#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/03/2013 14:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: "Αν κάνουμε καλά τη δουλειά μας οι ακραίοι δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης"Αισιόδοξος πως η Ελλάδα θα βγει από την κρίση εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση για την αντιμετώπιση της βίας, που οργάνωσε η ΟΝΝΕΔ με τη συμμετοχή κεντροδεξιών νεολαιών από όλη την Ευρώπη, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Να είστε σίγουροι ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, θα βγει κερδισμένη από τη μάχη» τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως καμία χώρα δεν είναι καταδικασμένη αν δεν υποκύψει στη μοίρα της.

Ο κ. Σαμαράς παραδέχτηκε πως η Ελλάδα περνάει δύσκολες ώρες, τόνισε όμως πως η κυβέρνηση και η κοινωνία έχει αποφασίσει να μην υποκύψουν σε όσους μας ήθελαν τελειωμένους.

Όσον αφορά τα φαινόμενα βίας ο κ. Σαμαράς ζήτησε την καταδίκη τους, επισημαίνοντας πως σε αντίθετη περίπτωση «αν της δώσουμε χώρο θα διαλύσει την κοινωνία».

«Δεν φοβούμαστε να αντιπαρατεθούμε σε όσους προτάσσουν τη βία γιατί αν εμείς κάνουμε καλά τη δουλειά μας οι ακραίοι δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης» τόνισε ο κ. Σαμαράς εκφράζοντας την άποψη πως η «αριστερά συναντά την αναρχία, με τον λαϊκισμό να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο και η άκρα δεξιά δηλητηριάζει τον κόσμο και τα δύο άκρα τροφοδοτούν το ένα το άλλο και δηλητηριάζουν την κοινωνία» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ομιλία:

Φίλες και φίλοι,

ομοϊδεάτες της παγκόσμιας Κεντροδεξιάς,

Σας υποδεχόμαστε σήμερα στην Ελλάδα σε μια εποχή πραγματικά δύσκολη. Βρισκόμαστε στη μέση μιας τεράστιας προσπάθειας να ξεπεράσουμε μια κρίση πραγματικά πρωτόγνωρη. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να βλέπουμε εδώ πέρα, σήμερα, ανθρώπους από τέσσερις ηπείρους να συναντώνται, για να συζητήσουν το θέμα της βίας. Πόσο μάλλον, όταν αυτή η συζήτηση γίνεται σε ένα τέτοιο χώρο, που αποτελεί ένα παγκόσμιο σύμβολο Πολιτισμού και σύμβολο Δημοκρατίας…

Τα τελευταία χρόνια, σε πάρα πολλές χώρες, δοκιμάζονται οι αντιπροσωπευτικοί θεσμοί, κυρίως σε εκείνες τις χώρες που πλήττονται από τη λιτότητα και την ύφεση. Τα αίτια είναι πολλά, κυρίαρχα είναι δύο: είναι η απογοήτευση από τη διάψευση προσδοκιών και ο φόβος για το τι περιμένει αυτό τον κόσμο αύριο. Φόβος που έχει να κάνει κυρίως με την ανεργία, την ανεργία που διογκώνεται, ιδιαίτερα στα νέα τα παιδιά - στην Ελλάδα έχουμε φτάσει ένα εκρηκτικό ύψος του 60% για τους νέους ανθρώπους- αλλά και τη δημόσια ασφάλεια που δοκιμάζεται μαζί και με τα κύματα λαθρομετανάστευσης που και αυτά πολλαπλασιάζονται.

Πράγματι, έχει δίκιο ο πρόεδρος, όταν λέει η Αραβική Άνοιξη συνεχίζει να μας το θυμίζει. Και το φαινόμενο των Αγανακτισμένων στον υπόλοιπο κόσμο.

Ενιαία απάντηση σ’ αυτό δεν υπάρχει: Η άκρα Αριστερά συναντά την αναρχία, με το λαϊκισμό να αποτελεί το συνδετικό τους κρίκο. Όμως, δυστυχώς ο λαϊκισμός, όταν συνδυάζεται με την απόγνωση και τη δημαγωγία, μπορεί να γίνει ακόμα περισσότερο επικίνδυνος. Το είδαμε στα επεισόδια βίας σε πολλές χώρες, αλλά και σε φαινόμενα μισαλλοδοξίας. Και η άκρα Δεξιά, επίσης, συστηματικά καλλιεργεί τη μισαλλοδοξία και δηλητηριάζει τις κοινωνίες.

Το χειρότερο είναι ότι και τα δύο άκρα τροφοδοτούν το ένα το άλλο. Και διαλύουν τις κοινωνίες.

Όμως οι ιδέες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, που εμείς υπηρετούμε, έχουν επιβιώσει σε πολύ χειρότερες εποχές. Δε φοβόμαστε, επομένως, να αντιπαρατεθούμε με όσους επιλέγουν τη βία κόντρα στη λογική. Δεν φοβόμαστε και δεν διστάζουμε να αντιπαρατεθούμε με κηρύγματα μίσους.

Και δεν φοβόμαστε, γιατί πολύ απλά, αν εμείς κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, οι ακραίοι δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.

Φίλες και φίλοι,

Πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές. Περνάμε δύσκολα. Οι πολίτες πολλών ευρωπαϊκών χωρών περνούν δύσκολα…

Το νιώθω ως άνθρωπος, αλλά το νιώθω και ως πρωθυπουργός που καλούμαι να διαχειριστώ τις ελπίδες ενός λαού, ενός έθνους για ένα καλύτερο αύριο.

Δυστυχώς αυτά που περνάμε εδώ πέρα δεν είναι πρόβλημα μόνον Ελληνικό. Γνωρίζω και το άκουσα ότι προέρχεστε από χώρες που έχετε ζήσει πολλοί από εσάς και προσωπικά δύσκολες καταστάσεις. Ξέρετε ίσως καλύτερα από πολλούς άλλους τι θα πει βία και τι θα πει εξτρεμισμός. Τη βία, λοιπόν, πρέπει να την καταδικάζουμε στην οποιαδήποτε μορφή της, από όπου και αν προέρχεται.

Δίχως καμία απολύτως έκπτωση. Διότι αν της δώσουμε χώρο, θα διαλύσει την κοινωνία.

Και σ’ αυτή τη μάχη θεωρώ ότι έχουμε δύο συγκριτικά πλεονεκτήματα:

Πιστεύουμε εμείς στη Δημοκρατία, την οποία αυτοί απεχθάνονται και δεν ντρεπόμαστε γι’ αυτή την πίστη μας στη Δημοκρατία και για τις ιδέες μας.

Δεν χρειάζεται να κρύψουμε το πρόσωπό μας με κουκούλες, για να πούμε εκείνα που πιστεύουμε. Ούτε εκφραζόμαστε με άναρθρες κραυγές. Εμείς πιστεύουμε στην ατομική ελευθερία, αλλά και στην ατομική ευθύνη. Όπως πιστεύουμε και στη συνισταμένη των ατομικών συνειδήσεων: Η συνισταμένη των ατομικών συνειδήσεων είναι η ωριμότητα ενός ολόκληρου λαού να αποφασίζει για την τύχη του, όποτε του δίνεται αυτή η επιλογή.

Επομένως, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας. Να διαδώσουμε τις ιδέες μας, να ριζώσουμε τη Δημοκρατία και να υπηρετήσουμε την εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες, δίνοντάς τους τις επιλογές που πρέπει, ώστε να σώσουμε την Ελπίδα χωρίς ψεύτικα λόγια, χωρίς ξύλινα λόγια, χωρίς συνθήματα. Απλά με χειροπιαστή Ελπίδα. Γιατί Ελπίδα και Δημοκρατία είναι το πιο καλό φάρμακο εναντίον της βίας και του εξτρεμισμού…

Η Βία, λοιπόν, είναι εχθρός της Δημοκρατίας. Το έγκλημα είναι εχθρός της κοινωνίας. Η ανοχή στη βία και στο έγκλημα υπονομεύει τη δημοκρατία και διαλύει την κοινωνία.

Η Βία στηρίζεται στην αυθαιρεσία του ισχυρότερου. Η Δημοκρατία στηρίζεται στο νόμο, στη θέληση της πλειοψηφίας και στο δημόσιο συμφέρον.

Και εδώ είναι ακόμα μια άλλη διαφορά που έχουμε με τους ακραίους. Εμείς δουλεύουμε για το καλό των χωρών μας, δίχως να δείχνουμε μίσος για κανένα.

Να αγαπάς την πατρίδα σου, επομένως, σημαίνει να δουλεύεις για τη Δημοκρατία! Γιατί αυτά τα δύο – Πατρίδα και Δημοκρατία - είναι αλληλένδετα, είναι αξεχώριστα. Δεν μπορείς να υπηρετείς την Πατρίδα, χωρίς να υπηρετείς τη Δημοκρατία. Όπως δεν μπορείς να υπηρετείς τη Δημοκρατία χωρίς αγάπη για την Πατρίδα σου.

Πολύ κοντά σε αυτό το χώρο που βρίσκεστε, αγαπητοί φίλοι από το εξωτερικό, κάποτε ο Περικλής απήγγειλε τον εξαίσιο «Επιτάφιο Λόγο» του.

Ίσως είναι το πιο μνημειώδες παγκόσμιο έργο για την Δημοκρατία, που ταυτόχρονα μέσα του περιέχει όλα εκείνα που απ’ όλο τον κόσμο αναγνωρίστηκαν ως αγάπη και για την Πατρίδα.

Η χώρα μας, πράγματι, φίλες και φίλοι, περνάει ώρες επώδυνες. Έχουμε αποφασίσει να αναλάβουμε τις υποχρεώσεις μας, να μην υποκύψουμε σε εκείνους που στοιχημάτιζαν στη χρεοκοπία μας.

Κάποιοι μας ήθελαν τελειωμένους. Εμείς αποφασίσαμε να αντισταθούμε σ’ αυτή τη μοίρα που άλλοι είχαν αποφασίσει για μας. Και να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας…

Αν δείτε την Ιστορία την Ελληνική, θα αντιληφθείτε ότι πάντα είχαμε το θάρρος να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, το μερίδιο που μας αναλογεί - και πολλές φορές και μεγαλύτερο μερίδιο- αντιμετωπίζοντας απειλές τεράστιες για το Ελληνικό αριθμητικό μας μέγεθος.

Κι όμως πάντα τα καταφέρναμε και γινόμασταν η σπίθα που άναβε τη φωτιά της Ελπίδας και γι’ άλλους λαούς.

Να είστε βέβαιοι, λοιπόν, ότι η Ελλάδα και τώρα θα τα καταφέρει! Θα βγει καλύτερη και ισχυρότερη από πριν. Σας παρακαλώ, να το πάρετε αυτό το μήνυμα και να το μεταφέρετε στις πατρίδες σας.

Όχι ως κάτι ελπιδοφόρο μόνο για την Ελλάδα. Αλλά ως μήνυμα Ελπίδας για όλους τους λαούς που παλεύουν για Δημοκρατία.

Καμιά χώρα δεν είναι καταδικασμένη, αν δεν υποκύψει η ίδια στη μοίρα της...

Και όσοι ασπαζόμαστε αυτές τις αρχές και τις αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, δεν έχουμε μάθει να συμβιβαζόμαστε. Σ’ αυτό είμαστε ασυμβίβαστοι.

Στις δύσκολες ώρες γυρνάμε στα θεμελιώδη: Σε ιδανικά Ελευθερίας, Δημοκρατίας, αξιοπρέπειας, υπερηφάνειας.

Νιώθω συγκίνηση που είμαι εδώ ανάμεσά σας, ιδιαίτερα σε ανθρώπους με τους οποίους έχουμε κοινές αναφορές σε κοινές ιδέες και ιδανικά.

Να πω μόνο ότι μην ξεχνάτε ότι η ιδεολογία μας είναι αυτή που μας έχει μάθει να επιμένουμε και να νικάμε.

Και η νίκη μας θα είναι νίκη όλων των λαών μας.

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kostas avatar
  kostas 13/03/2013 15:17:29

  Το πόσο αριστερά βλέπεις κάποιον εξαρτάται και από το πόσο δεξιά βρίσκεσαι εσύ....έτσι όταν έλεγε η Ντ. Μπακογιάννη «Η νέα ηγεσία της ΝΔ βρίσκεται δεξιότερα από ποτέ», κανείς δεν φανταζόταν τότε ότι η πολιτική του Σαμαρά θα έφτανε στο σημείο να ταυτίζεται σε τόσα πολλά σημεία με αυτήν της Χρυσής Αυγής!!!

 2. fitsoulas avatar
  fitsoulas 13/03/2013 16:03:22

  Επιτέλους, ο Σαμαράς παίρνει την πρωτοβουλία κινήσεων! Ιδιαίτερα θετικό ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται σε χώρο του Μουσείου Ακρόπολης, προσθέτει ειδικό βάρος στις τοποθετήσεις!

 3. δημης avatar
  δημης 13/03/2013 17:10:34

  +++++++++AN....ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ;;;;;;;;

 4. ARAMIS avatar
  ARAMIS 13/03/2013 17:37:10

  Όταν επιτρέπεις 1.500 "κύριοι" να χρωστούν 17 ΔΙΣ! και τις τρύπες αυτών να επιβάλλεις να πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι ΔΕΝ είσαι σε καθόλου καλό δρόμο! Όταν πήγαν εχθές να απαλλάξουν τα λαμόγια-φοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ από το 80% του φόρου τους την ίδια ώρα που ΑΠΕΙΛΟΥΝ τους φτωχομεσαίους με κατασχέσεις και φυλακίσεις για μικροποσά ΔΕΝ είσαι σε καθόλου καλό δρόμο. Αυτοί νομίζουν πως με ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ, ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ θα συνεχίσουν να κυβερνούν (καταστρέφουν) τη χαμηλή και μεσαία τάξη! Η ΑΔΙΚΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 5. Θόδωρος 17.06.2012 avatar
  Θόδωρος 17.06.2012 14/03/2013 07:55:09

  Και κανείς δεν φανταζόταν ότι η πολιτική του Τσίπρα θα έφτανε να αποδέχεται και να υποστηρίζει σε τέτοιο βαθμό τον εξτρεμισμό των παράνομων αναρχο-φασιστών και των τρομοκρατών!!

 6. Easy κι εύκολα avatar
  Easy κι εύκολα 14/03/2013 14:37:29

  Μεγάλη ζημιά έκανε ο σύμβουλος του πρώην προέδρου εισαγγελέων και δακαστικών και νυν υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Αθανασίου, ΚΩΤΟΥΛΑΣ…

  “Κεντρικό Ι σ ρ α η λ η τ ι κ ό Συμβούλιο Ελλάδος & Ι σ ρ α η λ η τ ι κ ή Κοινότητα Θεσσαλονίκης: Ζ η τ ο ύ μ ε την ΑΜΕΣΗ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ Κωτούλα”.

  ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ για τις απόψεις του συνεργάτη του καλούν τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας πως ναζιστικές αντιλήψεις δεν χωρούν και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές…

  “Η καταδίκη του ναζισμού και του νεοναζισμού πρέπει να είναι ομόθυμη και ΧΩΡΙΣ αστερίσκους και υποσημειώσεις», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ…

  Το καλύτερο που έχει να κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είναι ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ το συνεργάτη του», τονίζει από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ[...]

  “.. Ζητούμε την ΑΜΕΣΗ α π ο μ ά κ ρ υ ν σ η του εν λόγω εκπαιδευτικού από το Υπουργείο Εσωτερικών. Σε μία περίοδο που ο αγώνας κατά του νεοναζισμού είναι αγώνας για την ίδια τη Δημοκρατία στην Ελλάδα, οι α ν α θ ε ω ρ η τ έ ς της Ναζιστικής θηριωδίας και του Ολοκαυτώματος ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να έχουν θέση στην υπηρεσία της Ελληνικής πολιτείας”, Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος.

  “.. Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης θεωρεί απαράδεκτη την επιλογή και τον διορισμό του εν λόγω ατόμου σε μια τόσο υπεύθυνη και ευαίσθητη θέση και ζητά την άμεση και αμετάκλητη απομάκρυνσή του”.

  Κι έτσι, μετά από τους συγκυβερνώντες ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, και τους Έλληνες Ισραηλίτες, μάς τη βγαίνει, δικαιολογημένα, κι ο ΣΥΡΙΖΑ:

  «Την ίδια στιγμή που ο π ρ ω θ υ π ο υ ρ γ ό ς επαναφέρει τη χυδαία θεωρία των δύο άκρων έτσι ώστε να καλύψει τις ακραίες επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής και να ενοχοποιήσει τους κοινωνικούς αγώνες, ο Γ ρ α μ μ α τ έ α ς του κόμματός ΤΟΥ καταψηφίζει την πρόταση περί άρσης της ασυλίας του Η. Κ α σ ι δ ι ά ρ η . Η στρατηγική της έντασης και του εμφυλιοπολεμικού δ ι χ α σ μ ο ύ δεν καταδεικνύει ΑΠΛΩΣ τη διολίσθηση της κυβέρνησης και της ΝΔ σε α κ ρ ο δ ε ξ ι έ ς θέσεις, ΑΛΛΆ υπονομεύει ανοιχτά τη δημοκρατία και τα δικαιώματα, και ως τέτοια πρέπει να βρει απέναντί της όλους τους προοδευτικούς πολίτες»

  Πίκρα.................

 7. submarine avatar
  submarine 15/03/2013 20:00:19

  Eλα που δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους οι υπουργοί και μας σπρώχνουν στα άκρα .Μια εντολή δώσατε κ. ΣΑΜΑΡΑ στόν υπουργό Ναυτιλίας να παίρνουν τα αντίστοιχα διπλώματα Εμπορικού Ναυτικού οι απόστρατοι του Πολεμικού Ναυτικού και ο υπουργός Ναυτιλίας φέρνει νόμο που θα πρέπει όλοι οι απόστρατοι να ξεκινάνε απο ναύτες και να γίνουν καπετάνοι και πρώτοι μηχανικοί στην επόμενη ζωή . Σας ευχαριστούμαι κ.ΣΑΜΑΡΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.