#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/11/2011 14:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι
Μιλώντας σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν αναγκαστική λύση διεξόδου από την κρίση στην οποία οδήγησε τη χώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Όταν η χώρα είναι ακυβέρνητη είναι δική μας ευθύνη να ανοίγουμε διεξόδους, είπε και τόνισε ότι η στάση της ΝΔ απέδειξε πως δεν πιστεύει στην πολιτική του ώριμου φρούτου. « Δεν περιμένουμε το αντίπαλο κόμμα να καταρρεύσει. Η αντιπολίτευση δεν υπάρχει για να κλείνεται στο καβούκι της και να αφήνει τις πρωτοβουλίες σε άλλους, δεν πιστεύουμε στη ΝΔ στην τακτική του ώριμου φρούτου, είμαστε αντιπολίτευση εθνικής ευθύνης. Πήραμε πρωτοβουλίες και ανοίξαμε δρόμους, όλα με θρησκευτική ευλάβεια στην συνταγματική τάξη»

«Τι ήταν προτιμότερο; Μια μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου μέχρι το Φεβρουάριο ή συνέχιση της κυβέρνησης Παπανδρέου για άλλα δύο χρόνια;» είπε ακόμα και πρόσθεσε: «Η ΝΔ πήρε πρωτοβουλία να δώσει διέξοδο και θέσαμε τέσσερις στόχους: Να αλλάξει ο πρωθυπουργός, να δημιουργηθεί κυβέρνηση εθνικού σκοπού που θα διασφάλιζε την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, να ξεμπλοκάρει η έκτη δόση και να οδηγηθούμε σε εκλογές. Μέσα σε επτά μέρες πετύχαμε όλους μας τους στόχους».

«Εμείς την προκαλέσαμε την κυβέρνηση Παπαδήμου και εμείς θα τη στηρίξουμε ως μεταβατική κυβέρνηση και όχι ως συγκυβέρνηση. Φαίνεται ότι δεν είναι συγκυβέρνηση και από την διάρκειά της και από την σύνθεσή της» είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ και ξεκαθάρισε ότι στηρίζει τον κ. Παπαδήμο για τον ειδικό σκοπό που έχει αναλάβει και τίποτε παραπάνω.«Δεν δεσμευόμαστε για τίποτε άλλο και δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν» τόνισε ακόμα.

Και κάτι ακόμα, είπε συγκεκριμένα: "Θέλω την προσοχή σας:Δεν δίνουμε κανένα συγχωροχάρτι. Σε κανέναν. Ευθύνες για εκείνα που συνέβησαν ως σήμερα από την κυβέρνηση Παπανδρέου δεν επωμιζόμαστε! Δεν διαγράφεται ό,τι έχει γίνει ως τώρα... Ευθύνες υπάρχουν εδώ που φτάσαμε. Θα καταλογιστούν εκεί που πρέπει και θα τις αναλάβουν αυτοί που πρέπει!"

"Δουλειά της νέας μεταβατικής κυβέρνησης, είπε,  είναι αυτά που προσδιορίζει ο «ειδικός σκοπός» τον οποίο ανέλαβε: Ξεμπλοκάρισμα της 6ης δόσης, προώθηση της νέας δανειακής σύμβασης και εκλογές σε τρείς μήνες. Σε αυτά δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε - και θα το κάνουμε. Σε όλα τα άλλα δεν έχουμε αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση. Και η ίδια η κυβέρνηση, διάρκειας 100 ημερών περίπου, θα πρέπει να επικεντρωθεί στον «ειδικό σκοπό» της  και να φέρει σε πέρας την καθημερινότητα"

Ο κ. Σαμαράς κατά την ομιλία του:

- Επανέλαβε πως σέβεται και θα τηρήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα, αλλά δεν πρόκειται να υπογράψει κανένα χαρτί, όπως ζητούν στην Κομισιόν. Είπε ακόμα ότι για τις θέσεις του έχει ήδη ενημερώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες.

- Επανέλαβε σε όλους τους τόνους ότι οι εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου είναι η βαλβίδα για να αποφευχθεί κοινωνική έκρηξη.  «Όταν γνωρίζουν όλοι ότι θα γίνουν εκλογές σε τρεις μήνες, αυτό λειτουργεί κατευναστικά. Επιμείναμε σε αυτό που είχαμε πει εκλογές σύντομα στις 19 Φεβρουαρίου. Νωρίτερα δεν προλαβαίναμε να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός και να ανοίξει ο δρόμος για την έκτη δόση».«Εμείς», πρόσθεσε, «θέλουμε να πετύχει η αποστολή της κυβέρνησης και θα τη βοηθήσουμε να πετύχει, αλλά το πόση διορία έχει θα εξαρτηθεί από μας και όταν λέμε προσωρινή, είναι προσωρινή».

-  Απαντώντας σε όσους υποστήριζαν ότι η ΝΔ έπρεπε να προτείνει δικό της πρόσωπο για την πρωθυπουργία, εξήγησε ότι η πρωτοβουλία ανήκει στο πρώτο κοινοβουλευτικό κόμμα, γιατί αυτό επιτάσσει η συνταγματική τάξη.

- Ξεκαθάρισε ότι στο νέο σχήμα δεν υπάρχει συγκυβέρνηση. «Συγκυβέρνηση θα ήταν αν είχαμε κοινή πολιτική για μεγάλο χρόνο» είπε επανέλαβε ότι "η κυβέρνηση αυτή είναι μεταβατική, ειδικού σκοπού και σύντομης διάρκειας. Συγκυβέρνηση θα ήταν αν είχαμε κοινή πολιτική για μεγάλο χρόνο κι αφού μοιράζαμε τις καρέκλες. Πολλοί αυτό ήθελαν.Και στενοχωρήθηκαν που δεν το κάναμε. Θα μείνουν με τον καημό…"

- Για την συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση εξήγησε ότι  «συμμετέχουμε σε υπουργεία υψηλού συμβολισμού και δεν αφήνουμε καμία υποψία συγκυβέρνησης. Η συμμετοχή μας θα είναι καθαρά συμβολική. Αν δεν συμμετείχαμε καθόλου θα ήταν σαν να υπονομεύαμε τη νέα κυβέρνηση, αν συμμετείχαμε σε περισσότερα υπουργεία θα ήταν σαν να αμφισβητούσαμε το μεταβατικό της χαρακτήρα».

- Τόνισε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου "δεν είναι προθάλαμος κυβερνητικών συνεργασιών ερήμην του ελληνικού λαού".

- Απέκλεισε  με κατηγορηματικό τρόπο ενδεχόμενη ψήφιση νέων μέτρων. «Τι θα ψηφίσουμε από δω και μπρος; Δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε πως το βασικό είναι να εκταμιευθεί η έκτη δόση.

Σε τρείς μήνες θα είμαστε έτοιμοι να στήσουμε την Ελλάδα ξανά στα πόδια της! 

Ο κ. Σαμαράς έκλεισε την ομιλία του λέγοντας τα εξής:

Όσοι νομίζουν πως η παραίτηση του κ. Παπανδρέου ήταν εύκολη υπόθεση κάνουν λάθος! Η Ιστορία θα δείξει ότι επί μέρες οι ελιγμοί του οδηγούσαν μόνιμα στο αδιέξοδο κι όχι στην ανάδειξη νέου υποψήφιου Πρωθυπουργού.

Ο κ. Παπανδρέου ήθελε να παρατείνεται αυτό το αδιέξοδο, ώστε να παραμένει ο ίδιος ως «μόνη λύση», μια που μόλις πριν λίγες μέρες είχε κερδίσει ψήφο εμπιστοσύνης...

Διάφοροι μεγαλο-παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να μας πείσουν τώρα ότι εκείνοι οδήγησαν, τάχα, τον κ. Παπανδρέου σε παραίτηση.

Ποιοι; Αυτοί που λίγες μέρες πριν του έδωσαν ομόφωνα ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή;

Ποιοι; Αυτοί που ψήφισαν ομόφωνα το δημοψήφισμα στο Υπουργικό Συμβούλιο;

Εκείνοι που χειροκροτούσαν κι έβγαιναν δημόσια και συνηγορούσαν με το δημοψήφισμα, όταν ο κ. Παπανδρέου πατούσε γκάζι μπροστά στο χείλος του γκρεμού;

Ο λαός δεν έχει χάσει τη μνήμη του… Και αυτό, τουλάχιστον, εμένα μου αρκεί.

Για να τελειώνουμε:

Τι ακριβώς είναι προτιμότερο; 100 μέρες μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου κι ύστερα εκλογές ή να συνεχιζόταν η κυβέρνηση Παπανδρέου για άλλα δύο χρόνια;

Τι ακριβώς είναι προτιμότερο; Μεταβατική κυβέρνηση για τρείς μήνες ή καταστροφικό δημοψήφισμα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ;

Τι είναι προτιμότερο; Μεταβατική κυβέρνηση για τρείς μήνες κι ύστερα εκλογές για να εκφραστεί ο ελληνικός λαός ή συγκυβέρνηση χωρίς καμιά νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό;

Τι είναι προτιμότερο; Τρείς μήνες μεταβατικός Πρωθυπουργός ο κ. Παπαδήμος ή ο κ. Παπανδρέου να παραμένει γαντζωμένος στην εξουσία για άλλα δύο χρόνια και να μη λέει να φύγει, αφού έχει διασύρει τη χώρα παντού;

Και κυρίως, τι σώζει τον τόπο; Να μείνει η Νέα Δημοκρατία να λέει την αλήθεια και το σωστό από το περιθώριο, την ώρα που βουλιάζει η Ελλάδα και χτυπιέται η Ευρωζώνη ή να παρέμβει η Νέα Δημοκρατία, να δώσει στην Ελλάδα αξιοπιστία στο εξωτερικό και στον ελληνικό λαό αίσθηση ομαλότητας;

Όσοι νόμισαν προς στιγμήν ότι αλλάξαμε θέσεις, πολύ σύντομα θα καταλάβουν πόσο λάθος έκαναν.

Όσοι δεν συνειδητοποίησαν πόσο κρίσιμη ήταν για την Ελλάδα η κατάσταση που διαμορφώθηκε τα προηγούμενα 24ωρα πολύ σύντομα θα το καταλάβουν.

Όσοι βλέπουν τη Νέα Δημοκρατία ως φορέα της μόνης εναλλακτικής λύσης, τώρα θα συνειδητοποιήσουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι, επιπλέον, και η καλύτερη εγγύηση της σταθερότητας και της ασφάλειας, για τον τόπο και τους Έλληνες της Ευρωπαϊκής μας πορείας.

Επί ενάμιση χρόνο δώσαμε εξετάσεις διορατικότητας και αποφασιστικότητας: Προτείναμε τη σωστή διέξοδο από την κρίση, δικαιωθήκαμε απόλυτα και επιμείναμε ως το τέλος.

Τώρα δώσαμε εξετάσεις αποτελεσματικότητας και ευθύνης. Με την παρέμβασή μας τη σωστή στιγμή, δώσαμε την καλύτερη λύση σε μια κρίση που παρέλυε και βούλιαζε τη χώρα.

Τους επόμενους μήνες οφείλουμε να πάμε κοντά στο κόσμο για να του δώσουμε κουράγιο και ελπίδα.

Πρέπει να γυρίσουμε κι όλο τον κόσμο, για να βρούμε στηρίγματα και συμμάχους.

Κι εσείς κι  εγώ, θα κάνουμε και τα δύο. Και σε τρείς μήνες θα είμαστε έτοιμοι να στήσουμε την Ελλάδα ξανά στα πόδια της!

Μια παράταξη ενωμένη όσο ποτέ. Και έτοιμη για τα δύσκολα.

Γιατί η παράταξή μας δεν είναι για τα εύκολα.

Δεν είναι για να μοιράζει γενναιόδωρες υποσχέσεις με...δανεικά!

Είναι για τα δύσκολα αυτή η παράταξη.

Το 1974 αποκατέστησε τη Δημοκρατία κι οδήγησε τη χώρα στην Ευρώπη.

Το 2012 η Παράταξή μας καλείται να διαφυλάξει αυτή την πορεία, να αποκαταστήσει την Αξιοπρέπεια της χώρας  και να την επαναφέρει στο δρόμο της Ανάπτυξης και της ευημερίας.

Αυτό είναι που χρωστάμε στο λαό μας.

Μη ξεχνάτε: του υποσχεθήκαμε Ελπίδα.

Ρεαλιστική προοπτική, όχι κούφια συνθήματα...

Με τις πράξεις μας του δείξαμε ότι ξέρουμε που πατάμε, ξέρουμε που πάμε, ξέρουμε να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές και μπορεί ο λαός μας να υπολογίζει σε μας:

Δεν μείναμε αδιάφοροι, όταν η χώρα καταρρέει. Δεν μείναμε αμέτοχοι. Η παρέμβασή μας έδωσε τη λύση.

Αυτό κάναμε τα τελευταία 24ωρα.

Κι αυτό το κεφάλαιο εμπιστοσύνης, με πρωταγωνιστές εσάς τους βουλευτές της μεγάλης αυτής Παράταξης, θα αξιοποιήσουμε τους επόμενους μήνες.

Καλό αγώνα!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ariadne avatar
  Ariadne 14/11/2011 14:40:51

  ..Ετσι!!!!!!! Μπράβο Αντώνη! ΄Επρεπε νε τους τα πεί. Αρκετά η λάσπη απο τα παπαγαλάκια!

  • Zanetta avatar
   Zanetta @ Ariadne 14/11/2011 14:56:46

   Ξυπνήστε επιτέλους, δεν είναι τα συμπαθή πτηνά το πρόβλημα!!!

   • Ένας Τυχαίος avatar
    Ένας Τυχαίος @ Zanetta 14/11/2011 15:14:56

    Με τα κοκόρια ξυπνας όχι με τα παπαγαλάκια. Η "απαίδευτη" πλειοψηφία τα παπαγαλάκια ακουει και ψηφίζει...

  • stanley@gr avatar
   stanley@gr @ Ariadne 14/11/2011 17:28:47

   Μολις διεγραψε το Ζατζηγακη!
   Να αγιασει το χερι του Σαμαρα!!!

   αει στα τσακιδια, για να μην πω τιποτε αλλο χειροτερο...

   • ΣΠΥΡΟΣ avatar
    ΣΠΥΡΟΣ @ stanley@gr 14/11/2011 19:39:04

    Τι ωραία που θα ήταν σήμερα ΑΝ έλεγε ΌΧΙ και διέγραφε και άλλους 4. Θα μου πεις τώρα ότι θα είχαν ξεσαλώσει οι 5 νταβατζήδες. Αυτό όμως δεν είναι το ζητούμενο;

 2. Πητ avatar
  Πητ 14/11/2011 14:57:04

  Στην περίπτωση που Παπαδήμος, ΠΑΣΟΚ κ Λάος αρνηθούν εκλογές τον Φεβρουάριο η ΝΔ τι μπορεί να κάνει;

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Πητ 14/11/2011 15:18:15

   Η απάντηση είναι μέσα στο κείμενο.
   Και κάτσε να αρνηθούν πρώτα, δεν κρατιέσαι.

  • Απορία avatar
   Απορία @ Πητ 14/11/2011 16:20:39

   Θα διασπαστούν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αυτό θα γίνει.

  • spiros avatar
   spiros @ Πητ 14/11/2011 16:24:11

   Κάτσε να δούμε μήπως το ζητήσουν πρώτοι και πολύ νωρίτερα....... Τα γέλια έρχονται.

  • Tassos avatar
   Tassos @ Πητ 14/11/2011 16:33:00

   Εχεις την εντύπωση ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κυβερνήσει με τα περιτρίμματα της Χούντας? Νεκρούς θα έχουμε στους δρόμους από την αριστερά. Ασε που και οι ίδιοι Πασόκοι θα τους λυντσάρουν. Αλλο σε μία υπηρεσιακή κυβέρνηση και άλλο σε κυβέρνηση συνεργασίας.

   • Απορία avatar
    Απορία @ Tassos 14/11/2011 16:37:59

    Ήδη οι του ΛΑΟΣ αρχίσανε τις παπαριές. Κάτι έλεγε ο Ροντούλης να υποχρεώσει τα σουπερ μαρκετ στο Βόλο να έχουν στα ράφια τοπικά προιόντα.
    Σε όσους δεν συμμορφώνονται θα τοποθετεί ένα λέοπαρντ στην είσοδο του μαγαζιού...

    • Ραβινος avatar
     Ραβινος @ Απορία 14/11/2011 17:10:51

     Eγραψες !!!

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ Πητ 14/11/2011 22:03:58

   "Στην περίπτωση που Παπαδήμος, ΠΑΣΟΚ κ Λάος αρνηθούν εκλογές τον Φεβρουάριο η ΝΔ τι μπορεί να κάνει;"


   Σας εγγυούμαι, ( και να με θυμάστε, διότι ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ), ότι η ΝΔ δεν θα κάνει ΤΙΠΟΤΑ!
   Διότι η αναβολή των εκλογών θα γίνει "για να σωθεί η χώρα".

 3. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 14/11/2011 14:58:25

  όσοι άκουσαν όλη την ομιλία θα κατάλαβαν ότι αυτά που λένε μερικοί περί υποχωρητικότητας για τη μεταβατική κυβέρνηση είναι συναισθηματισμοί. Ο Σαμαράς έχει σχέδιο. Αυτό φαίνεται. Προχωρούμε δυναμικά. Η τελική νίκη σε 3 μήνες. Η Υπομονή και Επιμονή

  • Q-Nihilism avatar
   Q-Nihilism @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 14/11/2011 15:10:14

   Ένα ενδιαφέρον σημείο είναι, βεβαίως-βεβαίως, η σύσταση της νέας, μεταβατικής κτλ. κυβέρνησης κ. Μανώλη. Οι συμμετέχοντες από τη ΝΔ και η σχέση τους με τον ΑΣ οδηγούν σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τη στάση του ΑΣ από εδώ και έπειτα απέναντιστην κυβέρνηση Παπαδήμου.

 4. Φευγατος avatar
  Φευγατος 14/11/2011 15:08:23

  Δουλειες ποτε θα υπαρξουν να μην ειμαστε ανεργοι? θα γινει ποτα καμμια επενδυση? Δεν ακουσα?

 5. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 14/11/2011 15:10:48

  ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟ: Αντώνη πιστεύω πως οι χειρισμοί σου ήταν εσφαλμένοι. Θα πω την γνώμη μου για το τι πρέπει να κάνεις για να αναστραφεί το εις βάρος σου κλίμα. Ο λαός θα δει τώρα τι στάση θα κρατήσεις στην υπόθεση των χαρατσιών. Αν διαπιστώσει ότι η ΝΔ κρατά "ουδέτερη" στάση τότε ξεχάστε την αυτοδυναμία. Κατά συνέπεια στο θέμα των χαρατσιών πρέπει να βοηθήσεις τον λαό. Ο λαός επίσης έχει αγανακτίσει με τους πολιτικούς του παρελθόντος. Το βλέπεις και σύ με τα σχόλια των δικών οπαδών που μιλούν για Αρούληδες κλπ. Αυτό είναι το δεύτερο ξεκαθάρισμα που πρέπει να κάνεις. Δημιούργησε ένα σύγχρονο κόμμα της λαικής δεξιάς. Αν το κάνεις αυτό τότε δεν βγεί σε καλό μόνο για σένα αλλά θα είναι καλό και για την χώρα μας.

 6. andreas gr avatar
  andreas gr 14/11/2011 15:11:57

  Σαμαρα ο θεος συγχωρει εγω οχι.

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ andreas gr 14/11/2011 17:01:09

   στα κάκαλά μας, ρε ασυγχώριτε!!!
   το gr, είναι γρυλισμός ή κάτι άλλο;!

   • stanley@gr avatar
    stanley@gr @ Σταύρος 14/11/2011 17:11:44

    μην χανεις την ψυχραιμια σου!

    • Σταύρος avatar
     Σταύρος @ stanley@gr 14/11/2011 18:47:22

     grrrrrrrrrrr, βρε γατούλα!!!
     Eartha Kitt μου εσύ!!!

   • rs avatar
    rs @ Σταύρος 14/11/2011 17:35:00

    Υψηλού επιπέδου διάλογος! Συγκρατήσου.
    Θα 'ρθουν στιγμές χειρότερες. Πάντως για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να ρωτήσεις τον Βορίδη. Αυτός ξέρει!

 7. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 14/11/2011 15:18:35

  Η παραμονή στο Ευρώ σημαίνει ότι οι Έλληνες αυτοβούλως θα δηλώσουν ότι θέλουν να γίνουν φτωχότεροι. Αυτό όμως δύσκολα θα το δεχθεί το DNA του έλληνα που είναι περήφανος και ελεύθερος λαός. Άρα όσοι υποστηρίζουν αυτό μοιραία θα παρασυρθούν από το ποτάμι του κόσμου που θα αναζητήσει άλλες επιλογές.

  • Παυλος Βαφειάδης avatar
   Παυλος Βαφειάδης @ Θοδωρής 14/11/2011 17:32:51

   Άντε να παίξετε αλλού κε. Θοδωρή! Εσείς και η δραχμή σας!

 8. eipa kai elalisa avatar
  eipa kai elalisa 14/11/2011 15:23:17

  Μάλιστα.

  Μόνο μια ερώτηση: Ποιος και πότε ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ για εκλογές στις 19/2 ; Γιατί εγώ μόνο κάποιες "δημοσκοπήσεις" βλέπω, κατάλληλα φτιαγμένες ώστε να καλλιεργήσουν άλλες απόψεις, οι οποίες τελικά θα τείνουν να επικρατήσουν.

  • drider avatar
   drider @ eipa kai elalisa 14/11/2011 15:44:46

   Δεν υπάρχει δέσμευση, οπότε οι εκλογές μπορούν κάλλιστα να γίνουν και γρηγορότερα. Τα γεγονότα ούτως η άλλως θα τρέξουν με τέτοια ταχύτητα στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό της χώρας που δεν δυνατόν εκ των πραγμάτων να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο.

   Μια ενδεικτική ημερομηνία είναι η 19/2/2012 και τίποτα παραπάνω. Το μεγάλο ζητούμενο είναι τι ακριβώς θα έχει μεσολαβήσει και αν η αστική τάξη είναι αυτή που τελικά θα αμφισβητήσει τις υπογραφές που θα βάλει η πολιτική τάξη (ξέρω δεν είναι πολύ "σέξυ" αυτή η τοποθέτηση μου αλλά κανένας τους δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το τι θέλει ή ελπίζει ο λαός).

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ eipa kai elalisa 14/11/2011 15:45:16

   Στις 6.11.11 οι πολιτικοί αρχηγοί υπο τον ΠτΔ δεσμεύθηκαν ότι θα συσταθεί μεταβατική κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές. Την ίδια ημέρα τα οικονομικά επιτελεία των δυο κομμάτων διαπραγματεύτηκαν την ημερομηνία. Η ΝΔ έλεγε για Δεκέμβριο και το ΠΑΣΟΚ δια στόμματος Βενιζέλου για Μάρτιο. Αποφασίστηκε η μέση λύση 19/2/12. Ο Σαμαράς τόνισε πολλές φορές σήμερα ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 19/2/12 και ότι όσοι ονειρεύονται παρατάσεις ή θεωρούν την μεταβατική κυβέρνηση ως προθάλαμο συγκυβέρνησης θα μείνουν με τον καημό. Επίσης είπε, δείχνοντας δημοκρατική και εθνική ευαισθησία και εγρήγορση, ότι το γεγονός της ύπαρξης συγκεκριμένης ημερομηνίας εκλογών λειτουργεί καταπραυντικα αλλιώς θα είχαμε κοινωνική έκρηξη

   • Παυλος Βαφειάδης avatar
    Παυλος Βαφειάδης @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 14/11/2011 17:35:36

    Η επίσημη ανακοίνωση της Προεδρίας, δεν αναφέρει ημερομηνία, αλλά λέει "....εκλογες μετά το πέρας...."! Το 19/2 παραμένει παρηγοριά στον άρρωστο!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ eipa kai elalisa 14/11/2011 15:54:53

   Εάν είσασταν το 1/10 το ίδιο επιφυλακτικοί όταν δεσμευόταν ο ΓΑΠ ότι λεφτά υπάρχουν, μάλλον δε θα είχαμε φτάσει εδώ σήμερα...

   • Περιπτερας avatar
    Περιπτερας @ TopGunZ 14/11/2011 16:27:50

    Μιλάς εκ πείρας????

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ Περιπτερας 14/11/2011 17:49:00

     Τεραστίας. Έχω χάσει κάθε ίχνος περιουσίας μου και λογικά δεν παίζει να κάνω οικογένεια ποτέ λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχω περιέλθει. Το παλεύαμε κουτσά στραβά με την κρίση, αλλά με το που βγάλανε το ζαβό η οικογενειακή επιχείρηση δέχτηκε ανεπανόρθωτο πλήγμα. Για να καταλάβετε ανήκα σε αυτούς τους διαβολικούς υπανθρώπους που τολμούσαν να πουλάνε αυτοκίνητα στο κοσμάκη, τώρα το ότι έδινα δουλειά σε 10 ανθρώπους, εκτός της οικογένειάς μου, το ότι συνεχώς επαναεπένδυα στην επιχείρηση και δεν τα έκανα σπορ αμάξια και πισίνες και το ότι έπαιρνα online ενημερώσεις φορολογικές και ασφαλιστικές (όποιος ξέρει καταλαβαίνει) δεν είχε καμία σημασία.

     • Κατερίνα avatar
      Κατερίνα @ TopGunZ 14/11/2011 18:13:42

      Ενα κλασικό παράδειγμα της "παραγωγικής" διάρθρωσης αυτής της χώρας.
      Μαγαζιά με καθρευτάκια, μαγαζιά με αυτοκινητάκια, μαγαζιά με μανταλάκια.

     • ΣΤΕΦΑΝΟΣ avatar
      ΣΤΕΦΑΝΟΣ @ Κατερίνα 14/11/2011 18:30:13

      Όλα χρειάζονται. Μαγαζιά κλειστά σίγουρα δεν χρειάζονται....

      ΣΤΕΦΑΝΟΣ
      ΚΕΡΚΥΡΑ

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ Κατερίνα 14/11/2011 19:01:29

      Κατερίνα, ώπα. Ο παραγωγικότερος τω λίθω βαλέτω...

     • Κατερίνα avatar
      Κατερίνα @ Κατερίνα 14/11/2011 19:45:49

      Απάντηση προς το ΣΤΕΦΑΝΟ
      και τη victoria.

      Ας το συγκεκριμενοποιήσουμε λοιπόν
      ΚΕΡΚΥΡΑ
      Ευλογημένος τόπος.
      Πανέμορφο νησί, σε στρατηγική θέση.
      Ενδεικτικά να πούμε μόνο.
      Ιόνιος Πολιτεία
      "Αναγνωστική εταιρεία Κέρκυρας"
      Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Ι. Καποδίστριας
      Καταφύγιο Σουλιωτών

      Κουλτούρα προπομπός της επανάστησης του 21.
      Σήμερα τι;
      Θύμα του "ελληνικού επιχειρείν"
      τουριστική ανάπτυξη άρπα κόλλα, πως να τα αρπάξουμε......
      χωρίς σεβασμό στην παράδοση, χωρίς πρόνοια για το μέλλον.
      Ποιός τα έκανε όλα αυτά, οι κακοί ξένοι; Δεν νομίζω Στέφανε.
      Τα έκαναν άνθρωποι χωρίς παιδεία. Τα θεωρητικοποιούν κιόλας.
      "Είμαι μάγκας επιχειρηματίας εγώ, δε θέλω αφεντικά πάνω στο κεφάλι μου .

      Γεμάτη επιχειρηματικά κουφάρια η Κέρκυρα "μαγαζάκια και hotes που χάσκουν χρεωκοπημένα"

      Να τους λυπηθώ;
      Λυπάμαι δε το θεωρώ τίμιο, αν και ξέρω ότι κάποιοι θα την πληρώσουν άδικα.

      Σέβομαι τον τόπο και ελπίζω πως κάποτε η Κέρκυρα θα ανασάνει ξανά, αλλά δεν υποκλίνομαι στην επιχειρηματικότητα ελληνικής κοπής.

 9. john avatar
  john 14/11/2011 15:39:50

  ελεος πια απατεωνες πολιτικοι!!!ειμαστε τυχεροι απο την μια γιατι ειμαστε μαρτυρες μιας μεγαλης αλλαγης στο πολιτικο περιβαλλον το οποιο μολυνθηκε και τωρα ακολουθει η καθαρση!!αλλες χρονιες η νεα δημοκρατια τωρα θα ειχε ποσοστα πανω απο 45%,και τωρα ειναι κοντα στο 20%,αυτο απο μονο του,απανταει στο ερωτημα γιατι δεν κανανε εκλογες!!πουλημενοι ολοι!!

  • Tassos avatar
   Tassos @ john 14/11/2011 16:34:26

   Το σκεπτικό σου οδηγεί σε 21ες Απριλίου.

 10. ikaros avatar
  ikaros 14/11/2011 15:45:50

  Πολλοί βιάστηκαν να καταδικάσουν τον Σαμαρά. Κάθε μέρα που θα περνά θα γίνετε όλο και πιο σαφές το σχέδιο Σαμαρά τόσο για την ξεκάθαρη νίκη της ΝΔ στις εκλογές όσο και για την αξιοπιστία της χώρας. Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον είναι ότι καλύτερο και σοβαρότερο διαθέτει η ελληνική πολιτική σκηνή. Μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες για επιμέρους ζητήματα αλλά αν δεν μπορέσει ο Σαμαράς τότε κανένας. Στις εκλογές της Άνοιξης του 2012 όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν στον Αντώνη προς πείσμα των παπαγάλων και των Πρεσβειών.

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ ikaros 14/11/2011 17:13:07

   Προσυπογραφω !!

 11. Mak avatar
  Mak 14/11/2011 15:55:50

  Υπάρχουν τρόποι να προκληθούν εκλογές, όταν πρέπει...

  Το θέμα είναι να μη σου χρεώσουν ενδεχόμενη πτώχευση. Τους έχω ικανούς για όλα, ακόμα και να πτωχεύσουν τη χώρα και να το χρεώσουν στο Σαμαρά.

  Πριν τη συμφωνία έβριζαν το Σαμαρά που δεν συμφωνούσε και έβαζε τη χώρα σε περιπέτειες, και μετά τη συμφωνία γιατί συμφώνησε και είναι ανακόλουθος!

  Πολλοί παρασύρθηκαν από τα μμε που σχεδόν συντεταγμένα είχαν την ίδια περίπου στάση!

  Μιλάμε για το αδιανότητο να τρώει ο Σαμαράς μεγαλύτερο κράξιμο από τον ΓΑΠ που προκάλεσε την νέα κρίση με την αναγγελία του δημοψηφίσματος.

  Έχεις τον παρανοϊκό εγκληματία με το μπετόνι και τον αναπτήρα να βάζει φωτιές παντού και κράζεις αυτόν που με γυμνά χέρια προσπαθεί να τις σβήσει!

  Τη μία του λες ότι είναι και αυτός πυρομανής και την άλλη του λες ότι δεν είναι καλός πυροσβέστης.

  • saltcity avatar
   saltcity @ Mak 14/11/2011 16:35:44

   Δυστυχώς αυτό είναι το σύστημα εξουσίας που ονομάζεται πασοκ.
   Αηδία...

  • ΜΠ avatar
   ΜΠ @ Mak 14/11/2011 16:40:01

   Ο επικοινωνιακός πόλεμος θα είναι αδυσώπητος. Πρέπει να είναι όλοι σε επαγρύπνηση και με κοφτερό λόγο να αναχαιτούν τις ρουκέτες που εξαπολύουν τα παπαγαλάκια. Ο Α.Σ πρέπει να τους έχει όλους σε εγρήγορση και μάλιστα να βγαίνει ο ίδιος να απαντάει σε κύρια θέματα που καίνε το λαό. Να κοιτάει την κάμερα στο κέντρο και να απευθύνεται στη λογική του μπερδεμένου Έλληνα. Έτσι θα κερδίσει και τους αναποφάσιστους. Με συχνή παρουσία στα ΜΜΕ.

   • ΣΤΕΦΑΝΟΣ avatar
    ΣΤΕΦΑΝΟΣ @ ΜΠ 14/11/2011 18:34:20

    Έρχεσαι ακριβώς στα λόγια μου. Σε παλαιότερη συζήτηση είχα γράψει ότι, με τα Μ.Μ.Ε. απέναντι, κερδίζεις μόνο όταν εμφανίζεσαι συχνά και απαντάς σε γκρίζες ζώνες και προπαγανδιστικά εφευρήματα. Τακτική που ακολουθεί, επιτυχώς θα έλεγα, ο Μιχελάκης.

    ΣΤΕΦΑΝΟΣ
    ΚΕΡΚΥΡΑ

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Mak 14/11/2011 16:51:08

   Σωστός. Ακριβώς αυτό.
   Και ο κόσμος παραμυθιασμένος και κουρασμένος, να μη μπορεί να ξεχωρίσει.

 12. ΜΠ avatar
  ΜΠ 14/11/2011 16:34:34

  Η ομιλία στην Κ.Ο ήταν η αναμενόμενη και τίποτα λιγότερο ή περισσότερο. Πάνω απ' όλα το μέτρο, αυτό άλλωστε είναι και το κύριο χαρακτηριστικό, προσωπική μου γνώμη, του Προέδρου. Ναι, όλοι συμφωνούμε εδώ μέσα ότι οι εκλογές ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν στις 19/02/2012, αρκεί να το "υπενθυμίζουμε" κάθε μέρα σε όλα τα παπαγαλάκια που ειρωνικά σχολιάζουν για τις εκλογές, παρουσιάζοντας τις "δημοσκοπήσεις". Η παρουσία και μόνον του κου Μιχελάκη δεν αρκεί, είναι αρκετά comme il faut. Εξαπολείστε τους όλους, όσους έχουν αιχμηρή και ετοιμοπόλεμη γλώσσα, και αρχίστε τον επικοινωνιακό πόλεμο με πολύ σκληρές ατάκες. Όλα τα εξαπτέρυγα των ΜΜΕ πρέπει να τα ξεμπροστιάζετε και να μην αφήνετε τίποτα να πέφτει κάτω. Και ο λαός βλέπει και καταλαβαίνει. Χαζός δεν είναι, και τις εκλογές τις θέλει. Ένας Καμένος δεν είναι καθόλου λίγος για να τους σπάει τον τσαμπουκά και να τους λέει αυτά που δεν λέγονται. Και Προς Θεού, ενότητα πάνω απ' όλα και προσοχή στις διαγραφές (που μπορεί να προκύψουν). Σε ότι αφορά τη "Λαϊκή Δεξιά" για την οποία μίλησε τόσο απαξιωτικά ο κος Χατζηγάκης στις σημερινές του δηλώσεις: Προτείνω να "βουτάνε λιγάκι τη γλώσσα στο μυαλό" τα στελέχη πριν να μιλήσουν, όπως έλεγε και η μακαρίτισσα η γιαγιά μου, διότι η "Λαϊκή Δεξιά" μήπως είναι αυτή που βάζει πλάτη έτσι ώστε να δούμε επιτέλους την ημέρα των εκλογών στη σωστή της ημερομηνία; Εάν λοιπόν αναφέρεται ο κος Χατζηγάκης σε όλους εμάς, θα μου επιτρέψει να απαντήσω ότι είμαστε ΟΛΟΙ πολύτιμοι και απαραίτητοι και δίνουμε το ρυθμό με τον κτύπο της καρδιάς μας, που πάει να σπάσει από την αγωνία της για όλα όσα μας συμβαίνουν και θα συμβούν. Πολύ προσοχή λοιπόν και ο Πρόεδρος να τραβάει από το αυτό όποιον προτρέχει να δηλώνει απαράδεκτα σχόλια και να θίγει την ίδια την παράταξη. Αρκετά με δαύτους, να το καταλάβουν ότι η Ν.Δ δεν είναι το τσιφλίκι κανενός και αν δεν γουστάρουν μπορούν να φύγουν, τα σκυλιά είναι δεμένα !!!!!

 13. ΜΠ avatar
  ΜΠ 14/11/2011 16:42:41

  διόρθωση: από το αυτί

 14. Περιπτερας avatar
  Περιπτερας 14/11/2011 16:44:13

  Ξέρετε τι με τρελαίνει ότι κάτι τύποι σαν το Καρχιμακη βγαίνουν και μιλάνε τώρα …τους έδωσε ο Σαμαράς το δικαίωμα δυστυχώς …ελπίζω σύντομα να τους το κόψει….

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ Περιπτερας 14/11/2011 17:05:42

   μην πας μακριά.
   κι εσύ μιλάς και ειρωνεύεσαι μάλιστα, τον TopGunZ.
   χαλαρά λοιπόν, γιατί εδώ είμαστε ένα πολύ μικρό χωριό και "ξερενόμαστε"!!!

   • Περιπτερας avatar
    Περιπτερας @ Σταύρος 15/11/2011 09:39:52

    Σταύρο, το έχω ξαναγράψει …όταν κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη για τον άλφα βήτα λόγο είναι κρίμα και άδικο να τους αποκαλείτε πασοκους, παπαγαλάκια κλπ … εκτός και εάν γνωρίζεται ποιος είναι ο καθένας και τη ιστορία έχει πίσω του.

    Όταν λοιπόν ο αγαπητός TopGanZ γράφει: “Εάν είσασταν το 1/10 το ίδιο επιφυλακτικοί όταν δεσμευόταν ο ΓΑΠ ότι λεφτά υπάρχουν, μάλλον δε θα είχαμε φτάσει εδώ σήμερα…”
     Τι περιμένεις να του πω? Με προσβάλει ή όχι? Με προκαλεί ή όχι? Επειδή λέω την γνώμη μου πρέπει με το ζορι να είμαι πασοκος? ΕΛΕΟΣ ρε συ Σταύρο!!!! Και εμείς σκατα τρώμε δυο χρόνια τώρα …δεν είπε κανείς όμως εδώ μέσα ότι φταίει ο άλλος που γράφει την άποψη του…. Το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω …μακάρι να με διαψεύσει ο Σαμαράς και θα ζητήσω δημοσίως συγγνώμη. Έως τότε όμως οφείλω στην οικογένεια μου να μην δώσω σε κανένα λευκή επιταγή…

 15. BlueSky avatar
  BlueSky 14/11/2011 16:55:28

  Και επειδή δεν δίνουμε κανένα συγχωροχάρτι στο τρισκατάρατο πασόκ, πρόεδρε, πρέπει να γίνουν οι παρακάτω κινήσεις:
  1. Να συνταχθεί έγγραφο και να διανεμηθεί τουλάχιστον από τα ψηφιακά μέσα, που θα απαριθμούνται γλαφυρά τα έργα και οι ημέρες του πασόκ και πρωτίστως η απαράδεκτη συμπεριφορά ενός, ας τον αποκαλέσω πρωθυπουργό. Προκειμένου οι έλληνες και τουλάχιστον το μεγαλύτερο ποσοστό, να γνωρίζουν πως μας διέλυσε, γιατί πρόεδρε, εγώ ,επίτρεψέ μου να μην εμπιστεύομαι την κρίση και κατ' επέκταση τη μνήμη των ελλήνων, εκείνων που σε καμιά περίπτωση δεν θα ξεγαντζωθούν από τον κομματικό στρατό του άθλιου πασόκ και συνάμα εκείνων των οποίων η κρίση θα προσπαθηθεί με κάθε τρόπο να χειραγωγηθεί , από τα τσοντοκάναλα της διαπλοκής.
  2. Απογαλακτισμό του κόμματος από τα τσιράκια της ντόρας που βρίσκονται ακόμη στο κόμμα και που ήδη σκάβουν τον λάκκο σου.
  3. Συνεχείς περιοδείες στη χώρα προκειμένου να: Παρουσιάσεις με σαφή τρόπο το τι θέλεις να πράξεις ως πρωθυπουργός από την 20η Φεβ 2012 και μετά, όπως και να εξηγήσεις την στάση σου σχετικά με την δημιουργία αυτής της τραβεστί μεταβατικής συγκυβέρνησης, καθόσον ξέρεις καλύτερα από 'μένα ότι τα τσοντοκάναλα καθημερινά προσπαθούν με κάθε τρόπο να μειώσουν την πολιτική σου αξία.

 16. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ 14/11/2011 16:55:42

  Άκουσα τον κ. Μιχελάκη σε αναμετάδοση συνέντευξης να μη ξεκαθαρίζει τι θα γίνει στην περίπτωση που κάποιοι δεν δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην παραφυάδα του πασοκ.
  κ. Πρόεδρε (Σαμαρά) και όλοι οι υπόλοιποι που έχετε αυτή τη στιγμή στα χέρια σας την τύχη της Ν.Δ. μην διανοηθείτε και προβείτε σε διαγραφές επειδή δεν θα ψηφίσουν το έκτρωμα αυτό.
  Μήν διανοηθείτε και δώσετε κομματική εντολή για ψήφιση αυτής της παραφυάδας του πασοκ.
  Και φυσικά πολύ περισσότερο μη διανοηθείτε να προβείτε σε διαγραφές βουλευτών μας που δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, τέτοια ενέργεια θα δημιουργήσει μεγάλο ρήγμα στη παράταξη.
  Εάν είναι τόσο κρίσιμο για εσάς η ψήφιση της παραφυάδας του πασοκ τότε είστε εκτός χρόνου και τόπου.
  Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κανενός, είναι του λαού, που στήριξε και στηρίζει τις ελπίδες του σ΄ αυτή.
  Τα παπαγαλάκια του mega δεν κάνουν κουμάντο στο κόμμα, είστε όλοι εκεί επειδή το θέλει ο λαός της Ν.Δ. γι΄ αυτό δώστε την ανάλογη προσοχή στους ψηφοφόρους μας.
  ΠΡΟΣΟΧΗ η Ν.Δ. ανέκαθεν είχε ξεκάθαρες απόψεις και οι βουλευτές της ψηφίζανε και θα ψηφίζουν όπως ο λαός του ζητάει.

 17. T-Rex avatar
  T-Rex 14/11/2011 17:05:47

  Και την ώρα που εμείς σχολιάζουμε επί των θεμάτων του Σαμαρά, ο ΓΑΠ κάνει υπουργικό συμβούλιο?
  "Οι συνήθειες του πρωθυπουργού δεν είναι εύκολο να ξεχαστούν. Έτσι, σήμερα στις 5.30μμ ο Γιώργος Παπανδρέου συγκαλεί σύσκεψη υπουργών και αναπληρωτών, κάτι σαν το παλιό άτυπο υπουργικό, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου. Η είδηση αιφνιδίασε το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο δε διαθέτει ακόμη κυβερνητικό εκπρόσωπο και γραφείο Τύπου, αλλά και τα μέλη της κυβέρνησης. "Ο πρόεδρος θα δώσει κατευθύνσεις" έλεγαν απλά οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου." Από Πρώτο Θέμα.

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ T-Rex 14/11/2011 17:19:11

   Αυτα να τα βλεπουν μερικοι αντι-Σαμαρικοι εδω μεσα που πιστευαν οτι ο ΓΑΠ θα εφευγε ομαλα !Η σημερινη ομιλια του Σαμαρα στην ΚΟ της ΝΔ πιστευω να τους ξυπνησε απο την νιρβανα του ωριμου φρουτου που τους εχει νυσταξει και να συστρατευτουν με τον Σαμαρα για την τελικη νικη στις 19.2.2012 !Θελει δουλεια πολυ ακομη για να δυσει ο ηλιος του ΠΑΣΟΚ πατριωτες .Γρηγορειτε κι ' αφηστε τις μεμψοιχωριες και γκρινιες ο εχθρος ελλοχευει στις ΔΕΚΟ ,σε Υπουργεια και σε καθε ειδους ΠΑΣΟΚΟΦΩΛΙΑ του κερατα !

 18. Απορία avatar
  Απορία 14/11/2011 17:13:47

  Καλογραμμένη η ομιλία Σαμαρά στην ΚΟ αλλά ο μέσος έλληνας δεν έχει τον χρόνο να μελετήσει 1400 λέξεις ομιλίας στις μέσα σελίδες κάποιας εφημερίδας.

  Ο μέσος έλληνας δεν μπορεί να αντιληφθεί λογικά την διαφορά μεταξύ "μεταβατικής κυβέρνησης" και "συγκυβέρνησης".
  Ο μέσος έλληνας θα βλέπει στο γυαλί της τηλεόρασής του πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ δίπλα στον Παπαδήμα, τον Πάγκαλο και τον Βενιζέλο.
  Αυτή η εικόνα θα μένει στο μυαλό του.

  Και ως γνωστόν μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις...

  • ΝΙΚΗ avatar
   ΝΙΚΗ @ Απορία 14/11/2011 20:10:46

   Απορία ίσως να έχεις και δίκιο αλλά ο Βενιζέλος τα λέει πιο απλά και κατανοητά;
   Οι "δημοσιογράφοι" αναλύουν τις δημοσκοπήσεις με καλύτερο τρόπο ώστε να τις περάσει στο μέσο Έλληνα;
   Αν ο μέσος Έλληνας δεν μπορεί να ξεχωρίσει το άσπρο από το μαύρο τότε τι να πω;

 19. ΑΙΓΕΥΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ avatar
  ΑΙΓΕΥΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ 14/11/2011 17:16:13

  "Δουλειά της νέας μεταβατικής κυβέρνησης, είπε, είναι αυτά που προσδιορίζει ο «ειδικός σκοπός» τον οποίο ανέλαβε: Ξεμπλοκάρισμα της 6ης δόσης, προώθηση της νέας δανειακής σύμβασης και εκλογές σε τρείς μήνες. Σε αυτά δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε – και θα το κάνουμε."
  Τι σημαίνει το -προώθηση της νέας δανειακής σύμβασης-?
  Νομίζει ο Κος Σαμαρας ότι τρώμε κουτόχορτο?
  Αν υπογράψει -προωθήσει- την νέα δανειακή σύμβαση μας έχασε όλους .
  να το θυμάται

 20. ΕΞ_ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ avatar
  ΕΞ_ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ 14/11/2011 17:28:11

  ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΓΑΠ
  Ο πρωθυπουργός είναι πλέον αδύνατον να φέρει εις πέρας την αποστολή του – αφού τόσο ο λαός, όσο και το κόμμα του, έχουν ξεσηκωθεί εναντίον του, έχοντας κατανοήσει τις αληθινές του προθέσεις. Ευρισκόμενος σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, αποφασίζει τελικά να τα ρισκάρει όλα – ακολουθώντας τις οδηγίες των σκιωδών, εξωτερικών συνεργατών του (ΔΝΤ, CIA κλπ.).  Προτείνει λοιπόν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σε σχέση με την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, την οποία είχε ήδη αποδεχθεί επίσημα ο ίδιος. Μία συμφωνία η οποία, όχι μόνο παραχωρούσε την εθνική κυριαρχία της χώρας του στους δανειστές της αλλά, ταυτόχρονα, την καταδίκαζε σε χρεοκοπία. Μία συμφωνία με την οποία ήταν εντελώς αντίθετος τόσο ο λαός, όσο και το κόμμα του, καθώς επίσης τα ΜΜΕ και σύσσωμη η αντιπολίτευση. Η λογική της πρότασης του, ήταν η εξής:

  “Εάν δεν έχω καμία υποστήριξη, είναι αδύνατον να πραγματοποιήσω όλα όσα μου «υπαγορεύονται» από τη συμφωνία και το ΔΝΤ. Με δεδομένο ότι, είναι απίθανο να συμφωνήσει η αξιωματική αντιπολίτευση, αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως η μέχρι σήμερα «αντιμνημονιακή» πολιτική της ήταν εντελώς εσφαλμένη, οπότε θα έχανε όλα τα εκλογικά της πλεονεκτήματα, πρέπει να την υποχρεώσω να το κάνει, στρεφόμενος δήθεν στο λαό – τον οποίο υποθέτω ότι φοβάται, όπως και εγώ.

  Βέβαια, πρέπει παράλληλα να περιορίσω το ρίσκο, οπότε θα συνδέσω έντεχνα και παραπλανητικά τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, με την παραμονή ή μη της χώρας στο Ευρώ – αφού γνωρίζω ότι, το σύνολο σχεδόν των Πολιτών της είναι υπέρ του Ευρώ, επειδή φοβάται την επιστροφή στη δραχμή. Επομένως, είναι πολύ πιθανόν να ψηφίσουν οι Πολίτες υπέρ της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, αφού θα υποθέσουν ανόητα ότι ψηφίζουν υπέρ του Ευρώ – γεγονός που σίγουρα θα αντιληφθεί η αντιπολίτευση και θα συμβιβαστεί, θα γίνει συνένοχος μου δηλαδή, οπότε δεν θα χρειαστεί τελικά να πάρω το ρίσκο του δημοψηφίσματος.


  Εκτός αυτού είναι μάλλον δεδομένο πως οτιδήποτε προέρχεται από εμένα, από τον πρωθυπουργό δηλαδή που οδήγησε την Ελλάδα και την Ευρωζώνη στα νύχια του ΔΝΤ και των τοκογλύφων, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό. Επομένως, οφείλω να προτείνω ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που σχεδιάζω – έτσι ώστε να γίνεται τελικά αυτό που θέλω, χωρίς να διατρέχω κανέναν κίνδυνο.


  Φυσικά η Ευρωζώνη θα με βοηθήσει χωρίς να το θέλει (υποθέτει ότι αυτή είναι ο εντολέας μου), τασσόμενη ανοιχτά εναντίον του δημοψηφίσματος – αφού όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες, υποστηρίζοντας την καρέκλα τους, θέλουν να ηγούνται ερήμην των λαών τους, οπότε αποφεύγουν τα δημοψηφίσματα όπως ο διάβολος το λιβάνι. Ποιος άλλωστε τους εγγυάται ότι, δεν θα απαιτήσουν και οι δικοί τους Πολίτες δημοψηφίσματα, μιμούμενοι το ενδεχόμενο Ελληνικό παράδειγμα; Επομένως, η ΕΕ θα τρομοκρατήσει τόσο το κόμμα μου, όσο και το σύνολο της αντιπολίτευσης – επίσης τα ΜΜΕ και τους Έλληνες Πολίτες, οι οποίοι μάλλον δεν είναι τόσο θαρραλέοι και τόσο αγνοί επαναστάτες, όσο οι ίδιοι θέλουν να νομίζουν.

  Έτσι λοιπόν, θα με «αναγκάσει» δήθεν το κόμμα μου, υποκινούμενο από την Ευρωζώνη, από την αντιπολίτευση, από τα ΜΜΕ και από τους Πολίτες, καθώς επίσης από το φόβο να χάσουν οι βουλευτές μου τη δική τους καρέκλα, να παραιτηθώ με αξιοπρέπεια - ενώ θα υποχρεωθεί η αξιωματική αντιπολίτευση, συμπεριλαμβανομένων των «διατεταγμένων» ΜΜΕ, να με βοηθήσει να παραδώσω την Ελλάδα στον εκλεκτό των «εντολέων» μου.

  Το κυριότερο είναι βέβαια ότι, θα υποχρεωθεί η μεταβατική κυβέρνηση δήθεν συνεργασίας, να υπογράψει τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου - καθώς επίσης να κατοχυρώσει τόσο αυτήν, όσο και όλα τα προηγούμενα μνημόνια (γίνεται αυτόματα), με τη βοήθεια της ψήφισης της από τη Βουλή, με περισσότερους από 180 βουλευτές. Ταυτόχρονα, θα εμποδιστούν οι βουλευτές, τα μέλη, οι οπαδοί και οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων της δήθεν συνεργασίας να διαμαρτύρονται, να διαδηλώνουν και να απεργούν εναντίον των μέτρων λιτότητας – το τέλειο πολιτικό έγκλημα!  Παράλληλα, θα μπορέσω να σώσω τόσο την καριέρα, όσο και την ιστορική μου εικόνα, να ξεφύγω από τις τεράστιες ευθύνες του καταστροφικού δρόμου, στον οποίο οδήγησα τη χώρα, να παραμείνω ασφαλής στο πολιτικό παρασκήνιο, καθώς επίσης να παγιδέψω την αντιπολίτευση, μειώνοντας σημαντικά τις προοπτικές εκλογής της – όπως ακριβώς επιθυμούν αυτοί που με καθοδηγούν, στους οποίους δεν υποτάχθηκε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να θέλουν τη διάλυση του κόμματος του.  Λυπάμαι βέβαια τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ο άλλος είναι μάλλον κυνηγός ευκαιριών) αλλά, ένας πολιτικός που πέφτει τόσο εύκολα σε μία τέτοια παγίδα, μετά από τόσα διαδοχικά σφάλματα, όσο έντιμος ή πατριώτης και αν θεωρείται, είναι προτιμότερο να μην κυβερνήσει τη χώρα – θα ήταν μάλλον χειρότερος από εμένα”.

 21. Τασος avatar
  Τασος 14/11/2011 17:58:08

  http://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/blog-post_9763.html#more

  έρχονται μεγάλες αλλαγές και αποκάλυψης! η ζωη δεν είναι μονό εξουσια-καφε!

  δεν θα μπορουμε να κοιταμε στα ματια τους συναθροπους μας. Η Με το μνημόνιο η οχι με το μνημόνιο...!!! ειμαστε κατα του μνημόνιο-αλλά-ισως- μπορει - ξερετε....κωλοντουμπες.... και σας πιστεύαμε... και εγώ και αλλοι κριμα και εχετε και έντιμα παιδιά μέσα στην Συγγρού.


  Οποιος εχει αλλη αποψη να την πει!

 22. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 14/11/2011 18:00:59

  Δεν γνωρίζω αν η παράταξη έχει ακροδεξιά στοιχεία, αλλά μαϊντανούς σαν τον ήδη διαγραφέντα κ. Χ#γάκη έχει κι' άλλους... Και πολύ καλά του έκανε...
  Κατά τα άλλα, στην παρούσα τουλάχιστον φάση, δεν περίμενα να πεί κάτι διαφορετικό ό πρόεδρος! Δεν έγινε κάτι που να φέρει τα πάνω κάτω και να τον κάνουν να αλλάξει γνώμη... και ελπίζω να μην γίνει, για το καλό της πατρίδας μας.

 23. Kennan avatar
  Kennan 14/11/2011 18:12:00

  Δύο ήταν οι ουσιαστικότερες φράσεις του Σαμαρά:

  “Επιμείναμε σε αυτό που είχαμε πει: εκλογές σύντομα στις 19 Φεβρουαρίου.

  “Δεν εγκαταλείψαμε την πολιτική κατά του Μνημονίου αυτό είναι το πιο ανόητο και κακόπιστο, οι απόψεις δεν είναι πουκάμισα για να τις αλλάζουμε πολύ περισσότερο που οι δικές μας απόψεις και οι προβλέψεις μας επιβεβαιώθηκαν”.

 24. η Dimi avatar
  η Dimi 14/11/2011 18:15:16

  H Eμπιστοσύνη, Στήριξη κι Ελπίδα μας στον Πρόεδρό μας,
  σταθερά, λαμπάδες αναμμένες.

 25. karenin avatar
  karenin 14/11/2011 18:24:31

  Για εσωκομματική ομιλία μια χαρά μου φάνηκε. Ξεπέρασε όμως πολύ ευκολα το κυρίαρχο ερώτημα. Η επικύρωση της συμφωνίας είναι η σωτηρία της χώρας
  η, η καταδίκη της; Εδω δεν είχε πολλά επιχειρήματα.

  • VOLOVOS avatar
   VOLOVOS @ karenin 14/11/2011 18:45:19

   Και για τις δυνάμεις κατοχής στα υπουργεία ούτε κουβέντα.Σε λίγο κανείς από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει ανάμεσά μας.
   Η στήριξη της νέας δανειακής είναι αν μη τι άλλο αντιμνημονιακού χαρακτήρα!!!

 26. athamas avatar
  athamas 14/11/2011 18:37:21

  Πως μπορεί να προκύψει -μεταβατική κυβέρνηση- από την εκλεγμένη κυβέρνηση ? Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα . Με τέτοια καμώματα το κόμμα των Κυνηγών θα έρθει πρώτο στην βουλή!

 27. SAS avatar
  SAS 14/11/2011 19:32:13

  Ας υπογράψει για την δόση , που αν δεν παίρναμε θα καταστρεφόταν το σύμπαν, και ας αφήσει τις λεκτικές ακροβασίες προς ιθαγενής .
  Ακόμα και σήμερα οι υπάλληλοι των Βρυξελλών ΑΠΑΙΤΟΥΝ υπογραφή από τους εκλεγμένους πολιτικούς .

  ΥΓ. Θα συνεχίζω να σας στέλνω της σκέψης μου έστω και αν δεν της αναρτάτε .

 28. Τασος avatar
  Τασος 14/11/2011 19:50:24

  ρε δεν μου απαντα κανεις .... ειμαστε με το Μνημονιο η οχι... είναι κανεις στην Συγγρου!!! να ξερω !

 29. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 14/11/2011 20:07:26

  Μην ξεχνατε το φοντο ειναι παντα η ΝΔ μπροστα οι πρωταγωνιστες και οι κομπαρσοι ερχονται και παρερχονται,στην ιστορια της παραταξης με αστερισκο μενουν εκεινοι που πραγματικα προσεφεραν και οχι αυτοι που εδρασαν για ιδιο οφελος.
  Θα το επαναλαβω για πολλοστη φορα κι ας γινω κουραστικος "κανεις δεν περισευει"Καθε λιθαρακι για νικη της παραταξης αποτελει χρησιμο εργαλειο νικης,αυτο πρεπει να το ακουσουν ολοι μεσα στην Συγγρου ενθεν κακειθεν.

 30. Παπακωνσταντίνος avatar
  Παπακωνσταντίνος 14/11/2011 21:15:41

  Σοβαρολογείτε θα ψηφίσετε αυτές τις προγραματικές δηλώσεις. Μειώσεις μισθών-Απολύσεις εκατοντάδων χιλιάδων-κλείσιμο Πανεπιστημίων, ξεπουλήματα της δημόσιας περιουσίας κλπ.
  Πρόκειται για ένα στιγνό παλιομοδίτη γυμνασιάρχη της δεκαετίας του 50 που εκατό φορες μας είπε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των κακόμοιρων των δανειστών μας. Μπρουρρρρρρ

 31. mx avatar
  mx 14/11/2011 21:30:02

  ....akoystikes.....o epomenos.....gia..... grouptherapy.......

  • Alexios Tegos avatar
   Alexios Tegos @ mx 14/11/2011 22:52:19

   '' Παραδώστε τα όπλα σας, οι Γερμανοί μας αγαπούν, είναι φίλοι μας '' Αρτεμης Ματσας

 32. αιθουσες δεξιωσεων avatar
  αιθουσες δεξιωσεων 14/11/2011 21:33:02

  Το θέμα είναι ποιον πραγματικά να ψηφίσει κανείς στις εκλογές. Ο περισσότερος κόσμος αυτό που νιώθει είναι απογοήτευση για όλο το πολιτικό σύστημα και για όλα τα πολιτικά κόμματα.

 33. kp8 avatar
  kp8 14/11/2011 22:09:50

  Βρε Αντώνη, τον άκουσες τον Παπαδήμο τι λέει ?

 34. Alexios Tegos avatar
  Alexios Tegos 14/11/2011 22:23:09

  Οι δανειστες μας καθως και οι γνωστοι αγνωστοι ντοπιοι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ δεν θα επιτρεψουν να γινουν εκλογες στις 19 Φλεβαρη....Ακομα κι ο Κεμαλ Ντερβις
  της γειτονας βγηκε και υπερασπιστηκε την μεγαλη χρονικα παραμονη της
  κυβερνησης λαιμητομου Παπαδημου.....
  Και ο ποιο αδαης μπορει να καταλαβει ακουγοντας ολους αυτους οτι εχουν
  ηδη αποφασισει την ΦΙΜΩΣΗ του Ελληνικου λαου.
  Δεν υπαρχει ξενη εφημεριδα που να υποστηριζει το αντιθετο...
  Κατι επισης που αναφερει ο τυπος του Εξωτερικου, και οχι ο τυπος των εδω
  ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ, ειναι οτι ο Παπαδημος ηρθε για να εφαρμοσει αυτα που
  οι δανειστες ζητανε και οι Ελληνες πολιτικοι δεν μπορουν να κανουν
  λογω τεραστιου πολιτικου κοστους.
  Αυτο το τελευταιο κολλαει και το παζλ.. απο το δημοψηφισμα... του χαους που προκαλεσε στην Ευρωπη... των τελεσιγραφων
  που ακολουθησαν... και της σημερινης καταστασης που μας οδηγησαν.
  ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗΣ
  ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ
  ΜΕΛΛΟΝ ΠΕΤΑΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΜΑΔΟΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ
  ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΡΑΙΧ....

  Υ.Γ Για το καλο μας οπως η καγκελαρια του Βερολινου μας λεει..

 35. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 14/11/2011 22:50:15

  Έχω τήν άποψη ότι τό πολιτικοοικονομικό ελλαδικό εξουσιαστικό σύστημα, ώς οιονεί κομπραδόρικο, θά ενδώσει στίς πιέσεις καί θά αποδεχθεί εξευτελιστικούς όρους στήν δανειακή σύμβαση.
  Η διαδικασία, περί ού ο λόγος, είναι σέ πλήρη εξέλιξη. Διεθνή καί εγχώρια ΜΜΕ, Παπαδήμοι καί λοιποί «σωτήρες» προετοιμάζουν τήν κοινή γνώμη νά αποδεχθεί τό μοιραίο. Είναι χαρακτηριστική τών πιέσεων η αναβολή πληρωμής τής έκτης δόσης καί η τρομοκρατία, χωρίς εισαγωγικά, πού ασκείται στό παραζαλισμένο κατεστημένο ώστε νά ενδώσει αμαχητί. Ο φόβος λαϊκού ξεσηκωμού, σέ περίπτωση μή καταβολής μισθών καί συντάξεων από τό κράτος, τούς κόβει τήν ανάσα.
  Δέν υπάρχει, δυστυχώς, αυτόβουλη εθνική εξουσιαστική αστική τάξη, η οποία θά μπορούσε νά εναντιωθεί στήν διαφαινόμενη υποτέλεια, προτάσσοντας τά δικά της συμφέροντα, πιέζοντας έτσι γιά ένα έντιμο συμβιβασμό.
  Οι λεγόμενες αντιεξουσιαστικές πολιτικές δυνάμεις, στήν συνείδηση τού κόσμου τίς εκφράζει η παραδοσιακή αριστερά, δέν πελαγοδρομούν απλώς ελλείψει προτύπου, αλλά αποτελούν καί τήν κύρια δύναμη ελέγχου τών μαζών.
  Η μόνιμη επίκληση καί τό μόνιμο αναμάσημα «προοδευτικών» κενολογιών, καταδικασμένων ήδη πρό πολλού στήν φυσική επαναστατικότητα τής άμορφης ανθρώπινης μάζας, προσφέρει καί τήν καλύτερη κάλυψη στήν κομπραδόρικη αστική μας τάξη νά οδηγήσει τό εθνικό μας κράτος στήν μοιραία (;) υποτέλεια.
  Μπορεί νά ακούγεται παράδοξο στά αυτιά πολλών σχολιαστών, αλλά η μοναδική δύναμη πού φοβάται καί προσπαθεί μέ κάθε τρόπο νά ελέγξει τό παγκοσμιοποιημένο πιά εξουσιαστικό ανθρωπαριό, πού έχει ήδη πρό πολλού αυτονομηθεί από τήν ανθρώπινη νοηματοδότηση τής ζωής, είναι ο εθνισμός.
  Ο εθνισμός είναι η ανθρώπινη ανάγκη βίωσης και επιβίωσης σέ ένα αξιακά ( τόπο καί χρόνο) οργανωμένο ανθρώπινο σύνολο (τό όμαιμον, ομότροπον καί ομόγλωσσον αυτό υπηρετούσε).
  Δέν θέλω νά θεωρητικολογήσω, αλλά νά αναδείξω τήν προοδευτική δυναμική τού «ξεχασμένου» εθνισμού.
  Στήν εθνοκεντρική αντίληψη, στόν βίαια παγκοσμιοποιούμενο κόσμο, βρίσκεται σήμερα η προοδευτικότητα, μέ τήν έννοια τής άρνησης, άρα καί τής αντίστασης, στή ισοπεδωτική ιδεολογία τής ατομικής δουλείας πού πρεσβεύουν τά αφανή καί εμφανή διεθνοποιημένα ανθρωπάρια.
  Ο Σαμαράς, θέλω νά πιστεύω, ότι εκφράζει (από ιδεολογία ή από ανθρώπινο ένστικτο) σήμερα αυτή τήν κυοφορούμενη δυναμική. Δέν νομίζω ότι είναι ο Σωτήρας.
  Οι άνθρωποι σώζονται όταν αναγκασθούν νά κάνουν τήν επιλογή σωτηρίας τής ανθρώπινης υπόστασής τους. Τό πρώτο πού ζητούν είναι αξιοπρέπεια. Αξιοπρέπεια στήν ιδιοπροσωπεία τους. Δηλαδή στήν ελευθερία προσδιορισμού τού σκοπού τής ύπαρξής τους.
  Στή ελευθερία.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Ιαπετός 14/11/2011 23:05:34

   !!! θα προσέθετα και το Κράτος-Έθνος...

 36. HeadWeater avatar
  HeadWeater 15/11/2011 01:14:52

  Δεν ξέρω άν ο Σαμαράς ή ο οποιοσδήποτε από τους κατέχοντες Ελληνικό διαβατήριο μπορεί να επιβάλει εκλογές για τις 19/2
  Ξέρω όμως οτι δεν μπορεί να το κάνει χωρίς την άδεια εκ των άνωθεν.

  Άλλωστε μην ξεχνάμε και το μνημόνιο δεν θα ψήφιζε, αλλά και στην κυβέρνηση Παπαδήμου τα μέλη της Ν.Δ. δεν κυβερνούν, απλά παρατηρούν.

  Καλή λευτεριά πατρίδα μου

 37. ΝΕΜΕΣΙΣ avatar
  ΝΕΜΕΣΙΣ 18/11/2011 15:29:09

  ΠΑΙΔΙΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΝΕΤ: ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΛΑΪΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑ, ΕΠΙ Ν.Δ. ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΔΕΝ ΚΑΗΚΑΝ ΟΙ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ. ΑΛΛΑ ΣΥΝΩΣΤΙΣΤΗΚΑΝ. ΠΩΣ ΝΑ ΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΨΗΛΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΣΕ ΣΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.