#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/08/2012 07:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Αρχή άνδρα δείκνυσι...Θα επιβεβαιωθεί στην περίπτωση του Αντώνη Σαμαρά η ρήση των προγόνων μας «αρχή άνδρα δείκνυσι»; Κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί να προδιαγράψει ποια θα είναι η πορεία του Πρωθυπουργού. Ωστόσο μερικές σημαντικές κινήσεις των πρώτων ημερών προϊδεάζουν και για το μέλλον.

Πολλές φορές, το τελευταίο διάστημα ασκήσαμε κριτική - κυρίως για επικοινωνιακά λάθη, πολιτικές αστοχίες με τα μέτρα που έρχονται, για τις «κόκκινες γραμμές» που έβαλε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ.α. - άλλωστε το έχουμε πει: "Στηρίζουμε τον Σαμαρά, αλλά ελέγχουμε τον πρωθυπουργό και την εξουσία". Εντούτοις δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε το διαφορετικό ύφος και ήθος που κομίζει στην πολιτική σκηνή.

Ο Αντώνης Σαμαράς, αν και αντιμετωπίζεται από πολλούς με επιφύλαξη φαίνεται, και το καταμαρτυρούν ακόμα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, να ασκεί τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός με ξεχωριστό τρόπο.

Αποφεύγει τα πολλά λόγια και είναι άνθρωπος των έργων. Εργάζεται σκληρά και είναι από πολύ νωρίς το πρωί στο γραφείο του. Παρακολουθεί συστηματικά το κυβερνητικό έργο, απαιτεί αποτελέσματα από τους υπουργούς, μεριμνά για την εφαρμογή των νόμων, ξηλώνει τους διοικητές των ΔΕΚΟ που αρνούνται ψηφισμένες από το Κοινοβούλιο ρυθμίσεις, ζητεί μετ' επιτάσεως την τιμωρία επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, φροντίζει εμπράκτως για τη λιτή διαχείριση των κρατικών υποθέσεων, ενώ δεν δίστασε να αρνηθεί τη φιέστα της ΔΕΘ.

Πολλά τα παραδείγματα, αλλά το χθεσινό το οποίο και αποτέλεσε και την αφορμή να αποδοθούν τα εύσημα ήταν η απαγόρευση προσλήψεων συγγενών κρατικών λειτουργών μέχρι δεύτερου βαθμού. Αρκετοί έσπευσαν να μιλήσουν για επικοινωνιακά κόλπα του Μεγάρου Μαξίμου. Νομίζουμε ότι είναι άδικο. Τόσα χρόνια ακούγαμε από την πλειοψηφία των πολιτών ότι είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται με τους διορισμούς, αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα.

Ο Σαμαράς έκανε το πρώτο βήμα, αν και υπάρχει και πάλι η κριτική για τους εκατοντάδες διορισμούς κολλητών, συγγενών, ανιψιών, παιδιών, κ.α. στη Βουλή, ενώ άλλοι πρόχειρα μιλάνε για την αρχή της αναδρομικότητας.

Την ερχόμενη εβδομάδα η γενική γραμματεία της κυβέρνησης, κατόπιν σχετικής εντολής του Πρωθυπουργού θα αναλάβει πρωτοβουλία για την απαγόρευση προσλήψεων συγγενών μέχρι δευτέρου βαθμού σε θέσεις μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων.

Η εντολή δόθηκε μετά το σάλο που ξέσπασε από το διορισμό της κόρης του Βύρωνα Πολύδωρα στο γραφείο του στη Βουλή και από το διορισμό της αδελφής του γαμπρού του Γιάννη Τραγάκη σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο επίσης της Βουλής.

Παράλληλα όμως υπήρξε και μια ακόμα κίνηση, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού και αφορά την παλαιότερη πρότασή του για τη σύσταση επιτροπής για τον επανέλεγχο των πόθεν έσχες των πολιτικών, που θα αφορά σε έχουν θητεύσει σε κυβερνητικές θέσεις το διάστημα 1974 – 2012.

Το έργο της επιτροπής που θα προωθήσει τον επανέλεγχο - ή και τον αρχικό έλεγχο - των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των εν ζωή πολιτικών που έχουν θητεύσει σε ανώτατες κυβερνητικές θέσεις από το 1974 ως και το 2012, ήταν ένα από τα βασικά θέματα κατά την συνάντηση την Πέμπτη του προέδρου της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη με τον γενικό γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Γ. Σούρλα.

Η επιτροπή, η όποια σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη έχει ήδη συγκροτηθεί, θα προχωρήσει στον έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών στελεχών, που διατέλεσαν ή και διατελούν από τη Μεταπολίτευση ως τις μέρες μας Πρωθυπουργοί, αρχηγοί πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο εθνικό Κοινοβούλιο, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί κυβερνήσεων. Παράλληλα, θα εξεταστούν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των συζύγων καθώς και των ανηλίκων τέκνων τους.

Προ ημερών, πάλι με εντολή του Πρωθυπουργού μπήκε απαγορευτικό στις αλόγιστες χρηματοδοτήσεις των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με κυρίαρχη την εντολή του Αντώνη Σαμαρά να σταματήσουν οι υπουργοί όλες οι σχετικές πιστώσεις.

Το σημερινό σχόλιο δεν έχει καμία διάθεση λιβανίσματος, καθώς το Αntinews έχει αποφασίσει να είναι αυστηρό με την κυβέρνηση και να μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας, όσο σκληρή και εάν είναι.

Απλά μερικές κινήσεις είχαμε να τις δούμε δεκαετίες και πλέον τις διαπιστώνουμε τακτικά τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Ο Πρωθυπουργός πιάνει το σφυγμό της κοινωνίας, ακούει τον κόσμο,  και προσπαθεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα ετών και να ξαναδώσει στην πολιτική το κύρος που απώλεσε από τις παραχωρήσεις πολλών, και εκ δεξιών και εξ αριστερών.

Τα πρώτα σημάδια είναι θετικά και όπως λέει ο λαός: «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται». Φθάνει όμως να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και να μην τα παρατήσει, απογοητευμένος, εν μέσω της προσπάθειας που ξεκίνησε, κάτι που δεν το πιστεύουμε, λόγω του χαρακτήρα του. Εδώ θα είμαστε να τον κρίνουμε…

Μάρκος Αυρήλιος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος Π. avatar
  Γιώργος Π. 24/08/2012 08:30:16

  Σήμερα θα φέρει στη βουλή ο εισαγγελέας Πεπόνης αίτημα για άρση ασυλίας το ΓΑΠ.

  Αν η παράταξη το καταψηφίσει κ τον προστατεύσει από τη δικαιοσύνη θα είναι μεγάλη προδοσία για τους ψηφοφόρους της. Ελπίζω ο Σαμαράς να μην το επιτρέψει αυτό.

  • ΣΤΕΦΑΝΟΣ avatar
   ΣΤΕΦΑΝΟΣ @ Γιώργος Π. 24/08/2012 13:18:25

   Μακάρι να το κάνουν για να ξεμπροστιαστούν μια και καλή οι λασπολόγοι του ΓΑΠ όμως δεν θα το προχωρήσουν γιατί συμφέρει να αιωρείται η λάσπη στον αέρα. Ακόμη και οι πιο φαντασμένοι καταλαβαίνουν ότι ούτε Ρώσοι, Κινέζοι και εξωγήινοι χαρίζουν λεφτά.

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 24/08/2012 16:09:14

    ....Δεν ξέρω τι καταλαβαίνουν οι πιό φαντασμένοι, αλλά οι πολύ πολύ χαζοί μονάχα (και οι βολεμένοι λακέδες) θεωρούν οτι ο προδότης μάς έδεσε χειροπόδαρα (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ), για τα επόμενα 100 χρόνια για το ...καλό μας. Ηθικά, είναι τιποτένιος κι αισχρός εγκληματίας έτσι κι αλλιώς. Μακάρι να πληρώσει το συντομότερο για τη δυστυχία που προκάλεσε αυτός, και ο συρφετός των ανίκανων ξεπουλημένων που τον περιστοίχιζε.....

    • Τί να λέμε; avatar
     Τί να λέμε; @ BLACKQUEEN 24/08/2012 22:19:02

     Χαλάρωσε Blackqueen. Ακόμη και σήμερα η φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα χρήματος (πλυντήρια) συνεχίζεται ασύστολα...άνθρωποι της διπλανής πόρτας είναι οι προδότες...άνθρωποι που ΔΕΝ κόβουν αποδείξεις και εισπράτουν ΦΠΑ χωρίς να τον αποδίδουν...ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ...

     • BLACKQUEEN avatar
      BLACKQUEEN @ Τί να λέμε; 25/08/2012 08:54:36

      ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ φίλε μου, είναι οι ΣημιτοΓαπ και οι συμμορίες τους, που μας ξεπούλησαν με την ανοχή των εξαγορασμένων ψηφοφόρων-πελατών, των φοροδιαφευγόντων, των μιζαδόρων, των μαϊμού τυφλών, κουτσών, συνταξιούχων, των μαϊμού Ελλήνων τελικά. Οι δεύτεροι είναι ανήθικοι συνεργοί. Οι πρώτοι είναι συνειδητοί ένοχοι ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, σε διατεταγμένη υπηρεσία. Χαλαρά στα λέω όλα αυτά, απλά με ...πάθος, λόγων των εκατομμυρίων θυμάτων που σωρεύονται γύρω μας, εξ΄αιτίας τους...

  • peppas kostas avatar
   peppas kostas @ Γιώργος Π. 25/08/2012 01:11:04

   συμφωνώ απολύτως !!!! αν και με τα νέα μέτρα δεν τον βλέπω και τον Σαμαρά να είναι για πολύ πρωθυπουργός !!!

 2. Lampros avatar
  Lampros 24/08/2012 09:07:27

  εχει ξεκινησει πολύ καλα. αν παει ετσι για κανενα εξαμηνο ακομα, θα αρχιοσυν να φαινονται τα πρώτα αποτελεσματα, θα τα καταλαβει ο κοσμος, και τοτε δεν θα τον κουνησει κανεις. Αρκει να αποφυγει νεα αυτογκόλ όπως τις μειώσεις των 15 ευρω σε μισθους & συνταξεις 700ευρω. Ειναι αστειο.

  Απολυστε ΕΝΑΝ μετακλητο (πχ) που παιρνει 5.000 και γλυτωσαν την μειωση 333 ατομα... μια απλη διάιρεση με το κομπιουτεράκι ειναι...

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Lampros 24/08/2012 09:20:19

   Εγώ σου βρήκα πως να γλιτώσουν όλες οι περικοπές στις συντάξεις των 700€ αρκεί να μαζευτούν και να κλείσουν 3 μαγαζιά: ΕΡΤ ΕΕΕΠ & κανάλι της Βουλής ....μην πω πάλι για μετακλητούς συμβούλους βουλευτικά και Υπουργικά Γραφεία ΔΙΒΕΤ ΔΕΤΕ και προσωπικές διαφορές θα γλιτώσουν και όλες οι αναπηρικές....

   - h__p://www.enimerosi24.gr/75842/%CE%BF-%CE%BC%CE%AC%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83/

   -h__p://nonews-news.blogspot.gr/2012/08/blog-post_9231.html

 3. πολιτης avatar
  πολιτης 24/08/2012 09:17:28

  εδω και τωρα να κοψει με το μαχαιρι τον ομφαλιο λωρο πολιτικων - κρατους. δεν ειναι δυνατον οι βουλευτευς να θεωρουν τη χωρα τσιφλικι τους. να κανουν οτι θελουν και να ειναι στο απυροβλητο. ο νομος για τα συγγενικα προσωπα να εχει αναδρομικη ισχυ και να απολυθουν ολοι οι αδελφοξαδελφοι, νυφες, γαμπροεγγονοδισεγγονα.
  τελος στη βιομηχανια μετακλητων στα υπουργεια.

  καντο κε σαμαρα να σου βγαλουν ολοι το καπελο. κανε τα αυτονοητα να δεις πως οχι μονο παιρνεις στις επομενες εκλογες αυτοδυναμια αλλα απολυτη πλειοψηφια.....

  • tak avatar
   tak @ πολιτης 24/08/2012 12:57:59

   Να δεις που θα το κάνει... Να τους πατήσει όλους κάτω, ο λαός δεν λυπάται αυτούς που τον καταχρέωσαν... Όπως το λέτε κύριε είναι, ο λαός θα δει αυτά και θα καταλάβει... Όπως καταλαβαίνει και τις προσπάθειές του να σώσει τη χώρα...

  • nestrom avatar
   nestrom @ πολιτης 24/08/2012 13:47:51

   Φίλε μου, υποτιμάς τον αριθμό των φαύλων.
   Είναι πάρα πολλοί και δεν είναι διατεθειμένοι να παραδώσουν τα προνόμια.

  • korneliuss avatar
   korneliuss @ πολιτης 25/08/2012 00:57:06

   Ιθαγενή, υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού δεν έχεις πει ότι είσαι; Σε τρώει η δουλειά κι εσένα καημένε. 9:17 αντί να δουλεύεις στην υπηρεσία σου κάθεσε και ποστάρεις στο antinews. Χτυπάτε κάρτα στις οκτώ το πρωί και μετά κάνετε βόλτες στην Ερμού. Κάτι κηφήνες σαν εσένα διέλυσαν την Ελλάδα.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ korneliuss 25/08/2012 10:17:20

    Αδειούχος φίλε μου αδειούχος και σαν ...υψηλόμισθος σπίτι για διακοπές και μπάνιο με πούλμαν το απόγευμα.
    Να βρίζεις είναι ωραίο όταν έχεις μάθεις μόνο να γλείφεις η κριτική πονά, όσο αφορά το κηφήνας.

    ΥΓ

    Αντίο μετά από 4 χρόνια εγώ ...ταλιμπάν δεν γίνομαι καθώς έχω μάθει και να σκέφτομαι και να μιλώ ως πολίτης γιατί ήμουν είμαι και θα είμαι δεξιός όχι χειροκροτητής οπαδός

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ Ο Ιθαγενής 25/08/2012 10:53:26

     Ιθαγενή Καλημέρα και καλές διακοπές , έστω περιορισμένα.

     "Αντίο μετά από 4 χρόνια" ;;;;;;;

 4. Αξύριστος Μαρξιστής avatar
  Αξύριστος Μαρξιστής 24/08/2012 09:23:52

  Συμφωνώ με τον Lampro, σε κανένα εξάμηνο θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα.
  Προσωπικά πιστεύω το καλύτερο μέτρο απ΄όλα είναι για το παρεμπόριο με ίδρυση υπηρεσίας από τους ίδιους τους φορείς (εμπόρους,καταστηματάρχες κλπ) και όργανα του κράτους.Στην ουσία καταργεί με νόμιμο τρόπο την "ακτιβιστική" δράση του ΣΥΡΙΖΑ, ως υποστηρικτή κάθε παρανομίας. Στην πραγματικότητα είναι το μέτρο που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην λαθρομετανάστευση.Οι λαθρομετανάστες δεν θα μπορούν να κάνουν απόσβεση στα λεφτά που πληρώνουν για να έρθουν.

  • mastihas avatar
   mastihas @ Αξύριστος Μαρξιστής 24/08/2012 10:49:05

   παιδιά να ξεβρωμίσουμε από τα σκουπίδια που λέει και ο σύντροφος Ηλίας και όλα θα πάρουν το δρόμο τους.

 5. blue nile avatar
  blue nile 24/08/2012 09:44:21

  Συζητούσαμε σε μια παρέα προχθές τα πεπραγμένα του Σαμαρά από την στιγμή της εσωκομματικής του νίκης και μετά.
  Επέμενα ότι ο Σαμαράς κομίζει κάτι καινούργιο στην πολιτική ζωή.
  Αρχής γενομένης με τον τρόπο που αντιμετώπισε τους μέχρι πρότινος ντορικούς του αντιπάλους και το ότι ως αντιπολίτευση ψήφιζε στο κοινοβούλιο κυβερνητικές προτάσεις όταν συμφωνούσε.
  Με το που ανέλαβε πρωθυπουργός συνεχίζει να προσπαθεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα.
  Η απάντηση των περισσότερων φίλων μου σ'αυτά ήταν ότι όλα όσα έκανε και κάνει ο Σαμαράς ...είναι αυτονόητα.
  Σωπάτε ρε παλικάρια ...και γιατί τότε δεν τα έκανε κανένας άλλος;

  • mastihas avatar
   mastihas @ blue nile 24/08/2012 10:47:35

   O Σαμαράς είναι διαφορετική περίπτωση. Η επαναδιαπραγμάτευση φαίνεται να παίρνει το δρόμο της. Ας τον έχει ο Θεός καλά!!

   • Φιλιππος avatar
    Φιλιππος @ mastihas 24/08/2012 16:10:42

    Μετα τη συναντηση με τη Μερκελ οντως εχει παρει το δρομο της,προς τις καλενδες.Εκει που εχουν ολα μα ολα οσα υποσχεθηκε πριν αλλα και μετα τις εκλογες,και ο Θεος να εχει καλα εμας για να αντεξουμε τα δεινα που μας επιφυλασει η εμμονη καποιων για εξουσια.

 6. man8os avatar
  man8os 24/08/2012 10:36:45

  Μεχρι στιγμης τα παει πολυ καλα, εγω εχω μερικα παραπονα μικροτερης σημασιας, ας πουμε οτι δεν πηρε θεση για το διασυρμο μας στους Ολυμπιακους με την αθλητρια, στο οτι εχω ακουσει για περικοπες σε χαμηλες συνταξεις κατω απο 700Ε και οτι εχω ακουσει κατι για μειωσεις μισθων στο στρατο.

  • mastihas avatar
   mastihas @ man8os 24/08/2012 10:42:39

   Μάνθο μην κρίνεις για να μην κριθείς. Κανείς αλάνθαστος. Εσύ είσαι;

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ man8os 24/08/2012 12:39:44

   Mάνθο εγώ δεν περίμενα θέση γιατί δεν είναι σαν τους άλλους του μπλα μπλα. Πράξεις περιμένω. Ξήλωμα των δύοβαχρείων που είχαν το θράσσος μέχρι και να παρελάσουν πρώτοι, μπροστά από τους αθλητές! Αν πάμε στην Βραζιλία με αυτούς τους δύο κοπρίτες, είμαστε σούργελα εθνικώς. Ξέρουμε όμως πως ο Σαμαράς δεν τα γουστάρει τα σούργελα...

 7. Φιλιππος avatar
  Φιλιππος 24/08/2012 10:46:03

  Για οσα ειχε υποσχεθει ακομα και μετα τις εκλογες δεν ισχυει το ρητο; Θα αναφερω απλως την επαναδιαπραγματευση,την ανακουφιση,τα ισοδυναμα,την επαναφορα των κατωτερων συνταξεων,το ΦΠΑ εστιασης το ενιαιο χαρατσι,ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και πολλα αλλα που δυστυχως για μας ο χρονος τα ξεθωριαζει στο μυαλο μας (κι σ'αυτο πονταρουν)Το να εργαζεται ο πρωθυπουργος μιας χεωκοπημενης χωρας απο νωρις το πρωι και μαλιστα σκληρα δεν ειναι και για παρασημο,ειναι χρεος του.Ο ελεγχος του ποθεν εσχες θα εμφανισει σε καποια δυσκολη στιγμη της κυβερνησης (και απο δω και περα θα ειναι παρα πολλες) ενα ονομα πολιτικου,αγνωστου κατα προτιμηση στο πολυ κοσμο,που ή θα εχει πεθανει ή θα εχει αποσυρθει πολλα χρονια πριν και θα απασχολησει τα μεσα της "διαπλοκης"για καμμια εβδομαδα μεχρι να ηρεμησουν τα πραγματα και παμε παρακατω.Το αισχος τοσο μετα τις εκλογες με το επιδομα Πολυδωρα οσο και τωρα με τις προσληψεις τραγακη και σια δεν τελειωνει μονο με ρητες απαγορευσεις.

 8. anetos avatar
  anetos 24/08/2012 10:55:59

  κατι σχετικο και ενδιαφερον

  http://www.capital.gr/News.asp?id=1594797

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ anetos 24/08/2012 14:12:25

   Στο μυαλό του Αντώνη Σαμαρά
   Tου Στεφανου Κασιματη

   Αν τα Χριστούγεννα ήταν το καλοκαίρι, ίσως να υπέκυπτα στον πειρασμό της σκέψης ότι τον επισκέφθηκε το πνεύμα των Χριστουγέννων, του έδειξε τα λάθη της περασμένης ζωής του και τις επιπτώσεις που είχαν, με αποτέλεσμα αυτός, σαν τον Εμπενίζερ Σκρουτζ, να γίνει άλλος άνθρωπος. Αλλά τέτοιες μαγικές μεταμορφώσεις έχουν τη θέση τους μόνον σε αφηγήματα του Ντίκενς και, πάντως, τα Χριστούγεννα δεν είναι το καλοκαίρι... Αρα το ερώτημα, τι έχει συμβεί στον Αντώνη Σαμαρά, παραμένει: πώς εξηγείται, δηλαδή, η μεταμόρφωσή του από κλασικό λαϊκιστή παλαιάς κοπής σε πρωθυπουργό του οποίου τα δείγματα γραφής -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- γεννούν την ελπίδα ότι ίσως αυτός ο τόπος έχει, επιτέλους, στο τιμόνι έναν πολιτικό διατεθειμένο να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα θέματα χωρίς τον φόβο του πολιτικού κόστους;

   Επειδή θαυματουργικές μεταμορφώσεις δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα (πολύ περισσότερο, δε, για όσους έχουν πια συμπληρώσει την έκτη δεκαετία της ζωής τους...), η απάντηση πρέπει να αναζητηθεί μέσα στο πλαίσιο των δεδομένων που έχουμε για τον Αντώνη Σαμαρά. Τι είναι αυτός ο άνθρωπος λοιπόν; Ενας φιλόδοξος επαγγελματίας της πολιτικής, με την πλήρη έννοια του όρου. Αυτό είναι, αυτό ξέρει να κάνει· έξω από τον κόσμο της πολιτικής, θα έλεγε κανείς ότι η ζωή γι’ αυτόν χάνει το νόημά της -το τελευταίο, τολμώ να πω ότι το έχει αποδείξει, τη δεκαετία κατά την οποία έμεινε εκτός. Ο Α. Σαμαράς έχει ήδη βιώσει μια ολική καταστροφή, με την περιπέτεια της Πολιτικής Ανοιξης, αλλά και το θαύμα της πολιτικής ανάστασης, με την ευκαιρία που του έδωσαν ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα (άθελά της, είναι αλήθεια). Επιπλέον, έζησε προσφάτως και μια δεύτερη καταστροφή με το 18% στις εκλογές του Μαΐου και αν τελικά επιβίωσε αυτό το οφείλει στο ότι η καταστροφή ήταν γενικευμένη και δεν άφησε τίποτε όρθιο στο παλαιό κομματικό σύστημα. Περιθώρια, λοιπόν, για άλλα θαύματα στον πολιτικό βίο του δεν υπάρχουν: η τύχη του έχει καταβάλει και προκαταβολές.

   Ωστόσο, προϋπόθεση για να εξηγήσουμε τον ευχάριστα απρόσμενο συνδυασμό δυναμισμού και πραγματισμού, που χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό Σαμαρά, αφότου ξεμπέρδεψε από το γνωστό οφθαλμολογικό πρόβλημα, είναι να απαντήσουμε σε ένα άλλο ερώτημα: Πόσο θα αντέξει αυτή η κυβέρνηση; Ή, μάλλον, υπάρχει κανείς να πιστεύει -στα σοβαρά- ότι η διάρκειά της θα καταφέρει να ξεπεράσει τον ένα χρόνο; (Αν η πρόβλεψη αποδειχθεί πολύ γενναιόδωρη, δεν ευθύνομαι εγώ - φταίει η νωχέλεια των διακοπών που άμβλυνε την κρίση μου...)

   Βλέπουμε ήδη τις αντιδράσεις που προκαλεί η εφεδρεία στους κόλπους της ΔΗΜΑΡ και πως δοκιμάζεται η σύνεση που έχει δείξει ώς τώρα ο Φώτης Κουβέλης. Μεσοπρόθεσμα, αμφίβολη είναι και η στάση του ΠΑΣΟΚ, κόμματος εκ της φύσεως του καταδικασμένου σε ακινησία από την ώρα που ξέσπασε η κρίση. Διότι είναι μεν εγκλωβισμένο -εκ του προσφάτου κυβερνητικού παρελθόντος του- στη στήριξη της κυβέρνησης, αλλά κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την αντίδραση του ευέξαπτου Βενιζέλου που ασφυκτιά στριμωγμένος στη γωνία, καθώς θα βλέπει το κόμμα του από μέρα σε μέρα να φθίνει. Για πόσο ακόμη θα διασκεδάζει την απελπισία του με ασκήσεις ρητορικής που δεν τις προσέχει κανείς; Και τι θα γίνει όταν συνειδητοποιήσει το αδιέξοδο; Ας μην ξεχνάμε, δε, ότι ο βασικός παράγοντας πίεσης και των δύο κομμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ -πιστός στην πλέον ιερή παράδοση της ανανεωτικής Αριστεράς, την καλοπέραση- βρίσκεται ακόμη σε διακοπές.

   Επομένως, εφόσον ο Α. Σαμαράς είναι αποφασισμένος να μην σπαταλήσει την τελευταία ευκαιρία της ζωής του, έχει μόνον έναν δρόμο μπροστά του: τις επόμενες εκλογές, όποτε γίνουν. Γι’ αυτές προετοιμάζεται από τώρα, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του και εκπλήσσοντας ευχάριστα όλους εκείνους που τον ψήφισαν εξ ανάγκης τον περασμένο Ιούνιο. Φαίνεται ότι η σύγκριση του 18% του Μαΐου με το 30% του Ιουνίου του άνοιξε τα μάτια - αν δεν μου παρεξηγείτε το ολίγον ασεβές λογοπαίγνιο...

   Το γεγονός είναι, πάντως, ότι οι πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, που μάλιστα διεξήχθησαν με όρους πολύ σκληρότερους για τη σωτηρία της χώρας, έδειξαν ότι εκτός από το μέτωπο των αυτοκαταστροφικών που επιλέγουν δραχμή, ουρές και σοσιαλισμό τύπου Τσάβες, σχηματίζεται και το μέτωπο εκείνων που θα αντισταθούν στην οπισθοδρόμηση της χώρας. Και είναι λογικό, αφού η συζήτηση για την κρίση, που διεξάγεται (όπως τέλος πάντων διεξάγεται...) δύο χρόνια τώρα, δεν τρομάζει μόνον, αλλά διαφωτίζει κιόλας όσους έχουν τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά στην πραγματικότητα.

   Αυτού του κοινωνικού μετώπου, που ακόμη είναι άμορφο και, βέβαια, μόνο η Ν.Δ. μπορεί να το εκφράσει καλύτερα, θέλει να ηγηθεί ο Σαμαράς. Αντιλαμβάνεται ότι δεν θα αργήσει και πάρα πολύ η στιγμή που θα πρέπει να απευθυνθεί στον λαό και να τους πει: «Αυτά έκανα με το ένα χέρι ελεύθερο (σ.τ.σ: και με το ένα μάτι, θα έλεγα εγώ, αν μου επιτρέπεται το χιούμορ με αυτά τα πράγματα...) λύστε μου και το άλλο, να σας δείξω τι άλλο μπορώ». Γι’ αυτό προετοιμάζεται και διαμηνύει ότι είναι διατεθειμένος να περάσει τις περικοπές έστω και με την οριακή πλειοψηφία των 151 ψήφων, γι’ αυτό αγωνίζεται να αποδείξει την αξιοπιστία του στους εταίρους και δανειστές μας, γι’ αυτό προσπαθεί να δείξει στους ψηφοφόρους ότι αντιμετωπίζει τη λαθρομετανάστευση - ή, έστω, τις πιο αισθητές επιπτώσεις της. Αν αυτές είναι πράγματι οι προθέσεις του, εγώ τίποτε το ηθικά μεμπτό δεν βρίσκω σε αυτές. (Αυτή είναι η φύση των πραγμάτων - αν οι άνθρωποι ήσαν άγγελοι, τι θα τις χρειαζόμασταν τις κυβερνήσεις;) Αν το προσωπικό συμφέρον του συμπλέει με το συμφέρον της χώρας, τόσο το καλύτερο για την χώρα.
   kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_23/08/2012_457897

 9. partyman avatar
  partyman 24/08/2012 10:57:54

  άλλο ένα εξευτελιστικό άρθρο, έτσι για να μην τρέφουμε φρούδες ελπίδες:

  http://www.bild.de/politik/inland/griechenland-krise/brief-an-premier-samaras-schulden-rueckzahlung-bitte-schriftlich-25837096.bild.html

  και μην ξεχνάτε ότι στην bild έδωσε και συνέντευξη ο Σαμαράς..

 10. sofia avatar
  sofia 24/08/2012 10:59:27

  Μπράβο στον πρόεδρο, από ότι φαίνεται έχει καταλάβει πιο είναι το κύριο σημείο που πρέπει να ρίξει το βάρος:

  http://www.xrimaonline.gr/192279/samaras-proteraiothta-moy-einai-na-epanaferw-thn-pisth-ston-ellhniko-lao

  μπράβο...

 11. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 24/08/2012 11:02:14

  Τυχερέ Σαμαρά! Δεν χρειάζεται να σπάσεις το κεφάλι σου για να κυβερνάς μέχρι να γεράσεις. Κάνε απλά το αυτονόητο: σκούπα, φαράσι και...έξω κοπρίτες. Τόσο απλά. Θα μείνεις στην ιστορία ως ο κυβερνήτης του αυτονόητου. Η απλή λογική επίσης λέει ότι πρώτα καθαρίζουμε το χώρο τον δικό μας και μετά του γείτονα. Τί λες μπαρμπα-Τραγάκη;

 12. Αριστόδικος avatar
  Αριστόδικος 24/08/2012 11:24:25

  Αυτή είναι η σημαντικότερη είδηση αλλά δεν παίζεται σχεδόν πουθενά.

  Όσο η ΝΔ δεν κάνει εξεταστική για το ρόλο ΓΑΠ στην επεισοδιακή έξοδο της Ελλάδας από τις αγορές και την βίαιη υπαγωγή μας στο ΔΝΤ, κρατάω μικρό καλάθι.

  Εάν δούμε κιόλας καταψήφιση της παραπομπής ΓΑΠ, τότε μπορούμε να μιλάνε για πλήρη συγκάλυψη του εγκλήματος.
  Έχουμε και τα χθεσινά με τον συμβιβασμό-πλυντήριο της Ζίμενς και δεν βλέπω φως.

 13. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 24/08/2012 11:47:56

  +100000

 14. chris avatar
  chris 24/08/2012 11:48:25

  Τα πρώτα σημάδια είναι θετικά και όπως λέει ο λαός: «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται».
  Ποιο πρωι, αυτο πριν τις εκλογες , ή μετα τις εκλογες;
  Αρχιζει το λιβανισμα, αρα η συγκυβερνηση ξεκινα την πτωση.
  Καλα τελειωματα

 15. Αλέξανδρος avatar
  Αλέξανδρος 24/08/2012 12:07:10

  Δέ θέλω να υπονομεύσω τις προσπάθειές του ...
  Αλλά εάν δε βγεί αύριο το πρωί στην τηλεόραση και να προβεί στην δήλωση :
  Άρση μονιμότητας για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους ......
  Δέ πρόκειται να αλλάξει τίποτε ......
  Βέβαια εάν το κάνει θα γραφούν μόνο για αυτό , εκατοντάδες σελίδες στο μέλλον για την πάρτη του .
  Ή θα φτιάξουμε το Κράτος μας παρόμοιο με της γερμανίας , σε δομές , θεσμούς και σοβαρότητα , ή θα αλλάξει και αυτός και θα αναζητούμε πάλι Ηγέτη για τον τόπο μας ...

  *Υ.Γ. Για την ταχύτητα των αποφάσεών του σε καίρια θέματα τον βαθμολογώ...........με 10 !!!
  Λαθρομετανάστευση , Χαλυβουργία , Συλλήψεις κακοποιών στοιχείων και οργάνωση .... απαγόρευση προσλήψεων συγγενών των βολευτών και άλλα πολλά ....
  Ήρθε ο καιρός να φτιάξει και τον άρρωστο και εμετικό δημόσιο τομέα ...
  Δια να σωθεί επιτέλους αυτός ο τόπος ...
  Τα αυτονόητα στην ελλάδα πλέον , προϋποθέτουν Ηγετικές αποφάσεις ....
  Για να δούμε εάν τις έχει ο Κύριος Πρωθυπουργός !

  *Υ.Γ2 Συγκρίνοντάς τον με τον ΓΑΠ μου έρχεται , είτε να γελάσω , είτε να κλάψω .... ( δε σχολιάζω περαιτέρω )

  Ο Σαμαράς έχεις όλες τις ελπίδες του Ελληνικού λαού και Έθνους με το μέρος του !!!!

 16. xp avatar
  xp 24/08/2012 12:19:05

  Από τον τρόπο που θα χειριστεί την κρίση θα κριθεί και ίδιος.Αυτά που έκανε στο εσωτερικό (ΜΚΟ κτλ) είναι πολύ θετικά και δείχνουν ένα άλλο πρόσωπο στην πολιτική .Οσο αφορά την κρίση δεν είναι ο πιλότος αλλά μάλλον φροντιστής του αεροπλάνου.Βεβαίως σχεδόν όλες οι προθέσεις και οι ενέργειες στο γνωστό θέμα καλύπτονται από μυστικότητα (και έτσι πρέπει να είναι) ,αλλά η τακτική του με την Γερμανία μου φαίνεται λάθος.Πιστεύω ότι πάντα η Γερμανία ήταν τυχοδιωκτική και η εξευμένιση της απλώς θα μας μπλέξει περισσότερο.Ελπίζω να κάνω λάθος.......

 17. no fear avatar
  no fear 24/08/2012 12:21:10

  Χρόνια είχα την απορία που συνεχιζόταν με νεύρα και κατέληγε σε απογοήτευση.-Ωραία..Να δεχθώ οτι η ασκούμενη οικονομική πολιτική είναι μονόδρομος όπως μας λένε.Στα υπόλοιπα ζητήματα τί γίνεται?Ποιός ο ρόλος των άλλων υπουργών?Δεν μπορούν να λύνουν προβλήματα χωρίς να απαιτούνται χρήματα?Φαίνεται τελικά οτι ο Αντώνης Σαμαράς είχε τα ίδια νεύρα όπως και εμείς και είδε την πολιτική διαφορετικά.Κάτι αλλάζει τελικά προς το καλύτερο και συμβολικά και ουσιαστικά.Και την νέα εικόνα την εισπράττουν οι εντός και οι εκτός,αρκεί να υπάρχει συνέχεια.Σε ό,τι αφορά το 5ευρω ή 10ευρω-το περισσότερο-αν κληθούν να πληρώσουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι,το βλέπω ως συμβολική κίνηση συμβολής όλων στην εθνική προσπάθεια για τη σωτηρία της πατρίδας.Είναι δε βέβαιο οτι θα το δώσουν ευχαρίστως όταν βλέπουν αντίστοιχα αποτελέσματα στον τομέα της φοροδιαφυγής και των παρανομιών .

 18. πολίτης avatar
  πολίτης 24/08/2012 12:28:44

  Απλά γράφω για να διευκρινίσω ότι ο "πολιτης" που γράφει παραπάνω δεν έχει καμιά σχέση με μένα. Μας χωρίζουν αμέτρητοι τόνοι και χιλιόμετρα στην ιδεολογία νομίζω...αν και συμφωνώ με το σχόλιο του συνονόματου μέχρι τη φράση "υπουργεία"

 19. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 24/08/2012 12:37:21

  H αλήθεια είναι, οτι εξ΄αρχής ο κ. Α. Σαμαράς επιχειρεί με συστηματική επιμονή, να επιβάλλει διά του δικού του παραδείγματος ένα άλλο ύφος και ήθος (το προσωπικό του προφανώς), σε άξεστους, αγενείς, υπερφίαλους, αλαζόνες, υστερόβουλους, ψωνισμένους και αρχομανείς ως επί το πλείστον ''συναδέλφους'' και ''συνεργάτες''. Επίσης διά του προσωπικού του παραδείγματος, επιχειρεί ταυτόχρονα με έναν έμμεσο τρόπο, να ...προσανατολίσει διαφορετικά και τον αλλοτριωμένο από τα 30 χρόνια προηγηθείσας εκμαυλιστικής και καταστροφικής του ''εκπαίδευσης'' από τσαρλατάνους κι απατεώνες, Ελληνικό λαό. Όταν ο Ηγέτης παρουσιάζεται λιτός, σεμνός, εργατικός, τίμιος, ειλικρινής, συνεπής, σοβαρός και δίκαιος, τότε το μήνυμα που λαμβάνει ο πολίτης είναι οτι κι ο ίδιος οφείλει να συμπεριφέρεται με απόλυτη συνέπεια σε αρχές και αξίες κι όχι να αναπαράγει χυδαιωδώς την παρακμή και την ευτέλεια που εισπράττει από τη συμπεριφορά των ...εκλεκτών του. Τόσο απλό, τόσο σπάνιο και για τα Ελληνικά δεδομένα, τόσο ανεκτίμητο εγχείρημα !!!! Επαναστατικό θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί… Δεν ξέρουμε βέβαια τι θα καταφέρουν να…αφομοιώσουν τελικά πολίτες και ....πολιτικοί παράγοντες από αυτά τα ανώτερης ποιότητας μηνύματα, αλλά σίγουρα η προσπάθεια, η διάθεση και τα κίνητρα είναι απόλυτα σεβαστά, σχεδόν θαυμαστά !!!!! Κύριε Α. Σαμαρά, αποτελείτε μία πολύ ευχάριστη έκπληξη για κάθε καλόπιστο Έλληνα και δείχνετε αποφασισμένος να μην υποχωρήσετε, να μην ….κουραστείτε και να μην παραιτηθείτε από τους στόχους σας. Μένει με το πέρασμα του χρόνου, να τολμήσετε τις αναγκαίες εκείνες συγκρούσεις, τις ρήξεις και τις ανατροπές, που θα διαλύσουν διά παντός τα αισχρά (μεγαλο)κατεστημένα και τα (μικρο)συμφεροντολογικά βιλαέτια που καταδυναστεύουν χρόνια την Ελληνική κοινωνία. Τολμήστε, επιμείνετε, ρισκάρετε και συνεχίστε να μην ομοιάζετε σε τίποτε με τους παρελθόντες αποτυχημένους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου. Η πολιτική είναι για τους ταλαντούχους έμπνευση και πάθος και δημιουργία μιας νέας, ανώτερης πραγματικότητας. Μόνο για τους ατάλαντους διαχειριστές, πολιτική είναι η …’’τέχνη του εφικτού’’. Το όραμα και η πραγμάτωσή του είναι το απόλυτο ζητούμενο.

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ BLACKQUEEN 24/08/2012 15:20:12

   Ακριβώς! Δια του παραδείγματος!
   Όπως μας μεγάλωσαν οι γονέοι μας και οι δασκάλοι μας!
   Μπράβο για την ενάργεια στισ επισημάνσεισ σου, μπλακκουήν!

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ BLACKQUEEN 24/08/2012 22:28:11

   «Όταν ο Ηγέτης παρουσιάζεται λιτός, σεμνός, εργατικός, τίμιος, ειλικρινής, συνεπής, σοβαρός και δίκαιος, τότε το μήνυμα που λαμβάνει ο πολίτης είναι οτι κι ο ίδιος οφείλει να συμπεριφέρεται με απόλυτη συνέπεια σε αρχές και αξίες κι όχι να αναπαράγει χυδαιωδώς την παρακμή και την ευτέλεια που εισπράττει από τη συμπεριφορά των …εκλεκτών του. Τόσο απλό, τόσο σπάνιο και για τα Ελληνικά δεδομένα, τόσο ανεκτίμητο εγχείρημα !!!! Επαναστατικό θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί… »

   «Τόσο απλό, τόσο σπάνιο και για τα Ελληνικά δεδομένα»

   Μά τί λέτε; Τέτοιους προβληματισμούς είχε καί ο Σουρής.
   Ευτυχώς, πού εμείς οι μοδέρνοι έλληνες μάθαμε καί δέν είμαστε σάν τούς προπαπούδες μας.

   Ο Ρωμηός

   Στον καφενέ από έξω σαν μπέης ξαπλωμένος,
   του ηλίου τις ακτίνες αχόρταγα ρουφώ,
   και στων εφημερίδων τα νέα βυθισμένος,
   κανέναν δεν κοιτάζω, κανέναν δεν ψηφώ.
   Σε μία καρέκλα τόνα ποδάρι μου τεντώνω,
   το άλλο σε μίαν άλλη, κι ολίγο παρεκεί
   Αφήνω το καπέλο, και αρχινώ με τόνο
   τους υπουργούς να βρίζω και την πολιτική.
   Ψυχή μου! τί λιακάδα! τί ουρανός ! τί φύσις !
   αχνίζει εμπροστά μου ο καϊμακλής καφές,
   κι εγώ κατεμπνευσμένος για όλα φέρνω κρίσεις,
   και μόνος μου τις βρίσκω μεγάλες και σοφές.
   Βρίζω Εγγλέζους, Ρώσους, και όποιους άλλους θέλω,
   και στρίβω το μουστάκι με αγέρωχο πολύ,
   και μέσα στο θυμό μου κατά διαόλου στέλλω
   τον ίδιον εαυτό μου, και γίνομαι σκυλί.
   Φέρνω τον νούν στον Διάκο και εις τον Καραΐσκο,
   κατενθουσιασμένος τα γένια μου μαδώ,
   τον Έλληνα εις όλα ανώτερο τον βρίσκω,
   κι επάνω στην καρέκλα χαρούμενος πηδώ.
   Την φίλη μας Ευρώπη με πέντε φασκελώνω,
   επάνω στο τραπέζι τον γρόθο μου κτυπώ...
   εχύθη ο καφές μου , τα ρούχα μου λερώνω,
   κι όσες βλαστήμιες ξέρω αρχίζω να τις πω.
   Στον καφετζή ξεσπάω... φωτιά κι εκείνος παίρνει.
   Αμέσως άνω κάτω του κάνω τον μπουφέ,
   τον βρίζω και με βρίζει, τον δέρνω και με δέρνει,
   και τέλος... δεν πληρώνω δεκάρα τον καφέ

   Γ. Σουρής

 20. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 24/08/2012 12:48:08

  Ο αξέχαστος Ανδρέας Λεντάκης είχε πεί στη Βουλή. "Ο Σαμαράς είναι το διαμάντι του Κοινοβουλίου".

 21. rally monkey avatar
  rally monkey 24/08/2012 12:51:26

  ..χωρις να επιχειρησει να κανει εστω την παραμικρη αναφορα στο οτι η κοινη γνωμη στην Γερμανια ειδικα εχει βομβαρδιστει με ασυστολα ψευδη οσον αφορα την Ελλαδα (ας ελεγε ´ανακριβειες' αν ηθελε να ειναι πιο διπλωματικος)...

 22. ΚΟΥΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΚΟΥΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 24/08/2012 13:12:34

  ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΛΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 23. Factorx avatar
  Factorx 24/08/2012 13:15:23

  ραντεβου του χρόνου, ίδια ημέρα, ίδια ώρα

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ Factorx 24/08/2012 15:58:36

   ...... Ναι. Στο Da Capo, στο Κολωνάκι. Θα τον γνωρίσεις γιατί θα κρατάει ένα κόκκινο τριαντάφυλλο.... Αν έχεις δίκιο εσύ κερνάει, διαφορετικά κερνάς .... :-))

 24. Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
  Βαγγέλης, Πειραιάς 24/08/2012 13:20:51

  Αναμένω
  1. Σοβαρά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής των ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ στην ΕΛΛΑΔΑ για την χρονική περίοδο που ορίζουν οι νομοί (και τα χρόνια αυτά είναι πολλά μα πάρα πολλά… εάν κανένας θέλει να εφαρμόσει τους νόμους)

  2. Την σύστασης και ορθή λειτουργιά (σ.σ. δεν αρκεί η απλή σύσταση αλλά και η παραγωγή (πραγματικών αποτελεσμάτων) ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ που θα προωθήσει τον ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ – ή και τον αρχικό έλεγχο – των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των εν ζωή ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ που έχουν θητεύσει σε ανώτερες και σημαντικές ΘΕΣΕΙΣ από το 1974 ως και το 2012.

  Και δυο επισημάνσεις:
  α. ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ποιες είναι οι πολύ σημαντικές θέσεις και οι θέσεις κλειδιά στις εφορίες.

  β. Στην γλωσσά της ΑΓΟΡΑΣ οι θέσεις αυτές λέγονται και ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΓΑΖΙΑ και έχουν μεγάλη αξία σε όρους αέρα. Και ο νοών νοείτε.

  Ας πράξει αυτά η κυβέρνηση και θα δεις για ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΕΛΑΗΔΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΙΑΣΤΕΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ η οποία είναι και η κατεξοχήν υπεύθυνη για τα δημοσιοοικονομικά ελλείμματα.

  Άπλες και αντρικές κουβέντες. Εδώ θα κριθεί ο πατριωτισμός και το μέγεθος του κάθε πολίτικου άνδρα.

  Σωστές οι επισημάνσεις του www.antinews.gr και σε συμβολικό επίπεδο καλές οι πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, αλλά δυστυχώς αυτά είναι δευτερεύοντα ζητήματα.

  Οι πραγματικές προκλήσεις έγκειται σε αυτά τα παρέθεσα παραπάνω. Ιδου λοιπόν η Ρόδος….

  Ας τα πράξει αυτά που προανέφερα ο Αντώνης σαμαράς και θα αλλάξουν πολλά και σε επίπεδο πολιτικών συσχετισμών καθώς και πάνω από όλα σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση των δημόσιων οικονομικών.

 25. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 24/08/2012 13:40:52

  Μία προσθήκη να κάνω το πόθεν έσχες δεν πρέπει να αφορά μόνον του πολτικούς αλλά και τους Δ.Υ δηλάδη εφορίακους γιατρούς δικαστικούς υπαλλήλους πολεοδομίας κλπ.

 26. anastosd avatar
  anastosd 24/08/2012 14:15:18

  Ο αληθινός άρχων ου πέφυκε το αυτώ συμφέρον σκοπείσθαι αλλά το τω αρχομένω.

  Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

 27. nik avatar
  nik 24/08/2012 19:23:56

  Ο Αντώνης Σαμαράς είναι καταδικασμένος να επιτύχει.

 28. μαρικα avatar
  μαρικα 25/08/2012 00:30:51

  Αντωνης Σαμαρας επιτελους και στην Ελλαδα ενας ανδρας με παντελονια.
  Στην Γερμανια αρχισε καπως να αλαζει το κλιμα υπερ της Ελλαδας,θα δουμε τις επομενες μερες τι θα γεινει,μεχρι τοτε ας εχουμε υπομονη και εμπιστοσυνη στον Πρωθυπουργο που προσπαθει να βγαλει το καρο απο τις λασπες.Τι νομιζεται εσεις ολοι εδω μεσα που σχολιαζεται αρνητικα ειναι ευκολη η δουλεια του κυριου Σαμαρα?Αν νομιζεται οτι ειναι ευκολη γιατι τοτε ο ΣΥΡΙΖΑ χαιροταν που δεν κερδισε τις εκλογιες?Μα φυσικα γιατι δεν μπορουν να βοηθησουν την Ελλαδα σε αυτην την φαση και ουτε το θελουν γιατι αν ηθελαν να βοηθησουν την κατασταση θα βουλωναν το στωμα τους οοοοοοοοοολοι γιατι ολοι φταινε για την κατασταση τις πατριδας μας.

 29. victoria (true) avatar
  victoria (true) 25/08/2012 00:56:11

  Για τον ίδιο το Σαμαρά δεν υπάρχει συζήτηση για τις προθέσεις του. Να δούμε αν θα επικρατήσουν, το εύχομαι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.