#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/05/2011 21:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: "Αν θέλετε εθνική συναίνεση, επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου"«Την Συνταγματική τάξη της χώρας μας, ούτε τη διαπραγματευόμαστε, ούτε καν τη συζητάμε» τόνισε πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στο ετήσιο Συνέδριο του Economist, καταδικάζοντας εκ νέου μετά την πρωινή δήλωσή του, την "άκομψη παρέμβαση" των Βρυξελλών περί συναίνεσης, "που δεν συνάδει ούτε με την Ευρώπη ούτε με τη δημοκρατία".

«Η Αντιπολίτευση δεν υπάρχει για να συναινεί στα λάθη της κυβέρνησης όταν αυτή η τελευταία τα θαλασσώνει. Υπάρχει για να διατυπώνει εναλλακτικές λύσεις όταν η κυβέρνηση οδηγεί σε αδιέξοδο», συνέχισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Διαφωνήσαμε με την κυβερνητική πολιτική από πέρσι. Προειδοποιήσαμε για την αποτυχία της. Και τώρα που αποδείχθηκε ότι η κριτική μας ήταν σωστή, τώρα που ομολογούν την αποτυχία αυτή όλο και περισσότεροι, τώρα θα πούμε «ναι» στην συνέχιση ενός λάθους; Έχω υποχρέωση, ως αντιπολίτευση, να συναινώ στο λάθος;Από πού κι ως πού;»

Ενώ κάποιοι ψάχνουν αλλού για «συναίνεση», αυτή υπάρχει μπροστά τους, συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ εξηγώντας ότι "υπάρχει αυτή τη στιγμή βάση για εθνική συναίνεση" στα εξής:

Πρώτον, η δημοσιονομική προσαρμογή, να μηδενιστεί το έλλειμμα, να ελεγχθεί το χρέος, να αναβαθμιστεί η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας, στόχοι στους οποίους όλου συμφωνούμε!

Δεύτερον, για να γίνει αυτό  πρέπει να αλλάξουν οι όροι. Χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Κι αυτό θα εκτονώσει τις κοινωνικές εντάσεις μέσα στην Ελλάδα. Γιατί αν εκραγεί η Ελλάδα, δεν θα χάσουν μόνο οι Έλληνες. Θα χάσουν και δανειστές τους.

Συνολική επανεκκίνηση

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Πρότασής του Ζαππείου 2 για  Επανεκκίνηση βρίσκεται στα τρία «κλειδιά» που χρησιμοποιεί, συνέχισε ο κ. Σαμαράς:

Πρώτον, με συνδυασμό μείωσης φορολογικών συντελεστών και μέτρων τόνωσης της Οικονομίας μηδενικού κόστους, επιτυγχάνει Ανάκαμψη.

Δεύτερον, με συνδυασμό Ανάκαμψης και άμεσης μείωσης της δημόσιας σπατάλης, μειώνει το έλλειμμα.

Τρίτον, με συνδυασμό άμεσης μείωσης του ελλείμματος και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ελέγχει το χρέος κι αρχίζει την αποκλιμάκωσή του.

Γι αυτό η πρόταση της ΝΔ χάνεται ολόκληρη, αν δεν υιοθετηθεί ολόκληρη, αν δεν υπάρξει συνολικά η Επανεκκίνηση με το δημιουργικό σοκ.

Πως θα γίνουν όλα αυτά χωρίς τη μείωση των φόρων, για παράδειγμα; Πώς μπορεί κάποιος να δεχθεί «μερικές ιδέες» μας και να απορρίψει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών; Ποιος θα επενδύσει, αν δεν πέσουν οι φορολογικοί συντελεστές; Πως θα αντέξουμε τον ανταγωνισμό γειτονικών χωρών που έχουν πολύ χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές; Πώς θα κρατήσουμε ελληνικές επιχειρήσεις, να μη φύγουν να πάνε δίπλα, αν δεν μειώσουμε δραστικά τους φορολογικούς συντελεστές;

Όμως αυτό η κυβέρνηση δεν το δέχεται. Δέχεται, λέει, «κάποια άλλα». Τι να τα κάνουμε τα «άλλα». Τα υπόλοιπα χωρίς αυτό δεν αθροίζουν πια…

Ασφαλώς, εμείς, όπως ορίζεται από τη Βουλή και από τη λογική, θα ψηφίσουμε στα επί μέρους σημεία εκεί που συμβαίνει να συμφωνούμε. Το κάναμε ήδη πέρσι. Αλλά δεν θα ψηφίσουμε στο σύνολο τη συνέχιση μιας συνταγής που είναι λάθος. Και δεν θα πάψουμε να την επικρίνουμε και να προειδοποιούμε ότι είναι αδιέξοδη.

Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου

Το Σχέδιο Επανεκκίνησης που προτείναμε έχει ένα επίσης κρίσιμο στοιχείο: Την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Οφείλουμε να πούμε στους εταίρους μας το πολύ απλό: Εμείς θέλουμε πρώτοι, να πετύχουν οι στόχοι της δημοσιονομικής προσαρμογής. Να εξαλειφθεί το έλλειμμα το ταχύτερο δυνατό. Να ελεγχθεί το χρέος και να αρχίσει να μειώνεται.

Όλα τα βασικά που πρέπει να γίνουν - χτύπημα της δημόσιας σπατάλης, χτύπημα της εκτεταμένης φοροδιαφυγής, αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας - εμείς θέλουμε να τα κάνουμε άμεσα. Αλλά με άλλο τρόπο. Γιατί αυτό που σήμερα γίνεται δεν αποδίδει.

Επί πλέον θα τα κάνουμε διασφαλίζοντας και την κοινωνική συνοχή. Πρέπει να αποτραπούν οι κοινωνικές εκρήξεις.

Δεν ζητάμε «χάρες». Απλώς ζητάμε την Επανεκκίνηση, δηλαδή να πάρει μπρος η  Ελληνική Οικονομία, ώστε να μπορέσουν να γίνουν όλα τα άλλα.

Ζητούμε αλλαγή συνταγής! Προφανώς, όχι αλλαγή στόχων.

Αυτά θα διαπραγματευθώ!

Πόσο ρεαλιστικά είναι; Απολύτως ρεαλιστικά!

Είναι σχεδόν ταυτόσημα με όσα ήδη συμφωνήθηκαν με άλλες χώρες που είχαν αντίστοιχα προβλήματα με τα δικά μας. Με την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Το Μνημόνιο της Ιρλανδίας κράτησε φορολογικούς συντελεστές κερδών 12,5%. Εμείς ζητάμε φόρο στα κέρδη 15%.

Το Μνημόνιο της Πορτογαλίας παγώνει τις συντάξεις ως τα 1500 ευρώ. Εμείς ζητάμε να αποκατασταθούν οι συντάξεις των 700 ευρώ.

Ζητάμε όρους μετριοπαθείς σε σχέση με αυτά που διαπραγματεύθηκαν και κέρδισαν άλλες χώρες στα δικά τους Μνημόνιο. Αυτά θα τα κερδίσουμε κι εμείς.

Εμείς πρώτοι θέλουμε να αποφύγει η χώρα μας τη χρεοκοπία.

Η πολιτική που σήμερα ακολουθείται, όμως, μας οδηγεί στη χρεοκοπία.

Εμείς πρώτοι θέλουμε να καταφέρουμε να βγει η Ελλάδα στις αγορές μιαν ώρα αρχύτερα.

Η πολιτική που σήμερα ακολουθείται, όμως, απομακρύνει αυτή την προοπτική όλο και περισσότερο.

Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε.

Αλλά, στήριξη στο λάθος – αυτό που αποδείχθηκε ότι είναι λάθος κι αυτό που όλοι, κατά βάθος, ξέρουν ότι είναι λάθος – δεν πρόκειται να δώσουμε.

Θα διορθώσουμε το λάθος!

Θα διορθώσουμε τα λάθη όλων των περασμένων δεκαετιών, όταν το κράτος μοίραζε δανεικά και ψευδαισθήσεις ευημερίας.

Θα διορθώσουμε και τη λάθος συνταγή που επιβλήθηκε τον τελευταίο χρόνο.

Θα ανορθώσουμε την Οικονομία μας…

Μπορούμε!

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 18/05/2011 21:52:03

  Καμμιά συναίνεση καταστροφής με τελειωμένους και δοκιμασμένα ακατάλληλους για θετικά και ικανότητα για κάθε είδους ατασθαλίες.
  Τα συμφέροντα τους Έλληνες πάνω από κάθε σκοπιμότητα.
  Οι πολίτες είναι έτοιμοι για στήριξη τίμιας λύσης.

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 18/05/2011 21:52:14

  «Την Συνταγματική τάξη της χώρας μας, ούτε τη διαπραγματευόμαστε, ούτε καν τη συζητάμε»

  Έτσι μπράβο για να καταλάβουν οι ...φούφουτοι ότι δεν είναι όλοι στη χώρα γραικύλοι.
  Για να καταλάβουν και οι εγχώριοι υμνητές του κάθε φούφουτου ότι δεν μπορούν τα € να καθορίζουν την λειτουργία θεσμών και κομμάτων.
  Γιατί πάνω από την οικονομία υπάρχει η τιμή, το έθνος, η πατρίδα.

 3. nick avatar
  nick 18/05/2011 21:52:56

  Ηγέτης.

  • Theo avatar
   Theo @ nick 19/05/2011 00:22:27

   Πιστευω πως επρεπε να μιλησει και για θεματα εξωτερικης πολιτικης. Ειναι και αυτος ενας τομεας που μπορει να προσφερει στην αναπτυξη.

 4. Γ.Τ. avatar
  Γ.Τ. 18/05/2011 22:01:18

  Ο ΓΑΠ και η συμμορια που τον περιβαλλει πρεπει να δικαστει για εσχατη προδοσια εναντι του ελληνικου λαου. Συναινεση σε αυτους που σκοπιμως οδηγουν την πατριδα μας στο τελμα δε δινουμε. Ειμαστε Ελληνες και ειμαστε περηφανοι για αυτο! Μπορει να δυσκολευτουμε στο τελος ομως της διαδρομης να ειστε σιγουροι οτι θα παρουμε την πατριδα μας πισω

 5. ΓΙΩΡΓΗΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΗΣ 18/05/2011 22:03:32

  ΦΟΥΛ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ !!!!!!! ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΑΓΙΕΡΤΟ ...... ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠΣ !!!!!!! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ

 6. A.M. avatar
  A.M. 18/05/2011 22:08:44

  20 χρόνια αναμονής δεν είναι και λίγα!
  Τελικά όμως ο Αντώνης μας δικαιώνει πανηγυρικά που τον εμπιστευόμαστε από πάντα!

  Χώστα τους άγρια Αντώνη!
  Γιατί αυτοί εκεί στον βορρά νομίζουν ότι όλοι οι Έλληνες είναι μεταλλαγμένα ...ΓΑΠάκια.
  Αμ δέ!
  Πέρασαν πολλοί απ αυτά τα χώματα αλλά κανένας δεν επιβίωσε.
  Έλληνες ζούν εδώ και Ελληνικές καρδιές χτυπάνε και Ελληνικό αίμα κυλάει στις φλέβες μας!

  Και προς τους δανειστές μας:
  Δεν έχετε καταλάβει ακόμα με τι ράτσα μπλέξατε!
  450 χρόνια Οθωμανοί και δεν κατάφεραν να μας αγοράσουν και θα τα καταφέρετε εσείς οι «πολιτισμένοι» σε 2 δεκαετίες;
  Κούνια που σας κούναγε!

  • KillTheKing avatar
   KillTheKing @ A.M. 19/05/2011 02:33:31

   συγκινηση
   TheKing

 7. χρηχα avatar
  χρηχα 18/05/2011 22:10:01

  Άντε να δούμε λίγο φως....άντε και σε εκλογές γρήγορα Αντώνη...άντε δεν αντέχει ο τόπος άλλο....
  Θέλουν συναίνεση , ας κάνουν εκλογές και μετά βλέπουμε πόσα απίδια παίρνει ο σάκος....
  Και σύ κε Σαμαρά , δεν είσαι πιεστικός, όσον αφορά τις εκλογές....'ίσως βλέπεις ότι το φρούτο ωρίμασε και δεν θες να συσπειρώσεις το Πασοκικό ένστικτο...δεν ξέρω...αλλά όσο γρηγορότερα πάμε σε εκλογές τόσο το καλύτερο για την χώρα....δεν θα βαρεθώ να το γράφω....εκλογές και ούστ ΓΑΠηδες.....
  Άντε γιατί δεν έμεινε τίποτε να δουλεύει σε αυτόν τον τόπο.....ως πότε;;;;;;;;

 8. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 18/05/2011 22:11:08

  ...έχω την υποψία ότι κάτι αρχίζει να κινείται... Καλή συνέχεια!

 9. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 18/05/2011 22:15:37

  αν εκραγεί η Ελλάδα, δεν θα χάσουν μόνο οι Έλληνες. Θα χάσουν και δανειστές τους.

  Δε βλέπω την ώρα να δω Μπάμπη, Άρη και Alexis στα αλαφουζομέσα. Και να διαβάσω και Στούπα στο Capital. Ψοφάω να τους δω να σκυλιάζουν από το κακό τους, που κάποιος τόλμησε να απειλήσει ευθέως τους πάτρωνές τους.

  • Αίθρα avatar
   Αίθρα @ Αυριανιστής 19/05/2011 01:38:24

   Διαβάσατε το σημερινό άρθρο του Alexis; :)

 10. Δανάη avatar
  Δανάη 18/05/2011 22:32:19

  Όχι στη συναίνεση!!!!! Το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό. Δε θέλει απλά επαδιαπραγμάτευση, θέλει ακύρωση! Επίσης λογιστικός έλεγχος του χρέους. Το μεγαλύτερο ποσοστό του είναι επαχθές. Αν γίνουν αυτά, τότε είναι πραγματικός ηγέτης..

  • Μάρκος avatar
   Μάρκος @ Δανάη 19/05/2011 00:04:24

   Δυστυχώς, δεν μιλάει για κατάργηση του Μνημονίου, αλλά για επαναδιαπραγμάτευση. Δηλαδή ουσιαστικά, διαφωνεί με όσα λέει τόσος κόσμος περί αντισυνταγματικότητας του Μνημονίου, το θεωρεί έγκυρο, όπως περίπου το 2000 ο Καραμανλής δεν θέλησε να ασχοληθεί με τη νοθεία των εκλογών. Απογοήτευση...

   • KillTheKing avatar
    KillTheKing @ Μάρκος 19/05/2011 02:43:25

    οι οροι κανουν το μνημονιο αντισυνταγματικο. αν για παραδειγμα το μνημονιο μας δανιζε με 1% επιτοκιο και δεν εθιγε θεματα εθνικης κυριαρχιας, θα εξακολουθουσε να ειναι αντισυνταγματικο γιατι ονομαζεται...μνημονιο? το υπεραπλουστευω αλλα υπερβαλω χαριν εμφασεως. μην κολλαμε στα ονοματα. και μην εισαι καθολου σιγουρος οτι και ο ΣΑΜ δεν θα ηθελε να τους στειλει στο διαολο. αλλα αυτος κρινει τα πραγματα απο διαφορετικη οπτικη γωνια απ' οτι εμεις. κατσε πρωτα να δεις τι και πως θα διαπραγματευτει (αν διαπραγματευτει) και μετα απογοητευσου.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Δανάη 19/05/2011 00:06:46

   αν εξαιρεσεις τα δανεια της Τροικα - οταν ακους καποιους να σου λενε οτι το αλλο χρεος ειναι απεχθές - κρατα αποστασεις - δεν ξερουν τι τους γινεται - και μεσα στον πανικο που επικρατει οι ανοησιες τους ειναι επικιμδυνες

  • Δανάη avatar
   Δανάη @ Δανάη 19/05/2011 00:19:28

   Όταν πας σε ένα εστιατόριο σου έρχεται ο λογαριασμός αναλυτικά: τι έφαγες, τι χρωστάς. Πολύ απλά. Έχω λοιπόν μια απορία, έστω απλοϊκή: όταν πρόκειται να υποθηκεύσεις το μέλλον της χώρας σου δεν έχεις το δημοκρατικό δικαίωμα να ξέρεις πού χρωστάς και κυρίως γιατί χρωστάς; Γιατί λοιπόν κανείς δεν προτείνει λογιστικό έλεγχο του χρέους;

 11. Ευμένης avatar
  Ευμένης 18/05/2011 22:37:02

  Θυμήθηκα το παλιό σλόγκαν, οι σκλαβωμένοι το μόνο που έχουν να χάσουν είναι οι αλυσίδες τους.
  Παραφράζοντας, στην περίπτωσή μας το σλόγκαν θα πρέπει να είναι:
  Οι καταχρεωμένοι το μόνο που έχουν να χάσουν, είναι το χρέος τους.

 12. Κώστας avatar
  Κώστας 18/05/2011 22:40:36

  Φοβισμένοι και πελιδνοί είναι οι loosers του Μνημονίου, αλλά και ο Αντώνης είναι αδυσώπητος. Τους έχει στα σκοινιά και τρώνε το ένα κροσέ μετά το άλλο.
  Ο ψευτοπρωθυπουργός κρύβεται. Ο θρασύς υβριστής και Αρχιτέκτονας της Αποτυχίας Παπακωνσταντίνου έχει ύφος βαρειά καταθλιπτικού. Τα εξαπτέρυγα τσιρίζουν, αλλά κανείς δεν τα ακούει. Τα ανυπόληπτα σοβαροφανή έντυπα(Βήμα και Καθημερινή) προσπαθούν να αρθρώσουν πεδίο εκβιασμού του Σαμαρά, αλλά οι εξελίξεις τους προσπερνούν, μια που οι δηλώσεις Όλι Ρεν μαζεύονται και δεν επαναλαμβάνονται. Τους πήρε όλους μόνος του παραμάζωμα...

 13. Hellas-Orthodoxy avatar
  Hellas-Orthodoxy 18/05/2011 23:26:52

  Το οτι ο Σαμαρας μιλησε στα ελληνικα ενω ο Γιωργακης στην...μητρικη του γλωσσα,κανεις δεν το σχολιαζει;

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Hellas-Orthodoxy 18/05/2011 23:57:42

   Εχεις δικιο !!! πολυ σωστη η παρατηρηση !!
   Εχουμε συνηθισει.. και το ξεπερναμε !! χαχαχαα τι ξεφτυλα τραβαμε.

   ΠΠ

 14. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 18/05/2011 23:44:49

  Στο fb γράφει η Γκανούλη ανοιχτή επιστολή στον κο Σαμαρα:

  http://www.facebook.com/notes/δώρα-γκανούλη/δεν-έχεις-δικαίωμα-να-αυτοκτονήσεις/172266592831121


  Αγαπητέ Αντώνη

  Το Ζάππειο ΙΙ μας ικανοποίησε, αναθέρμανε τις ελπίδες μας.
  Μας ζήτησες να σε εμπιστευθούμε και το κάνουμε.
  Αλλά «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις» ήρθε το καινούργιο χτύπημα.
  Απαράδεκτη εντολή: Να συναινέσεις για μην χρεοκοπήσει η χώρα.

  Γνωρίζεις ότι μια τέτοια συναίνεση σηματοδοτεί την πολιτική σου αυτοκτονία.
  Δικό σου θέμα?
  ΟΧΙ!!
  Δεν έχεις αυτό το δικαίωμα.

  Στο όνομα της Ελλάδας
  Δεν έχεις δικαίωμα με τη δική σου πολιτική αυτοκτονία να βάλεις οριστικά
  την ταφόπλακα στην εθνική κυριαρχία της Ελλάδας.
  Δεν έχεις δικαίωμα με μια τέτοια επιλογή να συνεργήσεις στην κατάλυση της δημοκρατίας στην Πατρίδα.
  Δεν έχεις δικαίωμα να νομιμοποιήσεις το λάθος, το ψέμα, την αθλιότητα, την αλητεία.

  Στο όνομα της Ευρώπης.
  Δεν έχεις τι δικαίωμα να δημιουργήσεις δεδικασμένο την επιβολή εντολών από τους «εταίρους».
  Δεν έχεις το δικαίωμα να ξεχάσεις την Ευρώπη των πολιτών, την Ευρώπη της αλληλεγγύης την Ευρώπη του Αντενάουερ, του ντε Γκωλ ….
  Δεν έχεις δικαίωμα να επιτρέψεις την καταστρατήγηση της Ευρώπης της συνεργασίας
  που και εσύ ο ίδιος υπέγραψες στο Μάαστριχτ.

  Στο όνομα των παιδιών μας.
  Δεν έχεις δικαίωμα να στερήσεις την ελπίδα που έσπειρες
  από τα δικά σου παιδιά και τα παιδιά όλων των Ελλήνων.
  Δεν έχεις το δικαίωμα να στερήσεις από τις νέες γενιές τον πλούτο της πατρίδας.

  «Είπε η πόρνη η ιστορία ότι ξoφλήσαμε»
  ΟΧΙ Αντώνη.
  Η ιστορία σου ετοίμασε πεδίο δόξης λαμπρό.
  ΖΗΣΕ και απέδειξε ότι μπορείς να βγάλεις το τζίνι από το μπουκάλι!!!
  Σύντομα και δυναμικά.
  Γιατί ότι χάνουμε σήμερα δεν θα το ξανακερδίσουμε……

 15. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/05/2011 23:56:36

  Αντωνη... κανε και αυτο να κλεισουμε το θεμα..!!
  Να προτεινεις το ΓΑΠ στη θεση του Ντομινικ! επικεφαλη του ΔΝΤ.
  Συστατικες εχει.. τοσους φιλους… να πληρωσουμε και κατι…!!!
  ( παρτε τον και θα πληρωσουμε! )
  Για σκεφτειτε το… πολυ σοβαρα !! ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ !

  ΠΠ green head hunter

 16. The Saint avatar
  The Saint 19/05/2011 00:01:49

  Μαλιστα!
  Τώρα έγινε περισσότερο σαφής, στο τι προτίθεται να κάνει...
  Αν, και βεβαίως, δεν πρέπει να λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο. Αναμένω αντιδράσεις απο τους "δανειστές"...

  σ.σ. Συμπαθάτε με που εξακολουθώ να είμαι όχι καχύποπτος, αλλά ανησυχος...
  Το μεγάλο ψαρι τρώει το μικρό, (και με τον τρόπο που εκείνο θέλει...) και αν δεν συνηδειτοποιήσω με όλες τις αισθήσεις μου ότι βαίνουμε καλώς, θα παραμένω σε mode: υποψιασμένος...

 17. rally monkey avatar
  rally monkey 19/05/2011 00:14:39

  Ζητούμε αλλαγή συνταγής! Προφανώς, όχι αλλαγή στόχων.
  Αυτά θα διαπραγματευθώ!
  Τι θελει να πει ο ποιητης, με ποιον θα τα διαπραγματευτει και ως τι?
  Να γινω κακός παλι? Ως αρχηγος της αξιωματικης αντιπολιτευσης θα τα διαπραγματευτει με τον ΓΑΠ. Επιμενει.
  Αλλαγη συνταγης.
  Master Chef!

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ rally monkey 19/05/2011 01:47:01

   Ο Σαμάρας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί θεσμικά να διαπραγματευθεί με την τρόικα.
   Αυτήν την στιγμή η τρόικα απαιτεί εθνική συναίνεση ώστε να προχωρήσουν οι επόμενες φάσεις του μνημονίου.
   Δν βλέπω καμιά διάθεση να διαπραγματευθεί τους όρους μια δανειακής σύμβασης που έχει ήδη υπογραφεί από την ελληνική κυβέρνηση, ούτε να επιθυμεί πρόωρες εκλογές πριν το 2013.
   Επειδή τα νέα μέτρα αφορούν κυρίως το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και της εκποίησης δημόσιας περιουσίας, θα πρέπει να ψηφιστούν από τα 3/5 της Βουλής ώστε να μην υπάρχουν συνταγματικές εκκρεμότητες μελλοντικά.
   Οι πιέσεις γίνονται γιατί μάλλον δεν βγαίνουν τα κουκιά χωρίς τις ψήφους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γιατί φοβούνται ενδεχόμενες πολιτικές αντιδράσεις που θα συσπειρώσουν και θα μορφοποιήσουν την λαική οργή σε ισχυρό αντιμνημονιακό μέτωπο.
   Οι δανειστές πάνω απ'όλα θέλουν να πάρουν πίσω τα δανεικά και τους τόκους αφού ξεκοκκαλίσουν ότι μπορούν από την δημόσια περιουσία.
   Καθετι που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα σχέδια τους τους ανησυχεί, γι'αυτό απειλούν με συναινέσεις,πάγωμα εκταμιεύσεων των δόσεων κτλ.

 18. anonymous avatar
  anonymous 19/05/2011 00:20:09

  Τι είναι η επαναδιαπραγμάτευση? Αρνηση καταβολής του χρέους τώρα.

 19. Y. avatar
  Y. 19/05/2011 00:37:28

  Φτου στο κόρφο που λέει κι ο λαός, αλλά καλού-κακού οι αρμόδιοι, ας δώσουν περισσότερη προσοχή στην ασφάλεια του προέδρου. Είμαστε σε πονηρές εποχές

 20. Factorx avatar
  Factorx 19/05/2011 01:07:08

  καλά χρειάζεται όντως μεγάλη πνευματική προσπάθεια για να καταλάβουν μερικοι οτι θα διαπραγματευτεί με την τροικα. Ομως σε τέτοιο επίπεδο ξεπεσαν τα επιχειρηματά σας; Τόσο απελπισία;

  • Μάρκος avatar
   Μάρκος @ Factorx 19/05/2011 01:16:55

   Εσύ που δεν χρειάζεσαι μεγάλη πνευματική προσπάθεια, αλλά παρόλα αυτά αντιδράς με ειρωνεία, για πες μας, με ποιον θα διαπραγματευτεί;

 21. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 19/05/2011 04:26:31

  "και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας" = ;;;;;;;;

  Ξεπούλημα με συνταγματικό τρόπο ;

  Έχει σκεφτεί κανείς σας ότι ίσως όλα γίνονται για να μην προλάβει να κηρυχθεί αντι-συνταγματικό το Μνημόνιο στο ΣτΕ;

 22. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 19/05/2011 10:54:30

  Ο Σαμαράς «αυτοκτονεί» αν συναινέσει
  Γιώργος Δελαστίκ

  http://www.antibaro.gr/node/3056

  και σε ένα σημείο γράφει ο σοβαρός αρθρογράφος
  "Στην πραγματικότητα βεβαίως αυτό που απαιτεί ο Ολι Ρεν είναι να ταχθεί υπέρ του Μνημονίου ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Ο Φινλανδός επίτροπος γνωρίζει άριστα ότι πάμπολλα στελέχη της ΝΔ είναι έτοιμα να ταχθούν υπέρ του Μνημονίου, αλλά είναι αδύνατον να το κάνουν όσο ο Α. Σαμαράς αρνείται να υποκύψει στις τρομακτικές πιέσεις που ασκούνται πάνω του το τελευταίο διάστημα τόσο από κορυφαίους εκπροσώπους του ελληνικού κατεστημένου όσο και από σύσσωμη την ηγεσία της ευρωπαϊκής Δεξιάς. Ουσιαστικά μόνος του σηκώνει όλο το πολιτικό βάρος της αντίστασης στο Μνημόνιο ο Α. Σαμαράς, συνεπικουρούμενος από έναν ελάχιστο αριθμό στενών συνεργατών του. Αν «σπάσει» αυτός, τελείωσε το παραμύθι της αντίθεσης της Δεξιάς στο καθεστώς υποτέλειας."

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.