#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/05/2013 16:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: "Είμαστε του ολίγου και του ακριβούς"(Ανανεωμένο) Με... Οδυσσέα Ελύτη έδωσε το στίγμα του ταξιδιού του στην Κίνα ο πρωθυπουργός στη συνάντήση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Απαγγέλλοντας στίχους από το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη «Κήποι με τις Αυταπάτες» είπε: "Είμαστε του ολίγου και του ακριβούς" θέλοντας έτσι να πει ότι η κυβέρνηση ούτε καλλιεργεί υπερβολικές προσδοκίες αλλά δίνει μεγάλη σημασία στην ουσία κι όχι στα λόγια.

«Πολύ καλό το ταξίδι» είπε ο κ. Παπούλιας. «Θα ακολουθήσουν κι άλλα» σημείωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «επειδή πρέπει να διαμορφώνουμε ευκαιρία για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Γίνεται με αυτόν τον τρόπο σαφές ότι η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά σε χώρους, που της αξίζει να έχει επαφές, και να μπορέσει να δημιουργήσει ευκαιρίες επενδύσεων για να μειωθεί η ανεργία, ειδικά στους νέους που είναι και το κυριότερο μέλημά μου».

«Χωρίς follow up, δεν γίνεται» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Για να το πω με τα λόγια του Ελύτη "πρέπει να είμαστε του ολίγου και του ακριβούς"» κατάληξε ο κ. Σαμαράς ο οποίος δήλωσε εκστασιαμένος από τη Σανγκάη την οποία χαρακτήρισε «άλλο κόσμο».

Εις ανάμνηση του μεγάλου ποιητή:

ΕΙΜΑΙ ΤΟΥ ΟΛΙΓΟΥ και του ακριβούς. Δεν υπήρξα ποτέ του τρίτου προσώπου. Τρέφομαι από το δ υ σ και το ε υ που κατά περίσταση προσφέρω. Αρνούμαι όμως τροφή στους χορτάτους που ζητούν ολοένα και άλλη, κι άλλη πείνα. Θα ‘τανε σαν να επεδίωκα να ιδιοποιηθώ τα ίδια μου τα υπάρχοντα. Κατά τ’ άλλα, συχνάζω εκεί όπου κάθε θολούρα, ως και ο καπνός του τσιγάρου μου ακόμη, εξουδετερώνεται απ’ το θαλασσάκι που φυλάγει καλού-κακού για χάρη μου στο βορειοδυτικό της ντουλαπάκι η Παναγία η Παντοχαρά.

Όμως η εύνοια δεν είναι πάντοτε μια συγγενής που συμπίπτει να σε αγαπά. Και περνά πολύς καιρός έως ότου υπερεκχειλίσουν τα φρεάτια του νου σου∙ και το συμπίλημα που δημιουργείται απ’ όλων των λογιών τις κακοδαιμονίες αποξηρανθεί και το πάρει ο αέρας. Έτσι απλά∙ όπως ο ύπνος παίρνει ένα μικρό αγόρι πάνω στα σανά. Και με το τρίτο του αυτί τους παλμούς μιας άλλης, πιο δικής του γης, κρυφίως εγγράφει. Οπόταν, τι ωραία να τρέχει το χέρι σου πλάι σ’ ένα τοιχάκι γεμάτο λέξεις που προεξέχουν, έτσι που ν’ αρπάζεται της λαλιάς σου η αγράμπελη. Τα πάντα είναι ζήτημα μυελού οστέων της φαντασίας. Πώς; Το έτυπτον ύδωρ του Κάβο-Μαλιά να ‘ναι συνάμα και πέτρα πελεκητή του πατρός Πινδάρου. Κάτι τέτοιες στιγμές είναι σαν να μη μιλάς πλέον εσύ, αλλά τα συστατικά της πατρίδας σου, της ονομαζομένης γης. Και ο συνειρμών, συνειρμείτω.

Επειδή και της Θαλάσσιας

Πέτρας εύσχημος ο τρόπος είναι να υποκρίνεται

Μια τρικυμία και το Γοργόνιον

Συναινεί των ιπποκάμπων τα τέθριππα όλα

Να κινούν πάνω στην άργιλο η το κόκκινο χώμα

Κάποιου νέου Ικαρίου πελάγους

Με πολλών σταγόνων άγρια –

Λούλουδα και μαργαρίτες ώστε

Κάθε να ‘ναι ζωή. Και οι οφιοειδής γραμμές των πίθων της Κνωσσού και οι ραβδωτές των κιονίσκων του Ιονίου, στο ίδιο σημείο να κατατείνουν

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Zame avatar
  Zame 21/05/2013 23:05:49

  και έτσι πρέπει..
  αφού αυτό απορρέει..
  από την μακρά διαδρομή που έγραψε η ιστορία..
  & οταν
  Τα πάντα είναι ζήτημα μυελού οστέων της φαντασίας..
  &.. Κάθε να ‘ναι ζωή.. το - follow up- είθισται να επιτευχθεί ..
  ίσως λίγο αργότερα ακόμα αν η εύνοια δεν είναι πάντοτε μια συγγενής που συμπίπτει να σε αγαπά...
  αρκεί να μην υπονομευτεί..
  αν αγαπάς την ευθύνη..

 2. kapar13 avatar
  kapar13 22/05/2013 00:04:23

  Σωστό.
  Του ολίγου μισθού και του ακριβού κόστους ζωής...

 3. Zame avatar
  Zame 22/05/2013 00:48:02

  χμ..ακριβώς γιαυτο πρέπει να είναι & ολίγος ο χρόνος έκθεσης μας..
  σε αυτήν την κακόγουστη & πανάκριβη (βλπ. απώλειες) δοκιμασία-project ..
  που (μας) ολισθήσαμε.?
  αφού όταν δεν προνοείς.. λογοδοτείς ?

 4. B.Q avatar
  B.Q 22/05/2013 11:21:01

  (Yπάρχει ένας τρόπος να μπαινοβγαίνουμε στα καθημερινά γεγονότα, έτσι που το ρούχο μας να μην πιάνεται απ΄ τα κλαδιά που απλώνει γύρω μας το συμφέρον....)
  (΄Α να μπορούσα να σβήνω και να γράφω ανθρώπους, όπως εγώ τους θέλω.
  Παράδεισος που να΄χει κερδηθεί σε λαχείο, δε γίνεται.)
  (..Ποιοί λοιπόν είμαστε; Τι ζητάμε; Τι γράφει στο πίσω μέρος της παλάμης της χώρας μας η τύχη; Όχι, όχι. Το μόνο που γράφεται είναι, το ΠΛΟΥΣΙΩΤΑΤΟΝ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ, χαραγμένο στα πρυμναία των καραβιών με κεφαλαία Ελληνικά. Δηλαδή χώμα και νερό. Ελληνιστί, βράχος και θάλασσα.)
  (Έτσι ώστε ούτε ο κίνδυνος να γίνεται αντίπαλος του πλου, ούτε ο πλους αντίπαλος του κινδύνου.)
  Μερικά ακόμη σπάνια άνθη, από τον Κήπο με τις αυταπάτες του.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.