε που οδηγούν;Όταν το πολιτικό σύστημα έχει σαπίσει απο καιρό,όταν νέες ιδέες δεν φαίνονται στο ορίζοντα,όταν δεν φαίνεται κάποια ευδιάκριτη λύση και ο αέρας βρωμάει ναφθαλίνη, τότε κάνουν την εμφάνισή τους επικίνδυνα φαινόμενα.Σήμερα πληρώνουμε πολλά απο τα γραμμάτεια της μεταπολίτευσης και σίγουρα δεν τα ξεχρεώνουμε δίνοντας ανοχή σε μια κυβέρνηση που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να κάνει τίποτα.Ανοχή και ψήφο εμπιστοσύνης στους ανίκανους,σημαίνει απομάκρυνση απο την κοινωνία και τους πολίτες της

 11. Titos avatar
  Titos 02/02/2010 07:36:48

  Αν αυτό δεν είναι προάγγελος για συγκυβέρνηση , τότε τι είναι;
  Ελάτε να σμίξουμε τα τσανάκια μας, έχουν μείνει κάτι υπόλοιπα και μόλις που προλαβαίνουμε.
  «Κανένας οίκτος για όποιον έβαλε το χέρι στο μέλι» Οι γνωστοί βερμπαλισμοί της παλιάς καλής Δεξιάς (του Κυρίου;).
  Αντί να αοριστολογεί ο κ. Σαμαράς , καλύτερα να μας εκθέσει τον τρόπο που θα βγούμε από το αδιέξοδο, την αντίστοιχη Νομοθεσία και τις προγραμματικές θέσεις του Κόμματος του.
  Παπαρολογίες θα έλεγε ο αλήστου μνήμης κ. Γ. Σουφλιάς.

 12. άστεγος avatar
  άστεγος 02/02/2010 08:53:10

  Δεν είναι τυχαίο το timing της ζήτησης υποστήριξης του ΓΑΠ από το Σαμαρά.
  Καθοριστικό παράγοντας είναι η έναρξη των κινητοποιήσεων των εφοριακών και των τελωνιακών, και έπονται και άλλοι πολλοί.
  Σε περίπτωση που δεν το έχουμε καταλάβει ο ΓΑΠ έχει δύο επιλογές:
  Ή θα συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία ή θα πέσει το πολύ μέχρι το Σεπτέμβρη.
  Εάν ο Αντώνης Σαμαράς υποστηρίξει, έστω και διακριτικά, τις απεργίες των Δημοσίων Υπαλλήλων ο ΓΑΠ είναι τελειωμένος.
  O ΓΑΠ το ξέρει πολύ καλά αυτό.
  The writing is on the wall.

 13. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 02/02/2010 09:48:02

  Θα μπορουσε να ειναι αυστηροτερος και να αναφερθει επισης στα διεθνη τοκογλυφικα λαμογια..

  ΠΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.