Σαμαράς: Δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση, αλλά δε θα εγκαταλείψω τη χώρα στη κρίσιμη μάχη
05/03/2015 17:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση, αλλά δε θα εγκαταλείψω τη χώρα στη κρίσιμη μάχη

Στην ομιλία του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε πολιτικά, παραταξιακά, αλλά πάνω από όλα μίλησε με βάση το Εθνικό Συμφέρον.

Στην ομιλία του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε πολιτικά, παραταξιακά, αλλά πάνω από όλα μίλησε με βάση το Εθνικό Συμφέρον.

Στην 45λεπτη ομιλία του ανακοίνωσε την διοργάνωση Εθνικής Συνδιάσκεψης προκειμένου να υπάρξει ένας «ευρύτατος διάλογος για την επικαιροποίηση της ταυτότητας του κόμματος».

«Σκέφτηκα και το έκτακτο συνέδριο, αλλά θα το εμφάνιζαν και θα το μετέτρεπαν σε σύμπτωμα της μέγιστης εσωστρέφειας για την παράταξή μας. Και θα εκμεταλλεύονταν την παραμικρή δήλωση οποιουδήποτε στελέχους μας για να δείξουν την παράταξη ως σπαρασσόμενη σε κρίσιμες ώρες», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα προχώρησε σε μια ευρύτατη κομματική ανασυγκρότηση που θα αναζωογονήσει την παράταξη.

Ανακοίνωσε τη σύσταση Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και των Τομέων Ευθυνών, με βάση το Καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας. Οι επιτροπές θα πλαισιωθούν με ειδικούς κάθε χώρου και με κομματικά στελέχη που θα επιτρέψουν την ουσιαστική αναβάθμιση του κοινοβουλευτικού έργου ανά τομέα.

Επίσης προχώρησε σε μία ακόμα σημαντική αλλαγή στη λειτουργία της Νέας Δημοκρατίας. «Δημιουργώ ένα άτυπο δεκεπανταμελές συμβουλευτικό όργανο του Προέδρου, που θα συνέρχεται τακτικά και τα οποίο θα θεσμοθετηθεί στο επόμενο τακτικό μας Συνέδριο», σημείωσε με έμφαση. Σε αυτό το όργανο θα συμμετέχουν ex officio, όσοι έχουν θεσμικό ρόλο στο Κόμμα και στην Κ.Ο δηλαδή οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο Γραμματέας της Κ.Ο., ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, ο Γραμματέας του Κόμματος, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και ο Εκπρόσωπος του Κόμματος. Θα συμμετέχουν επίσης και τρεις βουλευτές που θα εκλέξει απευθείας η Κ.Ο.

Σε μία κίνηση αποτροπής ενδεχόμενης εσωστρέφειας στο κόμμα , ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε όσους επιθυμούν, να θέσουν θέμα ηγεσίας τώρα. «Θέλω να έχουμε τα χέρια μας λυμένα, να είμαστε απόλυτα ενωμένοι και απερίσπαστοι, θέλω να τελειώνουμε με την όποια εσωστρέφεια από σήμερα. Όχι να την αφήσουμε να υφέρπει, γιατί αν υφέρπει θα κάνουμε το μεγαλύτερο δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε και συνέχισε: «Αν κάποιος νομίζει ότι είναι καλό για την παράταξη ή για την χώρα να θέσει θέμα προέδρου τώρα και να πάρει την ευθύνη να κινήσει τις καταστατικές διαδικασίες που όλοι γνωρίζετε».

Μάλιστα στράφηκε κατά των στελεχών της ΝΔ που είχαν διατελέσει υπουργοί και που τώρα ασκούν κριτική.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι οδηγεί τη χώρα σε νέο Μνημόνιο. «Εμείς δε βιαζόμαστε να τους ανατρέψουμε. Εκείνοι βιάζονται να διαλυθούν», τόνισε σχετικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται τα πλεονάσματα. Και ας στηρίζεται σήμερα σε αυτά. Ας παραλάμβανε 9.5% έλλειμμα όπως εμείς να δούμε τι πολιτική θα ασκούσε. Δεν δέχεται ούτε καν την ανάκαμψη. Ας παραλάμβανε ο ΣΥΡΙΖΑ 7% ύφεση όπως εμείς το 2012, και όχι 0.82% ανάπτυξη, όπως έκλεισε το 2012, και να βλέπαμε τι θα έκανε», υπογράμμισε ο Α. Σαμαράς.

«Αν δε μεσολαβούσαν οι πρόωρες εκλογές, σήμερα η χώρα θα ήταν χωρίς Μνημόνια και με ανοιχτή την πόρτα στη λεωφόρο της Ανάπτυξης. Αλλά και μόνο οι βάσεις που βάλαμε, τα θεμέλια που οικοδομήσαμε, για να πατήσουν στέρεα οι προσδοκίες του λαού μας, μας δίνουν υπερηφάνεια.», πρόσθεσε.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η ΝΔ θα υπερασπίζεται ό,τι είναι προς το συμφέρον της χώρας και της ευρωπαϊκής της πορείας. Συγκεκριμένα είπε ότι θα στηρίξει στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους το αίτημα για μείωση των πλεονασμάτων, όπως και τη «βοήθεια» χρέους, δύο θέματα για τα οποία, είπε, ότι η κυβέρνησή του έβαλε τα θεμέλια. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι θα είναι αντίθετος στην κατάργηση των αποκρατικοποιήσεων και στο σταμάτημα των μεταρρυθμίσεων.

Ακόμη υπερασπίστηκε την προεκλογική του τακτική, λέγοντας ότι δεν ήταν εκστρατεία φόβου αλλά επισήμανση αληθινών κινδύνων και είπε ότι «εμείς θέλουμε τη δικαίωση που θα προέλθει από την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι από την καταστροφή της χώρας».

Ο Αντ. Σαμαράς αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη τον χαρακτήρισε «ανεκδιήγητο» και πρόσθεσε ότι σε μία από τις αναρίθμητες συνεντεύξεις του δεν γνώρισε ότι είχαν αυξηθεί τα επιδόματα της ΔΕΗ και είπε δημόσια το απίστευτο ότι του ζήτησαν οι άλλοι υπουργοί να είναι ασαφές το κείμενο του Eurogroup.

Επίσης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την άρνησή της να φέρει τη συμφωνία του Eurogroup στη Βουλή, λέγοντας ότι δεν τολμά γιατί φοβάται τους βουλευτές της.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΝΔ υπερασπίστηκε την απόφαση του ΕΛΚ λέγοντας:

«Έχουν φθάσει στο έσχατο κατάντημα να επικαλούνται δήθεν συνωμοσίες των ξένων, δηλαδή των εταίρων μας, με τη ΝΔ. Μας κατήγγειλαν για την απόφαση του ΕΛΚ που ανέφερε ότι η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια έκανε μεγάλη πρόοδο και ότι η χώρα οφείλει να σέβεται όσα υπογράφει. Αυτονόητα και τα δύο».

Ο κ. Σαμαράς έκλεισε την ομιλία του επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να είναι ενωμένη ως γροθιά, έτοιμη να παρεμβεί και να σώσει τη χώρα.

Συγκεκριμένα είπε:

« Όταν λοιπόν όλα είναι στον αέρα, εμείς πρέπει να είμαστε τρία πράγματα:

Πρώτον, ενωμένοι ως γροθιά. Γιατί φανταστείτε την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αρχίσει να σπαράζεται, και βρεθεί και η Νέα Δημοκρατία σε κατάσταση εσωστρέφειας.

Δεύτερον, έτοιμοι να αποκαλύπτουμε τα ψέματά τους, που έρχονται στην επιφάνεια πολύ γρήγορα. Για σκεφτείτε, όταν τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν δημόσια τα ψέματα που λέει το κόμμα τους, εμείς να σπεύδουμε να τα συζητάμε.

Και τρίτον, έτοιμοι να παρέμβουμε και να σώσουμε τη χώρα, μαζί με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Για σκεφτείτε τη στιγμή που κανείς δε ξέρει ποιος θα ψηφίσει τι για την επόμενη μέρα, εμείς να είμαστε βυθισμένοι σε καταστροφική εσωστρέφεια και διχασμένοι πάνω σε «προσωπικές στρατηγικές».

Κάτι τέτοιο τόνισε ο κ. Σαμαράς «θα μας οδηγούσε στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ, που τελικώς διαλύθηκε…»

«Οι επόμενες μέρες, οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες. Οφείλουμε να είμαστε περήφανοι για την παράταξή μας και το έργο μας. Και να το υπερασπιζόμαστε. Για να γίνουμε μια πραγματικά μάχιμη δύναμη, στην οποία εναποθέτουν τις ελπίδες τους όλο και περισσότεροι Έλληνες που βλέπουν, καταλαβαίνουν και αγωνιούν. Το μπορούμε και μας αξίζει. Κυρίως όμως το χρωστάμε: Στην Ιστορία της παράταξής μας και στη χώρα», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 05/03/2015 18:32:15

  Ο πόλεμος για να σωθεί η Πατρίδα συνεχίζεται, ο στρατηγός δεν κάνει πίσω.

  • Fotini avatar
   Fotini @ Γεώργιος Τ. 05/03/2015 21:02:07

   Ἔάν ἐνδώση στούς μνηστῆρες, θά ἀπογοητεύυση τόν ἁπλό ψηφοφόρο τῆς ΝΔ πού τόν στήριξε στὶς ἐκλογές παρ᾿ ὅλη τήν λιτότητα.

   • cockpit2 avatar
    cockpit2 @ Fotini 05/03/2015 21:39:55

    Συμφωνώ απόλυτα,δεν ξαναψηφίζω ΝΔ και περιμένω να την δω να πέφτει στο 5% γιά να ικανοποιηθούν οι μισαλόδοξοι και εμπαθείς.....παράταξης.

 2. Νικήτας avatar
  Νικήτας 05/03/2015 21:17:08

  Πρέπει τα στελέχη - μικρά , μεγάλα , ικανά , ανίκανα - να θάψουν το τσεκούρι του πολέμου για τα αρχηγιλίκια και να ενωθούν γύρω απο την ηγεσία ώστε το άρμα να είναι ετοιμοπόλεμο για τις εξελίξεις που θα ανακύψουν απο τα νέα δεδομένα του κοντινού μέλλοντος. Η ασάφεια , ο ερασιτεχνισμός και τα επακόλουθα ήξεις αφίξεις της κυβέρνησης όσο θα περνά ο καιρός θα την εκθέτει στους πολίτες και θα απαιτήσουν σοβαρότητα. Με ποιόν τρόπο κανείς δεν ξέρει αλλά σε κάθε περίπτωση θα δοθεί σκληρή πολιτική μάχη .Απο το υπάρχον πολιτικό φάσμα όλα είναι υπο διάλυση εκτός απο την νέα δημοκρατία . Αμα αρχίσει η διάλυση και εδώ θα πετάξει το πουλάκι και αυτός που θα χάσει θα είναι πρώτη και καλύτερη η χώρα . Εξάλλου ο πρόεδρος μιλάει με τα έργα του οπότε και τα πυρά είναι ψιλοάσφαιρα των άλλων. Νηφαλιότητα και σταθερές κινήσεις μαζί με την απαραίτητη ιδιότητα του ηγέτη που είναι μεγαλοψυχία. Το εκλογικό αποτέλεσμα εν τέλει θα βγεί σε καλό αν το τιμόνι κρατιέται απο στεθερό χέρι .

  • Ο Λούμπεν avatar
   Ο Λούμπεν @ Νικήτας 05/03/2015 22:49:25

   Όσο η ΝΔ συνεχίζει να είναι ένα αρχηγικό κόμμα τόσο θα συνεχίζεται και ο αυτοσκοπός, δηλαδή ο ανταγωνισμός για την αρχηγεία!

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Ο Λούμπεν 05/03/2015 23:22:04

    Δεν έχετε άδικο .. άλλα τη δεδομένη στιγμή, την πιο κρίσιμη για την Ελλάδα που μπορώ θυμηθώ, πρώτο μέλημα μας, να είναι η ενότητα και η συσπείρωση για να επανακτήσουμε το έλεγχο της χώρας , που η κυβερνώσα αριστερά, την κατάντησε σε 40 ημέρες καρυδότσουφλο σε τρικυμισμένη θάλασσα ...

    • Ο Λούμπεν avatar
     Ο Λούμπεν @ roadrunner 06/03/2015 00:08:15

     πώς θα επανακτήσεις τον έλεγχο της χώρας από τον ιδεολογικό σου αντίπαλο χωρίς ιδεολογική αντιπαράθεση; και πώς κάμεις ιδεολογική αντιπαράθεση με "πρώτο μέλημα" την ενότητα και συσπείρωση και όχι την αποσαφήνιση της ιδεολογικής σου ταυτότητας;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.