Σαμαράς: Δεν θα υπάρξει Δημοκρατία της Βαϊμάρης στην Ελλάδα
15/09/2014 20:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Δεν θα υπάρξει Δημοκρατία της Βαϊμάρης στην Ελλάδα

"Ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός έχασαν την ευκαιρία να ενισχυθούν στα χρόνια της κρίσης. Τώρα που ξεφεύγουμε από την κρίση θα υποχωρήσουν".

Σκληρό ροκ κατά του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να χορέψει η κυβέρνηση και δεν είναι τυχαία η σκληρή επίθεση που εξαπέλυσαν κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ίδια ημέρα, ο πρωθυπουργός και ο Β. Βενιζέλος.

Άλλωστε, με το να αφήνουν τον Τσίπρα να τάζει τα πάντα και να θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της χώρας, δεν κερδίζουν τίποτε γι' αυτό και αποφάσισαν να βγουν στην αντεπίθεση. Ο Β. Βενιζέλος μίλησε ξεκάθαρα για εθνικό διχασμό που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ και που επιζητεί με κάθε τρόπο. Ο δε πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.

Αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον ΣΥΡΙΖΑ αν και χωρίς να τον κατονομάζει ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός έχασαν την ευκαιρία να ενισχυθούν στα χρόνια της κρίσης. Τώρα που ξεφεύγουμε από την κρίση θα υποχωρήσουν. Δεν γνωρίζω πολλές κοινωνίες που θα μπορούσαν να αντέξουν τόσο ριζικές μεταρρυθμίσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Παρά τα δίκαια παράπονα ο ελληνικός λαός δεν αγκάλιασε τον εξτρεμισμό και τον λαϊκισμό. Δεν θα υπάρξει Δημοκρατία της Βαϊμάρης για την Ελλάδα. Η Ελλάδα επέστρεψε αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται. Οι εχθροί των μεταρρυθμίσεων ετοιμάζουν την τελευταία τους επίθεση, κάνουν ότι μπορούν με ψεύτικες υποσχέσεις για γρήγορες λύσεις όμως όσο περισσότερο προσπαθούν να πείσουν ότι είναι αξιόπιστη εναλλακτική τόσο περισσότερο εκτίθενται. Τα όσα πετύχαμε δεν μπορούν να θυσιαστούν στον βωμό του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού».

Ο πρωθυπουργός έκανε έναν σύντομο απολογισμό της διετίας: «Πριν από δύο χρόνια η χώρα κατέρρεε, μια μακρά περίοδος ύφεσης ξεκινούσε, οι αγορές είχαν κλείσει, η ανεργία είχε εκτοξευτεί, ενώ η δημόσια τάξη βρισκόταν εν κινδύνω και τα κεφάλαια έφευγαν από την χώρα. Σήμερα έχουμε πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα και θα έχουμε και το 2014, θα καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας το 2015 και θα έχουμε πετύχει την μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έγινε ποτέ. Παράλληλα κάναμε άλμα στην ανταγωνιστικότητα βελτιώνοντας την θέση της χώρας σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, κατά 111 θέσεις. Στο τελευταίο τρίμηνο του έτους το ΑΕΠ θα έχει θετικό πρόσημο. Η ανεργία που είναι αβάσταχτα υψηλή μειώνεται ενώ και το χρέος έχει αρχίσει ονομαστικά να πέφτει και ο τουρισμός κατέγραψε ρεκόρ. Επίσης βγήκαμε στις αγορές δύο χρόνια πριν από το προβλεπόμενο. Είμαστε ευγνώμονες στους εταίρους. Οι μεταρρυθμίσεις μας θα συνεχιστούν, θα ανέβουμε ακόμη περισσότερο στην ανταγωνιστικότητα».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις σαν απάντηση στον εξτρεμισμό και τον λαϊκισμό: «Η πίεση δεν είναι πρόβλημα για τη δημοκρατία, το πρόβλημα είναι όταν αποτυγχάνουν οι διορθωτικοί μηχανισμοί. Σε περιόδους κρίσης έχουμε δύο αποσταθεροποιητικούς παράγοντες που εξασθενούν τη δημοκρατία και τον κοινωνικό ιστό: ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός. Έχουν διαφορετικά πρόσωπα αν και κάποιες φορές είναι αλληλένδετα, σκορπούν τον φόβο και την απογοήτευση αναπτύσσουν θεωρίες συνωμοσίας. Δημιουργούν την τέλεια συνταγή για την κοινωνική κατάρρευση. Ο λαϊκισμός βασίζεται σε γλυκά ψέματα, σε μη τεκμηριωμένα ψεύδη που οδηγούν στην κοινωνική ταραχή ο εξτρεμισμός στο μίσος και στην βία, τροφοδοτεί την φωτιά του λαϊκισμού και έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Τί κάνουμε για να αποτρέψουμε τα δύο κακά; καταπολεμούμε τα ψέματα με την αλήθεια. Κάνουμε μεταρρυθμίσεις, θεσπίζουμε την εθνική ενότητα και την κοινωνική συνοχή. Δεν μπορούμε να τα διορθώσουμε όλα εν μία νυκτί. Πρέπει κατ’ αρχήν να καταλάβουν οι άνθρωποι τι προσφέρουν οι μεταρρυθμίσεις. Απαιτείται χρόνος. Επίσης χωρίς δημοκρατική νομιμότητα κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν θα πετύχει. Καθένας μπορεί να μιλήσει για έκτακτες συνθήκες».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 15/09/2014 21:27:27

  Δεν θέλουν οι Έλληνες τα άκρα αλλά θέλουν ελπίδα, φως στο τούνελ. Πρέπει να γίνουμε πρακτικοί, παράδειγμα η φοροδιαφυγή .... Στα ακίνητα έχουμε διαφορετικές αξίες που υπολογίζονται οι φόροι, άλλη αξία για υποθήκη σε Τράπεζα και την αντικειμενική για τα συμβόλαια ..... Ας μπει ένας χαμηλός φόρος στη μεταβίβαση των ακινήτων ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ !!!! Επίσης οι μισθωτοί όσοι έχουν απομείνει πληρώνουν διαχρονικά τους φόρους τους, με τους ελεύθερους επαγγελματίες που δήλωναν 12.000 euro, αλλά έχουν ακίνητα εκατομμυρίων και καταθέσεις θα ασχοληθεί κάποιος ???.

  • Seagull avatar
   Seagull @ JIM BEAM 16/09/2014 10:17:11

   Πλήρωνε τον ΕΝΦΙΑ σου και μη μιλάς Bourbon.... γιατί όπως λέει και πιό πάνω οι συνθήκες είναι έκτακτες .... και έρχεται φορολογία πτυχίων, κατοικιδίων, ερωμένων και πάει λέγοντας.

   • JIM BIM avatar
    JIM BIM @ Seagull 16/09/2014 16:11:13

    ελπίζω να μπει φόρος στα ποτά !!!!!

 2. Tassos avatar
  Tassos 16/09/2014 09:11:23

  Με κάνει εντυπωση η ιδεολογική αγκύλωση της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι άνθρωποι αδυνατούν να καταλάβουν ότι και ο φτωχός θέλει δουλειά, όχι φιλανθρωπία και συσσίτια.

  • ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
   ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ @ Tassos 16/09/2014 14:29:43

   Εμένα με ενοχλεί βαθύτατα η συνεχής αναφορά των πολιτικών, στον όρο ''απασχόληση''! Πόσο sic! ΕΡΓΑΣΙΑ χρειαζόμαστε, συνεχή και σταθερή, ικανή να μας εξασφαλίζει την απαιτούμενη σύμφωνα με τις επικρατούσες ανάγκες αμοιβή, ώστε να ζούμε ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ. Η ...απασχόληση, είναι η πολυτελής επιλογή των εισοδηματιών, οι οποίοι έχοντας λυμένα τα οικονομικά τους ζητήματα, αναζητούν κάποιον ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο να ...απασχοληθούν (ανάμεσα σε διακοπές, εκδρομές, γλέντια, ταξίδια), για να μην ...πλήττουν. Κάτι σαν την ...αγαθοεργό δράση των κυριών της (λέμε τώρα) ''αστικής τάξης''. Αφήστε που η ....απασχόληση παραπέμπει και σε περιορισμένο ωράριο, ανάλογο μισθό και σχετική (αν)ασφάλιση.... Εργαζόμενος ή ....απασχολούμενος λοιπόν; Είναι ουσιαστική η διαφορά και η επιλογή της κάθε λέξης, ποτέ τυχαία, ούτε κι ...αθώα.

 3. Άγγελος avatar
  Άγγελος 16/09/2014 09:29:21

  O διχασμός θα έρθει και θα είναι σκληρός. Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γελοιότητες. Θα ζητήσει από τα εθνικά κοινοβούλια των άλλων να τους φεσώσει και συγχρόνως θα πάρει τα λεφτά τους( ΕΣΠΑ +3δις από το ΤΧΣ) για να κάνει ...διορισμούς!!! Δεν θα του απαντήσουν όχι, γιατί απλά θα έχουν πνιγεί από τα γέλια. Θα γυρίσει πίσω λέγοντας: " η νεοφιλελεύθερη Ευρώπη δεν επιτρέπει την εφαρμογή του Προγράμματος του ψηφισμένου από τον Ελληνικό Λαό" κλπ και θα πάει σε δημοψήφισμα. Οι εξηλιθιωμένοι και ετερόκλητοι οπαδοί του( κατά βάση πελάτες της πασοκαρίας που το κρύβουν και πουλάνε αντιμνημόνιο) θα δώσουν μάχη υπό τους ήχους εκπομπών τύπου Τράγκα για έξοδο από το ευρώ. Με στήριξη πχ του Κουρή που δανείστηκε μια πεντακοσάρα εκατομμύρια ευρώ και θέλει να μην πληρώσει τίποτα και όλου του συρφετού των ΜΜΕ που πουλάνε σανό στους αφελείς πρώην πασόκους ( που ήταν το 44% προ 4 ετών) . Από κοντά ο μύχιος αντιευρωπαισμός αριστεριστών και παραδοσιακών κομμουνιστών και έτοιμο το μπλοκ. Θα κουνήσουμε μαντήλι στην ΕΕ. Πορτογάλοι, Ιρλανδοί , Κύπριοι και λοιποί θα τα καταφέρουν. Οι ηλίθιοι θα μείνουμε με τον Μηλιό, τον Νάσο Θοδωρίδη και τον Τσουκαλά. Α και τον Λαφαζάνη με καταθέσεις σε αγγλικές λίρες( κορόιδο σαν τους οπαδούς του είναι;).

 4. George N avatar
  George N 16/09/2014 12:51:22

  Αν οι μεταρρυθμίσεις προσφέρουν την λύση μέχρι πότε σκοπεύει να περιμένει η κυβέρνηση για να το "καταλάβουν οι άνθρωποι"? Μια κυβερνητική θητεία είναι χρονικά πεπερασμένη. Αμφισβητεί ότι έχει την δημοκρατική νομιμότητα για να προχωρήσει με κάποιο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων? Συνήθως τέτοιες δηλώσεις κάνει η αντιπολίτευση όχι η κυβέρνηση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.