#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/05/2011 11:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: "Ελάτε να βρούμε ποιοί τα πήραν"
Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία των πολιτικών της Μεταπολίτευσης να αποφύγουν την καθολική απαξία. Η πρόταση Νόμου της ΝΔ για τον επανέλεγχο των δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης από το 1974 έως και το 2010 όσων διετέλεσαν ή διατελούν Πρωθυπουργοί, Αρχηγοί πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό Κοινοβούλιο, Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί και Υφυπουργοί Κυβερνήσεων, είναι αν μη τι άλλο καίρια.

Με τους πολίτες κάθε βράδυ έξω από το Εθνικό Κοινοβούλιο να τους φωνάζουν «κλέφτες», γίνεται αντιληπτό ότι οι πολιτικοί πρέπει πλέον να αποδείξουν ότι δεν είναι. Σαφώς και όλοι είναι αθώοι, μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους, αλλά τελικά στα μάτια των πολιτών το κοινοβουλευτικό και το δικαστικό σύστημα φαίνεται να εξυπηρετεί την ατιμωρησία.

Αναμφίβολα πρόκειται για τεράστια κρίση θεσμών. Κι εδώ οι βουλευτές πληρώνουν και τα επικοινωνιακά παίγνια κάποιων: «Μαζί τα φάγαμε», «όλοι τα φάγανε» και «οι 300 φταίνε», ποιος έφαγε το «φιλέτο», ποιος πήρε ένα «μεζέ», ποιος μάζευε «τα ψίχουλα»…

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Όμως διαχρονικά έγιναν τεράστια πάρτι. Και η κουβέντα ποιο από τα μεγάλα κόμματα έκανε τα μεγαλύτερα σκάνδαλα, είναι άνευ ουσίας, αποπροσανατολιστική και σε κάθε περίπτωση θέτει το θέμα σε λάθος βάση. Κάποιοι πλούτισαν εις βάρος του τακτικού Κρατικού Προϋπολογισμού αλλά και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Μας είναι αδιάφορη η κομματική τους ταυτότητα. Για να μην οδηγηθούμε σε μακροχρόνιους διαδικασίες ελέγχων, περιορίζεται το πεδίο εφαρμογής, χωρίς να χάνεται η ουσία: Θα ελεγχθούν όσοι άσκησαν εκτελεστική εξουσία, αλλά και οι αρχηγοί των μικρότερων κοινοβουλευτικών κομμάτων. Και σε ένα χρόνο θα ξέρουμε ποιοι τα «έφαγαν», όπως προτείνει η παρ. 1 του άρθρου 5 της Πρότασης Νόμου, το οποίο και αποτελεί όλο το «ζουμί της» νομοθετικής πρωτοβουλίας. Γιατί αφού διασφαλίζει τη δημοσίευση των ευρημάτων, σε όλη τους την έκταση, προτείνει:

«Ειδικότερα, εφόσον από τον διενεργηθέντα έλεγχο προκύψει αδικαιολόγητη απόκτηση ή επαύξηση περιουσιακών στοιχείων του ελεγχόμενου προσώπου, του/της συζύγου ή του ανήλικου τέκνου του, διατάσσεται, από τη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών, σε βάρος του ελεγχομένου και προ πάσης εκδίκασης στα διοικητικά ή ποινικά δικαστήρια, δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων, δήμευση του εν λόγω περιουσιακού στοιχείου ή καταλογισμού χρηματικού ποσού ίσης αξίας με το περιουσιακό όφελος που αδικαιολόγητα απέκτησε ή προσαύξησε ο ίδιος, ο/η σύζυγός του ή ανήλικο τέκνο του και συντάσσεται σχετική έκθεση, η οποία αποστέλλεται στον Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Αν ανακύπτει περίπτωση ποινικής ευθύνης, η έκθεση αποστέλλεται στο αρμόδιο για την άσκηση ποινικής δίωξης όργανο. Ο καταλογισμός χρηματικού ποσού γίνεται υπέρ του Δημοσίου από το αρμόδιο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις».Όποιος αμφισβητήσει το αποτέλεσμα του ελέγχου, ας προσφύγει στα δικαστήρια, να βρει το δίκιο του. Η δήμευση θα έχει ήδη λάβει χώρα. Και αν υπάρχουν και ποινικά αδικήματα, έπεται της δήμευσης η εκδίκαση τους.

Πρόκειται για μια τεράστια ευκαιρία του πολιτικού συστήματος να διαφυλάξει το όποιο κύρος του έχει απομείνει. Και για όποιον πει ότι είναι γνωστά πάνω-κάτω τα ονόματα που εμπλέκονται στις διάφορες υποθέσεις, που  βγήκαν στη δημοσιότητα, ας μην προτρέξουν. Υπάρχει περίπτωση να μη βρεθούν στοιχεία για πολιτικούς, που οι φήμες τους ήθελαν «λαδωμένους» ή και αντίστροφα να προκύψουν ζητήματα για «υπεράνω πάσης υποψίας υπηρέτες του Έθνους» …

Να μάθουμε επιτέλους ποιοι είναι  οι «όλοι» που τα φάγανε. Με ονόματα και διευθύνσεις...Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΔΦ avatar
  ΔΦ 31/05/2011 11:11:49

  Να είστε όλοι σιγουροι ότι το μόνο που θα μάθυμε από μια τέτοια πρωτοβουλία, είναι ότι όλοι είναι καθαροί...Έτσι λοιπόν, μεγαλοπρεπώς, με μια προσυννενοημένη ανακωχή θα αποτινάξουν τη ρετσινιά από πάνω τους και θα δείξουν τα καθαρά τους χέρια στο λαο...Θα συνεχίσουν λοιπόν να κοιμούνται ήσυχοι ελπίζοντας ότι πλέον θα μπορούν να πάνε και καμμιά βόλτα σε δημόσιο χώρο αφού οι διαδικασίες τους έβγαλαν όλους καθαρούς...Άντε να βγουν απατεώνες 2-3 πεθαμένοι το πολύ...

 2. Κάποιος avatar
  Κάποιος 31/05/2011 11:18:23

  Αν είναι έτσι γιατί καταψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση ad hoc κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον «πλήρη και εξονυχιστικό έλεγχου του δημοσίου χρέους» ;
  Ο λαός έχει δικαίωμα να ξέρει πόσο είναι το χρέος που καλείται να πληρώσει και ποιοι το δημιούργησαν ;
  Εχει δικαίωμα να ξέρει που πηγαίνουν τα δανεικά που καλείται να αποπληρώσει με τεράστιες θυσίες ;

 3. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 31/05/2011 11:30:40

  Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι σήμερα υπάρχει η δυνατότητα για ένα τέτοιο εγχείρημα, για να πετύχει όμως χρειάζεται διαδικασίες εξπρές, όχι επιτροπές και τέτοια.
  Επίσης, πρέπει να περιλαμβάνονται στον έλεγχο και όλοι οι οικονομικοί παράγοντες που συνεργάστηκαν με το δημόσιο από το 1974 μέχρι σήμερα. Τα μεγάλα κόλπα δεν τα έκαναν οι πολιτικοί τα έκαναν οι οικονομικοί παράγοντες. Στο φαγοπότι οι πολιτικοί ήταν ο τελευταίος τροχός της άμαξας, τσίλιες για μην το καταλάβει ο λαός φύλαγαν…

 4. Γρηγόρης Καραολίδης avatar
  Γρηγόρης Καραολίδης 31/05/2011 11:47:47

  Από πολλούς δύσπιστους θα θεωρηθεί μπλόφα .
  Αφού και στην Ν.Δ. υπάρχουν άτομα που κάτι έχουν να κρύψουν .
  Προφανώς // πιθανότατα όχι ο ίδιος ο πρόεδρος της ...
  Δεν νοείται όμως έντιμος πολίτης , απ' αυτούς που δεν φάγαμε
  να έχει αντίρρηση σε μια τέτοια πρόταση νόμου .
  Κανονικά αυτή η πρόταση νόμου θα έπρεπε να ψηφιστεί από όλα τα κόμματα στην Βουλή .
  Είναι μια πρόκληση για τούς βουλευτές που διαρκώς ωρύονται για την τιμιότητά τους και για το ότι "ο πολιτικός κόσμος είναι έντιμος" ,
  "ο πολιτικός κόσμος δεν έχει τίποτε να κρύψει"
  ( μόνο κακές εξαιρέσεις υπάρχουν) να προχωρήσουν στον επανέλεγχο .
  Εμείς πολύ θα θέλαμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να φανεί ποιοί είναι καθαροί και ποιοί λαδωμένοι , να αποδειχθεί ότι δεν είναι "όλοι κλέφτες" , όπως φωνάζει
  η κοινή γνωμη που εκδηλώνεται "αγανακτισμένη" .
  Ιδού η Ρόδος , ιδού και η ευκαιρία για το άλμα να προχωρήσουν οι πολιτικοί μας στην υπέρβαση, να αποδείξουν ότι οι αμφιβολίες μας γιά την τιμιότητά τους είναι αβάσιμες .
  Έάν πράγαματι γίνει αυτός ο επανέλεγχος θα μπορούμε να ελπίζουμε στο πέρασμα σε μια υγιέστερη ("νεο-μεταπολιτευτική") φάση .

 5. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 31/05/2011 12:03:36

  Η πρόταση που κατέθεσε η ΝΔ, μιλάει για έρευνα από επιτροπή δικαστικών κι όχι από επιτροπή κοινοβουλευτική. Ιδού λοιπόν,πεδίο δόξης λαμπρόν. Ας δούμε ποιοί θα αρνηθούν να υπερψηφίσουν την πρόταση νόμου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,που σημειωτέον έχει άρωμα Σαμαρά. Φυσικά, αν γίνει νόμος, θα εξακολουθήσει να ισχύει και μετά την αλλαγή κυβέρνησης και ο νοών, νοείτω...

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ ΙΩΝΑΣ 31/05/2011 12:20:52

   Και για να μην ξεχνιόμαστε... Όποιο πόρισμα και να προκύψει, όποιους, μα όποιους κι αν ακουμπάει, τα στοιχεία,επώνυμα και με φωτογραφίες φυσικά, να δοθούν στην δημοσιότητα ΑΜΕΣΩΣ.

 6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 31/05/2011 12:32:47

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ.37 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΠΑΙΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΜΙΣΟ ΤΣΑΡΟΥΧΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΑΝΕ ΜΕ ΔΙΣ ΔΡΧ.Η ΕΚΑΤ.ΕΥΡΟ.ΠΩΣ ΓΙΝΑΙΤΕ ΜΟΛΙΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΑΙΤΕ ΔΥΠΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΥΠΛΑΣΙΑ???ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΙΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ,ΟΥΤΕ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ.ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΣΑΝ.

 7. antonis avatar
  antonis 31/05/2011 12:46:48

  Μεγαλειώδης πρόταση....
  Τις οφσόρ τις έχουν δηλωμένες οι πολιτικοί μας?

 8. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 31/05/2011 13:41:49

  Τα έφαγαν μαζί με τούς εκδότες - εργολάβους δημοσίων έργων ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ
  και τώρα κάνουν ότι δέν ξέρουν τίποτα και το παίζουν και εξυγιαντές.

 9. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 31/05/2011 13:42:12

  +++++Μ.Ο...ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...

 10. TopGunZ avatar
  TopGunZ 31/05/2011 14:30:31

  Το φεγγάρι έχει περίμετρο κοντά στα 11000 χλμ ενώ το ανθρώπινο δάχτυλο έχει μήκος μόλις μερικά εκατοστά. Παρ' όλα αυτά, ο Σαμαράς δείχνει το φεγγάρι και μερικοί επιμένουν να βλέπουν το δάχτυλο του. Γιατί δεν είναι μέσα οι δήμαρχοι ή οι εργολάβοι, γιατί να είναι επιτροπή, γιατί δεν πιάνει μέχρι 5ου βαθμού συγγένειες κλπ κλπ. Το θέμα είναι ένα, έχει τα κότσια το κοινοβούλιο να το ψηφίσει? Με τα όποια λάθη του, τις όποιες παραλήψεις του. Κι αν όπως φοβούνται μερικοί πρόκειται για νομοθέτημα-"Κολυμπήθρα του Σιλωάμ" θα φανεί από τη στάση του συνόλου των βουλευτών.

 11. Y. avatar
  Y. 31/05/2011 15:11:40

  Πολύ καλή πρωτοβουλία της πρότασης Ν. Αρκεί να μην υπάρχουν/υπάρξουν παραθυράκια κατά την εφαρμογή. Οι έγκριτοι νομικοί, ας το διασφαλίσουν

 12. tsiroso avatar
  tsiroso 31/05/2011 18:05:25

  Αυτό το ανήλικο τέκνο με προβληματίζει... Τα παιδιά του ΑΓΠ δεν ήταν ανήλικα όταν ήταν πρωθυπουργος, οπως και του "δράκουλα". ΚΚαθως επίσης και πολλών άλλων... που βρέθηκαν με πολλά ακίνητα.

 13. o politikos avatar
  o politikos 31/05/2011 20:23:34

  Για τη σημερινή κρίση όλο το βάρος ανήκει στους πολιτικούς των τελευταίων 30 ετών, που μας έλεγαν συνέχεια ψέματα , διέφθειραν τις συνειδήσεις και ενεργώντας χωρίς διορατικότητα, χωρίς αιδώ και με αφροσύνη έπαιρναν τα δάνεια και αντί να τα χρησιμοποιούν για την ανάπτυξη για να κάνουν ισχυρότερη την οικονομία, τα καταχράστηκαν.

  ΤΑ Ε9 ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ,ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ,ΤΟΥ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ,ΤΟΥ ΣΙΟΥΦΑ,ΤΟΥ ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ,ΤΗΣ ΜΙΜΗΣ,ΤΟΥ ΑΡΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΠΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ.

  ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΧΘΟΥΝ ;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.