#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/01/2014 18:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Εντός ή εκτός Ευρώπης το δίλημμα των ευρωεκλογών

«Σταθερή η κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές, που ελπίζω ότι θα γίνουν το 2016»(Ανανεωμένο) Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη αφήνουν πίσω τους την κρίση, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Η Ελλάδα φιλοδοξεί με την προεδρία της να φέρει πιο κοντά τον Ευρωπαίο πολίτη με την ΕΕ, γι' αυτόν το λόγο οι αρχές οι οποίες θα οδηγήσουν τον δρόμο, θα είναι η αντιμετώπιση των ζωτικών προβλημάτων, η οικονομική ανάκαμψη, η καταπολέμηση της ανεργίας, που είναι η μεγάλη σύγχρονη πληγή, η θωράκιση της συνοχής, και κυρίως της κοινωνικής συνοχής, εξωτερικής και εσωτερικής, τόνισε ο Αντ. Σαμαράς και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: Στόχος είναι κυρίως η διασφάλιση του ενιαίου νομίσματος, του ευρώ. Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση με τεράστιες θυσίες. Η Ευρώπη αφήνει πίσω της την κρίση.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών ο Α. Σαμαράς δήλωσε ότι, "οι επόμενες εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016, υπάρχει σταθερότητα στην Ευρώπη και θα διατηρηθεί". Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι εντός ή εκτός Ευρώπης."Οι ψηφοφόροι πρέπει να αποφασίσουν κατά πόσο θέλουν ή δεν θέλουν την Ευρώπη. Ελπίζω ότι θα αποφασίσουν υπέρ της Ευρώπης. Υπάρχει και η ευρωσκεπτικιστική άποψη, αλλά δεν συμφωνώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης του επέλεξαν να μην έλθουν στην σημερινή τελετή. Αυτές οι ιδέες είναι αντιευρωπαϊκές, αντιδυτικές και κατά του ΝΑΤΟ. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να αναφερθώ σε δίλημμα για τις ευρωεκλογές σήμερα. Σύμφωνα με τον τρίτο νόμο του Νεύτωνα (σ.σ. νόμος δράσης και αντίδρασης), δίνεται η δυνατότητα στους ψηφορόφορους να ψηφίσουν για να εκφράσουν την οργή τους. Έχουμε κόμματα, όπως η Χρυσή Αυγή, που δεν έχουν να κάνουν με τη Δημοκρατία. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι ψηφοφόροι θέλουν να εκφράσουν τον θυμό τους για τα μέτρα και τις θυσίες και καταλαβαίνω ότι είναι σε δύσκολη θέση. Έχω, όμως, εμπιστοσύνη ότι θα ψηφίσουν για τη χώρα, που αγαπούν, και για τα παιδιά τους" τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση σχετικά με τις επικρίσεις κατά των προσπαθειών της Ελλάδας, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι,ο καθένας έχει το δικαίωμα της γνώμης αλλά ο καλύτερος τρόπος για να απαντήσει κανείς στις επικρίσεις για την Ελλάδα είναι με τους αριθμούς επισημαίνοντας ότι πετύχαμε μία χρονιά νωρίτερα, πριν από το προγραμματισμένο, το πρωτογενές πλεόνασμα. "Θέλω ιδιαίτερα στους ξένους δημοσιογράφους να πω ότι για μία χώρα, που έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της, και εάν προσθέσετε φόρους και πληθωρισμό, είναι σαν να έχει χάσει 40% του εισοδήματός της. Όταν αυτή η χώρα έχει πρωτογενές πλεόνασμα, αυτό δίνει την καλύτερη απάντηση στο ερώτημα για την οικονομική της πορεία" είπε ο πρωθυπουργός. Τόνισε, δε, ότι "είχαμε την ταχύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει γίνει στον κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα ήλθε πρώτη στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ο καλύτερος κριτής είναι οι αγορές" σημείωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: "Τα spreads δείχνουν ότι έχει αλλάξει η οικονομική πραγματικότητα. Αν κοιτάξει κανείς το ράλι στο ελληνικό χρηματιστήριο, στο σύνολό της η αγορά, αν δεν χειροκροτεί, πάντως αποδέχεται την πραγματικότητα μίας Ελλάδας που βγαίνει από την κρίση".Ο κ. Σαμαράς ανέφερε επίσης, ότι ο κόσμος ακόμη υποφέρει αλλά ξεκίνησε η διαδικασία για την μείωση της ανεργίας, για την αύξηση των επενδύσεων. Η αισιοδοξία για την Ελλάδα ακουμπάει στους νέους ανθρώπους. Η αγωνία μας είναι πως θα δώσουμε προοπτική στους νέους ανθρώπους, αυτούς παρακολουθούμε, γι' αυτούς αγωνιζόμαστε, κατέληξε.

Μπαρόζο: Το 2014 η Ελλάδα θα βγει από την κρίση

H Ελληνική προεδρία είναι πολύ καλά προετοιμασμένη και η μπορεί να βασίζεται στην πλήρη υποστήριξη της Κομισιόν δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Μπαρόζο.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη είπε ότι το 2013 είχα πει ότι θα είναι το έτος που η ευρωπαϊκή οικονομία θα έκανε μία στροφή και όντως ήταν μία χρονιά αλλαγής αντιλήψεων για την ευρωπαϊκή οικονομία. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που διάφοροι έκαναν προβλέψεις ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ και η Ευρώπη θα καταρρεύσει. Το γεγονός ότι είμαστε εδώ δείχνει ότι αυτές οι προβλέψεις ήταν λάθος. Η υπαρξιακή κρίση του ευρώ όπως είχα πει είναι πίσω μας. Βγαίνουμε από την ύφεση, πιστεύω ότι η Ελλάδα εφέτος θα βγει από την κρίση. Η Ιρλανδία ήταν η πρώτη χώρα που βγήκε από την κρίση. Τα προγράμματα αποδίδουν. Στόχος τους ήταν να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία και οι χώρες να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να μην βασίζονται στην αλληλεγγύη των άλλων χωρών.

Για την Ελλάδα υπάρχει μια αντίληψη που δεν είναι σωστή. Η Ελλάδα αναμένεται να βγει από την κρίση το 2014 και αυτό ενισχύει την εμπιστοσύνη των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα προγράμματα αποδίδουν και δεν πρέπει να κατασπαταλήσουμε τις προσπάθειες που έγιναν μέχρι τώρα. Σε μία χώρα, όπως η Ελλάδα, υπάρχουν δυσκολίες και ξέρουμε ότι αυτά που βλέπουμε γίνονται άμεσα αντιληπτά από τον απλό πολίτη. Θέλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στους Έλληνες πολίτες, τις θυσίες που κατέβαλαν, για το θάρρος και τις προσπάθειές τους.

Επιπλέον, ο κ. Μπαρόζο ανέφερε ότι το πρόγραμμα στην Ελλάδα αντιμετώπισε περισσότερες δυσκολίες από τις άλλες χώρες και σημείωσε ότι υπήρξαν πολιτικές κρίσεις, εκλογές, συζήτηση για δημοψήφισμα. Υπήρχαν πολιτικά προβλήματα που δυσκόλευαν το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας ανέφερε ο κ. Μπαρόζο και συνέχισε: Υπήρχαν και οι φωνές που έσπρωχναν την Ελλάδα εκτός Ελλάδας και αυτό μεγάλωνε το πρόβλημα. Βέβαια, πρόσθεσε, στον πυρήνα ήταν το υψηλό χρέος και άλλα θέματα όπως η υστέρηση ανταγωνιστικότητας. Ωστόσο πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει πολλά θετικά, είναι ικανή όσο και κάθε άλλη χώρα για να πετύχει, τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Επίσης, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι ευρωπαϊκές δυνάμεις θα κερδίσουν στις ευρωεκλογές έναντι των ευρωσκεπτικιστών και πρόσθεσε ότι η σταθερότητα στην Ευρώπη δεν κινδυνεύει.

Σημείωσε ακόμα ότι οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουμε βγει από την κρίση. Οι εκλογείς θέλουν οι χώρες τους να επιτύχουν. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει να ολοκληρώσει το δημοσιονομικό πρόγραμμα και να μην πάνε χαμένες οι προσπάθειες είπε ο κ. Μπαρόζο.ΑΠΕ, e-typos.com

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 08/01/2014 20:55:15

  «Το αληθές απόβαρον ενός ανθρώπου ισούται με τις αγάπες, τον πόνο και την αηδία που ένιωσε στη ζωή του. Να σέβεστε τον άνθρωπο που δεν κωλώνει μπροστά στο ανέφικτο, αυτόν που πιστεύει στα θαύματα που δεν έχουν εξήγηση.» ~αγνώστου

  • Aris avatar
   Aris @ η Dimi 09/01/2014 10:33:54

   Και που δεν διστάζει να γυρίσει την πλάτη στους ισχυρούς απατεώνες πριν καλά-καλά γίνει Πρωθυπουργός...

 2. Όρτσα πανί avatar
  Όρτσα πανί 08/01/2014 21:25:22

  Το ''εντός'' είναι αδιαπραγμάτευτο. Ποιός τολμά να το επαναθέσει; Κανείς πια.

 3. panos avatar
  panos 08/01/2014 21:38:24

  Τους αδελφους Κυπριους που καταψηφισαν το Σχεδιο Αναν,παρα τους εκβιασμους και τις απειλες,τους εφαγαν οι κανιβαλοι και τα τερατα,εμας που θα μαυρισουμε τους δηθεν φιλοευρωπαιστες καταστροφεις της χωρας,τι θα μας συμβει;..Αντωνακη,στη δυσκολη θεση που εισαι παρατα τα διλημματα και τους εκφοβισμους,γιατι τη βραδια των εκλογων και μετα την ανακοινωση των αποτελεσματων,μπορει να εμφανιστει καποιος η καποια στο Ζαππειο μεσ' τον ιδρωτα και να κανει δηλωσεις..

  • Aris avatar
   Aris @ panos 09/01/2014 10:36:54

   Δεν είδα κανέναν Κύπριο φαγωμένον απο κανίβαλους ή τέρατα. Θα τα ξαναφτιάξωμεν όλα είπαν και προχώρησαν...

 4. Περιηγητής avatar
  Περιηγητής 08/01/2014 21:48:34

  Μέχρι πρόσφατα έλεγε με σιγουριά ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016. Τώρα χρησιμοποίησε το ρήμα "ελπίζω".
  Μήπως μας προετοιμάζει για κάτι;

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Περιηγητής 09/01/2014 00:04:37

   Γιατί;
   Μήπως εξαρτάται μόνον από τον ίδιο;
   Μεταξύ κύλικος και χειλέων πολλά πέλει...

  • Δημήτρης Π. avatar
   Δημήτρης Π. @ Περιηγητής 09/01/2014 13:58:29

   To "ελπίζω" πάει στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας που ενδέχεται να οδηγήσει σε εθνικές εκλογές -αν δεν υπάρξει συμφωνία για το πρόσωπο- το 2015.

 5. Όρτσα πανί avatar
  Όρτσα πανί 08/01/2014 23:01:26

  Έτοιμοι για όλα είμαστε.

 6. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 08/01/2014 23:03:57

  Πιό ρεαλιστική εἶναι ἡ πρόταση μέ τήν προσθήκη τοῦ ρήματος ''ἐλπίζω''...

 7. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 08/01/2014 23:20:54

  Να πούμε εμείς έντιμα:
  Η αβεβαιότητα ξεπερνιέται, όχι, όμως, η κρίση στην καθημερινή της μορφή.
  Η Ελλάδα έχει μπει σε ποροία ελεγχόμενη. Σε επίπεδο, όμως, μικροοικονομίας το 2014 θα είναι δυσκολότερο. ΔΕΝ γίνεται διαφορετικά!
  Χωρίς ικανοποιητικά μακροοικονομικά μεγεθή, θεσμικές αλλαγές και πολιτική ομαλότητα, δεν θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη άμεσα βιωμένη από τους πολίτες.

 8. Μάριος Τσαμπάς avatar
  Μάριος Τσαμπάς 08/01/2014 23:23:12

  Λοιπόν, ή μας κοροϊδεύει κάποιος ή εμείς δεν ξέρουμε ελληνικά.
  Σαμαράς. Δηλώσεις δικές του, πρόσφατες...
  τον Ιούνιο του 2013, κάτι μήνες πριν:
  "Μετά την αναγγελία του ΤΑΡ τα σενάρια καταστροφής» της Ελλάδας και εξόδου της από το ευρώ, σταματάνε οριστικά. Γιατί δεν έχουν πια κανένα νόημα. Γιατί, πείτε μου, ποιος θα έβαζε τόσα λεφτά σε μια χώρα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά επικίνδυνη; Ειδικά όταν μιλάμε για ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου."

  Σήμερα ο ίδιος Σαμαράς και μάλιστα μετά τις "απογειώσεις" και τα πρωτογενή πλεονάσματα ....

  "Εντός ή εκτός Ευρώπης το δίλημμα των ευρωεκλογών"

  Δηλαδή το συμπέρασμα ποιο είναι;
  Πετύχαμε τελικά να μείνουμε στο ευρώ; όχι; κινδυνεύουμε; τίθεται διαρκώς το ίδιο δίλημμα; κάθε 6 μήνες;
  Ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί εμένα τουλάχιστον αυτές οι δύο δηλώσεις μου φαίνονται αντιφατικές.

  Εκτός κι αν ο Σαμαράς σε μια από τις δύο κάτι δε μας λέει καλά...

  • ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ @ Μάριος Τσαμπάς 09/01/2014 03:13:26

   Πετύχαμε να μείνουμε στην Ευρώπη, αυτό όμως δεν είναι μη αναστρέψιμο, αρκεί ένα στραβό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές και ο κίνδυνος θα έχει επανέλθει δριμύτερος

   • Aris avatar
    Aris @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 09/01/2014 10:42:33

    "Πετύχαμε να μείνουμε στην Ευρώπη, αυτό όμως δεν είναι μη αναστρέψιμο".
    Πάντα έτσι είναι φίλε ΣΠΑΡΤΙΑΤΗ.
    Αρα δεν πετύχαμε τίποτε...

   • Κωστας avatar
    Κωστας @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 09/01/2014 11:07:36

    Το αποτελεσμα των ευρωεκλογων δεν θα το κρινει το αποτελεσμα της ελλαδος αλλα οι μεγαλες χωρες.Και εκει ο ευρωσκεπτικισμος ειναι μεγαλος. Σκεψου μια γαλλια με 40% λεπεν στην αγγλια τα ιδια και σε αλλες χωρες οπως ολλανδια-αυστρια-ιταλια--φινλανδια οπου οι ευρωσκεπτιστικες δημοσκοπικα προηγουνται.Δεν ξερω τι δειχνουν οι δημοσκοπησεις σε ισπανια-πορτογαλλια και πρωην ανατολικες χωρες αλλα και εκει σιγουρα ο ευρωσκεπτικισμος θα ειναι ενισχυμενος απο το 2009.Γνωμη μου η νεα ευρωβουλη δεν θα εχει καμμια σχεση με την σημερινη σε σχεση δυναμεων.

 9. Dal avatar
  Dal 08/01/2014 23:28:30

  Ανάλογη διλημματική πρόταση έκανε προ μηνών ο ογκόλιθος της σκέψης και όχι μόνον Πάγκαλος, προτείνοντας μάλιστα την κοινή κάθοδο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
  Η πλειοψηφία των πολιτών έχει αντιληφθεί ότι από την ΕΖ δεν έχει τίποτε να αναμένει. Όποτε ένα τέτοιο δίλημμα δεν θα έχει αποτέλεσμα. Απλούστατα το αναμενόμενο αρνητικό αποτέλεσμα, ένεκα και της οικονομικής κρίσης, θα εκληφθεί
  ως ήττα του Ευρωπαϊσμού πράγμα που δεν θα είναι απόλυτα αληθές.

 10. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 08/01/2014 23:46:09

  Άν όντως τεθεί τέτοιο ερώτημα, είναι σαν το ερώτημα περί του σχήματος της γής.
  Είναι σαν μπάλα ή πλακέ σαν πίτσα;
  Το 75 - 80 % που είναι υπέρ της συμμετοχής στην ΕΕ κατανέμεται σε όλα τα κόμματα. Ακόμη και στο ΚΚΕ (αλλά και στα Αυγά !) υπάρχει υπολογίσμη μειοψηφία υπέρ.
  Κανείς δεν ψηφίζει μ' αυτό το κριτήριο. Είναι προφανείς και καθαρές οι πλειοψηφίες και το ξέρουν όλοι, ότι δεν παίζεται τίποτα σε τέτοια διλήμματα.
  Άλλα είναι τα θέματα: Τι κάνει το πολιτικό προσωπικό των διαφόρων κομμάτων, Ελληνικό και Ευρωπαικο, για τους συνήθεις πολίτες στις επιμερους χώρες και στην Ευρώπη ως όλον (μια και έχουμε Ευρωεκλογές).
  Οι πολίτες δεν είμαστε όλοι πανύβλακες της ιδιωτικής tv. Έχουμε και άλλη πληροφόρηση, μπορούμε να κρίνουμε.

  • Aris avatar
   Aris @ Uncle Stgm 09/01/2014 10:40:53

   "Άν όντως τεθεί τέτοιο ερώτημα, είναι σαν το ερώτημα περί του σχήματος της γής.
   Είναι σαν μπάλα ή πλακέ σαν πίτσα;"
   Πολύ σωστά επισημαίνεις στον Σαμαρά την ανοησία του ερωτήματος που προφανώς του ξέφυγε. Ελπίζω να σε ακούσει και να το μαζέψει θείε. Δεν θάναι δα και η πρώτη φορά...Και το 25άρι το πήρε πίσω...

 11. Torn avatar
  Torn 09/01/2014 00:15:29

  Στις ευρωεκλογές ο κόσμος δεν αισθάνεται ότι διακυβεύεται το μέλλον του. Οποιαδήποτε προβολή διλήμματος είναι άνευ λόγου. Ίσα -ίσα, η κυβέρνηση αποδυναμώνει την ισχύ του όπλου που λέγεται δίλημμα, όταν θα έρθει η ώρα που πραγματικά θα το χρειαστεί. Από την άλλη, αν αφεθεί ο κόσμος χαλαρά να εκτονώσει την οργή του, υπάρχει ο φόβος για την Ν.Δ. να της προκύψει τόσο συντριπτικό αποτέλεσμα που να μην είναι δυνατόν πλέον να σηκώσει κεφάλι. Εξ' ου και η ανάγκη ύπαρξης διλήμματος.
  Παρά ταύτα, αν ήμουν διαμορφωτής της εκλογικής τακτικής της Ν.Δ., θα προτιμούσα να προβάλω κάποια έστω και ελάχιστα χειροπιαστά αποτελέσματα σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας, έτσι ώστε βασιζόμενος σε αυτά να εμπνεύσω κάποια ελπιδα, παρά να "εκβιάσω" με την μορφή διλήμματος. Γιατί αν ο κόσμος νοίωσει ότι το δίλημμα δεν έχει πραγματική βάση, ίσα-ίσα θα εκφραστεί τιμωρητικά, ικανοποιώντας το εγώ του, ότι και καλά δεν εκβιάζεται από διλήμματα. Θα έρθει η ώρα των μεγάλων διλημμάτων. Και αυτή δεν είναι οι ευρωεκλογές.

 12. Αβαδδών avatar
  Αβαδδών 09/01/2014 00:55:53

  Συνελήφθησαν ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μάριος Βαρότσης και ο πρώην διοικητής του ΤΤ Κλέων Παπαδόπουλος όπως και Κοντομηνάς ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. 15 εντάλματα σε βάρος πρώην προέδρων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μελών της διοίκησης της τράπεζας, μελών της επιτροπής δανειοδότησης καθώς και επιχειρηματιών που πήραν θαλασσοδάνεια από το ΤΤ προκαλώντας ζημιές 400 εκ ευρώ. Αναζητείται μεταξύ άλλων ο Φιλιππίδης (πρώην πρόεδρος ΤΤ και ΠΑΕ Παναθηναϊκός) και άλλοι.
  Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η Τρόικα ήταν και είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας. 2-3 χρονάκια Τρόικα ακόμα και θα αλλάξει ο ρους της Ιστορίας οριστικά!!

  • kriti avatar
   kriti @ Αβαδδών 09/01/2014 08:49:25

   αν μεινει ελληνας ζωντανος ......βρε ουστ ,,,,,,εσεις τους σκεπαζατε τοσα χρονια .....λαμογια ...

   • Χάρης Χ. avatar
    Χάρης Χ. @ kriti 09/01/2014 12:42:10

    Πες τα φίλε γιατί θα μας τρελάνουν. Θεωρούν ότι όλα είναι θέμα "επικοινωνιακής διαχείρισης", ήτοι σε παλιά μη πολιτικά ορθά ελληνικά "πως θα κοροϊδέψουμε τον κόσμο".

 13. blue nile avatar
  blue nile 09/01/2014 01:13:23

  Παράξενες εκλογές έρχονται...
  Για πρώτη φορά κυβέρνηση ασκεί πολιτική στην οποία εναντιώνεται το 90% του λαού και όμως δεν τις έχει χαμένες από χέρι.
  Μπορεί πρώτα οι ευρωεκλογές να χρησιμοποιηθούν για να εκφραστεί εκεί η αντίθεση των πολιτών και αν γίνουν ταυτόχρονα εθνικές εκλογές να κυριαρχήσει ο φόβος...
  Ίδωμεν...

  • kriti avatar
   kriti @ blue nile 09/01/2014 08:47:09

   να φοβηθει ο κοσμος τι ???

   • Aris avatar
    Aris @ kriti 09/01/2014 10:44:23

    Μην χάσει τα Ευρώ που έχει στο στρώμα και το σπίτι που θα του πάρει ο κομμουνιστής Γλέζος.

    • Ρηνα avatar
     Ρηνα @ Aris 09/01/2014 11:44:31

     Oχι τα ευρω, το "και μη χειροτερα" θα φοβηθει....

   • Kirki x avatar
    Kirki x @ kriti 09/01/2014 12:54:27

    Τους φόβους του πια μόνο πρέπει να φοβάται ο κόσμος.

 14. Στέργιος avatar
  Στέργιος 09/01/2014 02:18:41

  Εμένα από το σπίτι μου με έμαθαν να μην πηγαίνω εκεί όπου δεν με θέλουν.
  Το πιο σοκαριστικό κομμάτι τής κρίσης για εμένα ήταν τα απαξιωτικά, ρατσιστικά, χολερικά σχόλια που εισπράξαμε ως λαός και ως χώρα από τους Ευρωπαίους, πολιτικούς, τύπο και λαό.
  Εμένα από το σπίτι μου με έμαθαν όταν με φτύνει κάποιος μια να τον φτύνω εγώ δέκα και όχι να τρέχω ξωπίσω του μουτζοκλαίγοντας σαν απατημένη γκόμενα.
  Οπότε για μένα, δεν υπάρχει κανένα δίλημμα στις Ευρωεκλογές:
  ΕΞΩ από την Ευρωζώνη και ΕΞΩ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  Είναι θέμα αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Στέργιος 10/01/2014 09:21:15

   Ωραία. Δώσε τους πίσω τα γκαφρά αν τα έχεις, κανόνισε και με Βενεζουέλα για πετρέλαιο και φύγαμε.

 15. Πτήση avatar
  Πτήση 09/01/2014 06:17:33

  Οι Ευρωεκλογές πρέπει να είναι πανευρωπαϊκά η αποστομωτική απάντηση
  των λαών, ενάντια στην απάνθρωπη κι αντιευρωπαϊκή πολιτική λιτότητας που εξαθλιώνει και προσβάλει. Εντός ή εκτός τελικά από που; Από ένα άθλιο γκέτο μεγαλοσυμφερόντων, ή από μία Ένωση κρατών με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα;
  Αυτό είναι το δίλημμα. Στο γκέτο πάντως, λέμε όχι.

 16. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 09/01/2014 08:47:26

  Η κρίση που μαστίζει την Ελληνική Κοινωνία είναι κρίση πολύμορφη και πολυεπίπεδη. Δεν είναι μόνο οικονομική κρίση , το επιστέγασμα της είναι η οικονομική δυσπραγία. Η κρίση σε επίπεδο κοινωνικό και πολιτιστικό, σε επίπεδο δημοκρατικών θεσμών- δεν έχει παροδικό χαρακτήρα , αποτέλεσε προϊόν βαθιάς ιστορικής διεργασίας και στο βαθμό που τα αιτία που την παρήγαγαν μένουν στο απυρόβλητο είναι βέβαιο ότι θα επανέλθει δριμύτερη ακόμα καιν υπάρξει στοιχειώδη οικονομική βελτίωση.

  Επιγραμματικά το κράτος παραμένει παρακράτος, ητο Σύνταγμα-παρασύνταγμα, το εκλογικό σύστημα νοθεύει την λαϊκή εντολή, η ενημέρωση προβληματική σε όλα τα επίπεδα της, η κοινωνική συνοχή ανύπαρκτη, η συναίνεση σε εθνικό επίπεδο άγνωστη, ο πολιτικός διάλογος σε πολύ χαμηλό επίπεδο, η απουσία συλλογικής εθνικής συνείδησης ορατή

  Η Συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ η οποία και αποτελεί την βάση του κυβερνητικού σχήματος συνεργασίας εντοπίζεται μόνο σε επίπεδο κορυφής. Η Έλλειψη συμμαχιών σε επίπεδο κοινωνίας και σε πολιτικό επίπεδο υπαρκτή με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οι αναγκαίες πολιτικές εφεδρείες .

  Ενα απο τα κορυφαία μαθήματα τακτικής που έχει προσφέρει η δυτική πολιτική σκέψη είναι πως στην πολιτική αν έχει κάτι καλό να το διατηρείς, αναγκαία λοιπόν η ειλικρινής προσήλωση στον σκοπό πέρα απο όποιο άλλο συμφέρον όποιου επιπέδου.Η Προσήλωση αυτή πρέπει να έχει καθολικό χαρακτήρα και να μην εντοπίζεται μόνο σε ανώτερα ιεραρχικά επίπεδα.

  Πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν κατά συνέπεια πρέπει να δραστηριοποείσαι σήμερα πάνω σε αυτό που θα αποτελεί πραγματικότητα για τους άλλους αύριο.Αυτό βοηθά στο να μην παρασύρεσαι σε ένα τυχερό παίγνιο.Το που θα στηρίξεις τις ελπίδες σου αποτελεί κοινοτυπία να επαναληφθεί. μόνο στην πειθώ και στην πραότητα Το να μην εγκαταλείπεις την στόχευση σου παρά τα όποια ισχυρά πλήγματα τα οποία και έχουν αντίκτυπο στην κοινή γνώμη και επηρεάζουν την όποια πίστη και αφοσίωση της αποτελεί την ατραπό.

  Σε περιόδους κρίσης το Κοινοβούλιο μιας χώρας αποτελεί τον πλέον βασικό παράγοντα σταθερότητας , το πλέον ισχυρό στρατηγικό σύμμαχο.Παράλληλα η ηθική αξία της πολιτικής στηρίζεται στην ελεύθερη επιλογή κάθε πολίτη. Το δίλημμα δεν επιβάλλεται ως προσταγή καθίσταται αναγκαίο μόνο μέσα απο σοβαρές διεργασίες σε κοινωνικό επίπεδο

  Το ζητούμενο δεν είναι να διασωθεί το Ευρώ ή η Ευρωπαϊκή Ενωση ή η Ευρωζώνη το διακύβευμα είναι να σωθεί η Ελλάδα,να διασωθεί η Ελληνική Κοινωνία και να εκπληρώσει την ιστορική του αποστολή το Ελληνικό Έθνος.Το μέσα απο ποιες συνθήκες θα πραγματωθεί μπορεί να το αποφασίσει μια ελίτ στο βαθμό όμως που έχει αφουγκραστεί την κοινωνία που έχει εδραιώσει μια σοβαρή σχέση επικοινωνίας και που την εκφράζει στον μέγιστο δυνατό βαθμό της.

  Ο Μεθοδικός σχεδιασμός επιτάσσει μεθοδική σκέψη,σε συνδυασμό με την συστηματική δράση στοχεύουν στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα απο καίριες παρεμβάσεις. Τούτο δε πραγματώνεται μόνο όταν υπάρχει σοβαρή ενασχόληση και αφοσίωση τον καθ' ύλην αρμόδιων..

  Δυστυχώς απο μια μεγάλη μερίδα του πολιτικού μας κόσμου επιλέχθηκε ο δρόμος της αντιπαράθεσης, της κλιμάκωσης της έντασης, της προπαγάνδας, της ακατάσχετης φλυαρίας , των επικρίσεων, της προσπάθειας πολιτικής ατίμωσης , των ιταμών προκλητικών επιθέσεων. Το ότι μέσα απο αυτές τις διαδικασίες τα όποια ψιχία εθνικής ενότητας εξανεμίζονται δεν ενοχλεί και πολλούς.Ομως τούτο αποτελεί την πλέον αναγκαία και ικανή συνθήκη για την πραγμάτωση της Εθνικής στρατηγικής , άγνωστης έννοιας για τον Ελληνισμό στρατηγικό δόγμα για χώρες όπως η Αγγλία και η Γερμανία

  Η ανοιχτή διαφοροποίηση αν όχι σύγκρουση με τον Γερμανικό ηγεμονισμό στο βαθμό που αυτός δεν μειώσει στο ελάχιστον τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του Νότου αποτελεί όρο πολιτικής επιβίωσης και δυστυχώς και θεσμικής και κοινωνικής σταθερότητας για τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου. Η Νέα πολιτική πραγματικότητα που θα προκύψει οσονούπω σε επίπεδο Ευρωζώνης είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αναταράξεις. Το αν το ντόμινο αυτό αποκτήσει και διάσταση εκτός Ευρώπης μέλει να το δούμε ώς και αν αυτό προκαλέσει την ανάμειξη των ΗΠΑ. Είναι απολύτως βέβαιο πώς ο Ευρωπαϊκός Νότος και δη η Ελλάδα χρειάζεται την συμμαχία των ΗΠΑ για να μπορέσει να εξισορροπήσει την Γερμανική Ισχύ.Ομως αυτή θα έλθει ως προϊόν σοβαρής διαπραγμάτευσης και όχι μέσα απο λογικές υποταγής ούτε απο λογικές που θέτουν σε κίνδυνο τα αμερικανικά συμφέροντα.Η Ισχύς ώς αποτέλεσμα της ικανότητας αποτελούν μια εκ των συνθηκών που ιστορικά σέβεται η Γερμανική διπλωματία.

  Ο Πολιτικός ελιγμός που πρέπει να πράξει ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι να μην μεταφράσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ή των αυτοδιοικητικών εκλογών ως επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία του κυβερνητικού έργου που έχει παραχθεί μέχρι σήμερα. Γνωρίζει άριστα πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι σχεδιασμένο να παράγει κρίσεις κατά συνέπεια πρέπει να αποκωδικοποιήσει το αποτέλεσμα των διττών εκλογών ως λαϊκή εντολή και να την εκφράσει με απόλυτο τρόπο μαζί με όλο το πολιτικό σύστημα δεσμεύοντας άπαντες.

  Η Ανάπτυξη ορίζεται μέσα από ποιοτικά χαρακτηριστικά κατά συνέπεια δεν αρκούν μόνο οι αριθμοί και οι δείκτες. Η Φτωχοποίηση, και το αποτυχημένο αν όχι χρεοκοπημένο κράτος είναι η πραγματικότητα που βιώνει η Ελληνική κοινωνία.Πέραν λοιπών τον αριθμών, των εκλογικών ποσοστών της αποχής προέχει το Εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ελλάδας, η ενίσχυση με ποιοτικά χαρακτηριστικά του πολιτικού συστήματος της χώρας μας,η θεσμική θωράκιση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, η διαμόρφωση ενός ισχυρού αξιόπιστου κράτους.

  Και άλλες φορές πολιτικοί αρχηγοί βρέθηκαν ενώπιον σοβαρών πολιτικών και κοινωνικών κρίσεων ανάλογης κλίμακας και όχι μόνο στον Ελλαδικό χώρο.Επιβίωσαν μόνο όταν μέσα απο σταθερές πορείες μεταλλάχθηκαν σε εθνικούς ηγέτες. Το στρατηγικό πλάνο λοιπόν επιβάλλει επιστροφή στην λαϊκή βάση , πρόκειται για μια κίνηση η οποία μόνο θετικά παρήγαγε σε όσους το αποτόλμησαν. Η Μόνη δέσμευση δε που δεν δύναται να διαρραγεί εείναι αυτή απέναντι στον Ελληνικό λαό και στο Ελληνικό Έθνος αυτή και μόνο αυτή

 17. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 09/01/2014 14:32:28

  Δυστυχώς δεν υπάρχει τέτοιο διακύβευμα σε αυτές τις Ευρωεκλογές. Μόνο αγανάκτηση, θυμός, φτώχεια, ανεργία, και τιμωρητική διάθεση. Ούτε ο "τρόμος της δραχμής" πιάνει πλέον. Ο Σαμαράς έχει 5 μήνες για να φέρει ορατή ανάπτυξη, και απομείωση του χρέους. Αλλοιώς...

  • nemesis avatar
   nemesis @ Κόνδωρας 09/01/2014 18:58:30

   Νίκος Καζαντζάκης: «Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος»

 18. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 09/01/2014 18:36:45

  Αποσιωπάται η πραγματικότητα για την Ελλάδα. Η χώρα δεν έχει διασωθεί. Μόνο οι διεθνείς τράπεζες σώθηκαν". Αυτό αναφέρει η έγκριτη αυστριακή εφημερίδα Die Presse σε άρθρο της με τίτλο "τι δεν θέλουμε να ξέρουμε για την Ελλάδα".

  Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η «η χώρα δεν έχει διασωθεί, δεν υπήρξε ποτέ διεθνής αλληλεγγύη και δεν γνωρίζουμε αν η όλη υπόθεση θα καταλήξει σε πολιτική καταστροφή».

  Αναφέρει ακόμη ότι η κυρίαρχη άποψη για την Ελλάδα είναι ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι την έχουν σώσει παρέχοντας βοήθεια δισεκατομμυρίων και για αυτό ο ελληνικός λαός πρέπει να υπομείνει σιωπηλά το βάρος των λαθών του παρελθόντος. "Αυτό όμως είναι μόνο η επιφάνεια, καθώς αποσιωπάται η πραγματικότητα".

  Όπως υπογραμμίζεται, «η Ελλάδα δεν έχει σωθεί από τη βοήθεια των 240 δισ. ευρώ. Με τα χρήματα αυτά διεσώθησαν μόνο οι διεθνείς τράπεζες, ορισμένες εκ των οποίων θα βρίσκονταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης εξαιτίας της αδυναμίας της Ελλάδας να αποπληρώσει τα χρέη της.

  Η περίφημη «αλληλεγγύη», την οποία έχει επαινέσει και ο αυστριακός καγκελάριος Φάιμαν, δεν υπήρξε ποτέ, παρά μόνο σε πολύ μικρό βαθμό, με τη μορφή της διαγραφής του ελληνικού χρέους κατά 107 δισ. ευρώ.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα, ειναι τεράστιες οι ευθύνες των δυο πρώην μεγάλων κομμάτων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα οποία επί δεκαετίες εξυπηρετούσαν με κρατικό χρήμα την εκλογική τους πελατεία.

 19. Ν. avatar
  Ν. 09/01/2014 20:32:58

  "Η Ελλάδα έχασε βιοτικό επίπεδο που δεν έχει χάσει κανένας λαός από τον Β΄ΠΠ μέχρι σήμερα και το έκανε συντονισμένα με την βοήθεια της Ευρώπης"

  Α.Σαμαράς, Αθήνα 8/01/2014

  http://www.youtube.com/watch?v=TaTXwVgs8Io

 20. apatsi avatar
  apatsi 09/01/2014 21:22:16

  Αντιγράφω:
  ""Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “η «η χώρα δεν έχει διασωθεί, δεν υπήρξε ποτέ διεθνής αλληλεγγύη και δεν γνωρίζουμε αν η όλη υπόθεση θα καταλήξει σε πολιτική καταστροφή». Σύμφωνα με την εφημερίδα, ειναι τεράστιες οι ευθύνες των δυο πρώην μεγάλων κομμάτων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα οποία επί δεκαετίες εξυπηρετούσαν με κρατικό χρήμα την εκλογική τους πελατεία.""
  Μα επειδή ο κόσμος λέει ακριβώς τα ίδια, γι' αυτό και συμπεριφέρεται με τρόπο ""μη συμβατικό"", δηλαδή όπως αντιδρούσε μέχρι πριν 1,5 χρόνο, στα όποια διλλήματα του βάζαν οι πολιτικοί όλων των κομμάτων.
  Αυτή τη στιγμή θέλει να δώσει μπατσάρα (όοοχι χαστούκι) στο πολιτικό μπουλούκι, το οποίο συνεχίζει με αναισθησία να ζει στις Βερσαλλίες του.
  Δεν υπάρχουν πλέον κόμματα τα οποία να μπορούν να δώσουν κάτι το διαφορετικό σ' αυτό το κράτος. Συνταξίδευα σήμερα με κάποιον ψιλοσυμπαθόντα τον ΣΥΡΙΖΑ και ακούγαμε την συνέντευξη του Στρατούλη στον REAL. Ο τύπος, όπως και όλοι τους δηλαδή είναι αλλού ντ' αλλού. Μιά ακατάσχετη γλωσσοδιάροια χωρίς να λέει ΤΙΠΟΤΕ, να δικαιολογεί την απουσία Τσίπρα με όρους 17Ν, να μιλά για κατακτήσεις του δυτικού πολιτισμού και να αυτοαναιρείται στην επόμενη πρότασή του με τις δράσεις και πολιτικές που εγκρίνει ή προτείνει. Ένας Μινώταυρος στον Λαβύρινθό του.
  (Στο φίλο θα χρεώσω το σκίσιμο της ταπετσαρίας από το δακτυλίδι του).
  Δεν υπάρχουν διλήμματα, δεν υπάρχουν, τουλάχιστον για ένα πολύ σοβαρό ποσοστό του εκλογικού σώματος. Που θα πέσει η ψήφος? Εκεί όπου θα πονέσει.

 21. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 09/01/2014 22:39:55

  "Εντός ή εκτός Ευρώπης το δίλημμα των ευρωεκλογών"

  Κοντεύουμε να γεράσουμε με αυτό το δίλημμα πια...

 22. The Don avatar
  The Don 10/01/2014 00:30:49

  Ψήφισα Σαμαρά, γιατί πιστεύω ότι μια επιστροφή στη δραχμή θα είναι πολύ δύσκολη. Όμως το έκανα πιστεύοντας ότι η Ευρώπη θα προχωρήσει σε ρύθμιση του χρέους και θα εφαρμόσει πολίτικη φιλική προς την ανάπτυξη. Αυτά δεν θα γίνουν γιατί δεν μπορούν να τα περάσουν στα κοινοβούλια τους.

  Και η Ελλάδα όμως δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Αν δεν καταλαβαίνουν ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα έχει τεράστιες συνέπειες και για αυτούς, μάλλον ήρθε η ώρα να τους αναγκάσουμε να το καταλάβουν.

  Είναι ανεπίτρεπτο να έχουμε ανεργία 30% και να το αποδεχόμαστε ως κάτι που θα συνεχιστεί στον αιώνα τον άπαντα.

  Ο πρωθυπουργός πρέπει να απαιτήσει αλλαγή πολιτικής που θα ευνοεί τη δημιουργία θέσεων εργασίας -και δεν εννοώ στο δημόσιο- αλλιώς η έξοδος από το ευρω θα καταστεί η μοναδική επιλογή.

  Και αν το ερώτημα είναι αν θέλουμε την ευρώπη, η απάντηση είναι όχι, αυτή την ευρώπη δεν την θέλουμε.

  • foros1 avatar
   foros1 @ The Don 10/01/2014 14:17:44

   "μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα έχει τεράστιες συνέπειες και για αυτούς"
   πως εισαι τοσο σιγουρος;
   τι κινησεις εχουν γινει απο εμας ωστε να ισχυσει αυτο;
   μηπως συμβει ακριβως το αντιθετο, δηλαδη απελευθερωση απο ενα "βαριδιο" και συνετισμος των υπολοιπων;

   • The Don avatar
    The Don @ foros1 10/01/2014 16:28:12

    Ειμαι σιγουρος, γιατι μια εξοδος της Ελλαδας, εστω και με τις οποιες συνεπειες, θα δωσει το εναυσμα και σε αλλους λαους που αισθανονται να ασφυκτιουν.

    Ειμαι σιγουρος γιατι μια ελληνικη εξοδος μετα βεβαιοτητας θα συνοδευτει και απο χρεοκοπια την οποια θα πρεπει καποιος να πληρωσει στην ευρωπη για να καλυψει τις τρυπες.

    Ειμαι σιγουρος γιατι μεχρι και η Μερκελ το παραδεχτηκε πριν μια εβδομαδα.

 23. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 10/01/2014 07:54:35

  Το αυταπόδεικτο δεν μπορεί να αποτελεί δίλλημα.
  Η κυβέρνηση ΕΝΑ πρέπει να αποδείξει στους πολίτες:
  Οτι έχει βούληση, να καταργήσει την ατιμωρησία και να στείλει στην δικαιοσύνη όλα τα κλεφτρώνια πράσινα και μπλέ εντός 100 ημερών και με αναδρομική ισχύ.

 24. Aristophanes B. avatar
  Aristophanes B. 10/01/2014 17:15:12

  Μονο αν στις εκλογες που ερχονται οι ελληνες στειλουν το μηνυμα, οτι η ΕΕ εχει εκτροχιαστη απο την αρχικη ιδεα, της αλληλεγγυης, τοτε ισως οι Δρακουλες των Βρυξελλων να ξυπνησουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.