Σαμαράς: Εκλογές εγώ δεν έχω
04/12/2014 17:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Εκλογές εγώ δεν έχω

Ο Αντώνης Σαμαράς ερωτηθείς από δημοσιογράφους που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ σχετικά με το θέμα των πρόωρων εκλογών, είπε χαρακτηριστικά: «Ποιες εκλογές; Έχετε εσείς συνδικαλιστικές εκλογές; Γιατί εκλογές εγώ δεν έχω».

«Εκλογές εγώ δεν έχω». Αυτό είπε ο πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους στη Βουλή όταν τον ρώτησαν αν η χώρα οδεύει σε πρόωρες κάλπες. Έσβησε έτσι τη φωτιά που είχε ανάψει λίγη ώρα πριν ο Β. Βενιζέλος ο οποίος μιλώντας από το εξωτερικό που βρίσκεται άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο τόσο της επίσπευσης των Προεδρικών εκλογών όσο και των εθνικών. Βεβαίως, μετά έσπευσε να δώσεις διευκρινίσεις καθώς η δήλωσή του θα μπορούσε να προκαλέσει αναταραχή στις αγορές, με ότι αυτό σημαίνει και για την οικονομία.

Ο Αντώνης Σαμαράς ερωτηθείς από δημοσιογράφους που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ σχετικά με το θέμα των πρόωρων εκλογών, είπε χαρακτηριστικά: «Ποιες εκλογές; Έχετε εσείς συνδικαλιστικές εκλογές; Γιατί εκλογές εγώ δεν έχω».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άνοιξε «παράθυρο» για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δηλώνοντας ότι οι αναγκαίες εγγυήσεις (που ζητά η τρόικα) μπορούν να δοθούν μόνο εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού. Κατηγόρησε δε το ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνο για τις εγγυήσεις που ζητούν οι δανειστές, ενώ παραδέχθηκε τις δυσκολίες που υπάρχουν στη διαπραγμάτευση για έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα.

Η πρόταση που πυροδότησε τα νέα σενάρια για πρόωρες εκλογές ήταν η ακόλουθη: «Πώς θα δοθούν οι εγγυήσεις αυτές; «Οι αναγκαίες εγγυήσεις θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού. Γιατί εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, πρέπει να έχουμε στήριξη εσωτερική για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την αλήθεια».

«Γιατί υπάρχει μια τόσο σκληρή και μακρά διαπραγμάτευση; «Πού κολλάει το πράγμα» με τους δανειστές έπειτα από πέντε χρόνια θυσιών κι ενώ υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης και το τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό; Γιατί οι εταίροι μας έχουν επιφυλάξεις να μας αφήσουν χωρίς Μνημόνιο και σκληρή επιτήρηση;», διερωτήθηκε.

«Όταν υπάρχει μια αντιπολίτευση, η οποία προτείνει πράγματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε εκτροχιασμό -όχι την Ευρώπη- την Ελλάδα και να οδηγήσουν σε απώλεια των επιτευγμάτων μέσα σε λίγες μέρες είναι λογικό να υπάρχει μια επιφυλακτικότητα και μια σκλήρυνση ώστε να δοθούν οι αναγκαίες εγγυήσεις», ανέφερε.

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Βενιζέλος έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν εννοούσε πρόωρες εκλογές αλλά το χρονοδιάγραμμα που μπορεί να φέρει κάλπες σε περίπτωση που δεν τηρηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 04/12/2014 22:40:42

  Μακάρι να βρει τους 180 να τελειώνουμε. Αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε. Οι πολιτικοί οφείλουν να εκπέμπουν σιγουριά. Αν ο ίδιος ο Σαμαράς έλεγε " δεν υπάρχουν οι 180", θα είχε γίνει μπαχαλο η κυβέρνηση μήνες νωρίτερα. Το έχω ξαναπεί. Ίσως πρέπει να υπάρξει νόμος να γίνονται εκλογές προεδρικές, δημοτικές, εθνικές και ευροεκλογές μαζί όλες μόνο κάθε 4 χρόνια. Όταν ένας βουλευτής φεύγει από ένα κόμμα να χάνει αυτόματα την έδρα από άλλον του ιδίου κόμματος. Αυτές οι αλλαγές θα έφερναν σταθερότητα.

  • Γεωργία Βασιλειάδου avatar
   Γεωργία Βασιλειάδου @ Άπαντα Επιστάμενος 05/12/2014 00:24:49

   Πολύ σωστό. Όταν ο βουλευτής που ψηφίστηκε επειδή ανήκει σε συγκεκριμένο κόμμα αποφασίσει να διαχωρίσει τη θέση του, αυτόματα να χάνει την έδρα. Όχι που νομίζουν πως είναι προίκα τους και κατσικώνονται στις καρέκλες.

   • toxo avatar
    toxo @ Γεωργία Βασιλειάδου 05/12/2014 09:58:33

    Και όταν το Κόμμα διαγράφει κάποιον βουλευτή ,με το πρόσχημα ή την αιτία της διαφωνίας με την μετεκλογική διαφοροποίηση του Κόμματος,ή του βουλευτή ,να υποχρεούται πάλι να παραδίδει την Έδρα;Η γνώμη σας επί του συγκεκριμένου ερωτήματος ποιά είναι;

    • Άπαντα Επιστάμενος avatar
     Άπαντα Επιστάμενος @ toxo 05/12/2014 22:35:44

     Είναι αυτονόητο ότι τα κόμματα δεν πρέπει να αλλάζουν θέσεις μετεκλογικά! Γιατί τότε επίσης αλλοιώνεται η δημοκρατία. Πρέπει να υπάρξει και για αυτό νόμος. ίσως να επεμβαίνει αυτοδίκαια ο ΠΤΔ ή κάποιος ανώτατος δικαστής.

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ Γεωργία Βασιλειάδου 05/12/2014 10:03:17

    Ποιοι βουλευτες θα ψηφισουν τετοιο νομο;

  • Kalen avatar
   Kalen @ Άπαντα Επιστάμενος 05/12/2014 10:03:29

   "Όταν ένας βουλευτής φεύγει από ένα κόμμα να χάνει αυτόματα την έδρα από άλλον του ιδίου κόμματος. Αυτές οι αλλαγές θα έφερναν σταθερότητα." Και θα ακύρωναν την ουσιά της δημοκρατίας αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για εσένα

   • Άπαντα Επιστάμενος avatar
    Άπαντα Επιστάμενος @ Kalen 05/12/2014 23:30:16

    ?????? Μα τι λες άνθρωπέ μου! Η δημοκρατία ακυρώνεται όταν οι βουλευτές κάνουν διαφορετικά πράγματα από αυτά που τους ανέθεσαν οι ψηφοφόροι!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.