#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/12/2013 22:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Δίνουμε μάχη για την προστασία των ανέργων και φτωχών


«Δίνουμε τη μάχη για πλήρη προστασία των ανέργων, των φτωχών και μικρομεσαίων στρωμάτων. Για να υπάρξει υγιής τραπεζική πίστη που δεν ευνοεί μόνο τις τράπεζες αλλά και τους πολίτες» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου με θέμα "Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας".

 

Αναφερόμενος στην φορολογία των ακινήτων ο κ. Σαμαράς είπε ότι τα ακίνητα θα φορολογηθούν με ενιαίο τρόπο, ότι το συνολικό ύψος θα παραμείνει στο επίπεδο του 2013, αλλά με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και ελάφρυνση για το 75% των νοικοκυριών.

 

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας υποστηρίζοντας ότι «τα χειρότερα περάσαν και η επόμενη χρονιά θα είναι χρονιά ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Για πρώτη φορά εφέτος καλύψαμε τις ανάγκες μας και θα μας μείνει και κάτι, δεν θα δανειστούμε, αυτό είναι το πρωτογενές πλεόνασμα. Μέχρι τώρα αποφύγαμε την χρεοκοπία, την οποία πλησιάσαμε. Διαψεύσαμε όμως εκείνους που περίμεναν χρεοκοπία. Τώρα συζητάμε όλοι για ανταγωνιστικότητα, παραγωγικότητα και εξωστρέφεια».

 

Το τίμημα για την χώρα ήταν σκληρό είπε ο πρωθυπουργός. «Η χώρα έχασε 25% του ΑΕΠ της ενώ το βιοτικό επίπεδο έπεσε κατά 40%, η ανεργία εκτινάχθηκε στο 27,5 % και στους νέους στο 60%. Τέτοια τεράστια προσαρμογή δεν έχει γίνει μεταπολεμικά σε καμία χώρα. Πάψαμε όμως να παράγουμε ελλείμματα και τώρα θα παράγουμε ανταγωνιστικά προϊόντα. Πρέπει να γιατρέψουμε τις πληγές της κοινωνίας. Κρατηθήκαμε στο ευρώ, η έξοδος θα σήμαινε ξαφνικό θάνατο. Η έξοδος θα σήμαινε πλήρη κατάρρευση της οικονομίας και της κοινωνίας, έλλειψη βασικών αγαθών, καυσίμων και φαρμάκων. Κάποτε μας έλεγαν ότι κινδυνολογούμε λέγοντας αυτά, τώρα παραδέχονται κι εκείνοι ότι δεν έπρεπε να βγούμε από το ευρώ. Κάποιοι στοιχημάτιζαν ότι δεν θα υπάρξει πλεόνασμα εφέτος, τώρα κατάπιαν την γλώσσα τους. Θα διαψευστούν και στο ότι του χρόνου θα υπάρξει ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας. Τα χειρότερα πέρασαν, η οικονομία σταθεροποιείται, τα σπρεντς πέφτουν» συμπλήρωσε.

 

Συνεχίζοντας είπε ότι ανάπτυξη σημαίνει επενδύσεις, εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα. Ανταγωνιστικότητα σημαίνει μείωση της φορολογίας. Εξωστρέφεια σημαίνει να συνειδητοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε σαν χώρα.

 

Ο κ. Σαμαράς έστρεψε τα πυρά του κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την συνολική στρατηγικής της, ενώ την κατηγόρησε ότι ποντάρει στην καταστροφή της χώρας. «Ανάπτυξη σημαίνει επενδύσεις. Εκείνοι που πολεμούν τις επενδύσεις - όπως στις Σκουριές της Χαλκιδικής - δεν θέλουν ανάπτυξη. Η ασυδοσία εκείνων που μπλοκάρουν την Ανάπτυξη και τις επενδύσεις θα σταματήσει».

 

Αναφέρθηκε και στην αναταραχή στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Υγείας λέγοντας ότι «κάποιοι θέλουν να διαλύσουν τα πανεπιστήμια και τα νοσοκομεία που ήλεγχαν και απομυζούσαν. Κάποιοι κρατούν την χώρα δέσμια συντεχνιών και προνομίων που δεν υπήρχαν ούτε στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού. Εμείς προσπαθούμε να βάλουμε σε τάξη τα πανεπιστήμια, εκείνοι θέλουν να τα κλείσουν. Σπάμε τις αλυσίδες και υπάρχουν ορισμένοι που δεν θέλουν να μας αφήσουν. Κάποιοι ποντάρουν και εύχονται στην καταστροφή της χώρας. Προσπαθούν να ματαιώσουν τις επενδύσεις που φέρνουμε στην χώρα» είπε.

 

Ο καλύτερος τρόπος για να βγούμε από το μνημόνιο είναι να βγάλουμε πρωτογενή πλεονάσματα ανέφερε ο πρωθυπουργός και υποστήριξε ότι «κάποιοι φοβούνται ότι η ανάκαμψη θα αρχίσει την επόμενη χρονιά ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα, που θα επιβεβαιωθεί τον Απρίλιο, θα επιτρέψει την διόρθωση κάποιων αδικιών ξεκινώντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ένστολους. Η ανάπτυξη θα βοηθήσει να αντιμετωπιστεί και το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. Τα καλά νέα για την Ελλάδα θα είναι δυσάρεστα για εκείνους που πόνταραν στην καταστροφή της» συμπλήρωσε.

 

Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις, η δημοσιονομική εξυγίανση δεν είναι απλές λέξεις. Για να τα πετύχουμε δίνουμε μάχη με εκείνους που δεν τα θέλουν είπε ακόμη και πρόσθεσε ότι το 2013 ήταν επώδυνη χρονιά. «Το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους είχε ξεπεράσει τα 9 δισ., αλλά τώρα είμαστε στην διαδικασία να τα εξαλείψουμε» επισήμανε.

 

Αναφέρθηκε στην φορολογία λέγοντας ότι «στόχος μου είναι να υπάρξει ενιαίος φορολογικός συντελεστής 15%. Αυτό θα γίνει σταδιακά γιατί δεν κάνει να διακινδυνεύσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα. Επίσης σταδιακά θα μειώσουμε και τον ΦΠΑ, που το ξεκινήσαμε με την εστίαση. Παράλληλα θα κάνουμε πράξη το χτύπημα της φοροδιαφυγής».

 

Συνεχίζοντας προειδοποίησε: «Σήμερα συζητάμε το στοίχημα της επόμενης ημέρας. Τι ανάπτυξη θέλουμε και πως. Αφήνουμε άλλους να κοιτάνε πίσω, εμείς θέλουμε να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Στον αγώνα της ανάπτυξης κανένας δεν περισσεύει. Πέρα και πάνω από κόμματα, τους θέλουμε όλους μαζί μας αλλά δεν θα αφήσουμε κανέναν να κρατήσει κολλημένη την Ελλάδα στο χθες».

 

Για τον συνολικό παραγωγικό προσανατολισμό της χώρας είπε ότι πέρα από τον τουρισμό και την ναυτιλία - που δεν εφησυχάζουμε - οφείλουμε να κάνουμε τα εξής: η Ελλάδα πρέπει να παράγει τα πάντα στον πρωτογενή τομέα, στις υπηρεσίες, στην ενέργεια, στην καινοτομία.

 

Τέλος, ειδική αναφορά έκανε στην ενεργειακή πολιτική λέγοντας ότι τα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ όταν αξιοποιηθούν πλήρως, μπορούν να καλύψουν το ήμισυ των αναγκών της Ευρώπης για δεκαετίες.

ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημητριος avatar
  Δημητριος 03/12/2013 23:39:21

  Δινετε μαχη μονο για την προστασια των ΔΥ κ κανενος αλλου

  • Eva avatar
   Eva @ Δημητριος 04/12/2013 12:56:53

   Οι οποίοι ψηφίζουν συριζα.

  • Tolis avatar
   Tolis @ Δημητριος 04/12/2013 18:12:43

   +10000000

 2. Νικήτας avatar
  Νικήτας 04/12/2013 00:53:52

  Με μείωση του Α.Ε.Π κατά 25% και ταυτόχρονη αύξηση του δανεισμού λόγω εξόφλησης των εταίρων το χρέος ως ποσοστό του Α.Ε.Π μεγάλωσε πρόεδρε.
  Δηλαδή όχι μία αλλά δύο τρύπες στο νερό. Να θυμηθούμε πως το ποσοστό αυτό μας οδήγησε σε όλη αυτήν την κατάρα που ζούμε. Δηλαδή η αιτία των προβλημάτων μεγάλωσε παρ'ολη την οικονομική αφαίμαξη της χώρας. Και με τι άντερα στέκεσαι και μιλάς για επερχόμενη επιτυχία . Υγεία , παιδεία , κράτος πρόνοιας ανύπαρκτα . Φτώχεια , ανεργία , αυτοκτονίες ολοένα και πιο ψηλά. Όλα λοιπόν στον βρόντο με τους εταίρους μόνον να πληρώνονται στην ώρα τους τα τοκογλυφικά τους ομόλογα και τον λαό ολοένα και φτωχότερο. Στη λίστα λαγκάρντ τα δισεκατομύρια κάθονται , οι φίλοι και οι γνωστοί παρέα με τα τζάκια ζεστένονται στα κομματικά γραφεία μαζί με όλους τους μορφωμένους πατριώτες , την Δ.Ε.Η απλήρωτη , τα φώτα αναμένα και τον κλιματισμό στο φούλ . Και αλλού με ληγμένο λογαριασμό το μαγκαλάκι που είναι μεν επικίνδυνο αλλά δεν έχει πρίζα όπου το κρύο ξυλιάζει τα παιδικά κορμάκια. Η μπάς και δεν είναι το κρύο.

  • Anonymous avatar
   Anonymous @ Νικήτας 04/12/2013 10:01:26

   "οι φίλοι και οι γνωστοί .........". Τα είπες όλα.
   Πρόεδρε Αντώνη Σαμαρά πάρε το φραγγέλιο, αρχίζοντας από το σπίτι μας

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Νικήτας 04/12/2013 16:20:41

   Το χρέος μόνο φέτος μεγάλωσε ως ποσοστό του ΑΕΠ λόγω ύφεσης και ταυτόχρονης εγγραφής στον προϋπολογισμό των χρημάτων της ανακεφαλαιοποίησης. Από του χρόνου θα πέφτει συνεχώς. Και το σημαντικότερο είναι λόγω της μείωσης των επιτοκίων δανεισμού και της μετάθεσης της αποπληρωμής 20 χρόνια αργότερα, θα πληρώνουμε πολύ μικρότερα ποσά κάθε χρόνο για να μη δανειζόμαστε συνεχώς όπως κάναμε τόσες δεκαετίες.

 3. Αβαδδών avatar
  Αβαδδών 04/12/2013 01:47:35

  Στην χρεωκοπημένη Καλιφόρνια ο Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση αρνήθηκε συνδρομή/διάσωση με αποτέλεσμα να απολυθούν 706000 ΔΥ μεταξύ 2009-2012 σύμφωνα με τους New York Times.

  h**p://www.nytimes.com/2012/06/20/business/public-workers-face-continued-layoffs-and-recovery-is-hurt.html?_r=0

  Λίγο ακραίο παράδειγμα αλλά στην Ελλάδα αν απολυθούν τα δικά μας παιδιά είναι αρκετό για να μην πειραχθεί το πραγματικά χρήσιμο και αναγκαίο δημόσιο (πυροσβέστες, δάσκαλοι, γιατροί, αστυνομία).

  Και να φανταστείς στις ΗΠΑ η ένωση δεν είναι απλώς νομισματική αλλά Transfer Union.

  h**p://www.theatlantic.com/business/archive/2012/05/the-difference-between-the-us-and-europe-in-1-graph/256857/

 4. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 04/12/2013 07:59:07

  Τα χειρότερα μόλις άρχισαν δυστυχώς. Το βασικό πρόβλημα δημοκρατιών δυτικού τύπου είναι η συγκέντρωση πλούτου και ισχύος στα χέρια συγκεκριμένων ελίτ και η αυξανόμενη κοινωνικής περιθωριοποίηση η οποία εκφράζεται μέσα απο τις ενδείξεις της ανεργίας μόνιμης και μή ως επίσης και μέσα απο τους δείκτες φτωχοποίησης. Οι Ενδείξεις αυτές για τον Ελλαδικό χώρο δεν αποτελούν αναστρέψιμο μέγεθος για τα επόμενα χρόνια ως διαφαίνεται

  H Ελλάδα βρέθηκε στην δίνη ενός ιδιότυπου οικονομικού πολέμου, δυστυχώς δε για την ίδια χωρίς κανέναν σύμμαχο, απολύτως μόνη της, με την προσχηματική κατηγορία οτι αποτελεί το κέντρο της παραγόμενης κρίσης ενώ αποτελεί μέρος του συνολικού προβλήματος, διχασμένη σε όλα τα επίπεδα, χωρίς καμιά στρατηγική σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, χωρίς τέλος να γνωρίζει τι θέλει η ίδια, τι ζητούν οι δανειστές της και οι διεθνείς χρηματαγορές, τι μπορεί να δώσει και τι μπορεί να αποδεχθούν , πως να διαπραγματευτεί και πως να διαχειριστεί την εθνική κρίση.

  Παρατηρείται παντελή άγνοια στην καλύτερη περίπτωση ή στην χειρότερη αδιαφορία απέναντι στον τρόπο που η Γερμανία επιχειρεί να καταστήσει την Ευρώπη Γερμανική.Η Αμνησία αυτή επιλεκτική ή πραγματική δεν βοηθά στο να γίνει αντιληπτό πως η Γερμανία διαχειρίζεται τον ζωτικό της χώρο.Την διασφάλιση δηλαδή της παραγωγής πλεονάσματος, της πρόσβασης σε αγορές και της πρόσβασης στις πλουτοπαραγωγικές πηγές

  Στην περίπτωση της Ελλάδας πως μεταφράζεται αυτό:
  -ανάληψη πρωτοβουλιών σε όλα τα ζητήματα που άπτονται των Ελληνικών συμφερόντων
  -αποδυνάμωση της κεντρικής κυβέρνησης ως επίσης και της δημιουργίας παράλληλης κρατικής δομής απολύτως ελεγχόμενης απο την Γερμανική Κυβέρνηση
  -ταύτιση της Κομισιόν με το Βερολίνο σε όλα τα επίπεδα αναφορικά με τις αποφάσεις που αφορούν την Ελλάδα.Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που αρνείται πεισματικά η Γερμανική διπλωματία να παρέχει στον Ευρωπαϊκό Νότο το παρέχει αφειδώς στην πρωτοβουλία της για την οικοδόμηση της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης

  Το να θεωρήσει ο καθείς ότι απέναντι σε δομές αιώνων μπορεί να αντιπαρατεθεί ευκαιριακά και με θετικά αποτελέσματα σε βραχύ χρονικό διάστημα μόνο οι χρήσιμοι ηλίθιοι και οι εμετικοί μπακαλιάροι της "Ελληνικής Προοδευτικής Αριστεράς" δύναται να το αναπτύξουν Απο την άλλη υπάρχουν και οι χρήσιμοι εχθροί της συγκυβέρνησης. Μια εξίσου εθνικά επικίνδυνη κατηγορία με τους ανωτέρω της Αριστεράς πρόκειται για άτομα- διαμορφωτές της κοινής γνώμης οι οποίοι ασύστολα «δημοσιολογούντες» με γλώσσα πεζοδρομίου, με αδύναμη επιχειρηματολογία συνοδευόμενη με πομπώδεις εκφράσεις άνευ περιεχομένου , διανθισμένη με το ύφος χιλίων καρδιναλίων που κουβαλούν και με ανύπαρκτη ποιότητα της κριτικής τους είναι τιμητές των πάντων και ασκούν λυσσασμένη κριτική σε όποιον εκφέρει τα αυτονόητα .Τούτοι με τον ίδιο τρόπο διαθέτουν μαγικές λύσεις Στο τέλος υπάρχει και η Ελληνική κοινωνία, πνιγμένη σε μυθοπλασίες, προγονοπληξίες, με σαθρό αξιακό υπόβραθο, απαίδευτη, με χαμηλά αντανακλαστικά σε όλα τα επίπεδα, ζώντας για δεκαετίες υπό της σκέπη ενός μοντέλου επίπλαστης ανάπτυξης και καχεκτικής δημοκρατίας

  Το να φορτώσει λοιπόν το βάρος της Ευθύνης της Εξόδου απο την Κρίση στην βάση Εθνικού σχεδίου στον Ελληνα Πρωθυπουργό και στην Ηγετική ομάδα της Ν.Δ. και της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι εύκολο. Το να αναλωθείς σε ασκήσεις επι χάρτου ακόμα πιο εύκολο. Το να βρεθείς στην θέση τους με αυτό το οπλοστάσιο στα χέρια σου και να εφαρμόσεις τα όσα με ευκολία αναπτύσσεις ως σκέψη και ως νοητικό σχήμα , απέναντι στο πλέον συμπαγές Εθνος, με ενα πανίσχυρο Κράτος και μια Εθνική Στρατηγική αιώνων , εξοβελίζεται στο πυρ το εξώτερον.

  Φυσικά και υπάρχουν και περιθώρια αντίδρασης και διαπραγμάτευσης και πίεσης . Ομως αυτά απαιτούν οι χρήσιμοι ηλίθιοι και οι εμετικοί μπακαλιάροι-"ογκόλιθοι" της Ελληνικής πολιτικής ζωής και κοινωνίας να εξαφανισθούν.Απαιτούν να υπάρξει Εθνικό σχέδιο, Εθνική στρατηγική και επίτευξη πάνω σε αυτό του μέγιστου της κοινωνικής συνοχής και συναίνεσης. Απαιτούν να αντιληφθούν άπαντες πως η οποία νίκη διπλωματική έχει νόημα όταν και μόνο όταν επιβληθεί και στον γεωγραφικό χώρο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.