Σαμαράς: Επιστρέφουμε στην ανάπτυξη
28/02/2014 16:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Επιστρέφουμε στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα το 2014 επιστρέφει στην ανάπτυξη, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον φινλανδό πρωθυπουργό, Γ.Κατάινεν.


Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η σκληρή δουλειά που έγινε και οι δύσκολες αποφάσεις που ελήφθησαν δημιούργησαν ένα κλίμα εμπιστοσύνης στο εξωτερικό για τη χώρα μας. «Είμαστε στο σωστό δρόμο. Τώρα χρειαζόμαστε αναπτυξιακή κατεύθυνση» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Πρόσθεσε ότι συμφωνεί με τον φινλανδό πρωθυπουργό, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ υπογράμμισε πως το γεγονός ότι υπάρχει πλέον πρωτογενές πλεόνασμα είναι η καλύτερη ένδειξη για τη χώρα.

«Οι Φινλανδοί καταλαβαίνουν τη δοκιμασία της Ελλάδας. Υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι απαιτητικοί εταίροι. Επιμένουν στις δύσκολες μεταρρυθμίσεις, αλλά εκφράζουν και την αλληλεγγύη τους» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Από την πλευρά του ο φινλανδός πρωθυπουργός έκανε λόγο για «αξιοθαύμαστα αποτελέσματα» στην Ελλάδα, ωστόσο τόνισε ότι «η μάχη δεν έχει ακόμη κερδηθεί».

Τόνισε ότι πρέπει να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα και η χώρα μας να επικεντρωθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Πήγατε πάρα πολύ καλά, ο λαός σας έχει αντιμετωπίσει τεράστιες θυσίες. Θαυμάζω πραγματικά το θάρρος τόσο της κυβέρνησης όσο και των πολιτών» τόνισε ο κ. Κατάινεν.

Ανέφερε ότι οι αγορές εμπιστεύονται το μέλλον της Ελλάδας περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν. «Είμαι πεπεισμένος ότι πολλά μπορούν να γίνουν ακόμη» είπε.

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν και τις εξελίξεις στην Ουκρανία, με τον Αντώνη Σαμαρά να τονίζει την υποστήριξη της Ελλάδας σε μία λύση πολιτική και βιώσιμη που θα φέρει την ομαλότητα στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δημης avatar
  δημης 28/02/2014 21:56:23

  ...................
  «αξιοθαύμαστα αποτελέσματα» στην Ελλάδα, ωστόσο τόνισε ότι «η μάχη δεν έχει ακόμη κερδηθεί». Τόνισε ότι πρέπει να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα και η χώρα μας να επικεντρωθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

  «Πήγατε πάρα πολύ καλά, ο λαός σας έχει αντιμετωπίσει τεράστιες θυσίες. Θαυμάζω πραγματικά το θάρρος τόσο της κυβέρνησης όσο και των πολιτών» τόνισε ο κ. Κατάινεν.

  Ανέφερε ότι οι αγορές εμπιστεύονται το μέλλον της Ελλάδας περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν. «Είμαι πεπεισμένος ότι πολλά μπορούν να γίνουν ακόμη» είπε... Μάλιστα.... ΑΛΛΑ... Σείς Κύριε στην Χώρα σας μετά την κρίση του 90 επενδύσατε στην ΠΑΙΔΕΙΑ ... Θεωρείτε ότιο η Ελλάδα είναι στη σωστή κατεύθυνση;;;;Οι .."αγορές " αλήθεια Τι σας έλεγαν τότε;;; Στα του "θάρρους" έχετε συνομιλήσει με Ελληνες Πολίτες ..."θαρραλέους";;; Μήπως ,αναφερόμενος στις αγορές ,εννοείτε ότι εμπιστεύονται το μέλλον των υδρογονανθράκων ;;;;; Τέλος ,στα πολλά που μπορούν να γίνουν ακόμη , εννοείτε στην πιό πέρα συρίκνωση Παιδείας και Υγείας την πρώτη την είχαν επαινέσει στον Πρωθυπουργό κάποια εταιρεία ΝΟΚΙΑ (άν θυμόμαστε καλά εν μέσω επιστρατεύσεων κόντρας με την Πανεπιστημιακή Κοινότητακλπ ).... Να ελπίσουμε ότι θα διδαχθούμε από Εσάς;;;; Σίγουρος ότι ΔΕΝ θα με ακούσετε....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.