Σαμαράς: Διανύσαμε πάρα πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα
03/11/2014 19:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Διανύσαμε πάρα πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κλίματος από τον κ. Τσίπρα που προηγήθηκε ο πρωθυπουργός επιχείρησε να ηρεμήσει τη χώρα και κυρίως να στείλει στις αγορές το μήνυμα σταθερότητας.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, που έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κλίματος από τον κ. Τσίπρα που προηγήθηκε ο πρωθυπουργός επιχείρησε να ηρεμήσει τη χώρα και κυρίως να στείλει στις αγορές το μήνυμα σταθερότητας. Ότι η Ελλάδα συνεχίζει την προσπάθεια εξόδου από το μνημόνιο χωρίς να σκέφτεται πρόωρες εκλογές.

«Είναι ενδιαφέροντα όσα έρχονται και όσα έγιναν. Έχουν αφήσει ίχνη. Η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συνεννόηση» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Αντώνη Σαμαρά, μόλις μπήκε στο γραφείο του.

Ο πρωθυπουργός απάντησε: «Σας άκουσα να το λέτε και το μεσημέρι και συμφωνώ απολύτως. Ήρθα για να σας ενημερώσω για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, για τη διεθνή κατάσταση, για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για το ταξίδι στην Κύπρο και την Αίγυπτο».

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την συνάντησή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας ζήτησε πάλι απόψε πρόωρες εκλογές. Αυτό δηλαδή το οποίο δεν θέλει, απεύχεται ο ελληνικός λαός και εκείνο το οποίο φοβούνται οι ξένες αγορές. Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω ότι οι πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν. Γιατί έχω την βαθιά πεποίθηση ότι οι Έλληνες βουλευτές, υπεύθυνα σκεπτόμενοι τον Φεβρουάριο, θα εκλέξουν νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Διανύσαμε πολύ δρόμο, παρά πολύ δρόμο, για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα».

Αυτό το ιδιότυπο «μπρα ντε φερ» κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με φόντο το Προεδρικό Μέγαρο για να πούμε την αλήθεια δεν τιμά το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Με αποκλειστική ευθύνη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μήνες ο Κ. Παπούλιας γίνεται παιχνιδάκι στις ορέξεις του κ. Τσίπρα για την εξουσία. Και η σημερινή παράσταση που έστησε η αξιωματική αντιπολίτευση είχε ένα και μόνο στόχο. Να εμφανίσει «μπροστάρη» της εθνικής ομοψυχίας και συναίνεσης τον Τσίπρα αλλά με δικούς του όρους. Λες και η ομοψυχία είναι «κιλότα» για να ξεχειλώνει όπως και όποτε θέλει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσίπρας επιδιώκει την πολιτική αναταραχή. Θέλει να δημιουργήσει αναταράξεις στις αγορές και να ανέβουν στα ύψη οι αποδόσεις των ομολόγων. Θέλει να καταρρέει το χρηματιστήριο και να δημιουργείται η αίσθηση μιας χώρας που βρίσκεται ξανά σε χρεοκοπία, μια εικόνα που αδικεί παντελώς την εικόνα της Ελλάδας και βάζει φωτιά στις θυσίες του ελληνικού λαού.

Ευτυχώς στην κυβέρνηση τους πήραν χαμπάρι γρήγορα και θα τους πάρει και ο ελληνικός λαός. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που επιδιώκει την αναταραχή και όχι την πολιτική συναίνεση.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. 03/11/2014 23:25:44

    "Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσίπρας επιδιώκει την πολιτική αναταραχή. Θέλει να δημιουργήσει αναταράξεις στις αγορές και να ανέβουν στα ύψη οι αποδόσεις των ομολόγων. Θέλει να καταρρέει το χρηματιστήριο και να δημιουργείται η αίσθηση μιας χώρας που βρίσκεται ξανά σε χρεοκοπία, μια εικόνα που αδικεί παντελώς την εικόνα της Ελλάδας και βάζει φωτιά στις θυσίες του ελληνικού λαού." Δε χρειάζεται κανένα άλλο σχόλιο! Απλά να ξυπνήσουμε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.