#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/08/2013 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: «Επίθεση σε όλα τα μέτωπα»Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η επίσκεψη στις ΗΠΑ του Αντώνη Σαμαρά και τώρα όλα τα βλέμματα στρέφονται στην εγχώρια πολιτική, κοινωνική και οικονομική μάχη.

Ο Πρωθυπουργός επιστρέφει στο τέλος της εβδομάδας από τις ΗΠΑ και μετά από ολιγοήμερες διακοπές, η κυβερνητική μηχανή μπαίνει σε κίνηση και θέλει να «εντείνει τους ρυθμούς του κυβερνητικού έργου, όπως έχει σχεδιασθεί», σύμφωνα με όσα λένε οι συνεργάτες του.

Εκλογές αποκλείονται, αλλά όλα είναι ανοικτά σε αλλαγή πλεύσεως σε βασικούς τομείς και ευρείες κομματικές ανακατατάξεις. Το βασικό σύνθημα του Αντ. Σαμαρά μετά τον Δεκαπενταύγουστο είναι ένα: «Επίθεση σε όλα τα μέτωπα».

Οι στενοί συνομιλητές του Πρωθυπουργού επισημαίνουν στις συνομιλίες τους χαρακτηριστικά: «Είμαστε ηγεμονική πολιτική δύναμη και γι' αυτό δεν μας χρειάζονται εντυπωσιασμοί. Θα πάρουμε πρωτοβουλίες, θα ανοίξουμε εμείς τα θέματα και θα αφήσουμε τους άλλους να τρέχουν πίσω μας. Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόσα δικά του εσωτερικά ζητήματα να λύσει».

Οι «άλλοι» εν προκειμένω είναι γνωστοί. Πρόκειται κατ' αρχήν για την αντιπολίτευση, από την οποία η κυβέρνηση αναμένει ιδιαίτερες πιέσεις το φθινόπωρο, αρχής γενομένης από την προσπάθεια υποκίνησης απεργιακών κινητοποιήσεων, με αφρομή την διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν ότι η κυβέρνηση έχει επίγνωση των πιέσεων που θα δεχθεί τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τα συνδικάτα, αλλά «είναι έτοιμη να την αντιμετωπίσει και πάντως δεν προτίθεται να νοθεύσει την πολιτική της». Ως ασπίδα της θα προβάλει τον κοινωνικό διάλογο, που γίνεται όπου υπάρχει ειλικρινής διάθεση για συζήτηση και όχι εξ αρχής πολεμική στρατηγική

Κατά δεύτερο λόγο, στους «άλλους» η ηγεσία της ΝΔ συγκαταλέγει ανεπισήμως και ορισμένους βουλευτές του κόμματος που για προσωπικούς λόγους φιλοδοξούν να κινηθούν σε αυτόν τον χώρο και αναμένεται να σηκώσουν τους τόνους.

Ο Αντ. Σαμαράς ωστόσο δεν ανησυχεί ιδιαιτέρως και προσδοκά ότι τουλάχιστον οι όποιες εσωκομματικές γκρίνιες θα λυθούν εκ των έσω και αναίμακτα, αν και αυτό που προβληματίζει είναι «η κατάσταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι πρόσωπα ευθύνης, στους οποίους είχαν ανατεθεί οι σχέσεις με τους βουλευτές, δυσκολεύονται να διαμορφώσουν κλίμα συνεργασίας και συντονισμού, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αγνοεί στο πρόσφατο παρελθόν ακόμη και τις προσπάθειες συλλογής υπογραφών! Υποτονική κρίνεται και η λειτουργία του προεδρείου τής ΚΟ, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει ανασύνθεσή του.

Τόσο οι αναμενόμενες φθινοπωρινές επιθέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης όσο και οι αναπόφευκτες εσωτερικές τριβές αναμένεται να απασχολήσουν τον Πρωθυπουργό μετά την επιστροφή του. Ο ίδιος όμως επιστρέφει με την απόφαση να τις υπερακοντίσει με έναν απλό τρόπο: με την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε όλους τους τομείς.

«Ο πραγματικός αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα του τόπου και ο μόνος που μπορεί να μας δυσκολέψει στην επίλυσή τους είναι ο κακός εαυτός μας» λένε οι συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά.

Μάρκος Αυρήλιος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Gigi Riva avatar
  Gigi Riva 09/08/2013 11:01:54

  Αναμένουμε κάποια πολύ διακριτική "φωτογραφία" των συνεπειών του ταξιδιού στις ΗΠΑ, έστω και πολύ φλουταρισμένη...

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 09/08/2013 11:34:34

  Αν ο Σαμαράς έχει κερδίσει πραγματική και όχι εικονική στήριξη από τις ΗΠΑ, τότε θα μπορέσει να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Ελλάδα πολύ εύκολα. Οι ανόητοι "αριστεροί" του ΣΥΡΙΖΑ και διάφοροι άλλοι ήλπιζαν στην υπερατλαντική στήριξη για να υπονομεύσουν την κυβέρνηση. Αν χαθεί αυτό, τότε ο Σαμαράς σύντομα θα κυριαρχήσει πλήρως πολιτικά.

  Ο αγωτός ΤΑΡ, αλλά και διάφορες κινήσεις, όπως η σύλληψη του Ρέστη (για όσους διάβασαν στα σχετικά ρεπορτάζ το παρασκήνιο) έφεραν την αναγκαία εμπιστοσύνη στις σχέσεις της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ, που βλέπουν ότι μπορούν μια χαρά να κάνουν την δουλειά τους με την κυβέρνηση Σαμαρά και δεν χρειάζονται πειραματισμοί με πρώην κομμουνιστές που έμαθαν να αγαπάνε την Ρωσία περισσότερο από τις ΗΠΑ.

 3. βουλα ελευθεριάδου avatar
  βουλα ελευθεριάδου 09/08/2013 11:35:59

  θα μείνω στην τελευταία πρόταση, αυτά να λύσουν και δε χρειάζεται τίποτε άλλο

 4. Hawk avatar
  Hawk 09/08/2013 11:40:41

  Συγχαρητήρια στον Σαμαρά και το επιτελείο του. Προσωπικά πιστεύω ότι η συνάντηση με τον Ομπάμα έγινε σε πολύ καλή στιγμή. Το άνοιγμα εκ μέρους των ΗΠΑ μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε τίποτα δεν γίνεται τυχαία από την υπερδύναμη. Αρκεί να το εκμεταλλευτούμε προς όφελός μας και να φροντίσουμε να υπάρξει διάρκεια, σταθερές αποφάσεις & πολιτικές. Ισως κάποιοι να λένε ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, όμως τις ΗΠΑ δεν τις ενδιαφέρουν μόνο αυτά. Συνεπώς το μόνο που ΔΕΝ χρειάζεται η χώρα αυτή την στιγμή είναι εκλογές, καθότι πραγματικά στο βάθος του τούνελ έχει αρχίσει να φαίνεται ένα φως.

  • alphami avatar
   alphami @ Hawk 09/08/2013 12:01:38

   Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι είτε πανηγυρίζουν είτε γκρινιάζουν ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Εγώ δεν καταλαβαίνω τους πανηγυρισμούς σου ειδικά όταν γράφεις ότι το άνοιγμα του Ομπάμα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε.. Ε, κάτσε τότε να το εκμεταλλευτούμε και μετά να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί. Μακάρι λιθαράκι-λιθαράκι να αλλάξει η παρούσα κατάσταση αλλά μέχρι τότε χαμηλά το κεφάλι γιατί όλοι μας είμαστε σε δύσκολη θέση και κάποιοι δυστυχώς σε δυσκολότερη.

   • Hawk avatar
    Hawk @ alphami 09/08/2013 13:37:42

    Πάρτο και ως πανηγυρισμό, επειδή δεν είχα ποτέ πόρσε που την έχασα λόγω της κρίσης ώστε τώρα να αισθάνομαι ότι έχασα τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου αλλά ούτε και το βόλεμα του δημοσίου έχασα, πιστεύω ότι έγινε μιά θετική προσέγγιση με μιά μεγάλη δύναμη που μπορούμε να αντλήσουμε θετικά πράγματα για την χώρα μας. Ισως υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι θα έπρεπε να ρίξουμε και δίχτυα στην Ρωσία, οι καλοί χωράνε παντού, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό, υπάρχουν τομείς όπου και οι Ρώσοι μπορούν να επενδύσουν. Στην δεδομένη στιγμή βλέπουμε ότι η Ελληνική ελίτ δεν έχει διάθεση να κάνει επενδύσεις, κρατά κλειστό τον κουμπαρά στις παρθένους νήσους, μόνο τίποτα έτοιμα φιλετάκια κοψοχρονιάς και κατά τα άλλα ραντεβού στη Μύκονο. Ας βλέπουμε λοιπόν το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο.

 5. Nik avatar
  Nik 09/08/2013 12:19:16

  Είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ έχουν ανακαλύψει αρκετά κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου σε βαθμό που τώρα είναι εξαγωγέας ενέργειας. Η άποψη ότι τους ενδιαφέρουν τα κοιτάσματα μάλλον δεν στέκει. Κάτι άλλο παίζει και εν μέρει ίσως να είναι η αντίθεση στην ηγεμονία των Γερμανών στην περιοχή.

 6. daresome avatar
  daresome 09/08/2013 12:25:13

  Και μια επίθεση στην υπέρμετρη φορολόγηση να συμπεριλάβετε στα μέτωπα που θα επιτεθείτε κ. Σαμαρά...... Αρκετά μας έχετε στραγγαλίσει για να μην πειραχτούν κάποιοι - κάποιοι ...

 7. Ευρυδίκη χωρίς τον Ορφέα... avatar
  Ευρυδίκη χωρίς τον Ορφέα... 09/08/2013 12:35:29

  Επίθεση επί τέλους εναντίον των φοροφυγάδων, των παρανόμων, των μεγαλοαπατεώνων και των γλεντοκόπων, που χορεύουν εις υγείαν των κορόϊδων, σκορπώντας το μαύρο τους χρήμα. Και αν δεν υπάρξει σύντομα δραστική ανάσχεση της ανεργίας, όλα επάνω στην άμμο θα κτίζονται.

  • Νικόλας1 avatar
   Νικόλας1 @ Ευρυδίκη χωρίς τον Ορφέα... 09/08/2013 14:09:01

   Ας ανοίξει τουλάχιστο μόνον η λίστα Λαγκάρντ, γιατί απο "ολομέτωπους αγώνες" έχουμε χορτάσει 40 χρόνια τώρα... Οι άλλοι έχουν 3 χρόνια που άνοιξαν τις δικές τους και εισέπραξαν δις αν και δεν τα είχαν τόσο ανάγκη όσο εμείς...

 8. PELIAS avatar
  PELIAS 09/08/2013 14:07:52

  Είμαστε σοβαροί, μια μηχανή που να κόβει Ευρώ έπρεπε να μας κάνει δώρο ο
  πρόεδρος και να κάνουμε ότι κάνει και αυτός να ακόβουμε χαρτί, πολύ χαρτί να δίνουμε και δάνεια κ.λ.π. Απλά.

 9. Οι σπασμένες κλεψύδρες του αγνώστου avatar
  Οι σπασμένες κλεψύδρες του αγνώστου 09/08/2013 14:31:04

  Η καλύτερη άμυνα, πάντα θα είναι η επίθεση.
  Αρκεί να διακρίνεις σωστά τον εχθρό και να μη σπαταλιέσαι!

 10. η Dimi avatar
  η Dimi 09/08/2013 19:48:25

  Greek USA Reporter: “Samaras – Obama Meeting Gets Media’s Attention”
  http://usa.greekreporter.com/2013/08/09/samaras-obama-gets-medias-attention/

 11. konstantinos avatar
  konstantinos 10/08/2013 00:11:51

  Ο κακός εαυτός μας είναι το πρόβλημα και όχι ο Σύριζα με τους πρώην πασοκοσυνδικαλιστες τύπου Φωτοπούλου.
  Οι βουλευτές της ΝΔ πρέπει να βοηθήσουν και να στηρίξουν το έργο της κυβέρνησης , όχι με κραυγές και προσωπικές στρατηγικές. Ο Σαμαράς μπορεί να βγάλει την χώρα από την δύσκολη θέση που βρίσκεται.Χτίζει συμμαχίες και βάζει την χώρα στο παγκόσμιο ενεργειακό παιχνίδι έχοντας την στήριξη όπως φάνηκε των ΗΠΑ.
  Αν από το 2014 η χώρα μπει σε τροχιά ανάπτυξης όλα θα είναι πιο εύκολα για να κερδίσει η χώρα μας το στοίχημα της ανάτασης της Ελληνικής οικονομίας.
  Ο Σαμαράς πρέπει μετά τις Γερμανικές εκλογές να απαιτήσει αλλαγή της Συνταγής που καταστρέφει τρία χρόνια τώρα την Ελλάδα και την Ελληνική κοινωνία και ταυτόχρονα να προχωρήσει όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές.
  Αν με δικαιοσύνη και αξιοκρατία προχωρήσει δεν έχει να φοβηθεί τίποτε και η πλειοψηφία του λαού θα τον στηρίξει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.